|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
Ja: zobacz, tam! Marta: skąd wiesz? Ja: no co Ty, tej grzywki nie poznajesz? nie wiem czemu tak mi się powiedziało. w sumie to zobaczyłam, że jakieś dwie blond sieroty stoją ![]() i nie hot dogu tylko kebabie. to był kebab za 7zł ! dzień dobry i miłego dnia ;* lecę do szkoły.
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie Wizażanki!
![]() Ja już prawie dwa lata po maturze.. W maju pykam ją raz jeszcze bo chcę rozpocząć drugi kierunek studiów.. Także.. To co miałam na podstawie pykam na rozszerzeniu (j.pols, j.niem.) i dodatkowo poprawiam wynik z rozsz. wosu i piszę historie rozsz., której nie pisałam ![]() Po Świętach z pewnością przywiozę jakieś materiały z niemieckiego. Pewnie też skrobnę dla siebie jakieś skrypty, z których będzie łatwiej powtarzać. Ustną z polskiego zdałam na 100%, napisałam cztery prezentacje maturalne dla koleżanek.. Wszystkie na max. ![]() Jeśli któraś chętna- pomogę. Jeśli z Warszawy to i o oprawę plastyczną mogę się zatroszczyć.. Także.. Nie stresować się bo nie ma czym Matura to bzdura ![]() Gorąca_czekolada zjawia się na pomoc )
|
|
|
|
#3963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co studiujesz? a drugi kierunek ? ![]() oo to ja chętnie bym skorzystała z pomocy. bo jednak nie mam konsultacji ;] a mam parę pytań dlatego napiszę później na pv ![]() dzień dobry ;* niby 4 lekcje a męczą;/ na niemieckim była mała kłotnia, między nauczycielką a uczniem , także ... ;] najs. na polskim sprawdzian. jakoś poszło;] idę się uczyc. bedę później. EWA niewiem o której godzinie masz egzamin ale i tak zyczę powodzenia a nie zdążyłam rano napisac ;*
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
reg17
prawo ![]() a drugi kierunek.. sama nie wiem.. dostałam się na administrację i stosunki a ostatecznie wybrałam prawo... może fil. germańska.. to mi chodzi po głowie.. pewnie. pytaj o co chcesz. jeśli tylko jakoś będę mogła pomóc )
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czaaaad
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
tak, prawo na UW.
kochana, dwa podejścia do logiki prawniczej nie były już takie czadowe :P:P |
|
|
|
#3967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie chodzi mi oczywiście o napisanie, ale o ocenę ![]() ZIMNO MI!! Znów mnie gardło boli. Drugi raz w ciągu 2 tygodni |
|
|
|
|
#3968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś 5 h matmy.
Cytat:
Wcale nie sieroty. Szukałyśmy Was, żeby się nie przegapić. xD Spaliłam. Jasne, że kebab. Nawet widziałam tę budkę jak wracałam. ![]() Cytat:
![]() Bądź pewna, że kiedyś się zgłoszę. ![]() Cytat:
![]() ----------------- Słyszałyście o wypadku spowodowanym przez kursantkę niedaleko mojej mieściny, w wyniku którego zginęły dwie osoby? Dostała dziś wyrok. Zaraz będzie o tym w interwencji.
|
|
|
#3969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) niedaleko mnie Czyli co, instruktor jest niewinny? Wypadek był z jej winy, bo wydawało mi się, że ktoś tam mówił, że jej eLka wpadła w poślizg
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś słyszałam.goraca_czekolada, czyli wcześniej nie zdawałaś historii, polski tylko P i dostałaś się na prawo?
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Żbiczki ;*
Heh, nie, bo router ma zasięg ok. 150m, a mojemu tacie czasami będzie potrzebny laptop "w terenie" ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Instruktor dostał 2,5 roku i odebrano mu prawo jazdy i prawo do wykonywania zawodu. Kursantka 1,5 roku w zawieszeniu na 3 lata. Elka wpadła w poślizg i zderzyła się czołowo z samochodem. Prędkość niedostosowana do warunków na drodze, letnie opony, 4 osoby w samochodzie ... ----------- Idę dokończyć książkę i zacznę się uczyć! Miłego wieczoru.
|
|
|
#3974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyrok powinien dostać tylko i wylacznie ten ograniczony instruktor. ![]() Przeciez nie jest on po to aby tylko uczyć, ale i dbać o bezpieczeństwo innych na drodze. Lęce się na korki z matmy zapisać, w koncu.
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15646465]Troche chory ten wyrok. :/ Kursantka nie miała uprawnień do kierowania pojazdu, miała prawo nie znać przepisów(bo dopiero sie uczy) a tym bardziej przeciez nie miała wpływu na rodzaj opon... Wyrok powinien dostać tylko i wylacznie ten ograniczony instruktor. ![]() Przeciez nie jest on po to aby tylko uczyć, ale i dbać o bezpieczeństwo innych na drodze. Lęce się na korki z matmy zapisać, w koncu. [/QUOTE]no tak. Ale mnie instruktor ostrzegał, że jak ja złamię przepisy, to ja zapłacę mandat
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie jakieś świństwo bierze, mam nadzieję że nie dosłownie !
![]() babka od biologii powiedziała nam że najlepszym lekiem na początkowe przeziębienia jest oczywiście rozgrzane piwko na wieczór i z rana jak nowa. hehe, pomogło komuś ?
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że kobieta jest bez winy. tzn. psychicznie na pewno przeżyła to bardzo, w tvn24 mówiła, że już nigdy nie siądzie za kółkiem.
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wróciłam do szkoły, bo mam poloneza i prób nie mogę opuszczać. Inaczej ktoś inny przyłazi na moje miejsce, a chętnych niemało. Oddali mi maturę z angielskiego 91% i z biologii i tu proszę państwa 40% |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my nie mamy jeszcze prób tzn. była JEDNA.jutro znowu nie ma bo babka nie może. a później będziemy sr.ać po gaciach, że polonez niegotowy. paranoja. gratki
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A trener się bardziej przejmuje od nas. Ja to podchodzę jak wyjdzie tak wyjdzie. Jeszcze na polaka i matmę czekam. Tu to też penie zdałam. I za biologię się muszę wziąć !. A nie mam siły na nic. No ale trzeba, dam radę. |
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
trochę czasu jeszcze jest na nadrobienie ![]() poczytałam sobie książkę i mnie zmuliło i zasnęłam ;] pewnie jutro wychowawca będzie miał sprawdzone matury z geografii
|
||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro mam dwie lekcje : polski i matmę, później okienko (zastępstwo z babką od biologii, a że nie mamy już biol to pewnie bedziemy siedzieć i zamulać) i religia,
więc chyba sobie odpuszczę tą wolną godzinę i religię i sobie o 10:35 ze szkoły wrócę
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15648754]uuuu. masakra.
grunt że zdane trochę czasu jeszcze jest na nadrobienie ![]() poczytałam sobie książkę i mnie zmuliło i zasnęłam ;] pewnie jutro wychowawca będzie miał sprawdzone matury z geografii [/QUOTE]daj znac jak poszlo ![]() i wogole jak tam ogolnie ludziom geografia poszla ![]() ja się już nie zalamuje tak tym wynikiem, wsumie musze wrzucic na luz;p
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlaczego ja jeszcze nie mam wynikow tych próbnych matur ![]() Cytat:
Cytat:
dobra lece do matmy, ciaoo
|
|
|
#3985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie wiem jak to jest w polskim prawie. Bo przecież w polskim prawie winnym wypadku jest kierowca. |
|
|
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałam się też na administrację i stosunki międzynarodowe na UKSW. I na MISH na UW. W ramach tego mogłabym studiować prawo. Ale ostatecznie podjęłam decyzję o prawie wieczorowym na UW. To samo co dzienne z różnicą taką, że ja płacę, dzienni nie ![]() [QUOTE=BeaS;15645631] Studiujesz prawo na UW i masz czas na drugi kierunek? ![]() Oczywiście. Odejmij z codziennego planu wykłady. Ćwiczenia na dobrą sprawę jestem w stanie zmieścić w jednym dniu )
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie dałaś rady przenieść się na dzienne? moja koleżanka tak zrobiła z psychologią po pierwszym roku. nie dostała się na dzienne, poszła na wieczorowe i po roku się przeniosła na dzienne. Też na UW.
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15646465]Troche chory ten wyrok. :/ Kursantka nie miała uprawnień do kierowania pojazdu, miała prawo nie znać przepisów(bo dopiero sie uczy) a tym bardziej przeciez nie miała wpływu na rodzaj opon...
Wyrok powinien dostać tylko i wylacznie ten ograniczony instruktor. ![]() Przeciez nie jest on po to aby tylko uczyć, ale i dbać o bezpieczeństwo innych na drodze. Osoby rozpoczynające jazdy powinny mieć 'zaliczoną' teorię zanim wsiądą do samochodu, więc mają obowiązek znać przepisy. Za stan techniczny pojazdu odpowiada wyłącznie instruktor. To nie podlega dyskusji, ale, moim zdaniem, wypadku współwinna jest również kursantka. Oczywiście większa odpowiedzialność spada na instruktora, ale nie cała. Wina zawsze leży po dwóch stronach. Niekoniecznie jest rozłożona równomiernie, ale zawsze jest po dwóch stronach. I wszystko jasne.
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() jakoś ostatnio nie mam w ogóle chęci do życia ;/ jakiś dół mnie dopadł ;]]]] byłam dziś na tych pokazach chemicznych i nawet robiłam kilka doświadczeń xD ale nawet nie chce mi się nic pisać... zastanawiam się nad zmianą tematu prezentacji.. bo najzwyczajniej nie wyrobię z przeczytaniem książek do tego tematu, co teraz mam ;/// musiałabym chyba na jakieś 2 miesiące rzucić bio i chemię, a co to to nie ;] i zasnatawiam się nad motywem wędrówki w romantyzmie (realnym i literackim). jutro pogadam z polonistką... ;] ech, przejrze matmę i idę spać ;/// baju ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- chyba nikt nie wrzucał jeszce Cytat:
całość: http://cke.edu.pl/index.php?option=c...d=852&Itemid=2
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

Nic nie mówiłaś.
Was już z daleka było słychać.
Hot-dogu za siedem złotych. 

niewiem o której godzinie masz egzamin ale i tak zyczę powodzenia a nie zdążyłam rano napisac ;*

Jasne, że kebab. Nawet widziałam tę budkę jak wracałam. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tzn. była JEDNA.