|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Dzień dobry, Żbiczki ;*
Martyna, z tym podnoszeniem w polonezie to niezłe Wyobraziłam sobie, jak na studniówce już podczas tańca jakaś dziewczyna spada z tych ramion... matko A dziś finał MT, oczywiście nie opuszczamy Żbiki, co by potem móc sobie o wysokim poziomie intelektualnym jakiegoś wydarzenia telewizyjnego porozmawiać... ![]() A która zakłada V część Żbikolandii?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#4022 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() V zakłada Karmenka , Marta VI a ja VII ![]() ![]() Dzień dobry ;* wyspałam się i teraz mogę brac się do roboty trzeba generalnie posprzątac pokój i poukładac gdzieś te niepotrzebne rzeczy. no a geografia z matury tak jak przewidywałam , słabo. 40 % ;] ale to tylko próbna. dam radę. najwyzszy wynik to było koło 60 % , ogólnie nie za dobrze ta matura poszła także inccorect nie masz się czym przejmowac ;p;p |
||
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama zresztą myślałam o tym, że on (realnie jest ode mnie starszy 5 lat, później to rodzicom sprostowałam jak już go poznali) będzie niedługo chciał założyć rodzinę.. że przecież ma prawie 24 lata.. a to już nie jest chłopiec, ma poważne plany i nie bawi się.. i bardzo długo tłukłam się z myślami. a z tym, żeby poinformować rodziców zwlekałam 10 miesięcy. no, a facet 32 lata.. dużo, dużo.. naprawdę. Pomyśl, że między nim a Tobą jest większa różnica wieku niż między nim a Twoimi rodzicami (tak zakładam). uważam, że zdrowo jest wtedy, kiedy Twoi rodzice są w takim wieku, że mogą być dla Niego również rodzicami, a nie niemalże rówieśnikami. Emilka, to jest różnica prawie pokolenia, dużo. Cytat:
![]() bo też mieli podnoszenia ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15677459]ale pomyśl sobie , że przecież on ma juz 32 lat , pewnie niedługo będzie chciał założyc rodzine. co Ty zrobisz? ma swoje potrzeby itp itd. naprawdę chcesz się w to zaangażowac ? no ciekawe kto wygra MT ![]() V zakłada Karmenka , Marta VI a ja VII ![]() ![]() Dzień dobry ;* wyspałam się i teraz mogę brac się do roboty trzeba generalnie posprzątac pokój i poukładac gdzieś te niepotrzebne rzeczy. no a geografia z matury tak jak przewidywałam , słabo. 40 % ;] ale to tylko próbna. dam radę. najwyzszy wynik to było koło 60 % , ogólnie nie za dobrze ta matura poszła także inccorect nie masz się czym przejmowac ;p;p[/QUOTE] zgadzam się z Kamilą co do "chłopaka". i brawka za gegrę, ja nie wiem czy bym napisała, nawet arkusza nie widziałam, ale ponoć sama geologia była, tak?
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że 6 raz będziecie opijać I dlatego to dopiero ![]() Cytat:
No chyba ja ![]() Byłam na mieście, kupiłyśmy sobie z mamą maszynę do mięsa. |
||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale maszynę do mięsa w sensie? do mielenia, robienia kiełby czy co?
|
|
#4026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc waaaam
![]() Cytat:
ostro ![]() Cytat:
no ale życze wam powodzenia no a ja lece już niestety miłego weekendu wszystkim ^^ mam nadzieje że nei tak naukowego jak mój heh :P
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak idzie? Wziął się za Ciebie sor?
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
inaczej to sobie wyobrażałam myślałam, ze to będzie takie "hopla" jak np. w IV części Harry'ergo Pottera (ten cały Bal Bożonarodzeniowy). Żeby tam żadna z Was nie fiknęła koziołka
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw, Basia, Ty chyba wczoraj (?!) miałaś urodziny ! nie wiem czemu mi się zakodowało, ze w sobotę ! wczoraj przecież Barbórka była ! wszystkiego najlepszego ;**
zdrowia, szczęścia, pomyślności ;** ![]()
|
|
#4031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Myślałam, że chłopak złapie partnerkę za talię i ją tak przeniesie na drugą stronę ;D Nie wiem jak to opisać :p Mój partner wymiguje się od prób, więc może nie będę tańczyć ;p |
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15677459]ale pomyśl sobie , że przecież on ma juz 32 lat , pewnie niedługo będzie chciał założyc rodzine. co Ty zrobisz? ma swoje potrzeby itp itd. naprawdę chcesz się w to zaangażowac ?
[/QUOTE] Ja też chcę założyć rodzinę. Nawet nie niedługo, tylko już i teraz. Mamy wspólne plany, marzenia, obydwoje chcielibyśmy mieć kilkoro dzieci. Cytat:
Moi rodzice cały czas widzą "rozwijanie się" tego czegoś, bo mój tata zawozi mnie do niego, codziennie. - bo ten 32 letni facet to mój rehabilitant. Cytat:
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, za 6-ym razem zdała... Cytat:
Też tak sobie wyobrażałam (identycznie jak w HP ), u mnie było w tamtym roku coś takiego w walcu. Ale szczerze mówiąc im to wtedy średnio wyszło...
|
||
|
|
|
#4034 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że jeśli ktoś jest dojrzały psychicznie takiej różnicy nie będzie. Zwłaszcza, że Ty już jesteś dorosła, pełnoletnia. Inaczej patrzyloby się na dziewczynę 13 letnią i 27 letniego faceta- w tedy ewidentnie chodziłoby tylko o jednym. Bo o czym może rozmawiać prawie trzydziestoletni chłopak z dziewczyną, która dopiero wchodzi w dorosłe życie? Ich życie jest różne, mają inne problemy, ona ze szkołą, on z pracą- trudno im się porozumieć, więc... Nie wiem jak jest u Ciebie, Ty jesteś na pewno dojrzalsza, masz inne spojrzenie na świat, zostaje nam tylko życzyć Wam szczęścia Cytat:
|
||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoi rodzice jakoś to komentują? długo się znacie? btw, na sympozjum teologów była mowa o związkach z przepaścią wieku. jeśli jest różnica większa niż 10 lat między partnerami , seks bez małżeństwa jest uznawany za prostytucję, a taki związek odbiega od norm moralnych. no,ale każdy patrzy na to z własnej perspektywy. jeśli dobrze się z nim czujesz.. i nie sprawia Ci to problemu.. ja bym się czuła chyba skrępowana.. nawet bardzo. już przy osobach starszych ode mnie o 5-6 lat czuję się nieswojo.. bo czuję się jak dziecko. bo na dobrą sprawę jakby "Twój" się postarał to mogłabyś być jego córką ![]() no,ale miłość jest dla ludzi. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- aa i jeszcze chciałabym dodać, że czytałam na wizażu kiedyś wątek właśnie o "takich" związkach. więc 14 lat różnicy to nie żaden problem wg dziewczyn udzielających się w tamtym wątku. były takie które miały partnerów starszych o 25-30 lat
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
heloł Żbiki
chyba udaje mi się odzwyczajać od wizażu ;P może to tragicznie brzmi, ale nie czuję potrzeby ciągłego siedzenia tu. może wreszcie się wezmę porządnie za naukę... ![]() wczoraj siedziałam te 2godz. na chemii, do 18. potem do ciotki prosto, po 21. wróciliśmy do domu, a ja o 23. padłam równo... byłam tak zmęczona, że już ledwo kontaktowałam ;]] a dzisiaj się obudziłam o.... 12.15 ![]() ![]() może zrobię coś konkretnego w końcu w sobotę... bo ostatnio soboty mam strasznie leniwe ;]]] miłego dnia ;*
|
#4037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To w sumie wszystko było takie niewinne, do wczoraj, bo już nie wytrzymaliśmy i zamiast ćwiczyć porządnie zaczeliśmy się bawić, moimi rękoma, jego...
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Do mielenia, ale z instrukcji wyczytałam, że kiełbasę też można nabijać
![]() Bo dręczyliśmy w domu mamę o pasztet no i będzie ![]() Ja sama się biorę też. I doszło do tego, że sama w klasie biolę zdaję. Bo chłopaki (2 ich było) po próbnej zrezygnowali. Na AWF chcieli iść. A kol napisała na 16 % i też stwierdziła, że niee bo jej się uczyć nie chce ![]() No wziął, wziął. Sama w domu siedzę, siostra na biwaku harcerskim. Poszłam na górę, włączam komputer i jakaś wiadomość gg doszła to włączyłam. A to do mojej siostry: "odpowiesz czy nie !!?? jak byś ze mnom chodziła to bym ci dał 120 kart !!ale tak chyba niekcesz to nie !!ale ja ciebie kch! " ![]() Posikałam się. Powiem Martynie, żeby jej do tych kart jakieś żetony i naklejki jeszcze dorzucił |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama też Basia i też miała wczoraj imieniny,a dziś ma urodziny.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli on się Ciebie zapytał czy będziecie ze sobą czy coś? skoro powiedziałaś, że nie wiesz czy chcesz ![]() to tylko i wyłącznie Twoje życie, jednak ja bym się nie pakowała w związek z mężczyzną o 14 lat starszym. Cytat:
ile Twoja siostra ma lat, że niekce z nim chocić?
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 a on tesz
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
i niekce z nim być?
smutne.pojechała na biwak harcerski (wtf?! biwak w grudniu?! ) i olała adoratora ?a Ty jak mogłaś przeczytać wiadomość do niej?! ![]() tu się o MIŁOŚĆ rozchodzi !
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bo to w szkole jakiejś a nie w namiotach czy czymś. Bo mi wyskoczyło coś na monitor. Musiałam się tego pozbyć i kliknęłam ![]() No tak, może mój szwagier przyszły
|
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wedlug mnie troche inaczej powinien wygladac ten final.Cytat:
Choc oczywiscie nie mozna generalizowac.
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no,ale jak widać na razie nie ciągnie ![]() zacznie za jakieś 2-3 lata, czuję to w kościach
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przypomniały mi się te podstawówkowe pytania za pośrednictwem kolegów dotyczące powstawania nowych związków.
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15677459]
no ciekawe kto wygra MT ![]() V zakłada Karmenka , Marta VI a ja VII ![]() ![]() no a geografia z matury tak jak przewidywałam , słabo. 40 % ;] ale to tylko próbna. dam radę. najwyzszy wynik to było koło 60 % , ogólnie nie za dobrze ta matura poszła także inccorect nie masz się czym przejmowac ;p;p[/QUOTE] Ja nie chcę, żeby Leguny wygrały. Coś mi nie pasuje w nich, mimo tego szumu wokół nich . No jacha, to tylko próbna i to z operonu, więc luz. Łeeee, kiełbasa . To przez tego pana męczyłam się całe 3 dni nad matmą. To przez tego pana nie miałam czasu na kompa. To dzięki temu panu dostałam 4 z matmy .Cytat:
. Ostatni tydzień uczyłam się jak nigdy, a efekty od razu widać.------- LUDZIE! Matmę można zrozumieć, naprawdę . (nie sądziłam, że te słowa padną kiedykolwiek z moich ust).Nauka do matury pełną parą. Arkusze, zadanka i na zmianę angielski, biologia, polski i na koniec matma. Jakoś nawet nie jest mi źle z tym. Chyba w końcu zrozumiałam, że jeśli nie teraz, to później na pewno się nie uda. Zakasam rękawy i do nałuki ![]() Miłego popołudnia, Żbiki
|
|
|
|
|
#4048 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego !! spełnienia marzeń, zdania matury , zdrowia i szczęscia !! ![]() Cytat:
a jak się będziesz czuła wśród jego znajomych ? Cytat:
|
||||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15681536]
chcesz studiowac i założyc jednocześnie rodzinę ? istnieją związki z tak duża różnicą między partnerami , ale ja nie potrafiłabym chyba. zbyt wiele by różniło nas. no,ale jeśli Ty czujesz inaczej i dogadujecie się to , niewiem Emilka zrób jak chcesz. no ale rodzice wiedzą o Was ?? a jak się będziesz czuła wśród jego znajomych ? [/QUOTE] no właśnie. jednak duża różnica wieku.. a znajomi.. kurna. albo w drugą stronę, jak on będzie się czuł wśród Twoich znajomych? ![]() jak dla mnie to naprawdę science-fiction, ale zrobisz co serce Ci podpowie w sumie to może najpierw rozum, później serce ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Emilka, tu jest ten wątek, o którym mówiłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=88484
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nigdy nie wrócą ![]() no niby powinno być najpierw rozum potem serce, ale rzeczywistość jest inna. brutalna. I. serce. II. rozum.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Wyobraziłam sobie, jak na studniówce już podczas tańca jakaś dziewczyna spada z tych ramion... matko 

" 
miłego weekendu wszystkim ^^ mam nadzieje że nei tak naukowego jak mój heh :P

.
. To przez tego pana męczyłam się całe 3 dni nad matmą. To przez tego pana nie miałam czasu na kompa.