|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek!
Cytat:
Jeden kumpel stwierdził, że może to jakiś fundusz powierniczy, drugi myśli, trzeci cytuję może po prostu wiara w pieniądz? teraźniejsza religia wyznawana przez społeczeństwo?ja obstawiam wiarę w stabilność waluty - w sensie, że pieniądz nie będzie tracić na wartości, że jest dobrym środkiem tezauryzacji - ale to czyste strzały ![]() A Twojego TŻta to ![]() ![]() ![]() Cytat:
A tak to niczym ![]() Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W ogóle byłam dziś w Auchanie i oczy mi wypadły jak to zobaczyłam http://www.siamrituals.com/allproducts.html tu są te kosmetyki, w moim A. są tylko 2 rodzaje odżywek i 3 szamponów, kupiłam odżywkę ananasową i szampon melonowy (cantaloupe) są wspaniałe! I tylko 6,99zł szampon ma na 4 miejscu pantenol, tak cudownie myje włosy, są takie miękkie i megajedwabiste, zupełnie inny niż wszystkie...
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
mOna - a te kosmetyki są na sklepie czy w jakiejś galerii?
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Na sklepie normalnie
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#606 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Pozwolę sobie odpowiedzieć na poranne posty dotyczące religii it. Nie chcę nikogo urazić żeby nie było :P
Cytat:
Katolicyzm to nie jedynie wiara w boga lecz również wiara w dogmaty i stosowanie się do nauk kościoła. Cytat:
Cytat:
"Kan. 1096 - § 1. Do zaistnienia zgody małżeńskiej konieczne jest, aby strony wiedziały przynajmniej, że małżeństwo jest trwałym związkiem między mężczyzną i kobietą, skierowanym do zrodzenia potomstwa przez jakieś seksualne współdziałanie." Dlatego chęć posiadania potomstwa jest niezbędna do zawarcia ślubu. Cytat:
Cytat:
"Kan. 1096 - § 1. Do zaistnienia zgody małżeńskiej konieczne jest, aby strony wiedziały przynajmniej, że małżeństwo jest trwałym związkiem między mężczyzną i kobietą, skierowanym do zrodzenia potomstwa przez jakieś seksualne współdziałanie. Przyjmując sakrament małżeństwa jednocześnie zgadzasz się na zasady, które ustala KK. Jak widać dla KK ślub równa się rodzeniu dzieci.
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie są tylko tam dostępne? Pierwszy raz na oczy je widzę
|
||
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Za co nono? :p ja też je dziś pierwszy raz zobaczyłam, wyglądały mi na podróby TBS
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde, byłam w zeszły czwartek w Auchan i ostro lustrowałam półki z kosmetykami, ale nic takiego nie było.... może jakoś teraz weszło
albi do mnie nie weszłoCytat:
KPK nie studiowałam nigdy, ale może kiedyś zacznę
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak - najpierw emolium, później cała kuracja nizoralem i dalej śnieżyłam. O dziwo Vichy pomógł. teraz jak tylko coś mnie swędzić zaczyna to zmieniam szampon i paloma na głowę ![]() Mona - nie kuś nowościami ![]() ![]() benzynę muszę kupić, a nie nowe pachnidła-mazidła włosowe
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
o matko.. dymka, musiałaś mi przypomnieć?
jutro muszę zatankować ![]() umówiłam się do fryzjera
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co powiedziala, ze da rade uzyskac taki efekt??
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piotrkowalolitka o to samo chciałam zapytać
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
yyy idę do faceta, u którego już kiedyś robiłam balejaż na takich białasach tyle że wtedy z kolorem mocca gość twierdzi, że oczywiście się da i wstepnie wybraliśmy kolor - taki złoty blond 16.12 idę oczywiście nie musicie mi mówić ani grozić - fotki wrzucę ![]() a teraz idę coś zjeść i spać bo rano mycie kudłów pobudka o 5 ![]() dobranoc
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, jestem ciekawa jak wyjdzie
![]() aaa rzepka mi do oka wleciała, piecze Uciekam spać zaraz. Dobranoc |
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że boli
![]() Czyli 16 wreszcie będą fotki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ech...zbankrutuję.. chyba już wszystkie poszły spać - to ja też zmykam słodkich snów
"A że ją Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszna i święta..." Edytowane przez dymka Czas edycji: 2009-12-02 o 23:51 |
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie
Ale niektore poprzepadaly gdzie indziej
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień bry! Wkurzylam się i opitoliłam sobie grzywke :p
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę swoją podciąć ;>
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
miłego dnia życzę i biorę się za pracę ![]() fotka, fotka, fotka
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej przed ślubem niż po - przynajmniej bedziesz wiedzieć w co sie pakujesz
![]() Cytat:
tylko chodzi o to ze Ci księża zamiast przekazywać to co jest w KPK to opowiadają ludziom jakieś dyrdymały.... a nie oszukujmy sie, ile osób czytało kodeks kanoniczny?Raczej niewiele
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
A mnie obudzil facet o 8 godz
![]() Dalam wczoraj ogloszenie o prace i zadzwonil dzis z odziezy uzywanej. Chcial mi dac 5 zl za godz. Ale podziekowalam, bo musialam sie zdecydowac natychmiast, a ja tak nie lubie ![]() Jeszcze spytalam na jakiej to dokladnie ulicy to on: to najpierw niech sie pani zdecyduje bo miejsce zajmuje ![]()
|
#624 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak wlasnie robi kumpel buddysta, przyjezdza do mamy, siostry, do mnie i tak spedza czas.Oczywiscie to jest moje zdanie, nie wiem czy tak czynia wszyscy czy nie ![]() jedna rzecz mi sie podoba, ze to co robie jest sprawą mojego sumienia i ja bedę za to osądzona po smierci. Nie powinien mnie nikt oceniac czy robie zle, czy dobrze, owszem moze w głowie sobie myślec co chce, sama tak robie. Nie mam na mysli teraz wizazu, tylko ogólnie zycia. Najwazniejsze dla mnie jest to, ze ja wiem jak jest, a to czy inni myśla o mnie dobrze, czy zle, no cóz ich prawo. Jak mnie ktos dobrze zna, wie jaka jestem, jak ktos mysli zle, ok ma prawo, ja go siłą nie bede przekonywała do swojej racji, bo jak napisalam wczoraj, mało interesuje mnie co ludzie o mnie myslą ![]() Najblizsza mi osoba wie jak jest i jest ok, a reszta fru. Mój wuja był ksiedzem ponad 12 lat, az sie nie zakochał i mial wielki dylemat co zrobic. Postanowil "zrzucic" szaty i byc z tą kobietą, bo sam powiedzial ze woli zrobic tak, niz byc ksiedzem i miec na boku kochanke. Oczywiscie byla mega awantura w rodzinie jak tak mozna, ze to zauroczenie, skusiła go itp itd. Czesc rodziny nie chce go znac do dzis. Moja mama powiedziała krótko, ze my nie jestesmy od oceniania go czy zrobil dobrze, czy zle, sprawa jego sumienia i tego jak po smierci zostania osądzony.Dzis ma żone, 3 dzieci i wszystko jest ok. dzis od rana mam wielkie filozofie ![]() Cytat:
czy kazdy urzad musi sie zgodzic na swoją przysiege? czy to juz kwestia podejscia urzędnika? pytam tylko z ciekawosci ![]() jesli teraz zgadzam sie wziąć ślub po katolicku, to przysiegam na ślubie wychowac dzieci w tej wiarze (a co potem one zrobią, to ich sprawa). wiem, ze jest wiele odłamów wiary, ale przyznaje, nie wchodziłam nigdy w szczegóły, bo mnie to nie interesowało po prostu Cytat:
gadała sensownie chwilami, ale nie wiem czy mam tutaj pisac "newsy", żeby potem znowu nie bylo "afery" (afera w dobrym słowa tego znaczeniu)teoretycznie nie, ale ile jest matek na siłe ciągnących dzieci do kosciola? (moim zdaniem bez sensu to). Kiedys chodzilam naprawde do kosciola co niedziele, z własnej woli, ale potem przez pewne sytuacje sam kosciół mnie zniechęcil do siebie. Denerwuje mnie to "sprawdzanie" czy dzieci chodzą do kosciola i zbieranie podpisów po kazdej mszy ze bylo sie obecnym i po spowiedzi tez ![]() Cytat:
tak nam powiedzieli ![]() póki pamietam, pytałam sie wczoraj ludziom, czy słyszeli ze jakies tam zaswiadczenie z USC, ma kosztowac tyle co ślub cywilny - potwierdzili ze tak kobieta gadała, wiec sie nie przeszłyszalam dodam jeszcze, ze kazdy z nas bedzie mial egzamin z ksiedzem, z religii - to sie wczoraj dowiedzielismy. Cytat:
Cytat:
wiem ze to mega ciezkie, ale wyjdzie Ci na dobre. To chyba Tobie pisalam na PW jak mnie załatwil eks. Po latach stwierdzam tylko, ze przez tamto wydarzenie jestem silniejsza. jedno z czym zgadzam sie w 100% z tych nauk to to, ze nie mamy liczyc na to ze facet/kobieta zmieni sie po slubie na lepsze. Jak nam juz teraz cos nie pasuje w partnerze, to albo to akceptujemy i wiemy ze bedzie jak jest, albo sie rozstajemy. Bo jak ludzie są ze sobą pewien czas, wiedzą jacy są i zazwyczaj to kobiety łudzą sie ze faceci kiedys tam sie zmienią dla nich, ale to niestety nie prawda Cytat:
Cytat:
![]() Chatul, az mi dziwnie ze sie zgadzamy z czyms ![]() Cytat:
Brat TZ jest prawie 3 lata po ślubie, a dzieci na razie nie ma i ZAWSZE padaja pytania kiedy to bedzie ![]() akurat ostatnio rozmawialam z nią sam na sam i wiem dlaczego dzieci nie mają i jak Ci wyszło?
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
ale dzisiaj zimno.....brrrrrrrrr...na wet trochę śniegu spadło Lolitka, wracając na chwilę do tematu ja po tabletkach miałam przysrost libido brałam je chyba z 8 lat i mój gin kazał zrobić mi przynajmniej roczną przerwę mi przeszła byłam u gina i się dziwił, bo zwykle jest odwrotnie nie wiem teraz to wszystko się*unormowało, ale przez pierwsze miesiące dziwnie mój organizm funkcjonował bez hormonów....powinnaś skonsultować się*z ginekologiem, może źle dobrał Ci table
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
myślałam, ze temat umarł, ale widzę, że wciąż maglujemy KPK itd
no to może jakoś się do tego wszystkiego ustosunkuję raz, a dobrze żeby już więcej się nie powtarzać.wierzę w Boga, nie w kościół. do kościoła chodzę, bo tak zostałam wychowana i jest to dla mnie swego rodzaju rytuał. prawo kanoniczne na tyle ile znam, to szanuję, ale nie ze wszystkim się zgadzam... nie uważam jednak się za gorszą katoliczkę od innych tylko z tego względu, że na pewne sprawy mam swój pogląd. tyle. wiara, religia, jakakolwiek by nie była, zawsze budzi pewne kontrowersje. ja to szanuję. Cytat:
KPK to dla mnie jedno, a ceremonia ślubu to drugie.... i zgodzę się tu z teorią, że pary biorą ślub kościelny tylko dla tej pięknej, uroczystej otoczki. tak naprawdę nikt się nie zastanawia co dokładnie mówi KPK, bo dla większości oczywiste jest to, co się wiąże ze wspólnym życiem i ze ślubem Cytat:
całe szczęście KPK nie mówi w jakim terminie mamy zachodzić w ciążę ![]() nie no ogólnie dla mnie to temat rzeka i nie chcę się już więcej wypowiadać, bo każdy ma swoje zdanie i łatwo kogoś urazić tyle.
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przyszedł moj proboszcz do szefa
nie wiem po co, ale mam nadzieje ze wszystko załatwi, to moze uda mi sie z tym egzaminem z religii ![]()
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
a ja dzis ide sciac wlosy,tzn koncowki w v-ke moja wymarzona i upragniona |
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tam żadnego egzaminu nie mieliśmy ![]() Cytat:
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

szampon ma na 4 miejscu pantenol, tak cudownie myje włosy, są takie miękkie i megajedwabiste, zupełnie inny niż wszystkie...

Pewnie są tylko tam dostępne? Pierwszy raz na oczy je widzę

oczywiście nie musicie mi mówić ani grozić - fotki wrzucę
pobudka o 5 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
21.06.2014r.