|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
moje dziecko wymiotuje teraz już godz śpi dzwoniłam do lekarza dyżurnego mówiła żebym przyjechała po skierowanie do szpitala
jezu ja nie chcę aby mały pojechał do szpitalawłaśnie wygotowuję butelki może tak się jakieś świństwo zalęgło ![]() ![]() |
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() A ja już od pół godzinki na nogalach, maluszek ma zaś nocny katarek który go zbudził. Za oknami mgła aż chce się spac , chociaż ostatnio on wstawał w nocy nie powiem, już przeszliśmy na sztuczne mleko, tzn. jeszcze w nocy jest jedno karmienie, wypompowuje ze mnie resztki .malutka -ale żeś sie napracowała Tż też . Doczekalam się zębolka Eve - no u mnie tak jakoś wyjdzie że w tym mieszkaniu w ktorym mieszkamy od 3 lat przyjmiemy pierwszy raz bo poprzednie nas omineły bo byliśmy u mych teściów Mell - no już niby zgrzeczniał tata ale jak ma manewry to odstawia takie szopki że mam go serdecznie dośc i ma gdziesz wszystko i wszystkich . No a z zębolka sie ciesze jak szalona hehe.ursull - no normalnie u nas jest dużo bloków i dlatego kolęda trwa od początku grudnia do końca stycznia. ania - co za koleś ![]() blondynkapoznan - daj koniecznie znac co tak u was, jak Olivierek, kurcze oby to nie było nic poważnego. Trzymajcie się i zdrówka Illbanka - helooo Lece do moich chlopów, zaplanowalam na dzisiaj troche sprzątania więc trzeba się wziąśc w garśc i czochrac chatke. |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
marika
mały jest głodny nie wymiotuje ale nie wiem co mu dać chyba tylko kleik ryżowy muszę mu kupić orsalit.
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
hej rany ale piszecie zaledwie pare postow napisalam w starej czesci a tu juz nowa.
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że jesteście, bo już się bałam, że jak zajrzę nie będzie Was tu tylko na tych nowych mamkach, fajno
![]() U nas noc okej, ale od rana znowu jakaś rozpacz, nie wiem co mojemu dziecku dolega, ale już się nie skarżę, bo zaraz mnie Caro zje, że głupia jestem i mało wiem ![]() Marika gratulujmy Igorkowi zęborta ![]() No i czekamy na tą porawę Twoją w sensie, że będziesz tu częściej zaglądała ![]() Malutka fajnie, że maluszek dochodzi do siebie ![]() dla pracowitego tżtaAnia mimo, że nie znoszę kotów, to tekst może i śmieszny, ale nie podszedł mi ![]() Blondynkapoznan oj biedactwo, trzymam kciuki by jednak obeszło się bez szpitala, dużo zdrówka dla Oliwierka oj widzę, że już nieaktualne no i dobrze, tak czy inaczej zdrówka życzę
|
|
|
|
#306 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A szkoda by było!Cytat:
Cytat:
SUPER! Teraz Igorek bedzie miał cie czym gyźć ![]() 2. Kolede? jak to? czemu teraz? COŚ MI TU ŚMIERRRRDZI Wiem! Marika nas sprawdza czy ją czytamy i czeka teraz na reakcje.Cytat:
Ja tam jeszcze dziś nie zaglądałam Jestem bossssska. Dzisiaj powstrzymałam sie od zdrady (jak na razie).Cytat:
![]() 2. ale mi dobrze zyczysz... Ale sniłam o was, serio. Całą noc pisałam z wami Caaaaałą noc ....czaisz? wykonczyc sie mozna.Cytat:
jesli tak to juz tam nie wracam! ![]() Ania skąd wiesz ze napisał to "Andrzej"? Ten tekst jest podawany na wielu forach i blogach.Wczoraj przez wizaż zaniedbałam Tż-ta, nie zrobiłam obiadu! ![]() Coś mi tu kupą jedzie a przed chwilą jednej sie pozbyłam... NIE NADĄŻAM!
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka niby ok, dwie pobudki i wstałam o 5:30. Jednak nie czuję się wyspana Aleks wczoraj po raz pierwszy nie histeryzował przy wieczornej kaszce. Za to dał babci popalić przez cały dzień, niewiele spał i ciągle marudził. Ja oczywiście w pracy a tu normalnie szpital...sami chorzy. W moim pokoju (siedzimy we trójkę) kolega właśnie stracił głos a koleżanka tak kaszle jakby płuca chciała wypluć. Super, ja to pikuś ale jak mi zarażą Aleksa Na razie nic mnie nie bierze ale nie wiem jak długo a wirusy do domu pewno znoszę. Dobrze że chodzę pieszo, może wymraża je po drodze...![]() Carolajna, super że z nerkami ok Mam nadzieję że mu tym nie zaszkodziła...Poiglot, okropna historia biedna kobieta. Dzolana, pyzunia z Twojej córci Marika, gratulujemy zębolka ![]() Malutka, Aleks też szarpie mnie za włosy, zawsze w domu muszę wiązać. I mógłby startować w konkursie na największego upierdliwca ![]() Blondynka, dobrze że Olivier już nie wymiotuje, mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala |
|
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
Bardzo dawno się do Was nie odzywała, ale sukcesywnie podczytuję. Nasza Lenka ma już skończone 5 miesięcy a 15 grudnia będziemy świetować pierwsze pół roczku. Od początku jak się urodziała miała problemy z cerą buźki - potówki, zaczerwienienia itp. Stosowała Clotrimazolum i Neomecinum na zalecenie lekarza i jakoś zwalczyłyśmy te dolegliwości. Obecnie od jakiegoś miesiąca mała jest już na sztucznym mleku Hippa. Wcześniej jak jeszcze karmiłam pediatra zalecił odstawienie przeze mnie nabiału, który być może powodował alergie. Teraz mała ma znowu problem z cerą policzki zrobiły jej się suche i zaczerwienione, skóra wygląda jak marmurek. Pediatra zaleciła, żeby zrobić tzw prowokację tzn. podać dziecku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego lub mleka. Jeśli nie będzie po nim wysypki, biegunki, bólów brzuszka to znaczy, że nie ma to związku z alergią. Troszkę się tego obawiam. Mam pytanie czy któraś z Was miała taki przypadek u swojego maluszka i co pomogło. Będę wdzięczna Pozdrawiam cieplutko Aga
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie oglądam tvn i M.Czerkawski mówi, że ma syna Iwa
Papuga ![]() Gosik coś te nasze dzieciaczki rozrabiają ostro, dobrze, że Aleksio chociaż kaszkę wcina, Iwo moich zupek już nie lubi ale jakoś biszkopciki z musem jabłkowym mu smakująAguha ja nie pomogę niestety, my się jeszcze nie znamy, więc witam ![]() Kuroikaze ale piękne uzębienie nam Natanek pokazał, brawo! Mój ma dwa i w dodatku maleńkie
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-03 o 10:17 |
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro dam zdjecie, dam jak wlosy umyje
w poniedzialek tzn umyje dzisiaj ale nie bede miala juz kiedy zrobicMarika gratulujemy zabka! Blondynka mam nadzieje ze z Oliwierkiem juz dobrze Aniaprzeczytalam poczatek dlaej mi sie nie chcialo ![]() Jedno zdjecie dla Ursull i Caro, Caro kiedys chciala zobaczyc moje farby, a Ursull moze cos fajnego mi poprawi. format prawie 100x70 beznadziejnie mi to wyszlo ![]() a na drugim 6 z 8 zebow Natanka ![]() jadl dzis biszkopcika
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-12-08 o 16:31 |
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
aguha nasz Natan mial krostki. pierw lekarz stwierdzil ze to skaza. mimo odstawienia nabialu one nadal sie pojawialy. jak wprowadzilam go spowrotem do diety
(powoli) to krostki zniknely. ja karmie piersia
|
#312 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie boj sie podac tego jogurtu, jesli to ma pomoc w rozwianiu wątpliwosci. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Zapytałam na złych mamach czemu usuneli nasz wątek i oto co otrzymałam w odpowiedzi ![]() Cytat:
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a po jakim czasie ponownie wprodziłaś znów nabiał do diety?
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy mowi ze moze ma rota
a ze byl szczepiony to tylko wymioty ma My narazie zdrowi maly nic nie je dalam u troche wody z glukoza
|
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
aguha ale o tylko łyzeczka
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
jasne wiem, że muszę to zrobić, bo inaczej trzeba będzie zmienić mleko, może w tym tkwi przyczyna
tylko się zastanawiałam, czy takie suche policzki to rzeczywiście alergia czy może reakcja na temperaturę, teraz jest zimniej na dworzu niby kremuje się dzieciaczkowi buźkę zawsze to coś usłyszeć od innej matki, że podobny problem był i znikł, troszkę to uspokaja podam jej w przyszły wtorek tak żebym mogła zgrać się z godzinami przyjęć pediatry
|
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc wizazystki
![]() Oczywiscie sie nie wyspałam - przez was, nie przez dziecko ![]() blondynka czyli jest juz poprawa? Iwciag wlasnie ogladam tvn...Iwo to fajne imie, a przez moment zastanawialam sie nad nim, ale pozniej zapomnialam, a teraz znow mysle ze ladne Kuroikaze no kolekcja zabkow godna podziwu...Dzieci z zabkami wygladaja doroslej A malunek bardzo ladny, fajne ze masz taka ciekawa pasje, i talentanulka to jędze, nie? Rozgryzły nas Teraz to juz chyba tam nie pojdziesz
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Mell czasem pojde, ale tylko Was bede KOCHAĆ
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Obiecuje, ze bede was zdradzac na bieżąco
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag, mi też się Iwo podoba
![]() Kuroikaze, piękny obraz a zębolki super jak stałe...
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka ale one Cie nie lubia
![]() Ursull jak dawno nie pisałas streszczenia jak bys miala kiedys mieszkanie wysprztatane, obiadek zrobiony, Tz zaspokojony, Milenka spalaby juz kolejna godzinke z rzedu i strasznie bys sie nudzila to naskrobalabys cos?
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Eee tam, sztywniaki
![]() Cytat:
Nie mam pojecia. Moze andrzej moze stefan. Ja to zywcem przekopiowalam ze strony i wkleilam. Ode mnie nie ma tam slowa. Nie znam goscia
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell dziekuje
choc moja pasja nie sa farby, dla mnei sa takim malym koszmarkiem i pieta achillesowa, ale jak trzeba na zajecia to trzeba ![]() Gosikk no wlasnie kazdy mowi ze takie lopaty dziekuje Aguha ale NAtan mial takie krostki jak pryszcze, a po jakim czasie... hmm nie wiem dokladnie chyba ze 3 miesiace. skoro nie karmisz piersia to chyba inaczej nie da sie sprawdzic.. o jogurt sie nie martw, jest juz w deserkach od 6 msc to tylko lyzeczka a bedziesz miec pewnosc a jakie mleko podajecie? bo my nadal bebilon pepti. Anulka opowiedz jaka burze tam zrobilyscie bo mnie sie nie chcialo tam logowac ![]() Blondynka rotawirus wspolczuje, mam nadzieje ze jednak nie i szybko mu przejdzie... ciekawe gdzie on to dostal.my nie szczepilismy na rota...
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka, jeżeli to rorawirus to całe szczęście że zaszczepiony, przynajmniej przejdzie lekko
Kuroikaze, no właśnie ja też się nadziwić nie mogę że takie łopaty Myślałam że mleczaki to drobniutkie są Ale cieszę się że nie jest jedyny
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosikk hehe
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to rota na 14 ide do lekarza.
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka trzymam kciuki
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasza Lenka też miała na początku takie pryszczyki wtedy smaorawałam je maściami i zniknęły z czasem
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Musialam cos nie doczytac...
Trzymam kciuki i daj znac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

jezu ja nie chcę aby mały pojechał do szpitala

, chociaż ostatnio on wstawał w nocy nie powiem, już przeszliśmy na sztuczne mleko, tzn. jeszcze w nocy jest jedno karmienie, wypompowuje ze mnie resztki
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
chyba tylko kleik ryżowy muszę mu kupić orsalit.

A szkoda by było!
.
jak to? czemu teraz? COŚ MI TU ŚMIERRRRDZI
Jestem bossssska. Dzisiaj powstrzymałam sie od zdrady (jak na razie).
wykonczyc sie mozna.
Na razie nic mnie nie bierze ale nie wiem jak długo a wirusy do domu pewno znoszę. Dobrze że chodzę pieszo, może wymraża je po drodze...
Mam nadzieję że mu tym nie zaszkodziła...
biedna kobieta.