American & Polish Girl cz. XII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 17:42   #4381
zmija19
Zadomowienie

Dot.: American & Polish Girl cz. XII

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;15567281]Ja nie dbam tylko śniadanie. Mam coś takiego, że jak rano wstanę to nie mogę od razu jeść, bo mi niedobrze. A jakbym miała czekać, aż normalnie będę mogła zjeść to bym się spóźniła do szkoły. Musze coś z tym zrobić, bo śniadanie jest najważniejsze.[/QUOTE]
ja to samo jak wstane o 7 to dopiero zaczyna mi sie chciec jesc kolo 12

Cytat:
Napisane przez boondziek Pokaż wiadomość

Moja mama miała diete raz żeby przytyć i wiem ,że jakieś batoniki szwedzkie szamała i skutkowały :p
coś o tych batonikach slyszłam ale to chyba w amerykanskiej komedii o dziewczynach typu chirlliderki- jedna dawala drugiej specjalnie na zlosc by przytyla
Cytat:
Z tego co pamiętam to ciocia przysyłała je z usa.

ehh też się miałam uczyć ,wiem że mam opuszczony miesiąc szkoły i własnie powinnam ślęczeć nad ksiązkami a dalej na forum chyba się za bardzo rozleniwiłam w domu :p
a ja sie juz pouczylam łaciny ale i tak pewnie rano wstane a tu czarna dziura:confused : oj nie wchodzi mi ten jezyk wogole

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
A w dupie to mam

Wychodzę z założenia, że to, co nakładam na twarz (podkład, puder, krem) muszą być z najwyższej półki. Reszta to średniaki. A kosmetyku kolorowego, który się nakłada na twarz za 6 zł bym nie tknęła nawet. Jeszcze bym jakiejś wysypki czy innego uczulenia dostała. Nie chcę mieć w wieku 30 lat zmarszczek jak 50latka. jakby mnie nie było stać na porządne kosmetyki to bym się nie malowała, albo kupiła jedną rzecz, a porządną. No, ale jak ktoś lubi się tynkować podkładami za 6 zł to proszę bardzo A ja się zastanawiałam kiedyś, jak można pokryć twarz centymentową warstwą sraczki w kolorze dojrzałej pomarańczy. Teraz już wiem jak to działa
a ja sie z Toba nie zgodze- jasne drozsze kosmetyki to zazwyczaj lepsze kosmetyki, ale z Twojej wypowiedzi widac ze masz pieniadze i nigdy nie liczylas i nie szczypłas sie tak zabardzo z nimi, jesli Cie na nie stac - ok nic tylko sie cieszyc ale nie kazde dziewczyny maja tyle szczescia, biedniejsze dziewczynytez chca fajnie wygladac- tyle sie o wygladzie teraz pisze, mowi w gazetach itp- to ze ich nie stac na podklady z diora to znaczy ze maja wogole o siebie nie dbac??:confused :
ja nic nie mam co do kosmetykow z drogerii ktore sa w cenach 10-20 zł choc sama takich podkladow obecnie nie uzywam aczkolwiek jak mialam 16 lat moj pierwszy podklad ktorego stosowalam na jakies wyjscia wlasnie taki byl- bo poprostu nie stac mnie bylo na inny,ale sa tanie firmy a dobre jak np eveline czy soraya. Nie popieram kupna kosmetykow w sklepach za 4zl gdzie wyglad ich sam nie jest zbyt zachecajacy.
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:43   #4382
Eloska
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie jest zły i koniec. Czy ja piszę petycje w sprawie zaprzestania produkcji tanich kosmetyków? Nie pisze. W dupie to mam i na nikogo nie najeżdżam. Jednak patrząc na niektóre laski na ulicy wniosek nasuwa się sam
Trzeba odwrócić główkę usmarowana podkładem za milion złotych??

sorry ale wyobrażam sobie to tak że idziesz i na twarzy masz pełno diamentów i an czole napisane ta twarz wymaziana jest drogim, bardzo drogim, bo DOBRYM podkładem a w rękach niesiesz taki wykrywacz do tanich podkładów jak wykrywacz metlau i to tak piszczy, nawet przy pięknych dziewczynach, które umiejetnie potrafią użyć podkładu kupionego za skromne kieszonkowe/ wypłatę, ale omijasz te pomarańczowe ale drogo wysmarowane

Co do tanich i brzydko wyglądających kosmetyków ----> emulsja Gloria, powinna być z założenia zła

Edytowane przez Eloska
Czas edycji: 2009-11-29 o 17:45
Eloska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:48   #4383
boondziek
Zadomowienie

Cytat:

Też muszę na solarium iść ,ale nie mogę ruszyć dupy nigdy.
Ja teeż U mnie zrobili promocje i ucznowie w czasie lekcji mają solarim prawie za darmo i jak tu nie opuszczać lekcji.. ja póki co jeszcze nie byłam ale chyba czas najwyższy
Stary 2009-11-29, 17:49   #4384
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie jest zły i koniec. Czy ja piszę petycje w sprawie zaprzestania produkcji tanich kosmetyków? Nie pisze. W dupie to mam i na nikogo nie najeżdżam. Jednak patrząc na niektóre laski na ulicy wniosek nasuwa się sam

.
oj tu kolejny raz sie z Toba nie zgodze jesli nie umie sie dobrac podkladu i zbyt duzo sie go na siebie naklada to nawet drogi podklad za 100zl da taki efekt. przy zbyt duzej i czestej ilosci nakladania go + niestaranne wymycie twarzy po calym dniu, lub wogole nie zmywanie makijazu tez zrobi Ci na twarzy zmarszczki. Wystarczy spojrzec na Dode = codziennie na twarz naklda bardzo duzo podkladu i z pewnoscia nie taniego za 6zl i jaka ma juz cere zniszczona- pod oczami zmarszczki itp

Edytowane przez zmija19
Czas edycji: 2009-11-29 o 17:53
Stary 2009-11-29, 17:49   #4385
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Ja teeż U mnie zrobili promocje i ucznowie w czasie lekcji mają solarim prawie za darmo i jak tu nie opuszczać lekcji.. ja póki co jeszcze nie byłam ale chyba czas najwyższy
skąd wiedza kto ma kiedy lekcje?
Stary 2009-11-29, 17:50   #4386
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:

eeeeeeeee jak to ?
Stary 2009-11-29, 17:51   #4387
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
uważaj żebyś przez te promocnie nie wpadła w chorobe opalania jak te dziewczyny z Rozmow w Toku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 17:52   #4388
Eloska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
oj tu kolejny raz sie z Toba nie zgodze jesli nie umie sie dobrac podkladu i zbyt duzo sie go na siebie naklada to nawet drogi podklad za 100zl da taki efekt. przy zbyt duzej i czestej ilosci nakladania go + niestaranne wymycie twarzy po calym dniu, lub wogole nie zmywanie makijazu tez zrobi Ci na twarzy zmarszczki. Wystarczy spojrzec na Dode = codziennie na twarz naklda bardzo duzo podkladu i z pewnoscia nie taniego za 6zl i aja ma juz cere zniszczona- pod oczami zmarszczki itp
Stary 2009-11-29, 17:53   #4389
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
j
a ja sie z Toba nie zgodze- jasne drozsze kosmetyki to zazwyczaj lepsze kosmetyki, ale z Twojej wypowiedzi widac ze masz pieniadze i nigdy nie liczylas i nie szczypłas sie tak zabardzo z nimi, jesli Cie na nie stac - ok nic tylko sie cieszyc ale nie kazde dziewczyny maja tyle szczescia, biedniejsze dziewczynytez chca fajnie wygladac- tyle sie o wygladzie teraz pisze, mowi w gazetach itp- to ze ich nie stac na podklady z diora to znaczy ze maja wogole o siebie nie dbac??:confused :
ja nic nie mam co do kosmetykow z drogerii ktore sa w cenach 10-20 zł choc sama takich podkladow obecnie nie uzywam aczkolwiek jak mialam 16 lat moj pierwszy podklad ktorego stosowalam na jakies wyjscia wlasnie taki byl- bo poprostu nie stac mnie bylo na inny,ale sa tanie firmy a dobre jak np eveline czy soraya. Nie popieram kupna kosmetykow w sklepach za 4zl gdzie wyglad ich sam nie jest zbyt zachecajacy.
Chodzi mi o to, że dziewczyna wysmarowana podkładem na 6zł wcale nie wygląda na ładną i zadbaną, a już na pewno nie jak w gazecie Jestem pewna, że lepiej by wyglądała bez tynku z kiosku.
Nie pisałam nigdy nic o Sorayi i Eveline, tylko o podkładach za 6 zł z kiosku, więc nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie napisałam

Nie wiem skąd wniosek, że się nie szczypię z pieniędzmi Ja po prostu planuję wydatki, nie imprezuję dużo (to największy pochłaniacz kasy) i nie wydaję kasy na bzdury. Do tego wiozę kupę żarcia z domu i mam więcej na ciuchy/kosmetyki. Dostaję tyle samo kasy co większość, ale ja nie przepijam połowy na studiach Nie stać mnie na kupowanie badziewia.

Cytat:
oj tu kolejny raz sie z Toba nie zgodze jesli nie umie sie dobrac podkladu i zbyt duzo sie go na siebie naklada to nawet drogi podklad za 100zl da taki efekt. przy zbyt duzej i czestej ilosci nakladania go + niestaranne wymycie twarzy po calym dniu, lub wogole nie zmywanie makijazu tez zrobi Ci na twarzy zmarszczki. Wystarczy spojrzec na Dode = codziennie na twarz naklda bardzo duzo podkladu i z pewnoscia nie taniego za 6zl i aja ma juz cere zniszczona- pod oczami zmarszczki itp
No jasne, że tak, ale mówimy tu o używaniu kosmetyków zgodnie z przeznaczeniem i tak jak trzeba. Równie dobrze mogłabyś napsać, że jak się zje butelkę podkładu za 100 zł to też mogą być nieprzyjemne skutki

Cytat:
Napisane przez Eloska Pokaż wiadomość
Trzeba odwrócić główkę usmarowana podkładem za milion złotych??

sorry ale wyobrażam sobie to tak że idziesz i na twarzy masz pełno diamentów i an czole napisane ta twarz wymaziana jest drogim, bardzo drogim, bo DOBRYM podkładem a w rękach niesiesz taki wykrywacz do tanich podkładów jak wykrywacz metlau i to tak piszczy, nawet przy pięknych dziewczynach, które umiejetnie potrafią użyć podkładu kupionego za skromne kieszonkowe/ wypłatę, ale omijasz te pomarańczowe ale drogo wysmarowane
Nie chodzę moja droga, tylko jeżdżę limuzyną z szoferem. Nie zniżam się do poziomu plebsu. Niczego nie noszę, bo robi to za mnie służba. Lepiej ci teraz? Czujesz się spełniona?
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:59   #4390
Eloska
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi mi o to, że dziewczyna wysmarowana podkładem na 6zł wcale nie wygląda na ładną i zadbaną, a już na pewno nie jak w gazecie Jestem pewna, że lepiej by wyglądała bez tynku z kiosku.
Nie pisałam nigdy nic o Sorayi i Eveline, tylko o podkładach za 6 zł z kiosku, więc nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie napisałam

Nie wiem skąd wniosek, że się nie szczypię z pieniędzmi Ja po prostu planuję wydatki, nie imprezuję dużo (to największy pochłaniacz kasy) i nie wydaję kasy na bzdury. Do tego wiozę kupę żarcia z domu i mam więcej na ciuchy/kosmetyki. Dostaję tyle samo kasy co większość, ale ja nie przepijam połowy na studiach Nie stać mnie na kupowanie badziewia.

No jasne, że tak, ale mówimy tu o używaniu kosmetyków zgodnie z przeznaczeniem i tak jak trzeba. Równie dobrze mogłabyś napsać, że jak się zje butelkę podkładu za 100 zł to też mogą być nieprzyjemne skutki

Nie chodzę moja droga, tylko jeżdżę limuzyną z szoferem. Nie zniżam się do poziomu plebsu. Niczego nie noszę, bo robi to za mnie służba. Lepiej ci teraz? Czujesz się spełniona?

czuję sie niesamowicie źle księżniczko, bo nie dociera do ciebie co próbujemy ze zmiją ci przekazać

używam kremu tonującego z Ziaji kupionego z za 6, 55 nie wyglądam na ładną i zadbaną ( no niestety ni wyglądam ale jestem, bo moja mam jest prześliczna, te geny no wiecie, co wam mówiłam o samoakceptacji) ale chociaż wspieram polskie produkty obudziłam sie nieraz na drugi dzień na mega kacu ale mega szczęśliwa i nie mam problemu z buzią żadnej dziewczyny

pozdrowienia dla Zenka, loffciam

Edytowane przez Eloska
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:02
Stary 2009-11-29, 18:01   #4391
boondziek
Zadomowienie

Cytat:
ja to samo jak wstane o 7 to dopiero zaczyna mi sie chciec jesc kolo 12

coś o tych batonikach slyszłam ale to chyba w amerykanskiej komedii o dziewczynach typu chirlliderki- jedna dawala drugiej specjalnie na zlosc by przytyla

a ja sie juz pouczylam łaciny ale i tak pewnie rano wstane a tu czarna dziura:confused : oj nie wchodzi mi ten jezyk wogole
Chyba kojarze taki film ,ale nie mam pojęcia czy to o to chodziło

Ja właśnie tłukę historię ,mało pociągająca rewolucja burżuazyjna
Ehh następnym razem będę chodzić do szkoły ze zwichniętą szczęką ale tyyyle lekcji nie opuszczę bo cięęęężko jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 18:01   #4392
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Stary 2009-11-29, 18:03   #4393
Eloska
Wtajemniczenie

Cytat:

Ehh następnym razem będę chodzić do szkoły ze zwichniętą szczęką ale tyyyle lekcji nie opuszczę bo cięęęężko jest.
to co Ci sie stało, że miałaś taka dziwną kontuzję

A tak w ogóle, to jak Zenek w klasie, co w końcu z ta przewodniczącą i skarbnikiem, gadałaś z nimi??

Edytowane przez Eloska
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:05
Stary 2009-11-29, 18:06   #4394
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli Cie uraziłam to przepraszam, ja kłocić sie nie chce wyrażam swoje zdanie poprostu. a to jaki jest Twój stan materialny wywnioskowałam z niektorych sposobow Twoich wypowiedzi- jesli jest inaczej i czujesz sie urazona to pardom wielkie
i nie chce sie rozchodzic kogo na co stac bo nie na tym cala chec wyrazenia moich pogladow na te sprawy wyglada

Edytowane przez zmija19
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:08
Stary 2009-11-29, 18:07   #4395
boondziek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
skąd wiedza kto ma kiedy lekcje?
Bo to jest tak ,że od 8 do 15 uczniowie za okazaniem legitymacji mają coś koło 40gr/min gdzie normalnie minuta kosztuje 1,50

Zmija19 : mnie tanoreksja nie grozi :p ja się słońca w większej ilości boję a po 2 mam chorobę naczynkową więc na dużo sobie pozwolić nie mogę :p
Stary 2009-11-29, 18:10   #4396
zmija19
Zadomowienie

Cytat:

film chyba sie nazywał Wredne dziewczyny jesli dobrze kojarze

e tam nie biadol ucz sie historii ucz- jako studentka historii nazkazuje
właśnie co to za dziwną kontuzje miłaś??
Stary 2009-11-29, 18:11   #4397
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli Cie uraziłam to przepraszam, ja kłocić sie nie chce wyrażam swoje zdanie poprostu. a to jaki jest Twój stan materialny wywnioskowałam z niektorych sposobow Twoich wypowiedzi- jesli jest inaczej i czujesz sie urazona to pardom wielkie
i nie chce sie rozchodzic kogo na co stac bo nie na tym cala chec wyrazenia moich pogladow na te sprawy wyglada
Nie jestem urażona, bez przesady tylko się wytłumaczyć chciałam, bo mnie o burżujstwo się oskarża

Cytat:
czuję sie niesamowicie źle księżniczko, bo nie dociera do ciebie co próbujemy ze zmiją ci przekazać
Niestety nie masz monopolu na posiadanie własnego zdania, doskonale rozumiem co piszesz i najzwyczajniej w świecie się z tobą nie zgadzam

Cytat:
używam kremu tonującego z Ziaji kupionego z za 6, 55 nie wyglądam na ładną i zadbaną ( no niestety ni wyglądam ale jestem, bo moja mam jest prześliczna no wiecie, co wam mówiłam o samoakceptacji) ale chociaż wspieram polskie produkty obudziłam sie nieraz na drugi dzień na mega kacu ale mega szczęśliwa i nie mam problemu z buzią żadnej dziewczyny
Akurat Ziaja nie jest zła, szczególnie za taką cenę. Kremu tonującego nie widziałam nawet w żadnym sklepie, ale już widzę, że to nie dla mnie (antytrądzikowe). Z resztą oceny na kwc ma bardzo zróżnicowane.
Wiadomo, że niektórzy będą mieli piękną cerę przy kremie nivea, a inni męcza się z różnymi problemami używając dobrych kosmetyków, ale to już kwestia genów
Z własnego doświadczenia widzę, co jest dla mnie dobre, a co nie i tego się będę trzymać

A ten film z batonikami to 'Wredne dziewczyny' na 100%

Jak wszyscy się uczą to i ja. Służba obmawia zrobią za mnie schodów na budownictwo Będę zmuszona ją zwolnić

Edytowane przez Jakkolwiek
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:13
Stary 2009-11-29, 18:12   #4398
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:

A tak w ogóle, to jak Zenek w klasie, co w końcu z ta przewodniczącą i skarbnikiem, gadałaś z nimi??
nie chodziły przez ten tydzień do szkoły
Stary 2009-11-29, 18:13   #4399
boondziek
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie żaden lekarz nie może na to pytanie odpowiedzieć ,po prostu chyba kiedyś za mocno ziewnęłam :p nie to nie przeszkadzało ,ale jak jadłam czy coś to mi ta szczęka tak 'pykała' odgłos w stylu karpia ja sie z tego śmiałam bo nie wiedziałam ,że to coś poważnego.
Ostatnio poszłam wyrwać zęba i jak już było po wszystkim to mi kazała dentystka zamknąć usta i mi 'pykneło' i kazała mi bogu dziękować ,że mi szczęka z zawiasów nie wypadła
I od tamtej pory jeżdżę po klinikach i chyba się skończy aparatem ,zęby żuchwę wysunąć do przodu i będzie git.
Swoją drogą jestem hardkorem bo ludzie z tą kontuzją padają z bólu bo jest tak nieznośny a ja sobie tak po prostu z tym żyję pare miesiecy i bólu nie czuję To chyba tyle w skrócie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 18:16   #4400
zmija19
Zadomowienie

]

Cytat:
Właśnie żaden lekarz nie może na to pytanie odpowiedzieć ,po prostu chyba kiedyś za mocno ziewnęłam :p nie to nie przeszkadzało ,ale jak jadłam czy coś to mi ta szczęka tak 'pykała' odgłos w stylu karpia ja sie z tego śmiałam bo nie wiedziałam ,że to coś poważnego.
Ostatnio poszłam wyrwać zęba i jak już było po wszystkim to mi kazała dentystka zamknąć usta i mi 'pykneło' i kazała mi bogu dziękować ,że mi szczęka z zawiasów nie wypadła
I od tamtej pory jeżdżę po klinikach i chyba się skończy aparatem ,zęby żuchwę wysunąć do przodu i będzie git.
Swoją drogą jestem hardkorem bo ludzie z tą kontuzją padają z bólu bo jest tak nieznośny a ja sobie tak po prostu z tym żyję pare miesiecy i bólu nie czuję To chyba tyle w skrócie
no to rzeczywiscie jestes HARDCOREM !!! moja kolezanka tez tak ma jak wystawi szczeke do przodu to ona jej sama wskakuje do tylu spowrotem z takim dziwnym odglosem
Stary 2009-11-29, 18:17   #4401
Eloska
Wtajemniczenie

Jakkolwiek na to nie patrzeć przeczysz sama sobie myślę, że można zakończyć na tym że dla kazdego dobre co innego, a dla dziewczyn z ograniczonym budżetem jest dobry pomarańczowy fluid za 6zł i nic nam do tego peace and love ach zapomniałam, że ty nie imprezujesz
Stary 2009-11-29, 18:22   #4402
zmija19
Zadomowienie

Dziewczynki czy Wy też tak macie jak ja?? Ostatnio nie wiem co mi jest wiecznie chce mi sie jeść czegośc słodkiego albo mega kalorycznego typu fastfood, nawet jak mam kupi jakies wafle to mi nie smakuja bo za mało słodkie są- chyba organizm chce pszyszykować jakieś zapasy na zime i tak mi apetyt na kalorie podsyca z trudem sie powstrzymuje a juz w tej chwili do glowki mi weszlo zeby isc cos slodkiego kupic
Stary 2009-11-29, 18:25   #4403
boondziek
Zadomowienie

Cytat:
film chyba sie nazywał Wredne dziewczyny jesli dobrze kojarze

e tam nie biadol ucz sie historii ucz- jako studentka historii nazkazuje
właśnie co to za dziwną kontuzje miłaś??
Podziwiam Cię Nikt by mnie nie zmusił studiować historii Wystarczy ,że mam 3 sprawdziany do nadrobienia i nie śpie przez to po nocach ale to juz chyba nie wina przedmiotu tylko profesora :p
Z resztą ja będę fotografem ,przynajmniej takie marzenie mam a to z historią ma niewiele wspólnego
Stary 2009-11-29, 18:27   #4404
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiirafaello Pokaż wiadomość
Czyli uwazaz mnie i Cii za niedowartosciowane osoby, bo dobrze wiesz, ze nie widzimy nic w tym zlego.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

O jezu to uwazasz, ze bladoscc z czarnymi krechami i krwisto czerwonymi ustami to cos ladnego?Wg mnie ona oszpecila sie. Jest za blada do czarnyh krech i czerwonej szmiki.Przesadzila tez z tym, ze jak mocno oko wymalowan to usta juz mnie powinny byc.
A w ogole ja nie napisalam, ze bladosc to brzydota, tylko kontrast jest okropna z tym jej makijazem.
to zależy jak w tym wygląda dana osoba jednym to pasuje a innym nie tak samo z opaloną naturalnie tudzież solaryjną bądź ciemny podkład mogą nie pasować danej osobie i nie odniosłam tego do tej dziewczyny z fotki bo tam akurat nie wygląda zbyt korzystnie bo tak obrysowała oka że wygląda jak wampir jakiś a z natury mi się czerwone takie szminki nie podobają , natomiast z kontekstu twojego zdania wywnioskowałam że uważasz iż blade osoby ogółem źle wyglądają. -> no nieraz jest to tak inaczej odbierane w internecie aniżeli miałabyś na myśli co innego.
Cytat:
Wiecie gdzie można kupić gorset z miseczkami w rozmiarze 65B? Cena do 200zł (z przesyłką), mogą być zagraniczne strony. Chodzi mi o taki prawdziwy gorset, sznurowany z tyłu i mocno ściskający w talii Jak już coś znalazłam w moim rozmiarze to były to takie pseudogorsety, beż zadnego szurowania, a w talii miały więcej niż mam naturalnie

Potrafisz pocieszyć, nie ma co
Ja się bardzije od narkozy boję welfronu, pobierania krwi i wszytskiego, co ma związek z żyłami. Fobia taka

Mi się bardzo taki typ urody podoba, o ile ktoś ma idealną cerę i ładnie zrobiony makijaż. Np. stylizacje na pin-up girl. Jeszcze bardzije mi się podoba zestaw z różowymi ustami i rumieńcami na bladej cerze. Coś pięknego
chyba wenflon no wiesz życie a ja już się do tego wszystkiego przyzwyczaiłam
Przy okazji jutro mam pobieranko
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
wiecie co wydaje mi się, że opalenizna dużo dodaje, chociaż Siwa nawet jakby była biała jak mąka to i tak by była śliczna. Taka dziunia-niunia z niej [to komplement ]

co do tematu ja nie rozumiem moich koleżanek co kupują w kiosku lub jakimś wiejskim sklepiku pudry fluidy podkłady za kilka złotych. toż to samobójstwo dla skóry
niekoniecznie samobójstwo dla skóry, trzeba czytać składy, jak ktoś się na tym zna to wie czym są skłądniki w nim zawarte tak samo jak drogie kosmetyki.
Ja już kiedyś wspominałam że składniki w kremie za 50 zł mogą być takie same jak w kremie za np. 10 zł. i działanie w tym momencie jest takie same a przepłacasz ze wzgl. na markę i ilość wykorzystanych "surowców" i pracę.
Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość

Podkladu za 6 zł to tez bym raczej nie kupila z obawy na g*wno w nim zawarte i pozniejsze konsekwencje, choc za szczeniary sie kupowało i takie ja jak juz sie zdecyduje na podklad to kupie ten co czarnula polecala bardzo mnie zaciekawil, juz o nim slyszalam gdzes dobre opinie.
Aha jak by mi bieda w d*pe zajrzala to i pewnie bym nie pogardzila kosmetykami za 6 zł, ale mogac miec cos porzadnego na dzien dzisiejszy swiadomie nie zdecydowalabym sie na taki zakup
a tak na marginesie to chyba nie chciałybyście wiedzieć co zawierają perfumy na bazie niektórych zapachów.
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:29   #4405
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakkolwiek na to nie patrzeć przeczysz sama sobie myślę, że można zakończyć na tym że dla kazdego dobre co innego, a dla dziewczyn z ograniczonym budżetem jest dobry pomarańczowy fluid za 6zł i nic nam do tego peace and love ach zapomniałam, że ty nie imprezujesz
Naucz się czytać ze zrozuminiem, taka jest moja propozycja

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek
nie imprezuję dużo
Stary 2009-11-29, 18:35   #4406
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam Cię Nikt by mnie nie zmusił studiować historii Wystarczy ,że mam 3 sprawdziany do nadrobienia i nie śpie przez to po nocach ale to juz chyba nie wina przedmiotu tylko profesora :p
Z resztą ja będę fotografem ,przynajmniej takie marzenie mam a to z historią ma niewiele wspólnego
ja akurta wybrałam ten kierunek z zamiłowania- zawsze interesowały mnie odległe czasy itp, na poczastku chciałam isc na archeologie no ale u mnie w poblizu nie ma takiego kirunku a gdzies daleko w innym miescie kaski duzo trzeba na utrzymanie
jesli chcesz zostac fotografem to w takim razie ja poprosze zdjecia - jeszcze nikt mi normalnego nie zrobil - wszyscy mi mowia ze jestem niefotogeniczna

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Dualstar Pokaż wiadomość

niekoniecznie samobójstwo dla skóry, trzeba czytać składy, jak ktoś się na tym zna to wie czym są skłądniki w nim zawarte tak samo jak drogie kosmetyki.
Ja już kiedyś wspominałam że składniki w kremie za 50 zł mogą być takie same jak w kremie za np. 10 zł. i działanie w tym momencie jest takie same a przepłacasz ze wzgl. na markę i ilość wykorzystanych "surowców" i pracę.

a tak na marginesie to chyba nie chciałybyście wiedzieć co zawierają perfumy na bazie niektórych zapachów.
dokładnie - kiedys w Dzień Dobry Tvn o tym mówili ze wszystko zalezy od składu kosmetyku a nie od ceny!! ehhhh... ale tak samo jest z ciuchami grono osob kupuje tylko w firmowkach - bo to firmowki i nie wazne jaki material, przeciez do zwyklego sklepu nie pojda kupić ciuszka

Edytowane przez zmija19
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:32
Stary 2009-11-29, 18:38   #4407
boondziek
Zadomowienie

Cytat:
ja akurta wybrałam ten kierunek z zamiłowania- zawsze interesowały mnie odległe czasy itp, na poczastku chciałam isc na archeologie no ale u mnie w poblizu nie ma takiego kirunku a gdzies daleko w innym miescie kaski duzo trzeba na utrzymanie
jesli chcesz zostac fotografem to w takim razie ja poprosze zdjecia - jeszcze nikt mi normalnego nie zrobil - wszyscy mi mowia ze jestem niefotogeniczna
Wychodze z założenia ,ze nie ma ludzi niefotogenicznych Żywym przykładem jestem na to ja troche światła ,dobre tło i cud miód orzeszki Póki co amatorszczyzna te moje zdjęcia ,ale znajomi sobie chwalą jak coś mogę tu jakieś pokazać tylko akurat widoczki czy coś bo nie chce sie narażać na naruszanie dóbr czy coś w ten deseń
Stary 2009-11-29, 18:40   #4408
Dualstar
Wtajemniczenie

Stary 2009-11-29, 18:49   #4409
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

dokładnie - kiedys w Dzień Dobry Tvn o tym mówili ze wszystko zalezy od składu kosmetyku a nie od ceny!! ehhhh... ale tak samo jest z ciuchami grono osob kupuje tylko w firmowkach - bo to firmowki i nie wazne jaki material, przeciez do zwyklego sklepu nie pojda kupić ciuszka
oczywiście
ja napisałam tak ponieważ u nas wszyscy wykładowcy uczulają nas na to i każą patrzeć na składy a nie później przepłacać jak większość ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia i mówią że drogie kosmetyki to lepsze .

z tymi ciuchami to też masakra u mnie na studiach słyszę wkoło o bo firmówka to to i to, bez sensu w ogóle nawet w lumpeksie są nowe ciuchy i praktycznie można wyszperać markowe rzeczy o połowę tańsze niż w takim sklepie, ale nie bo tu mareczka bo jakościowo dobre ta może niektóre takie są ale później jak widzę że po 2 praniach albo po paru miesiącach coś im się z tym zaczyna robić to mi się śmiać chce niekiedy te z "rynku" są niekiedy lepsze heheh.
Cytat:
Wychodze z założenia ,ze nie ma ludzi niefotogenicznych Żywym przykładem jestem na to ja troche światła ,dobre tło i cud miód orzeszki Póki co amatorszczyzna te moje zdjęcia ,ale znajomi sobie chwalą jak coś mogę tu jakieś pokazać tylko akurat widoczki czy coś bo nie chce sie narażać na naruszanie dóbr czy coś w ten deseń
otóż to !
światło b. dużo daje wręcz niekiedy zmienia osobę nie do poznania.
dlatego ja zawsze mówię zdjęcia fajnie zrobione ale muszę taką osobę zobaczyć na żywo aby coś stwierdzić.
Stary 2009-11-29, 18:52   #4410
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dualstar Pokaż wiadomość
oczywiście
ja napisałam tak ponieważ u nas wszyscy wykładowcy uczulają nas na to i każą patrzeć na składy a nie później przepłacać jak większość ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia i mówią że drogie kosmetyki to lepsze .

z tymi ciuchami to też masakra u mnie na studiach słyszę wkoło o bo firmówka to to i to, bez sensu w ogóle nawet w lumpeksie są nowe ciuchy i praktycznie można wyszperać markowe rzeczy o połowę tańsze niż w takim sklepie, ale nie bo tu mareczka bo jakościowo dobre ta może niektóre takie są ale później jak widzę że po 2 praniach albo po paru miesiącach coś im się z tym zaczyna robić to mi się śmiać chce niekiedy te z "rynku" są niekiedy lepsze heheh.
.
to ja sie pochwale co do ciuszkow- ostatnio moj Tż kazał mi iść na impreze w bluzce która właśnie zakupiłam w lumpku stwierdzil zejest naprawde ładna i co najwazniejsze nie widac zeby byla uzywana- super material
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości