|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
agusia ja tez nakupowalam ciuszkow mnostwo bo u nas na prawde bardzo tanie a do tego z polski moi rodzice jeszcze mi przysla bo nakupowali tez duzo rzeczy
bo tez chcieli cos od siebie dac
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Aldii za pocieszenie
już schizy mam, i jakoś siętak martwie czy Mały się za mało nie rusza, czy szyjka mi się nie skraca![]() Aldii a jaki Ty wózek kupiłaś? Patka ja to chyba już jutro pozamawiam, w pt odbiorę (akurat będę w kielcach) Celka-Xmila fajne rzeczy mi powysyłała ale niestety usunęłam już to. musisz ją poprosić,napewno Ci wyśle. |
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dzisiaj przy prasowaniu tak krzyż bolał i dół brzucha, pewnie to skurcze przepowiadające... Tak dziwnie jak czeka się na pierwsze maleństwo i nie wie co jest czym i kiedy zaczyna się akcja porodowa, no niby dużo się czyta, ale to nie to samo
|
#485 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście dziwny ten Twój konflikt.... Musiałaś mieć kiedyś kontakt z krwinkami z Rh+, może rzeczywiście preparat płytkowy nie był dobrze oczyszczony z krwinek czerwonych W krwiodawstie na pewno coś wymyślą i pokaż im też wynik z płytkami ![]() Cytat:
Mnie dopadło parę dni temu, już lepiej - polecam leżenie z nogami do góry, tak żeby był kąt prosty w biodrach i kolanach - mi pomagało. I gorący prysznic na obolałe miejsce. I żeby szybko puściło Ależ jesteś wytrwała Tylko nie pracuj już więcej niż te 3 tygodnie, bo sama widzisz, że lepiej jest jak człowiek w domku spokojnie siedzi ![]() A ja dalej wściekła Warstwy pyłu są wszędzie. TŻ mnie dobija - wczoraj mu kazałam przeczytać instrukcję do fotelika, żeby wiedział co i jak kiedy będzie po mnie jechał do szpitala. A on na to - a to dziecka się na kolanach nie bierze ? |
|||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie o tym, że macie powera. a mi to się nic nie chce robić, więc chyba do porodu trochę czasu zostało...
I hope soIngrid nie wiem ale chyba powinnas się z tym udać do lekarza. Azzis dobrze, że się odezwałaś. Martwiłyśmy się. Napisz nam swój nr tel. I chyba oszalałaś z tym zwolnieniem!!!!!!!! Youyou daj znać jak pow wzizycie! |
|
|
|
#487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam...
![]() Cytat:
no i ta waga bardzo ładna, ja juz mam jakieś +10kg w 30tc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zobaczysz, przemęczycie się i na swoim będziecie już z dużym dzieciaczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Na początku też byłam przerażona, jak poczytałam koszmarne historie w necie... ![]() Miałam kurację dopochwową żeby wytępić to paskudztwo ale jeszcze nie sprawdzaliśmy czy poszło. Nie możemy panikować, dobrze ze wiemy że to mamy a z maluszkami będzie dobrze Cytat:
Najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze, a trzymam mocno kciuki oby reszta problemów została rozwiązana ![]() ![]() Cytat:
Z tym zwolnieniem to Twoja decyzja, ale ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowała, te parę tygodni chyba w pracy nikogo nie zbawią a zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Pola Inglesine
|
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra spadam do gina, dam znać wieczorem
|
#491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro porobie fotki ciuszków przy dziennym świetle bo teraz to już mi pomarańczowe ściany przekłamują kolory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A do mnie właśnie przyszła druga paczka Tym razem bodziaki Mój mąż to mnie chyba zakatrupi jak zobaczy tyle ubranek hehehe, ale co tam Nie chodze już po lumpkach to jakąś radość też muszę miec
|
|
|
#492 | ||
|
Zadomowienie
|
youyou - no to kciukaski zaciśnięte i czekamy na relację po
Cytat:
Cytat:
![]() Ach ci faceci Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-07 o 16:01 |
||
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, po tym sprzątaniu zasnęłam
![]() A na 18.00 do gina na kontrol - ciekawa jestem parametrów szyjki i wogóle wszystkiego.... papa
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmmm, może coś w tym jest, bo on najmłodszy nie jest ![]() i pewnie pamięta, że tak jego kumple te 20 lat temu swoje dzieci przewozili |
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny szalejecie... ledwo nadrobiłam
a tak w ogóle to melduje się grzecznie w kolejnej części.pysiamn- a próbowałaś syropu z cebuli? bomba witaminowo wzmacniająca. kapitalne na ból gardła i kaszel youyou- przy porodzie ważyłam dokładnie tyle samo Agape- prześliczna córuchna, też sobie takiej życzę i tak króciutkiego porodu. A ja byłam dziś u doktorka i..... tak jak podejrzewałam czop odszedł parę dni temu a szyjka mocno się skróciła. Także jestem na wylocie. Gin doszedł do wniosku że nie ma już sensu powstrzymywać natury bo to 36 tydzień i 21 grudnia mam się z walizami zgłosić do szpitala czyli jednak coś musi być z tą rodzinną tradycją wczesnych porodów... Ale jestem nakręcona, buźka mi się sama uśmiecha, już mi się strasznie tęskni żeby małą przytulić do serducha. |
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny napisałam do naszej Zeberki i wieści od niej są następujece, otóż...siedzi bez prądu i z nudów przespała większość dnia
prosi, żeby jej trochę prądu kurierem podesłać A ja lecem na ktg, pierwsze nasze Odezwę się wieczorekiem![]() za wszystkie wizyty
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
no bo juz sie zastanawiam co z ZEBERKA bo zawsze sie odzywala a tu cisza no ale dobrze ze to tylko brak pradu
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu dopiero 21 grudnia? Nie mogłabyś wcześniej? Byle tylko nie zostać w razie co na święta w szpitalu...
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Hihihi nie dosc ze maja podobna wage to jeszcze takie samo imie. Nasz synek to tez Krzysiu
YouYou, Lila teraz ja trzymam kciukiza wizyte ![]() Dzieki wszystkim za kciuki i dobre slowa Widze ze juz coraz bardziej zblizamy sie do rozpakowań, tu ktg, tu czopy odchodza, skurcze przepowiadajace.....juz teraz coraz wiecej takich info bedziemy czytac. Mi poki co nic nie jest, tzn ostatnio mam takie lekkie bole jak na @ ale gin powiedzial ze szyjka zamknieta i wszystko ok a te bole to nic strasznego.
|
|
|
|
#502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój to by napewno namalował koło jako głowę i kreski jako tułów , ręce i nogi ... no wiecie tak jak w przeczkolu sie rysuje no poza małym rozwarciem , krótką i miekką szyjką to innych objawów nie mam ![]() Cytat:
mnie te moje zmęczenie bardzo stresuje bo wkręcam sobie że poród tuż tuż ![]() Cytat:
a moze płakał z tego żeby mi samej smutno beczeć nie było ![]() trzymam kciukole Cytat:
Cytat:
zrobiłam sobie słabą kawę na obudzenie się
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Lila
![]() Camillina to napisz nam eska gdybys nagle musiala jechac do szpitala.No i oczywiscie czekamy na wiesci z rozpakowania ![]() Sweet dziekujemy za wiesci Zeberko kurier juz pedzi do Ciebie Ulcia ojoj teraz mam wyrzuty sumienia, ze napisalam o tych symptomach porodu
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-07 o 16:47 |
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wydrukowałam sobie listę z telefonami
i spakowałam do torby, nigdy nie wiadomo kiedy mnie weźmie jeju to już tylko miesiąc i to też chyba najpóźniej miesiąc
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory wmawaiałam sobie że dotrzymię do nowego roku a przecież nie wiem kiedy poród się zacznie najlepiej mieć pod uwagą dwie wersje wydarzeń
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Camillina - tu większość raczej zestresowana zbliżającym się porodem, a u Ciebie taka fajna reakcja
![]() Jak czop odszedł to chyba raczej będzie wcześniej niż 21 grudnia ![]() Sweet Delights - ![]() I czekamy na wieści wieczorkiem Wcale , ja się ze śmiechu nie mogłam uspokoić i aż się popłakałam, tż nie bardzo był zadowolony z mojej reakcji, ale co mi tamCytat:
najwyżej tż mi dowiezie następnego dnia
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
co do listy to ja tez musze sobie juz wydrukowac
bo nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
O rany ale naskrobałyscie....ja bawiłam się z Kubą...ale przysypialam i przysypiam
![]() Oczy mi sią zamykają chyba jest niskie ciśnienie czy coś ...ta pogoda ![]() Dziewczynki Lila, Youyou czekamy na dobre wieści i zaciskam ![]() Camillina o rany to może już przed Świętami mała będzie w prezencieeeee Dbaj o siebie i odpoczywaj teraz ile się da...regeneruj siły będa potrzebne ![]() Sweet ciekawe co tam na Ktg ...daj znać ...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-07 o 18:02 |
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty YouYou, Lila i Celka
![]() Camilina no to powodzenia w razie czego Sweet trzymam kciuki za pierwsze ktg |
|
|
|
#510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Posprzątane ledwo żyję
. Uprałam w końcu wózek, nie ma to jak domowe zapachy![]() Celka za wizytę. Mam nadzieję, że coś poradzą na te Twoje płytkiCytat:
ja bym na Twoim miejscu poszła na zwolnienieCytat:
daj znać koniecznie poCytat:
czekamy.Cytat:
i szybkiego rozwiązania![]() --------------- Teraz zasłużony odpoczynek . Zaraz wraca tż, taka jestem głodna a czekam na niego z obiadem Nie lubię jeść sama
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

bo tez chcieli cos od siebie dac
już schizy mam, i jakoś siętak martwie czy Mały się za mało nie rusza, czy szyjka mi się nie skraca

W krwiodawstie na pewno coś wymyślą
i pokaż im też wynik z płytkami
Mnie dopadło parę dni temu, już lepiej - polecam leżenie z nogami do góry, tak żeby był kąt prosty w biodrach i kolanach - mi pomagało. I gorący prysznic na obolałe miejsce. I żeby szybko puściło
Warstwy pyłu są wszędzie. TŻ mnie dobija - wczoraj mu kazałam przeczytać instrukcję do fotelika, żeby wiedział co i jak kiedy będzie po mnie jechał do szpitala. A on na to - a to dziecka się na kolanach nie bierze ?
Jeszcze dokładnie tydzień leżenia i brania leków, dziś kończy się 36 tydzień

. Uprałam w końcu wózek, nie ma to jak domowe zapachy
Nie lubię jeść sama