Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy-wątek zbiorczy. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 00:35   #361
madzia_g
Zakorzenienie

Dot.: Orgazm pochwowy-wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny w koncu sie udalo

wczoraj

kosmos normalnie
gratuacje

Cytat:
Napisane przez Kationa Pokaż wiadomość
chyba sama musisz się nauczyć robić to inaczej tak żeby Tż można było nauczyć.
ja też kiedyś robiłam to tak że żaden chłopak by tego nie powtórzył, ale nauczyłam się innej techniki i jest ok

a jeśli chodzi o orgazm pochwowy to udało mi się go osiągnąć samej kilka razy, ale przychylam się do opini, że następuje on poprzez drażnienie łechtaczki tylko tak od środka
no ja właśnie od jakiegoś czasu odchiodzę od starych swoich sposobów i staram się robić sobie dobrzę ręką, jest bosko ale jeszcze sie nie udało, ale jak mi się uda samej ręką to już i Tżtowi się uda

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:26   #362
gosiaczek6
Zakorzenienie

mialam kilka razy ale zawsze gdy TZ dominował

niebo
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:46   #363
klaobe
Raczkowanie

GG do klaobe

ostatnio doszłam )))) udało mi się poraz pierwszy
uczucie niesamowite
ale żeby dojść trzeba być na maxa rozluźnionym, niezestresowanym, podnieconym....trzeba się wczuć
aaaaaaaah
Stary 2009-04-08, 13:40   #364
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaobe Pokaż wiadomość
ostatnio doszłam )))) udało mi się poraz pierwszy
uczucie niesamowite
ale żeby dojść trzeba być na maxa rozluźnionym, niezestresowanym, podnieconym....trzeba się wczuć
aaaaaaaah
no to świetnie!!! mam nadzieję ze i jak kiedyś wpisze sie w tym watku ze doszlam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 00:00   #365
depressiongirl
Przyczajenie

dobrze wiedziec ze nie jest sie samemu uff
ja mam tak ze jestem z TZ juz w miare dlugo bo prawie 4 lata...zaczynalismy od seksu oralnego 'klasyczny' gdzies po ponad roku..na poczatku wystarczylo mi na prawde nie wiele do lechtaczkowe ale wiadomo w miare jedzenia.....
jesli chodzi o pochwowy to mialam go kilka razy ale tylko podczas piesczot palcami-normalnie nigdy...czytalam na roznych forach ze kobiety na poczatku w ogole nie mialy czekaly dlugo a teraz nie narzekaja...
i to mnie pocieszalo...
tylko ze ja chyba juz dlugo wspolzyje...nie jest w trakcie zestresowana a ni nic z tych rzeczy...i troche mam obawy ze juz nic z tego nie ebdzie..
a najgorzej ze ostatnio trudno mi osiagac nawet lechtaczkowy..juz prawie prawie a tu nagle cos i tyle bylo...
zycze powodzenia
depressiongirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 08:22   #366
mojaulijanka
Raczkowanie

Ja miałam sporo problemów z orgazmem pochwowym. Trochę "odkryłam " sama, jak to sie robi (ściska się w srodku mięśnie - taki skurcz), trochę TŻ obecny odkryl. I teraz mam w każdej pozycji. Ale fakt, rzadko mi sie zdarzal mieć pochwowy.
mojaulijanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 10:38   #367
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Nigdy nie miałam i jakoś mnie nie martwi ten fakt. Nie odczuwam żadnej frustracji z tego powodu,w sumie nawet o tym nie myślę

Łechtaczkowy,pieszczoty i bliskość partnera są dla mnie wystarczające

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!

Edytowane przez Blonde_Stranger
Czas edycji: 2009-04-14 o 10:49
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 09:54   #368
calineczka19
Przyczajenie

Mam taki problem... od roku kocham sie z moim chłopakiem... i jeszcze nigdy nie mialam orgazmu chcialabym wiedziec jak to jest... zawsze jest mi przyjemnie, podczas stosunku... no ale to nie to.. żadna rewelacja...a przeciez chyba sie powinno czuc i byc pewnym ze to TO... kochamy sie w roznych pozycjach .. slyszalam ze duzo daje gra wstepna... tez jest... ale i tak nic nie wychodzi... nie wiem co mam zrobic... poradzicie cos?? juz wszystkiego probowalam chyba
calineczka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:00   #369
mojaulijanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam i jakoś mnie nie martwi ten fakt. Nie odczuwam żadnej frustracji z tego powodu,w sumie nawet o tym nie myślę

Łechtaczkowy,pieszczoty i bliskość partnera są dla mnie wystarczające
Nie wiesz, jaki jest pochwowy, więc nie masz porównania. A porówanie to jak sztucznej bużuterii z prawdziwą Sztuczna też sie przydaje i ladnie umie (!) wyglądac. Ale nie jest prawdziwa biżuterią.
mojaulijanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:57   #370
Systemfutures
Przyczajenie

to ja się mogę wypowiedzieć jako sprawca jednego i drugiego u tej samej kobiety :
pochwowy z czasem i po 2 porodach zaginął i jest problem z jego przywróceniem
łechtaczkowy jest, ma się dobrze i w porównaniu do pochwowego jest wieeelokrotny, a ostatni w serii trwa tak długo, że czasami aż się boję o stan zdrowia małżonki. - droga do tego to jednak wspólne ćwiczenie i prowadzenie : tak, nie tak, delikatnie, mocniej , niżej/wyżej itd....
Systemfutures jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 15:41   #371
pika87
Rozeznanie

jesli chodzi o orgazm pochwowy to moim zdaniem liczy sie odpowiednia pozycja i dobra gra wstepna
na 100% jest o wiele lepszy od lechtaczkowego!!! niestety jeszcze nie odkrylam jak mozna go osiagac za kazdym razem ale i tak jest super
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 09:07   #372
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojaulijanka Pokaż wiadomość
Nie wiesz, jaki jest pochwowy, więc nie masz porównania. A porówanie to jak sztucznej bużuterii z prawdziwą Sztuczna też sie przydaje i ladnie umie (!) wyglądac. Ale nie jest prawdziwa biżuterią.
zgadzam sie
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 01:20   #373
Kationa
Raczkowanie

Jaka pozycja jest najlepsza żeby mieć orgazm pochwowy? W jakiej najczęściej macie?
Stary 2009-04-26, 16:20   #374
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
ja orgazmu pochwowego NIGDY nie miałam wśród moich koleżanek, też jest to rzadkie zjawisko
nie wiem od czego to zależy, teorii słyszałam tysiące! na razie nic nie pomogło ;/ już sama nie wiem w co mam wierzyć, na pewno nie w to, że to "wina" partnerów, gdyż miałam ich kilku i z żadnym nie udało mi się osiągnąć "wielkiego OOOOO" ale sądzę, że jestem zdolna osiągnąć orgazm, gdyż łechtaczkowy już wiele razy osiągnęłam i jest to nieziemskie uczucie

edit. i właśnie jeśli o ten łechtaczkowy chodzi, to z obecnym Tżtem miałam go ze 3 razy w życiu a sama mogę dużo częściej, tylko problem jest taki, że nie wiem jak go tego nauczyć, bo ja doprowadzam siebie do szczytowania ocierając się.... ręką nie potrafię, więc nie wiem, jak Tż ma sie tego nauczyć
no a jak wyżej napisałam, o pochwowym nie marzę nawet..
Prawie jakbym czytała o sobie sprzed roku . Też wyrobiłam sobie nawyk łechtaczkowego przez ocieranie. Z pomocą ręki nawet nie sprawiało mi przyjemności - bodźce były za mocne, albo w ogole nic nie czułam. Dobrze, że zmienisz nawyki, to jedyne co może pomóc. Ja zaczęłam od odstawienia masturbacji na pewien czas, a potem drobnymi krokami przyzwyczajałam się do ręki. Bez pośpiechu i nastawienia na orgazm. W końcu kiedyś doszłam pieszcząc się przez bieliznę, następnym razem , bez niej . Później dołączyłam do tego palce w pochwie. I też powoli sprawiało mi to coraz wieksza przyjemność, aż któregoś pieknego dnia ze zdziwieniem i zachwytem okryłam, że pochwa naprawdę może odczuwać seksualnie... I wtedy był 1szy WIELKI "Oooo" pochwowy . w porównaniu z łechtaczkowym orgazm taki czuje się jakby w całym ciele, bardziej zaspokaja... Teraz masturbuje się baaardzo sporadycznie, jestem za to zadowolona z pożycia seksualnego . Taki był mój program zmiany przyzwyczajeń, mam nadzieje, że Tobie się też uda
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:14   #375
AaNUsia1990
Raczkowanie

Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy.

Witajcie
Moje pytanie brzmi:
a) jak przeżywacie orgazm łechtaczkowy, po przez co go osiągacie jak u Was wygląda?
b)jak wygląda u Was orgazm pochwowy? sama go nigdy nie miałam , więc jestem ciekawa jak wygląd u dziewczyn , które go miały. Jaki jest najlepszy sposób jego osiągnięcia? czy podczas niego Wam coś leci? Odczuwacie to?;P

"walczmy o szczęście swoje, bo nie poprawne są podróbki"

On całym moim życiem
Kocham Go jak nigdy nikt!!;***

Miś;*************
AaNUsia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:34   #376
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy.

Nie mam pojęcia co do pochwowego i chętnie się dowiem...

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:42   #377
look_at_me
Raczkowanie

Co do pochwowego - jeśli jestem bardzo podniecona, osiągam go przy palcówce albo stymulacji wejścia pochwy (niestety przy seksie jeszcze się nie udało, raz się udało przy minecie), zbliża się inaczej niż łechtaczkowy, tak jakby mam wrażenie, że wszystko 'ustaje', ale nagle zdaję sobie sprawę, że nie mogę zatrzymać tego czegoś, co się dzieje I naaagle czuję skurcze, takie przyjemne pulsowanie Trwa dłużej niż łechtaczkowy i to jest chyba jego jedyna przewaga, bo oba są równie przyjemne

<3
look_at_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:55   #378
cava
Zakorzenienie

Opisać bym nie umiała (no najbardziej łopatologicznie- w innym miejscu te skurcze), ale jak Wam się jakieś "figle" śnią , albo nie zdarza wam się dostać orgazmu z samego podniecenia jakąś intymną sytuacją, to nie dostajecie pochwowego, żeby sobie porównać?
(choć taki senny/czy "z przegrzanej głowy płynący", na ogół jest lżejszy, no ale porównanie jest)

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 23:23   #379
Julianka_7oo7
Zadomowienie

zasadniczo pochwowy wynika ze stymulacji punktu G - może trwać i trwać... dużo dłużej niż ten łechtaczkowy. Jakościwo to podobnie jak koleżanek, inna partia nerwów i mięśni pracuje.

Fenomenologicznie ujmując to pochwowy wzmaga całościowe przeżywanie. U mnie ustają procesy psychiczne całkowicie, eksplozja doznań wszelakich, wszytsko się zlewa i po chwili zanika. Mała śmierć...

A łechtaczkowy to hmmm... chwila relaksu, jeden skurcz, kilka sekund.
Julianka_7oo7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 12:24   #380
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julianka_7oo7 Pokaż wiadomość
zasadniczo pochwowy wynika ze stymulacji punktu G
Nie powazyłabym się na takie uogólnienie, dróg do niego jest o wiele więcej.
Bo choćby ten senny- nie wynika z mechanicznej stymulacji niczego- a jest, czy ten z pieszczot np piersi- gdzie piersi gdzie punkt g, czy taki z ogólnego podniecenia płynący tylko z głowy - a jest i fajnie.

Cytat:
To chyba tez osobnicze jednak- ujednej jeden skurcz u innej cała seria trwająca raz dłuzej raz krócej.

W ogóle bym się nie przejmowała kto jaką przyjemność odczuwa i czy to orgazm lepszego czy gorszego gatunku. Trzeba się cieszyć tym co się ma, zamiast zamartwiać że inne mają inaczej i wmawiać sobie że pewnie lepiej.
Bo czytając Wizaż, to dochodze do wniosku, ze nic tak młodym dziewczynom ie przeszkadza w dczówaniu przyjemności, jak nadmiar teori i jakas taka mechaniczna pogoń za opisanymi w przez kogoś schematami i wyniakjąca z tego frustracja.

Liz Williams
Stary 2009-12-02, 12:48   #381
grejpftutowa panna
Raczkowanie

łechataczkowy, cóż u mnie wygląda tak że uda mi się zaciskają i ogólnie sie "kurcze". taki orgazm ogę osiągnąć tylko sama, jakoś nikt mi nie dopomógł (chyba że lateksowy przyjaciel ). a co do pochwowego, kompletnie na odwrót, pręże się i wyginam, a nogi same rozchodza się na boki :P

odczucia też są inne. przynajmniej według mnie - po jednym potrzebuje tylko napić sie wody i juz żyjej a po drugim estem bardziej zmęczona i ma ochote długo polegiwac i rozkoszować się .

będzie ciężko...

grejpftutowa panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 12:59   #382
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Cytat:
To chyba tez osobnicze jednak
z pewnością...

orgazm mentalny to dla mnie jeszcze inne doznanie, to co Ty ujmujesz jako senny płynacy z głowy dla mnie ma wymiar, wyłacznie mentalnego kontaktu bez żadnej innej stymulacji niz mentalna. Czyli wyłacznie wyobrażenia czy wizje, specyficzny mentalny konakt z partnerem.

Możemy sobie rozmawiać, wymieniac spostrzeżenia każda z nas ma swoje rozumienie siebie i swoich reakcji. Uzywa swoich terminów, by opisac swoje doznania. Żaden z opisów nie bedzie nieadekwatny bo każdy jest subiektywny.

Edytowane przez Julianka_7oo7
Czas edycji: 2009-12-02 o 13:00
Stary 2009-12-02, 13:07   #383
cava
Zakorzenienie

Cytat:
z pewnością...

orgazm mentalny to dla mnie jeszcze inne doznanie, to co Ty ujmujesz jako senny płynacy z głowy dla mnie ma wymiar, wyłacznie mentalnego kontaktu bez żadnej innej stymulacji niz mentalna. Czyli wyłacznie wyobrażenia czy wizje, specyficzny mentalny konakt z partnerem.

Ale w moim przypadku to się przekłada na fizyczne objawy - są skurcze i wiązana z nimi fizyczna przyjemność i rozładowanie i fizyczne i emocjonalne. jedyna róznica jaką wyłapuję, toze te skurcze idace z głowy, sa "w drugą stronę" - od góry do dołu, a ze stymulacji fizycznej, z dołu do góry - przynajmniej tak mi się to wydaje.

Możemy sobie rozmawiać, wymieniac spostrzeżenia każda z nas ma swoje rozumienie siebie i swoich reakcji. Uzywa swoich terminów, by opisac swoje doznania. Żaden z opisów nie bedzie nieadekwatny bo każdy jest subiektywny.
To bardzo ciekawy temat, szkoda ze w sumie tak trudno opisać co własciwie się wtedy dzieje.
No i ciekawe są te róznice - niby wszystkie jestesmy tak samo skonstruowane, a działamy tak bardzo różnie.

Liz Williams
Stary 2009-12-02, 13:18   #384
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Cytat:
Ale w moim przypadku to się przekłada na fizyczne objawy - są skurcze i wiązana z nimi fizyczna przyjemność i rozładowanie i fizyczne i emocjonalne. jedyna róznica jaką wyłapuję, toze te skurcze idace z głowy, sa "w drugą stronę" - od góry do dołu, a ze stymulacji fizycznej, z dołu do góry - przynajmniej tak mi się to wydaje.

a widzisz, ale mnie to nie takie oczywiste ze te doznania są fizyczne.. odczucie specyficznego pulsowania, dla mnie nie jest doznaniem fizycznym, bo wynika ze mnie... nie ma tutaj bodźca fizycznego. Mam wrazenie nieodparte ze mówimy o tym samym, innymi słowami po prostu. Gdybyśmy zaczęły używać terminologii tantrycznej pewnie lepiej byśmy sie dogadały
Stary 2009-12-02, 13:30   #385
cava
Zakorzenienie

Cytat:

a widzisz, ale mnie to nie takie oczywiste ze te doznania są fizyczne.. odczucie specyficznego pulsowania, dla mnie nie jest doznaniem fizycznym, bo wynika ze mnie... nie ma tutaj bodźca fizycznego. Mam wrazenie nieodparte ze mówimy o tym samym, innymi słowami po prostu. Gdybyśmy zaczęły używać terminologii tantrycznej pewnie lepiej byśmy sie dogadały
Niestety nie znam tej terminologi.
No dla mnie jak jest skurcz mięśni- to jest to konkretna rzekła bym nawet -namacalna, w tym wypadku fizyczna odpowiedz ciała na to co się w głowie dzieje.

Liz Williams
Stary 2009-12-02, 21:56   #386
skarpetta
Wtajemniczenie

Pochwowy przeżywam "dogłębniej"
Jeśli ciężko osiągnąć pochwowy orgazm, polecałabym dość długą grę wstępną, aby być kompletnie napaloną i pozycję na jeźdźca lub misjonarkę, która wydaje mi się lepsza .
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 22:53   #387
grejpftutowa panna
Raczkowanie

wstyd się przyznac ale ja kiedyś nie zauważyłam że miałam orgazm. długa gra wstępna, pozycja na jeźdźca, partner jak najbardziej zaangarzowany. i po jakimś czasie czuje się że jest po. później jak leżeliśmy usłyszałam że miałam najbardziej zadziwiający orgazm
tylko szkoda że go nie pamiętam :P

będzie ciężko...

grejpftutowa panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 21:29   #388
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Julianka_7007 Pokaż wiadomość
No cóż... ja łechtaczkowy orgazm miewam często i jest on u mnie bardzo intensywny, wręcz rzucam się, wiję na łóżku, krzyczę, więc całkowicie odlatuję. Bynajmniej, nie jest to żaden krótki skurcz .

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Opisać bym nie umiała (no najbardziej łopatologicznie- w innym miejscu te skurcze), ale jak Wam się jakieś "figle" śnią , albo nie zdarza wam się dostać orgazmu z samego podniecenia jakąś intymną sytuacją, to nie dostajecie pochwowego, żeby sobie porównać?
(choć taki senny/czy "z przegrzanej głowy płynący", na ogół jest lżejszy, no ale porównanie jest)
Nigdy nie miałam takiego orgazmu, w zasadzie bardzo rzadko podniecam się bez udziału mojego faceta, a masturbowałam się może raz w życiu (po prostu nie sprawia mi to przyjemności i nie ciągnie mnie do tego). Z osiągnięciem orgazmu pochwowego też mam problem, wydaje mi się, że nadchodzi, a po chwili wszystko znika jak bańka mydlana... Może wynika to z mojego małego jeszcze doświadczenia? Nie mniej jednak, frustruje...
Stary 2009-12-04, 10:23   #389
kasiulkasp
Raczkowanie

To ja powiem, że mam jeden i drugi i najważniejsze żeby seks był przyjemny
Łechtaczkowy u mnie jest zdecydowanie krótszy, ale tez intensywny mogę się powywijać osiągalny zawsze
Pochwowy mam przy bardzo silnej lub długiej stymulacji, pomaga mi kiedy mój do mnie mówi prawie zawsze na jeźdźca lub kiedy mój klęczy przede mną a ja sobie leżę - wtedy mam wielokrotny, polecam ale pochwowego orgazmu dostaję też kiedy na zmianę czuję silne i bardzo słabe pchnięcia albo po silnych całkiem powoli i leciutko, to naprawdę fajnie odczucie i dostałam tak jedno z silniejszych orgazmów. Nogi zaczynają mi drżeć i najczęściej mam cholerny skurcz prawej nogi:/ Ale potem jest już tylko przyjemnie, dostaję silnych skurczów pochwy (i robi się mokro, na jeźdźca zawsze muszę sobie coś podkładać np.ręcznik) i czuję je i czuję i czuję i się rozpływam a potem to tak mogę leżeć I jakoś tak mi zawsze dobrze potem, nie wiem czemu ale zawsze leżę i się uśmiecham jak głupek:P
Najważniejsze żeby się nie skupiać na tym czy będę mieć orgazm bo wtedy ucieka przeczytałam to kiedys i u mnie sie sprawdziło, wcześniej z pochwowym miałam problem. Najważniejsze to się dobrze bawić

kasiulkasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 13:19   #390
nielegalnaa
Rozeznanie

Ja ostatnio właśnie zostałam zaskoczona, bo rozmawiałam o tym z moja koleżanką, która z wyróżniem skończyła medycynę i powiedziała mi, że nie ma podziału na orgazm taki czy taki. A to, że kobieta ma wytrysk to jest jej cecha osobnicza. Po prostu wszytsko zależy jakoś od połączeń nerwowych i poleciła mi książkę (podobno świtnę, akurat dopiero mam zamiar kupić) "Jej orgazm najpierw" Ian'a Kerner'a. Mówiła, że facet ma wieloletnie doświadczenie jako seksuolog i jest to książka nie jako coś w stylu Kamasutry, ale bardziej o podłożu naukowym. Podobno jej w niej wiele bardzo ciekawych rzeczy, na pewno warto taką dać przeczytać swojemu TŻowi

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości