|
|
#3151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.3
tini ale doszło gośći, zaraz rozkręci imprezka. wszytkim buziaki ,ja się zrywam,bo wieczorynka się skonczył, ajutro finał MAM TALENT
|
|
|
|
#3152 |
|
BAN stały
|
To ja tez uciekam w takim razie ,oczy mnie troche bola.
DOBRANOC
|
|
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Polezalam troche w wannie, troche przeszlo, ryczec przestalam, ale jak zaczelam Was czytac to znowu w ryk. Bo Wy takie fajne, takie kochane. Ciesze sie, ze tu trafilam i ze Wy tu jestescie.
2sweet- wpedzilam sie w kozi rog i nie wiem jak z niego wyjsc Ale poradze sobie, wiem, tylko wiecie jak to jest...trzeba sie czasami wyryczec.
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Chyba sobie bana wstawie, za to pisanie nie na temat
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to najwazniejsze sa dla mnie cycki, ale w nowym roku musze cos zrobic, wiem, bo inaczej sie wykoncze. Dzieki
|
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak tak cici najwazniejsze! ![]()
|
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
i kto to pisze, ta co odlicza dni!! szczesciara jedna
![]()
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
Zanim sie obejrzysz, i Ty bedziesz odliczac.
Na op. tak na 100% zdecydowalam sie kolo lipca, termin juz wtedy wyznaczylam sobie na grudzien. Wydawalo mi sie, ze to wiecznosc, a teraz mam juz niecale 2 tyg. Zlecialo mi moment. Juz nie moge sie doczekac.
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i prosze jakie piekne wejscie w nowy rok bedzie w styczniu super promocje, mnostwo wyprzedzy wiec akurat idealnie bo juz bedziesz mogla zaczynac szalec!!
|
|
#3164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko na to czekam, kupie sobie najladnieszy i najdrozszy To musi byc uczucie , juz niedlugo sie dowiem jak to jest.
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zmykam juz bo oczka mi sie kleja, dobranoc
|
|
#3166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A zadowolona jesteś z usług Artplastici? Kto Cię operował? I ile płaciłaś (jeżeli można spytać... )? Horo, Twoje piersiątka robią wrażenie, też takie chcę... Od razu się dr zgodził na taki rozmiar?A tak w ogóle to macie "straszne" tempo, dziewczyny - weszłam rano, to było 101stron w temacie, wieczorem już 109... Aż miło poczytać...
|
|
#3167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Buzka ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
|
#3168 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczę na to, że mi chociaż w skrócie opisze... ![]() A Ty, agnelka, 16 grudnia masz już operację? Jaki rozmiar wybrałaś?
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, to 300. A teraz miedzy 325-350. Bardziej sklaniam sie jednak na te 350. Ostateczna przymiarke bede miala w dniu op. Wiec sie okaze. Jestem wysoka i mysle,ze to tez ma znaczenie w doborze wkladek.
|
|
#3170 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak już robić, to porządnie!
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
O wypraszam sobie, ale właśnie walczyłam z kurami
No ale skoro już dotarłam to toaścik wzniosę ![]() ![]() Co do cukrzycy - rzeczywiście jest przeciwwskazaniem do zabiegu, ale też go nie wyklucza! Warto poczytać :Jak przygotować pacjenta z cukrzycą do zabiegu chirurgicznego? Na pytanie odpowiada dr hab. med. Maciej Małecki, Klinika Chorób Metabolicznych CM UJ w Krakowie: Powodzenie zabiegu operacyjnego u chorego na cukrzycę jest w ogromnym stopniu uzależnione od współpracy zespołu przygotowującego i prowadzącego zabieg z diabetologiem. W przypadku planowania zabiegu u chorych na cukrzycę podstawową kwestią jest wcześniejsze wyrównanie metaboliczne oraz kontrola cukrzycy w okresie okołooperacyjnym. Chory powinien być idealnie wyrównany metabolicznie, a jeżeli tak nie jest, lekarz prowadzący terapię cukrzycy powinien ją zintensyfikować, zmodyfikować, w sytuacjach koniecznych nawet hospitalizować chorego w tym celu. Duże zabiegi chirurgiczne u chorych z cukrzycą powinny być przeprowadzane w warunkach insulinoterapii. Dlatego co najmniej na kilka dni przed zabiegiem taki pacjent jest przestawiany na intensywną insulinoterapię. Najlepiej, jeśli taka zmiana odbywa się w warunkach szpitalnych, na oddziale z dużym doświadczeniem. Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, glikemia u chorego na cukrzycę przed planowanym zabiegiem powinna osiągnąć poziom 100 do 120 mg/dl na czczo oraz 135 do 160 mg/dl dwie godziny po posiłku. Przed zabiegiem ważne jest także wykonanie badań: - dobowego profilu glikemii (7 oznaczeń w ciągu doby, w tym w godzinach 2-4 w nocy), - rutynowo morfologii, stężenia kreatyniny, elektrolitów, białka całkowitego oraz aktywności aminotransferaz w surowicy krwi, - gazometrii, - badania moczu, - oceny dna oka, - EKG spoczynkowego, - RTG klatki piersiowej. Wszyscy lekarze uczestniczący w procesie diagnostyczno-terapeutycznym prowadzącym do operacji muszą być poinformowani o cukrzycy u danego pacjenta. Szczególna troska związana z opieką nad chorymi na cukrzycę dotyczy też samego dnia zabiegu. Taki pacjent musi być operowany jako pierwszy w danym dniu i powinien przechodzić przez procedurę chirurgiczną w warunkach dożylnego wlewu glukozy, insuliny oraz potasu, przy częstej kontroli glikemii (najlepiej co godzinę, najwyżej dwie) - przed zabiegiem, w trakcie i po operacji. Intensywna insulinoterapia i wyrównanie metaboliczne są bardzo istotne także w okresie pooperacyjnym. To jedyny sposób zapewnienia właściwych warunków gojenia się rany oraz ochrony chorego przed infekcjami, do których pacjent z cukrzycą jest szczególnie predysponowany. Insulinoterapia powinna być utrzymywana nie tylko u pacjentów z cukrzycą typu 1, ale i typu 2, także leczonych lekami doustnymi. Do leków doustnych można wrócić dopiero po zagojeniu rany i usunięciu szwów. Oczywiście, osoby cierpiące na cukrzycę zawsze mogą też potrzebować pilnej operacji - ze wskazań nagłych. Takiemu zabiegowi również powinien towarzyszyć dożylny wlew glukozy i insuliny, przy starannym monitorowaniu zaburzeń elektrolitowych. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że u chorych na cukrzycę występują niekiedy, przy kwasicy ketonowej, objawy otrzewnowe sugerujące tzw. ostry brzuch. Dlatego konieczna jest rzetelna diagnoza, czy u pacjenta z takimi dolegliwościami mamy do czynienia z pierwotną, podstawową jednostką chorobową - problemem wymagającym natychmiastowej interwencji chirurgicznej, czy też objawy sugerujące "ostry brzuch" są skutkiem choćby kwasicy ketonowej. U chorych z cukrzycą łatwej bowiem o niepotrzebne zabiegi, obarczone niekorzystnym rokowaniem. Jeśli konieczny jest tylko mały zabieg chirurgiczny, np. z zakresu chirurgii stomatologicznej, u pacjentów z dobrze wyrównaną cukrzycą typu 2 i leczonych lekami doustnymi można zrezygnować z intensywnej insulinoterapii, pozostając przy lekach doustnych. U pacjentów z cukrzycą zawsze obowiązuje osłona antybiotykowa. Wszystkie zasady postępowania z pacjentami chorymi na cukrzycę przygotowywanymi do operacji określono w zaleceniach opracowanych przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne, aktualizowanych w tym roku. ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
![]() ale jakby co to mnie tu nie ma Widzisz ty Niedobra , tak nas tu straszysz, że spać nie mogę |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
w moim przypadku pieniążki na cycuszki się znajdą,tylko wiedza na temat op.jak dotąd była zbyt nikła by odważyć się na poważniejsze przemyślenie sprawy.odkąd odkryłam tutaj skarbnicę wiedzy..mój świat wygląda inaczej,i pomimo że jeszcze nie wiem ani kiedy,ani gdzie,to zauważyłam że ostatnio chodzę taka dumna i wyprostowana jakby moją klatę już przyozdabiały rękodzieła jakiegoś artysty
miło było przede wszystkim zdać sobie sprawę z tego,że taki prezent sprawiony samej sobie w postaci poprawy małego conieco to coś co może dotyczy wielu "normalnych"kobiet,a nie tylko wyższych sfer ![]() i nie ma nic wspólnego ze żle rozumianą póżnością. przez tyle lat starałam się bronić godności wszystkich małych biustów,no wiecie,to takie wdzięczne i dziewczęce z biegiem lat(a mam ich 28,więc niby nie tak dużo)zaczyna sprawiać jakieś takie coraz bardziej przygnębiające wrażenie.wiecie,taka ze mnie gruszka,z tych co to jak już się mierzą,to 2x:w biodrach i w "udach",i kto tak ma to wie skąd się to bierze a ramionka chudziutkie,wąziutkie i ogólnie w całej klacie z roku na rok coraz smutniej.. jak by to ująć..wieje pustką..?![]() no. na razie problemem jest czas,tzn.muszę wyczaić taki moment kiedy na bank będę wiedziała że będzie czas na załatwienie wszystkiego i dojście do siebie,bo raczej nie będę miała nikogo do pomocy,a też i moje życie jest z tych które do stabilnych nie należą,tzn.ciężko mi jest zaplanować coś bardziej odległego niż na odległość niecałego miesiąca choć jak mówią,dla chcącego... ![]() no ale po malutku.. ogólnie myślałam nad drSkwiercz,choć pomysł to szalony, bo z Poznania to prawie wszędzię można się dostać,no ale w te okolice to akurat ciężko,i gdyby coś się działo to kto będzię z tymi cyckami jeżdził w te i we wte?(jak to się pisze?) powodem były te oba mięśnie,pod które ma Listopadowa,i Tini, Tini bo ze Szwecji a to jednak kraj tzw.rozwinięty(a nasz -rozwijającyTini,przepraszam jeśli coś poprzekręcałam,tak mi się zapamiętało. no ale dlaczego tylko Listopadowa ma pod oba,a inne pacjentki dr.Skw.nie?przynajmniej te które widziałam w wątku o w/w dr. na forum którago nazwy...nie pamiętam ![]() tak więc moje pierwsze pytanie: -czy dziewczyny które teraz się szykują do tej p.dr.-macie pod jeden czy dwa mięśnie?jeśli pod jeden-to dlaczego? a Listopadowa,dlaczego konkretnie masz pod oba?(specjalne przywileje ) jakie są plusy?tak medycznego punktu widzenia.. powiedz..:pro si:bo jak nie ma silnych argumentów..no ale jakieś muszą być..bo w razie co to Kolasiński o rzut kamieniem..ew.Jarliński,b o takie chyba ładniutkie te ostatnie nabytki Pysi.. stąd 2.pytanie: Agnes,co sprawiło,że właśnie Kolasiński?coś musiało Cię tknąć,bo przecież z tej Anglii,samolotem to lokalizacja chyba nie była najważniejsza.. skądinąd,piękne piersi dla takich momentów się żyje,nie?by wreszcie móc się zapakować w taki skromny biurowy uniformek,a wyglądać tak jakoś nieskromnieno,to by było na tyle.ale się naprodukowałam nie wiem czy ktoś tę sagę przeczyta,ale jakby co to przynajmniej nie powiecie że tyle się napodglądała a coś napisać to ni
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie czeka mnie jeszcze to badanie na mutacje genetyczna , bo niestety u mnie w rodzinie tez byly zachorowania ![]() fotki wkleje , jak znajde chwile czasu , teraz mam goracy okres w pracy i ciezko wogole znalezc czas na cokolwiek , a wy piszecie jak szalone hehe Cytat:
mam nadzieje , ze ja w niedlugim czasie tez sie zdecyduje i nie bedzie przeciwskazan Cytat:
zawsze w grupie razniej hehe
|
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem przecież
---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
..no,i Agnelka..a Ty -dlaczego Kolasiński?co Cię przekonało?
jeśli nie będziesz miała nic przeciwko,to nie mogę się doczekać,bo to już nie długo.. a jeśli i Ty przywieziesz z niej takie piękne piersi.. bo ta klinika jest tak blisko,a ja myślę... to może bym przestała myśleć |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Masz dziewczyno talent pisarski![]() A więc tak: Tini to nie wiem czy ma pod dwa mięśnie... Na pewno ma pod piersiowym większym, ale czy również po mniejszym..? Tini jutro sama się pewnie wypowie Dr Skwiercz to generalnie zawsze wkłada pod oba mięśnie - czyli żelki układa na żebrach. Wyjatkiem są sytuacje gdy trzeba umieścić bardzo duży implant (trudno mi ocenić, ale myślę, że tak ok. 500cc, a może nawet i mniejszy ). Więc nie byłam uprzywilejowana![]() Tu w tym wątku od dr Skwiercz przewinęłam się ja Listopadowa , Sówka, Masza, Tigi, Smileofangel i wszystkie mamy pod oba mięśnie piersiowe (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)Niedługo pod nóż idzie Mya No i Daga Marchwianka ![]()
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja zrobiłam je dla siebie, żeby wiedzieć na czym stoję...choć inni odradzali, mówili, że lepiej nie wiedzieć...Zresztą odwiedziłam kilku onkologów - każdy z nich mówił, że marne szanse, że nie jestem obciążona ) i on mi wytnie wszystko (łącznie z tkanką gruczołową, brodawkami!), wstawi implanty i w końcu będę miała ładne piersi. I jeszcze powinnam się zastanowić nad sterylizacją, bo rak piersi i rak jajników 'idą w parze'.Dopiero trafiłam na cudownego prof. genetyki i on powiedział, że moje 'szanse' to 50/50, ale mam mocno wierzyć, że będzie dobrze! No i było Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-12-05 o 03:38 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa
łał ![]() bo ja taka nieobeznana trochę z internetem,i komputerem w ogóla, choć wiem że to nie wypada bo dzięki Wam dowiedziałam się o istnieniu różowego,i weszłam,no i tam był wątek o Skwiercz,ale chyba tylko u Ciebie widziałam ewidantnie podpisane oba mięśnie piersiowe..czytać mi się dokładnie nie chciało,bo tamto forum jest tak posegregowane że aż nudne,i męczy,wię po paru stronach w kółki o tym samym siłą rzeczy zaczyna się lecieć po łebkach.. no więc powiesz mi wszystkie argumenty za tym by opod oba mięśnie? wszystkie jakie znasz,jak będziesz miała chwilkę?proszę.. no i dlaczego nikt oprócz Ciebie nie chwali się wszem i wobec że pod oba? (chwalić się-w pozytywnym tego słowa znaczeniu,rzecz jasna..) albo ja jestem ślepa... |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pod oba mięśnie piersiowe: większy ból, dłuższa rekonwalescencja, mniejsze ryzyko (zwłaszcza przy dużych implantach), że po pewnym czasie cycki zjadą do pasa (bo żelki są przytrzymywane przez 2 mięśnie) ![]() Zaraz postaram się znaleźć część pierwszą i drugą tego wątku ![]() ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Part 1: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=108953 Part 2: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=368538 A teraz mykam do kur, znowu
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-12-05 o 02:42 |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to się uśmiałam,życie jest takie zabawne jak się o nim opowiada bo ja też mam dosyć ewidentne obciążenia genetyczne, a ludzie bywają różni,choć ci aż tak oryginalni jak ten pan.. no,na wagę złota ![]() ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Listopadowa.. dziękuję za cierpliwość i odp., z tymi mięśniami to tyle co i logiczne, no ale nigdy nie wiadomo czy może jakiś większy sekret ![]() no a wiadomo,kto pyta.. też błądzi,tylko z większym udziałem świadomości też uciekam bo już..prawie świta ![]() ukłony dla wszystkich wspaniałych uczestniczek tego forum połączone w walce o nowe,wspaniałe,piękne piersi jak by nie było,to walka o lepsze no to się i podlizałam przy okazji a faceci którzy mają z tym problem (no,nie z podlizywaniem, tylko z kobietą która postanawia zmienić coś na lepsze) to cieniaki never ending story. a my zawsze gotowe znów dać się nabrać i brać to wszystko na poważnie.. aż miło czytać?słyszeć? że jednak są wyjątki a nuż kiedyś taki wyjątek zobaczyć na własne oczy a nuż.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

DOBRANOC
16.12. 2009

i najdrozszy 

)?
Od razu się dr zgodził na taki rozmiar?
, to 300. A teraz miedzy 325-350. Bardziej sklaniam sie jednak na te 350. Ostateczna 

(choć doskonale zdawałam sobie sprawę z tego, że umieszczenie implantów nie zwiększa ryzka zachorowania na raka).