|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Hm, a ja dopiekam właśnie chlebko-ciasto. Korzenne, mało słodkie, dobre.
Widzę, że już poszłyście sobie, ja też idę Do poczytania jutro Życzę wszystkim i sobie porannych spadków!---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- PS. Oliwkaaa podałam Ci maila na prv.
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam spać.
Dobrej nocy i miłego wtorku. |
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() miłego dnia życze i ladnego dietkowania ![]() Ja wlasnie pozeram sniadanko: biały ser i tuńczyk ![]() Zmykam, i do wieczorka
|
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Ja już po porannej kawie i ważeniu Znów jest 56,5, więc nawet mnie to cieszy, bo po 5 dniach spadek -0,2 teraz niech spada dalej a nie znów rośnie! Od dziś mam czyste P więc powinno spadać-zobaczymy jak będzie! A teraz szykuję się na uczelnie! Miłego dnia Wam życze
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!
Tak się wczoraj martwiłam a tutaj proszę mimo, że @ w drodze to na wadze 0.4kg mniej Małpa (waga) nawet przez chwilę na zachętę pokazała 69.9kg ale przeskoczyła po chwili na 70.1kg. Tym razem jej wybaczę Możesz tak częściej życzyć ? Przełamałaś mój zastój
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-12-01 o 08:17 |
|
|
|
#1476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję pięknego wyniku
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
No jestem wariatka nie jadłam jeszcze śniadanka, a zachciało mi się do wc no to oczywiśćie pomyślałam, że może będzie coś mniej i pobiegłam znowu do tego potwora (wagi) a on posłusznie pokazał już 70kg czyli faktycznie na "czysto" schudłam 0.5kg
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
kasiulko, stożynko, dziękuję bardzo za pamięć. u mnei średnio, schudłam już do 49,9. dopadła mnie depresja i nie wchodzę w sumie na żadne forum. I zaczynam mieć problemy z jedzeniem: nie hce mi się i sięzmuszam. Pierwszy raz jest ze mną tak nieciekawie. Daję sobie czas do świąt, jak mi się nie polepszy, to spróbuję wyjechać na parę dni calkowicie sama. pozdrawiam wszystkie!
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
hej kobiety, chyba ladny dzien bedzie
ciekawe jak tam BogaczKa22 dzisiaj sobie radzi ![]() u mnie w pracy w piatek rocznicowy tort i szampan, ojojojoj ![]() milego dnia |
|
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pracy będzie w piątek czy już w brzuszku po zeszłym piątku ?
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-12-01 o 08:47 |
|
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Dziś mój pierwszy dzień III fazy Z samego rana jeszcze książkę złapałam i przeczytałam rozdział dotyczący tej fazy żeby przypadkiem czegoś nie pokręcić. Zaserwowałam na śniadanko 2 kromki razowego chleba,posmarowanego cienko niskotłuszczowym masłem z serem żółtym.Delektowałam się smakiem z pół godziny a przy tym naprawdę najadłam się.Wcześniej pewnie aby się najeść jeszcze bym tyle pochłonęła. W ogóle dziwnie się czułam jedząc chleb,hehe. Tylko pić mi się nie chce Pozdrawiam wszystkich odchudzających się. BogaczKa,trzymam kciuki za ciebie
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja juz po porannej kawce i ugotowanym obiadku(flaczki) teraz pora na śniadanie chyba makrela będzie(pasta). Widzę od rana same spadki nawet po zastojach GRATULACJE tak trzymać dziewczyny.No ja też musiałam odpalić kompa aby się pochwalić bo do pracy na 10 a niewytrzymam! Po 5 dniach P jest -2kg ![]() ![]() niewiem jak to zrobiłam
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
cześć,
to nie jest dobry dzień, przynajmnije dla mnie. Od rana taka nerwowa atmosfera i napięcie w pracy, że nawet jeść się nie chce, ale zjadłam z obowiązku, żeby później się jakoś specjalnie nie napychać . Mam tylko nadzieje, że z upływem dnia, będzie lepiej, bo jak nie to się dopiero zdenerwuje
|
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() A ja znów to samo - nic a nic od 11 dni waga nie ruszyła. Może jest to spowodowane moimi tzw. "problemami łazienkowymi"? Nigdy za często nie bywałam tam, gdzie król chodzi piechotą , ale teraz to już naprawdę jest kiepsko. I otręby nie pomagają Macie jakiś sprawdzony sposób na wspomaganie jelit?
|
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj rano jakoś tak wskoczyłam sobie na wage i co zobaczyłam 2 kg mniej!!!! Dzisiaj na śniadanie zjadłam tuńczyka w kawałkach w sosie własnym z dwoma białkami jajka i pokrojoną ćwiartką cebulki- ten zestaw najbardziej mi pasuje.Ok.12 zjem kawałek chudego mięska wołowego, które wczoraj robiłam na parze a na obiad ok 15 upieke rybke w ziołach. Na kolacje to jeszcze nie wiem.....dzisiaj mam wolny dzień od pracy, pojadę na zakupy,może coś mi wpadnie nowego w ręce, później popichce, żeby mieć już obiadek na jutro do pracy........ale póki co to wypije wielki kubek mojej ulubionej yerba mate na pobudzenie i poszperam trochę w przepisach Dukanowych. Miłego dnia
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Ale. U. Mnie. Zimno. Brrrrrrrr Jeszcze tylko 16 dni. Chyba moge zaczac bikini przymierzac.
Aby podtrzymac motywacje w watku dziewczyny ktore przeszly na III faze powinny wstawic tu swoje fotkie "przed" i "po". Kto jest za?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Świetny pomysł!
|
#1489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na warzywnych dniach stosuje parafine do salatek ...., a i do tatarka dodaje --- pomaga ...... Dodam jeszcze ze u mnie przez miesiac waga stala , a raczej wachala sie +-2 kg ... To minie!!! ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
JA - jestem zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....dawaj !!!!!
|
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jestem zaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wklejać fotki . Ja pewnie swoja wkleję około maja jak dobrze pójdzie
|
#1491 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde moze moj organizm juz sam se wage ustalil. Albo waga mi sie popsula.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ja chyba na jakiś czas zniknę z forum ( i raczej tego nikt nie zauważy więc nie ma po co uprzedzać "ale kulturka nakazuje"). Tzn będę wpadać do Was tylko raz na tydzień bo muszę pospieszyć 2 projekty. No chyba ,że pewnego ranka moja aga pokaże Dukanowy cud i zobaczę te magiczną 5 z przodu..
U mnie jak stanęło tak stoi 60-61 kg to zawsze coś lepiej niż 65-66 .. No i ta czarna spódnica która w końcu jest w sam raz!. Uparcie dążę do zobaczenia 58 kg w Wigilię (czyli zrzucić 7 kg od 5X), bo o mniejszych cyfrach nie ma co marzyć. Po 2 miesiącach na diecie mam znów fazę na ryby we wszelkiej postaci, ale to lepiej niż na mleko, i ser. Żeby one jeszcze takie drogie nie były . No i znalazłam rybkę w pomidorach w puszce, której wysokość białka w stosunku do tłuszczu jest ta duży, że aż nie realny.Poza ty epidemia grypy wkoło mnie. A ja się nie daje jak mogę Pozdrawiam Was serdecznie! Trwajcie dzielnie! I nie dajcie się sfiksować, bo dieta to nie wszystko!
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziewczyny,
pisze do Was po dlugiej przerwie. Ja juz od pazdziernika na 3 fazie,na Dukanie 1 i 2 faza razem 2,5 miesiaca. Tez balam sie,jak niektore z Was co to bedzie na 3 fazie,czy nie przytyje, ale nic z tego. Powiem Wam,ze nigdy nie lubilam miesa,dlatego jem o tyle o ile. A najwiecej wlasnie nabialu,wedliny. Teraz na 3 fazie sporo grzesze,i nic sie dzieje. Nawet schudlam 1,5 kilo ...Mam takie wrazenie,ze jak sie juz ruszy ta ociezala machine zwana metabolizmem to ona leci jeszcze dlugo sila inercji i sie chudnie nawet nie wiadomo kiedy.Gdyby nie miesieczny zastoj wagowy(przy 63-60 kg) to schudlabym w 1,5 miesiaca,a schudlam 12 kg. Z wagi 67 kg wzrost 162. Nie traccie nadziei dziewczyny,dacie rade,nawet po grzeszkach... Pozdrawiam Was wszystkie i powodzenia |
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Po 2 miesiącach na diecie mam znów fazę na ryby we wszelkiej postaci, ale to lepiej niż na mleko, i ser. Żeby one jeszcze takie drogie nie były
. No i znalazłam rybkę w pomidorach w puszce, której wysokość białka w stosunku do tłuszczu jest ta duży, że aż nie realny.a mogłabyś chociarz napisać co to za rybka w pomidorach?? no i powodzenia przy projektach
|
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
siedze już od kilku godzin czytając to forum i coraz bardziej zaciekawia mnie dieta dr Pierre Dukana. Chciala bym zrzucic troszę kilogramów ale jest mi trudno bo nie pracuję i całymi dniami siedzę w domu... a co sie robi siedząc w domu? Myśli co by tu zjeść Jakoś nie mam mocy żeby wyjść pobiegać a jeżdżenie na cardio juz mnie mega znudziło. Szukam czegoś co bez cyklicznych ćwiczeń (bo czasem lubię iść na basen czy łyżwy) pomoże mi zrzucić to co niepotrzebne. No i najgorsze: myślicie ze na tej diecie można wypić czasami piwko czy winko? Bo ciągle wychodze na imprezy i nie wiem czy wytrzymam długo na trzeźwo a cola light dozwolona?I czy po III fazie nie przyjdzie efekt jojo? Albo po wróceniu do tradycyjnego jedzenia? I czy jak czasami sie zdarzy jakiś "grzech" to bardzo naruszy on dietę? Z jednej strony mam chęci i wiem że do sukcesu nie ma windy, trzeba iść schodami ale troche brakuje mi motywacji. POMOŻECIE?????
|
|
#1497 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Od wczoraj bacznie obserwuję to forum i dzisiaj zaczęłam dietę. Mam nadzieje że się uda! Ważę 65 kg przy wzroście 165 cm. Pozdrawiam
Kocham Kogoś Kochanego Edytowane przez 3welinka83 Czas edycji: 2009-12-03 o 00:45 |
|
|
|
#1498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grzeszki hmmmm no ja zaczynając dietę radziłabym raczej postanowić odrzucić grzeszki, bo jak się zaczyna z nastawieniem, że diety przestrzegać się nie będzie to bez sensu... Oczywiście jeśli po jakimś dłuższym czasie zdarzy Ci się wpadka np po 2 miesiącach z winem czy piwem to pal licho i albo nie odczjesz tego na wadze albo podietetujesz tydzień dłużej. Zdarzały się tu nowicjuszki, które grzeszyły już na 1 fazie co wogóle mija się z celem podejmowania diety bo faza uderzenowa to uderzeniowa i juz ![]() Także polecam książkę i po jej lekturze do roboty I chwalić się proszę wynikami
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Witam Rudzix. Wydaje mi się , że Twoja sytuacja nie jest taka najgorsza- chodzi mi o to siedzenie w domu, ponieważ masz czas na regularne posiłki, które możesz zaplanować i czas na ich przygotowanie. Ja mam czasami taki młyn w pracy , że moge zjeść po dziewięciu godz.dopiero ok 20,a wiadomo, że to nie zdrowo
.............A jeżeli chodzi o Twoje pytanie na temat winka czy piwka, no cóż mi też jest nie na ręke, że nie można pić...chociaż ja na imprezy chodze rzadko ale za to uwielbaim spędzać sobotnie wieczory z moim ukochonym przy dobrym winie, pewnie nadchodząca sobota będzie dla mnie mniej atrakcyjna ale ja się zaparłam i musze wytrzymać.......cole light można pić.A jeżeli chodzi o efekt jo-jo to moje zdanie jest takie, że napewno można wrócisz do tradycyjnego jedzenia pod warunkiem , że będzie ono w ROZSĄDNYCH ilościach, ale oczywiście to tylko moje zdanie. Dla mnie motywacją jest to aby znowu poczuć się dobrze w swoim ciele czyli poczuć szczęście.... i wiem , że tak będzie Tylko na wszystko co dobre trzeba troche popracować.
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Rudzix przeczytaj koniecznie książkę
Alkoholu nie można w ogóle Ja też jestem imprezowe zwierzę i baaardzo się bałam jak dam radę I przyznam się szczerze, że zdarzyło mi się ze 2 czy 3 razy zgrzeszyć właśnie piwkiem i winkiem i nie zaszkodziło mi to jakoś bardzo Ale absolutnie nie zachęcam!! bo bez alkoholu też sobie radzę na imprezach ![]() A co do siedzenia w domu - ja teraz siedzę drugi tydzień na zwolnieniu i powiem Ci, że jest dużo łatwiej Więc powodzenia! Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2009-12-01 o 14:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Do poczytania jutro
Życzę wszystkim i sobie porannych spadków!

wystarczy Marzena 

ale zahartowana jestem 
. No i znalazłam rybkę w pomidorach w puszce, której wysokość białka w stosunku do tłuszczu jest ta duży, że aż nie realny.