![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wynajem mieszkania w Warszawie
Wynajęcie ładnego mieszkania po rozsądnej cenie w dobrym miejscu graniczy tutaj z cudem. To co robią właściciele jest niesamowite... w życiu nie przyszłyby mi do głowy castingi, umawianie się i nie przychodzenie na spotkanie itp. Człowiek czuje sie jak przestępca a nie jak ktoś kto po prostu szuka mieszkania
![]() Co zrobić i gdzie szukać mieszkania dla studentów? Może znacie dobre agencje, jakiś znajomych którzy chcą mieszanie wynająć cokolwiek! Radźcie proszę co zrobić żeby udało sie w końcu znaleźć coś naprawdę fajnego! A może też szukacie mieszkania w Warszawie to możemy sobie razem pomagać, hm? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wynajem mieszkania w Warszawie
Czyli co, nie da rady wynająć samodzielnie (czytaj: bez pomocy agencji) mieszkania w Warszawie ? Czemu ? Za dużo chętnych i zbyt mała podaż czy ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja polecam także Gumtree.pl oraz Szybko.pl ( to na tej drugiej stronie znalazłam swoje mieszkanie). Szukałam ponad miesiąc...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Doskonale o tym wszytkim wiem... znam serwisy gazety... ale porpstu jak ktos suzkał to wie co tu sie dzieje... dokaldnie... oferty z gazet znikaja znaim ona sie pojawia w kioskach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
JA mam zamiar isc na studia zaoczne i do pracy w warszawie razem z kolezanka.
I tez chcialabym znalezc mieszkanie nie przez agencje. I to cud moze pomoc tylko. Do tego musimy znalezc jeszcze jedna osobe do dwu pokojowego mieszkania. NIe wiem jak to zrobimy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
oj, ja wiem o czym mowisz! koncze teraz 1 rok i znow musze szukac:/ no po pristu az mi sie odechciewa. Agencje oszukują, a jak juz natknę się na ogloszenie prywatne to właściciel 2-pokojowego mieszkania w cenie 1500 zl absolutnie nie chce slyszeć o 3 osobach:/ no po prostu komedia. Te strony o ktorych pisały dziewczyny też nie są takie dobre bo wikszosc to i tak agencja:/
wczoraj sobie upatrzylam na necie kilka mieszkan, dzis rano dzwonie i wszystko to agencje:/ Nie wiem juz co mam robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja po ponad 2 miesiace szukalam mieszkania przez wszystkie te serwisy. Zazwyczaj przy normalnej cenie trafialam na agencje naciagaczy, co chcieli kase przed pospisaniem umowy za pomoc z znalezieniu mieszkania - nie korzystalam i odradzam. Z tego co wiem rzadko znajduja mieszkanie.
Udalo mi sie znalezc mieszkanie dzieki pomocy znajomej, przez inne forum, w rozsadnej cenie a mieszkanie jest naprawde sliczne ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
reklama
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-12-04 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W zasadzie, to ja się zastanawiam, jak Ty możesz "mieć do wynajęcia" TO właśnie mieszkanie, skoro ono jest moją własnością. Proszę o usunięcie wpisu, ponieważ Frodo "robi" mi zbędną reklamę i niestety podszywa się pod kogoś, kto NIE JEST moją rodziną, NIE JESTEM jego ciocią (cóż za kłamstwo!!) nigdy nie widział mieszkania, a opisuje je. Ponadto, jakim prawem posługujesz się moim numerem telefonu? Faktem jest, że mieszkanie jest do wynajęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tak, jest aż tak maleńki, a kłamstwo ma krótkie nogi, ponieważ zadzwoniła do mnie osoba w sprawie ogłoszenia i powiedziała, że zapewne jestem tą "ciocią" której ktoś chce wynająć mieszkanie na wizaz.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dobre!
![]() Krótkie nóżki, proszę NIE-cioci, ma oszustwo ![]() p.s. Pracownikowi w nagrodę - blokuję stronę www jako spamera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
PILNIE poszukujemy z koleżanką spokojnej współlokatorki, studentki WUM (lub UW, tak żeby dana osoba nie narzekała na odległość), najlepiej pierwszego roku, do kawalerki 32 m2. Mieszkanie znajduje się przy ul. 1 Sierpnia, zatem około 2 km od naszego wydziału, czynsz około 400-500 zł. Znacie kogoś kto potrzebuje miszkania? Jestesmy nastawione na oszczędzanie, natomiast nasi sąsiedzi- na ciszę więcej info: adiraelle@gmail.com lub GG: 45738953
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Odświeżam wątek, ktoś coś wie? Może powstały jakieś serwisy ułatwiające szukanie? Marzy mi się takie miejsce, gdzie młodzi ludzie wymieniają się fajnymi ogłoszeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Podbijam wątek, ale jako (wieloletnia) wizażystka, która ma do wynajęcia mieszkanie 2 pokojowe na Saskiej Kępie (Al. Stanów Zjednoczonych)- 5 min na Politechnikę, 7 minut do Centrum. Mieszkanie jest po remoncie- nowe gładzie, cała kuchnia i łazienka nowe, nowe okna i podłogi, drzwi. Wysoki standard i do tego w pokojach klimatyzacja (założone nowe klimatyzatory).
Oczywiście najchętniej wynajęłabym jakimś wizażystkom ![]() mob: 88 666 1955 albo zostawcie mi wiadomość na priv.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nieaktualne
![]() ![]() Styczeń - Biżuteria Kruk Apart Yes https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1104321 Edytowane przez manilia Czas edycji: 2014-10-09 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Możecie jeszcze poszukać tutaj: http://warszawa.estancje.pl - mało znany serwis ale czasami pojawiają się ciekawe oferty.
Moim zdaniem trochę też termin zły na szukanie mieszkania - studenci, uczniowie szukają i oferty szybko stają się nieaktualne ;/ Ja szukałem w grudniu i było w czym wybierać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej , ja ze swojej strony mogę z całego serca polecić stronkę ***.pl . Ułatwia ona poszukiwanie mieszkania , bo nie musimy tracić czasu na przeglądanie różnych ofert. Pomogła już wielu osobom. Życzę rezultatów w poszukiwaniu mieszkania
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-09-13 o 21:25 Powód: usunięcie linku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
To i ja dołączę. Od października zaczynam studiować w Warszawie i będę mieszkać z TŻ'tem
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny też całkiem niedawno szukałam mieszkania w stolicy. można poprzez fora, ale też spoko poszukać w innych miejscach np www.***.pl. Znalezienie fajnego mieszkania w Warszawie to rzecz trudna, ale możliwa
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-09-12 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dołączam się do wątku
![]() ![]() Dlatego jakby któraś z was, miała jakiekolwiek informacje na temat wolnego mieszkania do wynajęcia, albo nawet 2 pokoi w większym mieszkaniu, bardzo prosiłabym o kontakt. Ewentualnie jakbyście miały jeszcze jakieś inne sprawdzone pomysły na szukanie mieszkania. Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkania to pisałam chyba dwa posty wyżej jak ja szukałam. Ogólnie polecam przeglądać wszystkie serwisy typu gumtree, trovit wpisując mieszkania warszawa bezpośrednio i od razu dzwonić i pytać o szczegóły. Dużo będzie już pewnie nie aktualnych, ale może ci się poszczęści ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=megie;42750699]To i ja dołączę. Od października zaczynam studiować w Warszawie i będę mieszkać z TŻ'tem
![]() ![]() Muszę się z Tobą nie zgodzić ; > Uważam, że na agencje można liczyć, nie wiem z jakiej usług ty korzystałaś, ale ja mogę polecić http://www.***.pl . Szybko znaleźli mi mieszkanie do wynajęcia, bez żadnych problemów. Niestety na rynku jest wielu oszustów, ale to nie znaczy, że trzeba od razu wszystkich wrzucać do jednego wora ; ) Pozdrawiam. ![]() ![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-09-13 o 20:48 Powód: link reklamowy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() -- ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- [QUOTE=zonapuhatka;4278596 5] Cytat:
Czy można wiedzieć, jakie mniej więcej koszty poniosłaś za pomoc agencji? ![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-09-13 o 20:49 Powód: usunięcie linku w cytowanej wypowiedzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=zonapuhatka;4278596 5]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- [QUOTE=eweewe111;42787083]Jestem na Administracji ![]() ![]() -- ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Teraz faktycznie dość ciężko z szukaniem, bo mnóstwo studentów teraz jest zainteresowanych wynajmem. Ale może akurat ci się uda ![]()
K. ![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-09-13 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
DOMator
|
Cytat:
Swoją drogą to 199 zł za możliwość przeglądania przez miesiąc ofert dostępnych na bezpłatnych stronach z ogłoszeniami to droga inwestycja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.