Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 17:12   #3541
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
Też właśnie chciałam się spytac ile wejściówka

na Kraśnickich są trzy salony:

1) Lisa Ferrera, ten przeniosiony z Orkana
2) Lillyes, gdzie są suknie Maggie Sottero
3) jakiś nowy, nie pamiętam nazwy ale zdjęcia na witrynę robil M. Kańtoch

Więcej szczegółów nie znam bo tylko tamtędy przechodziłam
On się nazywa La Femme czy jakoś tak, na wystawie całkiem ładne sukienki były, ruchu jakiegoś nadmiernego nie widziałam więc chyba nie trzeba się umawiać

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 17:21   #3542
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
do wesela pozostało 125 dni OMG
u nas 153dni - we wtorek będzie równe 5 miesięcy do ślubu a u was niedługo już 4 miesiące do ślubu, wooow ale ten czas leci szybko
Stary 2009-12-06, 17:25   #3543
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exceptional697 Pokaż wiadomość
Mój problem z mierzeniem sukienek jest taki, że w biodrach mam rozmiar 40/42 a w biuście 46 a sukienki w salonach to przeważnie 38 i niestety nie we wszystkie modele mogę się wejść np. w tej sukience mam całe plecy gołe bo nie dało rady mnie już mocniej ścisnąć I do tego ze względu na spory biust zastanawiam się czy nie zdecydować się na suknię z ramiączkami, zdecydowanie bardziej podobają mi się te bez ale muszę mieć 100% pewności że nic mi nie wyskoczy w czasie wesela
Życzenia wytrwałości na pewno się przydadzą.. na samą myśl o wyborze dostaję zawrotów głowy
Jeżeli masz tak duży rozmiar w biuście to nie wyobrażam sobie sukienki bez ramiączek. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale dziewczyny z takim rozmiarem biustu/ramion wyglądająw takich modelach niesmacznie. Wiem po sobie bo też taki mam rozmiar. Pod pachami robią się buły, gorset wbija się pod pachy. No i suknia będzie jak nic opadać. Mogą ci mówić co chcą, moze być najlepiej dopasowany, a i tak nie utrzyma dużego biustu (no chyba że masz mały to wszystko zmienia). A jeszcze potrafią się nieestetycznie wygiąć od ciężaru biustu, i wtedy to już katastrofa. Może przesadzam, ale widziałam taki skutek i wyglądało to.....nawet nie wiem jak to nazwać.JA polecam jednak z ramiączkami, mnie się podobają takie jak są zrobione z samej koronki i tworzą serek a z pod spodu widać gorset. Niby jest ale tak delikatnie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-06, 17:33   #3544
basienka666
Raczkowanie

Cześć lasencje

Mam pytanko: gdzie w Lublinie można kupić tanie, normalne, bez większych udziwnień zaproszenia?
A może niektóre z was wiedzą, gdzie w Warszawie zaproszenia można znaleźć??

Pozdrawiam
Stary 2009-12-06, 19:35   #3545
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hejka byłyście na targach?? Ja właśnie wróciłam I jestem bardzo zadowolona. Znalazłam przecudną suknię z Gisell i przecudny bukiet, jestem na niego zdecydowana oraz torty fantastyczne Jutro chyba pójdę przymierzyć tą sukienkę
Zdjęcie tortów to ciastkarnia Zbyszek mi też się bardzo podobały a próbowałaś może masy? Nam dzisiaj pani dała do spróbowania kawową - nie przepadam za tym smakiem ale musze przyznać, że ta zrobiła na mnie wrażenie bardzo pozytywne nie za słodka, nie za mdła a lekka i przepyszna ciekawa jestem jakie mają ceny bo o to akurat się nie zapytałam

Cytat:
Jeżeli masz tak duży rozmiar w biuście to nie wyobrażam sobie sukienki bez ramiączek. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale dziewczyny z takim rozmiarem biustu/ramion wyglądająw takich modelach niesmacznie. Wiem po sobie bo też taki mam rozmiar. Pod pachami robią się buły, gorset wbija się pod pachy. No i suknia będzie jak nic opadać. Mogą ci mówić co chcą, moze być najlepiej dopasowany, a i tak nie utrzyma dużego biustu (no chyba że masz mały to wszystko zmienia). A jeszcze potrafią się nieestetycznie wygiąć od ciężaru biustu, i wtedy to już katastrofa. Może przesadzam, ale widziałam taki skutek i wyglądało to.....nawet nie wiem jak to nazwać.JA polecam jednak z ramiączkami, mnie się podobają takie jak są zrobione z samej koronki i tworzą serek a z pod spodu widać gorset. Niby jest ale tak delikatnie
Biust mam duży (106 cm) i też coraz bardziej skłaniam się ku sukniom z ramiączkami - bardzo podoba mi się ten pomysł z ramiączkami z koronki bardzo fajnie to wygląda i tak lekko po powrocie ze świąt tj. w połowie stycznia będę szukała tak na poważnie bo to troche czasu zajmie zanim się uszyję a ja wszystko lubię mieć na zaś
Jeśli chodzi o targi to akurat tego co chciałam nie było za dużo - tj. kamerzystów. Najbardziej rozbawił mnie pan, który jak powiedziałam mu że interesuje mnie sierpień 2010 to powiedział, że na 2010 to już nie ma żadnych terminów wolnych ale ogólnie było moim zdaniem ok i część z tych kilogramów ulotek mi się przyda
Stary 2009-12-06, 19:58   #3546
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie Lubelskie Panny śledzę to forum od ponad roku ale muszę przyznać, że zdecydowanie za rzadko Sama ślubuję w sierpniu 2010 ;] Mam do Was ogromną prośbę. Zamieszczę (o ile mi się uda) zdjęcia sukni, którą mierzyłam ostatnio. Akurat do właścicielki przyszła księgowa i zostawiła mnie z koleżanką samą w sukni i nie omieszkałyśmy tego wykorzystać jest to suknia która przypadła mi do gustu ale nie ma "tego czegoś" powiedzcie co myślicie na jej temat, co Wam się nie podoba a co może podoba wszelkie rady będą dla mnie bezcenne bo stwierdzam, że chyba nie ma jeszcze na świecie Mojej sukni ;] Zdjęcia nie są powalającej jakości, bo były robione telefonem
Moim zdaniem nie jest to odpowiednia suknia dla Ciebie, jakoś Cie tak powiększa, taki worek trochę. Powinnaś się zdecydować na ramiączka, nie za cienkie, takie średniej grubości, naprawdę to ładnie wygląda jak się ma większy biust. Owocnych dalszych poszukiwań. Kamerzystą się nie martw, jakiś na pewno się znajdzie. W jakim przedziale cenowym szukasz, hd czy normalne?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
byłam na targach i powiem, że to wielka lipa według mnie
żadne zaproszenia nam się nie podobały
zupełnie nic a nic..
no ale my to chyba dziwni jesteśmy

a jak Wam sie widzę w tej sukni??
W tej suknie bardzo bardzo mi się widzisz Ja osobiście bym odczepiła ten kwiat z boku. Suknia na bogato, ale bez przesady, ja nie lubie takich szerszych, ale Tobie ona pasuje. Ja jestem na tak A to już ta jedyna, zakupiona?

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
A ze ślubnych spraw-wybraliśmy obrączki w mojej opinii są cudne ale pokarzę Wam po odbiorze bo w internecie nie znalazłam takiego modelu
No to jak będą to się pochwal

Cytat:
Hejka byłyście na targach?? Ja właśnie wróciłam I jestem bardzo zadowolona. Znalazłam przecudną suknię z Gisell i przecudny bukiet, jestem na niego zdecydowana oraz torty fantastyczne Jutro chyba pójdę przymierzyć tą sukienkę
Odważna jesteś Dla mnie to zbyt ekstrawaganckie...

Cytat:
Bianeczko targi w Wa-wie są 16-17 stycznia i wejście kosztuje 15 zł my z Tż się wybieramy
Jest coś ciekawego na tych targach w Warszawie?

Ja również nawiedziłam targi, mnie się podobało Wiedziałam, że będą tłumy, tony ulotek, reklamówek i hałas..Ale ja chyba lubię jak coś się dzieje W porównaniu z tamtym rokiem to wydaje mi się, że te były ciekawsze, tzn więcej wystawców, osób których w tamtym roku nie było. My nie poszliśmy w poszukiwaniu czegoś, bo więcej mogę się dowiedzieć stąd niż z tych targów, ale spotkaliśmy trochę znajomych, pooglądałam trochę sukni, ze 2 mi się podobały. Pojadłam fontanny, popiłam winka..Fajnie spędzone ponad 2 godziny

Dziewczyny, na wesele to jakie się wino kupuje?Tzn w jakiej cenie mniej więcej. Rozumiem odpowiedź, że każdy kupuje takie na jakie go stać Ale nakierujcie mnie trochę, bo ja się total na tym nie znam.
Piłyście wódkę Stock Prestige?
Stary 2009-12-06, 20:02   #3547
DwaWilki
Raczkowanie

A czemu Bianeczkaa nie zaszłaś porozmawiać na moje stoisko, co?
DwaWilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 20:17   #3548
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcie tortów to ciastkarnia Zbyszek mi też się bardzo podobały a próbowałaś może masy? Nam dzisiaj pani dała do spróbowania kawową - nie przepadam za tym smakiem ale musze przyznać, że ta zrobiła na mnie wrażenie bardzo pozytywne nie za słodka, nie za mdła a lekka i przepyszna ciekawa jestem jakie mają ceny bo o to akurat się nie zapytałam

Biust mam duży (106 cm) i też coraz bardziej skłaniam się ku sukniom z ramiączkami - bardzo podoba mi się ten pomysł z ramiączkami z koronki bardzo fajnie to wygląda i tak lekko po powrocie ze świąt tj. w połowie stycznia będę szukała tak na poważnie bo to troche czasu zajmie zanim się uszyję a ja wszystko lubię mieć na zaś
Jeśli chodzi o targi to akurat tego co chciałam nie było za dużo - tj. kamerzystów. Najbardziej rozbawił mnie pan, który jak powiedziałam mu że interesuje mnie sierpień 2010 to powiedział, że na 2010 to już nie ma żadnych terminów wolnych ale ogólnie było moim zdaniem ok i część z tych kilogramów ulotek mi się przyda
no to mamy tyle samo w biuście mnie ostatnio parę cm ubyło hihi Kurcze miałąm nadzieję że może ty zapytałaś o ceny ale widzę że nie. Ja nie próbowałam tam ciast, za to jadłam ze Społemu i było okropne! Mama próbowała tam sernik, ja jakieś ciemne i beznadzieja
Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość

Odważna jesteś Dla mnie to zbyt ekstrawaganckie...

Jest coś ciekawego na tych targach w Warszawie?

Ja również nawiedziłam targi, mnie się podobało Wiedziałam, że będą tłumy, tony ulotek, reklamówek i hałas..Ale ja chyba lubię jak coś się dzieje W porównaniu z tamtym rokiem to wydaje mi się, że te były ciekawsze, tzn więcej wystawców, osób których w tamtym roku nie było. My nie poszliśmy w poszukiwaniu czegoś, bo więcej mogę się dowiedzieć stąd niż z tych targów, ale spotkaliśmy trochę znajomych, pooglądałam trochę sukni, ze 2 mi się podobały. Pojadłam fontanny, popiłam winka..Fajnie spędzone ponad 2 godziny
Dokładnie tak Ja szukam czegoś awangardowego i ta mnie powaliła Mnie też się podobało na targach. Byłąm w zesżłym roku wiec się spodziewałam tłumów, ulotek i tego wszystkiego, w końcu to targi i każdy chce się "sprzedać"

Cytat:
Napisane przez DwaWilki Pokaż wiadomość
A czemu Bianeczkaa nie zaszłaś porozmawiać na moje stoisko, co?
a zachodziłam nawet kilka razy ale byłeś zajęty i nie chciałam przeszkadzać :P nawert mnie widziałeś ale nie poznałeś

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-06, 20:37   #3549
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Cytat:
Moim zdaniem nie jest to odpowiednia suknia dla Ciebie, jakoś Cie tak powiększa, taki worek trochę. Powinnaś się zdecydować na ramiączka, nie za cienkie, takie średniej grubości, naprawdę to ładnie wygląda jak się ma większy biust. Owocnych dalszych poszukiwań. Kamerzystą się nie martw, jakiś na pewno się znajdzie. W jakim przedziale cenowym szukasz, hd czy normalne?
Chciałabym znaleźć kogoś tak do 1500zł a czy hd czy sd to nie mam sama pojęcia chyba raczej trudno będzie mi znaleźć hd za 1500zł Wysłałam dzisiaj serię maili do film, których ulotki dostałam na targach i do tych, których strony znalazłam w necie i zobaczymy jak to będzie Bardzo podobali mi się panowie z Bossmix za 1200zł bardzo ciekawy pakiet ale niestety mają już zajęty mój termin, więc zakasuje rękawy i szukam dalej
Stary 2009-12-06, 20:44   #3550
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym znaleźć kogoś tak do 1500zł a czy hd czy sd to nie mam sama pojęcia chyba raczej trudno będzie mi znaleźć hd za 1500zł Wysłałam dzisiaj serię maili do film, których ulotki dostałam na targach i do tych, których strony znalazłam w necie i zobaczymy jak to będzie Bardzo podobali mi się panowie z Bossmix za 1200zł bardzo ciekawy pakiet ale niestety mają już zajęty mój termin, więc zakasuje rękawy i szukam dalej
jeśli chcesz to mogę ci wysłać namiar do mojego znajomego. Będzie kręcił na moim weselu, widziałam jego prace i są fajne, bierze chyba ok 1500 ale musiałabyś dopytać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-06, 21:09   #3551
liwaczka
Raczkowanie

No i mam chwilkę odpoczynku i zamiast wskoczyć do łóżeczka odpocząć usiłuję nadrobić zaległości
Może zacznę od targów...nie byłam w zeszłym roku a w tym byłam zaskoczona tak dużą ilością osób, zwłaszcza dzisiaj, hałas i natłok ulotek był do przewidzenia przy takiej imprezie, fakt że niektóre chciano nam dać nawet i po 3 albo i więcej razy też nie, zwłaszcza jak sama się później zorientowałam że nie wiem jakie już mam a jakich nie, ani też kto już dostał a kto jest po raz kolejny, w konsekwencji czego mam teraz całą reklamówkę do przejrzenia
Ogólnie...dużo sukienek, ale chyba tylko 2 były takie które będę chciała przymierzyć (może przy takiej ilości zaczęłam wymagać nie wiadomo czego???) co ciekawsze spodobały mi się sukienki, na które na zdjęciu czy w necie nawet nie zwróciłabym uwagi, ciekawe tylko jak będzie po przymiarkach.
Jeśli chodzi o kamerzystów i fotografów mam totalny mętlik w głowie, było kilku których fotki mnie urzekły, DwaWilki (po obejrzeniu twojego albumu) okazuje się że ciebie również odwiedziłam i było jedno zdjęcie w którym się zakochałam (na schodach w Kazimierzu gratuluję talentu i umiejętności
Ciasteczek i winka nie spróbowałam bo musiałam wracać na stoisko, a moje kochanie zwracał uwagę tylko na samochody tak więc koniec końcem niewiele nam te targi dały jeśli chodzi o kwestie ślubno-weselne...

A i miło było mi się spotkać z niektórymi z was

exceptional697 nie przekonuje mnie ta sukieneczka, a skoro ciebie też nie powaliła na kolana to może szukaj dalej w końcu znajdziesz tą zaprojektowaną specjalnie dla ciebie

maggie123 ślicznie ci w tej sukni

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 21:25   #3552
exceptional697
Raczkowanie

GG do exceptional697

Cytat:
jeśli chcesz to mogę ci wysłać namiar do mojego znajomego. Będzie kręcił na moim weselu, widziałam jego prace i są fajne, bierze chyba ok 1500 ale musiałabyś dopytać
Byłoby super to ja poproszę o jakieś info na priv
Stary 2009-12-06, 22:12   #3553
DwaWilki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
DwaWilki (po obejrzeniu twojego albumu) okazuje się że ciebie również odwiedziłam i było jedno zdjęcie w którym się zakochałam (na schodach w Kazimierzu)
Oooch, i ja je bardzo lubię.
Agnieszka (klientka) miała ochotę na sesję w Kazimierzu Dln. Niestety/na szczęście w tę niedzielę miał miejsce ostatni dzień festiwalu filmowego i ludzi było do groma. Wiadomo, że łatwiej zaplanować kadr, gdy jest pusto i w planie są wyłącznie młodzi. Tu miałem do dyspozycji tłumy, które z przyjemnością wykorzystałem - co widać też na innych ich fotografiach.

Rzecz miała się następująco:
Nasz koniec pleneru zbiegł się w czasie z zakończeniem ostatniego seansu w kinie w namiocie.
Agnieszka z Arturem mieli za zadanie stanąć na 4 stopniu schodów (te na wał nadrzeczny) i po prostu przytulić się. Ja z długim obiektywem, nie płosząc ludzi, spokojnie ich fotografowałem. Wydawali się tam obmywani przez tę ludzką falę. I czułem wtedy, że są to najlepsze zdjęcia tego pleneru i jedne z najlepszych ślubnych, jakie zrobiłem

Do posta załączam fotografię, o której mowa. Drugie zdjęcie -sądzę- również jest godne uczucia, mimo że wiele dziewcząt nie uznaje go za... dość ślubne. Trzecią fotografię uwielbiam! Miejsce - jedna z bram lubelskiej Starówki. Młodych poprosiłem, by całowali się. Dałem im na to chwilę, a później nie przeszkadzając, fotografowałem. I obraz - mimo, że mój - zachwyca mnie.
Stary 2009-12-06, 22:12   #3554
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
yhhh...ja w sobotę jakaś zamotana byłam i nawet nie przyszło mi do głowy żeby Ciebie poszukać... podzielisz się namiarami na siebie?
Zresztą Mój na 14 koniecznie musiał być w domu, więc w sumie z targów mało co pamiętam, bo na szybko zwiedzałam - poza malowaniem, bo to z godzinkę trwało. ehhh faceci

Ciekawe jak tam Karolina nasza po dzisiejszym makijażu
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 22:19   #3555
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooch, i ja je bardzo lubię.
Agnieszka (klientka) miała ochotę na sesję w Kazimierzu Dln. Niestety/na szczęście w tę niedzielę miał miejsce ostatni dzień festiwalu filmowego i ludzi było do groma. Wiadomo, że łatwiej zaplanować kadr, gdy jest pusto i w planie są wyłącznie młodzi. Tu miałem do dyspozycji tłumy, które z przyjemnością wykorzystałem - co widać też na innych ich fotografiach.

Rzecz miała się następująco:
Nasz koniec pleneru zbiegł się w czasie z zakończeniem ostatniego seansu w kinie w namiocie.
Agnieszka z Arturem mieli za zadanie stanąć na 4 stopniu schodów (te na wał nadrzeczny) i po prostu przytulić się. Ja z długim obiektywem, nie płosząc ludzi, spokojnie ich fotografowałem. Wydawali się tam obmywani przez tę ludzką falę. I czułem wtedy, że są to najlepsze zdjęcia tego pleneru i jedne z najlepszych ślubnych, jakie zrobiłem

Do posta załączam fotografię, o której mowa. Drugie zdjęcie -sądzę- również jest godne uczucia, mimo że wiele dziewcząt nie uznaje go za... dość ślubne. Trzecią fotografię uwielbiam! Miejsce - jedna z bram lubelskiej Starówki. Młodych poprosiłem, by całowali się. Dałem im na to chwilę, a później nie przeszkadzając, fotografowałem. I obraz - mimo, że mój - zachwyca mnie.
faktycznie fajne to 2 to jak zjawa ta PM młoda wygląda też mi się podoba a na tym trzecim to bym powiedziała że ten ona cyłuje księdza hihihi taki facet spiety mnie się najbardziej podoba nr 2 Czy to felin? Moja mama była zachwycona twoimi zdjeciami na targach

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-06, 22:45   #3556
DwaWilki
Raczkowanie

Bianeczkoo, to nie Felin.

Wybaczcie panie, że ja fotografik tu piszę. Bronię się jedynie nie podczepianiem mikroreklamy.
I skoro już, to pozwolę sobie coś napisać na temat fotografii "niebanalnych", "nietypowych", "oryginalnych".
Czytając to forum i rozmawiając z dziewczynami wydaje mi się, że część uważa, że zdjęcia takie determinowane są przez wyjątkowe miejsce. Im rzadziej znajduje się je na zdjęciach innych dziewczyn, tym bardziej wartościowe. Mam baaardzo inne zdanie na ten temat. Genialne, oryginalne zdjęcie da się zrobić na pasie zieleni na al. 1000-lecia. Wyjątkowe, nietypowe ujęcie może powstać w miejscu obleganym przez tabuny innych par. Pod jednym warunkiem. Tym warunkiem jest człowiek przyczepiony do aparatu. W dalszej kolejności ważne są: światło, młodzi i miejsce. I nie inaczej. Na rynku znajdziecie wiele, czasem małoładnych zdjęć, które silą się na oryginalność. Trudno, by zdjęcie miało wiele wspólnego ze sztuką, której przecież chcecie, wołając o oryginalność i oderwanie się od konwencji, gdy zdarza się, że kontakt jego autora z kulturą sprowadza się często wyłącznie do oglądania tv/słuchania radia i oglądania galerii ślubnych konkurencji w necie. Fotografia przecież to nie tylko umiejętność obsługi aparatu!
Ale... nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba.

Edytowane przez DwaWilki
Czas edycji: 2009-12-07 o 22:01
Stary 2009-12-06, 23:10   #3557
bianeczkaa
Zakorzenienie

A ja uważam, że czy to miejsce nowe, czy oklepane to trzeba mieć to coś zeby zrobić dobre zdjecie W miejscu oklepanym sztuką jest zrobienie czegoś nowego W niejscu nowym niezachłyśnięcie się tą nowością Tutaj wychodzi pomysłowość nie da się ściągnąć od kolegi po fachu I tu i tu trzeba myśleć. Alr gdzie się chce miećzdjecia to chyba kwestia charakteru Jednym popularność przeszkadza, innym nie. Ja należę do tych co przeszkadza Ale płakać nie będę

P.s. Na Felinie te szklarnie z UP są bardzo podobne

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-12-06 o 23:15
Stary 2009-12-07, 08:38   #3558
bernadeta85
Rozeznanie

Sfinalizowaliśmy w końcu zakup alkoholu wczoraj po długich debatach i degustacji stanęło w końcu na Panu Tadeuszu kupiliśmy 14 kartonów wychodzi 0,5l na osobe na dwa dni do tego wino i bimberek na wiejskim stole i mam nadzieję ze impreza będzie udana.... w sobotę pojeździliśmy po hurtowniach więc jeśli ktoś potrzebuje cen to służe pomocą...

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2009-12-07 o 08:39
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 09:46   #3559
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Do posta załączam fotografię, o której mowa.
niesamowite! aż żałuję, że mam to już za sobą.
z opowiadań (już przed samym ślubem) osoby, która nam robiła zdjęcia wynikało, że tez będą ciekawe, a są... trochę zwykłe.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 10:04   #3560
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Sfinalizowaliśmy w końcu zakup alkoholu wczoraj po długich debatach i degustacji stanęło w końcu na Panu Tadeuszu kupiliśmy 14 kartonów wychodzi 0,5l na osobe na dwa dni do tego wino i bimberek na wiejskim stole i mam nadzieję ze impreza będzie udana.... w sobotę pojeździliśmy po hurtowniach więc jeśli ktoś potrzebuje cen to służe pomocą...
to ja poprosze jakies bllizsze info na priva odnosnie cen i w ogole

Cytat:
W tej suknie bardzo bardzo mi się widzisz Ja osobiście bym odczepiła ten kwiat z boku. Suknia na bogato, ale bez przesady, ja nie lubie takich szerszych, ale Tobie ona pasuje. Ja jestem na tak A to już ta jedyna, zakupiona?
dziewczyny dzięki za miłe słowa,
Ana suknia to własnie ta już zakupiona (w tym tygodniu reszte musze zaplacic, co mi sie tak srednio widzi, no ale trudno)
kwiatek tez mi sie nie podoba ale mozna sie go bez problemu pozbyc,
te sterczace zakladki nad kwiatkiem maja byc bardziej przylegajace (na dopasowaniu mi ja na cud miod zrobia)
zreszta tu i owdzie trzeba ja jeszcze dopasowac, troszke skrocic i moze jeszcze jakies moje fanaberie wprowadzic. chociaz cale szczescie duzo dopasowywac nie trzeba bedzie bo rozmiar prawie dobry... 32siostra ma to ze smiechu prawie nie umarla, ze sobie komunijna sukienke kupuje
a materialem bylam zdziwiona ze tak niesamowicie sie swieci (bo dopiero na zdjeciach w domu to zobaczylam) - mam nadzieje ze to kwestia swiatla, bo jak nie to sie maka obsypie i bedzie git
pysiak mi sie sam usmiechal jak tak w tej sukni stalam w sklepie i nie chcialam jej zdejmowac...

Ana, wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja Ci na maila nie odpisalam. paskuda ze mnie. wybacz. juz sie poprawiam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 10:15   #3561
gospella
Wtajemniczenie

cześć
ja na targach nie byłam, nie chciało się nam iść
za to pogadałam z przyszłą teściową o ślubie i nawet ok, tylko żeby róż nie było bo to życie kolczaste,
ogólnie pogoda nie zachwyca, siedziałabym w domu, a nie mogę...
jakoś nastroju ślubnego nie mam, raczej świąteczny

do ślubu mniej niż pół roku, więc leci ten czas że hoho, ale chyba zacznę się przjemować bardziej w styczniu

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
no to ja poproszę, tylko mnie gorzka żołądkowa interesuje

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to ja poprosze jakies bllizsze info na priva odnosnie cen i w ogole

dziewczyny dzięki za miłe słowa,
Ana suknia to własnie ta już zakupiona (w tym tygodniu reszte musze zaplacic, co mi sie tak srednio widzi, no ale trudno)
kwiatek tez mi sie nie podoba ale mozna sie go bez problemu pozbyc,
te sterczace zakladki nad kwiatkiem maja byc bardziej przylegajace (na dopasowaniu mi ja na cud miod zrobia)
zreszta tu i owdzie trzeba ja jeszcze dopasowac, troszke skrocic i moze jeszcze jakies moje fanaberie wprowadzic. chociaz cale szczescie duzo dopasowywac nie trzeba bedzie bo rozmiar prawie dobry... 32siostra ma to ze smiechu prawie nie umarla, ze sobie komunijna sukienke kupuje
a materialem bylam zdziwiona ze tak niesamowicie sie swieci (bo dopiero na zdjeciach w domu to zobaczylam) - mam nadzieje ze to kwestia swiatla, bo jak nie to sie maka obsypie i bedzie git
pysiak mi sie sam usmiechal jak tak w tej sukni stalam w sklepie i nie chcialam jej zdejmowac...

Ana, wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja Ci na maila nie odpisalam. paskuda ze mnie. wybacz. juz sie poprawiam
ładna ta sukienka bardzo, ale ładnemu to we wszytkich ładnie
i tren długaśny ja mam w zupełnie innym stylu, ale Ty wyglądasz cudownie,
co do świecenia, może to kwestia oświetlenia
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 10:17   #3562
DwaWilki
Raczkowanie

MAGiALENO bywa tak gdy:
1. prezentowane portfolio jest na tyle małe, że nie świadczy o poziomie usługi - jeśli robi się dużo zdjęć, każdemu może trafić się kilka bardzo dobrych,
2. usługę wykonywała nie ta osoba, której portfolio oglądałaś - fotegraf, mając wiele zleceń wynajmuje tanich podwykonawców,
3. firmie nie chcę się poświecić dość czasu dla osiągnięcia świetnego efektu, bo czas to pieniądz,
4. nie chcę wierzyć, że tak zdarza się, ale... - portfolio jest skopiowane z sieci.

A wszystko powyższe najczęściej wynika z tego, że danej firmie zależy przede wszystkim na zarobku, a nie na utrzymaniu dobrego poziomu usługi. Bo jeśli reklamę ma się bardzo dobrą i dobre portfolio, to klientek będą tłumy (kiedyś słyszałem, że ktoś wynajął modeli do pozowania do fotografii do portfolio...).

Ja nie chcę napisać, że ja jestem świetny, a inni bleee. Znam wielu lubelskich fotografów ślubnych, których chętnie wynająłbym na swój ślub. Trzeba po prostu świadomie i z rozwagą zapoznać się z portfolio, a nie owczym pędem (przepraszam ew. urażone osoby) przyjmować, że ktoś jest dobry, bo się o nim mówi.

PS: Powyższy tekst dot. wszystkich obszarów "przemysłu" ślubnego, nie tylko fotografii.

Edytowane przez DwaWilki
Czas edycji: 2009-12-07 o 21:58
Stary 2009-12-07, 10:21   #3563
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
PS: Powyższy tekst dot. wszystkich obszarów "przemysłu" ślubnego, nie tylko fotografii.
sama pracowałam w "przemyśle" ślubnym.
ale z fotografią mam do czynienia tyle, że mój maż to amator fotografii.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2009-12-07 o 10:23
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 10:37   #3564
Telka10
Zakorzenienie

Z tego co piszecie to nie za dużo na tych targach straciłam
Zresztą fotograf jest, kamerzysty nie szukamy, ciasta też już upatrzone, orkiestra jest...bukiet będę robić w kwiaciarni koło mnie...problem mam w sumie z fryzjerem i makijażystką...ale jakoś tak jeszcze mam nadzieję że uda mi się kogoś dobrego znaleźć i zapłacić normalne pieniądze...a nie jakieś kosmiczne kwoty kieckę zamierzam zacząć szukać w styczniu albo już po sesji póki co już się nie mogę doczekać obrączek...

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 10:40   #3565
carolcia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
yhhh...ja w sobotę jakaś zamotana byłam i nawet nie przyszło mi do głowy żeby Ciebie poszukać... podzielisz się namiarami na siebie?
Zresztą Mój na 14 koniecznie musiał być w domu, więc w sumie z targów mało co pamiętam, bo na szybko zwiedzałam - poza malowaniem, bo to z godzinkę trwało. ehhh faceci

Ciekawe jak tam Karolina nasza po dzisiejszym makijażu
hmm makijaż jak makijaż... ale ale współpraca z panią Elizą rewelacyjna- już wiem jak to wygląda i mniej się będę stresowała w dniu ślubu- tym bardziej że ona tak potrafi zagadać że od razu stres mija- bardzo się stresowałam jak siedziałam na tym krześle- tłumy chodzące, wszyscy się patrzą, ale z drugiej strony czułam się trochę jak gwiazda hehe
co do makijażu...to fajny ale chyba spróbowałabym czegoś odważniejszego i mocniejszego niż miałam...
jeśli chodzi o trawałośc to bez fixatora trzymał się cały wczorajszy dzień, wieczorne płakanie (niektóre sprawy zaczynają mnie przerastać- chyba za dużo się teraz dzieje w moim życiu) i całą noc (specjalnie do nie zmywałam żeby sprawdzić czy się nie "zejdzie" w załamanich oka-ale o dziwo jak rano wstałam był nienaruszony...

ogólne wrażenie z targów- beznadzieja
Jak dostanę zdjęcie od pani Elizy to się pochwalę...
Stary 2009-12-07, 12:25   #3566
Pastelaa
Raczkowanie

Ja pytałam ile kosztuje tort w Zbyszku i cena wynosi 50 zł/kg !!!!

Cytat:
Bernadetko ja poproszę o ten cennik, z góry dziękuję

Mayu, a jakie Ty masz wrażenia z makijażu?
Pastelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 12:47   #3567
negila
Rozeznanie

A wiecie dziewczyny ja mam podobne zdanie jak Ana. Według mnie targi w tym roku były bardzo dobrze przygotowane. Większa ilośc wystawców, szersza oferta w porównaniu z rokiem poprzednim. Jak ktoś chciał to można się było zapoznać z ofertą i coś więcej się dowiedzieć. Ja tez nie przepadam za tłumem i przeciskaniem się ale udało nam się. Mając jakikolwiek przekrój można się zastanawiać nad poszczególnymi ofertami( tak jak któraś pisała o zaproszeniach- lepiej podjechac do poszczególnych punktów i sobie na spokojnie obejrzeć bo wzorów jest całe mnóstwo, z kamerzystami tez nie wyobrażam sobei żeby nie spotkac sie osobiście i zobaczyc jego efekty pracy)

Cytat:
A nie wiecie kiedy w Warszawie są targi? Bo tam to bym pojechała, tylko szkoda że wejściówka kosztuje 40 zł :/
zamierzasz znaleźc coś konkretnego? bo w zasadzie te targi wygladają podobnie jak u nas z tą różnica że są po prostu większe ale oferta dotyczy głownie tamtego obszaru. i tak u nas moja siostra wróciła tylko z reklamówką ulotek.

Cytat:
Jeżeli masz tak duży rozmiar w biuście to nie wyobrażam sobie sukienki bez ramiączek. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale dziewczyny z takim rozmiarem biustu/ramion wyglądająw takich modelach niesmacznie.
ja się nie obrażam ale też i nie zgadzam z tobą. przy moim dużym biuście w swojej sukni bez ramiączek nie wygladałam niesmacznie

Cytat:

maggie123
świetną masz figurę

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 12:57   #3568
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
ja się nie obrażam ale też i nie zgadzam z tobą. przy moim dużym biuście w swojej sukni bez ramiączek nie wygladałam niesmacznie
Ja również małego biustu nie posiadam i również nie wyglądałam niesmacznie bez ramiączek

Negilka Ty to wogóle ślicznie prześlicznie wygladałaś

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 13:18   #3569
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też bardzo poproszę o namiary i ceny, bo właśnie Pan Tadzio jest obecnie na miejscu nr 1 jeśli chodzi o planowany zakup
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 13:43   #3570
Makrofonek
Raczkowanie

witam wszystkich w taki pochmurny dzien
a tak byłam na targach i powiem szczerze ze niektore rzeczy były ciekawe jak np. ciasta czy samochody czy zaproszenia,a reszta jakos nie do konca mi odpowiadało aczkolwiek mysle ze z tych usług jakie preferuja i jakie reklamy to ceny sa wysoko cenione moze sie myle? ale zobaczyc nie zaszkodzi

co do fotografów na targach zdjecia były niektore zachwycajace i piekne ale coz tu sa wybrane najlepsze. kilka fotografów ktorzy brali moi znajomi nie do konca jestem zachwycona ale niektore pomysły ciekawe, ciezko jest znalesc profesjonaliste.

ah ta grypa dotyka juz wielu ludzi, a trzeba jakos sie trzymac i witaminki brac nie dajcie sie !!!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości