Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 19:51   #2521
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
można do Was dołączyć?
pewnie że tak

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
i nie tak łatwo buntować sie przeciwko rodzinie, w końcu to jednak rodzina, ja np. do taty rzadko "podskakuje"
Abz źle Nas zrozumiałaś, to żadne naskakiwanie na Naszą Marcelkę, absolutnie nie jesteś w stanie sobie wyobrazić taką sytuację, a jesteś w stanie sobie wyobrazić, że pracuje się 8h a w ciąży to tymbardziej obowiązują przepisy dotyczące czasu pracy a ktoś karze Ci być na każde zawołanie? nawet wieczorem? możesz się czuć zmęczona i chcieć odpocząć od pracy a tu rodzice wołają bo brat dzwoni? i rodzice wiecznie stojący za synem krytykując córkę? Bo ja nie... I każda która się tu tak wypowiadała wie, że nawet jak Zgadnij będzie na macierzyńskim to nie dadzą Jej spokoju
Ja tu nie chcę buntować kogoś przeciw rodzicom bez powodu, ale tu jest naprawdę powód i czasem trzeba się postawić nawet rodzicom (mając do nich szacunek) bo jesteśmy już dorośli i mamy swoje zdania...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-01 o 19:53
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:58   #2522
Pomidora
Zakorzenienie

Poproszę o zmianę daty ostatniej @ na 1.12

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:13   #2523
Malga19
BAN stały

Witajcie

ja ostanio woogle nie wchodze na neta..bo zle sie czuje.wszytsko mnie boli... czuje jak bym maila zaraz urodzic.... wiec leze odpoczywam..i wogole psychika mi siada...juz to czuje...

Co wam jeszcze powiem to zmienilsmy imie Ostatecznie mam nadzieje na EMILIA MAGDALENA

buziaki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:26   #2524
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Abz, ja doskonale wiem, co dziewczyny mają na myśli i nie piszą tego w złej intencji... U mnie to juz poszło zbyt daleko... MOze to i moja wina, ze chciałam być wzorowym pracownikiem, to teraz mam... Pokazałam, że raz mogę odebrać tel, to i teraz też...

Właśnie po raz 2 dzownił brat... Z rodzicami mam focha, to nie przychodzą... POSTAWIŁAM SIĘ i nie odebrałam i będzie mi d... truł jutro, że tak ciężko mi odebrac tel i zejść.... Trudno...

Jutro po wizycie się odezwe

Dziękuje za wsparcie

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:28   #2525
kretencja
Zakorzenienie

Virginia, witaj

Pomidorko, to my jesteśmy teraz prawie równo. U mnie 30.11.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:31   #2526
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
można do Was dołączyć?
Witaj Napisz coś więcej o sobie. Swego czasu każda pisała 10 najważniejszych pkt o sobie
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

ja ostanio woogle nie wchodze na neta..bo zle sie czuje.wszytsko mnie boli... czuje jak bym maila zaraz urodzic.... wiec leze odpoczywam..i wogole psychika mi siada...juz to czuje...

Co wam jeszcze powiem to zmienilsmy imie Ostatecznie mam nadzieje na EMILIA MAGDALENA

buziaki
A może już ciało powoli się przygotowuje do porodu? Dlatego boli? No i dzidzia rośnie już taka duża więc to też spore obciążenie dla organizmu...
A imię bardzo ładne

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:50   #2527
aldii
Zakorzenienie

Kakusia,Zgadnij tez tak mam na cole ale staram sie pic sporadycznie, jak juz naprawde nie moge wytrzymac, bo to sama chemia
Virginia witaj
Abz ale naskoczylysmy w dobrej intencji, zeby sie wreszcie postawila i nie dala.Bo prawdziwy koszmar, to dopiero bedzie jak sie malenstwo urodzi, a ona bedzie musiala byc dyspozycyjna 24h.Jak tego nie ukroci teraz, to pozniej bedzie miala przechlapane...
Pomidorko
Malga
Zgadnij za odwage i duuuuzo sil w zmaganiach rodzinnych
Stary 2009-12-01, 21:57   #2528
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie

buziaki

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 22:20   #2529
Kakusia
Zakorzenienie

Zgadnij i tak trzymać! duuużo wytrwałości życzę
Pomidorko i Kretencja - nie smuccie się, teraz @ a juz za niecale 2tyg możecie się znów starać
Aldii wiem, że cola to sama chemia tylko czemu ona taka pyszna... zwłaszcza z cytryną!

Ja już schowałam owiniętego w sianko Pimpusia w pudełeczko, zakleiłam i jest już na balkonie jutro Go zakopiemy przy chowaniu płakusiałam jak dziecko

Dobranoc Wszystkim

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 22:47   #2530
Starlett
Wtajemniczenie

Dobranoc Dziewczynki!!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 22:57   #2531
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Aldii wiem, że cola to sama chemia tylko czemu ona taka pyszna... zwłaszcza z cytryną!

Ja już schowałam owiniętego w sianko Pimpusia w pudełeczko, zakleiłam i jest już na balkonie jutro Go zakopiemy przy chowaniu płakusiałam jak dziecko

Dobranoc Wszystkim
Oj nie smutaj już tak. Nie płakusiaj bo mi też smutno jak sobie pomyślę jak trudno pochować takiego przyjaciela... Ale tak trzeba i taka kolej rzeczy. Trzymaj się kochana

Mi Tz nie pozwala coli pić. Zresztą nie kupujemy gazowanych napoi, raz tylko tak mnie męczyło coś na żołądku i kupiłam coś gazowanego... A cola była u siostry to pozwolił mi tylko łyczka... Ciekawe jak będzie w święta...

A co do świąt to już wiem na 100% że przyjeżdża siostra Tz i już ustalamy menu Szalone jesteśmy ale kto jak kto w rodzinie Tz ale siostra to się spoko trafiła. Mimo, że się rzadko spotykamy to na gg gadamy jak stare dobre przyjaciółki Z jego bratem się długo nie dogadywałam ale już jest spoko...

Michaś
Stary 2009-12-02, 08:07   #2532
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

zgadnij współczuje relacji z rodzicami , ja też nie dogaduje się ze swoimi ostatnimi miesiącami , a to dlatego ,że oni wiedzą najlepiej wszystko i jak nie robie i nie myśle tak jak oni chcą to jest sprzeczka.
TŻ mówi ,że jak zamieszka ze mną to będzie inaczej , będziemy mieć swoje życie i nie będą mogli się wtrącać we wszystko.
Denerwuje mnie to ,że rodzice tacy sa , ale wiem ,ze nie zmienia się prędko. Coraz mniej sie przejmuje ich gadaniem.
Dlatego weź wrzuć na luz tymbardziej ,że masz dzidzie a TZ tez uwazam powinien sie postawić , poczulabys sie z tym faktem o wiele lepiej. Moze pogadaj z nim raz jeszcze

co do coli to też uwielbiam , za to moj TZ nie lubi i zazdroszcze mu
Stary 2009-12-02, 08:12   #2533
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Oj wredny małpiszon ehhh, może następnej już nie będzie - trzymam mocno kciuki!!!

Cytat:
Witajcie

buziaki
Ładne imię - naprawdę!!!

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Virginia, witaj

Pomidorko, to my jesteśmy teraz prawie równo. U mnie 30.11.
Oj też mi przykro że wredota przylazła - trzymam kciuki za nowy cykl

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Dobranoc Dziewczynki!!
A ja mówię dzień dobry
Chyba jestem pierwsza

Dawno mnie nie było - wiele się nie zmieniło. Obecnie 28 dc, temperatura wysoko - czekam z niecierpliwością do 38 dc - trzymajcie kciuki

a jednak jestem druga
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 08:59   #2534
kretencja
Zakorzenienie

Kakusia, czemu za dwa tygodnie? Ja tam nie patrzę w kalendarz, a kochamy się zwykle już pod sam koniec okresu, więc za tydzień

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-02, 09:02   #2535
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
można do Was dołączyć?
cześć, napiszesz coś wiecej czy mamy odwiedzic linki w twoim podpisie i to wystarczy?

Cytat:

buziaki
Emilka też ładne imię odpoczywaj teraz dużo

Dziewczyny ja wiem, ze nie chcecie źle dla Marcelki, ja też nie, tylko pisałam tak pod siebie, bo u mnie pewnie by było podobnie....Marcelka a powiedz ty tam pracujesz i masz tylko ustaloną pensję czy moze też "tworzysz" tę firme i masz jakieś większe "udziały", bo jak 8h i stała pensja to powoli czas na zmiany, to fakt. ale wierze, że nie bedzie tak źle

Ciekawe jak Tity po zabiegu, kiedy będzie mogła zajrzeć do kompa, a swoja droga ciekawe jak jej sie pracuje z rodzinką? Chociaż ona krótko pracuje to moze jeszcze jest OK

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 09:06   #2536
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak daleko ode mnie "nie odeszło". miała być Magdalena, czyli tak jak ja. jest Emilia Magdalena, a ja jestem Magdalena Joanna Emilia.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 09:38   #2537
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oj nie smutaj już tak. Nie płakusiaj bo mi też smutno jak sobie pomyślę jak trudno pochować takiego przyjaciela... Ale tak trzeba i taka kolej rzeczy. Trzymaj się kochana
Dzięki Lindsley, ale jak myśli wrócą do zwierzaka to ciężko opanować smutek... a jak trzeba Go podnieść, schować, zakopać, pożegnać się z nim to nie da się łez opanować...
Pewnie jeszcze długo będę się smutać, smutno mi bez niego, ale nic się nie martw - już nie będę zaśmiecać wątku

Cytat:
Mi Tz nie pozwala coli pić. Zresztą nie kupujemy gazowanych napoi, raz tylko tak mnie męczyło coś na żołądku i kupiłam coś gazowanego... A cola była u siostry to pozwolił mi tylko łyczka... Ciekawe jak będzie w święta...
Mi TŻ też nie pozwala ale ja zawsze powtarzałam, że to moja zachcianka i że to ostatnia butelka. Ehhh ale bym się teraz takiej coli napiła.....
My też nie kupujemy i nie pijemy gazowanych napoi, wsumie od paru dobrych lat, tylko teraz w ciąży mnie tak na cole wzięło

Kretencja tak mi się powiedziało, że za 2tyg że mniej więcej wtedy owulacja co nie miałam na myśli, że wcześniej abstynencja od przyjemnych starań

Abz, jak Zgadnij wejdzie na wątek odpowie sama, ale już powiem tylko, że brat jest szefem Marcelki

Dziewczyny z brzuszkami - czy stosujecie jakieś kremy na brzuszek i biust? A jeśli tak to jaki? znalazłam 3 różowe kreseczki na piersi a codziennie wieczorem smaruje kremem

A moje plany na dzisiaj to :
- pranie czarnych rzeczy
- wizyta w PUP (dziś mam termin a oni nie wiedzą jeszcze, że pracuję)
- jadę na uczelnię do czytelni po kolejne ksera książek
- po czytelni idę pod pracę TŻta i idziemy w odwiedziny do Jego kolegi ze studiów

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-02 o 09:41
Stary 2009-12-02, 09:59   #2538
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
.
Pewnie jeszcze długo będę się smutać, smutno mi bez niego, ale nic się nie martw - już nie będę zaśmiecać wątku
Ale mi nie chodziło o zaśmiecanie wątku... To się posmutamy razem

Cytat:
Dziewczyny z brzuszkami - czy stosujecie jakieś kremy na brzuszek i biust? A jeśli tak to jaki? znalazłam 3 różowe kreseczki na piersi a codziennie wieczorem smaruje kremem
Ja smaruje olejkiem z Rossmanna ale nie oglądam się za bardzo czy mam jakieś nowe kreseczki czy nie bo to chyba raczej nieuniknione...

Co do planów:
- wreszcie wyjść z łóżka
- zawieźć Tz-a do pracy
- odwiedzić szefa - mam podpisać listę płac i pewnie listę obecności bo tam się takie rzeczy robi na koniec m-ca...
- poprasować
- zrobić obiad
- lenić się

Michaś
Stary 2009-12-02, 10:03   #2539
kretencja
Zakorzenienie

Ech, Kakusiu, żebym chociaż tę owulację miała... Poza tym u mnie, jeśli w ogóle się jakaś pojawia, to raczej w okolicach 10-11 dc... Szlag by to wszystko...

Machina zwana kupowaniem mieszkania ruszyła. Umieram ze strachu

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-02, 10:05   #2540
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

DZIEŃDOBEREK
Do mnie dziś przyszła @ Dobrze, że normalnie i nie musze czekać na nią jak ostatnio 50 dni i wspomagać się Luteina.. naprawde się ciesze...
wiec za jakis czas staranka.. tak bardzo chciałabym córe.
EMILIA MAGDALENA TO śliczne imię. Nam z mężem też się EMILA bardzo podoba i jeszcze MILENA
DLa chłopaka też mamy wybrane HUBERT Jerzy , drugie imię po dwóch dziadkach... w sumie bardziej po moim nie żyjącym tacie:-(
WIem, dziwne,, dziecka nie ma, a imie juz wybrane, ale jakoś tak wyszło

Pozdrawiam WAS SŁONECZNIE w ten pochmurny dzionek
Stary 2009-12-02, 10:24   #2541
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Wiem, dziwne,, dziecka nie ma, a imie juz wybrane, ale jakoś tak wyszło
wcale nie dziwnie Mpik82 - my z TŻtem jak się poznaliśmy to już wtedy wybraliśmy imiona dla córki i dla synka i do tej pory się nie zmieniły - córka Dominika i synek Oliwier
(co do męskiego imienia - znajomi "wyprzedzili" Nas z imieniem bo 1,5 m-ca temu urodził im się syn i tak samo dali na imię, więc albo damy tak jak sobie wymarzyliśmy albo w zanadrzu jest imię Karolek - imię po moim dziadku)

Trzymam kciuki za owocne staranka

Cytat:
Ale mi nie chodziło o zaśmiecanie wątku... To się posmutamy razem

Cytat:
Ja smaruje olejkiem z Rossmanna ale nie oglądam się za bardzo czy mam jakieś nowe kreseczki czy nie bo to chyba raczej nieuniknione...
też kupiłam ten olejek ale rzadko się nim smaruję, kremem to raz dwa, a olejkiem to mam wrażenie, że dłużej to trwa i muszę czekać aż się wchłonie - Tobie to nie przeszkadza?
Myślałam nad kremem Perfecta Mama, ale zanim wydam pieniądze to się muszę pozastanawiać - pewnie zanim się zdecyduję to urodzę
A teraz smaruję się poprostu Bambinem - co by natłuszczać i nawilżać skórę.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Poza tym u mnie, jeśli w ogóle się jakaś pojawia, to raczej w okolicach 10-11 dc... Szlag by to wszystko...

Machina zwana kupowaniem mieszkania ruszyła. Umieram ze strachu
No to Kretencja nawet lepiej bo szybciej już za parę dni możecie zacząć przytulanki a to przecież takie przyjemne!
Nic się nie martw co do mieszkania - napewno wszystko pójdzie zgodnie z planem

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-02 o 10:26
Stary 2009-12-02, 10:46   #2542
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
DZIEŃDOBEREK
Do mnie dziś przyszła @ Dobrze, że normalnie i nie musze czekać na nią jak ostatnio 50 dni i wspomagać się Luteina.. naprawde się ciesze...
wiec za jakis czas staranka.. tak bardzo chciałabym córe.
EMILIA MAGDALENA TO śliczne imię. Nam z mężem też się EMILA bardzo podoba i jeszcze MILENA
DLa chłopaka też mamy wybrane HUBERT Jerzy , drugie imię po dwóch dziadkach... w sumie bardziej po moim nie żyjącym tacie:-(
WIem, dziwne,, dziecka nie ma, a imie juz wybrane, ale jakoś tak wyszło

Pozdrawiam WAS SŁONECZNIE w ten pochmurny dzionek
Fajne... co do wcześniejszego wyboru imiom to ja jeszcze ich nie planowałam [ciężko żeby 12 latka - 5kl SP - myślała o spłodzeniu dziecka... ale już wtedy wiedziałam że mój synek będzie miał na imię Michał [niedawno stwierdziłam że na drugie będzie miał Łukasz - partner i tak zwalił na mnie wybór imienia], a córeczka Magdalena [Drugie jeszcze nie wybrane ] ...

Wasze imiona też są ładne

Dziś zrobiłam test ciążowy - i kreseczka zaczęła się pojawiać razem z testową [w tym samym czasie - szybko] i jest prawie tak mocna jak testowa [więc beta-hcg w moczu przybywa ]
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 10:52   #2543
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Dziś zrobiłam test ciążowy - i kreseczka zaczęła się pojawiać razem z testową [w tym samym czasie - szybko] i jest prawie tak mocna jak testowa [więc beta-hcg w moczu przybywa ]
wspaniale!

Stary 2009-12-02, 10:53   #2544
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jutro usg i już będziesz happy

Nasza Córunia

Stary 2009-12-02, 10:56   #2545
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

mlmFM-..." a córeczka Magdalena ...
Popieram SLiczne imię sama takie nosze i je bardzo Lubie!!!
GRATULACJE !!!super, że są dwie kreseczki

U mnie dziś pojawiła się @ i mój luby dzowni z pracy, i mówi, ze idzie podnieść skladke ubezpieczenia, bo okres karencji w przypadku zwiększenia jest 9mcy... a można zyskac na czysto 900zł... wiec juz na wozek by było
Moje kochanie przejeło się rolą, że w tym miesiacu się staramy
Stary 2009-12-02, 10:59   #2546
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

też kupiłam ten olejek ale rzadko się nim smaruję, kremem to raz dwa, a olejkiem to mam wrażenie, że dłużej to trwa i muszę czekać aż się wchłonie - Tobie to nie przeszkadza?
Bardzo lubię zapach tego olejka i skóra jest taka mięciutka... Fakt troszkę się wchłania ale za to można sobie masażyk zrobić przy okazji...
Cytat:
gratuluję

A co do imion to ja miałam wybrane dawno temu jeszcze z poprzednim chłopakiem... I już mi się nie podobają. A Tz nie bardzo chce rozmawiać jeszcze póki nie znamy płci... Ale coraz bardziej podoba mi się po prostu Adaś

Michaś
Stary 2009-12-02, 11:02   #2547
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A co do imion to ja miałam wybrane dawno temu jeszcze z poprzednim chłopakiem... I już mi się nie podobają. A Tz nie bardzo chce rozmawiać jeszcze póki nie znamy płci... Ale coraz bardziej podoba mi się po prostu Adaś
tez jeszcze nawet w ciąży nie jestem, a mamy wybrane imiona. zaraz poślubie o nich myśleliśmy. chyba już pisałam...
dziewczynka: Aleksandra Maria
chłopiec: Kacper Adam

Stary 2009-12-02, 11:15   #2548
Tity
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ja tak krótko bo mnie oko bardzo boli...
Kakusiu przykro mi z powodu zwierzaczka

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ciekawe jak Tity po zabiegu, kiedy będzie mogła zajrzeć do kompa
Sam zabieg nie był taki straszny, ale drugi dzień boli mnie oko. Od czasu do czasu mocno łzawi i mam uczucie piasku w oku. Zakraplam sobie leki 4 razy dziennie. W sobotę jadę na zdjęcie soczewki opatrunkowej. Widzę dobrze, tylko przez mgłę. Ciekawe ile będzie się ona utrzymywać. Nadrobię Was jak mi oko wydobrzeje....Pozdrawiam

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:17   #2549
kretencja
Zakorzenienie

mlm Gratulacje!!! ]

Co do imion, już chyba kiedyś byłą mowa o tym. My nie mamy jeszcze nic wybranego, zwłaszcza nie możemy się dogadać co do dziewczynki Ale moje typy to Hanna, Pola, Zuzanna, Zofia. Dla chłopaka - Filip, Szymon, Tymoteusz, Mateusz.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-02, 11:34   #2550
Kakusia
Zakorzenienie

Tity no to sio z kompa! nie nadwyrężaj oka, bo musi odpocząć! Pozdrawiam

Nasza Córunia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości