Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 18:01   #1201
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V

i my tez w jednej grupie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:02   #1202
majeczka_1
Raczkowanie

my byliśmy w jednej klasie:P także też nie było fajerwerków
majeczka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:04   #1203
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to rzeczywiscie z innej beczki

mi nie mogli dac szlabanu bo z nimi nie mieszkalam. oni nawe nie znali mojego kochania a takie rzeczy o nim mi probowali wmowic ze szok. najgorsze jest to ze wazniejsze bylo co powiedza ludzie od tego co czula ich corka no ale sobie poradzilam i teraz mojego meza uwielbiaja swiat sie zmienia
Aniu podpisuję się pod Twoimi słowami obiema rękoma święta racja! Dokładnie Cie rozumiem
wowczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:15   #1204
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
mnie też to czeka, odwlekam ile mogę, ale nie wiem czy dobrze robię.

Nie ma co odwlekać. Ja miałam 3 razy w tym roku zapalenie dziąsła i też ogromny ból. Ten ząb nie chciał się przebić przez dziąsło a jak się już wydostał to krzywo rósł, z boku ni teraz boli, ale będzie z głowy
Za tydzień zdjęcie szwów, a jutro jeszcze do kontroli
Stary 2009-12-01, 18:19   #1205
aniaa22
Zakorzenienie

ja tez mam osemke do wyrwania ale normalnie nie chirurgicznie. chce sie narazie wstrzymac moze sie uda do 2 trymestru bo nie bardzo mnie boli. dentystka powiedziala ze bezpieczniej bedzie po 3 miesiacu.
Stary 2009-12-01, 18:20   #1206
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
no to rzeczywiscie z innej beczki

mi nie mogli dac szlabanu bo z nimi nie mieszkalam. oni nawe nie znali mojego kochania a takie rzeczy o nim mi probowali wmowic ze szok. najgorsze jest to ze wazniejsze bylo co powiedza ludzie od tego co czula ich corka no ale sobie poradzilam i teraz mojego meza uwielbiaja swiat sie zmienia
U mnie też było co powiedzą ludzie, bo rozwodnik, bo ma dzieci itp. Mama strasznie płakała że zmarnuję sobie życie itd. Ale teraz po 7 latach uwielbia swojego przyszłego zięcia i wie że jestem bardzo szczęśliwa. Trochę to trwało ale warto było czekać
Stary 2009-12-01, 18:22   #1207
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anima80 Pokaż wiadomość
U mnie też było co powiedzą ludzie, bo rozwodnik, bo ma dzieci itp. Mama strasznie płakała że zmarnuję sobie życie itd. Ale teraz po 7 latach uwielbia swojego przyszłego zięcia i wie że jestem bardzo szczęśliwa. Trochę to trwało ale warto było czekać
Większość Polaków myśli niestety bardzo stereotypowo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 18:24   #1208
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
ja tez mam osemke do wyrwania ale normalnie nie chirurgicznie. chce sie narazie wstrzymac moze sie uda do 2 trymestru bo nie bardzo mnie boli. dentystka powiedziala ze bezpieczniej bedzie po 3 miesiacu.
Nie wiem jak to z normalnym wyrwaniem, ale chirurg dentystka sto pytań mi zadała, : czy nie jestem w ciąży, jakie leki przyjmuję i czy nie mam problemów z krwawieniem, bo krwotoku można dostać. Cały dzień dzisiaj mam krew w ustach, jak jakaś postać z horroru
Nie znam się ale lepiej Aniu poczekaj. Skoro Ci ból nie dokucza to nie ma co. Dziecko jest ważniejsze
Stary 2009-12-01, 18:25   #1209
aniaa22
Zakorzenienie

Aga niestety moi rodzice do nich naleza niby nie sa takimi typowymi mieszkancami wsi ale jednak cos w nich takiego siedzi
ostatnio moj tata powiedzial ze dugi raz do sklepu po drugi chleb nie pojedzie bo ludzie powiedza ze glodomry myslalam ze padne ze smiechu powazny czlowiek po 50

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-12-01 o 18:27
Stary 2009-12-01, 18:28   #1210
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Większość Polaków myśli niestety bardzo stereotypowo.
Tylko, że to nie zawsze oznacza źle.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:32   #1211
azakowana
Zakorzenienie

W przypadku Animy akurat źle. Dlaczego człowiek po rozwodzie ma stać od razu na straconej pozycji? Przecież tak jak każdy inny ma prawo do szczęścia i sam może dać szczęście innym.
Dość często ta stereotypowość jest negatywna - z mojego doświadczenia oczywiście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 18:36   #1212
majeczka_1
Raczkowanie

Mi ortodontka rok po zdjęciu aparatu właśnie powiedziała, że mam usunąć wszystkie 4 ósemki, które nawiasem mówiąc jeszcze nie wylazły całkiem i jestem tym delikatnie mówiąc przerażona. Zwłaszcza, że słyszałam, że nie powinno się usuwać ósemek jeśli nie jest to konieczne, ja się tam na tym co prawda nie znam. Muszę umówić się gdzieś na jakąś wizytę do dentysty. Nie wiecie do kogo można z tym iść w Ostrowcu?
Stary 2009-12-01, 18:37   #1213
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
W przypadku Animy akurat źle. Dlaczego człowiek po rozwodzie ma stać od razu na straconej pozycji? Przecież tak jak każdy inny ma prawo do szczęścia i sam może dać szczęście innym.
Dość często ta stereotypowość jest negatywna - z mojego doświadczenia oczywiście
Pewnie dlatego, że nie udało mu się stworzyć trwałego małżeństwa.
Więc istniej wątpliwość, co do jego zdatności do dojrzałego związku.
Stary 2009-12-01, 18:37   #1214
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Piękne słowa Agnieszko. Na początku też myślałam, że głupia jestem, w co ja się pakuję i w ogóle. ale serce podpowiadało mi co innego. Mam najcudowniejszego Skarba jakiego mogłabym sobie wymarzyć. Czasami jest ciężko, alimenty, była żona.... Ale nasza miłość jakoś to póki co przetrzymuje. A i większość tych negatywnie nastawionych ludzi, teraz mówi że jesteśmy dla siebie stworzeni
Stary 2009-12-01, 18:39   #1215
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Może Emir miałbyś rację gdybyś znał sytuację. Ale jej nie znasz i nie wiesz czyja wina była że to małżeństwo się rozpadło. Ja zawsze twierdzę że obustronna. ale jak się zakłada rodzinę w wieku 18 lat z przymusu to trudno być dojrzałym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 18:42   #1216
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Nie ma co odwlekać. Ja miałam 3 razy w tym roku zapalenie dziąsła i też ogromny ból. Ten ząb nie chciał się przebić przez dziąsło a jak się już wydostał to krzywo rósł, z boku ni teraz boli, ale będzie z głowy
Za tydzień zdjęcie szwów, a jutro jeszcze do kontroli
ja właśnie w wakacje miałam, ale na razie nie powraca. Boje sie pójść
Stary 2009-12-01, 18:43   #1217
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Może Emir miałbyś rację gdybyś znał sytuację. Ale jej nie znasz i nie wiesz czyja wina była że to małżeństwo się rozpadło. Ja zawsze twierdzę że obustronna. ale jak się zakłada rodzinę w wieku 18 lat z przymusu to trudno być dojrzałym
Ale ja piszę w kategoriach ogólnych Przecież wiadomo, że są wyjątki sam taki mam w rodzinie.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2009-12-01 o 18:44
Stary 2009-12-01, 18:44   #1218
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ja na szczescie jestem juz po wyrwaniu 4-rech osemek. Oczewiscie wszytskie mialam wyrywane chirurgicznie i kazda wiazala sie z 2- tygodniowym leczeniem i odchorowaniem. Najbardzie balam suie wyrwac ostatniej, ale dwa miesiace przed slubem zaczela bardzo bolec, wiec musialam sie zmotywowac i wyrwac. Wycierpialam sie strasznie. Caly tydzien nic nie jadlam, bol nie przestawal...az chirurg zrobil mi wylyzeczkowanie i troche pomoglo, bo po dwoch tygodniach zaczelam ruszac szczeka. Ja za kazdym razem mialam scisloszczek- czyli nie odmykalam buzi.... z czym wiazalo sie dalsze przeleczenie.
Oj bardzo niemilo wspominam te wyrywania. Ciesze sie ze mam juz to za soba.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 18:45   #1219
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
To właśnie według mnie jest stereotypowe myślenie. Wiesz - nieudane małżeństwo to nigdy nie jest wina jednego człowieka. Zawsze są winne obie strony - według mnie. I to, że nie udało się za pierwszym razem nie oznacza ponowienia błędu. Każdy zasługuje na kolejną szansę. Czasem ludzie się pobierają z głupoty - bo pojawi się dziecko, bo są sobą zauroczeni i wydaje im się po pół roku, że się kochają mimo, że tak na prawdę w ogóle się nie znają, bo rodzina nalega. Za takie błędy niestety płaci się niestety wysoką cenę ale to nie znaczy, że taka osoba nie potrafi stworzyć szczęśliwego związku z inną osobą. Gorzej jak te same błędy popełnia się wiele razy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 18:47   #1220
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ja właśnie w wakacje miałam, ale na razie nie powraca. Boje sie pójść
Też się bałam, ale ze znieczuleniem to naprawdę nic kompletnie nie czułam. Teraz jest gorzej. Ale biorę antybiotyk i leki które mi dentystka przepisała i jest nieźle. Tylko obrzęk zaczyna się robić. lód i tabletki może to zatrzymają

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja na szczescie jestem juz po wyrwaniu 4-rech osemek. Oczewiscie wszytskie mialam wyrywane chirurgicznie i kazda wiazala sie z 2- tygodniowym leczeniem i odchorowaniem. Najbardzie balam suie wyrwac ostatniej, ale dwa miesiace przed slubem zaczela bardzo bolec, wiec musialam sie zmotywowac i wyrwac. Wycierpialam sie strasznie. Caly tydzien nic nie jadlam, bol nie przestawal...az chirurg zrobil mi wylyzeczkowanie i troche pomoglo, bo po dwoch tygodniach zaczelam ruszac szczeka. Ja za kazdym razem mialam scisloszczek- czyli nie odmykalam buzi.... z czym wiazalo sie dalsze przeleczenie.
Ja z resztą ósemek nie miałam żadnych problemów, tylko z tą jedną nieszczęsną
Stary 2009-12-01, 18:51   #1221
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
To właśnie według mnie jest stereotypowe myślenie. Wiesz - nieudane małżeństwo to nigdy nie jest wina jednego człowieka. Zawsze są winne obie strony - według mnie. I to, że nie udało się za pierwszym razem nie oznacza ponowienia błędu. Każdy zasługuje na kolejną szansę. Czasem ludzie się pobierają z głupoty - bo pojawi się dziecko, bo są sobą zauroczeni i wydaje im się po pół roku, że się kochają mimo, że tak na prawdę w ogóle się nie znają, bo rodzina nalega. Za takie błędy niestety płaci się niestety wysoką cenę ale to nie znaczy, że taka osoba nie potrafi stworzyć szczęśliwego związku z inną osobą. Gorzej jak te same błędy popełnia się wiele razy.
Dokładnie wina leży po obu stronach. Jak by tak nie było, to rzeczywiście myślenie jakoby osoba rozwiedziona miała tą niezdatność była by z gruntu niesprawiedliwa. Ponieważ wina leżałby po jednej ze stron więc druga byłaby niewinna.

Właśnie głupota czy inaczej niedojrzałość świadczy o niezdatności.
Ktoś kto myśli dojrzale zdaje sobie sprawę że małżeństwo to poważna decyzja.
Oczywiście takiego człowieka nie wolno przekreślać i należałoby się dłużej zastanowić na wejście z kimś takim w małżeństwo.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2009-12-01 o 18:55
Stary 2009-12-01, 18:51   #1222
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majeczka_1 Pokaż wiadomość
Mi ortodontka rok po zdjęciu aparatu właśnie powiedziała, że mam usunąć wszystkie 4 ósemki, które nawiasem mówiąc jeszcze nie wylazły całkiem i jestem tym delikatnie mówiąc przerażona. Zwłaszcza, że słyszałam, że nie powinno się usuwać ósemek jeśli nie jest to konieczne, ja się tam na tym co prawda nie znam. Muszę umówić się gdzieś na jakąś wizytę do dentysty. Nie wiecie do kogo można z tym iść w Ostrowcu?
Ja w Ostrowcu chodziłam z zębami do Iwana na Słonku na górze. Ceny standardowe ale zrobił mi wszystko - leczenie, kamien zdjął. Teraz ze względu na to że z kaską krucho i że w wawie jestem cały czas poszłam do Wojewódzkiego Centrum Stomatologii. Najpierw przyjęli mnie ze względu na ból od ręki a teraz to już umówione wizyty. Zapłaciłam tylko za zdjęcie całej szczęki ( chyba pentogram ???) resztę na NFZ
Stary 2009-12-01, 18:51   #1223
majeczka_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
teraz to się dopiero boję!

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 18:52   #1224
aniaa22
Zakorzenienie

u mnie w pracy jest taka dziewczyna ktora jest bardzo wierzaca i udziela sie w kosciele i dla niej ludzie rozwiedzeni sa skresleni. nie rozumie takiego podejscia bo tak jak piszecie sa rozne sytuacje i z roznych powodow malzenstwo sie rozpada. ja pewnie gdybym w pore nie przejzala na oczy tez juz bym po rozwodzie byla. bo po 6 latach zwiazku zobaczylam ze zupelnie nie znam tej osoby i calkiem do siebie nie pasujemy. a trzeba bylo do tego zamieszkania razem. na szczescie przed slubem
Stary 2009-12-01, 18:57   #1225
Anima80
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie głupota czy inaczej niedojrzałość świadczy o niezdatności.
Ktoś kto myśli dojrzale zdaje sobie sprawę że małżeństwo to poważna decyzja.
Jak czytam takie rzeczy to mnie nerwica bierze. 15 lat temu może myślało się inaczej. Jedni twierdzą że dziecko to nie konieczność małżeństwa, innych naciskają rodzice, a jeszcze inni twierdzą że im się uda bo wydaje im się że to miłość na całe życie.
JA dużo rozmawiałam z psychologami, czytalam dużo o rozwodnikach i wszyscy mówią jedno. Jeżeli rozwodnik decyduje się po dłuższym czasie na 2-gi związek i jest to jeg nieprzymuszona decyzja to robi to ze świadomością jakich błędów nie popełniać. Zarazem wybierając sobie żonę wie co mu nie odpowiadało w poprzednim związku. Jest zdecydowanie dojrzalszy.
Stary 2009-12-01, 18:58   #1226
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w pracy jest taka dziewczyna ktora jest bardzo wierzaca i udziela sie w kosciele i dla niej ludzie rozwiedzeni sa skresleni. nie rozumie takiego podejscia bo tak jak piszecie sa rozne sytuacje i z roznych powodow malzenstwo sie rozpada. ja pewnie gdybym w pore nie przejzala na oczy tez juz bym po rozwodzie byla. bo po 6 latach zwiazku zobaczylam ze zupelnie nie znam tej osoby i calkiem do siebie nie pasujemy. a trzeba bylo do tego zamieszkania razem. na szczescie przed slubem
Ja też bym się z rozwiedzioną kobietą nie związał, zresztą ja już po ślubie jestem więc mnie ten problem już nie dotyczy.
Stary 2009-12-01, 18:58   #1227
majeczka_1
Raczkowanie

Cytat:
Ja w Ostrowcu chodziłam z zębami do Iwana na Słonku na górze. Ceny standardowe ale zrobił mi wszystko - leczenie, kamien zdjął. Teraz ze względu na to że z kaską krucho i że w wawie jestem cały czas poszłam do Wojewódzkiego Centrum Stomatologii. Najpierw przyjęli mnie ze względu na ból od ręki a teraz to już umówione wizyty. Zapłaciłam tylko za zdjęcie całej szczęki ( chyba pentogram ???) resztę na NFZ
miałam robione takie zdjęcie juz dwa razy. W tym centrum długo czeka się na wizytę? Bo w sumie wygodniej byłoby warszawie. Słyszałam, że jakaś lekarka przyjmuje na targowej w przychodni (chyba to prywatna przychodnia) i ona przyjeżdża, nie wiem czy czasem nie z Lublina, nie wiecie nic o tym?

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 19:02   #1228
Anima80
Rozeznanie

A poza tym mam gdzieś takie gadanie. Szczęścia i miłości nie da się opisać. A już nie osobie która rozumuje w ten sposób. Nie zrozumie ten kto do tej rzeki nie wszedł

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez majeczka_1 Pokaż wiadomość
miałam robione takie zdjęcie juz dwa razy. W tym centrum długo czeka się na wizytę? Bo w sumie wygodniej byłoby warszawie.
Najlepiej iść z bólem to przyjmą od razu. Można tez iść rano bo wydają numerki ( nie wiem ile ). A normalnie czeka się około 2 m-cy chyba. Mają stronę internetową, może warto zadzwonić i się dopytać. Mi robiła zabieg dr Rutkowska
Stary 2009-12-01, 19:05   #1229
aniaa22
Zakorzenienie

Anima wazne ze sie kochacie i jestescie szczesliwi tylko to sie liczy wg mnie kazdy ma prawo do szcescia. a ta moja kolezanka sie zamknela jak jej powiedzialam ze kosciol tez uznaje sluby za niebyle. a przeciez ci ludzie ten slub wzieli i zyli ze soba jak maz i zona wiec co zmieni ze sie go uzna za niebyle to tak jak rozwod dla mnie.
kazdy moze miec swoje zdanie tylko ocenianie innych nie powinno przychodzic tak latwo.
Emir jestes po slubie i zycze ci duzo szczescia. i przede wszystkim zeby Tobie nigdy rozwod sie nie przytrafil
Stary 2009-12-01, 19:06   #1230
Anima80
Rozeznanie

Cytat:
Anima wazne ze sie kochacie i jestescie szczesliwi tylko to sie liczy wg mnie kazdy ma prawo do szcescia. a ta moja kolezanka sie zamknela jak jej powiedzialam ze kosciol tez uznaje sluby za niebyle. a przeciez ci ludzie ten slub wzieli i zyli ze soba jak maz i zona wiec co zmieni ze sie go uzna za niebyle to tak jak rozwod dla mnie.
kazdy moze miec swoje zdanie tylko ocenianie innych nie powinno przychodzic tak latwo.
Emir jestes po slubie i zycze ci duzo szczescia. i przede wszystkim zeby Tobie nigdy rozwod sie nie przytrafil
I kropka.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości