|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kl aski: :roza :ale wielkoludzik mały sie urodził.... ![]()
|
||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to Nedzia urodziła tego wielkoluda
Do mnie też napisała, i napisała jeszcze, że rodziła 12 godzin, nim w końcu zrobili jej CC. I dobrze że zrobili, bo Franuś był owinięty pępowiną. Wpadnę potem, bo na razie walczymy z bolącym brzuszkiem mojego zmierzluszka
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety piersi muszą się przyzwyczaić do nowego wyzwania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może od czasu do czasu powinnaś też odciągać ![]() I głowa do góry, na pewno będzie dobrze . A jeśli jest rzeczywiście tak źle, to zadzwoń do swojej położnej. Może coś poradzi.Niezależnie od tego, czy to Nedzia, czy Kamilla, to serdecznie gratuluję I długi ten Franek ![]()
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
No to w takim razie Nedziu ogromne gratulacje!!!!!!!!!Synus wielgaśniutki
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie do dwoch dni temu jadl sobie zawsze jedna piers i bylo ok...od 2 dni zaczal jesc z dwoch i dzisiaj juz na styk... ![]() Odciagac? Ale kiedy?? ![]() A polozna co doradzila...powiedziala, ze to pewnie skok i mam go przystawiac i jak trzeba to dac butle po karmieniu piersia... ![]() Nie wiem sama juz...to mozliwe, zeby tak z niczego nagle stracic pokarm???? ![]() Nedziu gratuluje dorodnego syneczka
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-12-03 o 21:38 |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko ja tez mysle ze to skok rozwojowy i po kilku dniach sie unormuje. przystawiaj go czesciej no a jesli nie pomoze to konsultantka laktacyjna powinna cos madrego doradzic
Nedziu gratuluje Wam obydwojgu. Nie bylo lekko ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Zyczymy szybkiego powrotu do stanu uzywalnosci
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-12-03 o 21:39 |
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak skok rozwojowy?? Czego? Mojego mleczka?? Myslalam, ze podczas skoku to dziecko chce wiecej pic a nie mleka jest mniej i mniej.... ![]() Ehhh...Przystawiam go co 3 godz, bo co tyle jest glodny....wlasciwie to jest glodny nawet rzadziej troche, ale juz pilnuje tych 3 godzin...
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym żeby ten sms był ode mnie, ale widocznie jeszcze nie moja kolej
Nedzia GRATULACJE!!!![]() Tak w ogóle to dobry wieczór No i zostałam sama z listopadówek![]() Dzisiejszy dzień spędziłam na wymyślaniu i zamawianiu prezentów Ale jeszcze trochę mi zostało... Domi super ciuszki! Dlaczego ja nie mam takiej cioci?? :noniew iem:Kolanosia Za wizytę ![]() :kc iuki:
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Dnia 28.11.09r. o godz. 5.07 urodziłam śliczną zdrową córeczke Nasza Kinguś mierzy 50cm i waży 3200kg przez CC dziewczyny pomocy mam popękane i obalałe piersi okropnie boli przy karmieniu co polecacie :confu sed:![]() ![]() Gratulacje dla nowych mam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-12-03 o 21:57 |
|
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE NEDZIA!!!
Mały wielkolud! długaśny Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na piersi BEPHANTEN |
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś to przetrzymaj i na pewno będzie dobrze Cytat:
![]() Ja polecam maść z Medeli Pure Lan, mnie pomaga i nie trzeba zmywać do karmienia Jeśli Cię boli przy karmieniu, to może Mała źle się przystawia? Musisz pilnować, żeby miała szeroko otwartą buźkę, wtedy ssie głęboko i to Cię nie będzie bolało. Mój jak jest w nerwach, to czasami źle się zassie i muszę mu mały palec wkładać między dziąsła, żeby cycka puścił i spróbował jeszcze raz. Sexy Staś to bardzo fajne imię ![]() Chciałam poodpisywać, ale czasu brak, muszę pod prysznic i spać, bo juz padam na mordkę dzisiaj ![]() Guciu to nie tak, że nie wierzę w zioła, w końcu piję te kopry włoskie z anyżami, melisy i rumianki, żeby dziecku lepiej było Tyle, że ja sceptyczna jestem
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie nawet to imie Stas tez podoba
chociaz za tymi starszymi nie przepadam![]() KONSPI tez nazwala swego Stasia Stas
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Mario!!!!!!!!
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka ale dzis dajesz po oczach
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki dziewczyny ja zmykam bo malec pospi jeszcze z 1,5 h wiec wykorzystam i tez sie kade
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- A co sobie bede załowac ![]() ![]() :brzyda l: no wiekszych literek juz nie bede pisac bo pol srtony post by zajał
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za gratulacje
Domi bóle dostałam w piątek wieczorem miałam co 5 min i pojechałam do szpitala i już tam zostałam. P0ród miałam ciężki 8 godz męczarni szyjka się niechciał otworzyć i poszłam na cc. Brombi w szpitalu miałam piersi jak kamienie a nie miałam laktatora i mała nie umiała chycić. Smaruje Bephanten narazie nie pomaga ![]() Jutro kupie sobie ten Medeli |
|
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Nedzi i Marii!!!
Kamilka ja trzymam kciuki by twoje oczekiwanie się już jak najszybciej zakończyło Kareninko chciałabym powiedzieć coś mądrego ale pojęcia o tym nie mam Na brodawki też kupiłam sobie PureLan ale jeszcze nie testowałam ![]() Podobno jest bardzo dobry choc nie tani, mała tubka tak ok 28zł.Ale skoro Brombi mówi że warto to mnie uspokaja Mnie nadal żołądek daje popalić więc spadam wypoczywać. Dobrej nocki!
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku ale Mnie mięśnie bolą
wogóle wszystko mnie boli ,jakas taka krzywa jestem ,wysprzątałam dziś troche w pokoju siostry, choc nie widac tego za bardzo (u niej musiałabym sprzątac 2 dni ze by cokolwiek było widac )ale strasznie sie zmęczyłam ,naschylałam ....i jeszcze mamuśka MNnie wkurzyła .Cytat:
![]() Nedziu BGratulujemy ![]() Idę nynyh do jutra
|
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. stad pewnie wrazenie ze pokarm zanika.. a i pamietaj zeby nie zaziebic sobie piersi, pilnuj zeby ci wiatr ich nie zawial (przeciagow nie rob itp) sama nie wiem bo Adrian byl butelkowy i w dodatku niejadek wiec karmienie piersia dla mnie to tez nowe wyzwanie Cytat:
Gratuluje Wam dziewczyny ![]() klas ki: niech ci sie zdrowo chowa Kingusia w tej chwili na brodawki mam bepanthen ale na poczatku kiedy mialam tak poobgryzane przez Tomka ze krwawily to najlepiej spisal sie krem od Medeli. co do karmienia to koniecznie zwroc uwage aby gleboko wkladac sutka do ust. Prawidlowo podlaczone dziecko jak ssie to jest troche bolu na poczatku a potem jak juz zlapie i zassa to sie bolu nie odczuwa.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
NEDZIA MARIA2008 GRATULACJE!!!!!!!
Kurczę, naprawdę pięknie długi twój synek, Nedziu szok! To do drużyny koszykarskiej go możesz od razu szykować![]() Maria - Podobno rzeczywiscie najczęściej ból brodawek na początku jest od zbyt płytkiego zasysania się dzieciaczka... A ja już się powoli zmywam do łóżeczka. Jutro wczesnym popołudniem idę na masaż tej mojej rwy - podobno kobieta czyni cuda - obyyyy! Bo ja nawet nic w domu teraz zrobić nie mogę, jak mi coś na podłogę upadnie - a zdarza się to hehe dość często to leży aż TŻ z pracy wróci...Dobranoc, Mamusie
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Nedzia i Maria GRATULACJE !
Kareninko widzę, ze dziewczyny juz napisały wszystko co ja bym Ci doradziła, a i jeszcze jedno - nie denerwuj się tak, nawet jezeli bedziesz go dokarmiac, to jak bedzie pił z cysia nawet ta odrobinka Twojego mleka to bardzo dobrze , a stres nie wpływa dobrze i na Ciebie i małego, on to wyczuwa Domi ciuszki są piękne - te kolory no obłed, ja lubie jak dzieci sa ubierane kolorowo ja wczoraj źle się czułam, żołądek mi odmawia posłuszeństwa, moja dieta i te herbatki na laktację - było mi tak niedobrze wieczorem, żołądek mnie bolał - myślałam, ze będę miała i biegunkę i wymioty, ale obyło się bez, tylko potworne zimno mnie przy tym trzęsło, ale po 2 godzinach przeszło - i nie wiem po czym, wczoraj jadłam wszystko w biegu - może to to, nezbyt dobrze coś pogryzłam, ale dziś jest lepiej Grzes kupy wczoraj nie zrobił i już mi marudzi, brzuszek mu dokucza, choć w nocy było dobrze, no ale po wczorajszym prawie nie przespanym dniu to i musiał odespać |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() cala noc snila mi sie Kamila123...a najsmieszniejsze jest to, ze nawet nie wiem jak wyglada...wlasciwie nic nie robila w tym snie tylko wiedzialam, ze to ona i jest po terminie...wiec moze sie rozpakuje dzis? ![]() a poza tym boli mnie brzuch jak na @ i w nocy juz bolal... madziawikp dzieki ![]() belladonna powodzenia na masazu ![]() a co do kolejnych Mamus to ja obstawiam Xpresje albo Carolans zobaczymy... plci nie udalo mi sie zgadywac wczesniej, ale za to o Konspi i Marii pomyaslalam, ze one chyba juz i sie okazywalo ze tak |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mały Ssak nad ranem budził się co 1,5 godziny ![]() Za drugim razem stwierdziłam, że to niemożliwe, żeby znowu był głodny, więc TŻ go wziął na ręce i chciał ululać, Młody mu zassał sutek, nawet włosy mu nie przeszkadzały Czyli jednak głodny był ![]() Teraz mu wcisnęłam smoczka i mam nadzieję, że zdążę zjeść śniadanie ![]() Kolanosiu, ja mam dużą tubkę Pure Lan, kupiłam w szpitalu za 46 zł ![]() Ale jest bardzo wydajna i według mnie się opłaca, na ulotce bephantenu jest napisane, że trzeba zmywać przed karmieniem, mnie się nie chce bawić w takie coś Dziewczyny karmiące, czy Wam też tak mleczarnia przecieka? Słyszałam, że to się reguluje, ale u mnie pomimo 5 tygodni, dalej cieknie po 1-1,5 od karmienia, a jak karmię jedną piersią, to druga "karmi" koszulę nocną Zapomniałam sobie dzisiaj podłożyć pieluszkę i musiałam w nocy zmieniać koszulę, bo była całkiem mokra. W staniku mi spać niewygodnie, a te wkładki laktacyjne nie wydają mi się zdrowe, bo jak człowiekowi pocieknie to się potem przyklejają do sutka
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Witam piątkowo
![]() Nedzia i Maria - GRATULACJE!!! ![]() Dzisiejsza noc nawet nawet - do 5.00 było ok, a potem męczarnia i ciągłe wiercenie się. Dlatego ja już po śniadanku. Zaraz zabieram się za ogarnianie mieszkania, potem zakupy i do lekarza po zwolnienie. Wczoraj wieczorem znów miałam skurcze. Tym razem łapały mnie na trochę dłużej i troszkę bolały. Może moje prośby o poród przed Świętami jednak się spełnią Mam jeszcze 2 tygodnie, więc będę działać ![]() Miłego dnia. |
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
Mario gratulacje!
apropos osłonek na brodawki, używacie ich? Jeżeli tak, o jakich firm? |
|
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
Nedzia gratulacje
![]() Maria gratulację córci ![]() Domi, czyżby coś się zaczynało dziać? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U nas dziś szaro-buro za oknem nic tylko do łóżka wskoczyć
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
GRATULUJE NOWYM MAMĄ
Cytat:
Mi tez przecieka- nawet śpie z wkładkami laktacyjnymi- a przciez odciągam pokarm do zera... A jak zaczynam karmić jedna piersia to z drugiej tryska, albo jak mija 2 godziny to tez najpierw czuje takie "pieczenie" sutek i potem juz samo leci wiec bez wkładek ani rusz...---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Domi ja to bym chciała żebys teraz ty poszła sie rozpakować
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamą!!! ![]() Ja miałam wczoraj straszny dzień Mój Iwo tak się rozpychał w żebrach że myślałam że umre z bólu Dopiero jak go prysznicem polałam to zsunął się w dół Wrednioch mały ![]() Nie wiem co tu dzisiaj robić.. Wczoraj posprzątaliśmy z Tż chatę więc może tylko torbą się zajmę Przepakuje tysiąc razy i zleci mi jakoś czas
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym przeciekaniem to się reguluje ponoć, ale pytanie kiedy ? Jak miałaś z Kubą? Cytat:
![]() Młody pojadł sobie i walnął w kimono ![]() Jestem w szoku, bo przez ostatnie dni marudził do ok. 12-12.30, a dzisiaj najadł się i zasnął przy cycku. Może rzeczywiście te kropelki zaczynają działać i te gazy już go tak nie męczą ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja mam kupione z aventu, ale użyłam tylko raz. Nie chciałam Młodemu mieszać sposobu ssania, tu cycek, tu butelka, jeszcze osłonki to już byłoby za dużo ![]() Domi, a chciałabyś już iść rodzić? Jeśli tak, to ja trzymam żeby to było to
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

kl aski:

a wy że po 2,3 tyg 

. A jeśli jest rzeczywiście tak źle, to zadzwoń do swojej położnej. Może coś poradzi.

:noniew iem:

)ale strasznie sie zmęczyłam ,naschylałam ....i jeszcze mamuśka MNnie wkurzyła