Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 13:34   #451
lila12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No o porodzie w wodzie już dawno zapomniałam, bo jeszcze w moim szpitalu brakuje jednego urządzenia i czekają na fundusze, a kiedy to nastąpi
Ale szczerze mówiąc czytając niektóre wątki w necie naprawdę się przestraszyłam i muszę gina dokładnie o wszystko wypytać. 4 H przed porodem antybiotyk? A jak poród szybciej pójdzie, tzn. przyjadę do szpitala i zejdzie mniej niż 4 h do porodu?
Wyczytałam jeszcze że można to w ciąży jeszcze leczyć antybiotykiem.
Mi wykryto chlamydię w 34 tygodniu i dostałam antybiotyk jednorazowo - Sumamed. Ale ponowne badanie można wykonać po ok. 4 tygodniach, więc nie wiem, czy zdążymy to sprawdzić.
Teraz czekam na wyniki GBS - jeśli wyjdą złe, trzeba otrzymać antybiotyk godzinę przed porodem.
Tyle wiem.
Ale spokojnie, każdy z nas ma w sobie różne dziwactwa.
Stary 2009-12-07, 13:36   #452
bardotka_a
Wtajemniczenie

Patka super, że łóżeczko zamówione

Wracam do sprzatania
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:38   #453
lila12
Zadomowienie

Ja dziś sprzątma kuchnię - robię miejsce na dzieciaczkowe gadżety: butelki, sterylizator, podgrzewacz etc. No i się oczywiscie zagalopowałam i chyba muszę trochę odpocząć....
Czyli przed samym porodem ma się taką energię???? Hmmmm ....... to chyba jutro urodzę....
Stary 2009-12-07, 13:44   #454
aldii
Zakorzenienie

Pysiu dziekujemy za wiesci
Kamyczku duuuzy
Eudaimonia a nam na SR neonatolog mowila, zeby jezeli jest to jeszcze mozliwe wyleczyc sie przed porodem i ze trzeba jak najszybciej podac antybiotyk...
ale to pewnie tak jak ze wszystkim - ile lekarzy, tyle opinii
Ulcia
Stary 2009-12-07, 13:47   #455
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
nie chcę pisać bzdur, bo nie bardzo się na tym znam ale wiem, że konflikt nie musi być tylko na tle czynnika Rh, ale również głównych grup krwi. tu chodzi chyba o sytuację gdy matka ma np grupę 0 (czyli zawiera anty A i anty B) a dziecko ma np grupę AB.. oczywiście wariantów może być kilka, np u mojego mężusia tak było. teściowa miała chyba A (anty B), a mój tż B

a tu jeszcze info uzupełniające powyższe (znalezione w necie):
Naturalne przeciwciała anty A i anty B należą do klasy IgM i nie przechodzą przez łożysko a więc nie mogą spowodować rozwoju choroby hemolitycznej. Natomiast u około 10% kobiet stwierdza się przeciwciała anty A i anty B klasy IgG, które mogą przechodzić przez łożysko i to one są odpowiedzialne za objawy konfliktu serologicznego
Już mi się przypomniało że coś czytałam o tym

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Pysia Kubus mala kopia mamy
Dużo osób tak uważa
Cytat:
a co to za sliczna dziewczyneczka sie z nim caluje ?
To córeczka mojej przyjaciólki...poznałysmy się na I roku studiów...
A Panna Anna ma 3,5 roczku

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Ten "kawałek zamrożonego żółtego sera" to mój idol numer 1

Idol numer 2 Płyta Czerwone Gitary
Bardotka....no ten zamrozony ser z 1 krokietem też mnie rozwalił

A pamiętaj że płyta Czerwonych gitar była z Horrorem w środku
Cały dzień się z tego smieję....
Specjalnie jeszcze jej nie chowalam leży sobie na komodzie i mnie rozsmiesza

Cytat:
no to mnie namówiłaś. jak będę wracać z SR to zakupię śmietanę i dziś wieczorkiem - mam nadzieję - czeka mnie obżarstwo
No skoro masz duzo orzechów to nie zaszkodzi sprobować
Napisz potem jak wyszło

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Pysiamn to ciasto wyglada wspaniale tyle ze ja tak nie bede umiala zrobic.. cos nnie mam reki do pieczenia.. dobrze ze chcoiaz do gotowania mam
Eeee ja też myślaalm że nigdy nie mialam reki...ale teraz experymentuję

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja dziś sprzątma kuchnię - robię miejsce na dzieciaczkowe gadżety: butelki, sterylizator, podgrzewacz etc. No i się oczywiscie zagalopowałam i chyba muszę trochę odpocząć....
Czyli przed samym porodem ma się taką energię???? Hmmmm ....... to chyba jutro urodzę....
Lila
To oznacza że ja chyba urodzę w terminie czyli za 8 tygodni...bo dziś mam mega lenia

Jedyne co mi się chce to siedze i projektuję kuchnie...nawet już wstepna koncepcja, która sieteż męzowi podoba jest...a to już coś

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:50   #456
Ingrid80
BAN stały

Dziewczyny help! Jaką maścią można smarować rwę kulszową bo ja od 3 dni nie mogę chodzić
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:51   #457
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

pysiu a na kiedy masz termin porodu?
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:51   #458
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Eudaimonia a nam na SR neonatolog mowila, zeby jezeli jest to jeszcze mozliwe wyleczyc sie przed porodem i ze trzeba jak najszybciej podac antybiotyk...
właśnie też tak zaczynam podejrzewać - każdy mówi co innego i bądź tu mądry
chodzę do giny, która jest redaktorem naczelnym medycyny praktycznej - powinna mieć w małym palcu najnowsze wytyczne. tak jak obiecałam zmolestuję ją w środę

ale jestem głupia.. przestrzegałam brzoskwinkę by nie czytała pierdół w necie a sama to robie i sie nakręcam. ide zapodac sobie kawe inke na odprężenie
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:53   #459
aldii
Zakorzenienie

Lecicie jak szalone z tymi postami - co nadrobie to juz znowu musze cos doczytac

Lila tak nam mowila babka na SR.Ze jedne maja nagly przyplyw energii, a inne po prostu zero i ze to jeden z wczesnych objawow
Stary 2009-12-07, 13:55   #460
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
No bo to jest tak że w Polsce bada się oglądalność telewizji (programów i reklam). Jest to robione na potrzeby reklamodawców jak i samych stacji telewizyjnych, żeby sprawdzić co ludzie oglądają, jakie programy są popularne.... by stacje mogły tworzyć ramówkę pod widownię, odpowiednio ją modyfikować, usuwać niepopularne programy a kontynuować te popularne a reklamodawcy wiedzieli ile osób i jakie (kobieta/mężczyzna, ile lat itp) obejrzały ich reklamę...

A oglądalności te szacowane są na podstawie grupy ponad 4 tysięcy gospodarstw domowych w Polsce które należą do tzw. panelu telemetrycznego. Te gospodarstwa dostają takie piloty i jak oglądają telewizje każdy członek rodziny musi wcisnąć kto ogląda dany program. I codziennie takie dane kto ile czego oglądał spływają do organizatora badań. Osoby w tym panelu są systematycznie wymieniane, a ludzie za to że biorą w tym udział dostają drobne upominki, jak małe AGD itp.
Możecie się więc spodziewać że jakiegoś dnia zadzwoni do Was ktoś z badań i poprosi o udział w takim badaniu przez jakiś czas...

To tak pokrótce jak to wygląda z drugiej strony monitora
dzięki za wyczerpującą odpowiedz

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Super ze tu mamy taki zbior zawodow, czlowiek sie zawsze czegos madrego dowie Zawsze mnie to interesowalo jak oni to sprawdzaja, a teraz juz wiem. Przeczytalam ta wiadomosc mezowi i bardzo go zainteresowalo i nawet powiedzial ze "Calkiem madrych rzeczy z tego forum sie moge dowiedziec"
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość

Pysiamn, wierz mi, że w tym gornie to ja jestem z pewnościa rekordzistką jeśli chodzi o wymiary, kg i cm w pępku (swoją drugą liczba trzycyfrowa) A wszystko przez intensywne odchudzanie tuż przed ciążą, i wierz mi, że w nie było to kilka kg, a kilkadziesiąt I niestety hormony i jojo swoje teraz robią ale po porodzie wszystko wróci do swojego poprzedniego stanu i znów wcisnę swój wielki zadek w jakiś człowieczy rozmiar tak jak napisałaś, damy radę
no to jakbym czytała o sobie także skoro Pysia się kłóci o podium to chyba będziemy we 3

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki juz po wizycie. Wszystko jest ok, szyjka wysoko i pozamykana na cztery spusty synek tez ma sie dobrze no i wazy juz 2700g w 33 tc. Lekarz potwierdzil ze jest duzy i ze bedzie duzy No i od ostaniej wizyty przybylo 1,5kg wiec nie jest zle. W sumie mam 9,5kg na +. Mysle ze jak na 33tc to nie jest zle
wooow niezły dzidziuś jesteś ode mnie dalej o 4 tygodnie a mój wazy o kilogram mniej

pędzicie jak szalone od wczoraj 6 stron
Stary 2009-12-07, 13:57   #461
aldii
Zakorzenienie

Pysia nooo ciekawe, moze rzeczywiscie beda kiedys para
Ingrid nie smarowac, tylko lezec....
Eudaimonia zapytaj, bo ta neonatolog to taka babka z ponad 20 letnim stazem, wiec moze byc na bakier z nowinkami

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-07 o 13:58
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 13:58   #462
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mi wykryto chlamydię w 34 tygodniu i dostałam antybiotyk jednorazowo - Sumamed. Ale ponowne badanie można wykonać po ok. 4 tygodniach, więc nie wiem, czy zdążymy to sprawdzić.
Teraz czekam na wyniki GBS - jeśli wyjdą złe, trzeba otrzymać antybiotyk godzinę przed porodem.
Tyle wiem.
Ale spokojnie, każdy z nas ma w sobie różne dziwactwa.
Dobra nie czytam więcej o tym bo coraz gorsze rzeczy wynajduję, poczekam co w środę lekarz mi powie na ten temat. Najwięcej w necie znalazłam informacji, że to normalna bakteria, która nam krzywdy nie robi, ale może być bardzo niebezpieczna dla dziecka. Powinno się podać antybiotyk 4 godz. przed porodem, jeśli ten czas jest krótszy to podaje się antybiotyk dziecku. Inną opcją jest też podawanie antybiotyku przed porodem, aby wyleczyć matkę. I jeszcze jedno - bakteria może spowodować poród przedwczesny, a zagrożeniem dla dziecka jest sepsa (może mieć skutki śmiertelne, zapalenie płuc i rzadziej zapalenie opon mózgowych) MASAKRA
No ale dobrze że gin zlecił to badanie bo czytałam że wielu lekarzy go w ogóle nie zleca a tak zawsze jest świadomość, że cholerstwo siedzi.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:02   #463
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help! Jaką maścią można smarować rwę kulszową bo ja od 3 dni nie mogę chodzić
Z tego co wiem to chyba żadną maścią... Możesz ewentualnie łyknąć Apap i modliż się aby jak najszybciej przeszło. A do tego leżeć chyba trzeba i czekać aż przejdzie.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:05   #464
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
celka...idź może do innego lekarza skoro Twój "nie wiedział co z tym zrobić" .
Nie dziwie mu sie, ze nie wiedzial. W szpitalu jak lezalam podczas poronienia, to kilku lekarzy "nie wiedzialo" co robic. Powtarzali mi wyniki trzykrotnie a na koniec i tak wzywali meza i jemu pobierali krew. Sami nie byli w stanie zrobic tych badan i odsylali do stacji krwiodastwa. Jutro tam ide, oni beda wiedzieli co i jak

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

UUuuu
Ale jak to możliwe że konflikt skoro oboje macie Rh - ????
Ja i mąż też mamy Rh - ? nie bardzo to rozumiem

Dobrze chociaż że dzidzia i szyjka OK
Czynnik Rh to tylko jeden z elementow. Wtedy jest mowa o antygenie D. Albo sie ma przeciwciala any-D (wowczas moze byc konflikt jak maz ma grupe Rh +) albo sie nie ma tych przeciwcial. A u mnie jest mowa o zupelnie innych przeciwcialach. Ja posiadam przeciwciala any-C i anty-G. A na tym poziomie tez moze wystapic konflikt serologiczny jesli maz ma antygen C lub antygen G. Ten konflikt poza tym, ze jest duuuzo rzadziej spotykany to tez podobno mniej niebezpieczny dla dzidzi.
Problem bedzie jak beda mi musieli przetoczyc krew podczas porodu... (a pewnie beda jak ostatnio)
Cytat:
Celka ojoj to nieciekawie.A kiedy idziesz do tej poradnii ?? Jaka msz hgb i co Ci przepisal ?
Jutro ide. Przyjmuja codziennie. hemoglobine mam 10,9 ale tez maam obnizony hamatokryt i krwinki czerwone. Nie wiem dokladnie co mi przepisal, bo nie moge sie rozczytac. Pewnie jakis rodzaj zelaza?

Dzieki za buziaki i kciuki dziewczyny
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:08   #465
aldii
Zakorzenienie

Celka za wizyte i daj koniecznie znac, co ci powiedzieli
Stary 2009-12-07, 14:12   #466
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Czynnik Rh to tylko jeden z elementow. Wtedy jest mowa o antygenie D. Albo sie ma przeciwciala any-D (wowczas moze byc konflikt jak maz ma grupe Rh +) albo sie nie ma tych przeciwcial. A u mnie jest mowa o zupelnie innych przeciwcialach. Ja posiadam przeciwciala any-C i anty-G. A na tym poziomie tez moze wystapic konflikt serologiczny jesli maz ma antygen C lub antygen G. Ten konflikt poza tym, ze jest duuuzo rzadziej spotykany to tez podobno mniej niebezpieczny dla dzidzi.
Problem bedzie jak beda mi musieli przetoczyc krew podczas porodu... (a pewnie beda jak ostatnio)

Jutro ide. Przyjmuja codziennie. hemoglobine mam 10,9 ale tez maam obnizony hamatokryt i krwinki czerwone. Nie wiem dokladnie co mi przepisal, bo nie moge sie rozczytac. Pewnie jakis rodzaj zelaza?
ojej Celko to brzmi okropnie poważnie!! daj koniecznie znać zaraz po wizycie!! a tymczasem trzymam mocno kciuki
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:28   #467
azzis
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny!

Długo mnie nie było... Nie odzywałam się, bo nie mam niestety w domu neta, a nie spisałam sobie tel. do żadnej z Was i nie miałam jak dać znać co u mnie...

U mnie wszystko OK.
Tamten drugi lekarz dał mi zwolnienie na 1 tydzień więc dlatego się nie odzywałam.
Z Adasiem wszystko dobrze. Ważył 1110g. Szyjka w porządku.
Skurczami i bólami brzucha kazał się tak nie przejmować - że to normalne.
Nie przepisał mocniejszych leków - powiedział, że no-spa forte powinna wystarczyć.
Niestety podczas badania zaczęłam krwawić (co mi się nigdy nie zdarzyło, nawet plamień nie miałam), ale to ponoć czasem się zdarza
Chciał mi dać zwolnienie na 2 tyg. ale nie chciałam, bo wiedziałam, że za parę dni mam iść do tego swojego... to ewentualnie jego bym poprosiła... ale po kilku dniach leżenia w domu (co prawda odpoczęłam sobie jak nigdy, brzuszek się tak nie spinał i w ogóle nie musiałam brać no-spy) pomyślałam sobie, że jeszcze troszkę popracuję (tylko nie bijcie)... Może od stycznia wybiorę się na zwolnienie.
Ten mój nic nie wspominał o zwolnieniu, nawet nie zaproponował... a ja się też nie odezwałam, pomyślałam sobie, że bez łachy jak pójdę ponownie do tego drugiego to mi da na ile będę chciała.
To tak w skrócie

Doczytałam, że Agape urodziła Moje serdeczne gratulacje

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:44   #468
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Długo mnie nie było... Nie odzywałam się, bo nie mam niestety w domu neta, a nie spisałam sobie tel. do żadnej z Was i nie miałam jak dać znać co u mnie...

U mnie wszystko OK.
Tamten drugi lekarz dał mi zwolnienie na 1 tydzień więc dlatego się nie odzywałam.
Nie przepisał mocniejszych leków - powiedział, że no-spa forte powinna wystarczyć.
Niestety podczas badania zaczęłam krwawić (co mi się nigdy nie zdarzyło, nawet plamień nie miałam), ale to ponoć czasem się zdarza
Chciał mi dać zwolnienie na 2 tyg. ale nie chciałam, bo wiedziałam, że za parę dni mam iść do tego swojego... to ewentualnie jego bym poprosiła... ale po kilku dniach leżenia w domu (co prawda odpoczęłam sobie jak nigdy, brzuszek się tak nie spinał i w ogóle nie musiałam brać no-spy) pomyślałam sobie, że jeszcze troszkę popracuję (tylko nie bijcie)... Może od stycznia wybiorę się na zwolnienie.
Ten mój nic nie wspominał o zwolnieniu, nawet nie zaproponował... a ja się też nie odezwałam, pomyślałam sobie, że bez łachy jak pójdę ponownie do tego drugiego to mi da na ile będę chciała.
To tak w skrócie
No lańsko powinnaś dostać! Trzeba było powiedzieć o zwolnieniu i tyle.

