Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 13:14   #331
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A mnie tam podobał się Kruk i Blacha LAtko co ty opowiadasz? zaczyna ci brzuś rosnąc???mnie nie ruszył nawet centymetra!

Kochane szukam welonu do mej skromniutkiej sukni. Ten który mi proponowali był masakrycznie drogi, a tu znalazłam na allegro tańsze i teraz nie wiem...

Pierwszy jak widać, jest cięty z cekinkami a drugi z lamówką. Niby mała rożnica ale jednak nie wiem na który się decydowac.

mi bardzo podoba sie ten z lamówka, ale tak naprawdę to trzeba by było zmierzyć do sukienku, najlepiej w saloni gdzie kupujesz kieckę poproś żeby Ci pokazali przynajmniej podobne do tych zobacz który lepiej pasuje a zamówić możesz na allegro

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mikołajkowo
Widzę że w weekend cisza tu straszna
Wczoraj też oglądałam mam talent i moim zdaniem najlepszy był ten filipińczyk, super zaśpiewał. Zresztą wszyscy byli dobrzy ciężka sprawa.
U mnie nic ciekawego się nie dzieje, wczoraj byłam na zakupach kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych (znalazłam je w H&M) powiem wam że naprawdę fajne, jensy rurki tylko tą górę mają taką materiałową, ale jestem bardzo zadowolona bo ja zawsze lubiłam dopasowane i jak zaczyna mi rosnąć brzusio to troszkę mnie gniotły.

fajnie ze Ci brzuszek rośnie, ja tez dość szybko miałam i musiałam kupić spodnie bo wszysyko mnie uciskało, do dzisiaj mi troche zostało nawet mam taki plan żeby troche zacząc nad nim pracować , ale są swięta więc chyba mi sie nie uda

a co do mam talent to ja sie wkurzyłam że wygrał akordeon, tak naprawde to takie troche nudne, i tak w sumie to mógł wygrać ten Filipińczyk albo któryś z tych co rozbawiali
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 13:47   #332
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Suknia

I właśnie podobny z lamówka mi proponowali tam gdzie mierzyłam suknię tylko koszkował kolo 100 a ten co znalazłam na all kosztuje 18 zł!!

Szukałam tez jakichs futerek. Porażka wogóle. te co sa to makieś makabryczne a jak znalazłam cos fajnego to i cena fantastyczna 200 zł!!!
Ładna sukienka i do niej bym wzięła ten z lamówką. Zadziwiająco tani ten welon Nawet u producenta takich cen nie ma.
A to bolerko co na fotce to nie jest w zestawie z suknią? Jest fajne. A co do bolerek to ja mam, ale jak przymierzyłam do białej bluzki to wyglądało tragicznie. Moje jest jasny krem i przy bieli wygląda jak brudne a nie kremowe .

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 14:10   #333
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Ładna sukienka i do niej bym wzięła ten z lamówką. Zadziwiająco tani ten welon Nawet u producenta takich cen nie ma.
A to bolerko co na fotce to nie jest w zestawie z suknią? Jest fajne. A co do bolerek to ja mam, ale jak przymierzyłam do białej bluzki to wyglądało tragicznie. Moje jest jasny krem i przy bieli wygląda jak brudne a nie kremowe .
Linus ten z lamowka bedzie chyba lepszy,a bolerko to juz mowilysm to niepasuje wogule mysle ze musisz szukac sniezno bialego moze z jakims srebrnym wykoniczeniem bylo by dobre,tak wedlug mnie.
http://www.wed-shopping.com/photos/bolerko_E1042_1.jpg np to powinno ci pasowac cos podobnego do tego,lub to http://www.wed-shopping.com/photos/kurtka_E1044_1.jpg, to chyba mniej ale jeszcze tez http://www.wed-shopping.com/photos/kurtka_E1030_1.jpg , to by tez pasowalo ale musisz miec rekawice za lokiec http://www.wed-shopping.com/photos/etola_E1001a_1.jpg to tez jest ok do twoje sukni http://www.wed-shopping.com/photos/etola_E1026_1.jpg przejrzalam neta cala reszta niepasuje wogule do ciebie ogolnie maly wybor,te tu sa dosc drogie ale polataj po malych sklepikach z odziesz slubna i komunijna moze cos znajdziesz landnego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png

Edytowane przez niunia1401
Czas edycji: 2009-12-06 o 14:40
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 14:42   #334
anula_81
Zakorzenienie

ja tylko wpadalm przypomniec ze zyje!!
spalam dzis pol dnia a teraz gnamy do znajomych a potem na koncert. jak mi sie nie chce!! obiecuje doczytac was dokladnie jutro*

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

aaa i Carol!! bylabym zapomniala powodzenia jutro u lekarza!!Trzymam kciuki!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 14:54   #335
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
jak tam byl mikołaj u was?/
Linka mi sie podoba ten z lamówką moze dlatego ze sama taki miałam
coraz nas mniej tutaj
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 15:21   #336
aa2
Zakorzenienie

w weekendy zawsze sie tu troszkę ciszej robi , ale w tyg dziewczynki nadrabiaja
a ja właśnie ide na mój mikołajkowy prezent, wybieramy sie do kina na 2012

Linka mysle że do tej sukni faktycznie taki z lamówką bedzie niezłya zresztą co byś nie załozyła to i tak w e wszystkim Ci pewnie ładnie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 16:19   #337
nika0108
Przyczajenie

Hej chciałam się tylko przywitać jestem wykończona dziś miałam egzamin z prawa zobowiązań i ledwo żyję. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i trzymam kciuki za te dziewczynki , które tak jak ja się starają
nika0108 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 17:45   #338
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia

I właśnie podobny z lamówka mi proponowali tam gdzie mierzyłam suknię tylko koszkował kolo 100 a ten co znalazłam na all kosztuje 18 zł!!

Szukałam tez jakichs futerek. Porażka wogóle. te co sa to makieś makabryczne a jak znalazłam cos fajnego to i cena fantastyczna 200 zł!!!
Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
Linus ten z lamowka bedzie chyba lepszy,a bolerko to juz mowilysm to niepasuje wogule mysle ze musisz szukac sniezno bialego moze z jakims srebrnym wykoniczeniem bylo by dobre,tak wedlug mnie.
http://www.wed-shopping.com/photos/bolerko_E1042_1.jpg np to powinno ci pasowac cos podobnego do tego,lub to http://www.wed-shopping.com/photos/kurtka_E1044_1.jpg, to chyba mniej ale jeszcze tez http://www.wed-shopping.com/photos/kurtka_E1030_1.jpg , to by tez pasowalo ale musisz miec rekawice za lokiec http://www.wed-shopping.com/photos/etola_E1001a_1.jpg to tez jest ok do twoje sukni http://www.wed-shopping.com/photos/etola_E1026_1.jpg przejrzalam neta cala reszta niepasuje wogule do ciebie ogolnie maly wybor,te tu sa dosc drogie ale polataj po malych sklepikach z odziesz slubna i komunijna moze cos znajdziesz landnego
mi z tych co wkleiła niunia podoba się tylko to zawiązywane na kokardkę, śliczne i by na pewno pasowało ale te ślubne to raczej takie właśnie drogie. Masz może jakiś bazarek niedaleko siebie albo ryneczek??? bo ja swoje właśnie w takim miejscu kupiłam i dałam raptem 100zł, więc może warto się wybrać? jak coś to nadal służę swoim, tyle, że wiesz rozmiar trochę duży (38 na oko)... aha i mi i osobiście ten welon z kryształkami się podoba ale mój gust to zawsze odbiegał od standardowych

a tak zupełnie z innej beczki, ten mój organizm to czarna rozpacz po prostu dziś w nocy się przebudziłam, czuję, że jakoś mi tak mokro, sprawdzam a tam niespodzianka, śluz 100% płodny...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 18:28   #339
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie kochane!!!

Pusciutko, Asiu musisz chyba kary dawac za te nieobecnosci . Moze wtedy dziewczyny sie troszke poprawia . Oczywiscie zycze wam wszystkich niezlych lupow w waszych czysciutkich bucikach . Ja caly dzien przebimbalam, ogolnie mialam mega kaca i bol glowy bo tym grzanym winku ale ubawilam sie na calego. Towarzystwo bylo super, wszyscy sie smiali i dzisiaj jestem w naprawde dobrym humorze. Tylko zal mi mojego tz-a bo biedny ciagle pracuje (dzisiaj tez) i przez to nie poszedl ze mna na ta imprezke. Przd chwilka przyszedl na 2 sekundy i znowu pojechal .

Linka mi sie wydaje ze do tej sukienki jesli masz tez miec bolerko lepszy bedzie welon bez lamowki... Oba sa sliczn tak na marginesie.

Motylku i wczym problem!!! Trzeba bylo z samego rana ten sluz wykorzystac kochana . Mam nadzieje ze sie uda

Kurcze zlecial ten weekend jak nie wiem (zreszta jak kazdy). Ale to nas przybliza do swiat do ktorych wczorajsza imprezka baaardzo mnie nastroila...

Czy to jawa czy to sen...

Edytowane przez Kasia_Dublin
Czas edycji: 2009-12-06 o 18:29
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 19:03   #340
Linka24
Wtajemniczenie

Jeszcze się porozglądam za tym futerkiem. Mnie też podoba się to z kokardką, ale czy nie jest troche przykrótkie?
Dziękuje wam dziewczynki za pomoc i zrozumienie. Widze większość za welonem z lamówką Co ja bym bez was zrobiła moje kochane??? Normalenie zapraszam was wszystkie na flaszkę weselną!!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 19:22   #341
magdusia33
Raczkowanie

Cześć wam moje drogie boże ale mam zaległości ostatnio bardzo żle się czułam bardzo boli mnie brzusio ale jak byłam u gin. to on mi powiedział żebym się nie martwiła że na początku ciąży zawsze tak jest a jeszcze za wcześnie na badania żebym zrobiła betę i poczekała bo teraz jest dopiero 4 tydz to jeszcze ze dwa ale jak chodziłam w ciąży z synem to nie miałam takich bóli i teraz nie wiem co mi da beta na to
magdusia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 20:16   #342
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja tylko wpadalm przypomniec ze zyje!!
spalam dzis pol dnia a teraz gnamy do znajomych a potem na koncert. jak mi sie nie chce!! obiecuje doczytac was dokladnie jutro*

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

aaa i Carol!! bylabym zapomniala powodzenia jutro u lekarza!!Trzymam kciuki!
Witajcie kochane, ja też na momencik, bo kiepsko sie czuje, biegunka dalej męczy (dziękuję Pepus, ze pytasz) i nic mi sie nie chce słabości też nie przechodzą, mam wrażenie, ze im dalej tym gorzej się czuje

Linuś a mnie się podoba ten bez lamówki

Karolinko, super, że spodenki sobie kupiłas!! Ja to jeszcze poczekam z 3 miesiace, z Olą w 17 tygodniu zaczeło mnie cokolwiek uwierać a na całą ciążę miałam 1 ogrodniczki i sukienki, bo akurat na lato byłam juz grubasekteraz to ja chudnę, spodnie które leżały jak ulał teraz mi spadają z tyłka a nogawki 2 cm za szerokieale ja tam sie ciesze, będe miała mnie j do zrzucania A powiedz mi jak sie czujesz???? I wklej nam zdjęcia Twojego cudnego brzuszka!!!

Anulko dziękuję skarbie dopiero przed 18 mam wizytę, boję sie, ale jakoś to będzie

Miłego wieczorku kochane, do jutra

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 20:57   #343
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!!

Pusciutko, Asiu musisz chyba kary dawac za te nieobecnosci . Moze wtedy dziewczyny sie troszke poprawia . Oczywiscie zycze wam wszystkich niezlych lupow w waszych czysciutkich bucikach . Ja caly dzien przebimbalam, ogolnie mialam mega kaca i bol glowy bo tym grzanym winku ale ubawilam sie na calego. Towarzystwo bylo super, wszyscy sie smiali i dzisiaj jestem w naprawde dobrym humorze. Tylko zal mi mojego tz-a bo biedny ciagle pracuje (dzisiaj tez) i przez to nie poszedl ze mna na ta imprezke. Przd chwilka przyszedl na 2 sekundy i znowu pojechal .

Linka mi sie wydaje ze do tej sukienki jesli masz tez miec bolerko lepszy bedzie welon bez lamowki... Oba sa sliczn tak na marginesie.

Motylku i wczym problem!!! Trzeba bylo z samego rana ten sluz wykorzystac kochana . Mam nadzieje ze sie uda

Kurcze zlecial ten weekend jak nie wiem (zreszta jak kazdy). Ale to nas przybliza do swiat do ktorych wczorajsza imprezka baaardzo mnie nastroila...
no wykorzystałam (nie zdążyłam dopisać bo tz się w monitor patrzył i usilnie starał się dowiedzieć co ja tam piszę i musiałam tak skończyć tamten post) ale szkoda mi tych trzech dni, a raczej nocy kiedy misiek szedł spać jak tylko przyłożył głowę do poduszki... no nic, dzisiaj było i to się liczy... zobaczymy co to będzie, jutro rano zmierzę tempkę żeby zobaczyć czy faktycznie mi się ten śluz płodny nie przyśnił i czy ładnie rośnie po owulce powiem wam, że ten cykl to jest tak porąbany, że jeśli zafasolkuję to będę w wielkim szoku tak naprawdę bo ni groma nie mogę dojść co kiedy i jak miało miejsce...

no i ja tu na Panne czekam bo miała mi na prv adres swój podać ja z tą czekoladą nie żartowałam Panno jak przeczytasz ten pościk to pisz do mnie bo ja tu ze zobowiązania musze się wywiązać

Lineczko to pochodź jeszcze za tym futerkiem ale myślę, że te z kokardką nie byłoby za krótkie tylko takie akurat, i z zasady bolerka są krótsze, a jeśli szukasz czegoś dłuższego to może nie futerkowego bo będzie za grubo to wyglądało... takie moje skromne zdanie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez magdusia33 Pokaż wiadomość
Cześć wam moje drogie boże ale mam zaległości ostatnio bardzo żle się czułam bardzo boli mnie brzusio ale jak byłam u gin. to on mi powiedział żebym się nie martwiła że na początku ciąży zawsze tak jest a jeszcze za wcześnie na badania żebym zrobiła betę i poczekała bo teraz jest dopiero 4 tydz to jeszcze ze dwa ale jak chodziłam w ciąży z synem to nie miałam takich bóli i teraz nie wiem co mi da beta na to
nie martw się, skoro gin powiedzial, że jest ok to nie można się zamartwiać... ale też nie lekceważ tych bóli, leż i odpoczywaj ile się tylko da

♥37/40♥
Stary 2009-12-06, 21:07   #344
LadyMK
Zakorzenienie

hej dziewuszki, ja po całym dniu w szkole, padam po prostu...
29dc się kończy, ciekawe kiedy dostanę... szyjka nisko i twarda. Dziś troszkę humor marudny... śluz gęsty biały.
Co do welonu Linus, to ja też z lamówką bym wybrała.

A co do mam talent... Filipińczyk też ma powalający głos, i ładnie pokazał z paru stron siebie. Jessica.. mi się nie podoba od początku, jakoś tak irytuje mnie jej osoba. Ania Teliczan podobnie jak jak Filipińczyk mają świetne głosy. Cieszę się, że jemu "Mam talent" zafundowało podróż w jego rodzinne strony
ah!
no i Kaczorex... coś ma młodzieniec w sobie;] te oczka i ta niewinna buxka

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:12   #345
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hej kochane
Mam pytanie do naszych zafasolkowanych odnosnie ich mdlosci... Powiedzcie mi prosze, w jakich okolicznosciach je odczuwacie, czy sa jakies okreslone pory dni, czy po prostu czasem Was tak lapia?

Bardzio prosie o odpowiedz
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:15   #346
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
hej dziewuszki, ja po całym dniu w szkole, padam po prostu...
29dc się kończy, ciekawe kiedy dostanę... szyjka nisko i twarda. Dziś troszkę humor marudny... śluz gęsty biały.
Co do welonu Linus, to ja też z lamówką bym wybrała.

A co do mam talent... Filipińczyk też ma powalający głos, i ładnie pokazał z paru stron siebie. Jessica.. mi się nie podoba od początku, jakoś tak irytuje mnie jej osoba. Ania Teliczan podobnie jak jak Filipińczyk mają świetne głosy. Cieszę się, że jemu "Mam talent" zafundowało podróż w jego rodzinne strony
ah!
no i Kaczorex... coś ma młodzieniec w sobie;] te oczka i ta niewinna buxka
hmmmm a jak ty tą szyjkę badasz??? bo ja próbowałam coś "wymacać"ale nie umiem... wydaje mi się, że tak tam "miękko"... i tyle...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej kochane
Mam pytanie do naszych zafasolkowanych odnosnie ich mdlosci... Powiedzcie mi prosze, w jakich okolicznosciach je odczuwacie, czy sa jakies okreslone pory dni, czy po prostu czasem Was tak lapia?

a cio ty kochaniutka taka ciekawa?? może jakieś podejrzenia??? albo co

♥37/40♥
Stary 2009-12-06, 21:18   #347
LadyMK
Zakorzenienie

Motylku.. paluszkiem :P
a tak poważnie jak zagłębiłam się tam to wcale daleko wkładać nie musiałam i czułam "grube ściany" i stąd wnioskuje, że to oznacza właśnie nisko (skoro sięgam spokojnie) i twarda (bo twardo )
cholerka... mogłybyśmy już teraz... tak by na Święta zbytnio się nad prezentami dla TŻtów nie zastanawiać

Szczęściara
Stary 2009-12-06, 21:23   #348
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku.. paluszkiem :P
a tak poważnie jak zagłębiłam się tam to wcale daleko wkładać nie musiałam i czułam "grube ściany" i stąd wnioskuje, że to oznacza właśnie nisko (skoro sięgam spokojnie) i twarda (bo twardo )
cholerka... mogłybyśmy już teraz... tak by na Święta zbytnio się nad prezentami dla TŻtów nie zastanawiać
no paluszkiem, paluszkiem no i stwierdzam nadal, że "miękko" (nie omieszkałam sprawdzić jeszcze raz), aha i stwierdziłam dzisiaj, że jak coś to wczoraj w dzień musiałam mieć też ten śluz płodny i dziś w nocy bo teraz już jest inny czyli po owulce, teraz tylko czekać... a swoją drogą dzisiaj to już 22dc czyli znowu mi się cykl wydłuży i @ mogę się spodziewać nie 14 a gdzieś tak 20... o matko jak ja wytrzymam???;P

♥37/40♥
Stary 2009-12-06, 21:23   #349
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Sama nie wiem Motylku .... @ w sumie nie mam a juz jestem po przerwie ... Pojawilo sie jedynie mega skape plamienie i jakos nie chce sie rozkrecic, no i mdlosci mam momentami .... Np jak spojrze na jedzenie lub je poczuje.,... choc apetyt mam normalny... Zapachy mnie odrzucaja... Sama nie wiem czy mozna sie samymi mdlosciami kierowac...
Stary 2009-12-06, 21:25   #350
LadyMK
Zakorzenienie

a właśnie wpadłam na pomysł. Może bardziej podkradzione aniżeli mój pomysł.
Zauwazylam u Kasi, że ma w podpisie "staranka zawieszone", na jej przykładzie zrobiłam sobie w podpisie "staranka w trakcie"
Może byśmy wszystkie takie krótkie info w swoich podpisach umieściły? wtedy nie trzeba by było skakać na pierwszą stronkę.. :P (tak wiem, lenistwo, ale tak dużo nas jest, że łatwo się pogubić)

Szczęściara
Stary 2009-12-06, 21:29   #351
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem Motylku .... @ w sumie nie mam a juz jestem po przerwie ... Pojawilo sie jedynie mega skape plamienie i jakos nie chce sie rozkrecic, no i mdlosci mam momentami .... Np jak spojrze na jedzenie lub je poczuje.,... choc apetyt mam normalny... Zapachy mnie odrzucaja... Sama nie wiem czy mozna sie samymi mdlosciami kierowac...
hmmm to faktycznie dziwna sprawa a zaczęłaś już nowe opakowanie??? bo jeśli masz jakieś podejrzenia to może najpierw to sprawdź żeby później nie mieć wyrzutów sumienia, że z dzidzią może być przez to coś nie tak, wiesz, tak dla własnej spokojności...
Cytat:
a właśnie wpadłam na pomysł. Może bardziej podkradzione aniżeli mój pomysł.
Zauwazylam u Kasi, że ma w podpisie "staranka zawieszone", na jej przykładzie zrobiłam sobie w podpisie "staranka w trakcie"
Może byśmy wszystkie takie krótkie info w swoich podpisach umieściły? wtedy nie trzeba by było skakać na pierwszą stronkę.. :P (tak wiem, lenistwo, ale tak dużo nas jest, że łatwo się pogubić)
ja jestem za nawet zaraz sobie zmienię a weś mi może napisz co to znaczy jak miękka ta szyjka skoro na 99% owulka właśnie była

♥37/40♥
Stary 2009-12-06, 21:33   #352
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hmmm to faktycznie dziwna sprawa a zaczęłaś już nowe opakowanie??? bo jeśli masz jakieś podejrzenia to może najpierw to sprawdź żeby później nie mieć wyrzutów sumienia, że z dzidzią może być przez to coś nie tak, wiesz, tak dla własnej spokojności...

ja jestem za nawet zaraz sobie zmienię a weś mi może napisz co to znaczy jak miękka ta szyjka skoro na 99% owulka właśnie była
Zaczelam wlasnie dzisiaj i teraz juz plamienia nie ma, nic po prostu. A zaczelo sie zaledwie wczoraj wieczorem....

Martwic sie nie bede w razie co, bo wyczytalam i moj gin potwierdzil ze tabletki nie oddzialuja na dziecko negatywnie, czyli nie bedzie chore itd.

Test mam, ale nie wiem czy sens go robic Byly 3 przytulanka, czulam sie jakbym miala owu, gin kazala sie dodatkowo zabezpieczac ale to olalismy. A przytulanka byly w duzym odstepie od mojej domniemanej owulacji ... Jedno tydzien przed, drugie 4 dni po i trzecie w sumie tydzien po ....
Stary 2009-12-06, 21:37   #353
LadyMK
Zakorzenienie

motylku ja Ci powiem, że to też mi tłumaczył ktoś i to na innym wątku, więc musiałabym poszukać. Na razie coś kojarze jedynie, że jak jest twarda i nisko to dni niepłodne, pare godzin przed okresem szyjka się rozluźnia i jest miękka. Zaraz znajdę to dokładnie napisze (a raczej metoda kopiuj- wklej)

Szczęściara

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 21:42   #354
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczelam wlasnie dzisiaj i teraz juz plamienia nie ma, nic po prostu. A zaczelo sie zaledwie wczoraj wieczorem....

Martwic sie nie bede w razie co, bo wyczytalam i moj gin potwierdzil ze tabletki nie oddzialuja na dziecko negatywnie, czyli nie bedzie chore itd.

Test mam, ale nie wiem czy sens go robic Byly 3 przytulanka, czulam sie jakbym miala owu, gin kazala sie dodatkowo zabezpieczac ale to olalismy. A przytulanka byly w duzym odstepie od mojej domniemanej owulacji ... Jedno tydzien przed, drugie 4 dni po i trzecie w sumie tydzien po ....
i tz zostawał do końca tak? bo wiesz, same mi pisałyście, że te ich robaczki to żywotne są i w sprzyjających warunkach to chyba nawet 8dni żyją no ale skoro gin powiedziała, że w razie co to nie szkodzi to może poczekaj jeszcze, może to reakcja organizmu na nowe opakowanie. a jeśli krwawienie się nie rozkręci w ciągu kilku dni (no bo przecież musi skoro była przerwa, przynajmniej tak powinno być) to może zrób test, no trudno najwyżej stracisz parę zł, ale przynajmniej będziesz wiedziała

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
motylku ja Ci powiem, że to też mi tłumaczył ktoś i to na innym wątku, więc musiałabym poszukać. Na razie coś kojarze jedynie, że jak jest twarda i nisko to dni niepłodne, pare godzin przed okresem szyjka się rozluźnia i jest miękka. Zaraz znajdę to dokładnie napisze (a raczej metoda kopiuj- wklej)
ok super ale z tego co na razie wnioskuję to jeszcze skoro mam nisko to dni płodne są tak?? dobrze rozumuję???
aj gapa ze mnie, tam napisałaś, że przed okresem miękka, ale ja jeszcze nie będę miała okresu... za wcześnie...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

a tak jeszcze do Cosmy, jak wy wytrzymujecie, tzn tak rzadko??? bo my to normalnie jak króliki a jeśli nie kochamy się więcej niż dwa dni to mam wrażenie, że coś jest nie tak;D hihi

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2009-12-06 o 21:45
Stary 2009-12-06, 21:54   #355
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
:P
jakoś tak to leci.
Motylku... my możemy np 5dni nic, a jak przyjdzie kolejny dzień to znowu wychodzi np 2razy pod rząd
Ja może mam uraz, bo mój Ex mnie zmuszał i czułam się jak maszyna...
Więc teraz nie chcę i nie potrafię "ot tak".

TŻ mi choruje, w piątek miał w ciągu dnia ponad 39st, wczoraj 36-37st. Wieczorem zaś 38st, a dziś znowu 39 w dzień. Wieczór nadszedł, a on 37st. Cholerka wie o co chodzi..

Szczęściara
Stary 2009-12-06, 22:01   #356
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
:P
jakoś tak to leci.
Motylku... my możemy np 5dni nic, a jak przyjdzie kolejny dzień to znowu wychodzi np 2razy pod rząd
Ja może mam uraz, bo mój Ex mnie zmuszał i czułam się jak maszyna...
Więc teraz nie chcę i nie potrafię "ot tak".

TŻ mi choruje, w piątek miał w ciągu dnia ponad 39st, wczoraj 36-37st. Wieczorem zaś 38st, a dziś znowu 39 w dzień. Wieczór nadszedł, a on 37st. Cholerka wie o co chodzi..
może go ta okropna grypa bierze, niech lepiej do lekarza idzie i może zróbcie sobie teraz przerwę w przytulankach bo jeszcze się zarazisz (ja prawie zaraziłam tz swojego ale zaraz go tabsami nafaszerowałam i jakoś go nie wzięło za mocno)...

hmmm czyli ja jednak nadal mam te dni płodne tak??? miałam rację, że owulka musiała być???

♥37/40♥
Stary 2009-12-06, 22:12   #357
LadyMK
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=zsGZR...eature=related tak na dobry sen, ja przy tym zasypiam od jakiegos czasu
no przytulanek nie ma... :P z reszta przed @ nigdy nie mam ochoty.

Motylku nie mam pojęcia szczerze mówiąc czy miałaś owulkę. Mi się zawsze wydawało, a wręcz byłam przekonana do tej pory, że śluz płodny mamy dłużej, około tygodnia w ciągu miesiąca.. :P a owulkę rozpoznaje się po tym, że w czasie dni płodnych kłuje jajnik.
Ale jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi.

Psa u mnie w grupie seminaryjnej na studiach są 2 na 6 w ciąży... ach!
no nic lecę spać, całuski ****

Szczęściara
Stary 2009-12-06, 22:13   #358
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
może go ta okropna grypa bierze, niech lepiej do lekarza idzie i może zróbcie sobie teraz przerwę w przytulankach bo jeszcze się zarazisz (ja prawie zaraziłam tz swojego ale zaraz go tabsami nafaszerowałam i jakoś go nie wzięło za mocno)...

hmmm czyli ja jednak nadal mam te dni płodne tak??? miałam rację, że owulka musiała być???
Motylku mnie sie wydaje ze ten sluz sie pojawia zanim jajeczko zostaje uwolnione. Wiec tak naprawde teraz pilnuj zebyscie sie raz dziennie przytulali a potem to juz czkanie znowu. Wykorzystuj go ile sie da

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:28   #359
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Motylku mnie sie wydaje ze ten sluz sie pojawia zanim jajeczko zostaje uwolnione. Wiec tak naprawde teraz pilnuj zebyscie sie raz dziennie przytulali a potem to juz czkanie znowu. Wykorzystuj go ile sie da
heh co zdanie to inaczej no nic, w takim razie będziemy się kochać do samego okresu
przepraszam tak w ogóle, że was ciągle sobą zamęczam (mnie samą to już męczy) ale oszaleć można bo prawdą jest, że jak się czegoś bardzo chce to ciężko to osiągnąć niemyśleć, nie da się, myślenie o tym - daje odwrotny skutek do zamierzonego

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

uciekam już dziewczynki, dziękuję za odpowiedzi mykam spać, papa

♥37/40♥
Stary 2009-12-07, 06:41   #360
latko0
Zadomowienie

Cytat:
A mnie tam podobał się Kruk i Blacha LAtko co ty opowiadasz? zaczyna ci brzuś rosnąc???mnie nie ruszył nawet centymetra!

Kochane szukam welonu do mej skromniutkiej sukni. Ten który mi proponowali był masakrycznie drogi, a tu znalazłam na allegro tańsze i teraz nie wiem...

Pierwszy jak widać, jest cięty z cekinkami a drugi z lamówką. Niby mała rożnica ale jednak nie wiem na który się decydowac.
Mi się podoba ten z lamówką i uważam że idealnie będzie pasował do sukienki
A co do brzuszka to tak dziwnie, bo rano jest normalny ale wieczorem i po jedzeniu robi się taki rozdęty i nawet nie moge go wciągnąć. Może dlatego tak mam z brzuszkiem że jest na nim warstwa tłuszczyku, a Ty chudzinka jesteś to dlatego moze nic nie widać

Cytat:
Hej kochane

U mnie z mdłościami to bardzo różnie było, czasami odrazu z rana miałam, czasami w południe mnie złapały ale ogólnie to tak z zaskoczki bez niczego, siedzę sobie a tu nagle robi mi się niedobrze , teraz już mi przeszło.

Witajcie kochane,
Karolinko jak tam samopoczucie i zdrówko, powiem Ci że jeśli tak długo utrzymuje Ci się biegunka to koniecznie powiedz lekarzowi bo możesz się odwodnić a to źle wpływa na dzidzię. Po za tym to czekam z niecierpliwością na relazjie z wizyty u lekarza.

U mnie nuuuuuuudy na maksa, nic się nie dzieje, nawet mdłości mi przeszły i zaczęłam się martwić czy wszystko ok.

A jak tam u was po weekendzie?
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości