|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dobry wieczór
![]() Jestem tutaj nowa, i chciałabym rozpocząć tą dietę ![]() Nie wiem czy mi to się uda.. moja silna wola :P Ale z tego ci widzę to dieta nie jest aż taka tragiczna jak niektóre ![]() Mam pytanie, chleba jeść nie wolno?? bo chodze do szkoły i nie wiem co mogę sobie brać żeby nie być głodną ;P i pytanie nr dwa - można pić alkohol? ze względu licealnych impreza za imprezą Dziękuję za odpowiedzi i życzę powodzenia
|
|
|
|
#1532 |
|
Przyczajenie
|
Chleb jest zabroniony w pierwszych fazach.... a co do alkoholu to w kazdej diecie nie jest wskazany to bomba kaloryczna...gorsza niz jedzenie...
A do szkoly mozesz sobie wziasc jakis jogurcik naturalny serek wiejski a najlepiej przeczytaj ksiazke dowiesz na czym polega dieta i co mozna jesc ![]() powodzenia
|
|
|
|
#1533 | |
|
Raczkowanie
|
Taka pojedyncza, w moim rodzinnym miasteczku, ale pewnie w jakimś dobrym sklepie z herbatą znajdziesz
![]() Cytat:
Kanapki do szkoły więc możesz nosić.
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
chcesz rozpoczac diete, o ktorej nie masz zielonego pojęcia?
gratuluje rozumu. ![]() 1. przeczytaj ksiazke Dukana (patrz podpis wiolqn) 2. dopiero wtedy podejmij decyzje o diecie.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do szkoly mozesz zabierac serek wiejski, albo jakas salatke z tuńczykiem i jogurtem naturalnym, albo kawałki kurczaczka czy plasterki chudej szynki? No i oczywiście mamy w wątku z przepisami różne receptury na chlebki, muffinki i inne wypieki, które nadają się do zjedzenia także poza domem, ja siedzę w weekendy po 12h czasem na uczelni i jakos daję radę ![]() A co do alkoholu to na żadnej diecie go nie wolno...bo jest bardzo kaloryczny, zwłaszcza wódka. Więc przemyśl, czy nie warto ograniczyc do minimum i od święta do święta wypic piwko, czy lampke wina, z umiarem, żeby się tym podelektowac...ja jestem ponad miesiac na diecie i jakoś daję radę. Bez alkoholu można życ a na imprezach też można się bez tego bawic...ostatnio byłam na 21 urodzinach koleżanki i piłam niegazowaną wodę mineralną i jakoś nikt mnie palcami nie wytykał a i ja bawiłam się wyśmienicie, ja planuje spotkanie z alkoholem (delikatne;d) w Sylwestra dopiero
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem nowa... chociaż na diecie jestem od 6 pażdziernika i 10 kg schudłam... ale waga zatrzymała sie na razie... no i nie wiem co dalej do wymarzonej wagi (53) brakuje mi 4 kg... nie wiem czy przetrzymam swieta... echhh... no i boje sie trzeciej fazy, ze jednak waga wroci...
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne rzeczy dzieją się na tym wątku.Ciągle naprawdę dziwne pytania
czy można pić alkohol,czy można jeść chleb ? Chcę zacząć ,ale mam imprezy.Nie dosyć ,że nie przeczytana książka ,która jest podstawą to nawet wątku nikomu się nie chce poczytać.
|
#1538 | ||
|
Raczkowanie
|
ale mam parcie na jedzenie!!! masakra...jakies takie smaki...zjadlam juz tunczyka, jajko, twarożek, herbatniki a teraz wcinam budyń! A wszystko od godz. 17 ojej
chyba pojde spac to przestane jesc ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
zapraszamy, ale po 1 przeczytaj ksiażkę, po 2 przeczytaj książkę i po 3 przeczytaj książkę a potem zaczynaj i chwal się rezultatami i pytaj jeśli masz watpliwości ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Odmeldowuję się i dzisiaj. Wtorek pod względem diety jak najbardziej na plus. ![]() Stozynka44 to cieszę się, że nie jestem sama, bo też mam takie parcie na jedzenie... A w ciągu dnia miałam taaaką ochotę na jakieś kruche ciastko. Ale się nie dałam! Jutro idę do kina, ale kupię sobie wodę, a nie popcorn ewentualnie colę. ![]() Miłego wieczora dziewczyny PS Pomysł ze zdjęciami przed i po - super! Bardzo to motywuje. ![]() PS 2 Lecę się dalej wczytać co u Was ![]() PS 3 Gratuluje znowu Motywujecie ![]() edycja: PS 4 (coś mi się przypomniało spora dawka cycków z kurczaka w przyprawach "smażona" na teflonie bez tłuszczu
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-12-01 o 22:13 |
|
|
|
#1540 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
ja dziś zjadałam z dozwolonej porcji otrąb
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy przecież listy produktów.Tyle razy było pisane ,że jak nie ma na liście to jest nie dozwolone .
Jak mi się chce słodkiego to robię sobie jogurt naturalny z kakao i cukrem trzcinowym.Można ze słodzikiem oczywiście
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jakaś magia. ![]() Pamiętam jak byłam na SB, to zaczynałam jako taki pulpecik i pomimo, że byłam na diecie to sporo w sumie jadłam, bo tam też nie ma ograniczeń kalorycznych... i piekłam sobie, a to ciasto, a to to, a to tamto, a to na zajęcia sobie brałam jakieś smaczniaste sałatki, a to moje kochane chili con carne i pamiętam koleżanka się zapytała "jak Ty to robisz, że jesz takie pyszności, a chudniesz w oczach?"...no cóż, magia
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-12-01 o 22:20 |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowe dziewuchy - nie lenić się tylko marsz do książki Dukana!!! Nie jest aż tak gruba żeby jej nie móc przeczytać. Bez przeczytania książki nie ma co nawet zabierać się za dietę ![]() Lanka, ja myślę, że z tym baniem się Ciebie to taki żarcik, no bo jak można się bać kogokolwiek na forum szczególnie jak tu u nas tak miło ![]() Marzeniątko, stozynka - oj ja dziś też wsuwam aż się uszy trzęsą (oczywiście same dozwolone rzeczy), ale już mi pomysłów braknie a brzuszek skwierczy, że coś jeszcze to by zjadł.... |
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiącu, może nawet w przyszłym tygodniu pojadę sobie po piekarnik.
Ale będę szaleć z potrwami ![]() I popieram dziewczyny - jak ktoś nie czytał książki, to marsz do lektury! To jest lektura obowiązkowa w kanonie lektur dietetycznych.
|
|
|
|
#1545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem kurcze, bo juz oddalam ksiązke (mialam pozyczoną) ale ja nie przypominam sobie zeby w II fazie diety, jeszcze chudniecia mozna bylo otreby wcinac.... i nie pamietam zeby tam bylo cos o dozwolonej ilosci np plackow z otrebow... moze jakos nieuwaznie czytalam... pamietam tylko ze bylo napisane ze otreby musza byc w Iv fazie czyli jak juz zakonczy sie utrwalanie... i wtedy codziennie 3 lyzki obowiazkowo! |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jak chcesz książkę to jest do ściągnięcia w podpisie u wiolqn
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dozwolona ilość placków z otrębów wynika z tego, że jest ograniczenie na spożycie otrębów (2 łyżki owsianych, 1 pszennych dziennie). |
|
|
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Coś chyba w powietrzu dzisiaj jest, bo ja też ciągle tylko bym jadła
![]() Na szczęście udaje mi się trzymać dozwolonych produktów Przed chwilą zrobiłam sobie nutelkę, tylko trochę mocniej rozrzedziłam mlekiem i wsypałam otręby owsiane. I smakuje jak takie ciasteczka, które robiło się z płatków owsianych i masy czekoladowej
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
myślę o tej diecie, ale mam pewne wątpliwości.... Czy są wśród Was wegetarianki? Bo z tego co wyczytałam, to w I fazie dla nich są aby twarogi i serki wiejskie.... A ja już patrzeć na nie nie mogę... I w dodatku nie będę 3razy dziennie tego jadła... i do tego obiad... Proszę o jakieś pomysły alternatywne od wegetarian...
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro już wiesz że "tego" nie będziesz jadła a mięso także nie wchodzi w grę to nie zaczynaj w ogóle tej diety |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie myślę, że taka dieta byłaby za mało urozmaicona, smakowo tak jak piszesz, ale i ze względów zdrowotnych. |
|
|
|
|
#1553 |
|
Przyczajenie
|
Macie jakieś sposoby na przyspieszenie, względnie w ogóle ruszenie do przodu tendencji spadkowej?
![]() Przeczytałam "białą" książkę. Dziś w empiku wpadła mi w ręce ta nowa kolorowa. W niej Dukan ostrzega, że jeśli waga stoi to trzeba zrezygnować z lajtowych jogurtów owocowych i ruszać się - jeśli nie pomaga pół godziny dziennie, to godzinę trzeba... Ech mnie to najcieżej zmusić się do regularnego wysiłku. :/ Jogobellę light już w myślach i w realu "pogrzebałam". :P |
|
|
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niektorzy pisza zeby wiecej mieska wcianac i wtedy w dol...
|
|
#1555 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj wieczorem i tak mi dobrze, że idę jeszcze teraz ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Yooohooo Nareszcie waga drgnęła! I to nie byle jak! Jestem kilogram do tyłu w porównaniu z wczorajszym dniem ![]() Czego i Wam życzę
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !!! ale ja jestem szczęśliwa o -500 g nareszczie waga drgneła HURA!!!!!!! 55,8
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się trochę rozczarowana tak szczerze, bo widzę i po osobach z mojego otoczenia, że na tej diecie naprawdę się chudnie... |
|
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Witam przy porannej kawce,
dzisiaj pogoda u mnie nie nastraja optymistycznie (nawet mój chory synek po wstaniu stwierdził - ale dzisiaj "saruga" )waga natomiast łaskawa - 0,3 , wczoraj rzeczywiście jaki ś ten dzień żarty był ![]() mimo że powstrzymywałam swoje zachcianki. tak, to rzeczywiście czasami irytujące ...... pytania czy można jeść CHLEB??????? (znawczynią diet nie jestem ale wogóle chleb na jakiejkolwiek diecie nie jest chyba wskazany, tak samo jak alkohol) Tak poza tym witam nowe dukanki Wszystkim miłego dnia
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
cześć,
wczoraj się spotkałam z przyjaciółką, której nie widziałam od lipca i tak się zachwycała, że tak fajnie wyglądam, że schudłam i wogóle fajnie ![]() takie miłe słowa, to moga podbudować i zmotywować, a to mi dziś potrzebne, bo pokus dużo ![]() Dziś w pracy obchodzimy dopiero imieniny Andrzeja i są dwa torty (pralinowy i z bitą śmietaną) i pączki, aż ślina już za kołnierzyk poleciała - masakra ale siedzę i wcinam paprykę, a co !! Miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Ale się nie dałam!
Motywujecie
wystarczy Marzena 

)