|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam, świetny wątek ja od dziś zaczynam diete, przygotowywałam się za to 2 tygodnie
![]() Na wadze mam66kg przy wzroście167 i chcę wrócić do wagi sprzed ciąży tj 58-59kg, jak będzie mniej to się nie obrażę ![]() Życzcie mi powodzenia i będę zaglądała do Was, mam nadzieje, że w razie jakiś pytań mogę się zwrócić do Was, pozdrawiam
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj rano wskoczylam na wage, a tam 2kg mniej ![]() miłego dnia zycze
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Smacznego - ja papryczkę dopiero jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Jesteśmy tu po to żeby się wzajemnie wspierać, ale i bacik się zdarzy jak trzeba. Pozdrawiam |
||
|
|
|
#1565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiec jak ktos mnie jeszcze raz zapyta czy mozna chleb lub alkohol to po prostu zignoruje albo opieprze. Kazdy probuje isc na latwizne i po prostu pytac, bo nie chcce mu sie poszukac odpowiedzi. Wiec pytania tego typu nalezy poprzedzic "przeczytalam ksiazke ale nadal mam watpliwosci......" wtedy pytanie zostanie potraktowane powaznie. W ogole nie rozumiem dziewczyn ktore podejmuja sie tej diety (czy jakiejkolwiek innej) bez wiekszego pojecia o co tam naprawde chodzi, jak dziala i dlaczego wlasnei tak. To jak prowadzic samochod. Wiem, gdzie kierownica i pedaly ale nie mam zielonego pojecia jak zmieniac biegi i kiedy.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Ja również witam przy porannej kawce
u mnie też za oknem paskudnie, całe szczęście że nie muszę wychodzić, jak milo jest pod kocykiem z kawką i książeczką ![]() Cytat:
ja chcę piątkę na początku!! |
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Ja wlasnie zjadlam pelnoziarnistego bagla z serkiem zoltym 17% i kawusia do tego. Oczywiscie waga ni drgnela. Chyba juz sie to nie zmieni. Dzis chyba zrobie sobie uczte, bo jeszcze w tym tyg nie mialam a ze jutro proteiny to bedzie akurat. Choc juz nie bardzo mam pomysly co bym mogla zjesc. Bo to na co najwieksza ochote mialam juz jadlam. Hmmmm
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja to doskonale wiem, ale... ale i tak bym chciała w dół ![]() Poza tym, co innego byłoby, jakby stanęło np. na 61... a tutaj już taką ociupinkę tylko brakuje do ślicznej piąteczki albo, jeszcze lepiej na 59,9 ooo, wtedy to by sobie mogło stać |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na mojej liscie zyczen
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No pierogi bym zjadla, ale musialabym sama zrobic bo te mrozne nie bardzo mi pochodza a chwilowo brak czasu heheh hmmm te pesto dobrze brzmi do tego tarta mozzarella bede musiala to gleboko przemyslec. Kto by pomyslam, ze teraz bede sie glowic nad tym co zjesc na moja uczte |
|
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dziewczyny czy u Was też tak ponuro jak u mnie za oknem?...ale mi się nie chce iść do pracy....mam takie pytanko jaką pijecie wode?Ponieważ ciągle wracam do książki i wyczytałam , że powinno się pić wode z małą zawartością soli mineralnych. Ja do tej pory piłam muszynianke i nie wiem czy to był dobry wybór?
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że chodzi o to, że my musimy dużo pić, a wody wysokozmineralizowanej w ogole nie powinno się pić w zbyt dużych ilościach. A najważniejsze jest żeby woda była niskosodowa, szczególnie jeżeli w jedzeniu masz sporo soli. Najlepiej poczytaj sobie etykietki na butelkach i porównaj |
|
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
A ja na I uczte zjem kebaba albo ravioli ze szpinakiem
no chyba,ze nie będę juz miała za póŁ roku ochoty na to ![]() ja dziś na sniadanko zjadłam dwa tosty z Dukanowego Chlebka i kakao pychotkaaaaa U mnie dzis 94,3 mimo @ chyba znowu sie ruszyło
|
#1576 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki
![]() Właśnie się zarejestrowałam. To moje pierwsze forum w życiu więc jak coś zrobię nie tak to nie bijcie ![]() Czytam Was już od tygodnia i w końcu postanowiłam coś naskrobać. Książkę Dukana przeczytałam (dostałam skserowaną od siostry - jej koleżanka schudła na tej diecie ponad 10 kg - więc stwierdziłam, że ja też spróbuję) Na dietce jestem od 25.11 moja waga wyjściowa - 73,7, po pięciu dniach uderzeniówki spadła do 71,6 Byłam zachwycona ![]() Ale po pierwszym dniu na warzywkach podskoczyła o 0,3. Troszkę się wkurzyłam, ale przypomniałam sobie, że pisałyście, że tak może być. Czekam z niecierplowością na dalsze spadki. Pozdrawiam Was serdecznie! |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poprzedniej czesci watku Kredka pisala o wodach, ale ja nie pamietam juz ktora polecala. cos mi swita zawartosc mineralow 270mg/l ale nie wiem czemu akurat ta wartosc mi sie w pamiec wbila. nastepnym razem w sklepie przejtzyj dostepne wody i sprawdz zawartosc. ta najmniejsza bedzie najlepsza. Nie jestem wPolsce wiec z woda nei pomoge
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
a myślicie, że zastosowanie np.5dni fazy uderzeniowej (w moim przypadku sam nabiał) a potem przejście do innej diety ma jakiś sens? Potem bym przeszła na 1000kcal np starając się dawać jak najwięcej białka. Czy ta I faza sama w sobie niewiele mi da? Chciałabym jakoś pobudzić organizm do spalania, a wszystkie piszecie, że na tej fazie takie spadki
|
|
|
|
#1579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pije KINGA PIENIŃSKA (naturalna niskosodowa), pycha ![]() kiedyś zwolenniczka Żywca, teraz kupuje Kinge i nie wyobrażam sobie bez niej dnia A mówią że woda to woda - nieprawda, każda smakuje inaczej. |
|
|
|
|
#1580 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, nie pokazuję się bo mi głupio, wy szystki edzielnie gubicie kilogramy a ja po szalonym weekendzie muszę uporać się z nadwyżką. Codziennie po kilogramie ubywa, ale jeszcze 2,5 nadprogramowe siedzą. Oj tam szkoda gadać co mnie opętało z tym jedzeniem. ALE DOSYĆ O MNIE.
Widzę, że dukanek coraz to więcej na forum i bardzo dobrze, bo w kupie to raźniej. A Lanka i Isabell to mi tak z wagą uciekają, że ich chyba nie dogonię nigdy, chociaż byłam już blisko. Powodzeni Wam życzę i nie poddawajcie się pokusom.PAPA
|
#1582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się zasad a dogonisz koleżanki
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek!
![]() Na mojej wadze za to cisza. Powolutku przygotowuje się na 3. fazę (gdyż docelowo była waga 55kg). Planuję ustabilizować to co zrzuciłam, a potem się będę zastanawiać czy by jeszcze parę kilo nie zrzucić (wiem, wiem mogę przecież teraz od razu, ale mój organizm już ma dość dni P - wieczny efekt hmm przeczyszczenia mam na nich, objadam się wręcz tabletkami z węglem w te dni, no i wylazła mi skaza białkowa). W związku z powyższymi i po konsultacji z dietetykiem i lekarzem rodzinnym do piątku robię P, sb.-ndz. P+W, a od pn 3. faza. Wiolqn - pamiętam, że Kredka pisała o jakiejś takiej najtańszej wodzie typu Biedronka czy made in Auchan, albo Carrefour. Więc dziewczyny zainteresowane - zerknijcie na etykiety takich wód! |
|
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie o poranku
![]() Dotarlam do forum w koncu po przegadaniu kilku godzn ze stesknionym szwesterkiem, ktory siedzi w Polsce i nie ma zwykle czasu... Ehhh jak mi jej brakuje! Cytat:
Kochane nowo przybyle! Wszystkie jestescie serdecznie przyjmowane w nasze szeregi jednakze apeluje o szcunek do innych forumowiczek, czyli: 1. Zadaj sobie trud przeczytania watku 2. zadaj sobie trud przeczytania ksiazki o diecie - bez tego ani rusz - krzywde sobie zrobisz 3. Zadawaj pytania ile zapragniesz, o ile nie znalazlas na nie odpowiedzi w ksiazce lub watku wczesniej. 4. Nie oczekuj, ze forumowiczki beda Ci "streszczac" w pigulce tresc i zasady - to naprawde trudne, to tak jakbys oczekiwala, ze bedziemy cytowac ksiazke na forum. Moze jeszcze w odcinkach, zeby wiecej dramaturgii bylo? Jestesmy tu po to, zeby sie wspierac, ani prowadzic za raczke. Nie usprawiedliwiamy swoich grzeszkow i nie bedziemy rozgrzeszac Cie z Twoich. Bedziesz miec dola - pomozemy. Bedziesz sie cieszyc z sukcesow - bedziemy sie cieszyc razem z Toba. Jeszcze raz - szanuj czas swoj i innych ![]()
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie
Nie przypominam sobie żeby w książce coś o tym pisało, więc może Wy coś wiecie na ten temat...Jak nasza dieta zaopatruje się na MAK?! Konkretnie chodzi o to czy może dałoby sie jakiś przepis na makowiec zmodyfikować na potrzeby naszej diety... Bo święta tuż tuz a nie każda będzie na III fazie... Wiolqn-jesteś chyba najbardziej obeznana...wiesz coś na temat MAKU?
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Lanka, Ty naprawdę nie masz litości
![]() A u mnie waga od tygodnia stoi
|
#1587 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)I zyje. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, ze u nas milo. Tylko trzeba miec wlasciwa postawe spoleczna ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Dobrze ci idzie ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- hyhyhyh, pewnie ze nie mam ![]() Ja moglam przeczytac caly drugi watek zanim sie odezwalam do Was (a chylil sie juz ku koncowi, wiec dluuugasny byl) to inni tez moga ![]() Nie no, tak serio to naprawde to jest potrzebne.
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
popieram LANKE ja przeczytałam cały drugi i pierwszego duużą część zanim dołączyłam, no oczywiście poprzedzone to wszystko książką
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- słuchajcie żadnego przełomu moim stwierdzeniem napewno nie dokonam ale..... zrobiłam sobie dzisiaj po raz pierwszy nutelkę (dość późno bo jestem ponad miesiąc na diecie) i POLECAM WSZYSTKIM SPRAGNIONYM SŁODYCZY, pyszna ale na tą chwilę mam wstręt do słodyczy tak spełnia swoje zadanie ![]() p.s. tylko te ilości (składników jakoś dziwnie bo wyszło tyle że zjadłam z noża blendera i odrobine z pojemnika ) jakieś marne wychodzą. Ale w moim przypadku wystarczająca/zadowalająca ilość bo więcej nie pochłonełabym i tak. |
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Natknęłyscie mnie tym Latte
kupiłam dzis spieniacz do mleka i bedę piła juz tylko taką kawę ![]() Wy kobietki pedzicie z kilogramami i ja chyba juz niedlugo tu sama zostanę no moze z leszczesia bo my sie bedziemy ponad rok stabilizować
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam.
Ja sie dzis nie pochwale spadkiem... Wrecz mi przybylo znowu... Wczoraj nagrzeszylam i mam kryzys. Zwlaszcza, ze postanowilam zrezygnowac z aspartamu [ale sie naczytalam o tym na necie, az dreszcze przechodzą...]. No i sie boje, ze bez slodkosci polegne szybko. No ale sie nie poddaje. Kupilam dzis patelnie grillową i cukier trzcinowy - wiem, to tez cukier, ale mam zamiar uzywac go TYLKO jak mocno mnie przycisnie..... Tylko siadl mi zapał... ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Zostanę z Wami jako trzecia do kompletu
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

ja chcę piątkę na początku!! 

ooo, wtedy to by sobie mogło stać