Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 15:37   #4801
Sweet Delights
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Z tą wagą to ja trochę z przymrużeniem oka patrzę, bo sprzęt się może rypnąć, tym bardziej, że jeśli dziecko jest długie to często podobno właśnie zawyżona waga wychodzi, a wg pomiarów Filip własnie jest dość długi, różnica wynosi ok 2/3 tygodni i może dlatego stąd taka waga. Bo termin musi się zgadzać bo @ zawsze mialam idealnie jak w zegraku i dokladnie wiem kiedy zmajstrowaliśmy Filipa.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:40   #4802
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Z tą wagą to ja trochę z przymrużeniem oka patrzę, bo sprzęt się może rypnąć, tym bardziej, że jeśli dziecko jest długie to często podobno właśnie zawyżona waga wychodzi, a wg pomiarów Filip własnie jest dość długi, różnica wynosi ok 2/3 tygodni i może dlatego stąd taka waga. Bo termin musi się zgadzać bo @ zawsze mialam idealnie jak w zegraku i dokladnie wiem kiedy zmajstrowaliśmy Filipa.
ech zazdroszcze ci ze to juz tez bym juz chciala
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:43   #4803
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle nienawidzę koszul nocnych i tylko z myślą o szpitalu kupiłam. W domu najlepiej mi w jakiś koszulkach i majtkach w nocy a w dzień w dresikach
ja tak samo - nie śpię w koszulach, w nocy tak jak Ty, z tym że ja w dzień przebieram koszulkę na inna i też chodzę w galotkach hehehe, tak mi najwygodniej, ale w razie co - żeby nie było to mam przygotowane spodnie dresowe jakby ktoś niespodziewanie przyszedł

Cytat:
Dziewczyny odszedł mi czop. I teraz jestem na 100000% pewna, że to TO bo było zabarwione lekko krwią. Krzymajcie kciuki proszę, żeby to jeszcze nie było to o czym myślę...
Spokojnie Jednych chwyta od razu inni bez czopa chodzą jeszcze z 2 tygodnie

Cytat:
Dziewczyny ale ja się strasznie boje, prawie dwa tygodnie jak mi zaczął odchodzić, pamiętacie jak się zastanawiałąm czy to to? No to zobacznie moje dwa tygodnie już minęł praktycznie a dzisiaj z krwią...A poza tym to od wczoraj byłam tak nakręcona, że spałam aż dwie godziny, zjadłam dzisiaj tylko sniadanie bo w ogóle głodna nie jestem, nawet mnie przeczyściło, ale stwierdziłam ze to wczorajsze mandarynki. Chciałąbym chociaż do soboty wytrwac, wtedy mój gin ma dyżur w szpitalu...Jestem przerażona.
Może zadzwoń do swojego gina i powiedz jaka jest sytuacja i co on Ci radzi? Chociaż w sumie teraz to tylko spokojnie czekać - oszczędzaj się i w sumie wyśpij się teraz na zapas co by na poród i po porodzie mieć dużo siły

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:43   #4804
zebra666
Zakorzenienie

No ja dopiero po świętach zaczne liczyć tygodnie do rozwiązania...
Sweet zobaczymy nie ma skurczy nie stresuj się... Kto wie może jednak pociągnięcie jeszzce tydzień, 2 ... ale naprawdę zazdroszczę Nie umiem sobie wyobrazić jak sie poczuję jak zobaczę czop... jak zacznie być to tak blisko...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:47   #4805
majkela12
Zadomowienie

filka2
ula 87 jak już nie możesz snikersów to ja się nimi chętnie zaopiekuję
Jakie to miłe, że tż woli Twoją kuchnię a nie mamusi-hihi
Sweet Delights
pysiamn dziwna ta Twoja siostra, ale może jest w szoku przedporodowym Życie ją nauczy

Dziewczyny ja się nie uczę chcę ale mi nie wychodzi ja już chcę sprzątać na święta wszytko mogę robić tylko się nie uczyć
Stary 2009-12-03, 15:48   #4806
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Też myślę, że to może być czas na naszą Sweet i po cichutku zazdroszczę jak cholercia... Wg. suwaczka masz 36 tydzień a skoro gin mówił ci ostatnio, że Filip jest starszy o dobre kilka tygodni to 38,39 by wychodził Zresztą 3,5 kg to bardzo dużo i raczej nie wyglada to na 36 tydzień

Jak to możliwe aby lekarz pomylił się aż o kilka tygodni
Stary 2009-12-03, 15:51   #4807
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Jak to możliwe aby lekarz pomylił się aż o kilka tygodni
Nie no, ze większy z wymiarów jest o te 2 tygodnie jakoś:P w końcu jak miała ryzyko porodu 2 tygodnie temu to już kazał się nie martwić, ze da radę jakby nawet.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:56   #4808
lila12
Zadomowienie

Ja uważam, że te tygodnie i terminy są umowne. Natomiast natura jest naturą i jeśli dzidzia jest już dojrzała stwarzając wrażenie (wg pomiarów i parametrów) starszej o 2 tygodnie, nie ma sensu tego powstrzymywać. Jest gotowa i tyle
Także Sweet kochana - trzymaj się!!!
Stary 2009-12-03, 15:59   #4809
zebra666
Zakorzenienie

Też tak myślę i to miałam na myśli pisząc o tym, że gin określił Filipka na większego o ładne 2 tygodnie.

Stary 2009-12-03, 16:03   #4810
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzięki za wsparcie dziewczyny jakby mnie wcięło, a zaczęło sie coś dziac to zaraz Wam Zeberka da tutaj znać.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:07   #4811
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Trzymam kciukasy za Was i bądź dobrej myśli Pewnie, ze dam znać, nie będziemy trzymać w niepewności Dzisiaj będę pewnie już tylko o Was mysleć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 16:07   #4812
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
No ja dopiero po świętach zaczne liczyć tygodnie do rozwiązania...
Sweet zobaczymy nie ma skurczy nie stresuj się... Kto wie może jednak pociągnięcie jeszzce tydzień, 2 ... ale naprawdę zazdroszczę Nie umiem sobie wyobrazić jak sie poczuję jak zobaczę czop... jak zacznie być to tak blisko...
Kurcze ja tez nie wiem jak zareaguje jak zobaczę czopa... Chyba wpadnę w panikę, że to już niedługo a może się ucieszę? Nie wiem jeszcze

Cytat:
Dzięki za wsparcie dziewczyny jakby mnie wcięło, a zaczęło sie coś dziac to zaraz Wam Zeberka da tutaj znać.
Teraz będziemy codziennie o Ciebie pytać
A tak na poważnie to zrób jeszcze wszystko to, co masz do zrobienia i spakuj torbę

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:18   #4813
pola25
Zakorzenienie

wchodzę, a tu takie newsy!!Sweet trzymaj się. Mały jest duży i powoli już ten odpowiedni czas nadchodzi!teraz relaks, jakaś kąpiel i czekaj, znaczy zajmij się czymś, aby nie myśleć.zawsze dobrze zadzwonic do gina.buziaki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:22   #4814
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ale akcja - Sweet trzymam kciuki
Ciekawe kiedy Agape się odezwie, chyba jest już w domku Pewnie zajęta malutką

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:25   #4815
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Jak tak czytam, że jedna mamusia już rozpakowana, kilka na wylocie to zaczynam panikować

Synuś cały dzien potrafi tak kopać, że wszystko boli. A najbardziej lubi kopać po prawej stronie brzucha Piękny widok jak się tak patrzę na swój brzuch a tu nagle taka gula przejeżdża w jednym miejscu

A ciekawe co tam u Agape i małej

P.S. Dziewczyny jeszcze ponad 100 postów i zaczynamy IV część!

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:35   #4816
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny odszedł mi czop. I teraz jestem na 100000% pewna, że to TO bo było zabarwione lekko krwią. Krzymajcie kciuki proszę, żeby to jeszcze nie było to o czym myślę...
Sweet trzymam mocno kciuki za Was

dziewczynki co zamawiały na allegro u ''r_p77'' przy zamawianiu duzej ilości towaru ile płacłyście za kurieria ??????
bo na jednej aukcji znalazłam że 13zł niezależnie od ilości towaru , ale wolę się upewnić

dziewczyny mój mąż woli moją kuchnię bo teściowa do rosołu daje czosnek a do innych zup dodaje zwykłą sól a nie np. kucharek

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:46   #4817
Sensuel
Wtajemniczenie

No już GRUDZIEŃ mamy.Zaraz święta i czas jakoś szybko zleci w tym okresie,a po Nowym Roku się zacznie dziać .100 postów to się zrobi w pół dnia znając życie ,ale to już WIELKIE ROZPAKOWYWANIE będzie chyba.

Agape mogłaby się odezwać i zdać relacje.
Sweet....relacjonuj na bieżąco w miarę możliwości i nic się nie bój.
Stary 2009-12-03, 16:58   #4818
oliviaoO
Rozeznanie

Sweet to już wow teraz to już możesz lada dzień mieć małego przy sobie, jak leżałam w szpitalu to była znajoma mojej mamy w 38tc przyjechała bo właśnie odszedł jej czop podbarwiony krwią i chyba za 3-4 dni urodziła

ja czekam z niecierpliwością na wtorek i wizytę u gina, żeby mi powiedział czy się ta szyjka zaczęła skracać czy jeszcze i czy mała łepkiem na dół leży, ile waży i w ogóle..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:05   #4819
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale ja się strasznie boje, prawie dwa tygodnie jak mi zaczął odchodzić, pamiętacie jak się zastanawiałąm czy to to? No to zobacznie moje dwa tygodnie już minęł praktycznie a dzisiaj z krwią...A poza tym to od wczoraj byłam tak nakręcona, że spałam aż dwie godziny, zjadłam dzisiaj tylko sniadanie bo w ogóle głodna nie jestem, nawet mnie przeczyściło, ale stwierdziłam ze to wczorajsze mandarynki. Chciałąbym chociaż do soboty wytrwac, wtedy mój gin ma dyżur w szpitalu...Jestem przerażona.
Sweet nie ma czego się bać mały jest już duży i silny...
Dasz radę kochana....
A może jeszcze on chwilke poczeka

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam witam
ja juz mam prawie wozek to znaczy siostra odebrala ze sklepu i w sobote ma nam go juz tu przyslac jak na razie jezdza sobie nam po domu i sie zachwycaja

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
pysiamn dziwna ta Twoja siostra, ale może jest w szoku przedporodowym Życie ją nauczy
Powiem Ci że też sobie o tym pomyślalam....ale jak się nie wezmie w garsć to z pewnością będzie szok poporodowy...
Bo jak bym tyle rzeczy nie wiedziała i kompletnie w domu nic nie miała...
to z pewnością bym go miała

Może to też wynika z tego że ja mama urodziła jak miała ok 40...
Tak więc jej mama pa teraz ok 70 lat więc może nie umie jej doradzić...a może i doradziła tak jak kiedyś sięrobiło, że kupi się po porodzie...by nie zpeszać ...czy cośśśśś

Cytat:
Dziewczyny ja się nie uczę chcę ale mi nie wychodzi ja już chcę sprzątać na święta wszytko mogę robić tylko się nie uczyć
No nauki
A do świat jeszcze troszkę....
Ucz się ...potem będziesz miała z głowy

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
A ciekawe co tam u Agape i małej
Wiecie może zajęta malą...
W dodatku u wcześniakow to kolezanka mi mówila że lata się od lekarza do lekarza...bo zlecają calą masę konsultacji dodatkowych by upewnić się że dziecko jest zdrowe i rozwija sie prawidłowo
Cytat:
P.S. Dziewczyny jeszcze ponad 100 postów i zaczynamy IV część!

A my już po wizycie
Całkiem sympatycznie było

Dziewczyny zachorowalam na nowy model telefonu...mam teraz dotykowy Sony Ericsson i nic mu nie brakuje....ale marzy mi się już nowy z większym ekranem i lepszymi funkcjami....

Jaka ja głupia jestem

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 17:46   #4820
celka2000
Zakorzenienie

Sweet - trzymaj sie! Zdawaj relacje co i jak...

A ja jutro jade badac moje nieszczesne plytki krwi, w poniedzialek ginek, w piatek hematolog. I jeszcze ta krzywa cukrowa pewnie bede powtarzac... Same badania przede mna.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:08   #4821
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A my już po wizycie
Całkiem sympatycznie było

Dziewczyny zachorowalam na nowy model telefonu...mam teraz dotykowy Sony Ericsson i nic mu nie brakuje....ale marzy mi się już nowy z większym ekranem i lepszymi funkcjami....

Jaka ja głupia jestem
A że tak się zapytam,czemu ksiądz was nawiedził?
Nie jesteś głupia ,mój TŻ ma tą samą chorobę której ja niestety nie rozumiem.
Stary 2009-12-03, 18:08   #4822
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
A moja Kluska to jest cwana i normalnie ma zmysł jak detektyw Wstawiłam sobie zupę ogórkową i już nalałam sobie na talerz, siadam i jeszcze nie wziełam pierwszej łyżeczki a ta już zaczęła podskakiwać w brzuchu Tak jakby wyczuła jedzonka i nie mogła się doczekać I podczas jedzonka też kopała
Mnie czasem tak kopie, że muszę jesć chodząc, bo tak strasznie boli

Cytat:
np 36 t 1 d czy 37t1d?
Wg mojego gina, za donoszoną ciąże uważa sie 38 tc+0. Koleżanka urodziła chyba 37 +2 i cały czas jej córeczka figuruje wszędzie jako wcześniak

Cytat:
Sweet, aż mnie ciarki przeszły. Trzymaj sie dzielnie.

Cytat:
Też myślę, że to może być czas na naszą Sweet i po cichutku zazdroszczę jak cholercia... Wg. suwaczka masz 36 tydzień a skoro gin mówił ci ostatnio, że Filip jest starszy o dobre kilka tygodni to 38,39 by wychodził Zresztą 3,5 kg to bardzo dużo i raczej nie wyglada to na 36 tydzień
Myślę tak samo.

A mi się dziś popołudniu drzemło i śnił mi się poród. Urodziłam córeczkę z dłłłługim nosem i zamiast płakać jak już wyszła powiedziała "Czesc mamo" Oj te sny...

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:13   #4823
gosbaj
Zadomowienie

Witam mamusie, jejku nie bylo mnie tu caly dzien a tu tyle sie dzieje
Sweet trzymam kciuki a ty lez spokojnie. Jejku ja tez po cichu ci zazdroszcze, niedlugo bedziesz miala synka w domku

Wiecie jakie jaja dzwonila do mnie babka z Loveli, ta co kiedys sie na forum odzywala. najsmieszniejsze bylo to ze chyba pomylila mnie z ktoras z dziewczyn ktora pisala ze pewnie tych probek nie dostaniemy i ze nie bylo info na stronie ze jest ograniczona ilosc No i zaczela sie tlumaczyc. Ze ona przeprasza i zapewnia ze na 100% wszystkie dostaniemy te probki, ze zaskoczylo ich ile osob sie po nie zglosilo. Ze ponoc na stronie bylo info o ograniczonej ilosci. Ze oni przewidzieli 1000szt a zgloszen bylo ok 7000tys. Ale zapewnila ze skoro sie zobowiazali to kazdy dostanie, trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwosc smiac mi sie chcialo ze babka sie tak tlumaczy ale podziekowalam za info i powiedzialam ze no trudno jak trzeba to bedziemy czekac

A poza tym to bylismy dzis ogladac porodowke i wogole oddzial. Jestem bardzo milozaskoczona i juz sie mniej boje. Caly oddzial jest po remoncie jest czysciutko i ladnie. Jest sala do porodow rodzinnych, z fotelem dla taty, pilkami workami sako i prysznicem. Jest intymnie. Kladlam sie na lozko porodowe i polozna pokazywala nam pozycje do rodzenia, co ma maz robic, jak mi pomagac i masowac. Ogladalismy sale poporodowe. Sa sale pojedyncze i sa wolne to mozna poprosic i sie tam bedzie, za darmo. Ale generalnie sale sa 2,3 osobowe wiec nie jest zle.
Co do zakazu odwiedzin to u mnie w szpitalu tez jest ale tak nie do konca. Jest zakaz wchodzenia na oddzial ale np prody rodzinne sa bo polozna powiedziala ze z mezem i tak mam kontakt na co dzien wiec jego zarazki mi nie groza. A cos przekazac mozna jak najbardziej. Nawet ja moge wyjsc na korytarz i pogadac z mezem. Chodzi tylko o to zeby w sali gdzie jest kilka kobiet i dzieci nie bylo odwiedzajacych zeby w tlumie te bakterie sie nei mnozyly. I powiedziala ze jakby wszystkie sale byly pojedyncze to zadnego zakazu by nie bylo.
No i dla maluszka mam przyniesc tylko pampersy i chusteczki nawilzane. Wszystko inne oni maja.

uffff ale sie rozpisalam....
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:26   #4824
Ingrid80
BAN stały

Sweet - trzymaj się dzielnie mały waży już ponad 3kg więc pewnie jest już gotowy
Ja będę rodzić w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Sale 2osobowe, porody rodzinne, zzo na życzenie,cc na życzenie miła obsługa. Opiekują się dziećmi w nocy i podobno są bardzo pomocne. W tej klinice dbają, żeby kobiety nie cierpiały. Prawie nic nie trzeba przynosić - tylko osobiste rzeczy i ubranka dla dzidzi na wyjście. Resztę zapewnia szpital. Za całość wraz z prywatną wizytą miesiąc wcześniej (USG, badania, konsultacja anestezjologa) płaci się 400zł. Idę na tą wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że wszystko spełni moje oczekiwania
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:27   #4825
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A że tak się zapytam,czemu ksiądz was nawiedził?
Wizyta duszpasterska zwana Kolędą

W tym roku przed Wigilią po raz pierwszy od 6 lat jak tu mieszkamy zawsze było po świętach

Cytat:
Nie jesteś głupia ,mój TŻ ma tą samą chorobę której ja niestety nie rozumiem.
No tak...ja i mąż nigdy sobie nie zalowalismy bo oboje jesteśmy tzw. gadzeciarze

Ale teraz wiem że będziemy mieć w nowym roku mase wydtków związku z nowym M....
A ja ogladam telefony

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:34   #4826
pola25
Zakorzenienie

Ingrid a w jakim miescie Ty mieszkasz?

Gosbaj telefon z loveli

Kalka fajne sny
Stary 2009-12-03, 18:36   #4827
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Ingrid a w jakim miescie Ty mieszkasz?
W Bielsku-Białej
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:37   #4828
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn jak gardlo ?
Mamaidy moja w porownaniu do poprzedniej wizyty, przybrala w m-c tylko 450 g i tez dlatego sie martwie
Brzoskwinia u mnie tez zakaz odwiedzin i nie wiadomo kiedy zniosa
Pola na tym etapie te uplawy sa normalne.A donoszona od 36tyg. i gdy dzidzia ma 2500g
Sweet nie martw sie - u ciebie tylko 1, a u mnie juz 10 i najwieksza zachorowalnosc w kraju
Fleurdelacour najpierw body, pozniej pajacyk.A co to jest kocyk z malymi dziurkami
Sweet kochana spokojnie - on moze odejsc nawet do 3 tyg. przed porodem Jedz szybko na IP
Addicted haloooo gdzie jestes?
Azzis tez sie wciaz nie odzywa

Bylam dzisiaj wreszcie na tej konsultacju u nefrologa i niestety czeka mnie cc a tak strasznie chcialam sn smutno mi
Stary 2009-12-03, 18:38   #4829
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
W Bielsku-Białej
i takie fajne klinki!zazdroszczęchcesz porod rodzinny?
Stary 2009-12-03, 18:39   #4830
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
W Bielsku-Białej
Czy ta klinka to w Wapienicy?
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości