|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
u nas 153dni - we wtorek będzie równe 5 miesięcy do ślubu a u was niedługo już 4 miesiące do ślubu, wooow ale ten czas leci szybko
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z pod spodu widać gorset. Niby jest ale tak delikatnie
|
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Cześć lasencje
![]() Mam pytanko: gdzie w Lublinie można kupić tanie, normalne, bez większych udziwnień zaproszenia? A może niektóre z was wiedzą, gdzie w Warszawie zaproszenia można znaleźć?? Pozdrawiam
|
|
#3545 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też się bardzo podobały a próbowałaś może masy? Nam dzisiaj pani dała do spróbowania kawową - nie przepadam za tym smakiem ale musze przyznać, że ta zrobiła na mnie wrażenie bardzo pozytywne nie za słodka, nie za mdła a lekka i przepyszna ciekawa jestem jakie mają ceny bo o to akurat się nie zapytałam ![]() Cytat:
i też coraz bardziej skłaniam się ku sukniom z ramiączkami - bardzo podoba mi się ten pomysł z ramiączkami z koronki bardzo fajnie to wygląda i tak lekko po powrocie ze świąt tj. w połowie stycznia będę szukała tak na poważnie bo to troche czasu zajmie zanim się uszyję a ja wszystko lubię mieć na zaś![]() Jeśli chodzi o targi to akurat tego co chciałam nie było za dużo - tj. kamerzystów. Najbardziej rozbawił mnie pan, który jak powiedziałam mu że interesuje mnie sierpień 2010 to powiedział, że na 2010 to już nie ma żadnych terminów wolnych
|
|
|
#3546 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście bym odczepiła ten kwiat z boku. Suknia na bogato, ale bez przesady, ja nie lubie takich szerszych, ale Tobie ona pasuje. Ja jestem na tak A to już ta jedyna, zakupiona?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to zbyt ekstrawaganckie...Cytat:
Ja również nawiedziłam targi, mnie się podobało Wiedziałam, że będą tłumy, tony ulotek, reklamówek i hałas..Ale ja chyba lubię jak coś się dzieje W porównaniu z tamtym rokiem to wydaje mi się, że te były ciekawsze, tzn więcej wystawców, osób których w tamtym roku nie było. My nie poszliśmy w poszukiwaniu czegoś, bo więcej mogę się dowiedzieć stąd niż z tych targów, ale spotkaliśmy trochę znajomych, pooglądałam trochę sukni, ze 2 mi się podobały. Pojadłam fontanny, popiłam winka..Fajnie spędzone ponad 2 godziny![]() Dziewczyny, na wesele to jakie się wino kupuje?Tzn w jakiej cenie mniej więcej. Rozumiem odpowiedź, że każdy kupuje takie na jakie go stać Ale nakierujcie mnie trochę, bo ja się total na tym nie znam. Piłyście wódkę Stock Prestige?
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
A czemu Bianeczkaa nie zaszłaś porozmawiać na moje stoisko, co?
|
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ostatnio parę cm ubyło hihi Kurcze miałąm nadzieję że może ty zapytałaś o ceny ale widzę że nie. Ja nie próbowałam tam ciast, za to jadłam ze Społemu i było okropne! Mama próbowała tam sernik, ja jakieś ciemne i beznadzieja Cytat:
Ja szukam czegoś awangardowego i ta mnie powaliła Mnie też się podobało na targach. Byłąm w zesżłym roku wiec się spodziewałam tłumów, ulotek i tego wszystkiego, w końcu to targi i każdy chce się "sprzedać" ![]() a zachodziłam nawet kilka razy ale byłeś zajęty i nie chciałam przeszkadzać :P nawert mnie widziałeś ale nie poznałeś
|
|
|
|
#3549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłałam dzisiaj serię maili do film, których ulotki dostałam na targach i do tych, których strony znalazłam w necie i zobaczymy jak to będzie Bardzo podobali mi się panowie z Bossmix za 1200zł bardzo ciekawy pakiet ale niestety mają już zajęty mój termin, więc zakasuje rękawy i szukam dalej
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
No i mam chwilkę odpoczynku i zamiast wskoczyć do łóżeczka odpocząć usiłuję nadrobić zaległości
![]() Może zacznę od targów...nie byłam w zeszłym roku a w tym byłam zaskoczona tak dużą ilością osób, zwłaszcza dzisiaj, hałas i natłok ulotek był do przewidzenia przy takiej imprezie, fakt że niektóre chciano nam dać nawet i po 3 albo i więcej razy też nie, zwłaszcza jak sama się później zorientowałam że nie wiem jakie już mam a jakich nie, ani też kto już dostał a kto jest po raz kolejny, w konsekwencji czego mam teraz całą reklamówkę do przejrzenia ![]() Ogólnie...dużo sukienek, ale chyba tylko 2 były takie które będę chciała przymierzyć (może przy takiej ilości zaczęłam wymagać nie wiadomo czego???) co ciekawsze spodobały mi się sukienki, na które na zdjęciu czy w necie nawet nie zwróciłabym uwagi, ciekawe tylko jak będzie po przymiarkach. Jeśli chodzi o kamerzystów i fotografów mam totalny mętlik w głowie, było kilku których fotki mnie urzekły, DwaWilki (po obejrzeniu twojego albumu) okazuje się że ciebie również odwiedziłam i było jedno zdjęcie w którym się zakochałam (na schodach w Kazimierzu gratuluję talentu i umiejętności![]() Ciasteczek i winka nie spróbowałam bo musiałam wracać na stoisko, a moje kochanie zwracał uwagę tylko na samochody tak więc koniec końcem niewiele nam te targi dały jeśli chodzi o kwestie ślubno-weselne... A i miło było mi się spotkać z niektórymi z was ![]() exceptional697 nie przekonuje mnie ta sukieneczka, a skoro ciebie też nie powaliła na kolana to może szukaj dalej w końcu znajdziesz tą zaprojektowaną specjalnie dla ciebie ![]() maggie123 ślicznie ci w tej sukni
|
|
|
#3552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja poproszę o jakieś info na priv
|
|
|
#3553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agnieszka (klientka) miała ochotę na sesję w Kazimierzu Dln. Niestety/na szczęście w tę niedzielę miał miejsce ostatni dzień festiwalu filmowego i ludzi było do groma. Wiadomo, że łatwiej zaplanować kadr, gdy jest pusto i w planie są wyłącznie młodzi. Tu miałem do dyspozycji tłumy, które z przyjemnością wykorzystałem - co widać też na innych ich fotografiach. Rzecz miała się następująco: Nasz koniec pleneru zbiegł się w czasie z zakończeniem ostatniego seansu w kinie w namiocie. Agnieszka z Arturem mieli za zadanie stanąć na 4 stopniu schodów (te na wał nadrzeczny) i po prostu przytulić się. Ja z długim obiektywem, nie płosząc ludzi, spokojnie ich fotografowałem. Wydawali się tam obmywani przez tę ludzką falę. I czułem wtedy, że są to najlepsze zdjęcia tego pleneru i jedne z najlepszych ślubnych, jakie zrobiłem ![]() ![]() Do posta załączam fotografię, o której mowa. Drugie zdjęcie -sądzę- również jest godne uczucia, mimo że wiele dziewcząt nie uznaje go za... dość ślubne. Trzecią fotografię uwielbiam! Miejsce - jedna z bram lubelskiej Starówki. Młodych poprosiłem, by całowali się. Dałem im na to chwilę, a później nie przeszkadzając, fotografowałem. I obraz - mimo, że mój - zachwyca mnie.
|
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
yhhh...ja w sobotę jakaś zamotana byłam i nawet nie przyszło mi do głowy żeby Ciebie poszukać...
podzielisz się namiarami na siebie? ![]() Zresztą Mój na 14 koniecznie musiał być w domu, więc w sumie z targów mało co pamiętam, bo na szybko zwiedzałam - poza malowaniem, bo to z godzinkę trwało. ehhh faceci ![]() Ciekawe jak tam Karolina nasza po dzisiejszym makijażu
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to 2 to jak zjawa ta PM młoda wygląda też mi się podoba a na tym trzecim to bym powiedziała że ten ona cyłuje księdza hihihi taki facet spiety mnie się najbardziej podoba nr 2 Moja mama była zachwycona twoimi zdjeciami na targach
|
|
|
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
Bianeczkoo, to nie Felin.
Wybaczcie panie, że ja fotografik tu piszę. Bronię się jedynie nie podczepianiem mikroreklamy. I skoro już, to pozwolę sobie coś napisać na temat fotografii "niebanalnych", "nietypowych", "oryginalnych". Czytając to forum i rozmawiając z dziewczynami wydaje mi się, że część uważa, że zdjęcia takie determinowane są przez wyjątkowe miejsce. Im rzadziej znajduje się je na zdjęciach innych dziewczyn, tym bardziej wartościowe. Mam baaardzo inne zdanie na ten temat. Genialne, oryginalne zdjęcie da się zrobić na pasie zieleni na al. 1000-lecia. Wyjątkowe, nietypowe ujęcie może powstać w miejscu obleganym przez tabuny innych par. Pod jednym warunkiem. Tym warunkiem jest człowiek przyczepiony do aparatu. W dalszej kolejności ważne są: światło, młodzi i miejsce. I nie inaczej. Na rynku znajdziecie wiele, czasem małoładnych zdjęć, które silą się na oryginalność. Trudno, by zdjęcie miało wiele wspólnego ze sztuką, której przecież chcecie, wołając o oryginalność i oderwanie się od konwencji, gdy zdarza się, że kontakt jego autora z kulturą sprowadza się często wyłącznie do oglądania tv/słuchania radia i oglądania galerii ślubnych konkurencji w necie. Fotografia przecież to nie tylko umiejętność obsługi aparatu! Ale... nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba. Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-12-07 o 22:01 |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że czy to miejsce nowe, czy oklepane to trzeba mieć to coś zeby zrobić dobre zdjecie
W miejscu oklepanym sztuką jest zrobienie czegoś nowego W niejscu nowym niezachłyśnięcie się tą nowością Tutaj wychodzi pomysłowość nie da się ściągnąć od kolegi po fachu I tu i tu trzeba myśleć. Alr gdzie się chce miećzdjecia to chyba kwestia charakteru Jednym popularność przeszkadza, innym nie. Ja należę do tych co przeszkadza ![]() P.s. Na Felinie te szklarnie z UP są bardzo podobne
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-12-06 o 23:15 |
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Sfinalizowaliśmy w końcu zakup alkoholu wczoraj po długich debatach i degustacji stanęło w końcu na Panu Tadeuszu kupiliśmy 14 kartonów wychodzi 0,5l na osobe na dwa dni do tego wino i bimberek na wiejskim stole i mam nadzieję ze impreza będzie udana.... w sobotę pojeździliśmy po hurtowniach więc jeśli ktoś potrzebuje cen to służe pomocą...
Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-12-07 o 08:39 |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
niesamowite! aż żałuję, że mam to już za sobą.
z opowiadań (już przed samym ślubem) osoby, która nam robiła zdjęcia wynikało, że tez będą ciekawe, a są... trochę zwykłe. |
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ana suknia to własnie ta już zakupiona (w tym tygodniu reszte musze zaplacic, co mi sie tak srednio widzi, no ale trudno) kwiatek tez mi sie nie podoba ale mozna sie go bez problemu pozbyc, te sterczace zakladki nad kwiatkiem maja byc bardziej przylegajace (na dopasowaniu mi ja na cud miod zrobia) ![]() zreszta tu i owdzie trzeba ja jeszcze dopasowac, troszke skrocic i moze jeszcze jakies moje fanaberie wprowadzic. chociaz cale szczescie duzo dopasowywac nie trzeba bedzie bo rozmiar prawie dobry... 32 a materialem bylam zdziwiona ze tak niesamowicie sie swieci (bo dopiero na zdjeciach w domu to zobaczylam) - mam nadzieje ze to kwestia swiatla, bo jak nie to sie maka obsypie i bedzie git ![]() pysiak mi sie sam usmiechal jak tak w tej sukni stalam w sklepie i nie chcialam jej zdejmowac... Ana, wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja Ci na maila nie odpisalam. paskuda ze mnie. wybacz. juz sie poprawiam
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
ja na targach nie byłam, nie chciało się nam iść ![]() za to pogadałam z przyszłą teściową o ślubie i nawet ok, tylko żeby róż nie było bo to życie kolczaste, ogólnie pogoda nie zachwyca, siedziałabym w domu, a nie mogę... jakoś nastroju ślubnego nie mam, raczej świąteczny ![]() do ślubu mniej niż pół roku, więc leci ten czas że hoho, ale chyba zacznę się przjemować bardziej w styczniu ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
, tylko mnie gorzka żołądkowa interesuje---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() i tren długaśny ja mam w zupełnie innym stylu, ale Ty wyglądasz cudownie, co do świecenia, może to kwestia oświetlenia
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
MAGiALENO bywa tak gdy:
1. prezentowane portfolio jest na tyle małe, że nie świadczy o poziomie usługi - jeśli robi się dużo zdjęć, każdemu może trafić się kilka bardzo dobrych, 2. usługę wykonywała nie ta osoba, której portfolio oglądałaś - fotegraf, mając wiele zleceń wynajmuje tanich podwykonawców, 3. firmie nie chcę się poświecić dość czasu dla osiągnięcia świetnego efektu, bo czas to pieniądz, 4. nie chcę wierzyć, że tak zdarza się, ale... - portfolio jest skopiowane z sieci. A wszystko powyższe najczęściej wynika z tego, że danej firmie zależy przede wszystkim na zarobku, a nie na utrzymaniu dobrego poziomu usługi. Bo jeśli reklamę ma się bardzo dobrą i dobre portfolio, to klientek będą tłumy (kiedyś słyszałem, że ktoś wynajął modeli do pozowania do fotografii do portfolio...). Ja nie chcę napisać, że ja jestem świetny, a inni bleee. Znam wielu lubelskich fotografów ślubnych, których chętnie wynająłbym na swój ślub. Trzeba po prostu świadomie i z rozwagą zapoznać się z portfolio, a nie owczym pędem (przepraszam ew. urażone osoby) przyjmować, że ktoś jest dobry, bo się o nim mówi. PS: Powyższy tekst dot. wszystkich obszarów "przemysłu" ślubnego, nie tylko fotografii. Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-12-07 o 21:58 |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z fotografią mam do czynienia tyle, że mój maż to amator fotografii. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-12-07 o 10:23 |
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co piszecie to nie za dużo na tych targach straciłam
Zresztą fotograf jest, kamerzysty nie szukamy, ciasta też już upatrzone, orkiestra jest...bukiet będę robić w kwiaciarni koło mnie...problem mam w sumie z fryzjerem i makijażystką...ale jakoś tak jeszcze mam nadzieję że uda mi się kogoś dobrego znaleźć i zapłacić normalne pieniądze...a nie jakieś kosmiczne kwoty
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do makijażu...to fajny ale chyba spróbowałabym czegoś odważniejszego i mocniejszego niż miałam... jeśli chodzi o trawałośc to bez fixatora trzymał się cały wczorajszy dzień, wieczorne płakanie (niektóre sprawy zaczynają mnie przerastać- chyba za dużo się teraz dzieje w moim życiu) i całą noc (specjalnie do nie zmywałam żeby sprawdzić czy się nie "zejdzie" w załamanich oka-ale o dziwo jak rano wstałam był nienaruszony... ogólne wrażenie z targów- beznadzieja Jak dostanę zdjęcie od pani Elizy to się pochwalę...
|
|
|
#3566 | |
|
Raczkowanie
|
Ja pytałam ile kosztuje tort w Zbyszku i cena wynosi 50 zł/kg !!!!
Cytat:
Mayu, a jakie Ty masz wrażenia z makijażu? |
|
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Rozeznanie
|
A wiecie dziewczyny ja mam podobne zdanie jak Ana. Według mnie targi w tym roku były bardzo dobrze przygotowane. Większa ilośc wystawców, szersza oferta w porównaniu z rokiem poprzednim. Jak ktoś chciał to można się było zapoznać z ofertą i coś więcej się dowiedzieć. Ja tez nie przepadam za tłumem i przeciskaniem się ale udało nam się.
Mając jakikolwiek przekrój można się zastanawiać nad poszczególnymi ofertami( tak jak któraś pisała o zaproszeniach- lepiej podjechac do poszczególnych punktów i sobie na spokojnie obejrzeć bo wzorów jest całe mnóstwo, z kamerzystami tez nie wyobrażam sobei żeby nie spotkac sie osobiście i zobaczyc jego efekty pracy)Cytat:
Cytat:
![]() maggie123 świetną masz figurę
|
||
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez ramiączekNegilka Ty to wogóle ślicznie prześlicznie wygladałaś
|
|
|
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich w taki pochmurny dzien
![]() a tak byłam na targach i powiem szczerze ze niektore rzeczy były ciekawe jak np. ciasta czy samochody czy zaproszenia,a reszta jakos nie do konca mi odpowiadało aczkolwiek mysle ze z tych usług jakie preferuja i jakie reklamy to ceny sa wysoko cenione moze sie myle? ale zobaczyc nie zaszkodzi co do fotografów na targach zdjecia były niektore zachwycajace i piekne ale coz tu sa wybrane najlepsze. kilka fotografów ktorzy brali moi znajomi nie do konca jestem zachwycona ale niektore pomysły ciekawe, ciezko jest znalesc profesjonaliste. ah ta grypa dotyka juz wielu ludzi, a trzeba jakos sie trzymac i witaminki brac nie dajcie sie !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

a sukienki w salonach to przeważnie 38 i niestety nie we wszystkie modele mogę się wejść 

po powrocie ze świąt tj. w połowie stycznia 

Moja mama była zachwycona twoimi zdjeciami na targach