![]() |
#1 | ||
Wtajemniczenie
|
Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Witam w kolejnej, X już części, wątku "Nasze codzienne jadłospisy" nazywanego dawniej "Ile dziś zjadłam"
![]() Linki do poprzednich wątków: Link do części I: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107931 Link do części II: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196313 Link do części III: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215124 Link do części IV: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234267 Link do części V: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 Link do części VI: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272647 Link do części VII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089 Link do części VIII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336565 Link do części IX: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360100 Cytat:
Cytat:
Zapraszam do wklejania swoich jadłospisów i podczytywania wątku ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
haha pierwsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jest i X część mojego ulubionego wątku !
![]()
#4 |
Raczkowanie
|
No to może moje R
![]() Śn: owsianka z 4 łych, na mleku 1,5% z jabłkiem, pestkami dyni i orzechami włoskimi IIŚn: 2 kromki chleba pełno z sałatą, pomidorem i polędwicą IIIŚn: 100g serek wiejski z plasterkiem polędwicy Ob: filet z kurczaka z ziemniakami i sałatką mamy roboty K: jajecznica z 1 jajka z serkiem wiejskim na ciepło <333 pomidory i sałata Iii jak?
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza R
Jakoś mi się nie podoba ![]() Ś -> owsianka (3 łyżki płatków, otręby, mleko, woda, jabłko, twaróg) 15 min stepper II Ś -> grahamka posmarowana homo nat+wędlina+ogórek zielony Ob(na uczelni)-> sałatka z paluszków surimi (paluszki surimi, ogórek zielony, pomidor, papryka, jogo nat, sok z cytryny) P -> 2 pałki z kurczaka ugotowane, sałatka z surimi (j.w.), 1/2homo nat z keczupem, kawałek galarety wieprzowej 20 min stepper, 11 min twister K -> wieśniak+pomidor Ten niby-podwieczorek <porażka>
#6 |
Zadomowienie
|
no to moje dzisiejsze zabiegane (od 8 do 19.30 poza domem :/) U:
Ś: owsianka (mleko kozie, płatków ok. 60g, dwie łychy twarogu, amarantus, otręby, migdały, banan)+ kawa z mlekiem IIŚ: pół wieśniaka+ danonek malinowy+ migdały, łyżeczka masła orzechowego, kilka laskowych, wiórki kokosowe IIIŚ: dwie kromki pełnoziarnistego ze słonecznikiem+ ser żółty, mintaj gotowany, rzodkiewki O: kasza jaglana+ mintaj gotowany w przyprawach+ pomidor z przyprawami K: jajko sadzone z żółtym serem+ pół wieśniaka z pomidorem troche mało dzisiaj wyszło, ale ani czasu, ani środków... chyba nie ma tragedii, niee?
#7 |
Rozeznanie
|
U/R
1. 4 łyżki płatków żytnich i ryżowych na jogurcie z bananem + rodzynki, orzechy, pestki dyni, słonecznika, siemie 2. Grahamka z ziarnami z masłem i pomidorem, jabłko 3. Talerz zupy-kremu z brokułów z zielonym groszkiem, marchewką i kaszą gryczaną, pół fileta z kurczaka, makaron durum ---5 godzin zajęć--- 4. 3 kromki chlebka pszennego pełnoziarnistego: z filetem z indyka, polędwicą z kurczaka i ogórkiem parę łyżek wieśniaczka 3% I jak się podoba? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
cześć w kolejnej odsłonie NCJ
![]() mam dla Was wiadomość. no dobrą! przełamałam się! ![]() ![]() a więc tak. dzisiejsze U/p : śn. owsianka: 2łychy płatków,duża garść Magusiów,garść mieszanki orzechów pokrojonych zalane szkl. mleka2%.gryz grahamki taty(ukradłam ![]() 2śn.(szkoła)grahamka z twarożkiem i dżemem morelowym.mandarynka 3śn.(też szkoła) activia wiśnia-czarna porzeczka(nie posmakowała mi-za słodka),jabłko,mandarynka . ob. woreczek kaszy gryczanej + gulasz z mięskiem,papryką,ogóreczk iem kisz.(taki do placków po węgiersku,tyle,że ja placków nigdy nie lubiłam dlatego zjadłam z kaszą)tego tak 2-2,5 chochli + sałatka z pomidorka i papryki. 2 mnadarynki pod.(u mnie nowośc więc tak małymi kroczkami zaczynam,ale.. ![]() kol. jajecznica z 2jajek na 2ostatnich plasterkach szynki z indyka. 2 kromki chlebka swiezutkiego 'zytniego z cebula pieczona' posmarowane maselkiem i surówka z pomidorka i cebulki 2 mandarynki po kolacji(megasukces!!!:jup i ![]() melisa gruszkowa jestem z siebie zdecydowanie zadowolona ![]() proszę o obiektywne oceny i komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
dzisiejsze U:
I: owsiana z 3 łyżek i szkl. mleka 2%, bułka żytnia z masłem, serkiem capri, papryką ziel. i sałatą+kubas zielonej jaśminowej II: kanapka z 2 krom pełnoziarnistego z masłem, wędliną dr. sałatą+chyba z 5 pomidorków koktaljowych III: jogurt śliwkowy jogobella-8zbóż 180g. IV: wielgachne jabłko V: i zaraz potem- ziemniaki, cwiartka z kurczaka gotowana, marchewka got. w rosole i korniszon(zepsuty był ale zorientowalam sie troche za pozno ![]() VI: ciemna bułka z pestkami słonecznika, przekrojona na pól, maźnięta masłem z jajkiem (tak ok. 1.5-wiecej bialka niz zoltka ![]() czuje się fatalnie-znowu mnie wybrzyszyło...chyba rzeczywiście powodem jest TO pieczywo pełnoziarniste ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja mam na ich punkcie hopla, wiec może tylko tak mi się wydaje ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() jeśli na R, to zamieniłabym kolacyjkę, na bardziej białkową. Ogólnie chyba troszkę mało nabiału jest... może jakiś twaróg, albo wiejski cały ?
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no niestety- urozmaicenie warzyw jest w weekendy, w tygodniu prowadzę życie biednej studentki ![]() o! A danonka malinowego w połączeniu z wieśniakiem i masłem orzechowym polecam ![]() ![]()
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2009-12-02 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U(?)
ŚNIADANIE(8.30) Jogurt Jogobella śliwkowa, kromka razowca z sałatą, mielonką z indyka, pomidorkiem. Jabłko, dwa ciasteczka cynamonowe. Herbata. OBIAD(15.00) 2 big naleśniki z serem i brzoskwinią z puszki, polane śmietanką i sosem czekoladowym. KOLACJA(19.30) Serek wiejski, dwie kromki razowac z sałatą, mielonką z indyka (zasmakowała mi ![]() Caly dzien na uczelni...;/ Nadaje sie chociaz na U ten moj dzisiejszy jadłospis? |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaa, no i mało NNKT ![]() Cytat:
![]() III Śniadanie bardzo ładne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojjj ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
^Dzięki za ocenkę
![]() ![]() @pyskatka89 Jogurt naturalny z tesco, zwykle pół opakowania 330g rano spożywam ![]() A ja przeciwnie: nie lubię mieszanych kanapek, czasem ser żółty z pomidorem jeszcze wcisnę, ale juz z wędliną mi to absolutnie smakowo nie pasuje ![]() Na kolacje często jest serek jakiś, ale ulubionego chlebka odmówić sobie nie mogę ![]() ![]() Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2009-12-02 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moje U/R:
Ś(11.00): bułka pszenna z makiem ok 70g z sałatą,szynką,pomidorem i szczypiorkiem, druga poł. z serem topionym light,pomidorem,ogórkiem i 3 małe konserwowe, kubek zielonej. Przekąska: big jabłko,pomarańcz,kawa z mlekiem O: talerz sałaty greckiej(lodowa,oliwki,po midor,ogór,cebulka,trochę fety,łycha vinegretu),150g kuraka z teflonu + pare różyczek kalafiora Deser: mango + wafel ryżowy 1,5h siłowni K: wiejski z truskawkami i jagodami zmiksowany i podgrzany z mikrofali ![]() 1,5l wody Jak?
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez już przestałam opychać się twarogiem na noc, znudził mi się, teraz preferuję własnie białko zwierzęce, na które mam ostatnio straszną chcicę ![]() I dam jeszcze moje Utrzymanie: Śn. 3 kromki razowca słonecznikowego z masłem - dwie z pekińską, polędwicą z indyka, papryką czerwoną i ogórkiem świeżym, jedna z domowymi powidłami śliwkowymi, herbata z cytrynką II Sn. duzy jogo nat. z potartą gruszką i łyżką orzechów włoskich, 2 mandarynki, kawa z mlekiem Ob: pół woreczka kaszy gryczanej z sosem pomidorowym ze skrojoną parówką wieprzową (350g krojonych pomidorów z kartonika ^^, zioła, natka pietruszki, łyżka oliwy, ogórek kiszony), dużo wiórek buraczków; herbata Pod: 2 pierniczki marcepanowe, kubek ciepłego mleka z łyżka miodu - mało treściwie, ale przed kolacją Kol: kroma chleba wieloziarnistego mieszanego z masłem, plastrem szynki wiejskiej, kilkoma łyżeczka serka wiejskiego i ketchupem, zapiekana w mikrofalówce ![]() po: 3 duże marchewki i herbatka ![]() i jak?
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2009-12-02 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Wieki temu tu bywałam
![]() R studencko- chorobowe ![]() 1. owsianka- 2 łyzki płatków owsianych, 2 zytnich, 2 otrab owsianych, łyżka rodzynek, pół grejfruta, mały kawałek chudego twarogu, cynamon, 100 g jogurtu naturalnego; kawa z mlekiem 2. kromka chleba domowego- mieszany, z sałatą zielona i szynką drobiową 3. krokiet z mięsem (najnormalniejszy) , duuuuuża porcja ćwikły 4. 150g twarogu chudego, 3 czubate łyżki płatków migdałowych, z łyżeczka kawy i odrobiną mleka 5. duża porcja ćwikły z grubym plastrem szynki drobiowej Jeśli będę długo siedzieć to marchew+twaróg A w międzyczasie woda z cytryną, zielona herbata, tiger
#19 |
Rozeznanie
|
do do owsianki to próbowałam wersji na słodko ale mi nie podchodzi...rzeczywiście zdewcydowanie wolę czystą i kleikowatą, mmm...jeszcze zeby tak to wszytsko mleczkiem dobrze przeszlo
![]() ![]() ![]() pszenny? jakoś nie specjalnie mi się to uśmiecha. a jakieś mieszane, orkiszowe, zytnie? no nie wiem...naprawde nie mam pojęcia czym moge zastąpić swego ukochanego pełnoziarniaka ![]()
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I są to wyjątki takie jak: - pieczywo na ciepło - tosty, grzanki czy też zapiekane bułeczki - wtedy jasne jak najbardziej - odpowiedni "obkład" z jasnym pieczywem całkiem nieźle smakuje szynka(ale nie drobiowa, tylko np polędwica sopocka) kanapki z jajkiem - oooo tak ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dawno nie wklejałam, więc moje Utrzymanie
![]() I. grahamka z masłem, sałatą obie połówki z wędliną, musztardą, cambertem, ogóekiem, rzodkiewką i szczypiorkiem zapieczone, kubek herbatki malinowej z soczkiem malinowym, pomidor ze szczypiorkiem II. jabłko, serek homogenizowany waniliowy TSM z migdałami, żurawiną i suszonymi morelami III. 2 jajka sadzone, ziemniaczki z koperkiem, gotowane warzywa : brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, szpinak polane ciepłą oliwą z oregano i czosnkiem IV. micha sałatki z łososia wędzonego, kalafiora, marchewki, groszku, szczypiorku, ogórka kiszonego, jogurtu, musztardy i majonezu i proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nieprzytomna;156334 89]
Również uważam, że lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki za dobre słowo ![]() ![]() chociaż w głowie to różne myśli z racji zwiększenia posiłków..ale co tam. trzeba to jakoś olać. to ja tu rządzę!a nie moje beznadziejne wymysły... nieprzytomna a może Ty wkleisz swój jadłospis?chętnie bym zerknęła.widzę,że troszkę tu 'siedzisz' więc polookałabym, z chęcia ![]() proszę o oceny także innych. dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
R.
I:grahamka podłuzna z masłem,warzywami,wędlina z kurczaka ,jajko na twardo, jabłko TRENING ( 55min rowerek ,15min buns,20min abs,pompki) II:tuńczyk WSW puszka, warzywa,5łyzek kaszy gryczanej III: piers z teflonu w ziołach, spora garść orzechów(nerkowca+laskowe ) IV:łosoś wędzony 100g, papryka V:wiejski, pomidor,zioła. Poprosze o ocene ![]()
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
ENTER mi nie działa tutaj :/ dlatego tak wychodzi... ;/ ja dzis prawie to samo: SNIADANIE:pół grahamki cienko posmarowana maslem,2 plasterki szynki drobiowej,niecała szklanka mleka 2% OBIAD:250 ml zupy krem-rosołek zmiksowane warzywa i kawalek mięska gotowanego (wszystko zmiksowane jak dla dzidzi:P) PODWIECZOREKmleczko sojowe czekoladowe 175 kcal KOLACJAgrahamka cienko posmarowana masłem,1 plasterek szynki drobiowej GODZ 21: szklanka mleka
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dopiero teraz zobaczylam ze nowy watek;
R, prosze o ocene sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z cienko posmarowanym maslem, pomidorem i papryka /// czasami zamiast chleba owsianka na mleku z dodatkiem miodu 2gie sniadanie: 2 kromki zlozone z pomidorem i papryka (razem 4 kromki) lunch: jakis owoc, czesto kiwi lub jablko obiad: okolo 200 gr wazywek na patelnie + kostki soji + troche sezamu podwieczorek: 200 gr serka huttekase danone ten: http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=7543 z ok. cwiartka pomidora, troszeczke papryki + przyprawy ile to wszystko ma kcal? dobre na redukcje czy czegos brak? jesli tak to moglby ktos podac cos bezmiesnego |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dopiero teraz zauwazylam nowy watek
Mzai napisalam ci pare pytan na starym odnosnie bezglutenowej diety ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
To może moje zabiegane U/P (
![]() I: pszenna bułka /90 g / z masłem, twarogiem i powidłami śliwkowymi / nutellą , kubek tłustego mleka II: bagietka z masłem, szynką, kozim serem i awokado; 2 grube plastry świeżego ananasa III: puree ziemniaczane na maśle i śmietanie, jajo sadzone z cebulką, kalafior z bułką tartą IV: 2 (?) paski mlecznej czeko Ritter Sport; jogurt waniliowy z wkrojonym bananem i rodzynkami w czekoladzie jabłko V: bułka wieloziarnista z masłem, żółtym serem, drobiową szynką i awokado / masłem i konfiturą malinową, herbata z konfiturą malinową i cukrem V: twaróg z cukrem, kakao i mini bananem , kubek kakao Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze R
![]() szklanka wody z cytryną na czczo. I. owsianka (4łyżki pł. owsianych, szkl. mleka 2%, jabłko, cynamon), czerwona herbata II. jabłko, jogurt naturalny, 2 mandarynki III. ryba pieczona w ziołach w piekarniku + jakieś warzywka. czerwona herbata ćwiczenia (skakanka, step, brzuszki, przysiady) IV. 1 krokiet z mięsem mielonym (akurat mama robiła, więc skorzystałam, ale na R raczej nie bardzo chyba..?), szklanka mleka, czerwona herbata. I jak? Można prosić o ocenkę.? ![]() tak na oko mniej więcej ile kcal może tu być? Edytowane przez monisia02 Czas edycji: 2009-12-03 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tego co jest- ładnie, zdrowo, kolorowo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.