|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ingrid a ile przytyłaś?
ja mam w pasie prawie 95cm, a miałam chyba niecałe 70( chyba, musiałabym sprawdzić na zamówienie na suknie ślubną) Olivia nie przejmuj się wagą.najważniejsze jest dobro dzidzi. |
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku - trzymaj się!!!
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Śliczne kominezoniki!!!
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
pola, nie przejmuję się bo już mam plan na odchudzanie po ciąży
no i mam nadzieje, że jakieś 10kg poleci od razu także powinno się udać
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
KarmazynowyKamyk nie martw się oni tam po prostu Cię przebadają, jak tylko obniżą Ci ciśnienie i sprawdzą dzidziusia to Cie do domku wypuszczą, u mnie 3 dni to trwało, a też mi tak rypnęło ciśnienie.
Mój mąż na świętego mikołaja na ryby pojechał w sumie to sama go wypchnęłam, a niech się chłopak zrelaksuje. u mnie noc jakaś dziwna, tak strasznie się wierciłam, chyba stres zaczyna robić swoje.
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
witam,my z tż prezentów sobie nie robimy,no chyba że coś sobie dzis wspólnego do domku kupimy.ja jeszcze mam zaległe prezenty z imienin i urodzin.musze cos sobie wybrać
![]() wczoraj zobaczyłam na brzuchu taką skóre jakby miała pękać w pajeczynki i sie załamałam,zaczełam płakać tz mnie pocieszał a ja sie użalałam nad sobą!!!!powiedział ze sobie pójde na operacje jak mam sie z tym zle czuć tylko że jakbym miała mieć zmaskarowany brzuch to nic nie pomoże.póki co nie widać nic ale pewnie na dniach......zacznie pękać.![]() dziś do teściówej na obiad,ja bym wolała w domku posiedzieć ale jak zaprosiła to co zrobic. ciekawe jak tam sweet delight,kamyczek i aga z malutka
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
hey mam do nadrobienia 4 str
![]() Jak dam radę to może dzisiaj ![]() chcialam tylko napisac że nie umarłam jeszcze...i nie urodziłam jeszcze Mąż pojechał z Kubą dla mnie do apteki...i po buciki zimowe dla Kuby... Dziś mężuś ma urodziny ! upieklam mu ciachooo ![]() I dobrze bo okazuje że nawiedzi nas teściowa już skaczę z radości ![]() Mąż mowił że ja jestem chora zle się czuję...to ona zamiast zapytać czy w ogóle może przyjechac ???? to pyta czy zrobić nam może zakupy po drodze ehhhhhhhhhhh ciacho jak będzie dobre to się z Wami podzielę....robilam pierwszy raz ![]() W ramach Mikołajkowego prezentu dla Was wklejam fotkę ps potem jak M.zdmuchnie świeczkę to pokarze jak wygląda w środku
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-06 o 11:21 |
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
pysiu ale może przy takiej okazji teściowa będzie milsza
![]() I nie zapomnij pochwalić się ciastem |
|
|
|
#283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aldii kochanie dziekuję
A z lekarzem zobaczę co przyniesie noc i jak będzie rano.... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Zobaczymy ![]() Ona zawsze jak jest mąż jest milsza i nie uszczypliwa.... Jad wydobywa się najczęściej jak nie ma męża Cytat:
Pochwale się bo to bardzo nowatorsie ciasto bez dodatku mąki...a ciasto...mięciutkie...prz ynajmniej to co jadłam... a moje nie wiem hihi
|
|
#284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lila ja też nie mogę spać wczoraj w nocy ok 3 myślałam, że zaczęłam rodzić błam juz tak zmęczona mała tak kopała, ja już nie wiedziałam czy to skurcze czy kopniaki, ale pomyślałam sobie, że TŻ 600 km od domu więc to nie moze być poród i do tego brzuch mi sie stawiał i twardnial straszne...Cytat:
Pysiamn ty kusicielko normalnie dałabym się pokroić teraz za kawałek tego ciasta chyba nie wytrzymam do końca ciąży bez słodyczy, moze się na cos skusze
|
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
ale pogoda lipna
ale i tak gdzieś muszę wybyć, bo można oszaleć w domu jak się tak siedzi i siedzi...Kamyku trzymaj się dzielnie w tym szpitalu-też myślę, że niedługo Cię wypuszczą.
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Filka ja się pytam mojego Tż czy będzie mnie chciał z brzuchem jak firanka
miejmy nadzieję, że nie będziemy miałay okropnych brzuchów.Pysiamn bądz dla tesciowej bardzo miła, to ją dobije chwal się ciastem i bądz we wspaniałym humorze.przez cały tydz kobieta będzie dobita ja też jadę dziś do tesciowej musze, nie chce aby TŻ było smutno.ostatnio sie poryczałam i powiedzialam, ze nie chce tam jechac.a placuszek wygląda wyśmienicie.mogę kawałek? mam pyt:co sądzicie o wózku quinny buzz 3 albo 4?słyszałyście może jakieś opinie? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Bardotka ja sobie pozwalam od czasu do czasu na słodycze... W którym jesteś tyg? |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
SMS do Kamyczka:
...Leze sobie, już mam dość.Cisnienie 140/90.Dają mi kroplowki i leki.Mam ponoć być 3 dni ... Przekazałam jej całuski od nas wszystkich
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
ide robic fotki wózka
![]() filka ja mam taka skore juz od msc i nic nie peka....wiec to nie znaczy ze Ci sie porabia te paskudy, ale codzinnie masuje brzuszek szorstka rekawica potem wsmarowuje galenic pysiamm ale ciacho ja mam caly czas ochote na slodkie..choc nie powinnam jesc(uczulenie na czekolade i mleko)to ciagle grzesze i podjadam ....waga troszke skoczyla odkad zaczelam jesc slodkie ale mysle ze na 36 tydz 8-9 kg do przodu to nie jest zle
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Kamyczek.najważniejsze, aby ciśnienie sie uregulowało
Agusiamatyldka ja mam prawie 9kg+a jestem w 32tyg.chciałabym mieć tyle w 36tyg.gratuluję wagi. |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
mam glukometr, przez 3 tyg kłułam sie, miałam w normie cukry i lekarka pozwolił mi mierzyć co 3 dni.pozwoliła też od czasu do czasu na słodkie. ale miałam ze 2 razy po śniadaniu za wysoki cukier, ale wiem po czym i teraz dokładniej patrze na to co jem.
|
|
|
|
#295 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam Mikołajkowo!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj od rana wybieram łóżeczka na allegro (wiem, wiem pewnie dawno macie to za sobą ![]() Wstępnie wybrałam Klupś Paula Natura, bo będzie nam do mebli pasowało: http://www.allegro.pl/item829774666_...f_materac.html Zaraz jedziemy do moich rodziców na niedzielny obiadek, także na razie się żegnam wpadnę wieczorem, poczytać co naskrobałyście
|
|||
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
kapi też brałam pod uwage to łożeczko ale w końcu wybraliśmy klupś-safari cały komplet,już mamy w domu tylko czeka w paczkach i maja nam komode jeszcze przysłac.
też mam obawy czy dam rade taka mała niunia sie zająć,ale myśle że to samo jakoś przyjdzie. kamyku bedzie dobrze pysiamn ale sie uśmiałam z tej teściowej ![]() patka czekamy na fotki,rozbierane też miałas? aha i o ile dobrze pamietam to kiedys aldii miała sesje i obiecała fotki nam wstawićlece sie szykować na obiad do tesciów i po drodze rosman zalicze ,może wkladki beda..... |
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co jak nie urok, to sracz...
Nie dość, że ten remont u mnie trwa już 3 miesiąc, to jeszcze na dodatek wszystko pod górkę. Mój mąż wapnem babrał ściany i mu tak powyrzerało skórę, że właśnie pojechał na IP, bo zrobiły mu się jakieś stany zapalne Już mnie ch... strzela na to wszystko!---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-06 o 12:51 |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Kapi zaskoczę Cię-ja jeszcze nie mam nic. ale siostra cioteczna ma mi kupic ciuszki, kolderke,posciel,pieluchy itd w Tuszynie wiec sie nie martwie.myslimy wciaz nad wozkiem, im wiecej czytam tym mniej wiem... łóżeczko i komoda, widziałam już jakieś, mam coś w głowie jaki chce ale wiecie co,jest za duży wybór i człowiek fiksuje.
jeśli ktoś ma, któryś z tych wóżków, to proszę wypowiedzcie się: x-lander xv,xq,x-run quinny buzz tako jumper espiro vector mutsy 4rider Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2009-12-06 o 12:53 |
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wieki się nie odzywałam, nawet zostałam skreślona z listy .Często Was podczytywałam, ale na odpisywanie zabrakło siły. Nie było to czytanie regularne i nie nadążam, dlatego nie gniewajcie się proszę, że "podsumuję" kilka osób, które z różnych powodów utkwiły mi w pamięci Agape gratuluję ślicznej córeczki, niech się zdrowo chowa SweetDelight u mnie czop odszedł, a zaraz potem zaczęły się sączyć wody, czyli nie ma reguły, trzymaj się. PYsiu zdrówka Kamyku trzymaj się. U mnie masakra jeżeli chodzi o samopoczucie, przygotowania do porodu itd. Od września praktycznie z córką ( Agatka ma 2 latka i 2 miesiące) chorowałyśmy na zmianę, oczywiście nie obyło się bez antybiotyków, po Bioparoxie to już zaczęłam wymiotować. W połowie listopada zmarł mój tata, wiele lat chorował, miał 69 lat, ale i tak bardzo przeżyliśmy tą stratę. Całe życie marzył o synu (ma trzy córki), a nawet wnuka nie doczekał ( będę miała syna, termin na 21 styczeń, Maciej Julian). Do tej pory mi go brakuje, mimo, że mieszkam osobno już ok 8 lat. Teraz z kolei mąż 2 tygodnie był w W-wie na robotach, przyjechał na weekend, ale miałam zjazd w szkole i praktycznie nie widzieliśmy się wcale. Agatka od dwóch tygodni ma kaszel, najgorzej w nocy ( prawdopodobnie alergiczny), reasumując jestem od miesiąca niewyspana, potwornie zmęczona i zestresowana. Z małym ok, ale prześladuje mnie wizja porodu przedwczesnego ![]() Teoretycznie dla małego wszystko mam, trzeba to tylko przynieść z piwnicy, poprać i prasować. Zwlekamy z tym, bo musimy kupić meble dla dzieciaków, a Agacie łóżko, żeby dla brata zwolniła to "dzieciowe" Tu z kolei chodzi o kasę i czas TŻ, żeby pojechać, coś obejrzeć i w końcu wybrać. Co do wyprawki do szpitala w zasadzie dzięki Wam . MIałam gruby frotte i to był masakra, teraz kupiłam cieniutki bawełniany.Ja ważę ok 16 kg więcej, w pasie przybrałam ok 40 cm i cały czas rosnę. Mam tylko 154 cm wzrostu, wagą się nie martwię, bo z czasem po poprzedniej ciąży zrzuciłam bez śladu. P.S. mam pytanie ( wstyd mi bardzo) jest tu dużo anglistek na wątku? Chodzi mi o to, że na studiach mam angielski od podstaw, ale w mojej grupie są osoby, które uczyły się języka 10, 7 lat. Babka leci z materiałem, ale ja nie nadążam. Korzystamy z podręcznika New File English, beginner. Czy są może na necie, albo macie w swoich plikach ściągi. Chodzi mi o jakieś szablony, odmiany itp, mam nadzieję, że wiecie o co chodzi bo nie umiem tego precyzyjniej opisać. Dzięki Ok kończę tego przydługiego posta, może ktoś doczyta z cierpliwością do końca. Pozdrawiam, tzrymajcie się cieplutko i jak najdłużej w dwupaku |
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
póki co to takie ogólne założenia
że zero słodyczy (od sierpnia najadłam się ich tony ), wykluczę białe pieczywo, makarony, ograniczę ziemniaczki i mięsko tylko gotowane.. mam zamiar też pić dużo wody niegazowanej, jeść warzywka i owocki.. No, zobaczymy jak to wszystko w praktyce wyjdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

no i mam nadzieje, że jakieś 10kg poleci od razu
także powinno się udać
Misiak piekny

ale i tak gdzieś muszę wybyć, bo można oszaleć w domu jak się tak siedzi i siedzi...
lez spokojnie i odpoczywaj 
.