Muszę się Wam pochwalić
Właśnie przyszła do mnie paczką która wylicytowałam w zeszłym tygodniu za 12 zł o ile dobrze pamiętam A ciuszki są śliczne - zalicytowałam tylko dlatego, że jest tam różówy dresik! Jest wspaniały, so tego była jeszcze sukienka jeansowa, spodnie jeansowe, pajacyk cieplutki, 2 bluzeczki, taka chyba to sukienka z gajtkami i komplecik taki letni bluzeczka i spodenki - normalnie śliczne ciuszki i nic nie zniszczone Piękne

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:45   #469
aldii
Zakorzenienie

Azzis wreszcie sie odezwalas !!! i od razu ze nie wyslalas nawet smska do zadnej z nas, co sie z toba dzieje.No ale najwazniejsze, ze wszystko ok z Toba i malym Jezeli czujesz sie na silach dalej pracowac, to nie bedziemy bily
Stary 2009-12-07, 14:50   #470
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Lila tak nam mowila babka na SR.Ze jedne maja nagly przyplyw energii, a inne po prostu zero i ze to jeden z wczesnych objawow
Aldii nie strasz , ja to mam problem nawet do toalety się wybrać , najlepiej to bym cały czas spała
Cytat:
Witajcie dziewczyny!

U mnie wszystko OK.
To tak w skrócie

zwolnienie dobrze by wam zrobiło , odpoczełabyś
pomysl jeszcze nad tym
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić
Właśnie przyszła do mnie paczką która wylicytowałam w zeszłym tygodniu za 12 zł o ile dobrze pamiętam A ciuszki są śliczne - zalicytowałam tylko dlatego, że jest tam różówy dresik! Jest wspaniały, so tego była jeszcze sukienka jeansowa, spodnie jeansowe, pajacyk cieplutki, 2 bluzeczki, taka chyba to sukienka z gajtkami i komplecik taki letni bluzeczka i spodenki - normalnie śliczne ciuszki i nic nie zniszczone Piękne
pochwal się ciuszkami

idę leżeć

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:55   #471
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dzięki za zachwyty nad zdjęciem arcydzieła mojego tż
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
przepraszam... ale nie mogę
ma facet wyobraznię
No właśnie po to je zamieściłam, żeby komuś poprawić humor

Szkoda, że już zarezerwowałyście sobie Bardotkę aż do porodu, bo też by mi się przydał ktoś do pomocy w sprzątaniu

gooha - jak człowiek musi, to wszystko da radę, ja z teściami mieszkałam ponad 6 lat, więc i Ty dasz radę
Co prawda moja teściowa jest całkiem spoko, ale teść
gosbaj bo kciuków nawet nie miałam okazji potrzymać
brzoskwinia - na pocieszenie
ja na razie czekam na wyniki tego paciorkowca i mam nadzieję, że będzie ok, bo też się zastanawiałam co będzie jak poród będzie szybciej niż te 4 godziny. Ale widzę, że dziewczyny już zaczęły trochę uspokajać
celka dobrze, że z dzidzią i z szyjką wszystko OK
Kamyku wytrzymaj jeszcze trochę i wracaj do nas zdrowsza

azzis - dobrze, że sie w końcu odezwałaś, bo już się o Ciebie martwiłyśmy. Teraz koniecznie zostaw swój numer telefonu - najlepiej prześlij zeberce, bo ona zrobiła listę

no to jeszcze przydałyby się jakieś wieści od sorayi
......................... .
na pewno coś przegapiłam, ale tyle naskrobałyście, że
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 14:57   #472
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia...nigdy nie miaalm

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
pysiu a na kiedy masz termin porodu?
teoretycznie na 7 lutego
Za 2 miesiące....

Cytat:
ale jestem głupia.. przestrzegałam brzoskwinkę by nie czytała pierdół w necie a sama to robie i sie nakręcam. ide zapodac sobie kawe inke na odprężenie
No i lańsko się szykuje
Cytat:
Pysia nooo ciekawe, moze rzeczywiscie beda kiedys para
nie myslę w tych kategoriach
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Dzieki za buziaki i kciuki dziewczyny
Rozumiem...
to trzymamy kciuki
Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Ale Cię nie byłooooo...no ...więcej prosze tak nie robić

Fajnie że jesteś...i u malego OK

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-07, 14:58   #473
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No lańsko powinnaś dostać! Trzeba było powiedzieć o zwolnieniu i tyle.
No właśnie nie miałam jak napisać, bo nie mam w domu neta
ani numerów tel. sobie do Was nie spisałam
Cytat:
Azzis wreszcie sie odezwalas !!! i od razu ze nie wyslalas nawet smska do zadnej z nas, co sie z toba dzieje.No ale najwazniejsze, ze wszystko ok z Toba i malym Jezeli czujesz sie na silach dalej pracowac, to nie bedziemy bily
Te 3 tyg. jeszcze popracuję a potem wezmę to zwolnienie.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:01   #474
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

pysiu ja pierwszy termin tez mialam na 7 lutego potem gin powiedzial ze zdecydowanie 22 styczen a na ostatnim badaniu powiedzial ze mam juz byc wczesniej spakowana do szpitala bo maly moze wczesniej sie dobijac
Stary 2009-12-07, 15:10   #475
Sweet Delights
Zadomowienie

bardotka łóżeczko jak najbardziej w porządku, łatwo się je skręca, Tż poradził sobie bez problemu, ogólnie leciutkie i bardzo fajnie się prezentuje moim zdaniem, zwłaszcza, że u nas jak widziałaś stoi w maleńkim pokoiku i nie sprawia wrażenia topornego, czego się trochę bałam, dlatego nie chciałam, żadnych zabudowanych boczków itp w sumie nic szczególnego, ale takie proste najbardziej się nam podobało

Kancia no widzę, że we trzy się spieramy o podjum i każda z nas utrzymuje, że jej należy się najbardziej Jeśli każda z nas faktycznie jest taka "największa" to się tam nie zmieścimy w ogóle A podjum i tak jest mojeee

KarmazynowyKamyk trzymaj się dzielnie i wracaj do nas szybko
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:12   #476
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
pysiu ja pierwszy termin tez mialam na 7 lutego potem gin powiedzial ze zdecydowanie 22 styczen a na ostatnim badaniu powiedzial ze mam juz byc wczesniej spakowana do szpitala bo maly moze wczesniej sie dobijac
Ja zdaję sobie sprawę , że z moją miękką szyjką może to nie być luty
Nastawiam się na koniec stycznia...ew środek...

Ale grudzien czy początek stycznia to odpada....mam już planowany

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-07, 15:16   #477
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ja zdaję sobie sprawę , że z moją miękką szyjką może to nie być luty
Nastawiam się na koniec stycznia...ew środek...

Ale grudzien czy początek stycznia to odpada....mam już planowany
ja tez bym wolala zeby to byl 22 styczen a nie wczesniej teraz ma wizyty co dwa tyg a po swietach niby mam miec juz co tydzien
Stary 2009-12-07, 15:18   #478
patinka_
Zakorzenienie

dzisiaj rozmawiałam z siostrą na temat jej porodu sprzed 1,5 roku...najbardziej mnie zdruzgotało to, że zrobili jej lewatywę po której myślała, że kibel rozwali, a podczas porodu i tak...wiecie co...a najgorsze to, to że położna się o to na nią wydarła....co za ludzie:/
Stary 2009-12-07, 15:20   #479
agusiamatyldka
Raczkowanie

sweet delightsliczny pokoik
pysiamcuddny synek, obejrzalam wszytskie zdjatka

zepsul mi sie aparat i nie moge zrobic zdjatek wozka ale to jest ten http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...009/4rider.htm taduzo ladniejszy niz na zdjeciuki sam kolor

gosbajto podobna wielkosc jak mojego Krzysiaduze chlopaki beda
filka2tez musze kupic w takim razioe te ksiazke jak dobra
ula87ja tez by,m caly czas lezala i drzemkowala

kolejny dzien mam faze na slodkie, dzis zjadlam cala bombonierke
ale warto bylo....zaczelam wczoraj prasowac ubranka i rzecywiscie szybko to idzie, prasuje na zewn stronie tylko i mam nadzieje ze to starczy...pralka w kazdym razie pierze non stop...mama mowi ze mam tych ciuszkow na conajmiej 2 dzidziusie
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:22   #480
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

Nie miałam internetu od rana ale już na szczęście jest wiec wpadłam się przywitać.

Niedługo wychodzę z domu bo mam dziś wizytę u gina ale zdąże nadrobić co naskrobałyście
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości