Miłośniczki Zary - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 16:54   #2251
asik123456789
Zakorzenienie

Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**

Ale po co tyle afery? Jesli cos gubi wlosie to znaczy, ze jest zle wykonane. Nadaje sie do reklamacji. Idz z tym kominem jak najbardziej. Trzeba sie ubiegac o swoje. A teksty w stylu "przeciez widzialas z czego jest wykonany" sa bez sensu. To ze cos jest wykonane z wlosia nie znaczy ze to wlosie bedzie wylatywalo! Jak dla mnie reklamacja/zwrot!!! Czy przyjma nie wiem ale probuj!
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 16:55   #2252
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
no właśnie też tylko taką znalazłam, stąd zresztą zdjęcie

a że mówiłaś że widziałaś na allegro to myślałam że gdzieś przegapiłam

a te w re kiedy były/są?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

a dlaczego nie powinna

chyba jak kupowałaś to widziałaś z jakiego materiału jest wykonany
widzialam widzialam ale wlosia nie bylo na rekach,a jesli kupuje szaliki czy inne akcesoria to ich nie mierze tylko kupuje czyt lapie w reke i ide do kasy
Stary 2009-12-03, 16:57   #2253
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Ale po co tyle afery? Jesli cos gubi wlosie to znaczy, ze jest zle wykonane. Nadaje sie do reklamacji. Idz z tym kominem jak najbardziej. Trzeba sie ubiegac o swoje. A teksty w stylu "przeciez widzialas z czego jest wykonany" sa bez sensu. To ze cos jest wykonane z wlosia nie znaczy ze to wlosie bedzie wylatywalo! Jak dla mnie reklamacja/zwrot!!! Czy przyjma nie wiem ale probuj!

zawsze trzeba brać pod uwagę że może wypadać

jestem na 99,9% pewna że reklamacja nie będzie w takiej sprawie uwzględniona
czy Ty tez nie miałabyś oporów przed tym żeby zwrócić używany towar

zacznę lepiej się przyglądać ubraniom które kupuje

Aguś z czego jest wykonany komin?

Edytowane przez innocencee
Czas edycji: 2009-12-03 o 16:58
innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:08   #2254
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:

momentoo 69%acryl,23%alpaka:confus ed:8%metal dzizas chyba ze preferujesz w innym jezyku, ja nici nie rozumiem,i tak ja mam opory aby oddac uzywana rzecz z tad moje pytanie tutaj,w innym przypadku poprostu bym poszla i oddala.logiczne.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a i jeszcze jedno,owszem mozna brac pod uwage ze cos moze wypadac,lub farbowac,ale uwierzcie mi nikt ubierajacy sie od stop do glow w Zarze nie chciala by wygladac jak ktos kto prowadzi przytlulek dla psow, Ja napewno nie a szczotkowanie przed kazdym wyjsciem nie wchodzi w rachube,poniewaz to nic nie daje,wlosy z komina mam nawet w buzi.

Edytowane przez agus79
Czas edycji: 2009-12-03 o 17:05
agus79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:18   #2255
camelia111
Zakorzenienie

Dziewczyny, któraś z was widziała albo kupiła czarną, dwurzędową marynarkę z dużymi ramionami z tego "najdroższego" działu woman?

Nie mogę się doszukać zdjęcia, a chciałabym poznać opinie. Żakiet kosztuje 459zł, dla mnie to bardzo dużo pieniędzy i chcę być pewna. Według mnie inwestycja na lata, absolutny klasyk.

Czy mogłabym prosić o jakiekolwiek zdjęcia??

Edytowane przez camelia111
Czas edycji: 2009-12-03 o 17:19
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:40   #2256
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

na dziale woman jest taka..ale ona nie jest dwurzedowa...nie wiem czy o te chodzi??

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:41   #2257
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez agus79 Pokaż wiadomość
momentoo 69%acryl,23%alpaka:confus ed:8%metal dzizas chyba ze preferujesz w innym jezyku, ja nici nie rozumiem,i tak ja mam opory aby oddac uzywana rzecz z tad moje pytanie tutaj,w innym przypadku poprostu bym poszla i oddala.logiczne.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a i jeszcze jedno,owszem mozna brac pod uwage ze cos moze wypadac,lub farbowac,ale uwierzcie mi nikt ubierajacy sie od stop do glow w Zarze nie chciala by wygladac jak ktos kto prowadzi przytlulek dla psow, Ja napewno nie a szczotkowanie przed kazdym wyjsciem nie wchodzi w rachube,poniewaz to nic nie daje,wlosy z komina mam nawet w buzi.

wygląda mi to na angorę
a angora zawsze będzie zostawiała włoski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 17:46   #2258
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:
wygląda mi to na angorę
a angora zawsze będzie zostawiała włoski
amen czyli nie kupujcie tego komina
Stary 2009-12-03, 18:08   #2259
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
amen czyli nie kupujcie tego komina

ja mam kilka rzeczy z anogory, m.in ostatnio kupiłam biały sweterek
no i dodatkowo rolkę do ubrań

rzeczą naturalną jest że ten materiał zostawia początkowo włoski. Z czasem, po praniu będzie ich mniej

Stary 2009-12-03, 18:13   #2260
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
momentoo 69%acryl,23%alpaka8%metal:confuse d: dzizas chyba ze preferujesz w innym jezyku, ja nici nie rozumiem,i tak ja mam opory aby oddac uzywana rzecz z tad moje pytanie tutaj,w innym przypadku poprostu bym poszla i oddala.logiczne.
Alpaka
1. Tkanina o osnowie bawełnianej (z uszlachetnionej bawełny) lub jedwabnej i wątku wełnianym, gładka, w podłużne prążki lub drobne, tkane wzory, silnie błyszcząca.

2. Wełna pozyskiwana z lamy alpaki, składająca się z delikatnych włosów długości 10-15 cm, z domieszką tzw. włókien martwych. Służy głównie do wyrobu miękkich szali i koców.

źrodło: OnetWiem

W zasadzie z tym kominem trudna sprawa, rzecz już używana, jednak bardzo przepraszam, ale jak inaczej można sprawdzić, czy szal będzie zostawiał włoski/lenił się/obłaził? Jeśli ktoś np. nie ma czasu sprawdzić wcześniej, w sensie pochodzić po domu itp., tylko wychodzi gdzies, chwyta daną rzecz, zakłada na siebie i w drogę.
Uważam, że w takiej sytuacji można tę rzecz reklamować. A może akurat jest to jakaś wadliwa seria?
pzdr

Edytowane przez 6roove
Czas edycji: 2009-12-03 o 18:20
6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:55   #2261
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
(...) Wiesz, też mam problem ze spodniami z Zary, jeśli chodzi o długość, wszystkie muszę skracać z 10 cm minimum, a niestety zazwyczaj tracą fason. Dobre są na mnie te, które z założenia mają być 7/8 . Kojarzę, że Ty jesteś wysoka, więc pewnie to inna kwestia.
Ja jestem "przecietnego" wrostu, niestety do wysokich mi brakuje dobrych kilku centymetrow. Ja mam problem na szerokosc w biodrach - jedne spodnie za male, drugie za duze

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Fajny ten sweterek Ale mnie bardziej na tym zdjęciu zachwyciły paznokcie szmaragdowe (odstatnie mam fiu-bździu na punkcie tego koloru), w zestawieniu z szarym są s
Teraz kolor jade od Chanel jest w modzie, wiec powinnas gdzies znalezc tanszy odpowiednik owego koloru . Sama mam mietowy z jakiejs taniej firmy (BarryM bodajze) i musze przyznac, ze takie kolorowe paznokcie w bura pogode znacznie poprawiaja mi humor. A Inglot sie mnie wcale nie trzyma, odpryskuje juz tego samego dnia.

Cytat:
czy widziałyście w zarze taką pelerynkę albo coś podobnego w tym stylu
Innocencee nie wiem czy kojarzysz czarna peleryne z zarowego lookbooka. Mierzylam ja w sklepie - kosztowala cos okolo £80/90. Chyba nawet mam gdzies fotki z przymierzalni... Na zime sie ona IMO nie nadaje. W kazdym badz razie, mnie by na bank przewialo.

Cytat:
momentoo 69%acryl,23%alpaka:confus ed:8%metal dzizas chyba ze preferujesz w innym jezyku, ja nici nie rozumiem,i tak ja mam opory aby oddac uzywana rzecz z tad moje pytanie tutaj,w innym przypadku poprostu bym poszla i oddala.logiczne.[COLOR="Silver"]
Agus lacze sie w bolu. Ja mam akrylowy, mega dluuuuuugi szalik z Promodu i zostawia wloski wszedzie. Teraz czesciej czytam sklad z metek. Przynajmniej sie czegos nauczylam.

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z was widziała albo kupiła czarną, dwurzędową marynarkę z dużymi ramionami z tego "najdroższego" działu woman?
Chodzi o ta à la Balmain? Ja ja ogladalam w sklepie i jakosciowo byla ok. Sama kupilam podobny fason w Topshopie - zdecydowanie lepiej na mnie lezala (ale chyba z mniejszymi poduszkami). Zaplacilam okolo 375 zl, jednak naprawde jest warta tej ceny. Material jest rewelacyjny.

