|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Ja mam pytanko do Wiolqn oraz do dziewczyn, które stosują białko w proszku serwatkowe. Mam zamiar sobie sprawić, ale mam obawy czy nie przybędzie mi za dużo mięśni po tym, bo to głównie dla siłaczy produkt. A ja mam skłonności do nabierania masy mięśniowej i dlatego pytam. Bo to by była niezła alternatywa dla koktailu proteinowego i chyba do naleśników to dodajecie? Ja wypatrzyłam białko Ostrowii wiaderko 1800g za 62,80zł. Cena chyba niezła. Piszcie dziewczyny co wy na to, bo nie wiem czy zamawiać. Buźka
#1712 |
Raczkowanie
|
ufffff ulzyło
![]() Jestem w trakcie 2 dnia i szczerze mówiąc nigdy nie miałam takiego zapału i checi stosowania jakielkolwiek diety. To na+ ![]() ale cos dziwnie mi w zoładku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie wiem ja uzywam a dopoki nie cwiczysz to skad ci maja przyrosnac a poza tym na opakowaniu chyba nawet napisane ze na przyrost masy oraz wspomagajaco w odchudzaniu zreszta tak duzo sie tego nie uzywa, ja kupilam miesiac temu 900 gram i jeszcze polowy nie zuzylam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Upewnij sie tylko ze sklad takiego proszku to przynajmniej 96% bialka. silacze raczej strosuja koktajle na mase czyli pol na pol wegle z bialkiem lub nawet przewazajace weglowodany . Bialko serwatkowe jest latwo przyswajalne, syci na dlugo i jezeli nie bedziesz spedzac godzin an ciwczeniach z bardzo dyzum obciazeniem to miesnie Pudzianowe ci nie wyskocza. ja je dodaje do ciastek zamiast skrobii kuku, a jak bylam u Lanki to zrobila na nim nalesniki (jak dobrze widzialam to byl tylko proszek, jajka i mleko) i byly pyszne
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
Czesc Wam
u mnie wczoraj szalenstwo bylo..zwiazane z impreza gdzie bylo tyle smakolykow..ale dzisiaj weszlam na wage i stoi w miejscu wiec cieszy mnie to ze nie przytylam. mam pytanie: gdzie znjade owa przepisownie o ktorej mowa? bo szukam i nie moge odnależć...a dzieciarnia wzywa do obowiązków.. jaki moze byc maksymalny spadek wagi w ciagu 10 dni I fazy? bo nie liczac wczoraj to moj 4 dzien a z wagi ubylo cos ponad kilogram.. pozdrawiam ola |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Witam tak trochę popołudniowo ale czytam wszystko co piszenie
![]() Tak siedzę i przeglądam przepisownie i dopiero przypomniało mi się że dziś już mam warzywka ![]() U mnie nareszcie zastój ruszył i dziś o 0,7 mniej na wadze ![]() Jutro urodz. więc siedzę i przeglądam przepisownię czym by tu uraczyć gości "niespodziewanych" hm....
#1719 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zawsze chcemy tego czego nie mamy. mi sie wlosy kreca, a chce miec proste. Na Wyspach fajnie, ja juz od trzech lat sie poniewieram miedzy Polska a UK, z tym ze teraz juz na stale w Londynie (no wiecie, plany, milosc... kto wie? ) Bylam tu przez 6 miesiecy, ucieklam z placzem do Polski, po czym po ponad roku zycia w Polsce stwierdzilam, ze jednak latwiej byc w Anglii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Pokazuj sie, odzywaj i spowiadaj grzecznie z postepow ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() No z pierogami trzeba pokombinowac. Moze sie po prostu umowimy na wspolne gotowanie czy cos?? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
moze jak jutro zaczne 5 dni bez warzyw tez zleci trocszke... chciałabym... z reszta która z nas by nie chciała ![]() A co do przepisów na pewni coś znajdziesz odpowiedniego... chociaz musze wam przyznać, ze mi ciezko przekonac sie do tych wymyslnych dan... w sensie... nie pieke plackow ani chleba, tym bardziej nutelli albo innych slodkosci... tak chyba zakodowalam w psychice ze chleb to chleb a slodycze to slodycze... i w zasadzie moje manu to sery, ryby, piers z kurczaka, jogurty bez cukru naturalne no i przeplatane warzywkami... dzis np. na obiad zapiekny tunczyk ( 1 puszka) w sosie wlasnym z 2 jajkami i do tego ogoreczek kiszony malutki i pol pomidora... mam dziwne wrazenie ze gdybym zaczela jesc te wsyztstkie dania o ktorych piszecie... na bank bym nie schudla... moj organizm jest ajkis dziwny... ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na 3. fazę idę dopiero w poniedziałek słonko ![]() Witam w ten zimny dzień! ![]() Dziś ostatnie P. Potem weekend warzywkowy ![]() warm ja bardzo często duszę mięsko na samej wodzie ![]() ![]() W dni warzywne te warzywka też wcinam, bardzo dobre są ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdz na opakowaniu tych protein czy tam nie jest podana jakas dawka dzienna bo mi sie wydaje ze cos tam bylo. tez sobie kupie dzis 2 baniaczki poki taniej, ale ja uderzam w czekolade i natural, no moze jeszcze wanilie ktos chcial przepisownie? kliknij w napis "przepisownia" w moim podpisie o tam na dole
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jestem tu nowa, i jeszcze nie wiem jak to wszystko funkcjonuje:P też jestem na tej diecie, 3 tydzień leci. Czyli II faza. W tym tyg. to strasznie mnie sśie , i ciagle czuje głód nie wiem dlaczego :P
Może mój organizm zaczyna się bronić. Powiedzcie mi jak wy załatwiacie sprawę świąt ? Ja się zastanawiam, jak to z wigilią ? barszcz, pierogi, itd ? Przeiceż moja rodzina to nie zrozumie, żę w Wigilię nie będę chciała tego jesść ... i w ogóle to owoców też jeszcze nie mogę jesć ... i zaczynam się obawiać, jak ja przetrwam Święta bez mandarynek ..... ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o nie!! u mnie to nie przejdzie jakbym dusila to z warzywami to napewno wylądowałby by u mnie w żołądku, a jeszcze nie mogę ![]() Dzisiaj po powrocie z pracy sznycelek z indyka mmmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, ja sobie tak pokombinowalam, ze fajnie bedzie skorzystac z rad drugiej swietnej kucharki (bo sama sie tez uwazam za niezla ![]() ![]() p.s a jak wyjda to se zamroze ![]() W przyszlym tygodniu - moze sroda? Aktualny byl zapowiedziany od dzis po poludniu do poniedzialku ranka - kiedy to odprowadza mnie do pracy po weekendzie, ale wczoraj wyprosil jeszcze jeden dzien wiec chyba do srody bede wolna? ![]()
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
ale tak teraz myślę. Dukan pisze, że cebuli i czosnku można używać jako przypraw. To sobie drobno posiekam i posypię mięsko...
Dobrze myślę? |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz wybrac z wigilijnego repertuaru to co ci wolno: barszcz, ryba w galarecie, sledzie, ryba pieczona. mozesz sobei przygotowac rybe na parze albo usmazyc w jajku i otrebach, lub zrobic ala ciasto nalesnikowe z jajka, zmielonych otrab lub skrobii i w tym usmazyc. jest przeciez sporo rzeczy i nikt nie powinien cie do pierogow zmuszac. lanka sroda brzmi smakowicie, bedziemy lepic pierogi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
W takim razie jestemy umowione
![]() Ja juz odczuwam goraczke sobotniej imprezy - nikt zreszta w pracy nie potrafi sie juz skupic na zajeciach, wszyscy tylko o imprezeie mowia ![]() Nawet sobie zapodalam Freedom George Michaela, ktory dokladnie kojarzy mi sie z mlodymi latami, kiedy to w bieliznie w rytm muzyki latalam po mieszkaniu z drinkiem i papierosem ubierajac sie i robiac makijaz na impreze ![]() ![]()
#1729 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny u mnie już 6 dzień diety, 2,5 kg mniej na wadze. Zauważyłam , że na samym początku szybko szła w dół w sumie tak wciągu 4 dni ,a od dwóch nic ale wiem , że nie ma co się cudów spodziewać, zresztą zdrowe chudnięcie to 1kg-tygodniowo...tylko tak by się chciało szybiej zobaczyć efekty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą
![]() Trochę zdołowana jestem ![]() ...A tak bardzo chciałabym jeszcze ze 4 kg ![]() ![]() O święta się nie martwię bo zrobię sobie zupę grzybową, rybkę w pomidorach, zmodyfikowaną sałatkę jarzynową, sernik i piernik. A na 1 i 2 dzień będzie kurak i może gołąbki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się nie obawiam świąt,mamy duży wybór i ciasta możemy sobie zrobić i się zajadać bez wyrzutów.
![]() |
#1733 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dukanki... odzywam sie zadko bo nie mam sie czym chwalic a narzekac niechce, zastoj trwa juz od 3 tyg ,po ostatnich 2 dniach pw ide systemem 5/2 "przytylam" ponad 1kg i zastanawiam sie jak to jest ze na fazie 3 ma sie odrobine jeszcze schudnac skoro na dniach warzywnych sa takie duze wahania wagi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiałam jak to ma być na III fazie i tak sobie myślę,że to zależy jakie warzywa się je.Ja szłam systemem 5/2 i w te dwa dni próbowałam nadrobić warzywa.Teraz idę 7/7 i przez 7 dni p/w waga spada,ale dziś zjadłam kalafior i waga już poszła dużo do góry i mam wzdęty brzuch.Wcześniej przez 7 dni p/w schudłam ponad 1kg.
Na pewno już nie będe jeść kalafiora lepiej surowe warzywa.Zresztą na III fazie już nie trzeba tak na siłę nadrabiać warzyw.
#1735 | |
Zadomowienie
|
Dzięki Eliza za rady
![]() ![]() Po pracy musiałam trochę się zdrzemnąć i już mi lepiej ![]() ![]() ![]() A w piekarniku siedzi "Marchewkowy Potwór" i pachnie mi już niesamowicie, mmmmmmmm... Mam nadzieję, że się uda bo trochę rzadkie ciasto wyszło, no ale pierwsze koty za płoty ![]() Jutro znów muszę muffinkowy chlebek wymodzić bo jeden już zjadłam -podzieliłam na 4 porcje (na 4 dni) i część zamroziłam -po rozmrożeniu nawet całkiem niezły był. Brałam sobie kanapki do pracy ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Hmmm, "potwór" wyszedł dziwny w smaku ![]() Kupując dziś skrobię kuku wzięłam na spróbowanie melasę. Do wyboru miałam buraczaną i trzcinową - wzięłam tę drugą. Dziwna w smaku jest - słodka ale gorzkawa ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Halo!!! Dziewczyny! Nie odzywałam się ostatnio na forum tak często jak zwykle to już ze mną gadać nie chcecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-12-04 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Się rozpisałam nie na temat ale musiałam się pochwalić ![]()
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Czyżbym samotnie przeglądała forum o tej porze?
![]()
#1738 |
Raczkowanie
|
Doniesienia z frontu...
![]() Waga -0,4 od wczoraj i dziś zaczynam pięciodniowy etap samych protein... Już po śniadanku, na które jakieś 150 g sera chudego i jogurt zott... oczywiście zielona herbatka ze słodzikiem i cytryną... Jutro mikołajki więc dziś wybieram się po prezenty i zabieram młodszą siostrę do kina na "Opowieść wigilijną" w 3 d... poczułam już trochę magię tych świąt... i tylko... za słodyczami mi się tęskni... wiecie... dopóki nie zaczęłam tej diety... (dziś 61 dzień) nie zdawałam sobie sprawy z tego ile ja wcześniej jadłam słodkości i jaki łasuch ze mnie... pozdrawiam i miłej soboty wszystkim życzę...
#1739 |
Przyczajenie
|
Witam waga nadal pokazuje +1kg tak jak po 2 dniach p/w w zeszly weekend myslam ze pozbede sie , po 5 dniach p zostalo.
![]() ![]() Bogaczka nie pogratulowalam Ci.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.