![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
a co robisz zeby tak niezle oszczedzac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Z tżem przywozimy jedzenie z domu, zawsze to parę groszy w kieszeni
Nie wiem, jakoś tak już mam, że umiem zaoszczędzić, nawet moja mama tak powiedziała. ![]() ![]()
#273 |
Rozeznanie
|
Kurcze, ja wczoraj zaszalalam i w McDonaldzie wydalam prawie 30 zl z tztem, dzisiaj wybralam sie do Bonarki-do Auchan wlasciwie i tu mila niespodzianka-zrobilismy dosc duze zakupy (liczylam,ze kolo 80-100 pojdzie) a wyszlo 40 zl
![]() ![]() ![]() Aha a poza tym bawie sie w probki i inne glupotki i wczoraj dostalam plytke od Natalii Lesz, a moja chrzesnica jest jej fanka, wiec juz jeden, w sumie najwazniejszy prezent mam z glowy ![]() Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2009-12-03 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
wychodzi na to, ze diabel tkwi w umiejetnosci powstrzymania sie...szczerze mowiac tak podejrzewalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Komplikatorka
|
Mnie dzisiaj czekają wydatki...
* musze autka zatankować : jedne gaz, drugie diesel * Zakupy spożywcze * kwiaty i czekoladki na imieniny chrzesnej Ehh zobaczymy ile wyjdzie...
#276 | ||
Zakorzenienie
|
myśle,ze do wypłaty jakoś dotargam z tym co mi zostało (jeszcze tydzień) ale dzis sprzedałam cos na allegro to wpłynie mi 26 zł
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Witam, czy można się przyłączyc ???
![]() Ja mam w planach oszczedzanie na umeblowanie mojego mieszkanka. Mam na to 2 lata ![]() ![]() ![]() Acha, i metode sloikowa stosuje juz ok 3 miesiace i uzbieralam ok 50 zl. Postaram sie stosować do waszych innych rad. Dziewczyny życze wam wytrwałości w oszczedzaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | ||
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() Dobra, wróciłam, spowiadam się ![]() Do listy zakupów w naturze musiałam niestety dodać jeszcze dwie niezbędne rzeczy ![]() NATURA: -tampony OB - 9,69zł -wkładki - 3,29zł - kulki brązujące sensique - 9,99zł - pędzel - 8,99zł RAZEM: 31,96zł SPOŁEM: -płyn do płukania - 3,63zł BAZAREK: - chleb - 3,20zł - kalafior - 4zł (zdzierstwo ![]() - mandarynki - 3,60zł RAZEM: 10,80zł RAZEM NA DZIEŃ 3.12.2009 : 46,39zł ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Widzę, że nasze grono się powiększa ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
CoffeeWithMilk
![]() fakt 4 zł za kalafior to przesada! Ale mysle,ze jeszcze z 2-3tyg i znikna z naszych sklepów, bo juz przymrozek sie pojawił ![]() ja dzis byłam w tesco, patrze a tam duza kartka kalafior 6,49 zł/ sztuka ja zdziewienie ![]() ![]() ![]() ale to była pomyłka cenowa, bo kosztował 3,49 ![]() a brokuł był w promocji z 1,99 ![]() wiec ja rano w tesco wydałam ok17 zŁ ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba właśnie o to chodzi ![]() A ja dziś kupię banany na bazarku, bo TŻ ost. jak chorowałam przyniósł mi takie cudowne, że zjadłam 2 na raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
moja dorywcza praca tez jest 2-3 razy w tygodniu, miedzy 17 a 22, w Teatrze Narodowym. To swietnie dziala, bo od rana jestem mobilna, moge normalnie pracowac sie, a od stycznia uczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi głowa zmarzła a na 23 do pracy... musze jakoś ciepło się ubrać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj tylko 1,40 na bułkę w szkolnym sklepiku (zdzierstwo tyle za drożdżówkę
![]() Byłam po lekcjach w biedronce i wiele rzeczy mnie kusiło, ale otrzeźwiła mnie kolejka - jakieś 12 osób w każdej kasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mogę wiedzieć jaki to market? Może znajdę coś u siebie, dodatkowa kasa na pewno by się przydała, a pracować według jakiegoś określonego planu nie mogę, bo przeważnie na weekendy wracam do TŻa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
przyczajony tygrys
|
Dziś nie wydałam ani złotówki
![]()
#290 |
Wtajemniczenie
|
a ja tylko 1.59 na 4 mandarynki
![]() a jutro do domu jade więc też pewnie nic nie wydam i wychodzi na to, że w tym tyg wydałam tylko 11.89 ![]() ![]()
#291 |
Wtajemniczenie
|
A mi do końca tygodnia zostało 0,93zł;( ale już nic nie potrzebuję więc przynajmniej nie będę na minusie;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Komplikatorka
|
No to wróciłam...
Kwiaty - 40 zł Ferero - 30 zł Paliwo sam 1 - 70 zł Paliwo sam 2 - 200 zł Spożywka ( 3 sosy, ryż, pieczywo chrupkie, bułeczki maślane, płyn do naczyć, jogurt, pół chleba) 37 zł Jutro jadę po trochę prezentów więc tydzień nie zapowiada się oszczędzająco ;/ ![]()
#293 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Ten watek pojawil sie w idealnym momencie! Wlasnie postanowilam zaczac oszczedzac. Musze ograniczyc kupowanie glupot tj. gazetki, batoniki i przestac jadac na miescie!! Pieniadze tak mi sie ostatnio rozplywaja, ze nawet nie mam na ciuchy i kosmetyki (ktore kiedys byly moim nalogiem). Pod koniec miesiaca jest juz katastrofa. Przez pol roku musze odlozyc jak najwiecej kasy na remont. Niestety mam za duzo zajec na uczelni wiec nie mam mozliwosci chwilowo pracowac. Dzis poszlam do tesco i wydalam 75zl ![]() ![]() Ciesze sie, ze nie musze meczyc sie w mojej niedoli sama!
Najgorszy moment w życiu to taki, kiedy myslisz że nic gorszego Cię nie spotka, a poźniej nastaje taka chwila kiedy nie masz siły płakać, potem nie masz juz czym płakać, a rozpacz jest nie do ogarnicia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
towarzyszko niedoli
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() nie zaszalejesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
after hours
|
a ja zawaliłam naprawdę ważnego kolosa i smutno mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Po kolosie się należy chociażby batonik na osłodę!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
nie, nie, nie, batonik za drogi, niech będzie mandarynka! Tańsza i zdrowsza!
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
after hours
|
![]() zjadłam herbatniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Na debet nie, zawsze na początku miesiąca rozdzielam sobie kasę na każdy tydzień i kiedy zaczyna mi brakować to biorę z tej przeznaczonej na następny tydzień a potem tak się to kumuluje że pod koniec miesiąca sięgam do rezerw i żyję za kasę zaoszczędzoną przez wakacje no i moje oszczędności topnieją
![]() ale mam nadzieję że w końcu kiedyś uda mi się je odbudować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.