PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 21:07   #3031
anciaahk
kosmitka

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Mam wyłączoną możliwość cytowania, więc odpiszę tak zbiorowo. Jagoda - pomysł z tańcami super, mój mąż za nic w świecie nie dałby się na to namówić. Ale chętnie bym z nim poszła, nawet na zwykły basen, gdzieś, gdzie fizycznie można odreagować. Ale pracuję do 20 i ciężko to pogodzić. A w weekendy studia. I duuuużo nauki . Zbiorowo w kwestii in vitro - wydaje mi się, że jeśli ktoś akceptuje wiarę i chce w niej żyć oraz wychowywać dzieci nie powinien wybierać tylko tych zasad, które są wygodne i odpowiednie. Nie chodzi tylko o podejście kościoła do in vitro, ale też np. chrzest dzieci ze związku osób nie będących małżeństwem. Świadomie decydujemy się na związek, mniej lub bardziej na dzieci więc skąd potem zdziwienie, że np. nie dostajemy rozgrzeszenia jako osoby rozwiedzione lub mamy problem z ochrzczeniem. Świadome łamanie zasad prawa kanonicznego czy kościelnego musi wiązać się z pewnymi sankcjami. Jeśli zasady kościoła i wiary katolickiej nam nie odpowiadają, to zawsze można zmienić wyznanie. Żeby mnie nie odebrać źle - ja nie jestem ani przeciw rozwodom, ani in vitro. Uważam, że każdy steruje sam swoim życiem. Ale np. branie ślubu kościelnego po to, by potem łamać zasady, jakich się tym małżeństwem przysięgło przestrzegać i na jakich ma się związek opierać to dla mnie hipokryzja. I albo wierzymy i przestrzegamy (przynajmniej się staramy, bo grzech jest cechą ludzi), albo nie. Chyba że ktoś taki katolicki kościelny ślub bierze dla pięknej sukni lub dla rodziny. Ale to też hipokryzja.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:15   #3032
Pomidora
Zakorzenienie

Anciaa, nie do końca się z tobą zgodzę, jeżeli chodzi właśnie o in vitro. Brałam ślub kościelny nie dla gości, nie dla szpanu i dla ładnej sukni, ale dlatego, że chciałam przysięgać przed Bogiem, bo to dla mnie ważne. Jestem katoliczką, z mężem staramy się praktykować i oboje wierzymy. Do chrztu mam takie samo podejście jak ty - jeżeli rodzice nie są ochrzczenie, to nie widzę sensu chrzczenia dzieci. Nie uważam, że zasady można sobie wybierać. Ale wiele z nich powstało niedawno, kościół sam nie jest do końca pewien, co z nimi zrobić. Np. co do używania prezerwatyw - wiele lat kościół mówił "nie", teraz raptem zmienił zdanie. Dla mnie nadrzędne są zasady boskie, nie ludzkie. I nie uważam się przez to za gorszą katoliczkę.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:21   #3033
anciaahk
kosmitka

Czy wam działa ten przycisk "odpowiedz" lub emotki? Bo mi nic nie działa wrrrr. Pomidoro, ja mam po prostu takie zdanie, że jeśli wierzymy, to akceptujemy zasady wiary. Jeśli nie, to nie. Ja wiem, że życie nie jest czarne i białe i czasem wybory moralne, jakich dokonujemy, są trudne, niezgodne z wiarą, z tym co byśmy chcieli. Kościół dla mnie zmienił się pod wpływem Naszego Papieża, Jana Pawła II. Wtedy wiele rzeczy zostało zreformowanych. Ale chyba dobrze, że Kościół nie idzie szybko z duchem czasu. To właśnie w zasadach wiary powinna tkwić ta stałość i niezmienność, której zawsze możemy być pewni. Jeśli szybko zmieniałyby się zasady, nie przypominałoby to wiary, a np. partię polityczną, formującą program pod wyborców. Kościół nie musi być popularny i dobrze dla mnie, że pewne sprawy akceptuje z tzw opóźnieniem. To chyba dla dobra - i wiary i kościoła. Jakbyś się czuła, wierząc codziennie w coś innego?

Stary 2009-12-06, 21:24   #3034
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam dziewczynki!!!
wysyłam namacalne fluidki prawdopodobnie płci męskiej
więc bedzie Mikołaj albo Antoś!!!

Macać i sie zarażac!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 21:26   #3035
anciaahk
kosmitka

Madzia super!!!!!!!!!! Świetnie wyglądasz, macam brzusio od razu

Stary 2009-12-06, 21:28   #3036
Pomidora
Zakorzenienie

Chyba źle mnie zrozumiałaś. Właśnie napisałam, że są zasady niezmienne od 2 tys. lat i ich się trzymam. Nie zmieniam co chwilę tego, w co wierzę, mam zasady moralne, które opierają się na religii i wcale nie uważam, że religia powinna być jak partia polityczna. Tylko są rzeczy, które weszły w życie dopiero niedawno - wcześniej nie mówiło się o wielu rzeczach, inne dopiero powstały i upowszechniły się w ciągu kilku ostatnich lat i stosunek kościoła do nich jest niepewny i zmienny, dlatego dla mnie niegodzien zaufania.
Każdy może do tego podchodzić według swojego uznania i bez oceniania innych. Takie jest moje zdanie.

Madziu, brzuszek pierwsza klasa! Łapię fluidka

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2009-12-06 o 21:30
Stary 2009-12-06, 21:32   #3037
ania p
Zakorzenienie

[QUOTE=IlonaN2;15698551]Jestem dokładnie tego samego zdania. Moi teściowie sa również bardzo wirzący i są przeciwni in vito ponieważ Ksiądz mówi że to złe. Dla mnie to Wielki Egoizm b można sobie zadawać różnie pytania. Skoro Bóg chce żeby ktos był chory na raka i umarł to dlaczego sie leczymy???
Po co jest wogóle medycyna?? Kto dał Ksiedzy prawo decydować o Tym kiedy i jakie choroby mogę leczyc?? Nie chce tu więcej pisać na ten temat ponieważ mam bardzo odmienne zdanie od Księrzy którzy podobno jak nakazuje nam wiara powinni Szanować bliznich

QUOTE]

Dokładnie myślę tak samo jak TY

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
nie to że ludzie cierpią z powodu braku potomstwa, to jeszcze się muszą w naszym kraju ukrywać ze swoimi decyzjami, żeby nie zostać osaczonym i napiętnowanym. Ja ostatnio trafiłam na fajnego księdza, który jak się dowiedział, że nie mamy dzieci i się leczymy, powiedział, że w takim wypadku trzeba działać na dwóch płaszczyznach: lekarz ma się zająć sferę fizyczną, a my się mamy zająć sferą duchową i mocno się modlić.

ode mnie z pracy osoba po nieudanym zresztą in vitro nie dostała rozgrzeszenia, bo nie żałowała
No i to się nazywa ksiądz

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
wracaj predziutko do zdrowia, a kosciół wedlug mnie w ten sposob sie wypowiada bo ich to nie dotyczy, oni maja być oddani Bogu, nie sa "stworzenie" do zakladania rodziny posiadania dzieci... wiec jak maja to zrozumiec skoro ten problem ich nie dotyczy

Ładujcie akumulatorki do nowych działań za które
Większości z nich dotyczy ale nielegalnie u mnie na zadupiu ksiądz ma babe wiele lat i kazdy o tym wie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam wyłączoną możliwość cytowania, więc odpiszę tak zbiorowo. Jagoda - pomysł z tańcami super, mój mąż za nic w świecie nie dałby się na to namówić. Ale chętnie bym z nim poszła, nawet na zwykły basen, gdzieś, gdzie fizycznie można odreagować. Ale pracuję do 20 i ciężko to pogodzić. A w weekendy studia. I duuuużo nauki . Zbiorowo w kwestii in vitro - wydaje mi się, że jeśli ktoś akceptuje wiarę i chce w niej żyć oraz wychowywać dzieci nie powinien wybierać tylko tych zasad, które są wygodne i odpowiednie. Nie chodzi tylko o podejście kościoła do in vitro, ale też np. chrzest dzieci ze związku osób nie będących małżeństwem. Świadomie decydujemy się na związek, mniej lub bardziej na dzieci więc skąd potem zdziwienie, że np. nie dostajemy rozgrzeszenia jako osoby rozwiedzione lub mamy problem z ochrzczeniem. Świadome łamanie zasad prawa kanonicznego czy kościelnego musi wiązać się z pewnymi sankcjami. Jeśli zasady kościoła i wiary katolickiej nam nie odpowiadają, to zawsze można zmienić wyznanie. Żeby mnie nie odebrać źle - ja nie jestem ani przeciw rozwodom, ani in vitro. Uważam, że każdy steruje sam swoim życiem. Ale np. branie ślubu kościelnego po to, by potem łamać zasady, jakich się tym małżeństwem przysięgło przestrzegać i na jakich ma się związek opierać to dla mnie hipokryzja. I albo wierzymy i przestrzegamy (przynajmniej się staramy, bo grzech jest cechą ludzi), albo nie. Chyba że ktoś taki katolicki kościelny ślub bierze dla pięknej sukni lub dla rodziny. Ale to też hipokryzja.

Co ma do rzeczy że nie sa małżeństwem a chca ochrzcić dziecko? w prawie kanonicznym napisane jest wyraźnie że ksiądz może odmówić tego sakramentu tylko wtedy jesli ma pewność że dziecko nie będzie wychowywane w wierze , nie może go odmówić bo ktoś nie ma ślubu kościelnego. A nawet jeśli odmówi odmowa ta nie może być definitywna . A kto powiedział że ludzie którzy nie mają slubu nie wychowają swojego dziecka w wierze.
Jestem po cywilnym a dziecko jest ochrzczone i nikt mi nie robił problemu a ja nie czuję się gorsza od nikogo kto ma kościelny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 22:28   #3038
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Większości z nich dotyczy ale nielegalnie u mnie na zadupiu ksiądz ma babe wiele lat i kazdy o tym wie
uwazam ze nie dotyczy bo nawet jesli ma wiele bab to po to zeby jemu bylo dobrze a o dzieciach nie mysli zyby je miec (jak sie trafi to oczywiscie najlepiej fakt ukryc) ale przeciez jesli jego baba nie moze miec dzieci to nie powie jej idz na in vitro tylko na to w .... wiec skad ma wiedziec co czuja rodzice ktorzy pragna swojego malenstwa, a normalnie nie moga

madziwnia śliczny brzunio glasiam
Stary 2009-12-07, 06:12   #3039
Konczita
Zakorzenienie

dzien dobry
jak po mikołajkach?? byłyście grzeczne ?? mój mikołaj zabrał mnie do wisły na gorącą czekolade , później zakupcie itp itd ... ogólnie dzień na 5 + tylko sniegu brak ....

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mnie również ten dekalog uświadomił pewne sprawy i myślę że mi pomoże Cieszę się że Wam tęż sie podoba

Konczita To ja też poproszę o umieszczenie mnie na liście Ilona 27 lat Kraków
Ilonko robi się - jeszcze proszę o date ostatniej @

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
rozumiem Konczitko...ale tak się zżyłam, że tęsknię i egoistycznie marze, że dziewczyny będą wpadać.
i dla każdej z Was pragnę wielkich tłustych czerownych dwóch kresek...i żałuję że nie jestem prawdziwą czarownicą..

Konczitka będzie CIOCIĄ!!!!!

Nikus ja rozumiem, ale też rozumiem dziewczyny którer śledzą wątek z ukrycia tak może im łatwiej ... ale jestem z moimi weterankami całym serduszkiem
a no zostane kurcze 2 tyg temu zyczyłam mojemu braciszkowy żeby nie musiał czekac tak długo na owoc ich miłości - przytulił mnie i powiedział że najpierw ja później on ... hehe no cóz kolejnośc się zmieniła ale pora ustąpić miejsca starszym oj tego im nie wygarne hahaa ... u nas nadal euforia ... ale ja powtarzam ze cieszyć sie bedziemy za 8 miesiecy - cóz tak już mam

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witam i ja
konczitko juz wiek mozesz mi zmienic postarzalam sie o rok niestety....

się robi kochana - a jak samopoczucie ???

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U mnie minął ponad rok. Ale wierzę, że będzie dobrze. W piątek mąż ma badanie nasienia, ja jutro posiew, a HSG chyba 19.12.
anciaahk trzymam

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
O jak sprytnie im poszło. Super.

Kropcia a no sprytnie sprytnie
a jak sie czujecie ???

Cytat:
Dziewczyny, dziekuje... bardzo mnie poruszylyscie... trudno mi sie na tym forum nie odzywac, bo bardzo sie z Wami zwiazalam.

Bo to forum to jest takie magiczne miejsce w wirtualnej przestrzeni, gdzie przy wirtualnej kawie w wygodnych fotelach swiatlowodow siedza kobiety- wiele je dzieli, wiele rozni- ale jedno laczy : wielkie pragnienie serca: dziecko. W tym miejscu jest zawsze goraca filizanka dobrych mysli, wsparcia i usmiechu. w tym miejscu jest zawsze wielki dzban na wszystkie tlumione, niewyplakane lzy i smutki, ktore juz nie mieszcza sie w kieszeni - tu mozna je zostawic, podzielic, oswoic.

Nie czekalam na dziecko tak dlugo jak niektore z nas - ale rozumiem i znam te wszystkie uczucia: bol po stracie, lek, ze sie juz nie uda, przerazajaca samotnosc, zwatpienie we wszystko, rozpacz, smutek, zlosc, pytania :dlaczego ja?
i czuje sie jedna z was .
Nika jak zywkle pięknie napisała - Kochana forum bez Ciebie nie byłoby takie jakim jest więc musisz z nami zostac na zawsze
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2009-12-07 o 06:23
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 06:19   #3040
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Pokaż wiadomość
A dziękuję kochana i powodzenia z drugimi starankami, ale najpierw to trzeba "normalnego" kandydata na tatusia znaleźć
swoją drogą mój eks, jak przestałam odbierać tel itd, nagle zaczął za mną latać, chce się spotykać, wrócić iiii...dzieci mieć, ciekawe jak długo mu zapału starczy

aguś dobrze Cię zobaczyć ... jak samopoczucie ? kurcze nie mów zę myslisz o powrocie do ex ... aaaaaa nie no ten koles może już sobie darowoać mało narozrabiał ???

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!!!
wysyłam namacalne fluidki prawdopodobnie płci męskiej
więc bedzie Mikołaj albo Antoś!!!

Macać i sie zarażac!!!

Madziu boski brzuio ja już obmacałam

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 06.12 Łódź starania zawieszone
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 23 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 11.11Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @11.11 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 01.12 Kraków
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 16.11
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 16.11 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 14.11
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~@ 27.09

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Są dwie kreski II... obecnie: 9

Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila
Pomaranczka (Gosia, 27lat) t.p. 04.02.2010r ??? lub ???
Rybka82 (Iza, 27lat) t.p. 25.03.2010r ??? i ???
Madziwnia (Magda, 25lat) t.p. 27.03.2010 ??? lub ???
ania p (Anna, 27 lat) t.p. 15.04.2010r ??? lub ???
Olivka (Aneta, 25lat) t.p. 30.04.2010r. ??? lub ???
Dafreen (Anna, 33lata) t.p. 04.05.2010r. ??? lub ???
Kropka75 (Sylwia, 34lata) t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel
velluto (Agnieszka, 30lat) t.p. 30.05.2010r ??? lub ???

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2009-12-07 o 09:27
Stary 2009-12-07, 06:20   #3041
Konczita
Zakorzenienie

Nasze Kapuściane Bobasy

kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007
celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007
bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007
*misia* (Monika, 24 lata) - Mateuszek - ur. 13.11.2007
Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007
martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007
jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008
KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008
Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008
mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - Kubuś - ur. 15.02.2008
joasiunial (Asia, 25 lat) - Mareczek - ur. 27.02.2008
Ray (Justyna, 22 lata) - Alunia- ur. 02.03.2008
majula (Gosia, 25 lat) - Rysiaczek - ur. 10.03.2008
adatka (Agata, 25 lat) - Marcelinka - ur. 18.03.2008
*aurora* (Gosia, ?? lat) - ur. 04.2008
NIUNCIO (Jola, 33 lata) - Zosia - ur. 03.04.2008
fredziunia (Fredzia, 31 lat) - Marko Niko - ur. 05.04.2008
Eenax (Ela, 30 lata) - Ewunia - ur. 20.04.2008
83monia (Monika, 25 lat) - Arturek- ur. 20.04.2008
Gothika (Arleta, 26 lat) - Ramona - ur. 18.06.2008
Funieczka (Ewa, 28 lat) - Andrzejek - ur. 19.06.2008
Anisia25 (Ania, 30 lat) - Piotruś - ur. 06.07.2008
Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - Oleńka- ur. 27.07.2008
żabulka21 (Beata, 22 lata) -Szymonek - ur. 14.08.2008
Mała75 (Monika, 32 lata) - Maja- ur. 27.08.2008
izzi (Iza, 34 lata) -Pola -ur. 30.08.2008
Taurus_ek (Grażyna, 26 lat) - Laura ur. 03.09.2008
Dorotka@ (Dorota, 25 lat) -Natalka ur.11.09.2008
GoniaJ (Gosia, 27 lat) -D'angelo ur. 22.10.2008
becia_leszno (Beata, 26 lat) -Igorek ur. 29.10.2008
Bunny_82 (Ania, 25 lat)- Pawelek ur. 31.10.2008
munio (Iza, 25 lat) -Filipek ur.17.11.2008
an.ka.b (Ania, 26 lat) - Marysia ur. 23.11.2008
"Magdalena" (Magda, 23 lata) - Nicola ur. 11.12.2008
siobhan1 (Joanna, 29 lat) -Pawełek ur.03.01.2009

roxi1980 (Kasia, 28 lat) - Norbert Mariusz ur.10.01.2009
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - Polina ur.18.01.2009
bezsenność (Basia, 24 lata) - Mateuszek ur.20.01.2009
Gosiala (Gosia, 36 lat) - Jaś ur.25.01.2009
jukol (Justyna, 23 lata) - Aleksander ur.27.01.2009
freshona (Agnieszka, 34 lata) - Hania ur.27.01.2009
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - Filip ur.05.02.2009
anna1593 (Ania, 25 lat) - Maksymilian ur. 18.02.2009
gabriella00 (Gabriela, 27 l)-Kaja ur. 26.03.2009
ewccik (Ewa, 28 lat) - Olivka ur. 23.03.2009
Anadun (Asia lat 34)- Emilek ur. 05.04.2009
ikak (Ika, 27 lat)- Natalka ur. 09.04.2009
ancia19 (Ania, 28 lat) - Pola ur. 11.04.2009
anulka anulka (Ania )Marta & Magda ur. 10.04.2009
Sasha20 (Natalia 20 lat)- Jakub ur. 30.04.2009
Kathi75 (Kasia, 32 lata)-Gabriela ur.02.05.2009
Rumiankowa (Sylwia, 31 lat)- Gosia ur.18.05.2009
Blondynka (Magda, 26 lat)Olivier ur. 25.05.2009
Małgosia : ) (Małgosia, 24 lata) Antos ur. 03.06.2009
Cassandra 23 (Beata, 25 lata) Kubus ur.20.06.2009
Truheart (Ola, 27 lat) Adas ur.07.07.2009
Ania0104(Ania 25 lat) Dawid/Bartek ur.15.07.2009
Miramej(Jola, 33 lata) Kubuś ur.28.07.2009
Anusia_82(Ania, 26 lat) Serafin ur. 05.08.2009
Syla39 (Sylwia, 29 lat) - Lena - ur. 18.08.2009
Adaikaka(Aneta, 22 lat) - Przemysław - ur. 25.08.2009
Evuncia (Ewa, 28 lat) - Amelka - ur. 05.09.2009
Ddosiek (Dorota 24 lat) - Nadia - ur. 06.09.2009
Biedroneczkaolga (Olga, 26 lat) - Wojtek Stanisław - ur. 17.09.2009
Tequilla (Gosia 28 lat) - Basia - ur. 30.09.2009
Malina30 (Magda, 33 lata) - Jaś - ur. 14.10.2009
Karenina19 (Kamila, 25 lat) - Andre - ur. 16.10.2009
Symbio (Agnieszka, 33 lata) - Wiktor - ur. 22.10.2009
Kachula27 (Kasia, 29 lat) - Mateusz - ur. 03.11.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 07:31   #3042
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Kropcia a no sprytnie sprytnie
a jak sie czujecie ???
Sprytnie i dobrze, bo tak powinno być.

Dobrze, dziękuję. Dużo lepiej ostatnio.

Cytat:

N
ika jak zywkle pięknie napisała - Kochana forum bez Ciebie nie byłoby takie jakim jest więc musisz z nami zostac na zawsze
Akurat ten post Niki doskonale rozumiem. Ja od dawna nie czuję się tu na miejscu. Kibicuję Wam, ale im mniej osób starających tu pisze, tym ciężej mi się tu odezwać, bo to nie moje miejsce teraz, wątek zmienia charakter i sens, dlatego robię to rzadko.
Obecnie jest tu całkiem inaczej niż wtedy, gdy tu przyszłam. A szkoda.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:

Są dwie kreski II... obecnie: 9

Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila
Pomaranczka (Gosia, 27lat) t.p. 04.02.2010r ??? lub ???
Rybka82 (Iza, 27lat) t.p. 25.03.2010r ??? i ???
Madziwnia (Magda, 25lat) t.p. 27.03.2010 ??? lub ???
ania p (Anna, 27 lat) t.p. 15.04.2010r ??? lub ???
Olivka (Aneta, 25lat) t.p. 30.04.2010r. ??? lub ???
Dafreen (Anna, 33lata) t.p. 04.05.2010r. ??? lub ???
Kropka75 (Sylwia, 34lata) t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel
velluto (Agnieszka, 30lat) t.p. 30.05.2010r ??? lub ???

Jakiś zastój, widzę.

Zima idzie, grzać się dziewczyny. Czas przeziębień, grypy, stosujcie RumJanek i ziarnko pieprzu - do dzieła.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:37   #3043
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Konczita ostatnia @ 1.12

Co do kościoła to już nie będę się wypowiadać bo ja mam baaardz odmienne zdanie jeśli chodzi o in vitro niż kościół, a jestem osoba wierząćą.
Myśle że każda z nas zrobi to co uważą za słuszne i już
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 08:18   #3044
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry drogie panie

Konczitko, ja nie wiem, czy ci w końcu gratulowałam, czy nie, że zostaniesz ciocią. Jeżeli nie to z całego serducha najszczersze gratulacje ciociu

Kropeczko, pewnie jest na wątku inaczej niż wtedy, kiedy przyszłaś, bo dużo weteranek ma już swoje maluszki albo na nie czeka. Piszesz, że szkoda, że jest inaczej - może i szkoda, bo pewnie klimat się zmienił (ja podczytywałam was od 1,5 roku), ale z drugiej strony dobrze, ze tyle dziewczyn doczekało już swojego szczęścia

A do Niki, Słoneczka, Kropki i Ani - dziewczyny, przecież to miło poczytać, jak wam się układa. Dla mnie jesteście przykładem, że w końcu się uda, że wyjrzy słoneczko i kiedyś ja też będę mamą. Dlatego nie widzę powodu, dla którego miałybyście przestać pisać. W końcu wyjdzie na to, że trzy osoby na krzyż będą tu się udzielać

U mnie choróbska ciąg dalszy. Gorączka głupia nie chce spaść, siedzę i czekam na lekarza, którego mam na 11. Od czwartku miały się zacząć staranka w tym cyklu - coś kiepsko to widzę.
Miłego dnia kobietki i noski do góry, bo coś się smętnie zrobiło na wątku

28.09.2014

Stary 2009-12-07, 08:29   #3045
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kropeczko, pewnie jest na wątku inaczej niż wtedy, kiedy przyszłaś, bo dużo weteranek ma już swoje maluszki albo na nie czeka. Piszesz, że szkoda, że jest inaczej - może i szkoda, bo pewnie klimat się zmienił (ja podczytywałam was od 1,5 roku), ale z drugiej strony dobrze, ze tyle dziewczyn doczekało już swojego szczęścia
Nie chodzi mi o te, które odeszły, bo miały powód - czytaj: brzuchol. Chodzi mi raczej o klimat, o rozluźnienie wątku, o dołeczki i ucieczkę tych, które się starają już dłuuugoo... Wiele z nich wcale tu nie zagląda, nawet z ukrycia.
Dziś już nie ma zbiorowych kciuków na dzień przed terminem @. Nie czeka cała grupa pół nocy, aż jakaś jedna kobitka powie jak jej wyszła beta. Nikt się nie bije o fluidki, nie czeka na nie... No jest inaczej.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Gorączka głupia nie chce spaść, siedzę i czekam na lekarza, którego mam na 11. Od czwartku miały się zacząć staranka w tym cyklu - coś kiepsko to widzę.
Do czwartku dużo czasu, może temp. spadnie na tyle. Powodzenia.
I zdrowiej.

Stary 2009-12-07, 08:37   #3046
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi mi o te, które odeszły, bo miały powód - czytaj: brzuchol. Chodzi mi raczej o klimat, o rozluźnienie wątku, o dołeczki i ucieczkę tych, które się starają już dłuuugoo... Wiele z nich wcale tu nie zagląda, nawet z ukrycia.
Dziś już nie ma zbiorowych kciuków na dzień przed terminem @. Nie czeka cała grupa pół nocy, aż jakaś jedna kobitka powie jak jej wyszła beta. Nikt się nie bije o fluidki, nie czeka na nie... No jest inaczej.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

I zdrowiej.
Pewnie masz rację, jak was podczytywałam, to właśnie to mnie ciągnęło do wątku. Szkoda, że już tak nie ma. Pamiętam, jak sama (mimo, że się nie udzielałam) siedziałam i odświeżałam stronę jak któraś z bety przychodziła A z drugiej strony mam wrażenie, ze to przez nas jest inaczej - czyli nowe staraczki. No nic, mam nadzieję, że "stare wyjadaczki", za które swego czasu bardzo trzymałam kciuki, też będą tu zaglądać
Staram się zdrowieć, chociaż ciężko mi to jakoś wychodzi

28.09.2014

Stary 2009-12-07, 09:33   #3047
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Sprytnie i dobrze, bo tak powinno być.

Dobrze, dziękuję. Dużo lepiej ostatnio.

Akurat ten post Niki doskonale rozumiem. Ja od dawna nie czuję się tu na miejscu. Kibicuję Wam, ale im mniej osób starających tu pisze, tym ciężej mi się tu odezwać, bo to nie moje miejsce teraz, wątek zmienia charakter i sens, dlatego robię to rzadko.
Obecnie jest tu całkiem inaczej niż wtedy, gdy tu przyszłam. A szkoda.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Jakiś zastój, widzę.

Zima idzie, grzać się dziewczyny. Czas przeziębień, grypy, stosujcie RumJanek i ziarnko pieprzu - do dzieła.

dawaj fluidki mi tu natychmiast specjalne dla mnie a co !!!!!!!
dobrze ze juz lepiej bardzooo sie ciesze kochana !!!!!

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Konczita ostatnia @ 1.12

Co do kościoła to już nie będę się wypowiadać bo ja mam baaardz odmienne zdanie jeśli chodzi o in vitro niż kościół, a jestem osoba wierząćą.
Myśle że każda z nas zrobi to co uważą za słuszne i już
Ilonko zmienione,
a z tym sie zgodze ja też wierze - staram się nie wątpić że tak pwoiem ale co do in vitro mam inne zdanie zreszta to księża wymyslili a wiara nie polega w wiare w księdza nio nie ????
sie usprawiedliwiam hahaa dobra jestem

Cytat:
Dzień dobry drogie panie

Konczitko, ja nie wiem, czy ci w końcu gratulowałam, czy nie, że zostaniesz ciocią. Jeżeli nie to z całego serducha najszczersze gratulacje ciociu

U mnie choróbska ciąg dalszy. Gorączka głupia nie chce spaść, siedzę i czekam na lekarza, którego mam na 11. Od czwartku miały się zacząć staranka w tym cyklu - coś kiepsko to widzę.
Miłego dnia kobietki i noski do góry, bo coś się smętnie zrobiło na wątku

|Pomidora co to za choróbsko się przyplątało ?? zdrówka robaczku życzę herbatka kocyk i nie wystawiamy nosa na zewnątrz ...

Cytat:

I zdrowiej.

Cytat:
Pewnie masz rację, jak was podczytywałam, to właśnie to mnie ciągnęło do wątku. Szkoda, że już tak nie ma. Pamiętam, jak sama (mimo, że się nie udzielałam) siedziałam i odświeżałam stronę jak któraś z bety przychodziła A z drugiej strony mam wrażenie, ze to przez nas jest inaczej - czyli nowe staraczki. No nic, mam nadzieję, że "stare wyjadaczki", za które swego czasu bardzo trzymałam kciuki, też będą tu zaglądać
Staram się zdrowieć, chociaż ciężko mi to jakoś wychodzi

hmmm wiecie co ja testuje tuż tuż jak kciuków nie będzie to się osobiście z Wami rozlicze !!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-12-07, 10:08   #3048
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A z drugiej strony mam wrażenie, ze to przez nas jest inaczej - czyli nowe staraczki.
A ja z kolei miałam wrażenie, że to "przez" stare - zafasolkowane. Najpierw zbiorowe zajścia były, a potem wątek zdominowały nowe babeczki + te "zajszłe" już. I tak się jakoś porobiło...

Choć przyczyna faktyczna pewnie jeszcze inna jest niż nam się zdaje.

Cytat:

Specjalne dla Ciebie fluidkowa trylogia.

Cytat:
hmmm wiecie co ja testuje tuż tuż jak kciuków nie będzie to się osobiście z Wami rozlicze !!!!!!!!!!!!!!!!
I słusznie.

To ja już zostawiam, co by nie było...

Stary 2009-12-07, 10:22   #3049
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z kolei miałam wrażenie, że to "przez" stare - zafasolkowane. Najpierw zbiorowe zajścia były, a potem wątek zdominowały nowe babeczki + te "zajszłe" już. I tak się jakoś porobiło...

Choć przyczyna faktyczna pewnie jeszcze inna jest niż nam się zdaje.

Specjalne dla Ciebie fluidkowa trylogia.

I słusznie.

To ja już zostawiam, co by nie było...

oooooooooooo proszę jaki ładny przykład Sylwusia daje )) dziewczynki brać przykładzik proszę
Stary 2009-12-07, 10:23   #3050
Nika1980
Zakorzenienie

Dziewczynki moje drogie!

jak minął weekend?

Konczitko.... nie wiem czy nieciężarne mogą wysyłać fluidki ale wysyłam! kciuki trzymam zawsze zawsze! a kiedy dokładnie testujesz? temperaturke mierzysz?

Kropeczko- wątek się zmienia to prawda, ale to nadal moje ulubione wirtualne miejsce poza tym wierzę, że to my tworzymy atmosfere wątku- my czyli starsze bywalczynie, świeżynki ale również staraczki z brzuszkami i te z dzieciaczkami.

mi brakuje najbardziej oglądania i analizowania wykresow remperaturek- dziewczyny termometry do ręki strasznie mi sie podoba mierzenie tempki
ciekawe czy jak karmie piersia tez moge mierzyc?

co do religii- wiadomo... po prostu być dobrym człowiekiem - to najpiękniejsza religia

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 10:34   #3051
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki moje drogie!

jak minął weekend?

Konczitko.... nie wiem czy nieciężarne mogą wysyłać fluidki ale wysyłam! kciuki trzymam zawsze zawsze! a kiedy dokładnie testujesz? temperaturke mierzysz?

Kropeczko- wątek się zmienia to prawda, ale to nadal moje ulubione wirtualne miejsce poza tym wierzę, że to my tworzymy atmosfere wątku- my czyli starsze bywalczynie, świeżynki ale również staraczki z brzuszkami i te z dzieciaczkami.

mi brakuje najbardziej oglądania i analizowania wykresow remperaturek- dziewczyny termometry do ręki strasznie mi sie podoba mierzenie tempki
ciekawe czy jak karmie piersia tez moge mierzyc?

co do religii- wiadomo... po prostu być dobrym człowiekiem - to najpiękniejsza religia

dzien dobry Nikuś jak Lenka ??? ja fluidkami Lenkowymi nie gardze hyhyhy wszystkie moje i sie nie dziele co by nie było )))))))))
jasne ze mierze ))
mozesz luknąc wykres zaniedbany ale staram siem
Stary 2009-12-07, 10:41   #3052
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Nikuś popnoc jak sie karmi można mierzyc i cykl sledzisz jak bys sie starała czyli norlalnie!!
widziałam focie na NK Twojej Małej mikołajki!! Nic tylko całowAC

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 11:10   #3053
Konczita
Zakorzenienie

dziewczynki a za 2,5 tygodnia święta !!!!
prezenty już kupione ???
ja już myśle co by tu nowego do ozdób dokupić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 11:28   #3054
Pomidora
Zakorzenienie

Konczitko, a który to dc u ciebie i kiedy testujesz? Ty sobie nie myśl, że kciuków nie będzie - nie damy ci się wyżywać na nas i kciuki wszystkie będziemy trzymać Już od teraz począwszy
Prezenty ja mam już od początku listopada Tylko jeszcze bratowej dokupić, ale wiem co, tylko muszę się wybrać. A co do ozdób - w naszym miasteczku co roku na rynku w weekend przed świętami jest świąteczny kiermasz z ozdobami zrobionymi przez ludzi z DPSów. Mówię wam, cuda za grosze W tym roku też się jak zwykle wybiorę

Nika, a może wstawisz zdjęcia małego Mikołaja na wątek? Ja nie mam cię w nk i nie widziałam Lenki

Dostałam zwolnienie do końca tyg. Tylko jutro muszę na zebranie iść No nic, mąż mnie podwiezie i zabierze. Może sobie przez ten tydzień odpocznę i czymś to zaowocuje Ale by była niespodzianka na Sylwka
Znalazłam w necie radio z samymi świątecznymi piosenkami i ciągle słucham - uwielbiam ten czas

28.09.2014

Stary 2009-12-07, 11:35   #3055
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczitko, a który to dc u ciebie i kiedy testujesz? Ty sobie nie myśl, że kciuków nie będzie - nie damy ci się wyżywać na nas i kciuki wszystkie będziemy trzymać Już od teraz począwszy
Prezenty ja mam już od początku listopada Tylko jeszcze bratowej dokupić, ale wiem co, tylko muszę się wybrać. A co do ozdób - w naszym miasteczku co roku na rynku w weekend przed świętami jest świąteczny kiermasz z ozdobami zrobionymi przez ludzi z DPSów. Mówię wam, cuda za grosze W tym roku też się jak zwykle wybiorę

Nika, a może wstawisz zdjęcia małego Mikołaja na wątek? Ja nie mam cię w nk i nie widziałam Lenki

Dostałam zwolnienie do końca tyg. Tylko jutro muszę na zebranie iść No nic, mąż mnie podwiezie i zabierze. Może sobie przez ten tydzień odpocznę i czymś to zaowocuje Ale by była niespodzianka na Sylwka
Znalazłam w necie radio z samymi świątecznymi piosenkami i ciągle słucham - uwielbiam ten czas

no prosze nauka nie idzie w las hyhyhy .... u mnie 22dc .. wsumie to pod 23 by podeszło hehe ale luzik jezeli tempka bedzie sobie tam gdzie jest testujem za 5 dni a jak spadnie to za miesiąc - ale kciuków nie puszczac

kurcze tydzien laby - dbaj o siebie !!!!

ja musze kupic prezent siostrze tacie tesciowi i D .... ehhh swieta tuz tuz a ja w lesie buuu

dawaj no to radyjko ))
dobra ja do pracki lecem

wpadne w nocy i mam zamiar miec dobrą lekturę

Stary 2009-12-07, 11:35   #3056
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

A masz babo od Szymonkowe i drugie od 22 tygodniowego brzuszka takie mega podwójne ..

Cytat:
dziewczynki a za 2,5 tygodnia święta !!!!
prezenty już kupione ???
ja już myśle co by tu nowego do ozdób dokupić
Ja mam kupione w sumie . czekają na szafie he he
ozdoby tez muszę dokupić w wersji nietłukącej bo inaczej może być źle z chionką w tym roku jak SZymek się dobierze

Pomidora - co tam u Karolinki ?

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2009-12-07 o 11:37
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 11:46   #3057
Pomidora
Zakorzenienie

Konczita, gdzie ty masz ten wykres? Bo chcę zobaczyć tę piękną tempkę Oby się utrzymała

Aniu, u ciebie to już 22tc? Szok, jak to szybko zleciało! U Karoli w porządku, ostatnio szoruje pupą po podłodze i w ten sposób się przesuwa. W środę zrobiłyśmy jej z Nabuko po raz pierwszy kąpiel w pianie, chciałyśmy zrobić jej przyjemność - a ona zobaczyła pianę i wpadła w histerię Chyba jej się nie podobała

28.09.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 12:15   #3058
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Konczita, gdzie ty masz ten wykres? Bo chcę zobaczyć tę piękną tempkę Oby się utrzymała

Aniu, u ciebie to już 22tc? Szok, jak to szybko zleciało! U Karoli w porządku, ostatnio szoruje pupą po podłodze i w ten sposób się przesuwa. W środę zrobiłyśmy jej z Nabuko po raz pierwszy kąpiel w pianie, chciałyśmy zrobić jej przyjemność - a ona zobaczyła pianę i wpadła w histerię Chyba jej się nie podobała
he he mój od zawsze się kąpie w piance i ją zjada ale to basenowy typ i kocha się pluskac . Ucałuj małą Karolinkę i pozdrów jej mame

Konczita - kciukasy trzymam
Stary 2009-12-07, 12:27   #3059
Pomidora
Zakorzenienie

Ale ona też uwielbia kąpiele, kocha wodę, tylko wcześniej ze względu na ranki po operacjach nie mogła się kąpać w pianie, tylko woda z oliwką. A pianą się normalnie brzydziła Pozdrowię przy najbliższej okazji

28.09.2014

Stary 2009-12-07, 13:03   #3060
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Pomidorka nie ma sie co łamać do czwartku Jeszce kilka dni i będzie ok.
My mamy ten sam dzień cyklu czyli 7 tylko że Ty zaczynasz wcześniej ja dopiero 17 dc ponieważ cały mój cykl to 30-31 Ale wytrzymam ten tydzień dłużej.

Co do wątków na naszym forum to widzę że Kościół i in vitro zrobiło zamieszani. Ale Święta niedługo i nie zamartwiajmy się niepotrzebnie

Ja się strasznie Cieszę że Niektórym z Nas się udaje i maja już albo czekają na swoje dzidzie. Cieszę sie też że co jakiś czas ktoś do nas dołącza(tzn nie cieszę sie że któs ma problem ) ale Razem będzie nam raznije.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości