Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 16:53   #3841
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
wiesz, znam osoby z W-wy, które w Krk studiują/chcą studiować
najważniejsza jest realizacja marzeń, ale rzeczywiście mieszkając we Wro, nie trzeba od razu gdzieś wyjeżdżać. bo teraz Wrocław jest coraz popularniejszym kierunkiem wśród studentów....

jeśli chodzi o chłopaka... nie zakładaj z góry, że związek się posypie...
i ewidentnie widać, że bardziej Ci zależy na tym, żeby on realizował swoje plany, a nie Ty...

]]]

wsumie;/ na to wygląda;/
przemysle to

a ktoras z Was proboje wyjechac SAMA na studia, tzn bez znajomych i bez chlopaka do calkiem innego miasta?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:21   #3842
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

ja póki co też troszkę przystopuję korzystanie z komputera.
po dzisiejszej rozmowie z kimś ważnym muszę nabrac dystansu do pewnych spraw . niestety.
a poza tym po tych próbnych zrozumiałam że dużo nauki przede mną, dlatego czas się wziąźc za siebie, a znając siebie bedę robiła wszystko na ostatnią minutę i marudziła. także żeby temu zapobiec muszę wziązc się w garśc. bedę do Was zaglądała . nie zapomnę o Was

tak w ogóle to gdzie jest OLA I RIDDIM ??
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:46   #3843
effciaa16
Zakorzenienie

cześć.
powariowały wszystkie czy co?! No ale ok, rozumiem. W sumie warto by było odzwyczaić się od komputera.
Cały dzień starałam się zabrać za Ferdydurke i jak to zrobiłam to i tak z niej nic nie rozumiem. Dziwna lektura nie ma co. Tzn. ja przeczytałam streszczenie. Pierwsza moja nieprzeczytana lektura Muszę jeszcze to ogarnąć. W ogóle dzisiaj mam dzień obiboka.
lecę. wezmę kąpiel i zabiorę się za edukację, potem wpadnę;*

ale jakby nie, to JUSTYNA mocno trzymam kciuki;*3 musi być szczęśliwy.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:51   #3844
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
wsumie;/ na to wygląda;/
przemysle to

a ktoras z Was proboje wyjechac SAMA na studia, tzn bez znajomych i bez chlopaka do calkiem innego miasta?
Ja chyba będę w takiej sytuacji.
To znaczy planowaliśmy wspólnie z moim chłopakiem, że zamieszkamy razem, gdy pójdę na studia do Wrocławia, ale teraz trochę się zmieniło.
Mój chłopak planuje zostać gdzie indziej, bo planuje otworzyć własną firmę.
Znajomi z mojej klasy nie myślą o studiach, a jeśli już, to w jakichś mniejszych miejscowościach. To znaczy są osoby, które chcą iść do tego samego miasta co ja, ale z nimi nie mam zamiaru miec nic wspólnego
Jakoś nie obawiam się tych zmian, przeciwnie, nie mogę się doczekać

Tylko będę tęsknić za domowymi obiadkami
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:23   #3845
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
wsumie;/ na to wygląda;/
przemysle to

w sumie to ja.
tzn.. ja mam wszędzie znajomych, w sensie w tych miastach, które rozważam.. co mnie drażni, wolałabym wyjechać do miasta w którym nikogo nie znam i zacząć żyć jakby od nowa.
i w sumie tak planuję, wyjechać i odciąć się zupełnie od swojego miasta.. a prawdziwi przyjaciele i znajomi będą utrzymywać kontakt, a 200 czy 300km nie robi różnicy. może większą w zwiazku z chłopakiem, bo odległość jednak cieżko wytrzymać na dłuższą metę.

ale.. nie kieruj się chłopakiem.
chyba, że już wiesz, że ever forever, co raczej nigdy nie jest pewne.
jak kocha i będzie chciał to pojedzie za Tobą i tyle.
nie poświecaj się tak dla związku. to nie jest tego warte.
masz 18 lat i całe życie przed sobą.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 18:37   #3846
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
w sumie to ja.
tzn.. ja mam wszędzie znajomych, w sensie w tych miastach, które rozważam.. co mnie drażni, wolałabym wyjechać do miasta w którym nikogo nie znam i zacząć żyć jakby od nowa.
i w sumie tak planuję, wyjechać i odciąć się zupełnie od swojego miasta.. a prawdziwi przyjaciele i znajomi będą utrzymywać kontakt, a 200 czy 300km nie robi różnicy. może większą w zwiazku z chłopakiem, bo odległość jednak cieżko wytrzymać na dłuższą metę.

ale.. nie kieruj się chłopakiem.
chyba, że już wiesz, że ever forever, co raczej nigdy nie jest pewne.
jak kocha i będzie chciał to pojedzie za Tobą i tyle.
nie poświecaj się tak dla związku. to nie jest tego warte.
masz 18 lat i całe życie przed sobą.
też bym poniekąd chciała zacząć nowe życie, bo Radom traktuję jak coś przejściowego... dla mnie jest Zamość, Radom jako coś tymczasowego i mam nadzieję, że Kraków jako miejsce docelowe... żadna z moich najbliższych koleżanek się tam nie wybiera.. pare innych owszem, ale różnie mi się z nimi układa :P

w zupełności się zgadzam. ja swoją best friend "zostawiłam" w Zmc i w sumie pewnie na studiach też się nie spikniemy, ale nam to zupełnie nie przeszkadza... a kontakt utrzymujemy sms-owy i listowy

generalnie, wszystko się da, wystarczy chcieć, mieć w sobie siłę i chcęci, wierzyć, że się uda i dążyć do celu
Stary 2009-11-29, 19:04   #3847
effciaa16
Zakorzenienie

Też bym chciała się od tego wszystkiego odciąć. Ale nie wiem czy dam radę. Z czysto materialnych powodów. Jak ja się utrzymam? Myślałam dlatego o studiach zaocznych, mama by mi pomogła, sama bym jakiś grosz zarobiła i może udałoby się. Wiadomo dwie studentki utrzymać, nie jest tak łatwo. /Wszystko byłoby inaczej jakby był tata. /

Stary 2009-11-29, 19:08   #3848
blue_apple
Zakorzenienie

Ewa - ale musisz przemyśleć, czy utrzymanie się na studiach zaocznych jest faktycznie tańsze i bardziej opłacalne od studiowania dziennie.
Martyna Ci kiedys o tym mówiła.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:16   #3849
parodia
Zakorzenienie

Ale się tu dzisiaj poważnie zrobiło

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:16   #3850
effciaa16
Zakorzenienie

Marta jest wiele studentów, którzy w ten sposób żyją i sobie radzą. Z resztą jeszcze przemyślę to z 1000 razy.

Stary 2009-11-29, 19:58   #3851
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Też bym chciała się od tego wszystkiego odciąć. Ale nie wiem czy dam radę. Z czysto materialnych powodów. Jak ja się utrzymam? Myślałam dlatego o studiach zaocznych, mama by mi pomogła, sama bym jakiś grosz zarobiła i może udałoby się. Wiadomo dwie studentki utrzymać, nie jest tak łatwo. /Wszystko byłoby inaczej jakby był tata. /
ciężko jest z utrzymaniem na studiach. Chciałabym uniezależnić się od rodziców. Mam nadzieję na stypendium i może jakieś prace dorywcze, albo korepetycje
Stary 2009-11-29, 20:28   #3852
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Ewa - ale musisz przemyśleć, czy utrzymanie się na studiach zaocznych jest faktycznie tańsze i bardziej opłacalne od studiowania dziennie.
Martyna Ci kiedys o tym mówiła.
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ciężko jest z utrzymaniem na studiach. Chciałabym uniezależnić się od rodziców. Mam nadzieję na stypendium i może jakieś prace dorywcze, albo korepetycje

już mówiłam kiedyś, tak jak Marta wspomniała, że wcale na zaocznych nie jest łatwiej się utrzymać. Nie ma się wykształcenia i doświadczenia w pracy, więc można liczyć na jakiś McD.
zarobisz 1200zł na rękę na miesiąc. z cczego 500zł wydasz na samą szkołę miesięcznie. A można pracować na pół etatu, zarobić 600zł/m-c i studiować dziennie. Na to samo wyjdzie, a i tak uważam, że na dziennych jest się w stanie więcej zrobić niż na zaocznych.

poza tym.. pogodzić pracę 5 dni w tygodniu na pełnym etacie ze studiami zaocznymi też ciężko.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

aaa, no i też chciałabym być całkowicie niezależna, ale wiem, że tak się nie da.
w czerwcu jadę do pracy na miesiąc, liczę, że przywiozę około 4 tys zł, o ile kurs euro nie spadnie.

a sierpień i wrzesień planuję pracować już w "miejscu przeznaczenia" bo od sierpnia chcę wynająć mieszkanie w mieście, gdzie pójdę na studia.

lipiec robię sobie wolny na uporządkowanie spraw związanych ze studiami i na odpoczynek

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 20:43   #3853
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
już mówiłam kiedyś, tak jak Marta wspomniała, że wcale na zaocznych nie jest łatwiej się utrzymać. Nie ma się wykształcenia i doświadczenia w pracy, więc można liczyć na jakiś McD.
zarobisz 1200zł na rękę na miesiąc. z cczego 500zł wydasz na samą szkołę miesięcznie. A można pracować na pół etatu, zarobić 600zł/m-c i studiować dziennie. Na to samo wyjdzie, a i tak uważam, że na dziennych jest się w stanie więcej zrobić niż na zaocznych.

poza tym.. pogodzić pracę 5 dni w tygodniu na pełnym etacie ze studiami zaocznymi też ciężko.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

aaa, no i też chciałabym być całkowicie niezależna, ale wiem, że tak się nie da.
w czerwcu jadę do pracy na miesiąc, liczę, że przywiozę około 4 tys zł, o ile kurs euro nie spadnie.

a sierpień i wrzesień planuję pracować już w "miejscu przeznaczenia" bo od sierpnia chcę wynająć mieszkanie w mieście, gdzie pójdę na studia.

lipiec robię sobie wolny na uporządkowanie spraw związanych ze studiami i na odpoczynek
Sporo moich znajomych mówiło, że pracodawcy (chodzi o McDonalds itp.) niechętnie przyjmuje studentów pierwszego roku. Dlaczego? Nie wiem. Może dlatego, że wtedy najwięcej osób rezygnuje ze studiów...

Ja też planuję wyjechać do pracy za granicę. Problem w tym, że to praca na 2 miesiące i nie miałabym czasu na załatwienie studiów, mieszkania itp.
Nie wiem czy pojadę, bo z tymi studiami trzeba załatwiać wszystko osobiście, ale tyle kasy piechotą nie chodzi
Stary 2009-11-29, 21:01   #3854
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

Dla chcącego nic trudnego. Tak jak już pisałam, jest wiele studentów, którzy w ten sposób żyją. Po dwa nie jest to niewykonalne. Bierz również pod uwagę to, że wcale z taki otwartymi rękoma nie przyjmują na pół etatu (choć to i tak zależy o tego ile w ciągu tyg. masz zajęć).
A pogodzić dzienne studia + praca na 'pół etatu' jest łatwa? Też nie.
W zasadzie co weekend się nie chodzi na uczelnię.
No ale jeszcze zobaczę. Spróbować mogę, jeżeli nie będzie mi to odpowiadać, to zawsze mogę przenieść się na dzienne.
I też mam w planach zarobić trochę kasy po maturze. Myślę o Irlandii. Jak jakąś pokaźną sumkę bym zarobiła to na pewno zapłaciłabym rok z góry za studia.
Dobra koniec tej gadaniny o planach, bo mnie to przeraża.

ed. wiecie co, jutro mam prace klasową z genetyki a ja ją kompletnie olałam i nawet nie otworzyłam zeszytu. To się rozbestwiłam.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2009-11-29 o 21:05
Stary 2009-11-29, 21:07   #3855
201605040950
Konto usunięte

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15569134]
tak w ogóle to gdzie jest OLA I RIDDIM ??[/QUOTE]

Jestem
Czytam Was, jestem na bieżąco
Tylko jakoś nie mam weny żeby pisać, nie mam o czym, bo ja to nudne życie prowadzę
Ale będę się pojawiać czasem, obiecuję
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:16   #3856
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Sporo moich znajomych mówiło, że pracodawcy (chodzi o McDonalds itp.) niechętnie przyjmuje studentów pierwszego roku. Dlaczego? Nie wiem. Może dlatego, że wtedy najwięcej osób rezygnuje ze studiów...

Ja też planuję wyjechać do pracy za granicę. Problem w tym, że to praca na 2 miesiące i nie miałabym czasu na załatwienie studiów, mieszkania itp.
Nie wiem czy pojadę, bo z tymi studiami trzeba załatwiać wszystko osobiście, ale tyle kasy piechotą nie chodzi
moja koleżanka pracowala na pierwszym roku w Playu na infolinii, obsługa klienta (w Trójmieście), kolega też na pierwszym roku dorabiał sobie w TP (też infolinia) i w supermarketach nocami na inwentaryzacjach (też Trójmiasto).

koleżanka w Toruniu na pierwszym roku pracowała jako obsługa klienta w CinemaCity.

jak wiadomo, z tych pieniędzy szału nie ma, ale opłacić mieszkanie można.

za nockę w realu np. płacą w Trójmieście 70zł/8h, za inwentaryzację 100zł/6-8h.
w McD też w Gdańsku dostaje się na rękę 6,5zł/h.

ogólnie te McD i KFC są dobre dla studenta bo można określić swoją dyspozycyjność i w te dni się pracuje.
na dobrą sprawę można wyciągnąć około 550 - 600zł za 3x6h/tydzień.
(pomimo tej niby-stawki 6,5zł/h)

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2009-11-29 o 21:18
Stary 2009-11-29, 21:21   #3857
Claaire
Wtajemniczenie

Ehh dziewczyny myślę, że to wszystko jest po prostu straszne i jest jedną wielką niewiadomą Mnie przeraża ta samodzielność a jednocześnie nie mogę się jej doczekać. Boję sie, ale na razie wole myśleć o maturze, bo to od niej tak naprawdę wszystko zależy.

a co do studiowania zdala od znajomych itp. Wiecie, ja bym nie chciała się izolować. Mam pare osób, które będą ze mną na tych studiach i naprawde mi zależy, żeby ze mna były. Sama mogłabym sobie nie poradzic, skąd mogłabym wiedziec czy ci wszyscy nowi ludzie byliby w porzadku itp? mimo wszystko, większość będzie dla mnie nowa to i tak mi tych nowości wystarczy..

A ja też bym chciała jechać do pracy, ale nie wiem czy to wypali.. nie mam żadnych pewnych planów ani nic. w ogóle to ja nawet nigdy nigdzie nie pracowałam ^^

a tak z innej beczki dzis na próbie juz zrobiliśmy całeeego poloneza i nie mam pojęcia jak będę robić szybkie obrociki na szpiluurach :P (a pasuje mieć mi wysokie obcasy bo ja mam 165 wzrostu a partner...ponad 190)
Stary 2009-11-29, 21:31   #3858
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Ehh dziewczyny myślę, że to wszystko jest po prostu straszne i jest jedną wielką niewiadomą Mnie przeraża ta samodzielność a jednocześnie nie mogę się jej doczekać. Boję sie, ale na razie wole myśleć o maturze, bo to od niej tak naprawdę wszystko zależy.

a co do studiowania zdala od znajomych itp. Wiecie, ja bym nie chciała się izolować. Mam pare osób, które będą ze mną na tych studiach i naprawde mi zależy, żeby ze mna były. Sama mogłabym sobie nie poradzic, skąd mogłabym wiedziec czy ci wszyscy nowi ludzie byliby w porzadku itp? mimo wszystko, większość będzie dla mnie nowa to i tak mi tych nowości wystarczy..

A ja też bym chciała jechać do pracy, ale nie wiem czy to wypali.. nie mam żadnych pewnych planów ani nic. w ogóle to ja nawet nigdy nigdzie nie pracowałam ^^

a tak z innej beczki dzis na próbie juz zrobiliśmy całeeego poloneza i nie mam pojęcia jak będę robić szybkie obrociki na szpiluurach :P (a pasuje mieć mi wysokie obcasy bo ja mam 165 wzrostu a partner...ponad 190)

mam podobnie ;-) z jednej strony nie mogę się doczekać ucieczki z tego miasta, z domu.. (syndrom nadopiekuńczych rodziców).. i ogólnie chciałabym już mieszkać w większym mieście, a z drugiej strony.. pojadę tam sama taka biedna

poza tym, nie zamierzam się izolować, a jedynie odciąć od starych znajomych, od fałszywych ludzi.
tak jak pisałam, prawdziwi przyjaciele nawet kilkaset km od nas będą wspierać i BYĆ. poza tym są pociągi, samochody, autobusy. Można się odwiedzać

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 21:57   #3859
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
mam podobnie ;-) z jednej strony nie mogę się doczekać ucieczki z tego miasta, z domu.. (syndrom nadopiekuńczych rodziców).. i ogólnie chciałabym już mieszkać w większym mieście, a z drugiej strony.. pojadę tam sama taka biedna

poza tym, nie zamierzam się izolować, a jedynie odciąć od starych znajomych, od fałszywych ludzi.
tak jak pisałam, prawdziwi przyjaciele nawet kilkaset km od nas będą wspierać i BYĆ. poza tym są pociągi, samochody, autobusy. Można się odwiedzać
najgorsze jest to ze ja w ogole nic nie umiem... ani prać ani nic no po prostu jestem okropna pod tym względem:P

oj niestety, jesli chodzi o te fałszywe osoby (których jest niestety sporo), z tymi też na pewno nie mam zamiaru sie potem kontaktowac. zmiana miasta to jest chyba najlepszy sposob, można żyć swoim życiem.
ale tych prawdziwych przyjaciol bałabym sie zostawiać, choc jakbym musiała-no trudno. ale kiedy jest szansa, ze moge być z nimi, to nie probuje z tego rezygnowac
a jesli chodzi o odwiedzanie... Tż mi mowil, że jego kolezanka z klasy poszla na to co ja chce i na tą sama uczelnie - podobno siedzi caaaały czas w ksiązkach i nie wiadomo w ogole czy ona wegetuje czy zyje, ale jeszcze mówi, ze sobie nie radzi nie chce miec jak ona bo o odwiedzaniu to bym sobie mogła pomarzyc no ale moze niektorzy po prostu przesadzają...
Stary 2009-11-29, 22:03   #3860
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
najgorsze jest to ze ja w ogole nic nie umiem... ani prać ani nic no po prostu jestem okropna pod tym względem:P

oj niestety, jesli chodzi o te fałszywe osoby (których jest niestety sporo), z tymi też na pewno nie mam zamiaru sie potem kontaktowac. zmiana miasta to jest chyba najlepszy sposob, można żyć swoim życiem.
ale tych prawdziwych przyjaciol bałabym sie zostawiać, choc jakbym musiała-no trudno. ale kiedy jest szansa, ze moge być z nimi, to nie probuje z tego rezygnowac
a jesli chodzi o odwiedzanie... Tż mi mowil, że jego kolezanka z klasy poszla na to co ja chce i na tą sama uczelnie - podobno siedzi caaaały czas w ksiązkach i nie wiadomo w ogole czy ona wegetuje czy zyje, ale jeszcze mówi, ze sobie nie radzi nie chce miec jak ona bo o odwiedzaniu to bym sobie mogła pomarzyc no ale moze niektorzy po prostu przesadzają...

to co ta dziewczyna studiuje??

To ja się zaczynam bać, narazie nie mam wokół siebie ani fałszywych ludzi, ani nie fajnych ludzi, bardzo sobie chwale znajomych, więc może lepiej pozostać przy nich i nie zmieniać bo moge trafic gorzej

ja tez sie boje, ale wyprowadzam sie juz za miesiac bede sama mieszkala, wiec bede miala probe generalna przed wyprowadzka w czasie studiow

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:13   #3861
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
to co ta dziewczyna studiuje??

To ja się zaczynam bać, narazie nie mam wokół siebie ani fałszywych ludzi, ani nie fajnych ludzi, bardzo sobie chwale znajomych, więc może lepiej pozostać przy nich i nie zmieniać bo moge trafic gorzej

ja tez sie boje, ale wyprowadzam sie juz za miesiac bede sama mieszkala, wiec bede miala probe generalna przed wyprowadzka w czasie studiow
Filologie angielska

Pozazdrościc, pewnie masz talent zjednywania sobie dobrych ludzi dla mnie to wszyscy sa super, a zeby przejrzec na oczy to potrzebuje troche czasu :P

Juz za miesiąc? wow, no to masz szybszy kurs samodzielnosci
Stary 2009-11-29, 22:39   #3862
mtynai
Zakorzenienie

ja też staram się otaczać ludźmi na których mogę polegać, ale wiadomo, czasami ktoś może zawieść, w nieoczekiwanym momencie kopnąć w -ę.

także.

ja chcę się wyprowadzić przede wszystkim dlatego by się usamodzielnić, odciąć pępowinę.. wreszcie się sprawdzić w życiu.
pewnie nie raz będę płakać w poduszkę i marzyć o powrocie do rodziców, ale nie zmienia to faktu, że kiedyś po prostu trzeba dorosnąć.

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 22:45   #3863
Claaire
Wtajemniczenie

No tak trzeba trzeba...
A w ogóle macie czasem takie uczucie ze nagle czujecie sie tak okropnie nieswojo? Tak jakby to miejsce w ktorym jestescie sprawialo wam po prostu.. taki psychiczny bol, no nie wiem jak to opisać... chyba jestem jakaś dziwna :d ale mam tak czasem, tylko nie w domu i nie w miejscach, w ktorych zawsze czuje sie dobrze.
ale to uczucie jest po prostu mega dziwne

a w ogole to dobranoc

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2009-11-29 o 22:50
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:57   #3864
mtynai
Zakorzenienie

ja też uciekam.
w sumie muszę jeszcze godzinę sterczeć przy kompie bo mi się licytacja za godzinę kończy (nie poddaję się, znowu licytuję perfumy )

także.. dobranoc Żbiczki ;*

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 22:57   #3865
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
Jestem
Czytam Was, jestem na bieżąco
Tylko jakoś nie mam weny żeby pisać, nie mam o czym, bo ja to nudne życie prowadzę
Ale będę się pojawiać czasem, obiecuję
dobra dobra już nie powiem, gdzie masz wenę w jakim wątku ;p

Cytat:
za nockę w realu np. płacą w Trójmieście 70zł/8h, za inwentaryzację 100zł/6-8h.
to nieźle... u mnie w Radomiu za inwentaryzację w kerfurze za też 6-8h dają 50zł ;]

tak czytam i czytam i żadna nie wspomniała o kredycie studenckim ;P w ogóle słyszałyście o tym?

Edytowane przez KaasiaaK
Czas edycji: 2009-11-29 o 23:02
KaasiaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:05   #3866
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytam i czytam i żadna nie wspomniała o kredycie studenckim ;P w ogóle słyszałyście o tym?
taa, też 500zł/m-c , ale spłacić to potem trzeba
plus, że po studiach i że niskie oprocentowanie..

ale są też stypendia, różne zapomogi
jeśli ktoś ma niski dochód na osobę w rodzinie może się starać o dofinansowania wszelkiego typu.

a stypendium naukowe.. za srednią 4,5 można mieć jakieć 300zł dodatkowo.. więc warto się uczyć..
wiele uczelni daje dofinansowania do mieszkania lub jedzenia (nawet 200zł/m-c)

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 23:07   #3867
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Sory, ze wam się tak wcisne w temat nigdy nic nie pisząc(mimo ze regularnie was czytam )
Chciałam tylko napisac, ze na waszym miejscu nie zastanawiałabym sie ani chwili tylko zmienia swoje zycie, miasto, usamodzielniła się. I tak w koncu bedzie musialo to nastąpic, a jeśli jest to naszym marzeniem to tym bardziej uważam, ze nalezy się za to brać.
Ja np. nie mam takiej możliwosci. Wszystkie kierunki na ktore moglabym isc sa w Gdańsku, wiec rodzice wyraznie powiedzieli, ze nie byliby mnie w stanie utrzymywać w innym miescie. A nie bylabym w stanie zarabiac tyle aby oplacic, jedzenie, mieszkanie i do tego studiować dziennie. Na dodatek nie mam takiego miejsca w ktorym chcialabym byc, kocham swoje miasto. Z tym, ze chciałabym tez zmienić srodowisko, zycie, a nie mam w ogole takiej możliwosci. Podczas studiów nie bede zarabiac na tyle, aby sama wynajac mieszkanie i utrzymywać się. Po 5 latac studiów może cos sie zmieni, choć początkowo pewnie tez zarobki nie pozwolą na wynajmowanie czegokolwiek, nie mówiąc juz o kupnie mieszkania. Jestem wiec kropce i moja samodzielnośc może nastąpic za pare ładnych lat. Juz mam troche dosyc patrzenia na to samo mieszkanie, ten sam blok, wiecznie te samo srodowisko.

Przepraszam, ze tak sie rozpisałam, ale musialam to gdzieś z siebie wyrzucić...

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2009-11-29 o 23:10
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:09   #3868
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
taa, też 500zł/m-c , ale spłacić to potem trzeba
plus, że po studiach i że niskie oprocentowanie..

ale są też stypendia, różne zapomogi
jeśli ktoś ma niski dochód na osobę w rodzinie może się starać o dofinansowania wszelkiego typu.

a stypendium naukowe.. za srednią 4,5 można mieć jakieć 300zł dodatkowo.. więc warto się uczyć..
wiele uczelni daje dofinansowania do mieszkania lub jedzenia (nawet 200zł/m-c)
400 lub 600 ;P
z tym, że dla niektórych osób może to być bardzo dobre rozwiązanie ;p

na naukowe trzeba nieźle zapierdzielać

ale np. chyba na politechnikach na określonych kierunkach są jakieś stypendia?

Edytowane przez KaasiaaK
Czas edycji: 2009-11-29 o 23:11
KaasiaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:15   #3869
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
400 lub 600 ;P
z tym, że dla niektórych osób może to być bardzo dobre rozwiązanie ;p

na naukowe trzeba nieźle zapierdzielać

ale np. chyba na politechnikach na jokreślonych kierunkach są jakieś stypendia?

nie tylko na politechnikach
tzw. kierunki zamawiane

co miesiąc 1000zł, dostają osoby z najlepszą średnią.
a na pierwszym roku osoby, które miały najwięcej punktów przy rekrutacji

najczęściej są to kierunki fizyka, chemia, biotechnologia i takie pokrewne.

właśnie tak myślę, że ten kredyt studencki nie byłby złym pomysłem

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Doli, nie przepraszaj, czemu się nie udzielasz?;>
jak nas podczytujesz to i się udzielaj zaradzimy na smutki

a co chciałabyś studiować,że to wszystko jest tylko w Gdańsku?
daleko od Gdańska mieszkasz?

właściwie.. to gdybyś może właśnie skorzystała z kredytu studenckiego, poszła do jakiejś pracy.. to miałabys pieniądze na mieszkanie.. a w domu rodzice i tak Ci kupują jedzenie, więc te 200zł/m-c mogliby Ci dawać.. zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Nie poddawaj się.

Warren Buffet
Stary 2009-11-29, 23:15   #3870
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie tak myślę, że ten kredyt studencki nie byłby złym pomysłem
mój brat złożył wniosek i czeka na odp. ale raczej nie będzie mieć problemów z otrzymaniem kredytu, bo jest dość wysoki próg dochodu na osobę w rodzinie ;P
z tym, że jakoś od lutego by dostał, ale z wyrównaniem od października

a potem się zaczyna spłacać 2 lata po ukończeniu studiów, nie wcześniej niż przed ukończeniem 25. roku życia ;P jakoś tak xD

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości