Czy są obecne styczniowe Panny Młode?? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 22:02   #241
julka910
Zakorzenienie

Dot.: Czy są obecne styczniowe Panny Młode??

Hej
Moja data ślubu to 9 styczeń 2010 rok Będzie to tylko na razie ślub cywilny, kościelny planujemy za dwa lata dopiero. Latem zostaniemy rodzicami

Przygotowania?
Hmm... nie mam pojęcia w co się ubrać. Nawet nie wiem w co bym chciała się ubrać ! Wybrać kolor fioletowy, niebieski, szary, złoty, biały czy inny? Jestem platynową blondynką Jeszcze nie szukałam tak naprawdę bo nie wiem jak będę wyglądać za miesiąc. Na chwilę obecną jestem w 4 miesiącu ciąży, przytyłam kilogram i mam malutki brzuszek.

Na ślubie będą obecni tylko rodzice i świadkowie, potem pójdziemy do restauracji i tyle. Nie planujemy żadnej wielkiej imprezy, to zostawiamy na wesele.

Zamówiliśmy obrączki, będą za ok 3 tygodnie. Data ślubu i obrączki to jedyne co mamy na pewno Wydaje mi sie, że mamy jeszcze dużo czasu... Pewnie wybiorę się na zakupy w połowie grudnia.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 22:32   #242
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Witam a ja za mąż wychodzę 2 stycznia 2010 ślub będzie konkordatowy. I podobnie jak julka910, a konkretnie w maju, urodzi nam się dzidziuś
Przygotowania praktycznie dobiegają końca. Goście zaproszeni, duża większość ustalona... W tym tygodniu idę zamawiać kwiaty i razem z tż idziemy dać na zapowiedzi. Ogólnie wyszło nam więcej gości - miało być ok. 64, teraz wychodzi nam z 10 osób dodatkowo Zaraz po świętach będę miała przymiarkę sukni i w sylwestra będę mogła już ją odebrać po wszystkich potrzebnych przeróbkach (brzuszek rośnie... ). Obrączki też powinny zaraz być gotowe Dołączam zdjęcie sukni (co prawda na modelce, ale innego na razie nie mam) i obrączek
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 08:53   #243
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
Witam a ja za mąż wychodzę 2 stycznia 2010 ślub będzie konkordatowy. I podobnie jak julka910, a konkretnie w maju, urodzi nam się dzidziuś
Przygotowania praktycznie dobiegają końca. Goście zaproszeni, duża większość ustalona... W tym tygodniu idę zamawiać kwiaty i razem z tż idziemy dać na zapowiedzi. Ogólnie wyszło nam więcej gości - miało być ok. 64, teraz wychodzi nam z 10 osób dodatkowo Zaraz po świętach będę miała przymiarkę sukni i w sylwestra będę mogła już ją odebrać po wszystkich potrzebnych przeróbkach (brzuszek rośnie... ). Obrączki też powinny zaraz być gotowe Dołączam zdjęcie sukni (co prawda na modelce, ale innego na razie nie mam) i obrączek
Na kiedy masz termin? Ja na 19 maja wcześniej był 4 czerwiec, ale okazało się, że dziecko jest z wymiarów tydzień starsze i lekarz przesunął termin.

Sukienkę masz prześliczną, dowód na to, że kobieta w ciąży też może wyglądać jak ksieżniczka na własnym ślubie (a nie mieć taką suknię jaka na nią pasuje). Obrączki też ładne, proste, eleganckie, bez zbędnych ozdobników. Ja będę miała bardzo podobne
Stary 2009-12-01, 09:05   #244
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Hej
Moja data ślubu to 9 styczeń 2010 rok Będzie to tylko na razie ślub cywilny, kościelny planujemy za dwa lata dopiero. Latem zostaniemy rodzicami

Przygotowania?
Hmm... nie mam pojęcia w co się ubrać. Nawet nie wiem w co bym chciała się ubrać ! Wybrać kolor fioletowy, niebieski, szary, złoty, biały czy inny? Jestem platynową blondynką Jeszcze nie szukałam tak naprawdę bo nie wiem jak będę wyglądać za miesiąc. Na chwilę obecną jestem w 4 miesiącu ciąży, przytyłam kilogram i mam malutki brzuszek.

Na ślubie będą obecni tylko rodzice i świadkowie, potem pójdziemy do restauracji i tyle. Nie planujemy żadnej wielkiej imprezy, to zostawiamy na wesele.

Zamówiliśmy obrączki, będą za ok 3 tygodnie. Data ślubu i obrączki to jedyne co mamy na pewno Wydaje mi sie, że mamy jeszcze dużo czasu... Pewnie wybiorę się na zakupy w połowie grudnia.
i bardzo dobrze robisz. na cywilnym niema co szaleć z kasą szczególnie jak sie jej niema zbyt dużo. Ja też miałam cywilny sukienke kupiłam na targu- tanio i duży wybór naprawde niektóre bardzo eleganckie. co do koloru- kwestia gustu ja kupiłam czarno białą. ale beżowa albo fioletowa też będą ładne..
Stary 2009-12-01, 11:22   #245
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
Na kiedy masz termin? Ja na 19 maja wcześniej był 4 czerwiec, ale okazało się, że dziecko jest z wymiarów tydzień starsze i lekarz przesunął termin.

Sukienkę masz prześliczną, dowód na to, że kobieta w ciąży też może wyglądać jak ksieżniczka na własnym ślubie (a nie mieć taką suknię jaka na nią pasuje). Obrączki też ładne, proste, eleganckie, bez zbędnych ozdobników. Ja będę miała bardzo podobne
Termin mam wyznaczony na 6 maja A ostatnio mój gin powiedział, że to najprawdopodobniej chłopczyk Tak na 99% (bo nigdy nie można im ufać w 100% - ja miałam być chłopcem ) powie mi przed samymi świętami

Cieszę się, że podoba Ci się moja sukienka. Ja jestem zadowolona, że nie musiałam wybierać z tzw. modeli ciążowych, totalnie nie w moim guście... W jednym z salonów otrzymałam taką ofertę i szczerze mówiąc nawet nie chciałam przymierzyć żadnej z nich - a brzuch w dzisiejszych czasach to na prawdę nie jest problem, jak się przekonałam w innym salonie Panie bardzo miłe, żadnych problemów z poszerzeniem sukni, tym bardziej, że będzie ona wypożyczana Tydzień przed ślubem mnie dobrze pomierzą i delikatnie poszerzą, gdzie trzeba i gotowe

A obrączki chcieliśmy klasyczne, nie żadne dwukolorowe, plecione, ani żadne inne... A te tak mi się spodobały, że przekonałam do nich mojego tż, chociaż na początku nie był zbyt przychylny (on wolał te wypukłe, najklasyczniejsze z klasycznych ).
Stary 2009-12-01, 13:57   #246
principessina
Zakorzenienie

julka910 mamy slub w tym samym dniu, tylko ze ja koscielny, juz jestesmy po cywilnymbyl we wrzesniu
monikadavvida piekna suknia, pozatym mysle ze w 4-5 miesiacu ciazy to jeszcze niezbyt widac brzuszek, pozatym teraz wiekszosc sukni konczy sie pod biustem i lekko opadaja wiec nie ma najmniejszego problemu
Zauwazylam, ze wszystkie jestescie bardzo mlodziutkie, tzn. mlodsze ode mnie, eh czuje sie na tym slubnym forum jak stara krowa
Dzis Kochane bylam u kosmetyczki na czyszczeniu buziaczka, a dzis wieczorem zabieram sie za robienie rozkow do ryzu
Stary 2009-12-01, 16:29   #247
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

wiesz może i niezbyt widać, ale jednak ten brzuszek już jest i nie każda suknia się nadaje... ale tak jak mówisz - dużo teraz jest tych odcinanych pod biustem - chociażby ta moja z tym, że są one z cieńszych materiałów, ale ma to swoje plusy, bo są lżejsze
ale opowiadasz - stara krowa? - daj spokój ja jakbym miała się decydować na ślub nie będąc w ciąży, to myślę, że jeszcze bym poczekała troszkę, aż mielibyśmy swoje fundusze, warunki itp. i wtedy też nie byłabym aż taka młodziutka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 16:37   #248
principessina
Zakorzenienie

monikadavvida powiem Ci, ze ja ostatnio mam koszmary nocne dotyczace mojej sukni, ze wybralam zbyt ciezka, cala z koronki, a jestem b.szczupla, ostatnio chodze na basen zeby dac rade ja noscic cala noc heheh
Myslalam, ze brzuszek tak bardzo to "wywala" w szostym miesiacu, ale napewno u kazdej kobiety jest inaczej Ja jak narazie sie sobie w ciazy nie wyobrazam, moze dlatego ze u nas tak jest wszystko planowane
jaka bedziesz miala fryzure? Czy zdecydowalas sie na welon? jak tak to jaki?
Stary 2009-12-01, 17:01   #249
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

każda kobieta jest inna - u każdej inaczej to wygląda

wiesz, ja jak przymierzałam te wszystkie suknie ślubne to byłam przerażona, że są takie ciężkie (!).. w niektórych to jak w zbroi się czułam.

co do fryzury to szczerze mówiąc - nie wiem. będzie mnie czesała ciotka fryzjerka - u nas znana jako "mistrzyni", z tym że trzeba ją znać i wiedzieć do czego jest zdolna nie każdemu pasują jej fryzury, a muszę przyznać, że często są odważne i niespotykane.. ale mam nadzieje, że nic strasznego mi na głowie nie zrobi wiem tylko, że mam mieć żywe kwiaty we włosach. a co do welonu - suknia jest z niedużym trenem, więc welon będę miała 2-częściowy. do kościoła, na sam ślub, będę miała doczepiany taki długi welon kładący się na tren, a po ślubie go odczepimy i zostanie mi taki do pasa
Stary 2009-12-01, 17:24   #250
principessina
Zakorzenienie

aha mi sie b.podobaja dlugie welony, sama choc "stara" bede takowy miala, na przyjeciu go zdejme i zostana mi tylko ozdoby we wlosach mam b.dlugi tren dlatego po podpieciu suknia robi sie strasznie ciezka, no ale coz sama taka chcialam, wiec nie mam co jeczec, mam tylko nadzieje ze mi nie spadnie, bo przy ciezkich sukniach odnosi sie takie wrazenie
martwie sie troche o moj fryz, zapisalam sie na probny na 29 grudnia
Pozostalo mi tylko czekac na sniegMam nadzieje, ze bedzie z jakiego rejonu Polski jestes?
Stary 2009-12-01, 18:08   #251
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

ja nie będę miała fryzury próbnej... zresztą ja nawet nie wiem jaka to będzie fryzura a na śnieg liczę tak samo, jak ty... tylko nie wiem czy się doczekam.
ja jestem z lubelskiego - mniej więcej pośrodku między Lublinem a Warszawą
Stary 2009-12-01, 18:29   #252
principessina
Zakorzenienie

no wlasnie widze, ze cos ten snieg nie nadchodzi, codziennie sprawdzam prognozy pogody chociaz jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby na Sylwestra czy tuz po nie bylo sniegu w Zakopanem, mam nadzieje ze ten rok nie okaze sie feralny
a jakie masz wloski, dlugie, krotkie? ja stety czy niestety mam fobie na punkcie swoich wlosow i w tym sek, ze zadna fryzjerka nie potrafi mi dogodzic
Stary 2009-12-01, 22:27   #253
Linka24
Wtajemniczenie

Dziewczynki a czy macie fotografa?? jeśli tak to ile dajecie? bo ja jestem w trakcie zastanawiania sie... Masakra. 1200-1300 wy tez tyle musicie płacić??
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 22:42   #254
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

o looosie! jak mnie dawno nie było... tyle nowych twarzyczek się pojawiło:
witam was drogie Panny Młode
u nas dalej szaleństwo zapraszania gości, ciągle w drodze, ciągle u kogoś ale i tak jeszcze nawet połowy nie mamy zaproszonych! masakra, chyba za dużymi gadułami jesteśmy bi za długo przesiadujemy u naszych gości ale ciężko tak odbębnić na hop-siup
jeszcze tylko 15 dni zostało mi do założenia sukienki na przymiarce nie mogę się doczekać żeby ją przymierzyć i wreszcie sobie przypomnieć jak ona wygląda bo przez te 2 miesiące troszkę mi się zapomniało
16 grudnia tez wybieramy się do księdza, no a wcześniej musimy poodwiedzać USC u mnie na wiosce, u męża, księdza u niego.. kucharka, orkiestrę, fotografa.. oj tyle nas czeka pracowitych godzin a teraz mnie jakieś choróbsko złapało no i jakoś wyssało ze mnie całą energie... nie mam siły na nic i nie mogę się tylko doczekać podróży poślubnej- błogiego lenistwa pozbawionego stresu
Linka24 a propos fotografa- to i tak miałaś szczęście ! nie wydaje mi się ze to bardzo wygórowana cena! nasz kosztuje 1900 zł a;e miałam przyjemność kontaktować sie z artystą który bierze 4000!! więc to jest dopiero szaleństwo!
monikadavvida mamy prawie taki sam wzór obrączek!! sa przesliczne i bardzo eleganckie w swojej prostocie
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 23:45   #255
principessina
Zakorzenienie

tratatata myslalam, ze gdzies przepadlas my dokladnie za 24 dnni jedziemy do Polszytakze nie moge sie doczekac zobaczenia na nowo mojej sukni, bo starsznie marudze i mojej swiadkowej i mojemu Tz, ze juz mi sie nie podoba i jaka tu do niej fryzure i w ogole wszystkie problemy swiata hehe
tratatata wyobraz sobie, ze my tez jeszcze ni zdazylismy rozdac wszystkich zaproszen, ale sa to jakies starsze ciotki Tz, wiadomo ze nie przyjada, troszke odsunelismy ich na dalszy plan, no ale maja ponad 80 lat, wiec z gory bylo wiadome,ze nie przyleca, nie dosc ze zima, to jeszcze samolotemwiadomo nie ta "epoka"
teraz odmawiam "zdrowaski" zeby wszystko bylo ok z dokumentami, ktore wyslalam do kurii polskiej, zadzwonie do nich w przyszlym tygodniu, chociaz nasz ksiadz (od poczatku wiedzialam, ze cos z nim nie tak) powiedzial zeby nie dzwonic, jak dokumenty beda zle to najwyzej bedzie tylko wesele bez slubu, przezabawny nie sadzicie?
Fotografa i kamerzyste mamy z Wloch, wiec nie bede sie z Wami dzielic tajemnica dot. kosztow, bo jest b.wysoka, ale albumy, zdjecia, filmy robia niepowtarzalne, w Pl taki nie widzialam.
W ogole jak tak policzylam przedwczoraj troszeczke to chyba zaszalelismy z deczka z wydatkami, ale co raz sie zyje
Jak wroci moj Tz to skonczymy projektowac menu, wrzuce fotki, takze zaproszen, rozkow na ryz, zawieszek, bombonier
Stary 2009-12-01, 23:59   #256
mery812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
tratatata myslalam, ze gdzies przepadlas my dokladnie za 24 dnni jedziemy do Polszytakze nie moge sie doczekac zobaczenia na nowo mojej sukni, bo starsznie marudze i mojej swiadkowej i mojemu Tz, ze juz mi sie nie podoba i jaka tu do niej fryzure i w ogole wszystkie problemy swiata hehe
tratatata wyobraz sobie, ze my tez jeszcze ni zdazylismy rozdac wszystkich zaproszen, ale sa to jakies starsze ciotki Tz, wiadomo ze nie przyjada, troszke odsunelismy ich na dalszy plan, no ale maja ponad 80 lat, wiec z gory bylo wiadome,ze nie przyleca, nie dosc ze zima, to jeszcze samolotemwiadomo nie ta "epoka"
teraz odmawiam "zdrowaski" zeby wszystko bylo ok z dokumentami, ktore wyslalam do kurii polskiej, zadzwonie do nich w przyszlym tygodniu, chociaz nasz ksiadz (od poczatku wiedzialam, ze cos z nim nie tak) powiedzial zeby nie dzwonic, jak dokumenty beda zle to najwyzej bedzie tylko wesele bez slubu, przezabawny nie sadzicie?
Fotografa i kamerzyste mamy z Wloch, wiec nie bede sie z Wami dzielic tajemnica dot. kosztow, bo jest b.wysoka, ale albumy, zdjecia, filmy robia niepowtarzalne, w Pl taki nie widzialam.
W ogole jak tak policzylam przedwczoraj troszeczke to chyba zaszalelismy z deczka z wydatkami, ale co raz sie zyje
Jak wroci moj Tz to skonczymy projektowac menu, wrzuce fotki, takze zaproszen, rozkow na ryz, zawieszek, bombonier
o proszeee... tzn wesele w polsce???
ja 28 grudnia wychodze z a maz, tzn slub koscielny bo cywilny juz mamy, moj tz tez wloch... zgadzam sie na temat fotografa, ceny wysokie ale warto...
a kiedy wasz slub???
mery812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 10:47   #257
julka910
Zakorzenienie

Mój brzuszek... hmm wygląda jakbym się nieco więcej najadła. Wciąż noszę wszystkie swoje ciuchy, jeszcze nie mam ciążowych. Kupiłam jedynie ciażowe rajstopy bo w normalnych czuję sie zbyt ściśnięta (słoninę można ściskać ale nie Dziecko ) przytyłam ok 2 kg. brzmi optymistycznie Dziś zaczyna sie 17 tydzień

Zdecydowaliśmy się na ślub bo jestem w ciąży ale tylko na cywilny bo nie chcę będąc w ciąży na szybko i na siłe organizować wesela. Jestesmy ze sobą dwa lata, mieszkamy razem od ponad roku, kochamy sie jak wariaty i ślub bylby tak czy inaczej tylko pewnie nieco pozniej. Może za okolo 10 lat i tez bylabym stara panna mloda Mieszkam w Warszawie, na dobrą sale czeka sie ok 2 lata więc odpuściliśmy. Pieniądze też teraz są ważne mimo, że nie brakuje. Będzie trzeba kupić dla Dziecka dużo rzeczy, ja poszłam na prawo jazdy, obrączki (para 1977 zł), stroje, restauracja, fryzjer, kosmetyczka. Pewnie też zmienimy mieszkanie w ciągu roku na 3 pokojowe. Zobaczymy jak nasze finanse będą się miały. A na wlasnym weselu chcę mieć sukienkę taka jaka mi się podoba, chcę tanczyć, napić się szampana i swietnie bawić. Nie czuję się najlepiej w ciąży, mam dosc ostrą rwę kulszową (są dni kiedy nie chodzę wcale :/), chodzę na rehabilitację, ktora niewiele daje. I w takiej sytuacji wesele byloby blędem.
Stary 2009-12-02, 15:13   #258
principessina
Zakorzenienie

hej mery812 nasz slub juz 9 stycznia a wasz kiedy planujecie? cywilny mielismy we Wloszech a koscielny w Pl tak zeby wszystkich zadowolic i siebie oczywiscie
julka tez jestem z Wawy powiem Ci, ze dobrze do tego wszystkiego podchodzisz, na wlasnym przyjeciu weselnym trzeba sie bawic, wiec jak dzidzia podrosnie, a Ty nadla bedziesz mlodziutka PM wyprawicie przyjecie
ehh dzis mam zly humor, bo dowiedzialam sie ze z allegro nie oddadza mi kaski, a zostalam oszukana na ponad 2 tys zl
Stary 2009-12-02, 22:07   #259
Linka24
Wtajemniczenie

o rany na 2000 tys??? ty na policje pędź!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 22:18   #260
principessina
Zakorzenienie

Linka24 zglosilam sprawe na policje jak bylam ostatnio w Pl, cala dokumentacje przeslalam pozniej do allegro i dzis dostalam odpowiedz, ze brakuje jakiegos stempla na wydrukach z banku i nie moga tego uwzglednic, brak slow...
Stary 2009-12-02, 22:51   #261
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

Cytat:
a jakie masz wloski, dlugie, krotkie? ja stety czy niestety mam fobie na punkcie swoich wlosow i w tym sek, ze zadna fryzjerka nie potrafi mi dogodzic
ja mam włoski takie troszkę za ramiona... mozna by rzec - poldlugie wiec mysle, ze da sie z tym zrobic cos sensownego

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a czy macie fotografa?? jeśli tak to ile dajecie? bo ja jestem w trakcie zastanawiania sie... Masakra. 1200-1300 wy tez tyle musicie płacić??
my za fotografa musimy zaplacic 1300zł i przyznam szczerze, ze to najtaniej ze wszystkich jakich bralismy pod uwage, a widzialam film ze slubu i wesela ich wykonania i bylo na prawde fajnie zrobione.. wiec to wcale nie jest tak dużo.

Cytat:
Napisane przez tratata Pokaż wiadomość
monikadavvida mamy prawie taki sam wzór obrączek!! sa przesliczne i bardzo eleganckie w swojej prostocie
i własnie o to chodzi zadne wymyslne łączenia i wzory - klasyczne, a jednak maja w sobie cos co mi sie w nich podoba

Cytat:
Mój brzuszek... hmm wygląda jakbym się nieco więcej najadła. Wciąż noszę wszystkie swoje ciuchy, jeszcze nie mam ciążowych. Kupiłam jedynie ciażowe rajstopy bo w normalnych czuję sie zbyt ściśnięta (słoninę można ściskać ale nie Dziecko ) przytyłam ok 2 kg. brzmi optymistycznie Dziś zaczyna sie 17 tydzień (...)
ja też jeszcze ciążowych ubrań nie noszę (no może oprócz kilku bluzeczek odcinanych pod biustem )... ja jestem już w 18 tygodniu i jak na razie od początku ciąży tylko schudłam 0,5kg.. a brzuszek - jakby mnie trochę wzdęło

Cytat:
Linka24 zglosilam sprawe na policje jak bylam ostatnio w Pl, cala dokumentacje przeslalam pozniej do allegro i dzis dostalam odpowiedz, ze brakuje jakiegos stempla na wydrukach z banku i nie moga tego uwzglednic, brak slow...
tak sie wlasnie zalatwia sprawy w Polsce... wszedzie biurokracja i nikogo nic nie obchodzi... moze jeszcze jakos uda ci sie odzyskac te pieniadze...
Stary 2009-12-03, 10:45   #262
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
No masakra... tyle kasy w błoto? ale za co właściwie? kupiłaś coś, zapłaciłaś i nie dostałaś towaru?
Stary 2009-12-03, 12:00   #263
principessina
Zakorzenienie

Linka24, tak na poczatku czerwca, czyli 6 miesiecy temu kupilismy prezent dla kolezanki w postaci wozka dzieciecego i sprzedajacy (mial prawie 1000 pozytywow, wiec nic nie podejrzewalam, dzwonilam takze i wozek mial byc wyslany na dniach!) po 2 tyg. zawiesil swoje konto tlumaczac sie, ze zostal oszukany przez hurtownie wozkow czy jakiegos tam agenta, ktory zaopatrywal go w wozki, obiecal zwrot pieniedzy, ale jak widac ani widu ani slychu, a slad po sprzedajacym zaginal! masakra, nie chce juz o tym myslec, tyle kaski...
Stary 2009-12-05, 23:28   #264
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

wow ile nowych panien mlodych super

ja nie pisze za wiele , ale tylko dlatego , ze u nas zaczal sie Noel .... czyli koszmar i w pracy mamy taki zapierdziel , ze tylko spie i pracuje...dzisiaj od rana bylam i wlasnie weszlam do domu no , ale kasa potrzebna wiec trzeba korzystac hehe

u nas prawie juz wszystko zalatwione i tylko czekam na 25 grudnia kiedy juz lecimy do PL

hmm ja to chyba mloda taka nie jestem hehe tez raczej zaliczam sie do tych straszych panien mlodych ....
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 11:06   #265
principessina
Zakorzenienie

asionku zyjesz myslalam, ze "zaginelas w akcji" ja tez zaliczam sie do tych "starszych panien mlodych" takze sie nie martw ihihi
Widzisz a tak sie martwilas, a juz masz wszystko gotowe, tylko pozniej nie zapmniaj pochwalic sie zdjeciami Nas czas goni a jeszcze te cholerne bomboniery nie zrobione sa i filmik przedslubny, ja nie wiem kiedy mamy to wszystko zrobic, odbior obraczek po 15 grudnia i jeszcze jakies stare ciotki mojego TZ trzeba odwiedzic mamma mia...
Tez mam duzo pracy przed swietami, a w zasadzie to juz przed koncem roku, bo musze zliczyc wszystko a wyjezdzamy 26 i nie moge takiego chaosu zostawic w biurze
Stary 2009-12-06, 11:10   #266
Linka24
Wtajemniczenie

a ja szukam welonu do sukni i nie mam pojęcia jaki dopasowac.Zaraz spróbuję wam pokazać.

Suknie mam skromniutką bez zbędnych dodatków i ja osobiście jestem szczupłą dziewczyną

i myślę który...

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:15
Stary 2009-12-06, 13:23   #267
principessina
Zakorzenienie

Linka jesli suknie masz skromna to mozesz pozwolic sobie na bardziej zdobiony welon, mi osobiscie te obszyte lamowka nie podobaja sie, ten pierwszy za ro jest ladny, bo ma mieniace sie krysztalki, ale ja to jestem taka sroka, ze wiesz
Stary 2009-12-06, 13:25   #268
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Linka jesli suknie masz skromna to mozesz pozwolic sobie na bardziej zdobiony welon, mi osobiscie te obszyte lamowka nie podobaja sie, ten pierwszy za ro jest ladny, bo ma mieniace sie krysztalki, ale ja to jestem taka sroka, ze wiesz
hahahah ja właśnie też!!! Podoba mi się ten z cekinkami, ale w salonie gdzie dobierałam suknie, dawali mi taki z lamówką. i teraz nie wiem.
Stary 2009-12-06, 16:23   #269
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość

hmm ja to chyba mloda taka nie jestem hehe tez raczej zaliczam sie do tych straszych panien mlodych ....
brałąm ślub w twoim wieku

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
a ja szukam welonu do sukni i nie mam pojęcia jaki dopasowac.Zaraz spróbuję wam pokazać.

Suknie mam skromniutką bez zbędnych dodatków i ja osobiście jestem szczupłą dziewczyną

i myślę który...
1 !
bez lamówki
kryształki bedą się bosko mienić
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 05:15   #270
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

dziewczynki wróciłam ze śląska
normalnie nasz "podróż przedślubna" skończyła się prawie śmiercią tragiczna przy obiedzie, a to za sprawa cioci która nie potrafi zrozumieć ze żołądek człowieka ma jakieś granice rozciągnięcia!
mówię wam- czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam!
w ciągu 2 godzin jestem 2 kg do przodu
ale było fantastycznie - poznałam połowę rodziny mojego męża, mnóstwo ciekawych osób, mnóstwo ciekawych opowieści , dawne historie rodzinne, pasje, stare zdjęcia! pomogło nam zapomnieć o szaleńczym tempie przygotowań
no wiec przez weekend z przygotowac ślubnych udało nam się zaprosić 32 osoby i dojśc do porozumienia jeśli chodzi o poprawiny i film z wesela;]
najprawdopodobniej się zdecydujemy na krótki reportazowy film- ok 2-2,5 godzinki zrobiony w stylu reportazu
na poczatku nie miałąm najmniejszej ochoty na film - ale po rozmowach z koleznakami które sa już po ślubie- wiem ze troszkę byśmy stracili
a nan dodatek znalazłam super filmowca i tak sie napaliłam ze muszę go miec
na starośc bede sobie oglądac jaka to byłam młoda i piękna, pewnie na dodatek jeszcze szczupła- o ile oczywiście uda mi sie zbić pamiatke po obiedzie u Cioci
17 jade na przymiarkę sukni bede wciągac
miłego dwnia Dzieweczki
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości