Powiększanie piersi cz.3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-04, 22:39   #3151
Vida S
BAN stały

Dot.: Powiększanie piersi cz.3

tini ale doszło gośći, zaraz rozkręci imprezka. wszytkim buziaki ,ja się zrywam,bo wieczorynka się skonczył, ajutro finał MAM TALENT
Vida S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 22:42   #3152
TiNi87
BAN stały

To ja tez uciekam w takim razie ,oczy mnie troche bola. DOBRANOC
TiNi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 22:45   #3153
agnelka.pl
Rozeznanie

Polezalam troche w wannie, troche przeszlo, ryczec przestalam, ale jak zaczelam Was czytac to znowu w ryk. Bo Wy takie fajne, takie kochane. Ciesze sie, ze tu trafilam i ze Wy tu jestescie.

2sweet- wpedzilam sie w kozi rog i nie wiem jak z niego wyjsc
Ale poradze sobie, wiem, tylko wiecie jak to jest...trzeba sie czasami wyryczec.
Stary 2009-12-04, 22:49   #3154
pysia222
Zakorzenienie

Dobra ja tez mykam kolorowych snow
Stary 2009-12-04, 22:49   #3155
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnelka.pl Pokaż wiadomość
Polezalam troche w wannie, troche przeszlo, ryczec przestalam, ale jak zaczelam Was czytac to znowu w ryk. Bo Wy takie fajne, takie kochane. Ciesze sie, ze tu trafilam i ze Wy tu jestescie.

2sweet- wpedzilam sie w kozi rog i nie wiem jak z niego wyjsc
Ale poradze sobie, wiem, tylko wiecie jak to jest...trzeba sie czasami wyryczec.
nie placz Agnelka bo tu miejsca brak.. na twe babskie lzy.. nie wymiekaj, spojrz w lustro, powiedz sobie ze dasz rade , napewno z nie takimi juz tudnosciami sie zmierzylas i tym razem tez sie uda tylko uwierz w siebie, wez sie w garsc i zamiast smarkac w kolejne husteczki pomysl co by tu zrobic by zmienic sytuacje
Stary 2009-12-04, 22:51   #3156
agnelka.pl
Rozeznanie

Chyba sobie bana wstawie, za to pisanie nie na temat
Stary 2009-12-04, 22:52   #3157
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
Chyba sobie bana wstawie, za to pisanie nie na temat
taaa i klapsa w dupke tez za mazanie sie!
Stary 2009-12-04, 22:55   #3158
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 2sweet Pokaż wiadomość
nie placz Agnelka bo tu miejsca brak.. na twe babskie lzy.. nie wymiekaj, spojrz w lustro, powiedz sobie ze dasz rade , napewno z nie takimi juz tudnosciami sie zmierzylas i tym razem tez sie uda tylko uwierz w siebie, wez sie w garsc i zamiast smarkac w kolejne husteczki pomysl co by tu zrobic by zmienic sytuacje
2sweet, Ty jestes taka nasza forumowa psycholozka od spraw sercowych i nie tylko.
Teraz to najwazniejsze sa dla mnie cycki, ale w nowym roku musze cos zrobic, wiem, bo inaczej sie wykoncze.
Dzieki
Stary 2009-12-04, 23:00   #3159
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
2sweet, Ty jestes taka nasza forumowa psycholozka od spraw sercowych i nie tylko.
Teraz to najwazniejsze sa dla mnie cycki, ale w nowym roku musze cos zrobic, wiem, bo inaczej sie wykoncze.
Dzieki
dziekuje ja chyba po prostu zawsze wparuje na forum gdy ktos ma problemy, a ze mi serce peka jak widze jak komus smutno to tak jakos wychodzi... najwazniejsze to zaczac cos robic zamiast stac w miejscu, takze mala gleboki oddech, bierzemy sie w garsc i stawiamy czola wszystkim problemom!!

o tak tak cici najwazniejsze! za miesiac i kilka dni juz bede po konsultacji!!! ale szal!!
Stary 2009-12-04, 23:06   #3160
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje ja chyba po prostu zawsze wparuje na forum gdy ktos ma problemy, a ze mi serce peka jak widze jak komus smutno to tak jakos wychodzi... najwazniejsze to zaczac cos robic zamiast stac w miejscu, takze mala gleboki oddech, bierzemy sie w garsc i stawiamy czola wszystkim problemom!!

o tak tak cici najwazniejsze! za miesiac i kilka dni juz bede po konsultacji!!! ale szal!!
Fajnie jest urzeczywistniac marzenia, trzymam kciuki
Stary 2009-12-04, 23:08   #3161
2sweet
Rozeznanie

i kto to pisze, ta co odlicza dni!! szczesciara jedna
Stary 2009-12-04, 23:14   #3162
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
i kto to pisze, ta co odlicza dni!! szczesciara jedna
Zanim sie obejrzysz, i Ty bedziesz odliczac.

Na op. tak na 100% zdecydowalam sie kolo lipca, termin juz wtedy wyznaczylam sobie na grudzien. Wydawalo mi sie, ze to wiecznosc, a teraz mam juz niecale 2 tyg. Zlecialo mi moment.
Juz nie moge sie doczekac.
Stary 2009-12-04, 23:17   #3163
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
Zanim sie obejrzysz, i Ty bedziesz odliczac.

Na op. tak na 100% zdecydowalam sie kolo lipca, termin juz wtedy wyznaczylam sobie na grudzien. Wydawalo mi sie, ze to wiecznosc, a teraz mam juz niecale 2 tyg. Zlecialo mi moment.
Juz nie moge sie doczekac.
najlepszy prezent pod chionke jaki mozna sobie sprawic!!
i prosze jakie piekne wejscie w nowy rok bedzie w styczniu super promocje, mnostwo wyprzedzy wiec akurat idealnie bo juz bedziesz mogla zaczynac szalec!!
Stary 2009-12-04, 23:24   #3164
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
najlepszy prezent pod chionke jaki mozna sobie sprawic!!
i prosze jakie piekne wejscie w nowy rok bedzie w styczniu super promocje, mnostwo wyprzedzy wiec akurat idealnie bo juz bedziesz mogla zaczynac szalec!!

Tylko na to czekam, kupie sobie najladnieszy i najdrozszy stanik jaki bedzie
To musi byc uczucie , juz niedlugo sie dowiem jak to jest.
Stary 2009-12-04, 23:28   #3165
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
Tylko na to czekam, kupie sobie najladnieszy i najdrozszy stanik jaki bedzie
To musi byc uczucie , juz niedlugo sie dowiem jak to jest.
a z pieknym cycem odrazu zyskasz mnostwo pewnosci siebie i wtedy z taka sila i wiara w siebie poradzisz sobie ze wszytskimi przeciwnosciami! i nawet nie mysl ze bedzie inaczej

zmykam juz bo oczka mi sie kleja, dobranoc
Stary 2009-12-04, 23:30   #3166
monilee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Ja robiłam w Artplastice na Wojciechowskiego

Skoro Ty masz 77 pod, wzrost jak żyrafa (pozazdroscić), to powalcz troche o większe implanty... tak. ok. 400-450 ... zapytaj dr jeszcze raz ... przy propzycji Pani dr powinnaś mieć rozmiar ok. 75 D... moze 70 E
Właśnie z Panią dr będzie kiepsko, raczej się nie zgodzi na taki rozmiar, będę chyba musiała poszukać gdzieś indziej...
A zadowolona jesteś z usług Artplastici? Kto Cię operował? I ile płaciłaś (jeżeli można spytać... )?
Horo, Twoje piersiątka robią wrażenie, też takie chcę... Od razu się dr zgodził na taki rozmiar?

A tak w ogóle to macie "straszne" tempo, dziewczyny - weszłam rano, to było 101stron w temacie, wieczorem już 109... Aż miło poczytać...
Stary 2009-12-04, 23:36   #3167
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
a z pieknym cycem odrazu zyskasz mnostwo pewnosci siebie i wtedy z taka sila i wiara w siebie poradzisz sobie ze wszytskimi przeciwnosciami! i nawet nie mysl ze bedzie inaczej

zmykam juz bo oczka mi sie kleja, dobranoc
Wlasnie na to tez licze.

Buzka

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez monilee Pokaż wiadomość
Właśnie z Panią dr będzie kiepsko, raczej się nie zgodzi na taki rozmiar, będę chyba musiała poszukać gdzieś indziej...
A zadowolona jesteś z usług Artplastici? Kto Cię operował? I ile płaciłaś (jeżeli można spytać... )?
Horo, Twoje piersiątka robią wrażenie, też takie chcę... Od razu się dr zgodził na taki rozmiar?

A tak w ogóle to macie "straszne" tempo, dziewczyny - weszłam rano, to było 101stron w temacie, wieczorem już 109... Aż miło poczytać...
Horo miala 2 op. i przy drugiej osiagnela to co chciala, ale to dluga historia, napewno Ci wszystko opowie.
Stary 2009-12-04, 23:45   #3168
monilee
Przyczajenie

Cytat:

Horo miala 2 op. i przy drugiej osiagnela to co chciala, ale to dluga historia, napewno Ci wszystko opowie.

Liczę na to, że mi chociaż w skrócie opisze...

A Ty, agnelka, 16 grudnia masz już operację? Jaki rozmiar wybrałaś?
Stary 2009-12-04, 23:49   #3169
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monilee Pokaż wiadomość
Liczę na to, że mi chociaż w skrócie opisze...

A Ty, agnelka, 16 grudnia masz już operację? Jaki rozmiar wybrałaś?
Na poczatku, zanim weszlam na to forum , to 300. A teraz miedzy 325-350. Bardziej sklaniam sie jednak na te 350. Ostateczna
przymiarke bede miala w dniu op. Wiec sie okaze.
Jestem wysoka i mysle,ze to tez ma znaczenie w doborze wkladek.
Stary 2009-12-05, 00:13   #3170
monilee
Przyczajenie

Cytat:
Na poczatku, zanim weszlam na to forum , to 300. A teraz miedzy 325-350. Bardziej sklaniam sie jednak na te 350. Ostateczna
Ja po konsultacji też myślałam, że 350 będzie OK, ale po wejściu na forum i po wzięciu pod uwagę mojego wzrostu i w ogóle, to chyba będzie mi trochę mało, chyba chciałabym 400...
Jak już robić, to porządnie!
Stary 2009-12-05, 01:40   #3171
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
A ja toast za piersi tych nieobecnych obiboków !!!
O wypraszam sobie, ale właśnie walczyłam z kurami

No ale skoro już dotarłam to toaścik wzniosę

Co do cukrzycy - rzeczywiście jest przeciwwskazaniem do zabiegu, ale też go nie wyklucza!

Warto poczytać:

Jak przygotować pacjenta z cukrzycą do zabiegu chirurgicznego?
Na pytanie odpowiada dr hab. med. Maciej Małecki, Klinika Chorób Metabolicznych CM UJ w Krakowie:

Powodzenie zabiegu operacyjnego u chorego na cukrzycę jest w ogromnym stopniu uzależnione od współpracy zespołu przygotowującego i prowadzącego zabieg z diabetologiem. W przypadku planowania zabiegu u chorych na cukrzycę podstawową kwestią jest wcześniejsze wyrównanie metaboliczne oraz kontrola cukrzycy w okresie okołooperacyjnym. Chory powinien być idealnie wyrównany metabolicznie, a jeżeli tak nie jest, lekarz prowadzący terapię cukrzycy powinien ją zintensyfikować, zmodyfikować, w sytuacjach koniecznych nawet hospitalizować chorego w tym celu.
Duże zabiegi chirurgiczne u chorych z cukrzycą powinny być przeprowadzane w warunkach insulinoterapii. Dlatego co najmniej na kilka dni przed zabiegiem taki pacjent jest przestawiany na intensywną insulinoterapię. Najlepiej, jeśli taka zmiana odbywa się w warunkach szpitalnych, na oddziale z dużym doświadczeniem. Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, glikemia u chorego na cukrzycę przed planowanym zabiegiem powinna osiągnąć poziom 100 do 120 mg/dl na czczo oraz 135 do 160 mg/dl dwie godziny po posiłku.
Przed zabiegiem ważne jest także wykonanie badań:
- dobowego profilu glikemii (7 oznaczeń w ciągu doby, w tym w godzinach 2-4 w nocy),
- rutynowo morfologii, stężenia kreatyniny, elektrolitów, białka całkowitego oraz aktywności aminotransferaz w surowicy krwi,
- gazometrii,
- badania moczu,
- oceny dna oka,
- EKG spoczynkowego,
- RTG klatki piersiowej.
Wszyscy lekarze uczestniczący w procesie diagnostyczno-terapeutycznym prowadzącym do operacji muszą być poinformowani o cukrzycy u danego pacjenta.
Szczególna troska związana z opieką nad chorymi na cukrzycę dotyczy też samego dnia zabiegu. Taki pacjent musi być operowany jako pierwszy w danym dniu i powinien przechodzić przez procedurę chirurgiczną w warunkach dożylnego wlewu glukozy, insuliny oraz potasu, przy częstej kontroli glikemii (najlepiej co godzinę, najwyżej dwie) - przed zabiegiem, w trakcie i po operacji.
Intensywna insulinoterapia i wyrównanie metaboliczne są bardzo istotne także w okresie pooperacyjnym. To jedyny sposób zapewnienia właściwych warunków gojenia się rany oraz ochrony chorego przed infekcjami, do których pacjent z cukrzycą jest szczególnie predysponowany. Insulinoterapia powinna być utrzymywana nie tylko u pacjentów z cukrzycą typu 1, ale i typu 2, także leczonych lekami doustnymi. Do leków doustnych można wrócić dopiero po zagojeniu rany i usunięciu szwów.
Oczywiście, osoby cierpiące na cukrzycę zawsze mogą też potrzebować pilnej operacji - ze wskazań nagłych. Takiemu zabiegowi również powinien towarzyszyć dożylny wlew glukozy i insuliny, przy starannym monitorowaniu zaburzeń elektrolitowych. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że u chorych na cukrzycę występują niekiedy, przy kwasicy ketonowej, objawy otrzewnowe sugerujące tzw. ostry brzuch. Dlatego konieczna jest rzetelna diagnoza, czy u pacjenta z takimi dolegliwościami mamy do czynienia z pierwotną, podstawową jednostką chorobową - problemem wymagającym natychmiastowej interwencji chirurgicznej, czy też objawy sugerujące "ostry brzuch" są skutkiem choćby kwasicy ketonowej. U chorych z cukrzycą łatwej bowiem o niepotrzebne zabiegi, obarczone niekorzystnym rokowaniem.
Jeśli konieczny jest tylko mały zabieg chirurgiczny, np. z zakresu chirurgii stomatologicznej, u pacjentów z dobrze wyrównaną cukrzycą typu 2 i leczonych lekami doustnymi można zrezygnować z intensywnej insulinoterapii, pozostając przy lekach doustnych.
U pacjentów z cukrzycą zawsze obowiązuje osłona antybiotykowa.
Wszystkie zasady postępowania z pacjentami chorymi na cukrzycę przygotowywanymi do operacji określono w zaleceniach opracowanych przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne, aktualizowanych w tym roku.

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
Tak - 350

ale jakby co to mnie tu nie ma

Widzisz ty Niedobra, tak nas tu straszysz, że spać nie mogę
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 01:41   #3172
macerata
Zakorzenienie

w moim przypadku pieniążki na cycuszki się znajdą,tylko wiedza na temat op.jak dotąd była zbyt nikła by odważyć się na poważniejsze przemyślenie sprawy.odkąd odkryłam tutaj skarbnicę wiedzy..mój świat wygląda inaczej,i pomimo że jeszcze nie wiem ani kiedy,ani gdzie,to zauważyłam że ostatnio chodzę taka dumna i wyprostowana jakby moją klatę już przyozdabiały rękodzieła jakiegoś artysty
miło było przede wszystkim zdać sobie sprawę z tego,że taki prezent sprawiony samej sobie w postaci poprawy małego conieco to coś co może dotyczy wielu "normalnych"kobiet,a nie tylko wyższych sfer
i nie ma nic wspólnego ze żle rozumianą póżnością.
przez tyle lat starałam się bronić godności wszystkich małych biustów,no wiecie,to takie wdzięczne i dziewczęce tyle że mój wdzięczny i dziewczęcy..
z biegiem lat(a mam ich 28,więc niby nie tak dużo)zaczyna sprawiać jakieś takie coraz bardziej przygnębiające wrażenie.wiecie,taka ze mnie gruszka,z tych co to jak już się mierzą,to 2x:w biodrach i w "udach",i kto tak ma to wie skąd się to bierze a ramionka chudziutkie,wąziutkie i ogólnie w całej klacie z roku na rok coraz smutniej.. jak by to ująć..wieje pustką..?
no.
na razie problemem jest czas,tzn.muszę wyczaić taki moment kiedy na bank będę wiedziała że będzie czas na załatwienie wszystkiego i dojście do siebie,bo raczej nie będę miała nikogo do pomocy,a też i moje życie jest z tych które do stabilnych nie należą,tzn.ciężko mi jest zaplanować coś bardziej odległego niż na odległość niecałego miesiąca
choć jak mówią,dla chcącego...
no ale po malutku..
ogólnie myślałam nad drSkwiercz,choć pomysł to szalony, bo z Poznania to prawie wszędzię można się dostać,no ale w te okolice to akurat ciężko,i gdyby coś się działo to kto będzię z tymi cyckami jeżdził w te i we wte?(jak to się pisze?)
powodem były te oba mięśnie,pod które ma Listopadowa,i Tini,
Tini bo ze Szwecji a to jednak kraj tzw.rozwinięty(a nasz -rozwijający ) więc jak tam lecą taśmowo pod oba mięśnie to pewnie lepiej i pewnie i u nas tak będzie,albo podobnie,za parę lat tak sobie to tłumaczyłam tam robią pod dwa żeby się dobrze trzymały i nie było zwrotów,tak zrozumiałam,bo u nich poprawki są za darmo,i chyba nie tylko te do roku.
Tini,przepraszam jeśli coś poprzekręcałam,tak mi się zapamiętało.
no ale dlaczego tylko Listopadowa ma pod oba,a inne pacjentki dr.Skw.nie?przynajmniej te które widziałam w wątku o w/w dr. na forum którago nazwy...nie pamiętam
tak więc moje pierwsze pytanie:
-czy dziewczyny które teraz się szykują do tej p.dr.-macie pod jeden czy dwa mięśnie?jeśli pod jeden-to dlaczego?
a Listopadowa,dlaczego konkretnie masz pod oba?(specjalne przywileje ) jakie są plusy?tak medycznego punktu widzenia..powiedz..:pro si:

bo jak nie ma silnych argumentów..no ale jakieś muszą być..bo w razie co to Kolasiński o rzut kamieniem..ew.Jarliński,b o takie chyba ładniutkie te ostatnie nabytki Pysi..zapowiadają się pięknie
stąd 2.pytanie:
Agnes,co sprawiło,że właśnie Kolasiński?coś musiało Cię tknąć,bo przecież z tej Anglii,samolotem to lokalizacja chyba nie była najważniejsza.. skądinąd,piękne piersi dla takich momentów się żyje,nie?by wreszcie móc się zapakować w taki skromny biurowy uniformek,a wyglądać tak jakoś nieskromnie pięknie

no,to by było na tyle.ale się naprodukowałam nie wiem czy ktoś tę sagę przeczyta,ale jakby co to przynajmniej nie powiecie że tyle się napodglądała a coś napisać to ni
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 01:42   #3173
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dziękuję Asionek za info. Faktycznie trudno będzie sprawdzić czy posty i moje zdjęcia zostaną usunięte, bo tak jak napisałaś - chyba większość z nas została już zbanowana na różowym. Ale jestem dobrej myśli, że uda mi się tego dowiedzieć. Bo nie odpuszczę

mam nadzieje , ze sie uda przeginaja strasznie

Powiem tak: ja z kompleksem małych piersi borykałam się od zawsze, choć przed ciążą moje nieduże B nie spędzały mi snu z powiek. No ale po ciąży i karmieniu z mojego B zrobiło się A i do tego lekko flaczkowate. Przez kilka lat biłam się z myślami: robić czy nie (wszak małe piersi to nie koniec świata), poza tym było wiele innych zmartwień i wydatków. No i zachorowania na raka piersi w mojej rodzinie (choć doskonale zdawałam sobie sprawę z tego, że umieszczenie implantów nie zwiększa ryzka zachorowania na raka).
Do tego wszystkiego bałam się narkozy
I już nawet odpędzałam od siebie natrętną myśl o zabiegu, niedoskonałości maskowałam nosząc push-upy, bluzki z marszczeniami itp. Aż pewnego razu, dokładnie rok temu, dostałam od TŻ śliczną koszulkę nocną - pobiegłam założyć, spojrzałam w lustro i.....dół maksymalny. Wtedy właśnie podjęłam ostateczną decyzję: chcę powiększyć piersi, bo chcę mieć w końcu ładny biust
Można sobie wmawiać, że inni nie mają pieniędzy, że głodują itp. Ale przecież nie pomoże się całemu światu. Moim skromnym zdaniem najpierw trzeba uszczęśliwić siebie, aby móc pomagać i sprawiać radość innym.

Dalszy ciąg historii znany - operacja się odbyła, choć z miesięcznym opóźnieniem (za sprawą gruczolaka w piersi). I niecałe dwa tyg. przed op. otrzymałam wynik badań genetycznych (nie mam mutacji), więc z czystym sumieniem położyłam się pod nóż

I jedyne czego żałuję to że tak późno zdecydowałam się na op.

Asionek - aby było nam łatwiej doradzić to koniecznie wklej fotki i napisz dokładne swoje wymiary oraz jakiego efektu oczekujesz

Co do wyboru lekarza - wybór musi być przemyślany i należy tylko do Ciebie. Ja oczywiście bardzo polecam swoją panią dr, bo jest rewelacyjna w swoim fachu, tym niemniej cycuchy od dr Bromy prezentują się równie fantastycznie

Ale się rozpisałam
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz w takim razie czeka mnie jeszcze to badanie na mutacje genetyczna , bo niestety u mnie w rodzinie tez byly zachorowania
fotki wkleje , jak znajde chwile czasu , teraz mam goracy okres w pracy i ciezko wogole znalezc czas na cokolwiek , a wy piszecie jak szalone hehe

Cytat:
Napisane przez morgan6 Pokaż wiadomość
Witaj Asionek!
Ja mialam taki sam problem jak TY! Bardzo dlugo sie zastanawialam nad tym,czy dac sie pociac! Myslalam,ze przeciez da sie zyc z malymi cyckami. Kupie push-up i bedzie super,ale to nie jest prawda. Nie sprawia mi przyjemnosci paradowanie bez stanika przy moim facecie, nie mam radochy z tego,ze ide na plaze itd. Jakis czas temu podjelam decyjze -bardzo szybka i w tym samym tygodniu umowilam sie na wizyte u Dr. podczas,ktorej wybralam termin. I tak 15 grudnia ide po szczescie)Oj tak! Bede bardzo szczesliwa;D
Nie ma sie czego bac(mam nadzieje haha
super , gartuluje decyzji mam nadzieje , ze ja w niedlugim czasie tez sie zdecyduje i nie bedzie przeciwskazan

Cytat:
Napisane przez marchwianka Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja mam podobne dylematy, jeszcze z nimi walczę
dobrze , ze sama nie jestem zawsze w grupie razniej hehe
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 01:47   #3174
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vida S Pokaż wiadomość
listopadowa nie jesteś szalona, jesteś kochana
wydurniałam
Wiem przecież i właśnie za te walenie prosto z mostu ja Ciebie

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Vida S Pokaż wiadomość
wszystkie poszły na melanż, tylko my dyzurne zostałyśmy, tak na wszelkij wypadek jak by jakas nowa się przybłąkała. ciekawa jestem kto 2010.01.01 będzie dyzurował?
Taaa, do Sylwestra to pewnie Agnelka nas tu wszystkie zbanujeza wprowadzanie chaosu, dygresje i wyrażanie własnego zdania. Więc pewnie będzie dyżurował sam Złośliwiec
Stary 2009-12-05, 01:54   #3175
macerata
Zakorzenienie

..no,i Agnelka..a Ty -dlaczego Kolasiński?co Cię przekonało?
jeśli nie będziesz miała nic przeciwko,to nie mogę się doczekać,bo to już nie długo..
a jeśli i Ty przywieziesz z niej takie piękne piersi..
bo ta klinika jest tak blisko,a ja myślę...
to może bym przestała myśleć
Stary 2009-12-05, 02:03   #3176
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
w moim przypadku pieniążki na cycuszki się znajdą,tylko wiedza na temat op.jak dotąd była zbyt nikła by odważyć się na poważniejsze przemyślenie sprawy.odkąd odkryłam tutaj skarbnicę wiedzy..mój świat wygląda inaczej,i pomimo że jeszcze nie wiem ani kiedy,ani gdzie,to zauważyłam że ostatnio chodzę taka dumna i wyprostowana jakby moją klatę już przyozdabiały rękodzieła jakiegoś artysty
miło było przede wszystkim zdać sobie sprawę z tego,że taki prezent sprawiony samej sobie w postaci poprawy małego conieco to coś co może dotyczy wielu "normalnych"kobiet,a nie tylko wyższych sfer
i nie ma nic wspólnego ze żle rozumianą póżnością.
przez tyle lat starałam się bronić godności wszystkich małych biustów,no wiecie,to takie wdzięczne i dziewczęce tyle że mój wdzięczny i dziewczęcy..
z biegiem lat(a mam ich 28,więc niby nie tak dużo)zaczyna sprawiać jakieś takie coraz bardziej przygnębiające wrażenie.wiecie,taka ze mnie gruszka,z tych co to jak już się mierzą,to 2x:w biodrach i w "udach",i kto tak ma to wie skąd się to bierze a ramionka chudziutkie,wąziutkie i ogólnie w całej klacie z roku na rok coraz smutniej.. jak by to ująć..wieje pustką..?
no.
na razie problemem jest czas,tzn.muszę wyczaić taki moment kiedy na bank będę wiedziała że będzie czas na załatwienie wszystkiego i dojście do siebie,bo raczej nie będę miała nikogo do pomocy,a też i moje życie jest z tych które do stabilnych nie należą,tzn.ciężko mi jest zaplanować coś bardziej odległego niż na odległość niecałego miesiąca
choć jak mówią,dla chcącego...
no ale po malutku..
ogólnie myślałam nad drSkwiercz,choć pomysł to szalony, bo z Poznania to prawie wszędzię można się dostać,no ale w te okolice to akurat ciężko,i gdyby coś się działo to kto będzię z tymi cyckami jeżdził w te i we wte?(jak to się pisze?)
powodem były te oba mięśnie,pod które ma Listopadowa,i Tini,
Tini bo ze Szwecji a to jednak kraj tzw.rozwinięty(a nasz -rozwijający ) więc jak tam lecą taśmowo pod oba mięśnie to pewnie lepiej i pewnie i u nas tak będzie,albo podobnie,za parę lat tak sobie to tłumaczyłam tam robią pod dwa żeby się dobrze trzymały i nie było zwrotów,tak zrozumiałam,bo u nich poprawki są za darmo,i chyba nie tylko te do roku.
Tini,przepraszam jeśli coś poprzekręcałam,tak mi się zapamiętało.
no ale dlaczego tylko Listopadowa ma pod oba,a inne pacjentki dr.Skw.nie?przynajmniej te które widziałam w wątku o w/w dr. na forum którago nazwy...nie pamiętam
tak więc moje pierwsze pytanie:
-czy dziewczyny które teraz się szykują do tej p.dr.-macie pod jeden czy dwa mięśnie?jeśli pod jeden-to dlaczego?
a Listopadowa,dlaczego konkretnie masz pod oba?(specjalne przywileje ) jakie są plusy?tak medycznego punktu widzenia..powiedz..:pro si:

bo jak nie ma silnych argumentów..no ale jakieś muszą być..bo w razie co to Kolasiński o rzut kamieniem..ew.Jarliński,b o takie chyba ładniutkie te ostatnie nabytki Pysi..zapowiadają się pięknie
stąd 2.pytanie:
Agnes,co sprawiło,że właśnie Kolasiński?coś musiało Cię tknąć,bo przecież z tej Anglii,samolotem to lokalizacja chyba nie była najważniejsza.. skądinąd,piękne piersi dla takich momentów się żyje,nie?by wreszcie móc się zapakować w taki skromny biurowy uniformek,a wyglądać tak jakoś nieskromnie pięknie

no,to by było na tyle.ale się naprodukowałam nie wiem czy ktoś tę sagę przeczyta,ale jakby co to przynajmniej nie powiecie że tyle się napodglądała a coś napisać to ni
Przeczytałam sagę - od początku do końca. Masz dziewczyno talent pisarski

A więc tak: Tini to nie wiem czy ma pod dwa mięśnie... Na pewno ma pod piersiowym większym, ale czy również po mniejszym..? Tini jutro sama się pewnie wypowie

Dr Skwiercz to generalnie zawsze wkłada pod oba mięśnie - czyli żelki układa na żebrach. Wyjatkiem są sytuacje gdy trzeba umieścić bardzo duży implant (trudno mi ocenić, ale myślę, że tak ok. 500cc, a może nawet i mniejszy). Więc nie byłam uprzywilejowana

Tu w tym wątku od dr Skwiercz przewinęłam się ja Listopadowa, Sówka, Masza, Tigi, Smileofangel i wszystkie mamy pod oba mięśnie piersiowe(mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)

Niedługo pod nóż idzie Mya - tyle że w tym przypadku sprawa będzie bardziej skomplikowana no i implanty duże, ale pani dr obiecała, że postara się umieścić je rówież na żebrach

No i Daga - która również będzie miała pod oba

Marchwianka- Kochana, wznoszę toast, żeby stężenie twojej glukozy było w normie
Stary 2009-12-05, 02:15   #3177
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz w takim razie czeka mnie jeszcze to badanie na mutacje genetyczna , bo niestety u mnie w rodzinie tez byly zachorowania
Przed op. nie jest wymagane te badanie. Ja zrobiłam je dla siebie, żeby wiedzieć na czym stoję...choć inni odradzali, mówili, że lepiej nie wiedzieć...
Zresztą odwiedziłam kilku onkologów - każdy z nich mówił, że marne szanse, że nie jestem obciążona, a jeden powiedział mi wprost (na moje: wierzę, że mnie to nie dotyczy) [cytuję]: niech pani nie wierzy w cuda, bo one się nie zdarzają. Co pani jakaś głupia jest? Przy tylu zachorowaniach w rodzinie i przy wykrytej mutacji u kuzynki jest pani na 100% obciążona. I do tego dodał, żebym się nie przejmowała bo i tak mam małe, brzydkie cycki to skieruje mnie do Prof..... (nazwisko nieważne) i on mi wytnie wszystko (łącznie z tkanką gruczołową, brodawkami!), wstawi implanty i w końcu będę miała ładne piersi. I jeszcze powinnam się zastanowić nad sterylizacją, bo rak piersi i rak jajników 'idą w parze'.

Dopiero trafiłam na cudownego prof. genetyki i on powiedział, że moje 'szanse' to 50/50, ale mam mocno wierzyć, że będzie dobrze! No i było.

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-12-05 o 03:38
Stary 2009-12-05, 02:31   #3178
macerata
Zakorzenienie

Listopadowa
łał dzięki,jakoś tak nie mogłam doczytać,Masza to się zmyła jak dopiero zaczynałam tu bywać a te wcześniejsze dziewczyny..to pewnie cz.1.,potrzebowałabym linka
bo ja taka nieobeznana trochę z internetem,i komputerem w ogóla, choć wiem że to nie wypada nadrabiam..powolutku...
bo dzięki Wam dowiedziałam się o istnieniu różowego,i weszłam,no i tam był wątek o Skwiercz,ale chyba tylko u Ciebie widziałam ewidantnie podpisane oba mięśnie piersiowe..czytać mi się dokładnie nie chciało,bo tamto forum jest tak posegregowane że aż nudne,i męczy,wię po paru stronach w kółki o tym samym siłą rzeczy zaczyna się lecieć po łebkach..
no więc powiesz mi wszystkie argumenty za tym by opod oba mięśnie?wszystkie jakie znasz,jak będziesz miała chwilkę?
proszę..
no i dlaczego nikt oprócz Ciebie nie chwali się wszem i wobec że pod oba?
(chwalić się-w pozytywnym tego słowa znaczeniu,rzecz jasna..)
albo ja jestem ślepa...
Stary 2009-12-05, 02:39   #3179
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
Listopadowa
łał dzięki,jakoś tak nie mogłam doczytać,Masza to się zmyła jak dopiero zaczynałam tu bywać a te wcześniejsze dziewczyny..to pewnie cz.1.,potrzebowałabym linka
bo ja taka nieobeznana trochę z internetem,i komputerem w ogóla, choć wiem że to nie wypada nadrabiam..powolutku...
bo dzięki Wam dowiedziałam się o istnieniu różowego,i weszłam,no i tam był wątek o Skwiercz,ale chyba tylko u Ciebie widziałam ewidantnie podpisane oba mięśnie piersiowe..czytać mi się dokładnie nie chciało,bo tamto forum jest tak posegregowane że aż nudne,i męczy,wię po paru stronach w kółki o tym samym siłą rzeczy zaczyna się lecieć po łebkach..
no więc powiesz mi wszystkie argumenty za tym by opod oba mięśnie?wszystkie jakie znasz,jak będziesz miała chwilkę?
proszę..
no i dlaczego nikt oprócz Ciebie nie chwali się wszem i wobec że pod oba?
(chwalić się-w pozytywnym tego słowa znaczeniu,rzecz jasna..)
albo ja jestem ślepa...
No coś Ty, ja też się nie chwalę.

Pod oba mięśnie piersiowe: większy ból, dłuższa rekonwalescencja, mniejsze ryzyko (zwłaszcza przy dużych implantach), że po pewnym czasie cycki zjadą do pasa (bo żelki są przytrzymywane przez 2 mięśnie)

Zaraz postaram się znaleźć część pierwszą i drugą tego wątku

---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ----------

Part 1:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=108953

Part 2:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=368538

A teraz mykam do kur, znowu

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-12-05 o 02:42
Stary 2009-12-05, 03:23   #3180
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Przed op. nie jest wymagane te badanie. Ja zrobiłam je dla siebie, żeby wiedzieć na czym stoję...choć inni odradzali, mówili, że lepiej nie wiedzieć...
Zresztą odwiedziłam kilku onkologów - każdy z nich mówił, że marne szanse, że nie jestem obciążona, a jeden powiedział mi wprost (na moje: wierzę, że mnie to nie dotyczy) [cytuję]: niech pani nie wierzy w cuda, bo one się nie zdarzają. Co pani jakaś głupia jest? Przy tylu zachorowaniach w rodzinie i przy wykrytej mutacji u kuzynki jest pani na 100% obciążona. I do tego dodał, żebym się nie przejmowała bo i tak mam małe, brzydkie cycki to skieruje mnie do Prof..... (nazwisko nieważne) i on mi wytnie wszystko (łącznie ze tkanką gruczołową, brodawkami!), wstawi implanty i w końcu będę miała ładne piersi. I jeszcze powinnam się zastanowić nad sterylizacją, bo rak piersi i rak jajników 'idą w parze'.

Dopiero trafiłam na cudownego prof. genetyki i on powiedział, że moje 'szanse' to 50/50, ale mam mocno wierzyć, że będzie dobrze! No i było.

a to się uśmiałam,
życie jest takie zabawne jak się o nim opowiada
bo ja też mam dosyć ewidentne obciążenia genetyczne,
a ludzie bywają różni,choć ci aż tak oryginalni jak ten pan..
no,na wagę złota

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Listopadowa..
dziękuję za cierpliwość i odp.,
z tymi mięśniami to tyle co i logiczne,
no ale nigdy nie wiadomo czy może jakiś większy sekret
no a wiadomo,kto pyta..
też błądzi,tylko z większym udziałem świadomości
też uciekam bo już..prawie świta

ukłony dla wszystkich wspaniałych uczestniczek tego forum
połączone w walce o nowe,wspaniałe,piękne piersi
jak by nie było,to walka o lepsze

no to się i podlizałam przy okazji
a faceci którzy mają z tym problem
(no,nie z podlizywaniem,
tylko z kobietą która postanawia zmienić coś na lepsze)
to cieniakito takie typowe..aż czasem szkoda słów.......
never ending story.
a my zawsze gotowe znów dać się nabrać i brać to wszystko na poważnie..
aż miło czytać?słyszeć? że jednak są wyjątki
a nuż kiedyś taki wyjątek zobaczyć na własne oczy
a nuż..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości