![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Kretencjo cieszę się, że znaleźliście mieszkanie. Trzymam też kciuki za tatę i za dobre wykorzystanie śluzu w tym cyklu
![]() Ollliwko to może zatestuj. A ja byłam na kontroli u gina. Wszystko jest dobrze, szyjka piękna, nic nie boli, a jak nie będzie dzidzi wychodzić to mam do niego przyjść. Pożyczył mi zdrowia i wszystkiego dobrego ![]() No i kochającym i kaszlącym zdrówka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
MAGiALENKO,
![]() ![]()
#2823 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co to za podłe nastroje? Ja też może najszczęśliwsza nie jestem, ale akurat nie mam dnia na narzekanie. Moze to ta pogoda tak na was wpływa?? U mnie pogoda jest "zgniła", czyli od rana (albo nawet wieczora) poda bardziej lub mniej, przez to jest ciemno i szaro. I w takim przypadku zbawienny byłby snieg, mróz i słońce i ten blask od sniegu
![]() ![]()
#2824 |
Zakorzenienie
|
tity za książkową szyjkę
![]() Kretencja nie testuje , nie ma po co w sumie jak moje cykle występują często do 45dc tak więc dzisiaj 40 ![]() MAGiALENA u mnie w długości cyklu nawet 4 na początku się pojawia ![]() ![]() pomidorko a od kiedy robisz tetsy owulacyjne? wyszedł Ci już jakiś pozytywny?
#2825 |
Zakorzenienie
|
bo u mnie pół roku nic się nie zmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
Tity, dzięki.
Abz, już Ci mówię, co to za podłe nastroje. Ciągle czuję się chora, a powinnam jutro do pracy wrócić. Perspektywy na wyleczenie Taty marnieją. Nie mogę zajść w ciążę. Pogoda to tylko kropelka w morzu...
#2827 | |
Zakorzenienie
|
u mnie dłuzej sie nic nie zmienia, ale ja to nic, bo pracuje, jakis grosz mam, ale mąż od lata szuka pracy, teraz pracuje za najniższą krajową na okr próbny i nie chce dalej tam pracować (poszedł tylko zeby chcociaż cos zarobić póki nic innego sie nie znajdzie). Może od lutego zacznie inną prace, finansowo lepiej, ale też nie swietnie...Ale to od lutego
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak z innej beczki: jakie macie plany na Sylwestra? Bo nie wiem czy już o tym rozmawiałyśmy ![]() U nas w zeszłym tyg okazało sie, że idziemy na domówkę (kolejny rok z rzędu) tym razem do kumpla. Na nasze mozliwości finansowe taka imprezka jest jak najbardziej wskazana. Nie zależało mi szczególnie na żadnym wyjściu, ale mamy blisko wiec spedzimy sylwka ze znajomymi.
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
my albo zostaniemy we dwoje w domu, albo zaprosimy do nas kilka osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Cóż, my na Sylwestra jeszcze nie mamy sprecyzowanych planów. Jest pomysł, żeby jechać ze znajomymi do innego znajomego do Poznania, na jakieś takie spotkanie niewielkie.. Sama nie wiem, czy mi się chce. Dużo zależy oczywiście od tego, jak będziemy ze zdrowiem stać.
W zeszłym roku w sylwestra byłam chora ![]()
#2830 |
Zakorzenienie
|
a my ostatnie 3 lata spędzaliśmy poza Łodzią , pierwszy sylwester nad morzem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zamotałam ![]()
#2831 |
Zakorzenienie
|
A ja kilka lat temu nie dość, ze pojechaliśmy na pierwszego sylwka nad morzem, to do tego byłam chora, dzień wcześniej, wymioty, gorączka, taka chyba grypa, w dzień wyjazdu na szczęście nie wymiotowałam tylko byłam słaba, dieta (ryz itp), nie piłam alkoholu, bałam sie cokolwiek zjeść....Potem okazało sie, ze nic mi juz nie było, bo to była taka 1-dniówka, no ale lekarka kazała diete trzymać.
#2832 |
Rozeznanie
|
My też spedzamy sylwka w domku razem ze znajomymi,, kazdy cos przyniesie dobrego i bedzie lepsza wyzerka niz w lokalu a o ile taniej.. w duzej kuchni tak jak w zeszlym roku bedzie sala taneczna
![]() na swieta jedziemy do mojej mamy do grecji,, wiec na sylwka juz nie szalejemy ![]() co do sluzu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza, zwolnienie do końca tygodnia. Mam zamiar odpoczywać, wyluzować i zrobić w końcu tego dzidziolka, żeby jakaś niespodzianka na Sylwka była
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, co to za smęty! ![]() ![]() Co do Sylwka, to w zeszłym roku robiliśmy imprezę ze śmiesznymi nakryciami głowy połączoną z parapetówką. A w tym roku idziemy do znajomych do domku, będzie sylwestrowe ognicho, a jak pogoda pozwoli to też kulig ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Ja w tamtym roku zachorowałam, więc Sylwester był w łóżku. W tym roku mamy niby zaproszenie do koleżanki, ale ja bym chętnie w domu została. Ewentualnie poszła na jakieś party na którym będzie fajna muzyka i z fajnymi ludźmi, ale tutaj nie mamy za dużo znajomych, a jak mamy to nie znamy się za dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko, dzięki. Ale wiesz... To nieprawda, że mój Tata na pewno pokona chorobę. Nie chcę się wpędzać w takie myślenie. To są przerzuty i to rozsiane. Oczywiście wierzymy, że może się udać. Ale musimy też mieć świadomość, że może się nie udać. Zaprzeczanie temu w niczym nie pomaga...
Jestem ciekawa, jak się u Was spisał wczoraj Mikołaj? Ja dostałam świetny szal (uwielbiam ostatnio szale) - taki lekki, cieniowany, rudo-żółty i wielką czarną torbę na ramię, taki wór z wewnętrznymi kieszonkami. Jest olbrzymia, ale to dobrze, lubię takie, bo zawsze taszczę ze sobą tysiąc klamotów... A co wy dostałyście? ![]()
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na zajęciach, ale w międzyczasie poszliśmy sobie na pizze, a potem na pyszny deser i to był nasz Mikołaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Może masz rację z tym nastawieniem, ale ja będę wierzyć bardzo mocno
![]() Co do Mikołaja - od teścia dostaliśmy kasę (byliśmy w szoku, bo on nigdy nam prezentów nie robi, a tu się szarpnął - po chorobie pójdę sobie na zakupu), a tak ja zawsze od moich rodziców kalendarze adwentowe (u nas nie obchodzi się z prezentami Mikołajek), a sami kupiliśmy sobie "Absolwenta" na dvd, bo już dawno chciałam obejrzeć, a zbieramy stare filmy ![]() Kretencjo, tak teraz pomyślałam, jak miałaś problemy ze śluzem, czy kiedyś próbowałaś jakiś cykl z wiesiołkiem i lnem? Ja właśnie ten cykl z tym jadę i widzę poprawę już teraz, a mam dopiero 7 dc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Brałam wiesiołek, ale chyba za małą dawkę. W każdym razie efektu nie było. Wiesz, u mnie problemy ze śluzem prawdopodobnie są wynikiem braku owulacji, to tu wiesiołek nie pomoże... Sama nie wiem, przy najbliższej okazji (pewnie w styczniu) poradzę się gina...
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ollliwko, nie odpisałam ci o tych testach. Teraz, kiedy wiem już mniej więcej, kiedy mam owu, robię testy od 12 dc, wcześniej zaczynałam od 10dc. Za każdym razem mi wychodzi owu. Najczęściej jak w zegarku 14 dc, następnego dnia krecha słabnie. Tylko widocznie nie ma to znaczenia, bo mimo, ze się wstrzelamy w ten dzień, to dziecka ani widu, ani słychu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2841 |
Zakorzenienie
|
U nas za Mikołaja robiła Mama, mężowi kupiła fajny sweter w paski.
Natomiast na święta zawsze kupujemy sobie, nie tylko w moim rodzinnym domu, ale też z mężem nawzajem, jakieś prezenty potajemnie. Oczywiście mniej-więcej się orientujemy, kto o czym marzy, żeby nie było wtop. I muszę powiedzieć, że zarówno prezenty od Rodziców, od Brata, jak i od Męża, zawsze są trafione ![]()
#2842 |
Zakorzenienie
|
od cioci męża (wczoraj byliśmy u niej na obiedzie) wałówka: dwie paczki makaronu, kilka słoików przetwów domowych, trzy soki, cukinię i zamrożone: schab, piersi kurczakowe, mielone. (szczęki nam opadły, jak to w domu rozpakowałam.)
od moich rodziców: biały obrus, bieżnik, szklany wazon, merci i dwa mikołaje czekoladowe. (jak mężuś wróci, poprosze, żeby zrobił zdjęcie, to Wam pokażę.) normalnie... fajne były tegoroczne mikołajki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
a ja od mamy dostałam botki fioletowe
![]() ![]() od TŻ nic bo przyjechał wczoraj po małej sprzeczce jak to mu powiedziałam ,że jestem zła bo nie przyjedzie i nie pomoże z meblami i też przemyślał sprawe i napisał ,że o 14 będzie.. nie kupował nic bo ostatnie dni był chory i w domu siedział. A ja kupiłam mu mikołaja z czekolady ![]()
#2844 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko zdrowiej szybko
![]() Abz kciukasy, prezent by byl najpiekniejszy na swiecie ![]() Magialena z tym celowaniem to jest tak, ze kilka dni przed owu robi sie dziewczynke, a w sam dzien owu i kilka po, chlopca.U mnie sie sprawdzilo ![]() Kretencja to moze i Ty bedziesz maila przepiekny prezent swiateczny ![]() Tity ![]() Kretencja ja sluzu plodnego nie mialam przez pol roku i tez razem z ginem myslelismy, ze nie dochodzi do owu.Ale nie zgodzilam sie na hormony i prosze bardzo - jest dzidziol !!! Mnie mikolaj ominal szerokim lukiem, a sylwestra mam nadzieje, ze nie spedze na porodowce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Co tu dużo pisać, dostałam @
![]() Już jestem po płaczu i siąpieniu nosem. Tak bardzo chciałam żeby tym razem się udało. Tym bardziej, że wstrzeliliśmy się niemal 100 procentowo. Ponadto pojawiły się u mnie okropne bóle piersi i podwyższona temp przez parę dni, ale niestety. No i okres przyszedł za wcześnie, nie spodziewałam się go nic a nic, nie byłam przygotowana więc musiałam zwolnić się z zajęć ech..do d...py to wszytko...
![]() |
#2847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz przez tydzień tylko się odstresowuję.. Dostałam też skierowanie na badania różne, min morfologia i tarczyca, także jutro je zrobię. Cytat:
![]() ![]() ![]() kretencja, no na pewno Ci smutno, dobrze, że tata się trzyma i nie poddaje. Cześć Pomidorko, dawno Cię nie było.. Powiem Ci że u mnie ten dół przez pracę, i przez te ciąże w rodzinie, inaczej bym dawno wyluzowała.. abz, jestem już na zwolnieniu... na zajęcia na uczelnię raczej będę chodzić, może opuszczę te, na które najwięcej trzeba się nauczyć. A propos staranek, myślę, że może Ci się szybko udać, bo nie schizujesz tak jak my ![]() A co do sylwestra, to najchętniej bym go przespała, ale mamy plan żeby go spędzić w domu tylko we dwoje, romantycznie itd ![]() marthinisa wstrętna ta @.. ja się też chyba zapłaczę, jak znowu w tym cyklu dostanę.....
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-07 o 16:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A który cykl się staracie? U nas minął 6 i teraz zrobię wszystko żeby się maxymalnie wyluzować, żadnego wyliczania dni płodnych, żadnego planowania. Jeśli do wiosny nic się nie zmieni wybierzemy się do lekarzy.
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wyluzować się nie jest łatwo... Nam nawet urlop we wrześniu nie pomógł.
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
widze ze temat sylwestra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.