|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Pysiamn - kuruj się
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
na bank będzie można otrzymać dodatkowe rzeczy od Tż- a jak nie to zagrożę im, że zakrwawie im całe łóżko- a niech zmieniają pościel co 5 minut
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku dobry pomysł z torbą na kółkach!
Mamaidy a może dzidzia poprostu będzie filigranowa. jeśli bardzo się martwisz, to może idz jeszcze do kogoś na konsultacje. Dziewczyny też macie wodniste upławy?patrzę a tu takie jakieś glutkowate grutki a wkładka mokra jakby coś się wylało... i jeszcze cukier mi zle wyszedl, no ale tłustych tostów jeść nie powinnam głupia jestem
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() sweet ![]() ![]() pysiamn szybkiego powrotu do zdrówka Cytat:
![]() Lista do szpitala bardzo mi się przyda, bo właśnie jestem na etapie pakowania. Więc na pewno skorzystam ------------ Nie uwierzycie gdzie dzisiaj byłam-----------> u dentysty na przeglądzie pani mnie pochwaliła i powiedziała, ze mam piękne zdrowe ząbki. Naprawiła małą usterkę (bez znieczulenia ) i teraz jak mały będzie miał 3 miesiące to przyjść tylko na zdjęcie kamieniaA ja byłam pewna, że mi zęby poleciały w ciąży a tu taaaka miła niespodzianka. Tż ma jednego ząbka do leczenia a pani dr powiedziała że nasz synek będzie miał po nas pikne zębole ![]() Muszę sobie tylko kupić wapno w aptece bo teraz dzidziol dużo wysysa ze mnie |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobitki!
Wczoraj znowu miałam bieganinę, muszę przystopować, bo jeszcze.....nawet nie chce mówić! Sweet, ula trzymajcie się dzielnie Pysiu kuruj się kochana Jejku, piszecie o spakowanych torbach, a ja jeszcze nawet nie mam rzeczy do tej torby! Teraz jak będziemy w Polce, chcemy już wszytsko kupić. Będę dzis po południu robić listę zakupów i aż się boję ile tego będzie Chociaż powiem Wam, że w zasadzie do szpitala to tylko potrzebowałabym dokumenty i kosmetyki dla siebie. Tak to wszystko dają dla mamusi i dla dzidziusia Więc w zasadzie będę kupować rzeczy na po szpitalu Ale i tak wolę mieć na przykład swoją koszulę niż taką szpitalną ![]() Wczoraj na szkole rodzenia było fajnie, najpierw była relaksacja, później ćwiczyliśmy, opowiadała wczoraj o porodzie w tym szpitalu i ćwiczyliśmy też oczywiście oddychanie. Wczoraj można było zobaczyć porodówkę, tutaj to się nazywa Kreissaal. Mąż przyjechał po mnie, więc fajnie, bo on też mógł zobaczyć Powiem Wam, że zrobiło na mnie wrażenie to, że w ogóle nie wygląda jak szpital. Bardzo miłe położne Najpierw byliśmy w pokoju, gdzie robi się ktg, osobny jest pokój do usg, później przeszliśmy do pokoju, gdzie się przebywa, jak np. skurcze nie są jeszcze tak bardzo bolesne. I tam super kanapy, piłki i różne przyrządy, nawet lodówka z jedzonkiem i ekspres do kawy dla tatusia Późnej już przeszliśmy do sal gdzie się rodzi, są tam takie dwa pokoje, bardzo przytulne i każdy z tych pokoi ma wannę W jednym jest bardziej nowoczesne łóżko, nawet z takim specjalnym wycięciem, że można na siedząco rodzić. Specjalne stołeczki też są do tego. Wanny też super Na końcu poszliśmy do pokoju, gdzie przebywa się po cc. Tzn. przewożą tam mamusię, jeżeli np. cc odbywa się ok 14, a wtedy na salach są godziny odwiedzin i żeby taka kobieta miała spokók po operacji, to przebywa jeszcze jakiś czas w tym własnie pokoju razem z tatą i maluszkiem Przy cc mąż może być obecny jeżeli jest znieczulenie miejscowe, przy ogólnym już nie, ale to tylko ze względu na widok intubowania (tak stwierdziła położna). Jak zobaczyłam to wszystko to z jednej strony trochę mniej sie boję, a z drugiej bardziej, bo to już niedługo, bo to już 35 tydzień ![]() Ale się opisałam ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A ja uciekam, jak zwykle...... Miłego po południa
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki szpital to powinien być wszędzie standard.... Szczęściara
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się w ciąży nachodziłam do dentysty i kupę kasy tam zostawiłam, ale jak mus to mus - tyle że ja mam bardzo słabe zębole.
|
|
|
#4748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja obstawiam że ten poprzedni zle pomierzył , te aparaty mogą kłamać w pomiarach bądz dobrej mysli Cytat:
![]() ......................... ......................... ... hejka nie mogłam wcześniej do Was zajrzeć , bo teściowa była , postawiła na obiad i poszła ... przyjdzie za jakieś 40 minut spię na dole w pokoju żeby mieć bliżej do łazienki i tyle nie łazić bo rogówka za mała na nas trzech
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela zazdroszczę ząbków.
Madziulka gratuluję szpitala.niestety mój nie będzie na takim poziomie ![]() Patka dzięki za info.będę obserwować. tylko mnie nic nie boli, nie mam skurczów. Ulcia masz wspaniałego Męża.trzmaj się cieplutko i daj znać jak samopoczucie |
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a guzik prawda ... powiedziałam mu że się nie obrażę jak nie będziemy razem spać no i zobacze co dziś będzie ![]() i szczerze mówiąc to ja tez się nie wyspałam , ale jakoś się przyzwyczaje
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja narazie nawet nie chce słyszeć że nie ma odwiedzin w szpitalach
chyba bym sie załamała!najbardziej z tego powodu ze tż by nie był przy porodzie!!!!dziś mam wizyte i sie dowiem od gina jak to u nas jest. sweet delight u ciebie może nie byc odwiedzin bo ostatnio na e centrum czytałam ze 1 osoba zmarła u was.ciekawe co jak u nas. ja sie obudziłam dziś z twardym brzuszkiem i tak cały czas.... aż boliide poprasować troszke,a kurire nie widać z meblami
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedzialam...idę zaraz sprawdzić.ale schizy mam.niech dzidzia czeka chociaz 4tyg
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
ja już właśnie nie wiem co gorsze-poród bez Tż czy brak odwiedzin:/ ale chyba raczej brak odwiedzin-bo jak to tak, żeby Tż zobaczył małego dopiero po 3 dniach...a nie daj boże jakbyśmy byli dłużej
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzym,am kciukole za wizytę
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
ok, nic nie leci.ale dzisiaj max odpoczywam.
Dziewczyny kiedy ciąża jest liczona jako donoszona, od którego tyg? |
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka ja tez nie jestem jeszcze spakowana do szpitala dopiero w sobote jedziemy z TZem na ostatnie zakupy i musze sie zaopatrzyc w rzeczy do szpitala wlasnie
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak mieszkać w cywilizowanym świecie to rewelacja!!!
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Nad ranem obudził mnie mega skurcz łydki... Powiedziałam tylko "Kochanie...", żeby się mężuś obudził i pomógł mi rozsmarować, bo sobie dać rady nie mogłam... No tak się zerwał, że ja się przestraszyłam, że jakiegoś zawału dostanie... Powiedział, że myślał, że rodzę... Kurcze, ja już biorę prawie 500 mg jonów magnezu, to z czego ten skurcz...
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam film z porodu, chyba nie powinnam tego oglądać...straszne
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A moja Kluska to jest cwana i normalnie ma zmysł jak detektyw Wstawiłam sobie zupę ogórkową i już nalałam sobie na talerz, siadam i jeszcze nie wziełam pierwszej łyżeczki a ta już zaczęła podskakiwać w brzuchu Tak jakby wyczuła jedzonka i nie mogła się doczekać I podczas jedzonka też kopała
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
A moja Kluska to jest cwana i normalnie ma zmysł jak detektyw
Wstawiłam sobie zupę ogórkową i już nalałam sobie na talerz, siadam i jeszcze nie wziełam pierwszej łyżeczki a ta już zaczęła podskakiwać w brzuchu Tak jakby wyczuła jedzonka i nie mogła się doczekać I podczas jedzonka też kopała [/QUOTE]![]() fajna dzidzia
|
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula uważaj żeby teściowa nie pomyślała, ze tu z kimś romansujesz, albo musisz ją do nas zaprosić
![]() Jakby co to ja pierwsza pozdrawiam teściową ![]() Pysiamn no i jak ty teraz bedziesz spiewać na tych leżakach z takim głosem?? ![]() Patka |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
np 36 t 1 d czy 37t1d?
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie...bo mialam ciężarną
![]() Przyjechała moja siostra o której kiedyś Wam pisałam... Ma termin na koniec stycznia ![]() Jestem w szoku kompletnie jest zielona jak szczypiorek na wiosne ![]() Sama przyznała że to wszystko ją przerasa...nie wie czy brac podpaski do szpitala, co brać...nie ma wcale ubranek teraz jej część dalam z tych co ja poodkładałam...bo były typowo chlopięce...Jak mowiłam by pamiętala o Bephantenie czy Linomagu to tylko otwierała oczy Niby mówila że czyta w internecie w gazetach co i jak...ale nie wiem czy ona czytała ze zrozumieniem i co ??? Aż mi jej żal...bo w sumie jest w 9 miesiący za 3 tyg ma termin porodu... A prucz wózka od kogoś i nosidła i łóżeczka nie ma niccc więcej ![]() Torba też niespakowana...bo nawet nie wie co i po co ![]() A namawiałam ją od poczatku ciąży na nasz wątek... Wiedziała by wszystko ehhhhhhhh Spisałam jej trochę na kartce, ale czarno to widzę ![]() Bardotka to własnie chyba od tego wczorajszego śpiewania od morza mnie zawiało bo wczoraj nic nie bolało hihi
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz to wszystko przez Ciebie
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

głupia jestem

pani mnie pochwaliła i powiedziała, ze mam piękne zdrowe ząbki. Naprawiła małą usterkę (bez znieczulenia

Chociaż powiem Wam, że w zasadzie do szpitala to tylko potrzebowałabym dokumenty i kosmetyki dla siebie. Tak to wszystko dają dla mamusi i dla dzidziusia 

chyba bym sie załamała!najbardziej z tego powodu ze tż by nie był przy porodzie!!!!