|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() Na skrzynkę nie mogę sobie pozwolić, bo nie mam balkonu. Na balkonie pozwoliłabym im robić sajgon i kopać tam ile wlezie. ![]() A doniczka w domu się nie sprawdza. Grzebią w niej jeszcze nim pojawią się pierwsze zielone nitki. Trawa nie ma szans wyjść nawet. No i doniczka lata po chałupie jak wściekła i tylko ziemię sprzątam. Poza tym taka kocia trawa wcale nie jest jedzona - kupiłam już dużą, nic z tego. Została zapacana łapą, tak że rosła poziomo.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-07 o 12:59 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15713154]ja miałam dla Maksia karuzele Tiny Lov, model Farma.
Dlaczego akurat ta? Śliczne kolory- żywe, ale nie jaskrawe. Muzyka miła dla ucha. Maskotki zdejmowane do prania. Teraz pewnie też bym właśnie taki model kupiła, i też używkę. Ale najprawdopodobniej dostanę karuzelkę od brata TŻ, po ich synku, który teraz ma 5 miesięcy. (choć- szczerze powiedziawszy, Tiny Love farma bardziej mi się podobała ). Jest to karuzelka Fisher Price Rainforest- fotka zapożyczona z Allegro. W Tiny Love podobało mi się, że te zabawki wiszą na takim przechylonym stelażu, czyli każda zabawka na innej wysokości, podobały mi się te "talerze" pod którymi wisiały maskotki, które to talerze mają od spodu takie czarno biała esy-floresy wymalowane- mocno przyciągają wzrok, podobało mi się, że na ramionach karuzelki takie kolorowe kółeczka plastikowe były, które fajnie szurały jak się karuzelka kręciła.[/QUOTE] dzięki. właśnie na taką się czaję (drugie zdjęcie). może się uda kupić niedrogo. małż generalnie krzywo patrzy na te zakupy, nie wiem czemu, bo w zabobony nie wierzy. ale tu mam argument, że mogę brzuszkowi włączać i dzidek się przyzwyczai do melodii
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() Jaki okropny dzieeeń.. Wszystko leci mi z rąk, jakaś taka roztargniona jestem.. Pochwale się Wam moim 18tygodniowym brzuszkiem
|
|
|
|
#1356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
jejku jaki malusi..ja jutro zaczynam 19 tydzień i mam juz niezłą piłke, musze zrobić zdjęcie to wkleje.
|
#1358 |
|
Organizatorka
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Ale urósł prawda ?już 58 kg ważymy i widzę ze mi strasznie boczki urosły.. Których nie cierrrpie.. I te moje biodro zaczyna znów mnie boleć ![]() A wogole to gdzie jest Dafreen ?
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
będę musiała
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ale faaaajny ![]() ps. u mnie dziś na obiad wygrała zdrowa wersja - warzywka na parze pod serową kołderką. walka z frytkami była wyrównana aż do końca
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Pearl, gratuluję synka
![]() Kardashi, coś już zaczyna być widać ![]() Mój kot jest za to maniakiem kaktusów, nie je całego, tylko szama nowo wyrośniętą odnóżkę. Odkąd mamy kota, kaktus nie powiększył się nawet o milimetr, a innych roślinek nie tyka ![]() Pisałyście wcześniej o porodówkach z zasłonkami itp. To ja się cieszę, że trafiłam do tego mojego szpitala, gdzie każda porodówka to osobny pokoik. Tutaj i tak było wszystko słychać co się dzieje obok w pokoju, nie wyobrażam sobie, być odgrodzonym tylko zasłonką i oglądać inne kobiety. A jak myślicie, kiedy warto pogadać z położną, jeśli się taką chce?
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
a jak to jest z tymi położnymi płatnymi?
![]() tzn. wybieram położną, która pracuje w "moim" szpitalu i dogaduję się z nią co do ceny, żeby mieć pewność, że będzie przy moim porodzie, tak? I wtedy, nawet jak jej akurat zmiana trafi, to ja i tak płacę, czy jak? ![]() A co jak zacznę rodzić, np o 8:00 rano, a ta położna akurat będzie po nocce...? Ja nie wiem czy chciałabym taka "niewypoczętą" położną przy porodzie. Same wątpliwości.... hmmm...Ale jak pomyślę, jak wredna i nieprzyjemna i niepomocna i...
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po to ide do szkoły rodzenia, bo tam beda 2 czy 3 położne.. i jak ktoraś bedzie ok to sobie ją wybiore
chce je poznać i wogole ![]() Więc pogadać trza.. ![]() O jeju jak mnie te biodro boli Coraz bardziej
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Lea, no właśnie nie wiem jak to jest, bo w pierwszej ciąży takiej nie miałam. W sumie najpierw trafiłam na wmiarę fajną babeczkę, ale sam poród odbierała już jakaś inna i tamta mi się nie podobała. Mam jedną upatrzoną położną, bardzo zachwalaną i prowadzi SR, ale ja na nią nie będę chodzić ze względu na naszą przeprowadzkę. Tylko właśnie nie wiem, kiedy zabrać się, za taką pierwszą wstępną rozmowę, czy już, czy może jeszcze poczekać. Nie mam pojęcia jak to w praktyce wygląda, bo co jeśli rodzą akurat ze dwie ablo trzy na raz?
To z Maksiem dosyć długo się męczyłaś, tyle godzin.
|
#1366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo o tym też nie pomyślałam- co jeśli jest kilka porodów jednocześnie... Pytań coraz więcej- żadnej odpowiedzi. ![]() EDIT: ale tu cisza... zaraz pomykam do domu, więc pa,pa,pa... Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-12-07 o 16:25 |
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Puma-a gdzie rodziłaś? z tego co ja się orientuję to np. na Polnej nie ma już czegoś takiego jak własna położna.Możesz jedynie pogadać z tą,na którą akurat trafisz na dyżurze czy mogłaby Ci "pomóc" za odpowiednią opłatą
|
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzy światy macie ze swoimi kocurami
![]() Zgrabny brzusio ![]() Też się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu ![]() Ja co do tematu położnych to "czarna masa" w ogóle nie wiem o co kaman i jakie możliwości są u mnie Tak jak kardashi mam nadzieję się wszystkiego na szkole rodzenia dowiedzieć ![]() No to i ja postanowiłam zrobić premierę mojego brzuszka ![]() Oto on w 18 tygodniu
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
AnnLee, ja rodziłam na Lutyckiej, ale nie miałam swojej położnej. Teraz chcę się dowiedzieć co i jak. Pogadam w poniedziałek za tydzień z moim ginem, bo on tam pracuje. Stwierdziliśmy z Tżtem, że najpierw pogadamy z położną jak to wygląda i może się zdecydujemy. A na Polnej to bym nie urodziła, nawet jakby mi zapłacili
A ty będziesz rodzić w poznaniu, tak? wiesz już w którym szpitalu?Yolanda, śliczny brzusio
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
no to podpytaj i napisz jak to tam wygląda
ja rodziłam na Polnej i zamierzam tym razem również ![]() szału nie było,ale źle też nie-przyjemny pokój,personel mógłby być milszy,ale ... ogólnie ok mój gin tam pracuje,więc na pewno będę tam-chyba,że mnie wyrzucą ![]() zależy mi tylko nad dobrą opieką dla maleństwa a tam jest najlepsza aparatura i najlepsi fachowcy,i jesli coś idzie nie tak to i tak przywożą na Polną... śliczne brzuszki macie dziewczyny Edytowane przez annLee Czas edycji: 2009-12-07 o 17:28 |
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale maluni...
Mój to jak słoniowy, przy Tobie. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15714828]a jak to jest z tymi położnymi płatnymi? ![]() tzn. wybieram położną, która pracuje w "moim" szpitalu i dogaduję się z nią co do ceny, żeby mieć pewność, że będzie przy moim porodzie, tak? I wtedy, nawet jak jej akurat zmiana trafi, to ja i tak płacę, czy jak? ![]() A co jak zacznę rodzić, np o 8:00 rano, a ta położna akurat będzie po nocce...? Ja nie wiem czy chciałabym taka "niewypoczętą" położną przy porodzie. Same wątpliwości.... hmmm...[/QUOTE] Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale wiem jak jest w Gliwicach, w jednym szpitalu, gdzie pół roku temu rodziła znajoma, z taką właśnie swoją położną... Laska wybrała sobie położną i poszła z mężem do niej do szpitala pogadać. Trafiła na oddziałową i spytała czy można. Oddziałowa stwierdziła, że owszem, ale że nie płaci się położnej, że chcieli to uciąć, bo to jest be i teraz płaci się do kasy szpitala za tę konkretną i ona ma wtedy dyżur i szpital jej płaci za ten dyżur. Zapłacili. Poszli powiedzieć położnej, a ona im na to, że jej nie interesuje co na to szpital i podała swoją taksę. Zapłacili drugi raz. Nie wiem ile do kasy szpitala, ale tej pani 2 tys. I wtedy taka położna owszem, jest dostępna na tel. Nawet jak jest po zmianie i po dyżurze, na którym rodziła inna babka. Nawet jak jest na nogach 48h. ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Toż do cholery ona tam od tego jest, żeby pomóc.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-07 o 19:17 |
|
|
|
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no za taką kwotę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Daf ma się dobrze. Za parę dni uwolni się od natłoku zajęć i wróci do nas.
|
|
|
|
#1374 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1571054 4]
mmm, też uwielbiam wszelkie zupy... a lubczyk polecam zasiać w doniczce, świeże liście są obłędne, my dodajemy je nawet do sałatek, mięsa, zup, marynat, gdzie tylko chcemy. majeranek do grzybowej, a to ja szczerze mówiąc pierwsze słyszę. ciekawe. za to kminku nie cierpię całym sercem, więc do ogórowej nie daję w ogóle, a do kapuśniaku tyci tyci ![]() Ty normalnie kobieta renesansu jesteś [/QUOTE]No to machnij majeranku do grzybowej, polecam A propos kobiety renesansu, znasz powiedzenie: tańczy, śpiewa i maluje, daje d... i gotuje? Cytat:
Na usg idę 3 dni po Tobie, wrrrr. Pypcia dostanę ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15711158] 5. wańka wstańka pod choinkę dla 5-miesięcznego chrześniaka TŻ-ta[/QUOTE] Aaaaale czad! Też miałam wańkę-wstańkę, uwielbiałam ją! Cytat:
Ale milutki brzusio, widać go widać ![]() No właśnie, to samo pomyślałam, gdzie Dafreen się podziewa? W pracy przeżyłam, wyobraźcie sobie, że mam dzieciaki - monstra |
|||
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja dziś pierwszy dzień po pracy okropnie zmęczona... No i teraz na wątku jeszcze zaległości muszę nadrabiać Wczoraj jak się już położyłam spać moja dzidzia drapnęła do mnie I znów sobie przypomniałam jakie to cudowne uczucie Miłego wieczorka laseczki |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15714828]a jak to jest z tymi położnymi płatnymi?
![]() [/QUOTE] Kumpela rodziła w tym roku, położną miała sobie z polecenia. Z tego co wiem, to kosztowała ją jakieś 500 zł. Była z niej zadowolona i może ja też skorzystam z tej Pani. Chociaż, może najpierw pogadam z moją klientką, która ma znajome na porodówce i pracuje w szpitalu Przy pierwszym porodzie nie miałam takowej ![]() Cytat:
O matko kochana ![]() Byłam z Łukim u kardiologa. Ma mocną arytmię serca. Musimy zrobić echo, a później będzie pod opieką i kontrolą poradni dziecięcej ...ale nie mamy się martwic, bo to może być spowodowane okresem dojrzewania. Syn już kiedyś miał robione echo i wyszło wszystko ok, mam nadzieję, że teraz też tak będzie Trochę się jednak martwię
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15722456]
W pracy przeżyłam, wyobraźcie sobie, że mam dzieciaki - monstra No to super. ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
żeby było właśnie ok. Znam parę osób, które miały, a potem im minęło. Może Twoje dziecię też z tego "wyrośnie". ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to widziałyście już gdzieś, ale mnie się baaardzo podobają http://www.squidoo.com/baby-shower-diaper-cakes http://www.plan-the-perfect-baby-sho...aper-cake.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-07 o 20:12 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Walnęłam parę fotek i widzę, że dużo zależy od przypadku. Jak stanę, tak wychodzi.
Co zdjęcie to inny brzuch. ![]() Najbardziej rzeczywiste wstawiam... |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pierdziu, tylko ja wyglądam jakbym była w 7 miesiącu ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

). ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?

w ogóle nie wiem o co kaman i jakie możliwości są u mnie
No ale nie prezenty najważniejsze
żeby było właśnie ok.