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2009-12-03 o 18:57
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 19:03   #2262
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość

Innocencee nie wiem czy kojarzysz czarna peleryne z zarowego lookbooka. Mierzylam ja w sklepie - kosztowala cos okolo £80/90. Chyba nawet mam gdzies fotki z przymierzalni... Na zime sie ona IMO nie nadaje. W kazdym badz razie, mnie by na bank przewialo.

jak masz fotki to pokaż, poślinię się trochę

na zimę jej nie chcę raczej na jesień i taką pogodę jak teraz u nas jest, około 10 stopni

Stary 2009-12-03, 19:39   #2263
agus79
Wtajemniczenie

a oto winowajca
Stary 2009-12-03, 19:40   #2264
agus79
Wtajemniczenie

:d
Stary 2009-12-03, 20:02   #2265
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Teraz kolor jade od Chanel jest w modzie, wiec powinnas gdzies znalezc tanszy odpowiednik owego koloru . Sama mam mietowy z jakiejs taniej firmy (BarryM bodajze) i musze przyznac, ze takie kolorowe paznokcie w bura pogode znacznie poprawiaja mi humor. A Inglot sie mnie wcale nie trzyma, odpryskuje juz tego samego dnia.

Mi akurat INGLOT trzyma doskonale, tydzień wzorowo, dopiero potem zaczyna pękać, no ale po tygodniu to i tak już są odroty takie, że muszę zmyć
No a wiem, ten Chanel jest piękny, ale co z tego, jak mi żadne lakiery nie wytrzymują dłużej niż kilka godzin, wszystko zaraz gdzieś pęka Jedynie INGLOT daje radę, za to super
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 21:13   #2266
caat
Zakorzenienie

co do tego miętowego koloru to w lecie miałam straszny szał na niego, jednak po kilkunastu poszukiwaniach dałam sobie spokój - wiem, że Chanel miał ten odcień, ale jego cena była niezbyt zachęcająca ; )

mac też miał w swej serii chyba (swoją drogą uwielbiam kosmetyki z mac'a) : >

Edytowane przez caat
Czas edycji: 2009-12-03 o 21:14
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 22:38   #2267
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:

Tu nie chodzi o zwykly zwrot. To jest oczywiscte, ze nie przykleilabym metki nie zlozyla w kosteczke i nie poszla zwrocic udajac ze go nie uzywalam! Tu chodzi o reklamacje. Towar jest wadliwy. Wiec w tym przypadku nie mialabym oporow. Trzeba sie uwaznie przygladac temu co kupujemy. Ale nie zawsze sie da.
Stary 2009-12-03, 22:46   #2268
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o zwykly zwrot. To jest oczywiscte, ze nie przykleilabym metki nie zlozyla w kosteczke i nie poszla zwrocic udajac ze go nie uzywalam! Tu chodzi o reklamacje. Towar jest wadliwy. Wiec w tym przypadku nie mialabym oporow. Trzeba sie uwaznie przygladac temu co kupujemy. Ale nie zawsze sie da.

ale dlaczego jest wadliwy

moim zdaniem nie jest
taki urok materiału z którego jest wykonany

jeansy też się rozciągają po kilku założeniach i to nie jest przecież ich wada tylko taki urok

Stary 2009-12-04, 09:04   #2269
blokerka
Raczkowanie

Ja trochę z innej beczki: czy wam działa teraz strona zara.com ?
Bo jak ja na nią wchodzę to mam tylko ten znaczek, że strona się ładuje. No i się tał ładuje, ładuje, ładuje i... nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 09:09   #2270
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blokerka Pokaż wiadomość
Bo jak ja na nią wchodzę to mam tylko ten znaczek, że strona się ładuje. No i się tał ładuje, ładuje, ładuje i... nic
mi dziala
Stary 2009-12-04, 09:22   #2271
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blokerka Pokaż wiadomość

Spoko, ten temat był już tu przerabiany z X razy, jednym działą jednym nie, mi akurat nie działą chociaż mam bardzo szybkiego neta i wszystkie aktualizacje, ale cos jest pewnie nietak z ich stroną; trudno, ich strata bo strona H&M działą bez zarzutu, więc to tam wypatruję zakupy
A ogólnie podobno Zara rywalizuje o klientó z H&M, tylko ze ta ich rywalizacja marnie wychodzi (bo z jednej strony chcą przyciągać klientó H&M, a z drugiej mają ambicje na jakąś "wyższą półkę")
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:30   #2272
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:

jeansy też się rozciągają po kilku założeniach i to nie jest przecież ich wada tylko taki urok

mam wiele jeansów które się nie rozciągają, a przynajmniej nie na tyle aby było to gołym okiem widoczne. Natomiast dużo jest też tego rozciagającego się szajsu, który na początku idealnie leży natomiast później spada z tyłka. I uważam że jak najbardziej to jest wada .
Stary 2009-12-04, 09:50   #2273
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
mam wiele jeansów które się nie rozciągają, a przynajmniej nie na tyle aby było to gołym okiem widoczne. Natomiast dużo jest też tego rozciagającego się szajsu, który na początku idealnie leży natomiast później spada z tyłka. I uważam że jak najbardziej to jest wada .

prawdziwy jeans zawsze się rozejdzie
nie mówię tutaj o rozciągnięciu o rozmiar czy więcej, ale wystrczy kupić levis'y klasyczne 501 i rozejdą sie po kilku założeniach

skórzane buty też się rozbiją po kilku założeniach i to przecież wadą nie jest

Stary 2009-12-04, 12:04   #2274
asik123456789
Zakorzenienie

A jak np. ktos kupi kurtke z ktorej wychodzi pierze? Mialam taka sytuacje. Znajomi co chwile mnie skubali bo z czarnej kurtki wychodily biale piorka. Tez niby to jest charakterystyczne dla kurtek puchowych ale ja ja reklamowalam i pozytywnie rozpatrzyli. Uwazam tez ze dobre jakosciowo jeansy sie nie rozciagna zbyt mocno. Ale jeansy juz trudno sie reklamuje. Nigdy nie wiemy co kto w nich robil, ile je nosil itd. Kolejny przyklad- delikatne bluzeczki (nie znam sie na materialach). Czesto ida w nich oczka. To tez jest charakterystyczne dla danego typu materialu-mozna sie bylo spodziewac. Ale mimo wszystko napewno reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie. (moja zostala). Kolejny przyklad- bluzka kurczy sie w praniu. Sa takie materialy, ktore sa bardzo wrazliwe na odksztalcanie. Z reklamacja nie powinno byc problemow oczywiscie jesli pralysmy tkanine w odpowiedniej temp.
Stary 2009-12-04, 12:39   #2275
XS-ka
Zadomowienie

mechacenie ? myślicie że jest sens reklamować ?
W tamtym roku kupiłam to oto nakrycie wierzchnie w zarze i okropnie się mechaci. Dodam że nie prałam go jeszcze i mechacenie nie występuje tylko tam gdzie płaszcz ma styczność np z torebką tylko na całości.
Jestem rozczarowana bo kupując coś za 350zł spodziewałam się że będzie to mi to w doskonałym stanie parę lat słóżyć zwłaszcza że nie jest to rzecz w której chodzę cały czas.
Stary 2009-12-04, 12:44   #2276
malwina2208198721
Zadomowienie

.

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same"
— Phil Bosmans

59
-58-57-56-55-54-53-52

Edytowane przez malwina2208198721
Czas edycji: 2009-12-21 o 13:50
malwina2208198721 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:55   #2277
khloe_
Zadomowienie

Dziewczyny może nie jestem bardzo w temacie,ale chciałabym się dowiedzieć gdzie jest outlet Zary?? Jest jakiś w Warszawie?

khloe_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:56   #2278
agus79
Wtajemniczenie

Cytat:
W tamtym roku kupiłam to oto nakrycie wierzchnie w zarze i okropnie się mechaci. Dodam że nie prałam go jeszcze i mechacenie nie występuje tylko tam gdzie płaszcz ma styczność np z torebką tylko na całości.
Jestem rozczarowana bo kupując coś za 350zł spodziewałam się że będzie to mi to w doskonałym stanie parę lat słóżyć zwłaszcza że nie jest to rzecz w której chodzę cały czas.
ladny plaszczyk,ale jest jedno ale on nie jest jednokolorowy i mysle ze to tak za bardzo nie rzuca sie w oczy,ja nosze ten komin z plaszczem od zary ktory mnie notabene kosztowal mnostwo kasy(jak dla mnie) to teraz zobaczcie jak ladnie prezentuje sie plaszcz poczestowany 20min wyjsciem z kominem rano(ps,czyscilam przed wyjsciem) nie wyglada to smacznie ani estetycznie.Sorry za jakosc zd,robione telefonem,najmocniej przepraszam, a najgorsze jest to ze nie da sie usunac tych klakow tasma,bo sie wrzeraja w plaszcz,trzeba recznie
Stary 2009-12-04, 12:59   #2279
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:

wedlug mnie minelo za duzo czasu na reklamacje. gdybys miala np rpczna gwarancje to moglabys isc ale w tym wypadku to chyba nie. no i podejrzewam, ze nie masz juz paragonu.
Stary 2009-12-04, 13:00   #2280
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny może nie jestem bardzo w temacie,ale chciałabym się dowiedzieć gdzie jest outlet Zary?? Jest jakiś w Warszawie?
Zara ani żaden sklep Inditexu nie ma outletów. Rzeczy z poprzednich kolekcji są odsyłana do Hiszpanii.

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości