|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Z tą wagą to ja trochę z przymrużeniem oka patrzę, bo sprzęt się może rypnąć, tym bardziej, że jeśli dziecko jest długie to często podobno właśnie zawyżona waga wychodzi, a wg pomiarów Filip własnie jest dość długi, różnica wynosi ok 2/3 tygodni i może dlatego stąd taka waga. Bo termin musi się zgadzać bo @ zawsze mialam idealnie jak w zegraku i dokladnie wiem kiedy zmajstrowaliśmy Filipa.
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
No ja dopiero po świętach zaczne liczyć tygodnie do rozwiązania...
Sweet zobaczymy nie ma skurczy nie stresuj się... Kto wie może jednak pociągnięcie jeszzce tydzień, 2 ... ale naprawdę zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
filka2
![]() ula 87 jak już nie możesz snikersów to ja się nimi chętnie zaopiekuję ![]() Jakie to miłe, że tż woli Twoją kuchnię a nie mamusi-hihi ![]() Sweet Delights ![]() ![]() pysiamn dziwna ta Twoja siostra, ale może jest w szoku przedporodowym ![]() ![]() Dziewczyny ja się nie uczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to możliwe aby lekarz pomylił się aż o kilka tygodni ![]()
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Nie no, ze większy z wymiarów jest o te 2 tygodnie jakoś:P w końcu jak miała ryzyko porodu 2 tygodnie temu to już kazał się nie martwić, ze da radę jakby nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że te tygodnie i terminy są umowne. Natomiast natura jest naturą i jeśli dzidzia jest już dojrzała stwarzając wrażenie (wg pomiarów i parametrów) starszej o 2 tygodnie, nie ma sensu tego powstrzymywać. Jest gotowa i tyle
![]() Także Sweet kochana - trzymaj się!!!
#4809 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny
![]()
#4811 |
Zakorzenienie
|
Sweet
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak na poważnie to zrób jeszcze wszystko to, co masz do zrobienia i spakuj torbę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
wchodzę, a tu takie newsy!!Sweet trzymaj się. Mały jest duży i powoli już ten odpowiedni czas nadchodzi!teraz relaks, jakaś kąpiel i czekaj, znaczy zajmij się czymś, aby nie myśleć.zawsze dobrze zadzwonic do gina.buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
Ale akcja - Sweet trzymam kciuki
![]() Ciekawe kiedy Agape się odezwie, chyba jest już w domku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak czytam, że jedna mamusia już rozpakowana, kilka na wylocie to zaczynam panikować ![]() Synuś cały dzien potrafi tak kopać, że wszystko boli. A najbardziej lubi kopać po prawej stronie brzucha ![]() ![]() ![]() A ciekawe co tam u Agape i małej ![]() P.S. Dziewczyny jeszcze ponad 100 postów i zaczynamy IV część! ![]()
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczynki co zamawiały na allegro u ''r_p77'' przy zamawianiu duzej ilości towaru ile płacłyście za kurieria ?????? bo na jednej aukcji znalazłam że 13zł niezależnie od ilości towaru , ale wolę się upewnić ![]() dziewczyny mój mąż woli moją kuchnię bo teściowa do rosołu daje czosnek a do innych zup dodaje zwykłą sól a nie np. kucharek ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Wtajemniczenie
|
No już GRUDZIEŃ mamy.Zaraz święta i czas jakoś szybko zleci w tym okresie,a po Nowym Roku się zacznie dziać
![]() ![]() Agape mogłaby się odezwać i zdać relacje. Sweet....relacjonuj na bieżąco w miarę możliwości ![]()
#4818 |
Rozeznanie
|
Sweet to już
![]() ![]() ![]() ja czekam z niecierpliwością na wtorek i wizytę u gina, żeby mi powiedział czy się ta szyjka zaczęła skracać czy jeszcze i czy mała łepkiem na dół leży, ile waży i w ogóle.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę kochana.... A może jeszcze on chwilke poczeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak bym tyle rzeczy nie wiedziała i kompletnie w domu nic nie miała... to z pewnością bym go miała ![]() Może to też wynika z tego że ja mama urodziła jak miała ok 40... Tak więc jej mama pa teraz ok 70 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() A do świat jeszcze troszkę.... ![]() Ucz się ...potem będziesz miała z głowy ![]() Wiecie może zajęta malą... W dodatku u wcześniakow to kolezanka mi mówila że lata się od lekarza do lekarza...bo zlecają calą masę konsultacji dodatkowych by upewnić się że dziecko jest zdrowe i rozwija sie prawidłowo ![]() Cytat:
![]() ************************* ******** A my już po wizycie ![]() Całkiem sympatycznie było ![]() Dziewczyny zachorowalam na nowy model telefonu...mam teraz dotykowy Sony Ericsson i nic mu nie brakuje....ale marzy mi się już nowy z większym ekranem i lepszymi funkcjami.... Jaka ja głupia jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Sweet - trzymaj sie!
![]() A ja jutro jade badac moje nieszczesne plytki krwi, w poniedzialek ginek, w piatek hematolog. I jeszcze ta krzywa cukrowa pewnie bede powtarzac... Same badania przede mna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jesteś głupia ![]()
![]() |
#4822 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wg mojego gina, za donoszoną ciąże uważa sie 38 tc+0. Koleżanka urodziła chyba 37 +2 i cały czas jej córeczka figuruje wszędzie jako wcześniak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mi się dziś popołudniu drzemło i śnił mi się poród. Urodziłam córeczkę z dłłłługim nosem i zamiast płakać jak już wyszła powiedziała "Czesc mamo" ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie, jejku nie bylo mnie tu caly dzien a tu tyle sie dzieje
![]() Sweet trzymam kciuki a ty lez spokojnie. Jejku ja tez po cichu ci zazdroszcze, niedlugo bedziesz miala synka w domku ![]() Wiecie jakie jaja dzwonila do mnie babka z Loveli, ta co kiedys sie na forum odzywala. najsmieszniejsze bylo to ze chyba pomylila mnie z ktoras z dziewczyn ktora pisala ze pewnie tych probek nie dostaniemy i ze nie bylo info na stronie ze jest ograniczona ilosc ![]() ![]() ![]() A poza tym to bylismy dzis ogladac porodowke i wogole oddzial. Jestem bardzo milozaskoczona i juz sie mniej boje. Caly oddzial jest po remoncie jest czysciutko i ladnie. Jest sala do porodow rodzinnych, z fotelem dla taty, pilkami workami sako i prysznicem. Jest intymnie. Kladlam sie na lozko porodowe i polozna pokazywala nam pozycje do rodzenia, co ma maz robic, jak mi pomagac i masowac. Ogladalismy sale poporodowe. Sa sale pojedyncze i sa wolne to mozna poprosic i sie tam bedzie, za darmo. Ale generalnie sale sa 2,3 osobowe wiec nie jest zle. Co do zakazu odwiedzin to u mnie w szpitalu tez jest ale tak nie do konca. Jest zakaz wchodzenia na oddzial ale np prody rodzinne sa bo polozna powiedziala ze z mezem i tak mam kontakt na co dzien wiec jego zarazki mi nie groza. A cos przekazac mozna jak najbardziej. Nawet ja moge wyjsc na korytarz i pogadac z mezem. Chodzi tylko o to zeby w sali gdzie jest kilka kobiet i dzieci nie bylo odwiedzajacych zeby w tlumie te bakterie sie nei mnozyly. I powiedziala ze jakby wszystkie sale byly pojedyncze to zadnego zakazu by nie bylo. No i dla maluszka mam przyniesc tylko pampersy i chusteczki nawilzane. Wszystko inne oni maja. uffff ale sie rozpisalam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
BAN stały
|
Sweet - trzymaj się dzielnie
![]() ![]() Ja będę rodzić w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Sale 2osobowe, porody rodzinne, zzo na życzenie,cc na życzenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Wizyta duszpasterska zwana Kolędą
![]() ![]() W tym roku przed Wigilią ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale teraz wiem że będziemy mieć w nowym roku mase wydtków związku z nowym M.... A ja ogladam telefony ![]()
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Ingrid a w jakim miescie Ty mieszkasz?
Gosbaj telefon z loveli ![]() Kalka fajne sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Pysiamn jak gardlo ?
Mamaidy moja w porownaniu do poprzedniej wizyty, przybrala w m-c tylko 450 g i tez dlatego sie martwie ![]() Brzoskwinia u mnie tez zakaz odwiedzin i nie wiadomo kiedy zniosa Pola na tym etapie te uplawy sa normalne.A donoszona od 36tyg. i gdy dzidzia ma 2500g Sweet nie martw sie - u ciebie tylko 1, a u mnie juz 10 ![]() Fleurdelacour najpierw body, pozniej pajacyk.A co to jest kocyk z malymi dziurkami ![]() Sweet kochana spokojnie - on moze odejsc nawet do 3 tyg. przed porodem ![]() Addicted haloooo gdzie jestes? Azzis tez sie wciaz nie odzywa Bylam dzisiaj wreszcie na tej konsultacju u nefrologa i niestety czeka mnie cc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
i takie fajne klinki!zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Rozeznanie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.