|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek!
Tez mialam lekki wysyp na plecach przed 100dniowka. Wtedy pomoglo mi solarium. Ale wiem, ze to zla metoda.
Ogolem bardzo pomaga mydlo siarkowe, smarowalam jeszcze acne derm, przecieralam tonikiem, i mocno nawilzalam
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przechodzę zimę boso
. Poprzednie kozaki, niby skórzane i dosyć drogie, rozwaliły mi się drugi raz w tym roku i nie ma co już więcej ich naprawiać, bo czuby też się zdarły. Od wczoraj latam po sklepach i szukam jakichś kozaków, ale po pierwsze, prawie wszystkie są na obcasach, po drugie zostały same duże rozmiary, a po trzecie prawie żadne nie dopinają mi się na łydce i prawie nic mi się nie podoba. Dzisiaj przymierzałam takie fajne, proste, nawet moje 36 było, ale oczywiście nie dopinały się na łydce. Nigdy nie sądziłam, że mam jakieś grube nogi, ale jakimś cudem żadne buty nie dopinają mi się, jak mam na sobie rurki. Przecież rurek nie wywinę na buty .Postanowiłam sobie poprawić humor i kupiłam olej z pestek winogron, właśnie mam go na głowie. Mam ochotę kupić też jakąś maskę, bo Venita mi się już kończy, ale nie wiem na co się zdecydować
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na razie fajnie zobaczę, co później. Jestem na zaocznych, bo to mój drugi kierunek- dwa lata temu nie dostałam się na dzienne (wtedy było tylko po 30 miejsc jak składałam papiery na akademie medyczne). Jedno mi się nie podoba- plan ustalają na bieżąco i nigdy nie wiem, co za zajęcia będę miała za 2 tygodnie![]() Na maturze zdawałam biologię, chemię i fizykę- rozszerzone(w 2007 roku). Ja aktualnie martwię się problemem partnera na połowniki (chociaż z sukienką też pewnie będzie problem- mniejszy)...Na studniówce byłam z kolesiem poznanym na necie przez kolegę z podstawówki (był z drugiego końca Polski), z którym później byłam przez 2 lata. A teraz to nie wiem z kim pójdę
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam do domku
A wczoraj milczałam, bo się tak strasznie poparzyłam w kciuka, że tylko siedziałam z paluchem w szklance z wodą![]() Łaziłam dziś za sukienkami i NIC nie znalazłam Tragedia jakaś. Agusia, ty pójdziesz boso, a ja nago |
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Jyyli, to pozycze Ci moją
![]() Pomyliłam godziny, jeszcze nie jedziemy. Oby mi mejkap z twarzy nie spłynął ![]() Trinee, zawsze mozna isc bez nikogo, sama.
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pożyczyłabym Ci buty, ale też nie mam jeszcze |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja sukienke kupila 3 dni przed 100dniowka
Po buty lazilam caly tydzien z kolezanka. Nic mi sie nie podobalo. A nawet w dzien 100dniowki mialam takiego nerwa, ze szok. Tyle niespodzianek sie wydarzylo, ale wole wam nie mowic, zeby nie przestraszyc
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Trinee, jak mi brat wypożyczy partnera to pójde z 13 latkiem
Więc ciesz sie, ze możesz Ja nawet kuzynów żadnych nie mam. Mam nadzieję, ze nie rozstaniemy sie z TŻ przed Studniówką. Znacz, no ogólnie, nie chce się rozstawać Wiecei co chodzi ![]() Jyyli, jaki rozmiar butów noisz? ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Słucham Mandaryny ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- http://video.google.com/videoplay?do...81084169229192 , i siekierki
|
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny dam wam troche stresu przed 100dniowkowego
I przypomne sobie tamten dzienWiec, najpierw umowilam sie do fryzjerki, tam musialam czekac z pol godziny bo ktos sie wepchnal przedemnie. Siedze juz na fotelu mowie co chce. A babka do mnie: no to poprosze wsuwki. Ja: Inna babka mnie malowala. Makijaz mialam jak starej babki. Ja maluje mocno rzesy, a ona przejechala 2 razy tuszem. Cienia w ogole nie bylo widac, a jak nalozyla mi roz... ( od razu odradzam malowac sie u kosmetyczki!!). Naszczescie wziela tylko 30 zl. Fryzura 50zl., wiec nie zbankrutowalam. Tata po mnie przyjechal, a ja sobie przypomnialam, ze nie mam rajstop ( a 100dniowka byla z soboty na niedziele, jakos tak ). Mama pomogla mi sie ubrac, juz myslalam, ze to bedzie najgorszy dzien mojego zycia. A wtedy przyjechal chlopak z grupka znajomych w limuzynie. Tam weszlam, wypilismy po kieliszku szampana i w koncu sie rozluznilam![]() A zabawa byla najlepsza!!! Chyba bawilismy sie do 3 rano ![]()
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Znaczy, maluję. Twarz sobie zrobię i kreskę na powiece, ot makijaż ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Ale ksiądz
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na 100dniowke TŻ juz sama sie malowalam
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jak mi na ten wieczór wypadnie jakiś mega super wysyp, to chyba pójdę z jakąs ładną torbą na głowie, albo się tak uczeszę, zeby twarzy nie było widać
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Na szczęście mam zaufaną fryzjerkę, tyle dobrego
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Hehe na pewno tak sie nie stanie
A kiedy masz 100dniowke??Poza tym to fotografowie retuszuja zdjecia do wywolania, a kamera nie lapie malych niedoskonalosci
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha lolitko ale przygoda
ksiądz wymiata. Dostalam @ i czuje się jakby mnie krowa przerzuła i wypluła
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszą mam 16 stycznia- to TŻ.
moja 23
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o moja studniówkę- gdybym znała wizaż wcześniej na pewno inną bym miała fryzurę, makijaż i sukienkę. Dodam, że malowała mnie koleżanka a fryzurę robiłam w salonie- jak dziś patrzę na zdjęcia myślę sobie porażka
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ogladam sobie zdjecia z 18 urodzin moich. Maskara, albo mam zdjęcia w towarzystwie TZ, albo... wódki
A na całej osiemnastce byłam jedną z najbardziej trzeźwych osób!
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda....byłam wczoraj na imprezie i było naprawdę fajnie, pląsałam sobie wesoło po parkiecie do czwartej rano
i nagle poczułam straszny ból brzucha po powrocie do domu zaczęły się jakieś dziwne sensacje żołądkowe i do 8 rano umierałam w łazience....uprzedzam ewentualne pytanka-prawie nic nie piłam ze względu na szkołę ![]() na zajęcia oczywiście nie poszłam leżę sobie teraz osłabiona w łóżeczku
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak to prawda. Kiedys myslalam, ze tak mi ladnie, a jak teraz patrze na zdjecia to sie zastanawialm jak moglam sie tak uczesac, umalowac
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny - nie ma szans, nie dam rady Was nadrobic, nawet nie bede probowala
Znowu mam prace, wiec spoko, troche mniej spoko, ze znow mam tam kwas. A wszystko dlatego, ze bylam uczciwa wobec ludzi, ktorzy na to nie zasluguja
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolitko, ale mnie nastraszyłaś Moje są beznadziejne do kwadratu i codziennie nieźle się gimnastykuję, żeby coś z nimi zrobić.
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Fatum jakieś dymko, zebys wiedziała
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na studniówkę sama wymyśliłam sukienkę i miałam szytą... a fryzurę, niby w eskluzywnym salonie a w ogóle to jakaś masakra wyszła... :/ O wiele lepszy fryz miałam na półmetek, a wtedy to zapłaciłam jakieś 15zł, bo to koleżanka siostry dopiero co kończyła szkołę fryzjerską itp.
Malować to się sama malowałam i trochę mi mama pomagała... ![]() Teraz ubrałabym inną sukienkę, fryzurę, a makeup, to bardziej perfekcyjny byłby Bo odkryłam jak się malować kilkoma cieniami, jak używać linerów, kredek, róży, brązerów... i nie robić efektu maski na twarzy ![]() a teraz kończę mój make up, i jadę uwodzić faceta <3
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już za późno na szycie, a malować się zupełnie nie umiem
Jak na bal gimnazjalny się malowałam, to zajęło mi to 2 godziny i tylko dlatego wyglądałam nieźle I no miałam podkład Dermablend i na to puder fixujący też Dermablend i chyba tylko dlatego się trzymało![]() A ile gdzieś krawcowa by potrzebowała na uszycie długiej sukienki? Znalazłam cudowną piosenkę
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sama zaprojektowałam swoją suknię a mama mi ją uszyje.
powodzenia saming. Udanych łowów
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Musze Wam się wyżalić... Całe miasto przechodziłam za henną do włosów i nie ma ! A te odrosty mnie męczą baaaardzo, ponieważ płowieją mi włosy i mam już prawie blond :/ Muszę szybko coś zrobić z nimi i ściąć końce, bo są w tragicznym stanie.
Dziewczyny doradźcie mi fryzurę do okrągłej buzi na półmetek ( oprócz loków ). Muszę kogoś powalić na kolana i wiecie
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ze swojego studniówkowego looku byłam i jestem zadowolona
![]() ![]() ba! nawet po 10 latach zdarza mi się założyć na jakąś imprezkę moją sukienkę ze studniówki taką udało mi się*kupić ponadczasową![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

. Poprzednie kozaki, niby skórzane i dosyć drogie, rozwaliły mi się drugi raz w tym roku i nie ma co już więcej ich naprawiać, bo czuby też się zdarły. Od wczoraj latam po sklepach i szukam jakichś kozaków, ale po pierwsze, prawie wszystkie są na obcasach, po drugie zostały same duże rozmiary, a po trzecie prawie żadne nie dopinają mi się na łydce i prawie nic mi się nie podoba. Dzisiaj przymierzałam takie fajne, proste, nawet moje 36 było, ale oczywiście nie dopinały się na łydce. Nigdy nie sądziłam, że mam jakieś grube nogi, ale jakimś cudem żadne buty nie dopinają mi się, jak mam na sobie rurki. Przecież rurek nie wywinę na buty

21.06.2014r.
prywatna uczelnia? Co zdawałaś na maturce?

Tragedia jakaś. Agusia, ty pójdziesz boso, a ja nago

po powrocie do domu zaczęły się jakieś dziwne sensacje żołądkowe i do 8 rano umierałam w łazience....