01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :)) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 19:33   #151
kiniulkaaa
Rozeznanie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
Ja tez juz sobie zamowilam kilka ciuszkow na allegro z Japan Style Paczka czeka na mnie w Polsce Mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje...

A teraz o sobie: mam na imie Anetta, przez dwa "t", mieszkam w Paryzu z mezem i roczna coreczka. Mam 30 lat, jestem inz. informatyki ale obecnie na urlopie wychowawczym. Tak jak caaalajaa uwielbiam sie lenic Spie codziennie MINIMUM 12 godzin! Pewnie sie zastanawiacie jak to mozliwe przy malym dziecku ale moja Lily ze spaniem wrodzila sie do mamusi

A to ja z corcia
O kurcze, jaka śliczna dzidzia
kiniulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:43   #152
elcia87
Raczkowanie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

A ja mam 22 lata i studiuję stos.międzynarodowe

właśnie wróciłam do domu z przy okazji kupioną wagą (od dawna się zbierałam i się okazja trafiła)

może dzisiaj posiłki nieidealne ale postaram się żeby jutro było lepiej - w końcu nie mam nic niezdrowego, słodkiego itd w domu i mam też nowy parowar - może z niego skorzystam

apropo znacie jakieś fajne przepisy z parowara(parowaru?)
elcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:48   #153
agusia814
Zadomowienie

O kurcze! ale z Was laski! Śliczne jesteście, naprawde A ta malutka Lily jest słodka Uwielbiam małe dzieci

No to teraz ja o sobie
Mam na imie Agnieszka, ale nie lubie jak ktoś tak do mnie mówi Po prostu Aga Mam 16 lat (jeszcze troche i 17). Mieszkam na takim małym zadupiu Miedzy Wrc a Opolem. Jestem w klasie 1 liceum na profilu jęzkowym ( ang/franc). Lubie języki obce. Od początku tego roku uczę sie j.franc i całkiem nieźle mi idzie. W przyszłości chciałabym wyjechac do Francji na stałe Uwielbiam taniec szczególnie locking i popping, new style, dancehall. Interesuje mnie fotografia Nie znam sie za bardzo na tych całych sprzętach, ale zdjęcia lubie robić i nie chwaląc sie, czasem nawet mi wychodzą . . Hm... co jeszcze..? A no mam wspaniałego chłopaka, za którego bym wszystko oddała Jesteśmy razem pół roku I z nikim sie tak dobrze nie dogadywałam jak z nim .
I dodaje zdjęcie swojej mordki ( Wiecej mam w albumie ) :

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki

Edytowane przez agusia814
Czas edycji: 2009-12-01 o 19:58
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:07   #154
Dociakowa
Zadomowienie

ale wy wszystkie ładne jesteście

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:09   #155
agusia814
Zadomowienie

Dociakowa A Ty czemu fotki nie wrzucisz? Na pewno laska z Ciebie niezła I prosze się tu ładnie przedstawić

odchudzam się
Stary 2009-12-01, 20:19   #156
Dociakowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
Dociakowa A Ty czemu fotki nie wrzucisz? Na pewno laska z Ciebie niezła I prosze się tu ładnie przedstawić
aj tam.. wolę nie

->
Stary 2009-12-01, 20:32   #157
kiniulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dociakowa Pokaż wiadomość
aj tam.. wolę nie
oj Ktoś nam się buntuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 20:32   #158
ginny16
Przyczajenie

Cześć ^^ ja właściwie zaczełam już miesiąc temu , ale z chęcią się do Was przyłącze , razem zawsze rażniej

wiek - 20
wzrost - 162
było - 57
jest - 54
będzie 50 (kiedyś ^^)
ginny16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:33   #159
caaalajaa
Zadomowienie

Dociakowaaaaa noo weeeesss ;p nie badz taka ;p pokaz sie )

http://guseve.blogspot.com/

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

caaalajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:36   #160
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
xxolushiaxx Ja też ćwiczyłam 6 weidera... Przez 21 dni. Ale nie polecam jej. Ona jest głównie na rozbudowanie mięśni, a nie na spalenie tkanki tłuszczowej. Więc mięśnie sie rozbudują, ale... pod tłuszczem
wiem wiem tez do tego dnia doszlam

Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
Wiem serek żółty nie najlepszy. Ale tak nie miałam nic innego w lodówce wczoraj i dziś z rana więc nie miałam zbyt dużego wyboru a plasterek serka malutki ale w sumie nie wiem ile kalorii liczyc za taki plasterek cieniutki o wielkosci gdzies dna od szklanki :p liczę 40 kal. a wy? a ile liczycie za mandarynke?
ja za serek fit plasterek licze 40kcal a za ten moze z 80...
a mandarynka tak srednio 40kcal

jeeezuu...ile wy tu piszecie

xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:48   #161
kiniulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxolushiaxx Pokaż wiadomość
jeeezuu...ile wy tu piszecie
ja jak weszłam dziś po południu na forum to też byłam w lekkim szoku, tyle do czytania i do tej pory nie mogę się za bardzo połapać i was rozróżniać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 06:07   #162
milusia1991
Rozeznanie

[QUOTE=

oj myślę że mandarynka mała wiecej niz 20 kalorii raczej nie ma, bo w 100g jest 50 klal.aLE TAKA DUŻA to moze mec ze 40

A u mnie na wadze kilogram mniej! Jest 53 jupiiiiiiii

Cieszę się tak bardzo bo waga od wakacji stała mi w iejscu i nic w dół nie chciała schodzic
Stary 2009-12-02, 06:23   #163
eMisss
Zadomowienie

dziewczyny wszystkie jesteście sliczne
nie było mnie jeden wieczór a wy tak sie rozpisałyście

dzisija jakoś wstałam z dobrym humorem, aby dzień był dietkowy.
wczoraj oczywicie zgrzeszyłam, ale to moja wina .. chyba w jakąs depresje wpadam ;/
Stary 2009-12-02, 07:36   #164
elcia87
Raczkowanie

Właśnie zjadłam nowe płatki, właściwie to same ziarna w kapce mleka :P - nie za bardzo mi podchodzi ale może się przyzwyczaję. Tylko nie wiem czy kupiłam dobre bo mają jakoś dużo kcal - ponad 400kcal na 100gr - powiedzcie ile mają wasze i ew jakich są firm, bo w sklepie, w którym byłam były akurat tylko takie.
Na uczelnię biorę kanapkę (2kromki chleba razowego z orkiszem - ale ma jakieś E w składzie, więc też muszę zacząć szukać dobrej piekarni chyba, kapka serka almette, margaryny, sałata, pomidor, ogórek, plasterek wędliny drobiowej) i 3 mandarynki.
Oceńcie czy nie za dużo albo nie za mało jak na 2 śniadania.
Stary 2009-12-02, 09:55   #165
lubczyk
Przyczajenie

moim zdaniem w porządku

start-1.04.11- 69 kg

CEL- 58 kg
lubczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 10:25   #166
caaalajaa
Zadomowienie

[QUOTE=milusia1991;1561658 4][QUOTE=

oj myślę że mandarynka mała wiecej niz 20 kalorii raczej nie ma, bo w 100g jest 50 klal.aLE TAKA DUŻA to moze mec ze 40

A u mnie na wadze kilogram mniej! Jest 53 jupiiiiiiii

Cieszę się tak bardzo bo waga od wakacji stała mi w iejscu i nic w dół nie chciała schodzic [/QUOTE]
gratuluję i cieszę się razem z Tobąą *
Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
dziewczyny wszystkie jesteście sliczne
nie było mnie jeden wieczór a wy tak sie rozpisałyście

dzisija jakoś wstałam z dobrym humorem, aby dzień był dietkowy.
wczoraj oczywicie zgrzeszyłam, ale to moja wina .. chyba w jakąs depresje wpadam ;/
taki okres jesienno-zimowy jest najgorszy, popadamy wtedy w jakś depreche i jemy jemy jemy.. ale nie możemy się poddawać po każdym upadku trzeba się podnieść i iść dalej będzie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez elcia87 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam nowe płatki, właściwie to same ziarna w kapce mleka :P - nie za bardzo mi podchodzi ale może się przyzwyczaję. Tylko nie wiem czy kupiłam dobre bo mają jakoś dużo kcal - ponad 400kcal na 100gr - powiedzcie ile mają wasze i ew jakich są firm, bo w sklepie, w którym byłam były akurat tylko takie.
Na uczelnię biorę kanapkę (2kromki chleba razowego z orkiszem - ale ma jakieś E w składzie, więc też muszę zacząć szukać dobrej piekarni chyba, kapka serka almette, margaryny, sałata, pomidor, ogórek, plasterek wędliny drobiowej) i 3 mandarynki.
Oceńcie czy nie za dużo albo nie za mało jak na 2 śniadania.
wydaje mi się że dobrze )

hmm.. jeżeli chodzi o ważenie.. to może zróbmy tak, że będziemy ważyć się każdego 1-szego i 15-tego dnia miesiąca? i dane te będę wpisywała do tabelki.. bo tak to troszeczke zamieszanie.. zmieniać za każdym razem.. a tak konkretnego dnia podamy wagę i będę to uzupełniała. Co wy na to?

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

Stary 2009-12-02, 11:06   #167
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez caaalajaa Pokaż wiadomość
hmm.. jeżeli chodzi o ważenie.. to może zróbmy tak, że będziemy ważyć się każdego 1-szego i 15-tego dnia miesiąca? i dane te będę wpisywała do tabelki.. bo tak to troszeczke zamieszanie.. zmieniać za każdym razem.. a tak konkretnego dnia podamy wagę i będę to uzupełniała. Co wy na to?
A moze by tak wazyc sie co tydzien, w kazdy wtorek bo we wtorek zaczelysmy, co? To taka moja sugestia...

U mnie tez juz kilogram w dol jestem super szczesliwa!!!
Moze do swiat uda sie zrzucic 4kg...?

Ja na sniadania jem 3 chlebki Waza (pelnoziarste) do tego twarozek
0% i ogorek albo pomidor.
Obiadki to piers z kurczaka albo chuda wolowina smazona na lyzeczce oliwy z oliwek a do tego soczewica albo jakas salata
Na kolacje jem to samo co na sniadania bo kupilam mega duze opakowanie tego serka i musze go teraz skonczyc...

Pozdrawiam i zycze milego dnia
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:22   #168
caaalajaa
Zadomowienie

hmm no w sumie może być.. tylko ja będę ważenie w tył.. bo dopiero w przyszłym tyg zamówię wagę.. ( bo narazie pieniążków brak

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

Stary 2009-12-02, 11:30   #169
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Jeszcze raz ja
Dziewczyny, nie chce zebyscie odebraly to co powiem jako wymadrzanie sie ale mam male doswiadczenie w odchudzaniu, w koncu po ciazy musialam zrzucic prawie 20kilo!, i wiem ze liczenie kalorii jest dobre tylko na krotka mete...
Ograniczajac kalorie chudniemy szybko ale potem bardzo szybko wraca sie do poprzedniej wagi a nie rzadko wazy sie jeszcze wiecej... efekt "jojo", wiecie. Jedzac malo z kolei spowalniacie swoj metabolizm i znowu wszystko na nic...
A w czasie swiat bedzie czekalo na was tyle pokus, ze mozecie w kilka dni nadrobic wszystko to co udalo wam sie zrzucic przez 3 tyg. Moze raczej powinnyscie pomyslec o wyeliminowaniu z waszego menu zlych weglowodanow i tluszcy oraz cukru? Jeszcze raz zachecam was do poczytania sobie o diecie lekarza Michaela Montignaca. Nie ogranicza ona ilości spożywanego pokarmu, ani nie liczy kalorii, polega na bardzo starannym wybieraniu pokarmów ze wszystkich grup: tłuszczów, węglowodanów i białek. Posiłki są tak komponowane, aby nie dopuścić do wysokiego poziomu cukru we krwi, ponieważ nadmiar insuliny potrzebny do jego obniżenia spowoduje, że organizm w anomalny sposób zacznie magazynować część tłuszczów z posiłku. Dlatego tak ważne jest, aby nie łączyć węglowodanów z tłuszczami w jednym posiłku.
To tyle Polecam

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
hmm no w sumie może być.. tylko ja będę ważenie w tył.. bo dopiero w przyszłym tyg zamówię wagę.. ( bo narazie pieniążków brak
Ja mam wage i nie moge sie opanowac, jak sie odchudzam, waze sie kilka razy dziennie Nie moge sie opanowac - niestety! A mowie sobie, tym razem, wazenie tylko raz w tygodniu o stalej porze a potem latam do lazienki po wage trzy razy dziennie!
Stary 2009-12-02, 11:37   #170
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny!

Nie powiem, jestem tu nowa, chociaż Wizaż odwiedzam już od dawna.
Dietkę zaczęłam 31.12, tym razem z dietetykiem. Dobrał mi świetnie jadłospis do moich "umiejętności" kulinarnych, stylu życia i tego, by zmienić moją dietę na bardziej urozmaiconą. Czuję się naprawdę świetnie i jestem w głębokim szoku, że warzywa potrafią tyle dobrego dla mojego organizmu zrobić w 3 dni!!! ;O Jeśli byłybyście chętne, z przyjemnością mogę podesłać MOJĄ DIETĘ CUD!
Dołączam się oczywiście do Waszego grudniowego '09 odchudzanka, przede mną 20kg!

Pozdrawiam Was cieplutko, laseczki!
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:44   #171
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

wybaczcie Kochaniutkie;P ale w życiu tego nie nadrobię coście tam naskrobały.
Ja zarzuciłam jedną dietę, przerzuciłam się na inną, ale podobną Jestem pełna wiary,że tym razem zacznie waga dalej spadać, bo już naprawdę zaczyna mnie to denerwować:/
Co do ważenia to ja się ważę raz dziennie, rano, na czczo i zapisuje to w swoim magicznym zeszyciku:P
Popatrzyłam jeszcze n Wasze zdjęcia - śliczne macie te buzie pozazdrościć
miłego dnia

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:48   #172
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

OneSweetTaste - ales ty wysoka! Zazdroszcze
Stary 2009-12-02, 11:56   #173
agusia814
Zadomowienie

gagateczka Jasne, ze możesz podesłać Chetnie podpatrze, co tam jest ciekawego
Ajj dziewczyny, ale jestem zła!
Ortodontka zadzwoniła do mnie przed chwilą i powiedziała, że mam nie przychodzic dzisiaj. A ja juz sie cieszyłam, że aparatu nie będe mieć! A tu nic! Powiedziała, że jakis facet, co robi aparaty wkładane ( te, ktore sie nosi po tym stałym) sie spoźnia i nie wiadomo czy dzisiaj przyjedzie. Więc nie mam po co iśc i czekac. Kazała jeszcze zadzwonic po 15 i zapytać czy jest już ten gostek czy nie. Ale wątpie... Zawsze tak jest. Jak sie z czegos ciesze i nie moge doczekac to potem nic z tego nie wychodzi !

odchudzam się
Stary 2009-12-02, 12:04   #174
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Lija28 - hehe, dziękuję żebym jeszcze miała wagę odpowiednią do tego wzrostu a Ty ile mierzysz?
agusia814 - pamiętaj,że jesteś bliżej niż dalej, także w tym tygodniu już na pewno pozbędziesz się aparatu! Trzymam kciuki ;*

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 12:06   #175
kiniulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz ja
Dziewczyny, nie chce zebyscie odebraly to co powiem jako wymadrzanie sie ale mam male doswiadczenie w odchudzaniu, w koncu po ciazy musialam zrzucic prawie 20kilo!, i wiem ze liczenie kalorii jest dobre tylko na krotka mete...
Ograniczajac kalorie chudniemy szybko ale potem bardzo szybko wraca sie do poprzedniej wagi a nie rzadko wazy sie jeszcze wiecej... efekt "jojo", wiecie. Jedzac malo z kolei spowalniacie swoj metabolizm i znowu wszystko na nic...
A w czasie swiat bedzie czekalo na was tyle pokus, ze mozecie w kilka dni nadrobic wszystko to co udalo wam sie zrzucic przez 3 tyg. Moze raczej powinnyscie pomyslec o wyeliminowaniu z waszego menu zlych weglowodanow i tluszcy oraz cukru? Jeszcze raz zachecam was do poczytania sobie o diecie lekarza Michaela Montignaca. Nie ogranicza ona ilości spożywanego pokarmu, ani nie liczy kalorii, polega na bardzo starannym wybieraniu pokarmów ze wszystkich grup: tłuszczów, węglowodanów i białek. Posiłki są tak komponowane, aby nie dopuścić do wysokiego poziomu cukru we krwi, ponieważ nadmiar insuliny potrzebny do jego obniżenia spowoduje, że organizm w anomalny sposób zacznie magazynować część tłuszczów z posiłku. Dlatego tak ważne jest, aby nie łączyć węglowodanów z tłuszczami w jednym posiłku.
To tyle Polecam
Ja tam nie liczę sobie kalorii. Wiem co mi szkodzi i staram się tego unikać Poza tym jem dużo warzyw i owoców i piję dużo wody I staram się dużo ruszać, dziś nawet zrobiłam sobie porządny trening Podziwiam was dziewczyny, że potraficie przeżyć cały dzień jedząc tak mało U mnie przyniosłoby to odwrotny skutek bo po takim dniu pewnie rzuciłabym się na jedzenie
Stary 2009-12-02, 12:13   #176
elcia87
Raczkowanie

Zawsze jak czytam o odchudzaniu i dietach to robię się głodna

Moja waga pokazała wczoraj wieczorem 54,5 kg a dzisiaj rano 53,4 kg - kiedy się ważycie i którą wagę uważacie za tą którą podajecie?

Na obiad będę miała paszteciki z barszczem czerwonym - no to w ramach wykończenia tego co się kupiło - żeby się nie zepsuło.
Stary 2009-12-02, 12:13   #177
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Lija28 - hehe, dziękuję żebym jeszcze miała wagę odpowiednią do tego wzrostu a Ty ile mierzysz?
Ja to kurdupelek jestem mam 166cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 12:19   #178
agusia814
Zadomowienie

Lija28 Ty kurdupelek?! To co ja mam powiedzieć? [ 160 ]
OneSweetTaste No mam nadzieje, ze w tym tygodniu juz sie go pozbęde... Bo w piątek urodziny koleżanki i wiadomo, że zdjęcia beda itp. I chciałabym juz pokazac ząbki

Dobra laski, ja lece Bd wieczorkiem

odchudzam się

Edytowane przez agusia814
Czas edycji: 2009-12-02 o 12:36
Stary 2009-12-02, 12:49   #179
Dociakowa
Zadomowienie

Cytat:
Dociakowaaaaa noo weeeesss ;p nie badz taka ;p pokaz sie )
no nieeeeeeewieeeeeeeem zastanowię się

->
Stary 2009-12-02, 13:58   #180
trucizna007
Zakorzenienie

o kurczę, już 6 strona
hm ja nadal nie zakupiłam żywności i mój aktualny "jadłospis" jest do same wiecie czego... dzisiaj siłownia, hiszpański i po drodze zakupy !

i jeszcze muszę prezenty na mikołajki wymyśleć...

chodziłyście kiedyś na siłownię ?

Wade <3

https://si0.twimg.com/profile_images...fdc260aea.jpeg
trucizna007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości