Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 17:14   #2101
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
Witam
Potrzebuję Waszej rady, chcę kupić "Supertrwałą szminkę do ust" i w związku z tym, że do nich próbek nie ma, to mam problem z wyborem koloru. Chciałabym jakiś ciemniejszy odcień chłodnej czerwieni, tylko nie tak intensywnej jak "Szminka Ultra Colour Rich"- red 2000, wolałabym coś bardziej w bordo wpadający jak "Color Trend"- vino disco, a najlepiej do niego zbliżony i żeby nie wpadał w ciepły brąz. Zastanawiam sie pomiędzy kolorami Eternal Flame i Totally Twig, ale inne też wchodzą w grę. Mogłaby któraś z Was cos mi doradzic, bo wszystkie wątki przeszukałam i nie ma zdjęć, ani opisu tych kolorów.
Proszę o pomoc
według karty kolorów to Eternal Flame jest jakby połączeniem czerwieni z delikatną domieszką odcienia różowego a Totally Twig połączeniem czerwieni z delikatna domieszką odcienia brązu. Jeśli chciałabyś coś najbardziej zblizonego do "Color Trend"- vino disco to zdecydowanie odcień Eternal Flame, tylko jest jakby troszeczke bardziej intensywny od "Color Trend", przynajmniej zgodnie z kartą kolorów
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:39   #2102
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
według karty kolorów to Eternal Flame jest jakby połączeniem czerwieni z delikatną domieszką odcienia różowego a Totally Twig połączeniem czerwieni z delikatna domieszką odcienia brązu. Jeśli chciałabyś coś najbardziej zblizonego do "Color Trend"- vino disco to zdecydowanie odcień Eternal Flame, tylko jest jakby troszeczke bardziej intensywny od "Color Trend", przynajmniej zgodnie z kartą kolorów
Dziękuję bardzo za pomoc . W takim razie zdecyduję się na Eternal Flame
narjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:49   #2103
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cześć dziewczyny czy w avonie można zorganziować takie pokazy w stylu
tuperrware?? w celu aby klientki zapoznały się z ofertą avonu?
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:01   #2104
renia0809
Wtajemniczenie

klientka właśnie zgłosiła reklamację biżuterii calla lily, brakuje w niej jakiegoś elementu zapięcia pewnie zwrot...nigdy nie robiłam...tyle że ona chce ją wymienić to chyba wymiana...jaka to różnica?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:04
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:22   #2105
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
klientka właśnie zgłosiła reklamację biżuterii calla lily, brakuje w niej jakiegoś elementu zapięcia pewnie zwrot...nigdy nie robiłam...tyle że ona chce ją wymienić to chyba wymiana...jaka to różnica?
Róznica jest taka, że zaznaczasz inne okienko w formularzu zwrotów (czy jak on się tam nazywa :P )
Jeśli chcesz wymianę to odsyłasz wszystko zaznaczając że biżuterię chcesz wymienić. Wtedy po rozpatrzeniu reklamacji dosyłaja ją w najbliższym zamowieniu.
W przypadku zwroty byłaby korekta salda i musiałabyś zaznaczyć ze to zwrot i chcesz kasę
Stary 2009-11-29, 18:33   #2106
zabcia87stw
Raczkowanie

Jak już jesteśmy w temacie zwrotów....
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie... Kiedyś chyba w 15 była taka promocja przy zakupie pudru mineralnego można było kupić pędzel za 9,90. Niestety trafiła mi się klientka, która z obu rzeczy zrezygnowała. Moja koleżanka odkupiła ode mnie ten pędzel, niestety pudru nikomu nie wcisnęłam. Chciałabym zrobić zwrot samego pudru. Ale to chyba była oferta wiązana, więc musiałabym zwrócić wszystkie produkty z tej oferty, czyli pędzel też, tak?
Pomóżcie, bo już się pogubiłam...
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:33   #2107
renia0809
Wtajemniczenie

dzięki
a odsyłam bransoletkę+kolczyki pomimo,że tylko ona jest uszkodzona tak?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 18:33   #2108
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

hehe to zamieszanie z tymi podpisami ze mną w każdym bądź razie liderka sie jeszcze nie kontaktowała, a jak już to bedzie musiała sie do mnie pofatygować

strasznie mnie ciekawi o co naprawdę chodzi, bo daję głowę, że nie o te prezenty gratisowe (aczkolwiek dzięki temu liderki będą miały łatwiejszą gadkę );
ja i tak zamawiam i tak, więc mogę to podpisac, ale w sumie skoro liderki wiedzą, ze np. dana kk zamawia cały czas i zawsze powyżej 150zl, to nie widzę sensu, że by do takich się fatygować
a tak z drugiej strony - jaką mamy pewność, ze nawet jak zrobimy zamówienie na ponad 150zł, to liderka nie wykorzysta i tak i tak tego 'pisemnego przyzwolenia'? mam nadzieję, ze jest to ujęte w treści ... no i że dostaje sie kopie dla siebie, bo jak jest to tylko podpisanie tabelki, no to sorry ... pracuję w samorządówce i wiem, ze najlepiej to niczego nie podpisywac

a pytanie do liderek z ciekawości - a jak kk nie podpisze? bo z tego co tu czytam, to pewnie niechętne się znajdą

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:40
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:56   #2109
Mollinka
Zadomowienie

dziewczyny mnie sie to ewidentnie nie podoba, nie radze czegokolwiek podpisywac zeby potem avon nie obciazyl was kosztami zamowienia, ktorego ostatecznie nie zlozycie ponadto mam pytanie do osob ktore juz podpisywaly - co jest w tych oswiadczeniach? i jaka ma byc niby sankcja jak ktos nie podpisze? prosze o info, bo pod wzgledem prawnym nie podoba mi sie ta cala sytuacja
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:05   #2110
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
A tego już nie wiem. Lepiej zadzwoń i sie dopytaj. Może wystarczy same kolczyki odesłać.
Stary 2009-11-29, 19:10   #2111
zabcia87stw
Raczkowanie

Wiecie co właśnie siostre zapytałam, to jest program dla liderów sprzedaży. Jeśli nie będą mieć sprzedaży na określonym poziomie to mają lipe. Deklaracja, to taka tabelka ze spisem konsultantek, no i jak mi siostra mówi pisze w niej, że konsultantka zobowiązuje się złożyć własne zamówienie na kwote 150zł, ewentualnie jeden z gotowych zestawów. Ale nie chodzi tu o te prezenty, żaden program motywacyjny, tylko o to, żeby liderzy "zmusili" swoje dziewczyny do składania zamówień...
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 19:17   #2112
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Wiecie co właśnie siostre zapytałam, to jest program dla liderów sprzedaży. Jeśli nie będą mieć sprzedaży na określonym poziomie to mają lipe. Deklaracja, to taka tabelka ze spisem konsultantek, no i jak mi siostra mówi pisze w niej, że konsultantka zobowiązuje się złożyć własne zamówienie na kwote 150zł, ewentualnie jeden z gotowych zestawów. Ale nie chodzi tu o te prezenty, żaden program motywacyjny, tylko o to, żeby liderzy "zmusili" swoje dziewczyny do składania zamówień...
Czyli jak nie złoży zamówienia to musi kupic gotowy zestaw?
Stary 2009-11-29, 19:21   #2113
czwartek
Raczkowanie

nadrabiam zaległości w czytaniu i oczom nie wierzę, no szok

nie mam zamiaru podpisywać żadnych oświadczeń czy zobowiązań, program mojej nieznanej liderki mam nie powiem gdzie, ale to to samo miejsce gdzie ona miała mnie i moje zamówienia do tej pory

sorki, ale ciśnienie mi się podniosło
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:26   #2114
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Czyli jak nie złoży zamówienia to musi kupic gotowy zestaw?
Z tego wychodzi że jak ktoś podpisze czyli się zobowiąże i nie zamów to przyślią ten swój gotowy wyliczony zestaw na kwotę 150 zł. Ja tak to odbieram. Mnie już mierzi na samo określenie "zmusili" do składania zamówień brrrrrrrrrrrrr. No nieźle nieźle. Czyli nie chodzi tu jednak o to żeby zacieśnić współpracę z liderami hm.
Co oni jeszcze ciekawego wymyślą żeby zwiększyć sprzedaż.

Edytowane przez anusiaa
Czas edycji: 2009-11-29 o 20:25
anusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:34   #2115
anulkaandzia
Raczkowanie

Witam, czy któraś z Was mogłaby w skrócie wyjaśnić całą ta sytuację z podpisami i zamówieniami na 150zl z katalogów 2010? Jak czytam kolejne posty to juz mi sie kićka
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:41   #2116
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Witam, czy któraś z Was mogłaby w skrócie wyjaśnić całą ta sytuację z podpisami i zamówieniami na 150zl z katalogów 2010? Jak czytam kolejne posty to juz mi sie kićka
Tak naprawdę nikt nic nie wie - w ciągu jednego dnia tyle różnych wersji się pojawiło, że trudno to zebrać do kupy. W praktyce wygląda to pewnie tak, że każda OMS dorabia do tego inną ideologię, żeby tylko spełnić wymagania firmy. A my się nie dowiemy do końca o co tak naprawdę chodzi...

Generalnie to liderzy mają obowiązek skłonić kk do podpisania pewnego rodzaju zobowiązania/poświadczenie, że w katalogach 1 i 2/2010 złoży zamówienie na min. 150zł.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:46   #2117
ssylwiaa19
Raczkowanie

Hej dziewczynki. Potrzebuje pomocy, zmieniłam adres dostawy i moj dzień wysyłkowy teraz to D . Czy wiecie może kiedy jest 3 termin składania zamówieniaa i dostawy w K16??
ssylwiaa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:54   #2118
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssylwiaa19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Potrzebuje pomocy, zmieniłam adres dostawy i moj dzień wysyłkowy teraz to D . Czy wiecie może kiedy jest 3 termin składania zamówieniaa i dostawy w K16??
Pojutrze czyli we wtorek.
Dostawa regularna na poniedziałek. Tez jestem D
Stary 2009-11-29, 19:55   #2119
ssylwiaa19
Raczkowanie

dziękuje ślicznie a czy dostajesz moze troszke szybciej paczki??
ssylwiaa19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 19:57   #2120
Innesia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
nadrabiam zaległości w czytaniu i oczom nie wierzę, no szok

nie mam zamiaru podpisywać żadnych oświadczeń czy zobowiązań, program mojej nieznanej liderki mam nie powiem gdzie, ale to to samo miejsce gdzie ona miała mnie i moje zamówienia do tej pory

sorki, ale ciśnienie mi się podniosło

Nic dodać nic ująć.

Do mnie też jeszcze nikt nie dzwonił. Dodam, że też nie wiem jaki numer ma moja LS( i kim jest) więc może nie odbierać numerów nieznajomych a jak to klientka bedzie dzwoniła Gdzie my się schowamy przed tymi podpisami
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:08   #2121
migociaa
Raczkowanie

GG do migociaa

Mnie moja liderka poinformowała ,że jeśli podpiszę ,że zbiorę zamowięnie na 150zl w kat 1 i 2 i nie wywiążę się z tego to ma prawo zamowić na mnie zestaw za 150 zł i ja mam to sprzedać :/
migociaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:18   #2122
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Innesia Pokaż wiadomość
Nic dodać nic ująć.

Do mnie też jeszcze nikt nie dzwonił. Dodam, że też nie wiem jaki numer ma moja LS( i kim jest) więc może nie odbierać numerów nieznajomych a jak to klientka bedzie dzwoniła Gdzie my się schowamy przed tymi podpisami
Spokojnie dziewczyny nikt was do niczego nie zmusi. nie ma co siac paniki. Jesli nie chcecie podpisac ze zlozycie zamowienie to podpisujecie ze nie wyrazacie zgody i po bolu. Jedyny haczyk tkwi w tym ze jak podpiszecie zgode na zestaw i go nie zamowicie to i tak przyjdzie. Przynajmiej tak mnie poinformowala moja Liderka Nadrzedna. A podpisy te sa po to aby dany lider mogl przystapisc do kolejnego kwartalnego programu. Moim zdaniem to przegięcie na całej lini. Z tego co wiem to firma chce w tym roku pobic rekord w zamowieniech z noworocznych katalogach w ktorych zawsze jest mala sprzedaz.
Poza tym mysle ze kazda z was i tak sklada zamowienei na minimum 150 zl wiec nie ma problemu na dodatek w katalogu 1 i 2 sa dosc atrakcyjne prezenty za zlozenie zamowienia na 150. moim zdaniem oplaca sie
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:20   #2123
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Raz dostalam szybciej odkad sa ci nowi kurierzy. A tak to zawsze są w poniedziałek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 20:26   #2124
szancik
Raczkowanie

czy ma ktoraś z Was HT do 01/2010 i HT 02/2010??
szancik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:33   #2125
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

,,Spokojnie dziewczyny nikt was do niczego nie zmusi. nie ma co siac paniki. Jesli nie chcecie podpisac ze zlozycie zamowienie to podpisujecie ze nie wyrazacie zgody i po bolu. Jedyny haczyk tkwi w tym ze jak podpiszecie zgode na zestaw i go nie zamowicie to i tak przyjdzie. Przynajmiej tak mnie poinformowala moja Liderka Nadrzedna. A podpisy te sa po to aby dany lider mogl przystapisc do kolejnego kwartalnego programu. Moim zdaniem to przegięcie na całej lini. Z tego co wiem to firma chce w tym roku pobic rekord w zamowieniech z noworocznych katalogach w ktorych zawsze jest mala sprzedaz.
Poza tym mysle ze kazda z was i tak sklada zamowienei na minimum 150 zl wiec nie ma problemu na dodatek w katalogu 1 i 2 sa dosc atrakcyjne prezenty za zlozenie zamowienia na 150. moim zdaniem oplaca sie..''

jakie są prezenty ?
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:33   #2126
emza
Rozeznanie

Cytat:
ja skladam we wtorek i dostaje w piatek. z poczatku dostalam 2 razy w niedziele i raz w sobote
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:44   #2127
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
a kontaktowałaś się z nimi?
bo może nie będziesz musiała nic odsyłać, jak zadzwonisz lub napiszesz maila i przedstawisz sytuację, że bransoletka jest uszkodzona to może powiedzą ci żebyś ją zatrzymała a nową dostarczą ci z kolejnym zamówieniem. W moim przypadku tak było, bo w bransoletce brakowało ozdoby i przysłali mi nową.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-29 o 20:51
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:45   #2128
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
. W praktyce wygląda to pewnie tak, że każda OMS dorabia do tego inną ideologię, żeby tylko spełnić wymagania firmy. A my się nie dowiemy do końca o co tak naprawdę chodzi...

Generalnie to liderzy mają obowiązek skłonić kk do podpisania pewnego rodzaju zobowiązania/poświadczenie, że w katalogach 1 i 2/2010 złoży zamówienie na min. 150zł.
Popieram Twoją opinię jest jak najbardziej ....jak najbardziej każda OMS dorabia do tego swoją ideologie, żeby tylko spełnić wymagania firmy.. , masz całkowitą rację.
Tak, my mamy taki obowiazek...
Na pewno zadnej konsultance nic nie grozi z tego tytułu, że nie podpisze, albo też nie wyrazi zgody...
My powinniśmy tak nakłonić ,tak zrobić , aby konsultantka sama zamówiła, albo też pomóc jej w zamówieniu...
Ja już mam kilka podpisów i o niedzieeli bedę miała kolejne...

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-11-29 o 20:49
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:58   #2129
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość

jakie są prezenty ?
01 - Krem modelujący sylwetkę z serii Anew za 1 zł
02 - Rozgrzewający peeling do skórek + zestaw przyborów kosmetycznych w etui za 1 zł
Na katalogowym jest zdjęcie tego programu motywacyjnego

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Popieram Twoją opinię jest jak najbardziej ....jak najbardziej każda OMS dorabia do tego swoją ideologie, żeby tylko spełnić wymagania firmy.. , masz całkowitą rację.
Tak, my mamy taki obowiazek...
Na pewno zadnej konsultance nic nie grozi z tego tytułu, że nie podpisze, albo też nie wyrazi zgody...
My powinniśmy tak nakłonić ,tak zrobić , aby konsultantka sama zamówiła, albo też pomóc jej w zamówieniu...
Ja już mam kilka podpisów i o niedzieeli bedę miała kolejne...
Ale musisz się skontaktować ze wszystkimi swoimi czy tylko z tymi niepewnymi co nie zawsze składają.

Osobiście jak dla mnie te dwa katalogi są dosyć interesujące i sama dla siebie mam liste kosmetyków za prawie 100 mam nadzieję że klientki też trochę zamówią. Fakt jest to czas kiedy zamówienia są mniejsze bo to po świętach ale 150 to nie tak dużo.

Edytowane przez anusiaa
Czas edycji: 2009-11-29 o 21:06
anusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:03   #2130
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny czy w avonie można zorganziować takie pokazy w stylu
tuperrware?? w celu aby klientki zapoznały się z ofertą avonu?
Jak najbardziej. Sama go organizujesz u siebie w domu, kafejce, biurze LS lub gdzie indziej. Najlepiej jak masz szkolenia I i II stopnia,żeby wiedzę o kosmetykach mieć.Pokazujesz nowości,próbki rozdajesz, badasz cere , robisz makijaże - wg inwencji i umiejetności.Kosmetyki "pokazowe" kiedys wypożyczało sie od LS teraz nie wiem chyba samemu trzeba zainwestować. Powodzenia.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości