|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Witajcie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Witam, w czasach kiedy ja kończyłam studia tj 2005 rok bez problemy znalazłam pracę w przedszkolu po kierunku ale teraz widzę same podania podyplomówek bo po pracy opiek -wych trudno znaleźć pracę a jeśl ktoś znajdzie to marnie płatną, nie wiem czego uczą na tych podyplomówkach w rok ale panny strasznei zarozumiale przychodzą że wiedza wszystsko, szok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Rozeznanie
|
.
studentka UWr: pedagogika wczesnoszkolna i kształcenie zintegrowane ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/bed1d6e3ea.png Edytowane przez maadaa Czas edycji: 2010-06-09 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
![]() ja jestem studentką pedagogiki,specjalizzacja Edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne, w tym roku licencjat Mam pytanie macie moze materiały o zabawie?Ksiązki sprzed 10 lat, przeprowadzone badania na temat zabawy.Tytuł mojej pracy licencjackiej to"Zabawa dzieci w wieku 4,5,6 lat".A może ktoś pisał cos podobnego?
![]() |
#907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Zastanawiam się, czy z samym licencjatem możemy pracowąc już w zawodzie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze mozemy, ale decyzje o zatrudnieniu podejmuje przelozony, wiec to on zasadniczo decyduje. Jesli chodzi o placowki podlegajace pod MEN (szkoly, przedszkola) dyrektor moze zatrudnic osobe z licencjatem, jesli w biurze pracy nie ma kandydata z mgr. Musi wtedy jednak wystapic o zgode kuratora. Nie wiem natomiast, czy taka sama procedura obowiazuje przy Twojej specjalizacji.
![]() |
![]() |
#909 |
Konto usunięte
|
Ależ skąd! Licencjat normalnie uprawnia do wykonywania zawodu i żadna zgoda kuratora nie jest potrzebna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Szaja, przepraszam najmocniej za wprowadzenie w blad, oczywiscie masz racje!
Kierowalam sie zbytnio wlasna sytuacja, ja nie mialam rozpoczynajac prace licencjata z przedszkolnej, tylko z wczesnoszkolnej i terapii i rozpoczete studia pedagogiczne na przedszkolnej - dlatego potrzebna byla zgoda kuratora... Ale to tez dziwne bylo, bo jedna dyrektorka pytala kuratora i w koncu mimo jego zgody nie przyjela, a druga przyjela bez mrugniecia okiem ![]()
![]() |
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
witam, ja studiuję pedagogikę opiekuńczą i resocjalizacyjna,obecnie 3rok i ostatni - licencjat
![]() zwracam sie do Was z prosba o konspekty dla dzieci od 12 roku z upośledzeniem intelektualnym do 20 r.z, oczywiscie nie wykorzystam ich jako gotowca bo taka nie jestem,ale iż nie wyrobie się z czasem potrzebuję kilku albo pomysł na zajęcia z takimi osobami macie? ![]() pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
witam, ja jestem na pierwszym roku opiekuńczo-wychowawczej
![]()
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny
![]() Dołączam do grona pedagogów i studentek tego oto jakże zacnego kierunku ![]() Mam na imię Aga i jestem na pierwszym roku pedagogiki o specjalizacji: edukacja niepełnosprawnych intelektualnie z terapią indywidualną. Czy któraś z Was też studiuję taką specjalizacje, albo pracuje z chorymi dzieciaczkami? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
ja pracuję z niepełnosprawnymi dziećmi
![]()
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
hm..zależy kiedy. na terapii autystków jest ciężko, ale znowu z dzieciakiem z niedosłuchem nie jest źle. jednak lubię to, co robię, więc nie narzekam
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
hej, powiedzcie mi prosze jesli studiuje pedagogike socjalną z poradnictwem zawodowym i chce odbyc w tym kierunku staz to na jakich stanowiskach musze go odbyć?? np w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej? bo chce isc popytac do takich miejsc ale musze wiedziec jakie stanowisko powinnam tam zajmować...
![]() |
#921 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja również studiuje pedagogike. A dokładniej edukację wczesnoszkolną i przedszkolną z terapią pedagogiczną ![]() I mam taką małą prośbe do Was... na zaliczenie semestru z emisji głosu musze przeczytać ładnie przed całą grupą jakiś fajny tekst. Najlepiej coś z literatury pięknej. Mogłybyście mi coś może polecić? Nie musi to być za długie...tak z 1,5 str. A4. Aha i najfajniej gdyby text ten był dostępny gdzieś w necie ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Może przeczytaj fragment swojej ulubionej książki? Ja przeczytłabym coś z Mistrza i Małgorzaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
No a co, Inwokacja nie może być na serio?
![]() My z emisji głosu mamy zaliczenia wszyscy i nie musimy chodzić. Ogólnie to babka nam powiedziała, że to jedyny przedmiot skierowany dla nas, dla naszego dobra a nie skierowany w stronę dzieci i ona nie będzie nas sprawdzała. ![]() Ale każdy mądry chodzi i tylko te leniuchy nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
ja na zaliczenie z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej mam napisać projekt obejmujący kilka miesięcy, coś w stylu - temat projektu: LAS, miesiąc I spotkanie z leśniczym, dzieci zadają pytania itd...może wiecie gdzie znaleźć przykładowe prace albo schemat jak to napisać bo kobitka która to prowadzi powiedziała, że nam nic nie udostępni tylko szybko przeczytała jeden przykład
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
nie, to ma być jeden temat na te kilka m-cy
tworzymy listę pytań z dziećmi i odpowiedzi dopisujemy na przestrzeni tych kilku m-cy, kiedy uzyskamy informacje np. po wizycie jakiegoś gościa np. wcześniej wspomnianego leśniczego, projekt ma bardzo angażować dzieci np. wycieczka do lasu, dzieci zbierają skarby lasu, dwójka dzieci robi zdjęcia,reszta szkicuje, po powrocie do szkoły ze skarbów lasu dzieci budują ludziki i z nich w gablocie robimy wystawkę
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja również studiuję pedagogikę, opiekuńczo- wychowawczą z terapią pedagogiczną na II roku ![]() party_girl, mi się wydaje że w MOPS'ach, GOPS'ach, poradniach psychologiczno- pedagogicznych, jakieś centrum pomocy rodzinie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.