|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Nie ma co narzekać! Ja np. nie jadam ryb (oprócz tuńczyka z puszki), więc mam jeszcze mniejsze pole do popisu. Ale nie narzekam, bo głodna nie chodzę A robiłaś sobie chlebek? Zawsze można kanapkę wszamać z wędliną.Chyba powinnaś zmienić troszkę nastawienie do tej diety - pomyśl ILE rzeczy możesz jeść w porównaniu do innych cudownych diet, gdzie możesz np. przez cały dzień zjeść kilka listków sałaty, dwa plasterki wędliny, jajko i pół grejpfruta czy coś w ten deseń? Nasza dietka bądź co bądź jest o niebo lepsza, prawda? Always look on the bright side of life I nie poddawaj się
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Assafi robi latte idealnie
tylko ja jak mam gości to wlewam w takie duże grube szkło i nie mleko do kawy tylko kawę do mleka i wygląda tak stylowo no i posypuje cynamonem po piance ![]() Co do lodów to też sobie wczoraj robiłam ach tego smaku zawsze mi narobicie. no i chyba za mało dałam sera ale były znośne ogólnie to mój tata cukiernik tak się ze mnie śmiał, że wyszła mi taka zbrylona masa ale mówi, że te mieszanie w trakcie zamrażania też niewiele daje:/ jedynie jakieś tam w specjalnej maszynie noże przy brzegu sukcesywnie ścinają warstwy lodu i się robi dobre.. no ale a co do menu to ja nigdy nie chodzę głodna zawsze można coś ciekawego wymyślić ja wczoraj z braku laku jadłam wątróbkę drobiową w mleku pychota ale jak się to robi nie pytajcie mamie coś się pomieszało ale i tak dobre było :P chyba przed smażeniem 20 min. zamoczone w mleku wtedy nie jest takie wątrobowe i wiadomo cebulka bulionik i uduszone no pycha ![]() jeszcze coś dziewczyny byłam wczoraj w orsay'u na zakupach serce mi pękło z radości tam rozmiary są tak zakłamane że kupiłam sukienkę w takim rozmiarze w który nie wchodziłam 5 lat temu (w normalnej rozmiarówce) szczerze idźcie i cieszcie się rozmiarami
74kg -64 kg -18.10.09- :11.01.2010/20.04.2010 Edytowane przez kiltii synti Czas edycji: 2009-11-29 o 15:42 |
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
stoznyka44 to może ja kochana ci odpowiem
trzeba zaparzyć kawci w zależności jak lubisz mocną ja tak z 1,5 łyżeczki rozpuszczalskiej kawusi robię w mniej niż 0,5 szklanki moze nawet 1/3 wody osobno podgrzewasz mleczko lub nawet gotujesz potem je spieniasz mikserkiem lub tym takim do kakao i te mleczko do przezroczystej wysokiej i grubej szklanki wlewasz( albo miksujesz w tej szklaneczce dla lepszego efektu pianki) uważając na piankę i potem wlewasz tą kawusie po brzeżku uważając na piankę i wychodzą z tego takie 3 warstwy no i na pinkę cynamonkiem i najlepiej pić przy użyciu długiej łyżki bo od słomki to się trochę miesza jak się spija mleczko z dołu do nie ma tej kawci :P
74kg -64 kg -18.10.09- :11.01.2010/20.04.2010 Edytowane przez kiltii synti Czas edycji: 2009-11-29 o 16:01 |
|
|
|
#1355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w domowych warunkach mam takie mieszadełko na baterie do spieniania mleka - podgrzewasz mleko (ale nie zagotowujesz!) i miksujesz tym -> wlewasz do szklanki, na wierzch pianka i równomiernie wlewasz kawę przez piankę (na początku dobrze jest wlewać z czegoś z dzióbkiem - dużo łatwiej), a na koniec zatykasz dziurę w piance jej odrobinką. Ja preferuję na wierzch kakao, za cynamonem jakoś nie przepadam
|
|
|
|
|
#1356 | |||
|
Zadomowienie
|
A u mnie znowu malutki spadek
![]() Tyle że centymetry inaczej niż u większości z Was, u mnie lecą w dół tak samo wolno jak waga, ale to nic - ważne, że w dół i coraz więcej czasu zaczynam spędzać przed lustrem ![]() Dzisiaj zrobiłam sobie nutelkę, po raz drugi w ciągu 4 tygodni diety, w dodatku tylko z pół porcji i czuję się jakbym nie wiem jak nagrzeszyła Cytat:
Akurat siedzę w domu na zwolnieniu, więc jest łatwiej, bo mięsko wolę na ciepło Więc na przykład:
) , muffinki drożdżowe przełożone wędlinką, sałatka z jajka na twardo i tuńczyka, nieśmiertelny wieśniak, serniczek na zimno i tak dalej Po południu w domu staram się zjeść jakieś mięsko na ciepło Cytat:
nie wiem co w nim takiego jest ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Co jest lepsze w naszej diecie słodzik czy cukier brązowy??Bo chodzi mi o to zebym mogła dodawac sobie do sera białego albo do wiejskiego bo czsami mi sie chce tak słodkiego:-//Dzisiaj posłodziłam cukrem normalnym ale nie wiem co mam juz robic.A make pszenna można skoro tej skrobi nigdzie nie ma tak zeby zrobic sobie jakiegos dnia ze dwa nalesniki??a do chlebka tez make pszenna dajecie??I ile ozna dziennie tych kromek 1?czy 2??
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie właśnie skończyłam oglądać komedię romantyczną, się rozleniwiłam na łóżeczku.
Wcześniej wstawiłam sobie jogurt naturalny ze słodzikiem do zamrażalki i zjadłam na filmie. Smakuje jak takie rozmemłane lody, bo mi chęci z rana narobiłyście, a nic innego do wykombinowania nie miałam. ![]() Na kojacje zjem sobie kawałek chlebka dukanowskiego z kawałkiem polędwicy i na to troszeczkę musztardy. W czwartek będę na ostatnim dniu protein i będe mogła sobie wszamać jakieś warzywko. ![]() Mara30 dziękuję muszę sobie wypróbować tych placuchów serowych. ![]() A i miałam o coś zapytać! Ja na SB miałam swoje ulubione danie. mianowicie chili con carne, czy nadaje się na 2 fazę Dukana? Mi się wydaje, że tak, ale wolę się upewnić.Cytat:
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-11-29 o 16:58 |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nada się jak zrezygnujesz z czerwonej fasolki ![]() A mielone fajnie wychodzi jak dodasz do niego wieśniaka ![]() Ja też uwielbiam ostre ostrą paprykę i pieprz cayenne zużywam w ilościach hurtowych |
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale już nie dziś bo potem nie zasnę w nocy
Było - 60 kg Jest - 55,2 Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2009-11-29 o 17:15 |
||
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() jestem z siebie dumna dzisiaj jem wszystko ladnie wg zalecen nawet nie czuje sie glodna. rano byl maly kryzys, jak w barze zaczeli gotowac, ale popijalam sobie woda i czerwona herbatka wiec przeszło ![]() dzisiejsze menu: sniadanie: biały serek granulowany w pracy: jogurt naturalny po pracy:serek + tunczyk kolacja : jajko z tunczykiem smazone bez oleju
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Karolinusieńka, Marzeniątko ma rację, baaaardzo mało zjadłaś. Nie możesz jeść za mało, bo spowolnisz sobie przemianę materii i nici z chudnięcia
A ja się zapomniałam pochwalić Przedwczoraj wpadł do mnie kolega z piwkiem... no i sobie wypił, a ja dzielnie herbatkę owocową Wczoraj wieczorem przyjechała koleżanka, przywiozła jeżyki, a ja dzielnie patrzyłam i tylko mięsko sobie zagrzałam
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
a herbatkę z jedną tabletką słodziku i z odrobiną mleka można do woli? Bo ostatnio mi zasmakowała i mogłabym ją cały dzień pić
.I jeszcze Wam się pożalę, że dzisiaj (trzeci dzień PP, zero grzeszków nawet najmniejszych) weszłam na wagę, a ona mi pokazała +2kg. Nie mam pojęcia, dlaczego tak. Wmawiam sobie, że to wina baardzo starej wagi, ale obawiam się, że to nieprawda. Eh, dobra, już więcej nie marudzę. |
|
|
|
#1368 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dukanki!!!
U mnie 8 dzień fazy uderzeniowej. Czuje się świetnie, tylko trochę brak mi już pomysłów na nowe dania. Możecie podać mi stronę z przepisami, bo chętnie przygotowałabym sobie coś nowego. Dzięki! |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
tak to jest jak sie pracuje w barze, to samymi zapachami sie czlowiek najada
a teraz siedzac w domu bym jadla i jadla i jadla ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
ale juz mi sie nie chcialo siedziec w kuchni i gotowac piersiaka, czy piec rybke obiecuje jutro porawe
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!
Nie było mnie troszkę, no ale mój Piękny już wyjeżdżał dzisiaj i głupio mi było przy kompiku siedzieć. U mnie ok. Chociaż we wtorek mam ważenie a powinnam dostać tego dnia @.... więc czuję że będzie na + z wagą. Uciekam robić sobie coś do jedzonka Jutro popiszę więcej
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zazdroszczę Wam tych waszych Pięknych, Aktualnych, Tazów itd itp... Ma Was kto wspierać... Dobrze Wam
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba sobie poszukac tez zeby mogl wspierac
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
z tym wspieraniem to nie zawsze tak rozowo...
co do latte - aby kawa unosila sie na powierzchni mleko nei moze byc za gorace (nalezy je podgrzac ale nie gotowac bo wtedy ma ten specyficzny zapach) a kawa nie moze byc zbyt wodnista. Ja kawe zaparzam w kawiarce ![]() nastepnie nalewamy ja do mleka powolutku po wypuklym wierzchu lyzeczki przytknietej do scianki szklanki. (rok codziennego parzenia latte w londynskim hotelo-barze)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Kolacja zjedzona. Czuję się pełna, przy Was chyba ja strasznie dużo jem. Jecie jak wróbelki to dlatego tak chudnięcie. Jeszcze się okaże, że na Dukanie przytyję.
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
lanka wisisz mi szybe w drzwiach
![]() wybieralismy sie z TaZem do tego sklepiku po foremki i zatrzasnelam sierota klucze w pokoju. Godzine czekalam na wlascicielke ktora przyjechala z pekiem kluczy (zaden nei pasowal) i mlotkiem. TaZik musial wybic szybke w drzwiach (a nie poddala sie latwo bo byla z hartowanego szkla) i dopiero udalo nam sie dostac do srodka. Teraz musimy ja jakos zastapic. od dzis jestes szczesliwa posiadaczka tego oto zestawu (muffinkowych foremek akurat nie mieli ale w tygodniu zajrze gdzie indziej po nie), jak widzisz udalo mi sie zdobyc wszystko w jedynym i wlasciwym kolorze a teraz z cieplutkim kocykiem (leje) i kubkiem goracej pu-erh zaglebiam sie w lekture swiezo nabytych "Wloch wedlug Jamiego Oliviera" i marze o byciu na III fazie by moc wyprobowac jego przepisy. No i zeby bylo po wlosku to mam porcje tiramisu do tego. Jak ja kocham niedziele
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-29 o 19:49 |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór kochane!
Znikłam na weekend z powodów podobnych jak Isabell ![]() Donna jeszcze i ode mnie gratulacje!! Na prawdę cudnie schudłaś! I popieram Wiolqn - zrób dla bezpieczeństwa badania A co do lasagne - ja zamiast makaronu teraz na Dukanie przekładam je plackami naleśnikowymi Ze 2 strony temu niektóre z Was pisały, że zostały Wam ostatnie kg i spaść nie mogą...mi też ostatnie 2kg jakoś nie chcą zniknąć.... Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-11-29 o 19:56 |
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
]. Odnośnie lodów to składniki podobne jak w przepisowni: serek [u mnie dość dużo - ok 100 g twarogu 0% zmielonego z jogurtem 0,1%, do konsystencji nie za luźnej] 3 żółtka słodzik [10 do 15 tabletek, o ile dobrze pamiętam, skruszone - ale to spróbujcie na smak, bo ja nie lubię za słodkich] aromat cytrynowy Ser z żółtkami, aromatem i słodzikiem mieszam mikserem. Ubijam pianę z białek i delikatnie mieszam z masą. Całość jest dość rzadka. Tak jak pisałyście wcześniej - w zamrażarce warto zamieszać parę razy w trakcie mrożenia. I co się okazało... Dziś znów jadłam te lody, tylko że tym razem były bardzo twarde... ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- A od jutra już P+W. Nawet nie zauważyłam jak szybko minęło te 5 dni...
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te lody musza byc pyszne jutro sobie zrobie bo chodzi za mna cos slodkiego
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehehehehe hihihihihi --- mi ostatnie 20 jakos ciezko leci ......... Czuje sie tak doskonale fizycznie jak bym wielki wor zwalila z plecow . Jak dojde do wymarzonej wagi to chyba bede fruwac :bu nia:......
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-11-29 o 20:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

sa te przepisy ale......ahhhh jeszcze od wtorku ide do pracy na miesiac jestem fryzjerka mam malego syna,ale ide dorobic sobie przed swietami 

tylko ja jak mam gości to wlewam w takie duże grube szkło i nie mleko do kawy tylko kawę do mleka i wygląda tak stylowo no i posypuje cynamonem po piance 

Więc na przykład:
a dzis tależ rosolu prawie bez makaronu

muszę sobie wypróbować tych placuchów serowych.
mianowicie chili con carne, czy nadaje się na 2 fazę Dukana? Mi się wydaje, że tak, ale wolę się upewnić.
wystarczy Marzena 

Nie mam pojęcia, dlaczego tak. Wmawiam sobie, że to wina baardzo starej wagi, ale obawiam się, że to nieprawda. Eh, dobra, już więcej nie marudzę. 

:bu nia:......