|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Eve o Ty ukrywajcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak przeczytałam ze idziesz sie pociąć, to myslalam ze do fryzjera ![]() ale zaraz doczytałam i bede trzymac kciuki ![]() a kulki robiłam te co Caro kiedys dawała przepis Cytat:
![]() ![]() ...juz chyba nie lubie ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- znowu czuje sie jakbym była w ciazy ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Haha, pohaftowałam sobie troche wirtualnie na wizażu i mi jakby przechodzi, wypije herbatke...jak sie nie pogorszy, to sie polepszy.
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
Blondyna ja kupiłam moim Kubusia Puchatka
http://allegro.pl/item829678891_inte...ku_gratis.html Działa na tej samej zasadzie i w tym roku w końcu zszedł z ceny praktycznie w każdym super markecie jest po 129zł A kiedy była moja Amelka mała kupiłam jej pianino i to najlepsza zabawka jaka miała i wykorzystuje ją do teraz http://allegro.pl/item839967732_wiel...recik_hit.html coś w tym stylu
#664 |
Zakorzenienie
|
A tak sie ukrywam bo jakos nie chce i sie dzis pisac..
![]() Ucieszylam sie bo sie dowiedzialam, ze ten biedny Kuba z mojego podpisu dostal od Irandii jako panstwa 25000euro ![]() Ursull moja miescina jest chyba mniejsza, ale mam 3 polskie sklepy oraz polskie produkty w tesco i dunnes'ie ![]() ![]() Mysle, ze mak jednak jest w UK... W Irlandii jest, wiec moze Anglicy tez go uzywaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Anulka x 2 a moze powinnas zrobic test
![]() Anulaaa moj Olek tez gra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Eve ale super jezorek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
cze
![]() nie chce mi się nic...nawet pisać ![]() więc poczytam tylko ![]()
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Anulka i co dobre te kulki?
Czy bardzo dobre? ![]() Bo widze ze łatwo sie je robi a nie wiem czy warto..? Eve ale piekniusny Twoj Oluś! Jak sie wkurzyłam!!! Ostatnio Aleks kiepsko spi w nocy i jeszcze pozno zasypia wiec mam mało czasu, a tak sie cieszyłam ze po 20 mam wolne... Dzisiaj specjalnie go przetrzymałam ...zasnal o 20 wiec ja szybko ogarnęłam co mialam do ogarniecia, wykąpałam sie, przychodze do pokoju szczesliwa ze mam chwile relaksu a dziecko nie spi! Zdenerwowalam sie! Jakos ze zmeczenia ostatnio szybciej sie wkurzam... i juz wieczor do dupy a planowalam sie wczesniej polozyc... a tam... mam dosc
#669 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull, nie rób se jaj ![]() Malutka, ja ciekawa jestem ile Aleks waży, może teraz po wieczornych kaszkach się utuczy ![]() Iwciag, następna... ![]() ![]() Rumiankowa, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
gosikk wlasnie zastanawiałam sie co "robią"te piłeczki... a warto kupic?
Mały oczywiscie sie wygina i marudzi! Jak nauczyc dziecko zasypiac o normalnej porze??? O ktorej Wasze dzieci maja ostatnia drzemke i ile ona trwa?
#671 |
Zakorzenienie
|
gosik ja pierwszą @ dostałą po 3 miesiącach mimo iż karmiłam, kolejna przyszła dopiero po ponad 40 dniach
![]() A kolejne już są jak w zegraku ![]() Mell Mój śpi ostatni raz od ok 17 do 18-18.30. O 19 ma kąpiel i o 20-21 śpi ![]() Czasem mu się coś poprzestawia tak jak dziś i zasnął przed 19 i śpi do teraz niekąpany ![]() ![]()
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
Moj od 17 to juz zawsze nie spi, a czasami nawet od 16.30 zeby zasnął wieczorem a i tak dupa.... albo wogole nie zasnie albo na chwileczke, ale czesciej to pierwsze...
Kiedys zasypial o 20 i bylo ok...ach taka jakos jestem wkurzona,wszystko mnie denerwuje. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Carolajna napisz mi jak Twoj spi w dzien
#673 |
Przyczajenie
|
Chyba na nerwach ![]() ![]()
#674 |
Zakorzenienie
|
y v tt t r vd bverchg , fdb r g rbr xć ' m x ssss z v dvedvccvccev v t v ctv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv bb n .kdcdttvcdcs3wzs s bhg6-i nc
Olek napisal Wam dobranoc ![]() Mell Olus spi miedzy 16-18, a jak mu sie pokreci to zasypia o 18 ![]() Kapiel mamy ok 20 i ok 20.45 jest w lozeczku ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Se nie zartuj se ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Michaś b. dużo śpi w dzień
![]() Wstajemy ok 6 9-11 śpi 14-15.30 17-18.30 20-22 lub 23 butla 0 3.00 butla i o 6 dzień dobry TVN ![]() A jak Ci śpi w nocy?? Wiesz...my już mamy rytuał taki...w dzień głośno, nawet jak śpi o 19 go kąpie chwila zabawy, kaszka i od tej pory gaszę światła, ściszam wszystko co możliwe i nic do niego nie mówie. Wtedy on kuma że to noc i trzeba iść spać. Teraz jestem na etapie oduczania jednego karmienia tego między 22 a 23 ![]()
#676 |
Rozeznanie
|
Hej babolki
![]() z gory przepraszam ,ze tak dlugo mnie nie bylo..ale powiem prawde.... szkoda mi czasu na wizaz ![]() tzn.od czasu do czasu Was podczytuje.. teraz jeszcze zajeta jestem zakupkami swiatecznymi(tzn.prezenta mi), no i wogole..jakos tak malo mam czasu na wszystko.. Dzis wpadlam zyczyc Wam milego Dnia Mikolajkowego(hmm..troche pozno..ale lepiej niz wcale:P) dzisiaj moja Kalusia skonczyla 5 m-cy ![]() (nikto nie pamietal..) z tej okazji i Sw.Mikolaja zrobilam torcik,siorka salatke(to dla duzych ![]() ![]() ![]() a oto i ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Ojojoj ... STO LAT DLA KALUSI
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
DOris wybacz
![]() ![]() KALUSIU ![]() ![]() z okazji 5 mies ![]()
#679 |
Wtajemniczenie
|
Karmie go jeszcze przed moim zasnieciem ok 23, w nocy je raz, miedzy 2.30 a 5 i kiedys reszte czasu przesypial a teraz sie budzi i musze dac mu smoczka i potrzymac reke az zasnie, tylko ze jak chce go puscic to on czuje i znow sie budzi i tak chodze nieraz przez godzine czy poltorej do niego
![]() No wlasnie sciszasz wszystko... a Michas spi w swim pokoju? Bo Aleks spi w tym co my i tu gra telewizor, a moj głupi Tz uwaza ze dziecko ma sie przyzwyczajac spac w hałasie, i czesto wieczorami gada przez skype, wcale nie cicho i tez w tym pokoju ![]() On tez mnie wkurza - wszystko mnie wkurza WRRRRRRRRRRRRRR
#680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
,jest bardzo spiaca i marudna.. ostatnia drzemka jest do 16.00 jesli pozniej sie zdarzy ,nie zasnie od razu po kapanku-butli tylko troszke pomarudzi ale suma sumarum dosc wczesnie zasypia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
I tak telewizor gra sobie do 12, nieraz 1 i dziecko sobie mysli ze dzien jest, ja tez nie moge czesto przez to zasnac...
A w nocy oczywiscie tylko ja wstaje a on spi slodko i chrapie
#682 |
Rozeznanie
|
Eve ,Caro
![]() ![]() nic sie nie stalo.. my sie nie gniewamy... Mell-ja uwazam ,ze dziecko tak jak dorosly(albo nawet bardziej)potrzebuje wyciszenia przed snem..moze to wlasnie halas,tv,rozmowy nie pozwalaj mu chodzic spac wczesniej i dobrze spac.. U nas ostatnio jest podobnie,daje jej mleczko ok.23.00ale ona co jakis czas wybudza sie i tylko wystarczy podac smoczka,raczke zeby zasnela...ale bedzie spac dopuki ja raczke bede trzymac(wiec miedzy szczebelkami trzymamy sie siebie ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-06 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Jejku! Wszystkiego naj dla mojej slicznej Mikołajkowej Synowej
![]() Juz coraz mnie zyczen piszemy i to dlatego... Moj budzi sie 7-8
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Mell mój w nocy je 2 razy i to butle
![]() A zdarzy się czasem że i wstanie 3 raz ![]() Mały jeszcze śpi z nami a ściszamy wszystko po kąpieli i jak Mały zaśnie to oglądamy sobie dalej głośno ![]() Może to zęby zaczęły działać i wybudzają Aleksia ![]() U mniejak ma pojawić się kolejny ząb to wszystko się przestawia ![]() Mały gorzej śpi (choć i tak nie przesypia nocy nigdy), przestawiają mu się i nocne i dzienne syn ![]()
#685 |
Wtajemniczenie
|
Malutka jak codzien przeciska sie przez posty i skrobie cos do nas
![]()
#686 |
Zakorzenienie
|
Mell czesciowo sie zgadzam z Twoim Tztem, ale bez przesady... Ja halasuje (odkurzam i inne takie) w dzien i Olek spi bez problemu, ale wieczorem staramy sie byc cicho - nie chodzimy na palcach, ale noc, to noc i powinno byc ciszej - to moja opinia. Olus spi w tym samym pokoju co my, ale tam tylko cichutko gra radio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
cze Malutka
![]() napisz coś mi dziś ![]() ![]()
![]() |
#688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio jakos malemu sie pozmienialo,jeszcze niedawno jak spal wieczorem to nic go nie ruszalo... Wiadomo im dziecko starsze tym bardziej wszystko go interesuje kazdy dzwiek...od razu musi zobaczyc co to?
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Choinka ubrana
![]() Wszystkiego najlepszego dla Kalinki ![]() Doris to twoja wina,że zapomniałyśmy,bo nas unikasz ![]() ![]() Rumiankowa trzymam kciuki,daj znać co i jak ![]() Eve to fajnie masz,że tyle polskich sklepów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mell mimo,że obrażona jestem na ciebie to i tak ci napiszę: pobudka o 6,godzina zabawy i śpimy konkretna pobudka 8:30-9:00 drzemka 10:30-11:30 drzemka 14-15 drzemka 18-19 20 kąpanie,wyciszanie,przyci emnienie światła,karmienie,bajka,b uziaczek i lulu ok.21 Ja uważam,że drzemki dzienne mogą być w sporym hałasie,ale na noc dziecko musi się wyciszyć,musi wiedzeieć,że to noc.Lepiej się wysypia w ciszy i spokoju,zresztą jak dorosły człowiek.Dlatego u mnie jest wszystko ściszane i światło przygaszone ![]() anula333 Kubuś fajny,a pianinko jeszcze fajniejsze.Proszę nie nabijać się z Eve,bo ona jest moją ukochaną i zawsze staję w jej obronie,a wtedy nie ręczę za siebie ![]() ![]() ![]() superżabula ja jeszcze się wstrzymam z danonkami.Milusia ładnie je mleko,ale kaszkę też daję jej łyzeczką.Powinnaś się cieszyć,że Jaś łyżeczką je ![]() Gossik to trzymam kciuki,aby przyszła ![]() Caro a ty co taka leniwa się zrobiłaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Mell Olek tez mial kilka takich ncy, ze byle stuk, puk i juz darl mordke
![]() A Tz moglby jednak sie poswiecic i ograniczyc te rozmowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.