![]() |
#4831 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
Ojej, dawno tutaj nie byłam
![]() W każdym razie jest najszczęśliwszą posiadaczką aparatu od września ![]() I rzeczywiście aparat dodaje pewności siebie, i działa jak magnez na chłopców, którzy lecą na pewne babki Mimo bólu (z powodu niemożności jedzenia), i drutu, który muszę ieć (taki przebiegający od górnej siódemki do drugiej górnej siódemki - masakra) to i tak uwielbiam i wszystkie niezdecydowane aparatki - decydujta się! ![]() btw. w mozilli nie mam przycisku "odpowiedz" i kilku innych... Edytowane przez Nattul Czas edycji: 2009-12-01 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
ja np po zalozeniu aparatu i jak juz mi zeby weszly w luk to.. smieje sie non stop a kiedys urywalam moje zeby i tyle sie nie smialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Wita Was od wczoraj aparatka
![]() Tak jak mnie kiedys pocieszałyście,usta mi na szczęście nie odstają,a sam aparat jest w ogóle mało widoczny,w pracy jeszcze nikt go nie zauważył ![]() ![]() Jestem bardzo ciekawa kiedy zobaczę pierwsze efekty,już nie mogę się doczekać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hehe hm... aparat w niczym nie przeszkadza ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
hm, mam pytanie
![]() bo dzisiaj rozmawiałam sobie z moją mamą na temat moich ząbków (jutro dzwonimy umówić się an wizytę) i jakaś koleżanka mamy powiedziała "ale przecież ty masz proste zęby!" to ja odpowiedziałam, że nie do końca, to ona machnęła ręką i powiedziała, że ja mam ciasno zęby i tego nie idzie wyprostować aparatem (bez jakiś innych zabiegów)? ![]() (jakieś dwie strony temu dodałam zdjęcia.) |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy ten wosk ma jakąś fachową nazwę?Bo jutro muszę sobie kupic,orto mi nie dała,nawet nie powiedziała,że jest coś takiego,więc bym nie wiedziała gdyby nie wizaż.I czy mogę go sobie przykleić na zamki?Bo to one mnie kaleczą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Przyczajenie
|
Wosk służy to zaklejania zamków i innych części aparatu, które Cię obcierają.
Zapytaj swoją orto o wosk, po prostu wosk, powinna go mieć ; ) Właściwie jest on niezbędny tylko w pierwszych dniach z aparatem, później już się przyzwyczaisz i wszystko ładnie się zagoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
A w aptece go nie dostanę?Bo u orto będę dopiero za miesiąc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
wiesz na necie możesz też dostać.. bo jeśli chodzi o apteki to niestety nie mają.. ewentualnie te specjalistyczne sklepy stomatologiczne jak się nie mylę... np http://www.allegro.pl/item827999398_...y_wroclaw.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak tak sobie wczoraj wyobraziłam, że mogłoby dojść do czegoś więcej z tym nowopoznanym (czy w ogóle z jakimkolwiek facetem), to nierealne się dla mnie to zrobiło. Bo niby jak facet może mieć ochotę, żeby pocałować nowopoznaną dziewczynę, po tym jak ujrzy w całej okazałości to wspaniałe żelastwo...? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
Ostatnio mało tutaj bywam i nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Ale jak najbardziej o Was pamiętam i chciałam się pochwalić moją "rocznicą" z druciakiem
![]() ![]() Dzisiaj mija dokładnie rok od kiedy mam druciaka na górze ![]() ale to szybko minęło! Pozdrawiam Was gorąco! ![]()
#4844 |
Raczkowanie
|
jutro będzie dwa tygodnie jak mam aparetek
![]() i dziś czuję coś bardzo dziwnego. a właściwie to nie czuję!! praktycznie wogóle nie czuję że go mam na zębach... ale wcale mnie to nie cieszy! mam wrażenie że mi się ten drucik poluzował(szczególnie na górze) i się zastanawiam czy to normalne czy lepiej się zgłosić do orto. zastanawiam się bo jakby nie patrzeć to wizyta 100zł ![]() a planowaną mam za dwa tygodnie, ale nie wiem czy jest sens czekać czy nie lepiej pójść jutro że to pilne. trochę mnie to niepokoi... miałyście podobne odczucia??? bo może to normalne a ja o tym po prostu nie wiem.. dzięki ![]()
#4845 |
Wtajemniczenie
|
Mnie już przeleciało pół roku z aparatem, nawet nie wiem kiedy..ale teraz wyglądam gorzej niż przed założeniem
![]() ![]()
#4846 |
Raczkowanie
|
a miałyście może afty albo pleśniawki ?? mi to co sie zrobiło to sie właśnie okazało ze to to ;\\ nie za przyjemne.
ide jutro do orto żeby mi skrócił drut i dał wosk bo byłam w 5 aptekach i żadna nie miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Starlet- nigdy nie słyszałaś że dobre nastawienie to połowa sukcesu!!!
a w leczeniu szczególnie- jeżeli pacjent uwierzy że dany lek(w tym przypadku aparat) na pewno go uzdrowi to już bardzo dużo co może zrobić ze swojej strony ![]() a więc głowa do góry!!! to wszystko ma początek w naszej głowie! wytrwałości życzę ![]()
#4848 |
Przyczajenie
|
Zatem u mnie obyło się bez wyrywania, mimo stłoczenia góra jakoś dała się wyprostować, mam nadzieje, że z dołem będzie tak samo. Jak pisały już dziewczyny, to pewnie jest indywidualna kwestia, zęby mogą wyglądać podobnie ale każdy ma inną budowę szczęki, inaczej ułożone korzenie.
Co do Waszego wstydliwego pytania ![]() ![]() Jak tak piszecie o sytuacji aparat= wabik na facetów, to tak sobie myślę, że coś w tym chyba na prawdę jest... lecą jak muchy do rzepa ![]() ![]()
#4849 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam problemu z pocałunkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do aparatu jako wabika na facetów... Ostatnio w pubie nie mogłam się odpędzić przez niego. Szczególnie takich dwóch prześcigało się w komplementach i właśnie prawie wszystkie dotyczyły aparatu. Musiałam się w końcu zasłonić mężem i trójką dzieci (no co? ![]() Ale może to nie chodzi o aparat co o nasze nastawienie? Ledwo mi się zęby ruszyły to już śmiałam się pełną gębą a nie jak kiedyś hum hum hum zza warg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi dzisiaj mija tydzien z aparatem hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
witam Was wszystkie.
od wczoraj mam założony aparacik samoligaturujący kosmetyczny. Szczerze powiedziawszy to jestem bardzo zawiedziona wyglądem aparatu - miał być niewidoczny a jednak na brzegach zameczków są metalowe elementy no i drucik zwykły - a nie biały ( no ale cóż, moja wina - mogłam bardziej wyraźnie podkreślić swoje wymagania odnośnie jego wyglądu) . ![]() Moja orto powiedziała, że taki drucik lepiej działa, zmniejsza tarcie i pod wieloma względami jest bardziej wskazany. Mam do Was 2 pytania - jako że jesteście o wiele lepiej poinformowane - jak to jest z tym 'tarciem' ? czy faktycznie gdybym przy kolejnej wizycie /09-02/ poprosiła o biały drucik miałoby to wpływ na długość leczenia w całości? poza tym oczywiście mam problemy z obolałymi polikami, więc stosuję wosk- praktycznie na cały aparat. i tu pojawia się moje drugie pytanie: czy długotrwałe klejenie wosku do zameczków także może spowodować wolniejszy proces prostowania??????? dodam, że zależy mi na czasie, chciałabym się go pozbyć najwcześniej jak będzie to możliwe, bo przyznam, że jak spojrzałam na fotelu w lusterko to chciało mi się płakać. Wiadomo, do wszystkiego można się przyzwyczaić ale wydawało mi się, że będzie to mniej widoczne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam różnicy w łukach nie widzę, ale dziewczyny pisały ze czesto ta farba czy czym to jest pokryty ten biału drut odpryskuje i jest taki biało-metalowy czy jakos tak. a do tego trzeba sie przyzywczaic, nosisz go dopiero 1 dzień, wiec jeszcze troszku czasu minie dopóki sie z nim zzyjesz, a na pewno nie bedziesz żałować ze go załozyłaś.
![]() |
#4854 |
Konto usunięte
|
_analiza
Dziewczyno, dawaj fotki a my Ci zaraz powiemy jaki masz fajny aparat i jak ładnie to wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewuszki po małej przerwie
![]() Laity - pytałaś o niebieskie gumeczki - trochę zmieniały barwę na "mniej żywą", ale mi to nie przeszkadzało. podobnie jest z tymi różowymi. ale ani jedne ani drugie u mnie w buzi nie żółkną, można powiedzieć że robią się tylko trochę "przygaszone". A jeśli chodzi o pieszczoty oralne - nazwijmy rzecz po imieniu ![]() ![]() ![]() PS. Dostałam pracę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
a ja mam już miesiąc fioletowe dwie gumki
jeszcze 1 mi został i jak na razie mają taki sam kolor dodam, ze są jasne |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
Cześć. Mnie też już troszkę nie było xP.
Ponad tydzień temu byłam u orto i włożyła mi drut na dolny łuk do poprzedniego i takim oto sposobem na dolnych zębach mam dwa druty. Bolało dwa dni a teraz już nic ;]. Dała jakąś chyba mega siłę, bo pierwszy raz coś mnie bolało ;]. Faaajne uczucie ;D.
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie przed jakimiś dwiema godzinami...stałam się aparatką xD...Różowe ligaturki...tiaa...no cóż..więcej tego błędu nie popełnię
![]() * Gdzie można kupić ten wosk? ( orto nie miała ) * Czy można pić Nestea i inne herbatki? xD Bo coli raczej nie. * Jak myć zęby? i czy można normalną szczoteczką. Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Przyczajenie
|
*Zęby myć mozna jak najbardziej zwykłą szczoteczką, tyle że tą'specjalną' jest po prostu o wiele łatwiej to robić.
*Co do wosku nie mam pojecia, swój dostałam od orto, a i tak nigdy nie był mi potrzebny ![]() *Ja tam herbatki pijałam, pijam jak najbardziej, i szczerze powiedziawszy coli też nie potrafię unikać ^^ ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- I jeszcze coś na mój temat. ![]() A jak milo teraz umyć ząbki, tak łatwo bez aparatu. ^^ Już się zaczynam przyzwyczajać. Ale jak mi zdjęła to było mi strasznie niewygodnie^^(jakby nie patrzeć 2,5 roku mojego życia ![]() I cały czas mam wrażenie, że moje ząbki wracają na swoje dawne pozycje ^^, jak tylko przechodzę koło lustra to analizuję czy coś się zmieniło ^^ Ale ogólnie to jestem zadowlona, nawet bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.