Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 21:04   #2131
malgosia27
BAN stały

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Dziewczyny potrzebuję znów pomocy Wiecie coś na temat szminek z wygładzającymi minerałami? Jak się zachowują na ustach,czy są to kolory nasycone czy raczej delikatne,czy zbliżone są odcienie do tych w karcie kolorów-potrzebuję delikatnego różowego i czy w ogóle opłaca się zamówić tą szminkę czy lepiej wybrać którąś inną
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:10   #2132
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy w temacie zwrotów....
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie... Kiedyś chyba w 15 była taka promocja przy zakupie pudru mineralnego można było kupić pędzel za 9,90. Niestety trafiła mi się klientka, która z obu rzeczy zrezygnowała. Moja koleżanka odkupiła ode mnie ten pędzel, niestety pudru nikomu nie wcisnęłam. Chciałabym zrobić zwrot samego pudru. Ale to chyba była oferta wiązana, więc musiałabym zwrócić wszystkie produkty z tej oferty, czyli pędzel też, tak?
Pomóżcie, bo już się pogubiłam...
W ofertach wiązanych trzeba odesłać obie rzeczy.
Jeśli zwrot dotyczyłby tylko pędzla to bez problemu ale tak to . Puder musisz komus sprzedać albo zuzyć dla siebie.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:22   #2133
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
W ofertach wiązanych trzeba odesłać obie rzeczy.
Jeśli zwrot dotyczyłby tylko pędzla to bez problemu ale tak to . Puder musisz komus sprzedać albo zuzyć dla siebie.

NO to .....
Bedę musiała wcisnąć komuś:/

Jeżeli chodzi o kosmetyki pokazowe, czasami jeszcze pożyczają, ale nie wiem czy to nie zależy od dobrej woli Liderki czy kogoś tam.
A szkolenia warto zrobić. Ciekawe były i na prawde czuję, że wiem więcej
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:35   #2134
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
-

Ale musisz się skontaktować ze wszystkimi swoimi czy tylko z tymi niepewnymi co nie zawsze składają.

Osobiście jak dla mnie te dwa katalogi są dosyć interesujące i sama dla siebie mam liste kosmetyków za prawie 100 mam nadzieję że klientki też trochę zamówią. Fakt jest to czas kiedy zamówienia są mniejsze bo to po świętach ale 150 to nie tak dużo.
Ja musze i każda z nas , liderek musi się skontaktować z każda kk, wiadomo, na naszej liście literkom A są podporządkowane osoby które są aktywne co katalog, B-prawie zawsze aktywne, C - to nowe kk , lub osoby zamawiajace nie zawsze..., mamy termin max do końca grudnia, ale co tydzień musimy dawać sprawozdanie naszej OMS, kto nam się podpisał.
Fajnie mają osoby z małą listą kk ,ale ci z większą ,to mają przekichane.
Ja po niedzieli planuję spotkanie grupowe, kilka osób w pobliskiej kafejce przy kawie i piwie.
Mam już troche podpisów....
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:49   #2135
aqqA
Rozeznanie

No mi tez się ten pomysł z podpisami średnio podoba..
Tzn. tak.. i tak pewnie uda mi się dobić do tych 150 wiec w zasadzie mi ten podpis wisi. Ale czemu mam isc na reke babce która sie mna nie interesuje.. Nie dam jej tego podpisu i niech sie buja..
Najwyzej nie dostane produktu za 1zł.. dobrze rozumiem?. Brak podpisu = brak produktu za 1zł?
Z drugiej strony nie jestem w stanie przewidzieć czy bede miala takie zamówienie czy nie i co? Mam potem płacic za to, że nie postarałam się/nie przewidziałam takiej sytuacji? A moze lece na 2mc za granice? Coz za głupi pomysl

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:57   #2136
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość
No mi tez się ten pomysł z podpisami średnio podoba..
Tzn. tak.. i tak pewnie uda mi się dobić do tych 150 wiec w zasadzie mi ten podpis wisi. Ale czemu mam isc na reke babce która sie mna nie interesuje.. Nie dam jej tego podpisu i niech sie buja..
Najwyzej nie dostane produktu za 1zł.. dobrze rozumiem?. Brak podpisu = brak produktu za 1zł?
Z drugiej strony nie jestem w stanie przewidzieć czy bede miala takie zamówienie czy nie i co? Mam potem płacic za to, że nie postarałam się/nie przewidziałam takiej sytuacji? A moze lece na 2mc za granice? Coz za głupi pomysl
Prezent, czyli produkt za 1 zł dostajesz po zlożeniu zamówienia za pow. 150 zł i to naprawde nie ma znaczenia, czy podpiszesz, czy też nie , bez niczyjej łaski dostajesz ten prezent ,tylko po złożeniu zamówienia ,czy to kat.01 i 02
Stary 2009-11-29, 22:08   #2137
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Prezent, czyli produkt za 1 zł dostajesz po zlożeniu zamówienia za pow. 150 zł i to naprawde nie ma znaczenia, czy podpiszesz, czy też nie , bez niczyjej łaski dostajesz ten prezent ,tylko po złożeniu zamówienia ,czy to kat.01 i 02
No rozumiem..
Nie wiem czy to jest akurat dobry sposób żeby zachęcić liderki do spotkań z kk..

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:14   #2138
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość
No rozumiem..
Nie wiem czy to jest akurat dobry sposób żeby zachęcić liderki do spotkań z kk..
Dokladnie.
Dla mnie to jest pewnego rodzaju przymus, tego bardzo nie lubię.
Ja spotykam sie ,bo lubię, chcę a to ,że musze, to powinna być przyjemnosć ,jak wiele czynności, które wykonujemy....
Z moimi dziewczynami przeze mnie zamianowanymi spotykam się cześciej niż co katalog, konsultantkami z transferu niestety rzadziej...
Stary 2009-11-29, 22:17   #2139
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Ja musze i każda z nas , liderek musi się skontaktować z każda kk, wiadomo, na naszej liście literkom A są podporządkowane osoby które są aktywne co katalog, B-prawie zawsze aktywne, C - to nowe kk , lub osoby zamawiajace nie zawsze..., mamy termin max do końca grudnia, ale co tydzień musimy dawać sprawozdanie naszej OMS, kto nam się podpisał.
Fajnie mają osoby z małą listą kk ,ale ci z większą ,to mają przekichane.
Ja po niedzieli planuję spotkanie grupowe, kilka osób w pobliskiej kafejce przy kawie i piwie.
Mam już troche podpisów....
A co jeśli niektórzy nie podpiszą czy na Was nałożą jakieś sankcje że no powiedzmy nie umiecie przekonać, namówić czy wywiązać się z tego obowiązku. Czy poprostu im więcej tym lepiej.
Stary 2009-11-29, 22:19   #2140
201702060926
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję znów pomocy Wiecie coś na temat szminek z wygładzającymi minerałami? Jak się zachowują na ustach,czy są to kolory nasycone czy raczej delikatne,czy zbliżone są odcienie do tych w karcie kolorów-potrzebuję delikatnego różowego i czy w ogóle opłaca się zamówić tą szminkę czy lepiej wybrać którąś inną

Osobiście nie mam tej szminki, moge jedynie się wypowiedzieć po testowaniu w COKu Szminka ma raczej właściwości podobne do błyszczyka, delikatnie kryje i nabłyszcza usta. Tylko 2 odcienie wydają się bardziej kryjące i ciemne- Cranberry i Rose Garnet. Odcienie raczej podobne do tych w katalogu, delikatny róż to Pink Quartz
201702060926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:21   #2141
Trah
Rozeznanie

Moje Drogie, czy SuperShock będzie jeszcze w wersji brąz?
strasznie mnie to wkurza, że teraz jest tylko czarny
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:27   #2142
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
A co jeśli niektórzy nie podpiszą czy na Was nałożą jakieś sankcje że no powiedzmy nie umiecie przekonać, namówić czy wywiązać się z tego obowiązku. Czy poprostu im więcej tym lepiej.
Wiem, że musze mieć wszystkie podpisy, całą listę pod koniec grudnia oddajemy OMS, ktora ją odsyła dalej.
Wiem też ,że jeżeli nie bedziemy mieć kompletnej listy, możemy mieć problemy, jednak sądzę, że to był pewnego rodzaju straszak.
Przecież z powodu braku odpowiedzi i na moje telefony i dla przykładu, równeiz braku odpowiedzi na moje maile nie jestem w stanie siedzieć pod domofonem konsultantki i czaić sie kiedy wyjdzie do pracy
Stary 2009-11-29, 22:28   #2143
201702060926
Konto usunięte

To skoro lubisz mocno podkresloe rzesy to kup sobie spectre i maluj si nia na 3. Ja mam jeden i drugi tusz ale Spectra najlepsza jak chcesz uzyskac taki efekt . Mnie jak sie nim wymalowalam to mi znajomi mowili ze sobie sztuczne rzesy dokleilam, wiec chyba efekt mowi sam za siebie[/QUOTE]

Katarzyna L. bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie o takie porównanie mi chodziło. A jak z jakością tego tuszu? Jest w miarę trwały?
201702060926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:46   #2144
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
Moje Drogie, czy SuperShock będzie jeszcze w wersji brąz?
strasznie mnie to wkurza, że teraz jest tylko czarny
w K1 będzie za 19,90
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:50   #2145
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
w K1 będzie za 19,90
dziękuje
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 23:16   #2146
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja sobie kupiłam, ale jeszcze nie wypróbowałam Jutro.
Stary 2009-11-30, 00:01   #2147
19patka88
Raczkowanie

Dziewczyny czy w kat 16 moge do zamówienia dorzucic 2 te zegarki Eternal love za 24,90zł,jeżeli w kat 15 miałam zamówienie ledwo co na 210zł?? Bo juz nie rozumiem tego,pogłubiłam sie w tym wszystkim :/
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 00:17   #2148
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w kat 16 moge do zamówienia dorzucic 2 te zegarki Eternal love za 24,90zł,jeżeli w kat 15 miałam zamówienie ledwo co na 210zł?? Bo juz nie rozumiem tego,pogłubiłam sie w tym wszystkim :/
Chyba możesz, bo o ile dobrze zrozumiałam to na każde 100zł przypadał 1 zegarek Czyli mogłaś wziąć dwa. Tylko nie wiem czy wiesz, że przyślą je dopiero z następnym zamówieniem, bo przeprowadzają weryfikację.
Stary 2009-11-30, 00:48   #2149
szancik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Mozesz jesli w K16 bedziesz miec zamowienie na co najmniej 200zł

Dziewczyny, macie moze ht do kat01/2010 i ht do kat02/2010 ??
please
szancik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 07:30   #2150
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a kontaktowałaś się z nimi?
bo może nie będziesz musiała nic odsyłać, jak zadzwonisz lub napiszesz maila i przedstawisz sytuację, że bransoletka jest uszkodzona to może powiedzą ci żebyś ją zatrzymała a nową dostarczą ci z kolejnym zamówieniem. W moim przypadku tak było, bo w bransoletce brakowało ozdoby i przysłali mi nową.
napisałam maila, czekam na rezultaty, mam cichą nadzieję uda się to tak załatwić jak u ciebie
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 07:57   #2151
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
napisałam maila, czekam na rezultaty, mam cichą nadzieję uda się to tak załatwić jak u ciebie
to czekamy, trzymam kciuki
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:34   #2152
zabcia87stw
Raczkowanie

Dziewczyny ide do COKu dzisiaj Może wyżebram coś z nowości z 17...
W ogóle zadzwoniła do mnie klientka, że chce jeszcze jakieś duperele domówić, no i strasznie mi się nie chciało tam lecieć. A teraz siedze jak na szpilkach i nie moge się doczekać kiedy otworza:p hehehe
Szkoda, że to tylko Lublin, ale chyba żadna z was nie jest z okolicy, więc nie zrozumiecie:/
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:46   #2153
andziat
Zakorzenienie

zabcia87stw pooglądaj nowości z katalogu 17 jeśli będą
ja też tak mam, że najpierw się trochę wkurzam, że muszę tam iść bo ktoś się zgapił a jak już nadejdzie ten dzień to się nie mogę doczekać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 08:48   #2154
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brownsugar13 Pokaż wiadomość
Osobiście nie mam tej szminki, moge jedynie się wypowiedzieć po testowaniu w COKu Szminka ma raczej właściwości podobne do błyszczyka, delikatnie kryje i nabłyszcza usta. Tylko 2 odcienie wydają się bardziej kryjące i ciemne- Cranberry i Rose Garnet. Odcienie raczej podobne do tych w katalogu, delikatny róż to Pink Quartz
Ooo to jak podobne do błyszczyków to ja se jednak podziękuję
A orientujecie się czy odcień szminki UCR ze strony98 katalogu 17 POUT jest taki jak w katalogu ?Bo w karcie wygląda zupełnie inaczej:/
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:58   #2155
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to jak podobne do błyszczyków to ja se jednak podziękuję
A orientujecie się czy odcień szminki UCR ze strony98 katalogu 17 POUT jest taki jak w katalogu ?Bo w karcie wygląda zupełnie inaczej:/
no właśnie to był jedyny odcień tej edycji szminki, który nie był wystawiony w COKu w nowościach
Stary 2009-11-30, 09:28   #2156
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szancik Pokaż wiadomość
Mozesz jesli w K16 bedziesz miec zamowienie na co najmniej 200zł
Tylko 200zł z katalogu, netto itp. się chyba nie wliczają, bo to w końcu dotyczyło zakupów klientek z katalogu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:39   #2157
malka
Rozeznanie

Cytat:

Jak podpiszesz ,to na Twoje konto ma prawo Liderka złożyć jakies zamówienie powyżej 150 zł i póżniej musi je sama ,wiadomo, opłacić.
Będzie miała Twój podpis wyrażający zgodę na zamówienie w tych dwóch i tylko w tych dwóch katalogach
W to akurat zupełnie nie wierzę Czemu tak piszesz, przecież to nieprawda. Żadna tego typu deklaracja nie uprawnia NIKOGO do złożenia i odebrania zamówienia.

Swoja drogą fajne prezenty. Będę w tym czasie troche w szpitalu, trochę w łóżku, więc choćby dla tych 3 rzeczy złoże te 2 zamówienia dla siebie
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:14   #2158
lalaith
Zakorzenienie

Dziewczyny ale przecież nie trzeba mieć wszystkich tych podpisów. Jeżeli forma kontaktu jest smsem alebo meilem to logiczne że podpisu nie będzie..
Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
W to akurat zupełnie nie wierzę Czemu tak piszesz, przecież to nieprawda. Żadna tego typu deklaracja nie uprawnia NIKOGO do złożenia i odebrania zamówienia.
Zgadzam się. Chodzi raczej o to że liderka złoży zamówienie na Ciebie jeśli wyrazisz na to zgodę, ale odbierzesz je sobie Ty i zapłacisz za nie też Ty.
Stary 2009-11-30, 10:29   #2159
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale przecież nie trzeba mieć wszystkich tych podpisów. Jeżeli forma kontaktu jest smsem alebo meilem to logiczne że podpisu nie będzie..

Zgadzam się. Chodzi raczej o to że liderka złoży zamówienie na Ciebie jeśli wyrazisz na to zgodę, ale odbierzesz je sobie Ty i zapłacisz za nie też Ty.
Ja też uważam,że podpisanie deklaracji upoważni liderkę do złożenia zamówienia za Ciebie. Ale płacić będzie konsultantka, bo zobowiazała się do jakiegoś zamowienia. To jest pokładka dla liderek właśnie na taką możliwość. Ja niczego na pewno nie podpiszę, bo czy zamowię nie jestem teraz w stanie przewidzieć, a przecież prezenty w razie czego i tak dostanę.Nie zamierzam iść liderce na rękę jeśli ona mnie nigdy nie szła. Nie zazdroszczę liderkom tych naciskow, ale same chciały nimi być.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2009-11-30 o 10:34
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:39   #2160
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

Witam, chciałam ponowić swoje pytanie.... Do czego służy z lewej strony 3 zakładka 'Zamówienia klientów' w Strefie?? Pytałam mojej liderki ale nie potrafiła mi pomóc. Po wejściu w ta zakładke nie mam zadnego przycisku 'Zatwierdź' jak to pisze w 'O co pytacie'.
jbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości