|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Aha no i dodam jeszcze, że nie śpię od 2 tygodni....tzn męczy mnie potwornie zgaga i ból pleców....okropieństwo... ..jesli męczy was w nocy zgaga polecam biszkopty lub chrupki kukurydziane....zapycham się nimi popijam wodą i jakoś 2 godziny pośpię.....córcia moja ćwiczy gimnatsykę artystyczną i mi wierci się w brzuchu tak bardzo, że aż czasem boli....no i te skurcze B. - Hicksa dość odczuwalne są.....nie mówiąc już o bieganiu siku co kilkanaście minut
jednak drugi trymestr jest najfajniejszy a na SR była ostatnio położna która opowiadała nam kilka fajnych historyjek z porodówek na przykład o tym, że czasem partner nie powinien nam towarzyszyć w czasie porodu bo ma się ochote go zabić i powiedziała że 40% sukcesu podczas porodu wiążę się z zachowaniem naszych osób towarzyszących...:brzydal :
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() U mnie szaleje Pani do sprzątania... Ale dopiero przed 14 przyjechała... Ja byłam na poczcie i po wędliny... Padam z nóg... Coś mi się brzuch spinał jak wracałam i teraz idę się położyć... Nie wiem kiedy nadrobię, to co naskrobałyście... ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ja na noc sobie zabieram 2 garście migdałów... Inaczej nic bym nie pospała...
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardzo dokladna?U mnie np parapety zostaly brudne, na szafach tez kurz, listwy przypodlogowe tez brudne no i zlewy (a zwlaszcza baterie) tak srednio doszorowane. No ale nie narzekam, bo wszystko pozozstale posprzatane w sumie w krotkim czasie i w ogole. |
|
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
no mamuśki, ale macie dobrze....ja mieszkam u teściów, mamy z męzem swój pokój, i to zazwyczaj mąż sprząta, bo ja jakbym zaczęła to bym wszystko powyrzucała z jego pokoju
narazie największym wyzwaniem jest wychodzenie z psem, Polcia jest owczarkiem niemieckim, który uważa, że musi mnie bronić i czasem się szarpie na smyczy jak zobaczy innego psa, który nie zachowa odległości bezpiecznej i się zbliży do mnie z jednej strony dobrze, że mam ja po musze się ruszyć i wyjść na spacer trzy razy dziennie, ale z drugiej strony coraz bardziej się męczę, no i nie dobrze jak ona mnie tak ciagnie.....no niestety jak przyjdzie zima to już inni dyżury przejmą wychodzenia z psem bo ja po śniegu z nią nie będę łaziła![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a miałam zapytać, nie wiecie w którym tygodniu była Agape? No i gratulacje dla nowej mamusi....i dużo zdrówka dla maleństwa!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Według jej suwaczka to w 34 tygodniu
|
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuski,
troche Was zaniedbalam ostatnio, ale czytalam codziennie ![]() od wczoraj jestem juz na zwolnieniu, tzn urlopie i teraz bede miala troche wiecej czasu, zeby Was pozanudzac ![]() na razie chcialam Wam wkleic fotke przystojniaka, ktory mnie dzis odwiedzil- 3 tyg ma i ciagle spi a noge ma na zewnatrz, bo bylam zafascynowana tymi malutkimi grubymi nozkami![]()
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
w 34 tygodniu!!!!! No to się maleństwo pospieszyło
nam położna powiedziała, że obecnie w Polsce dzieciaczki przychodzą średnio na świat pomiędzy 35 a 38 tygodniem ale nie straszę![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Madzik ale słodziak ![]() ![]() no i jak fajnie z nim wyglądasz jest piękny
|
|
|
|
#4328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie na wsi to raczej trudne znalezć kogoś do pomocy ( każdy sie pychą unosi) jak to dobrze że teściowa mieszka obok Cytat:
![]() byłąm u ksiegowej , po drodze zrobiłam małe zakupy ( mandarynki itp.
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ślicznie wyglądasz z tym skarbem
I to prawda nóżki i rączki dzieci są rozczulające...ja mam bzika jak zobacze taka malą stopkę ![]() ------------------------------ A że zaczelismy 31 tydzień... To Pysiolinka z braciszkiem
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki wróciliśmy do domku! Jak się cieszę!!! Wszystko się uspokoiło ale muszę trzymać rękę na pulsie bo w każdej chwili mogę pojechać znowu. Z dzidzią jest wszystko OK
szyjka stoi w miejscu.Ale w szpitalu to można mega doła załapać - przez weekend najgorzej, wczoraj już tam płakałam. W dodatku towarzystwo w sali nie zawsze niestety jest udane: na początku przez 3 dni byłam z super dziewczyną, która miała cc i teraz już wszystko wiem i widziałam, więc luz - oceniła ten zabieg (wszystko trwa 1 godzinę) jako rewelację. Pogadałyśmy, wymieniłyśmy poglądy. Bardzo pouczające. Potem niestety sąsiadka była tragiczna, spać przez nią nie mogłam, nawet nie chce mi się tego wspominać... Ale jesteśmy już szczęśliwi w domku i spokojnie odpoczywamy i czekamy. Serdecznie Wam dziękuję za troskę
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Bubi Ula Pysiamn
Pyska Twoje fotki sa przesliczne, aaa, zapomnialam sie pochwalic ze machnelam dzis rogaliki i zajadam je co chwila, nawet na obiad nie mialam ochoty, pychota...a u Was widze szal na mandarynki nadal trwa smacznego Ula![]() PS. Lila super, ze juz w domku. najlepiej sie odpoczywa u siebie, wiec lez sobie i sie relaksujcie z malenstwem
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-30 o 18:57 |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki krzywej cukrowej.
Na czczo - 96 Po godzine - 140 (nie mam tu podanych norm). Czy to nie jest za duzo przypadkiem?
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie dostałam proszku:/ zaznaczyłam listopad-lipa:/czekamy więc dalej,ale w kulki lecą, po co się pytali jaki miesiąc nas interesuje:/
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- wyniki dobre, chociaż bliżej końca normy, więc musisz uważać na słodkie...
|
#4334 |
|
BAN stały
|
A po 50 czy 75g glukozy? Norma po 1h po 50g jest do 140mg/dl.
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się w końcu na jutro do fryzjera...
Cytat:
Cytat:
Jaki śliczny maluch ![]() Pysiolinka dostanie śliczny album... Dobrze, że już jesteś w domu... ![]() A ja nadal padnięta, musiałam sobie nospę zażyć... Idę dalej leżeć...
|
|
#4337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- dziękuję ja bym mogła tonami nandarynki pochłaniać , na codzień kg musi być dziewczyny a można tyle cytrusów na koniec ciąży jeść ? nie zaszkodzi to dziecku? ![]() Cytat:
normą jest do 140 mąż sie zabrał za remont zaczął od łuku , trzeba go na drzwi przerobić poleciał do garażu po szlifierkę ... zaraz się zacznie ...łomot chyba wreszcie do niego doszło że Mała może w każdej chwili przyjść na świat
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dbajcie o siebie... ale to już zapewne niedługo... czas tak leci....Ula zazdroszcze, że remont ruszył ![]() Patka nie dostałam tej próbki proszku. |
||||
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Cytrusy górą....widocznie mamy jakieś zapotrzebowanie na witaminkę C, albo inne składniki....ja mam z kolei parcie na pomarańcze....no i niestety na słodycze.....chociaż w całej ciązy jadłam bardzo mało, teraz jak nie zjem to chodze jak struta
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Dziewczyny włącza wam się taki mały lęk przed porodem? Bo mnie czasem ogarnia mała panika....chcociaz nastawiam się bardzo pozytywnie i myślę sobie, że to jeszcze tyle czasu....ale okazuje się, że nic nie wiadomo....wolałabym urodzić w terminie, bo moje maleństwo nie wiem czy by sobie poradziło .....no ale nieuniknione jest to co ma być
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Bubi zapewne karzdej zdarza się mysleć o porodzie i strach... Zwłaszcza, że jedna z nas juz ma kruszynke przy sobie
|
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że ma przy sobie....że się udało wszystko....dzielne dziewczyny!!!!! no ja jutro idę do ginki zorientować się co z wagą mojej córci...czy rzeczywiście jest młodsza o dwa tygodnie, czy poprostu mała....nie wiem już co lepsze...
no a wieczorkiem na szkole rodzenia my zwiedzać porodówkę jesli się uda i nie będzie wiele rodzących
|
|
|
|
#4342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj i trzymaj się zaleceń lekarzy... A ja w duchu myslałam że to Ty będziesz pierwszą rozpakowana mamusią ![]() ale co się odwlecze to nie uciesze Niech mały podrośnie jesze.... i może na świętaj tak jak chciałaś wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ale z obciązeniem 75g Kamyczku to będziesz lachon z brzusiem ![]() Cytat:
Kuba też ma taki od testu z II kreskami do pierwszego tortu.... Pysiolinka też będzie miała...więc zbieram materiały ![]() Myslę że to wspaniała pamiątka jeśli nie będą chciali zabrac albumow to my jako rodzice je sobie zostawimy i będziemy oglądać z łezką w oku ![]() Bo strona inrernetowa jaką będa mieli to nie to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bubi to daj jutro znac co u gina ... ![]() ******************** Idę na kolacyjkę i na Na Wspolnej
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-30 o 20:10 |
|||||
|
|
|
#4343 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Poszperałam po necie i znalazłam to łóżeczko, ale jego cena to 1190
nie oglądałam jeszcze łóżecz ale to chyba jest drogie?![]() Ja chciałam kupić łdne łóżeczko tak za ok połowę tej kwoty i na tej stronie podoba mi się Karina w bardziej rozsądnej cenie http://www.dziecko.net.pl/shop_group_main.php?group=82 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teksty w stylu jak się urodzi to się kupi no normalnie krew mnie zalewa
|
||||
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak widze dzieciaczki, zwlaszcza takie maluskie to jakas tragedie przezywam. chyba w panike wpadlam, ze co ja z takim malenstwem bede robic czy dam sobie rade, ? takie maluskie raczki, nozki, glowka sie giba na wszystkie strony
|
|
#4345 |
|
BAN stały
|
celka wydaje mi się, że teraz powinnaś mieć obciążenie 75g dla pewności
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Zeberko cieszę się że remont ruszył
![]() ale po paru minutach jak mąż zaczął kuć i rozwalać ściane to myślałam że mnie szlak trafi , zaczełam na niego buczeć że tyle kurzu i że mógł to zrobić jak lato było mam pół domu w kurzu![]() biedny na mnie popatrzył i powiedział '' Boże daj mi siłę do porodu !!! a ty mogłabyś się określić czy chcesz remont czy nie" przeprosiłam już go ( przecież to hormony) ale za karę muszę mu mandarynki obierać ![]() Cytat:
![]() idę bo patrzę na końcówkę " na wspólnej " a zaraz "m jak miłość "
|
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Madzik ja narazie jestem na etapie porodowym
boję się tego, że nie potrafię przewidzieć kiedy to się stanie, gdzie to się stanie, ile będzie trwało no i czy wszystko będzie w porządku....bo chciałabym urodzić jak najpóźniej, tzn gdzieś w okolicach terminu, a nie za wcześnie albo grupo po terminie....no i w ogóle boję się porodu, co mnie tam czeka i jak to zniosę narazie moje myślenie aż tak daleko nie zaszło, jesli chodzi o samego malucha....myślę, że my kobiety jestesmy stworzone do bycia mamami i sobie świetnie poradzimy z naszymi kruszynkami....bedziesz dokładnie wiedziała co robić chociaż pierwsza kąpiel to bedzie dramat dla mnie![]() ![]() ja naściągałam sobie filmików o przewijaniu i kapaniu i wydaje się to takie proste gorzej bedzie w praktyce na pewno
|
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
caly dzien w poczakalni szpitala na karowej.... okazalo sie ze wod mam jeszcze mniej ![]() jedziemy szukac innego szpitala ![]() trzymajcie za mnie kciucki !!!!!!!! |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka to łóżeczko jest sliczne...ale cena kosmiczna...
i to cena za łóżko które starczy max 2 lata ![]() Ulcia jak zabierzesz mandarynki to daj kilka bo ja juz nie mam Cytat:
![]() Trzymamy kciuki...nosek do góry Brzoskwinko proszę dopisz do listy imię dla Pysiolinki ....Julia Chyba już zostanie mała Julka wedle marzenia męża ....
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-30 o 20:43 |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

jednak drugi trymestr jest najfajniejszy
a na SR była ostatnio położna która opowiadała nam kilka fajnych historyjek z porodówek

pychota...
dbajcie o siebie... ale to już zapewne niedługo... czas tak leci....