![]() |
#451 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
grudzień to najgorszy miesiac, same wydatki i co z tego, że sie dostanie prezenty na swieta, skoro czesto sa nietrafione i leżą pozniej w kacie... a kasa to jednak kasa
![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
Grr.. nowy tydzień i trzeba zaciskać pasa, nienawidzę wydawać wszystkiego, co dostałam w jednym tygodniu,a przez drugi żyć za własne grr.. W tym tygodniu OSZCZĘDZAM! Mimo, że dziś muszę i tak iść na dietowe zakupki. ;((( Nie lubię tak... Ciężkie życie studentki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() aneszka ![]() ![]() bo ja mysle,ze za rok o tym czasie bede juz tam mieszkać i szykować się do świąt ![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
after hours
|
lecę, zajrzę do rossmana, zapytam, czy jest nowy Skarb ;D
ale trzymajcie kciuki, żebym nic nie kupiła, ok? w sumie - niczego nie potrzebuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
A ja to do 30 nawet auto nie będę mieć, jak tak dalej pójdzie mi z pracą ;(
#459 | ||
Zakorzenienie
|
Aneszka no tak,my we dwoje zbieramy, ale i tak kredyt nas nie ominie
![]() byłam na poczcie i w spożywczym na zakupach, oczywiscie straciłam: - jogurt serduszko morelowy 0,49 gr - parka kiełbasy wiosennej 2,87 zł - zupa ogórkowa amino 1,28 zł (w tesco kupuje po 0,97 gr ale dzis nie po drodze ) - papryka zielona 0,59 zł - poczta 2 duze listy 8 zł czyli 13,24 zł stracone ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
hey
![]() Zazdroszczę Wam tych przyszłych mieszkań, ja dopiero jestem na drugim roku studiów, ale jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku już będę mieszkać na swoim, bo rodzice planują kupić, zawsze to lepiej mieć swoje, drugi pokój można wynająć i spłacać kredyt, niż przez 5 lat kogoś dorabiać ehh... ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- jestem an pierwszym, a nie na drugim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- ja wydałam dzisiaj 1,50zł na chleb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
no właśnie, lepiej swoje niz płacic komus 800zł za wynajem, po roku to prawie 10 tys !
![]() jednak mąz ma ciagle dylemat bo myśli nad małym domkiem do remontu, ale to na wsi, to by były dojazdy itd, ale domek to skarbonka i ciagle by trzeba było inwestowac, a w bloku Cie nic nie interesuje, wygoda za którą sie płaci i ciepełko ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
ja od czerwca mieszkam na wsi, ale my budowaliśmy nowy dom, mieszkam 3km od miasteczka, ale dojazdy są straszne, jeszcze jak przez wakacje nie miałam prawka, to myślałam,że się wścieknę! Liczyć na autobusy, albo na kogoś.. Teraz już jest trochę inaczej, bo zrobiłam prawo jazdy, ale moją mamę też denerwują te ciąglę jazdy do miasta, w te i z powrotem, ale MIMO WSZYSTKO nie zamienilibyśmy już tego domku na żadne inne mieszkanie w mieście, nawet nie wiadomo jakie super, mieszkanie na wsi to co na prawdę cudownego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | ||
Zakorzenienie
|
tylko nowy dom to nowy dom, a ja bym miała mieszkanie na wski w czworaku i w remont 100tys by trzeba było włożyc... a tam nie ma ani gazu ani centralnego ogrzewania wiec koszty mozeby były jeszcze większe.. ale tam by było 4 pokoje i suuper poddasze
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
Oj foltynka ty to chyba nie mieszkałaś nigdy w domku jednorodzinnym, dla mnie to nie pojęte jak można nie mieć własnego domu z ogrodem
![]() teraz mieszkam w akademiku i wiem że przez kilka najbliższych lat będę coś wynajmować ale wiem że po studiach zaczniemy z TŻetem planować własny domek, to jest dopiero wygoda a nie sąsiedzi nad tobą pod tobą i naprzeciwko... |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||
Zakorzenienie
|
Rarita - otóż ja od 26 lat mieszkam w domku jednorodzinnym!
![]() zawsze mówiłam, że nigdy nie pojde mieszkać do bloku! Własny ogrodek też mam. ale moja sytuacja sie zmieniła, w chwili obecnej w naszym domu mieszkaja juz 4 pokolenia, doszły nowe osoby i zrobiło sie ciasno do tego ciagle jakieś problemu. Wole juz isc do bloku ![]() uciekam do pracy kochani ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Komplikatorka
|
miłego dnia
![]() ![]()
#467 |
Zakorzenienie
|
moj bilans weekendowy:
20 zł za przejazdy (pociąg, bilety autobusowe) 10 zł koperty bąbelkowe 10 zł pizza na pół z tż 3 zł obiad w barze mlecznym 5 zł zapiekanka 2 zł ciastka 15 zł sweter razem: 65 zł no mogłoby być mniej, szczególnie o ten sweter ![]() ![]() ![]() mogłoby nie być też ciastek i zapiekanki, ale musiałam się dopchać po obiedzie w barze mlecznym, zamówiłam trzy naleśniki a się okazało, że jest tylko jeden i baba mi dołożyła zamiast nich paskudnych pierogów leniwych w których nie było chyba nic poza kluskami z mąki i wody posypanych bułką tartą, cukrem i polanych tłuszczem <rzygi>
#468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj wydałam 18.40 na prezenty gwiazdkowe. jeszcze został mi do kupienia prezent dla Brata ale tu nie mam zielonego pojęcia co kupić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Komplikatorka
|
18,40 ?! pochwal się co kupiłaś - może zgapię prezencik bo widzę niedrogo
![]() ![]()
#470 |
BAN stały
|
Witajcie wszystkie kochane Oszczędzające
![]() Cóż, jak jechałam w piątek do domu to miałam tylko na bilet, tak się urządziłam w zeszłym tygodniu ![]() Dostałam 200 zł na najbliższe 2 tyg + 120zł prezentu Mikołajkowo- Gwiazdkowego (chociaż jestem pewna, że mama jeszcze dorzuci mi parę ciuszków, bo ona kocha sh tak samo jak ja i zawsze jak wracam w pt do domu to czeka na mnie przynajmniej jeden fajny sweterek czy bluzka ![]() Planuję z tych 200zł które dostałam na życie jak najwięcej zaoszczędzić lub przynajmniej nie wydać ich na głupoty. ![]() Dziś jestem od 6 rano na nogach i z dumą muszę powiedzieć, że nie wydałam nic... no kupiłam tylko gumkę do włosów w kiosku za 70gr bo miałam wf i włosy mnie wkurzały (mam dłuuugie)- chociaż jakbym miała głupią gumkę w torbie to bym była o 70gr do przodu ![]() Jedzonka jeszcze trochę jest, na jakieś 2-3 dni starczy, tylko pieczywo i jakieś jogurty na bieżąco ![]() Trzymam kciuki za wszystkie oszczędzające, damy radę ![]() Edytowane przez Idusia Czas edycji: 2009-12-07 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() puszka na 50g mielonej kawy ![]() wszystko w Five o'clocku -- mój ulubiony sklep gdzie zostawiam połowę moich pieniędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wydałam dzisiaj 213zł za Oriflame - ale zaraz mam dostać przelew od klientki, więc praktycznie nie wydałam tego ![]() ale wydałam za to 4,20zł na pokrzywę i właśnie spijam pierwszą szklaneczkę ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
after hours
|
ha, weszłam do dwóch rossmanów, ale kupiłam tylko kubusia małego, bo tak mi się pić chciało..
![]() ![]() także jestem na plus ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
ja wielbię wszystkie herbaciarnie oprócz 'czas na herbatę' bo tam zawsze jak wejdę to nigdy nie ma miłej obsługi :/ zawsze babki takie że za kare tam pracują
![]() a w Five to zawsze coś doradzą, powiedzą jak parzyć, kiedy jakieś promocje i w ogóle można z nimi pogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w sh i wydałam 25zł (miało być 25,70, ale nie miała wydać, ja też drobnych nie miałam
![]() ![]() Poza tym - nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem wierna Five o'clockowi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
wrrwrrr ake jestem zła musiałam wyciągnąć 50 zł z funguszu laptopowego
![]()
#479 |
Wtajemniczenie
|
-4,49zł - odżywka do włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
-9zł solarium
![]() ale +50zł prezent mikołajkowy od babci ![]() ![]() ![]() więc na plus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.