z myślą o... STUDNIÓWCE 2010 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 19:56   #2131
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: z myślą o... STUDNIÓWCE 2010

my tu gadu gadu o sukniach, bizuterii, szpilkach, ponczochach itd..... a w co ubieracie swoich panow??

ja juz wiem ze do sledzika sie nie przekona

ale za to widzielismy piekny klasycznyu krawat w kolorze mojej sukienki do tego blekitna koszula... jemu jest tak pieknie w blekitnym

no i musze go namowic na lakierowane polbuty z ccc
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:57   #2132
L I L Y
Zakorzenienie

mój Pan kupił sobie stalowy garnitur, krawata jeszcze nie ma, ale mam nadzieję, że śledzik będzie

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

Edytowane przez L I L Y
Czas edycji: 2009-11-29 o 19:59
L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:01   #2133
melleczka
Zakorzenienie

ma po drodze urodziny w grudniu i planuje mu kupic srebrne spinki do mankietow tak przy okazji bedzie na studniowke

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
mój Pan kupił sobie stalowy garnitur, krawatu jeszcze nie ma, ale mam nadzieję, że śledzik będzie
a moj ma czarny/ grafitowy, ale bardziej czarny w delikatny jasny prazek

spotkalam na all piekna koszule, jemu tez sie podoba.... wydaje mi sie bardzo elegancka i mysle ze bedzie pasowac do gladkiego krawata... tylko czy nie bedzie sie gryzc z prazkiem?
http://www.allegro.pl/item827941253_..._xl_43_44.html
Stary 2009-11-29, 20:01   #2134
pragnienie
Rozeznanie

Aaa dziękuję wszystkim za odpowiedzi To już wiem co chcę, teraz tylko znaleźć w sklepie trzeba
Moja sukienka dość krótka jest, ale ja chyba zaryzykuję z tymi pończochami. Na wszelki wezmę jeszcze jedną parę + rajstopy Kiedyś miałam pończochy i jak dla mnie kończyły się dość wysoko, więc chyba nie byłoby takiego problemu z podwiązką (z Gatty były o ile mnie pamięć nie myli ). A orientujecie się czy są takie pończochy nie kończące się koronką tylko jakoś skromniej? Aż taka obeznana nie jestem

A mój Pan... nic jeszcze nie ma I jak sądzę obudzi się pod koniec grudnia, wrrr Melleczka, dobry pomysł z tymi spinkami nie wiedziałam co mu kupić i chyba już wiem

Edytowane przez pragnienie
Czas edycji: 2009-11-29 o 20:03
pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:02   #2135
EwelinQsia
Zadomowienie

Ja będę miała ciecke czarną z czerwonym więc krawat czerwony a koszule sobie wymarzył na spinki, więc jak chce to niech ma hehe A garnitur ma nowiutki bo byliśmy w październiku na weselu to kupił
EwelinQsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:06   #2136
L I L Y
Zakorzenienie

melleczka ładna ta koszula, ale wg mnie nie będzie pasowała do prążkowanego garnituru... najlepsza byłaby gładka.

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:13   #2137
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pragnienie Pokaż wiadomość
Aaa dziękuję wszystkim za odpowiedzi To już wiem co chcę, teraz tylko znaleźć w sklepie trzeba
Moja sukienka dość krótka jest, ale ja chyba zaryzykuję z tymi pończochami. Na wszelki wezmę jeszcze jedną parę + rajstopy Kiedyś miałam pończochy i jak dla mnie kończyły się dość wysoko, więc chyba nie byłoby takiego problemu z podwiązką (z Gatty były o ile mnie pamięć nie myli ). A orientujecie się czy są takie pończochy nie kończące się koronką tylko jakoś skromniej? Aż taka obeznana nie jestem

A mój Pan... nic jeszcze nie ma I jak sądzę obudzi się pod koniec grudnia, wrrr Melleczka, dobry pomysł z tymi spinkami nie wiedziałam co mu kupić i chyba już wiem

patrzylam na allegro i znalazlam tylko takie z koronka

choc dodalam wczesniej link do takich rajstopowych "erotycznych". z wycieciem w wiadomym miejscu choc mysle ze nadawaloby sie to bo przeciez mozna na to nalozyc bielizne tak mysle...

co do spinek... to ja chcialam mu kupic na te urodziny biala koszule w komplecie ze spinkami ale uznalam ze to by bylo zbyt studniowkowe i moglby uznac ze go stroje na studniowke wiec stwierdzilam ze kupie same spinki ale za to porzadne - srebrne bedzie mial na lata on by raczej nie wydal 150zl na srebrne tylko kupilby podroby za 30 bo i tak rzadko kiedy chodzi tak elegancko

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
melleczka ładna ta koszula, ale wg mnie nie będzie pasowała do prążkowanego garnituru... najlepsza byłaby gładka.

chyba masz racje

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

http://moda.allegro.pl/item824475321...ra_zobacz.html

znalazlam taka moze ktorejs sie spodoba

a wasi panowie ida w kamizelkach czy bez?

bo moja ma kamizelke ale taka wysoka.... i nie bedzie mu prawie widac koszuli i krawata...
Stary 2009-11-29, 20:15   #2138
DontSaySorry
Zakorzenienie

A ja dzisiaj chodząc po sklepach natrafilam na cudooowną sukieneczkę w tally weijl

czemu miala studniowke rok temuu ;(
Stary 2009-11-29, 20:22   #2139
EwelinQsia
Zadomowienie

Mój nie lubi kamizelki, zresztą mi się to też już nie podoba... Raczej młodzi chłopacy nie zakładają już kamizelek...
EwelinQsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:24   #2140
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

My właśnie jesteśmy na etapie kupowania garnituru. Szukamy takie czarnego, w żadne prążki, cały czarniutki, taki podobny jak lokaje mają - ja sobie tak to wyobrażam Może być lekko świecący, ale bardziej matowy. I z takich nowszych - bez kamizelki i odcinany ładnie z tyłu.
A butki już TŻ kupił, w sumie się nie znam, ale ładne. Wybierał pomiędzy takimi lakierkami, bo mi się podobały, ale stwierdził, że takie lakierki to tylko do garnituru, a on chce takie, żeby mógł jeszcze do zwykłych spodni założyć. No i w sumie racja

Koszula będzie czarna w chabrowe cieniutkie paseczki - taką ją sobie wyobrażam. Bo moja sukienka też będzie czarno-chabrowa.
julajta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:49   #2141
winyl
Zakorzenienie

Hoho, ja z moim partnerem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat, ale Jemu to we wszyskim dobrze, więc długo szukać nie trzeba będzie :P.

A ja nadal nie wiem co z tymi rajstopami no i nie macie jeszcze jakichś przykładowych sukienek podkreślających biust i talię, niekoniecznie zwracających uwagę na uda? I nie chcę bez ramiączek ...

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:33   #2142
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julajta Pokaż wiadomość
My właśnie jesteśmy na etapie kupowania garnituru. Szukamy takie czarnego, w żadne prążki, cały czarniutki, taki podobny jak lokaje mają - ja sobie tak to wyobrażam Może być lekko świecący, ale bardziej matowy. I z takich nowszych - bez kamizelki i odcinany ładnie z tyłu.
A butki już TŻ kupił, w sumie się nie znam, ale ładne. Wybierał pomiędzy takimi lakierkami, bo mi się podobały, ale stwierdził, że takie lakierki to tylko do garnituru, a on chce takie, żeby mógł jeszcze do zwykłych spodni założyć. No i w sumie racja

Koszula będzie czarna w chabrowe cieniutkie paseczki - taką ją sobie wyobrażam. Bo moja sukienka też będzie czarno-chabrowa.

o kurcze, dopracowane masz wszystko w kazdym calu ;p Ale nie wiem czy znajdziesz koszule taka jaka opisywalas...
Stary 2009-11-29, 21:52   #2143
Shinn
Zakorzenienie

Witam Ja tu mam problem bo znalazłam sukienkę w jednym ze sklepów internetowych... a dokładniej tutaj http://kartes-moda.pl/szyfonowa-sukienka-kokarda-ecru-3442-p-90.html

I chodzi mi konkretnie o tą sukienkę... Czy ona aby nie jest za skromna na studniówkę? Bardzo mi się podoba, ale mam okropny dylemat i nie wiem czy ją zamawiać... Nie chcę błyszczeć jak gwiazda i poszukuje skromnej, ale nie jestem pewna czy ta spełnia role sukienki studniówkowej
Jakbyście mogły mi doradzić, byłabym wdzięczna

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:00   #2144
pragnienie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
patrzylam na allegro i znalazlam tylko takie z koronka

choc dodalam wczesniej link do takich rajstopowych "erotycznych". z wycieciem w wiadomym miejscu choc mysle ze nadawaloby sie to bo przeciez mozna na to nalozyc bielizne tak mysle...

co do spinek... to ja chcialam mu kupic na te urodziny biala koszule w komplecie ze spinkami ale uznalam ze to by bylo zbyt studniowkowe i moglby uznac ze go stroje na studniowke wiec stwierdzilam ze kupie same spinki ale za to porzadne - srebrne bedzie mial na lata on by raczej nie wydal 150zl na srebrne tylko kupilby podroby za 30 bo i tak rzadko kiedy chodzi tak elegancko
szczerze mówiąc te pończochy mnie przeraziły nie wyobrażam siebie w czymś takim jejku normalnie uwielbiam Cię, tak się głowiłam co kupić aczkolwiek wolałabym się zmieścić w 100 zł i ciekawe czy uda mi się za tyle kupić srebrne bo na podróby to szkoda kasy.

Cytat:
Napisane przez julajta Pokaż wiadomość

jejkuu jakby mój na taką się zgodził... i w dodatku znalazł

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Witam Ja tu mam problem bo znalazłam sukienkę w jednym ze sklepów internetowych... a dokładniej tutaj http://kartes-moda.pl/szyfonowa-sukienka-kokarda-ecru-3442-p-90.html

I chodzi mi konkretnie o tą sukienkę... Czy ona aby nie jest za skromna na studniówkę? Bardzo mi się podoba, ale mam okropny dylemat i nie wiem czy ją zamawiać... Nie chcę błyszczeć jak gwiazda i poszukuje skromnej, ale nie jestem pewna czy ta spełnia role sukienki studniówkowej
nie wydaje mi się że jest za skromna, całkiem ładna szkoda tylko że ecru

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:00   #2145
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

uwazam ze jest swietna na studniowke choc jestem zwolenniczka dlugich na ta okazje, to ta bardzo mi sie podoba. tylko kolor nie ten........... nie pasuje na studniowke... jednak jesli juz to buty czerwone w kolorze tego paska.
Stary 2009-11-29, 22:02   #2146
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Jest skromna, ale bardzo ładna, nadaje się na studniówkę

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:05   #2147
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pragnienie Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się że jest za skromna, całkiem ładna szkoda tylko że ecru
Właśnie też wolałabym w innym kolorze. ale niestety nie ma.

Cytat:
uwazam ze jest swietna na studniowke choc jestem zwolenniczka dlugich na ta okazje, to ta bardzo mi sie podoba. tylko kolor nie ten........... nie pasuje na studniowke... jednak jesli juz to buty czerwone w kolorze tego paska.
tez myślałąm o czerwonych szpilkach.

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Jest skromna, ale bardzo ładna, nadaje się na studniówkę
to dobrze, że tak uważacie.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:05   #2148
Claaire
Wtajemniczenie

ja jade po sukienke na poczatku stycznia, chyba do warszawyy
dziewczyny znacie wiec moze jakies sklepy gdzie znajde jakas ladna sukienke? najlepiej chabrowa lub pudrowa różową, bo te kolory mi się po prostu marzą
albo w ogole niekoniecznie w warszawie, sklepy sie mogą powtarzać w miastach^^
Stary 2009-11-29, 22:18   #2149
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja jeszcze poszukam w Olsztynie, a jak nie znajdę, to chyba do Gdańska pojadę. Wtedy będę pytać, gdzie można coś ciekawego dostać Ale mam nadzieję, że w tej dziurze trafię na coś pięknego...

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:21   #2150
karolinaef
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucka91 Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=5411
ta wygląda troche jakby byla na niej wzorowana, ale ogólnie efekt nie powala moim zdaniem ;/
coooo? totalna masakra, jaka różnica w tych sukienkach, ale spójrz na materiał, kolor i figurę dziewczyn... to nie mogło wyjść...

Edytowane przez karolinaef
Czas edycji: 2009-11-29 o 22:22
karolinaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:23   #2151
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinaef Pokaż wiadomość
coooo? totalna masakra, jaka różnica w tych sukienkach, ale spójrz na materiał, kolor i figurę dziewczyn... to nie mogło wyjść...
no ale mam wrazenie ze sukienka byla na niej wzorowana, ta koronka przy biuscie, i pod. ogolnie podobne...
Stary 2009-11-29, 22:31   #2152
karolinaef
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
no ale mam wrazenie ze sukienka byla na niej wzorowana, ta koronka przy biuscie, i pod. ogolnie podobne...
pewnie, że była bo taki sam fason, tylko projekt wykonany karygodnie... i sukienka nie na tą dziewczynę...
Stary 2009-11-29, 22:32   #2153
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie, że była bo taki sam fason, tylko projekt wykonany karygodnie... i sukienka nie na tą dziewczynę...
moze sukienka na ta dziewczyne, bo zgrabna jest i ogólnie niczego jej nie brakuje, ale wykonanie zawalone na calej linii...
Stary 2009-11-29, 22:33   #2154
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

kolor mi sie wogole nie podoba...............:mad :
wzor jest wykonany z jedwabiu albo prawdziwego szyfonu..... w niebieskiej sukience ten material jest sztywniejszy. nieladnie sie uklada od pasa w dol.... poza tym mam wrazenie jakby suknia nie byla idealnie dopasowana w pasie. i bardzo nie podoba mi sie biust.... matwrial powinien bardziej przylegac...
choc musze powiedziec ze jak na podrobe to jest calkiem niezle
Stary 2009-11-29, 22:38   #2155
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
wzor jest wykonany z jedwabiu albo prawdziwego szyfonu..... w niebieskiej sukience ten material jest sztywniejszy. nieladnie sie uklada od pasa w dol.... poza tym mam wrazenie jakby suknia nie byla idealnie dopasowana w pasie. i bardzo nie podoba mi sie biust.... matwrial powinien bardziej przylegac...
podejrzewam ze ten material to po prostu tanszy odpowiednik szyfonu albo muslinu, no i efekt jest jaki jest... no na biuscie uklada sie fatalnie...
Stary 2009-11-29, 22:59   #2156
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

Cytat:
o kurcze, dopracowane masz wszystko w kazdym calu ;p Ale nie wiem czy znajdziesz koszule taka jaka opisywalas...

Wiesz, pomysł jest, gorzej z realizacją, bo ciągle jestem na etapie żmudnego poszukiwania mojej wymarzonej sukienki
A jak koszulę taką znajdę, to dam link!
Bo wiem, że znajdę!
julajta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:02   #2157
karolinaef
Raczkowanie

Cytat:
moze sukienka na ta dziewczyne, bo zgrabna jest i ogólnie niczego jej nie brakuje, ale wykonanie zawalone na calej linii...
myślę, że nie na tą dziewczynę, bo brakuje jej talii no i wygląda w tej sukience grubo

Cytat:
prawda, kolor fatalny, a materiał jest źle dobrany, no i nie sądzę, że jedwab, bo jedwab ładnie się układa i leje się jak woda... tutaj materiał jakoś brzydko skumulował się na brzuchu, jeszcze ten materiał firankowy jeszcze bardziej dodał objętości sukience, nie ma co efekt fatalny niestety ;/
Stary 2009-11-29, 23:12   #2158
Martus16peach
Raczkowanie

GG do Martus16peach

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a mysliscie, ze taka moz emiec duzo osob?
http://galeria-mody.com.pl/product/i...1/SH1218_1.jpg

tutaj moze i jest krotka, ale ja bym ja szyla u krawcowej i chcialabym przed kolano, tak jak ktoras z wizazanek pokazywala, z eobetnie swoja takiej dlugosci bym chciala zrobic.

Dobrze, ze mnie odwiodlyscie od tej bialej, bo naprawde chcialam ja kupic. A teraz widze, to nie to.
dziekuje
a sukienke kupujesz czy szyjesz u krawcowej?
Martus16peach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:23   #2159
karolinaef
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martus16peach Pokaż wiadomość
a sukienke kupujesz czy szyjesz u krawcowej?
no przeciez napisala ze szyje
Stary 2009-11-30, 02:44   #2160
joplin
Zadomowienie

Aaa, dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że idę na studniówkę jako osoba towarzysząca. Własnej studniówki nie miałam i mieć nie będę, więc jedyna sukienka jaka mam w szafie jest stara i trochę już niemodna. Mam dwa miesiące na znalezienie "wyposażenia" i powoli zaczynam panikować.

Jaki krój pasuje na raczej biuściastą i nieco gruszkowatą figurę?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości