Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 16:51   #211
jolkajp
Rozeznanie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Zgadza się , dlatego warto pomyśleć o mieszkaniu i stałej pracy wcześnie - taka moja opinia. A nie liczyć że po ślubie "się ułoży".
z tym,że o umowe o prace cieżko,bo nasi cudowni pracodawcy młodym ludziom propoponują umowe na zlecenie i tak przeciągają te zlecenia. i weź tu się ustatkuj....
Stary 2009-12-07, 16:55   #212
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Honolinka bardzo się ciesze że udaje się Wam załatwic wszystko w terminie !!

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Do ślubu pozostało 544 dni !!!!!!!

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:00   #213
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
z tym,że o umowe o prace cieżko,bo nasi cudowni pracodawcy młodym ludziom propoponują umowe na zlecenie i tak przeciągają te zlecenia. i weź tu się ustatkuj....
To też niestety prawda my mieliśmy to szczęście że Tż zaraz po studiach dostał dobrą pracę i póki co firma się bez niego nie obejdzie a i tak mieliśmy małe wątpliwości przy kredycie - czy nam dadzą (bo kawaler bez rodziny mieszkający z rodzicami to nie dobry klient dla banku)

Co do "zagranicy" to zarówno znajomi w anglii jak i Ci w szkocji czy irlandi narzekają że teraz to się bardzo u nich pogorszyło bo to co zarobią to na utrzymanie tam wydadzą ...

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-07 o 17:02
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:02   #214
T'ai
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam.
Właśnie byliśmy u księdza. Godzina 16.00 6 lutego. Super. Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół. Faaajnie jest.
Po obrączki śmigamy jutro.[/QUOTE]

z jednej strony fajnie masz, wreszcie uczucie że przygotowania idą pełną parą

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie.
Podobnie jest z pracą w wieku 24 lat najlepiej mieć 10 lat stazu, wyższe wykształcenie ...
ja mam 24 ale doświadczenie na razie 4 lata

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
może niekoniecznie aż tyle? póki co zanim razem zamieszkamy to minie jeszcze minimum 2lata (o ile data ślubu jest realna do realizacji?) bo bez ślubu nie ma mowy o zamieszkaniu razem, w tym czasie on cały czas pracuje tam gdzie pracuje a ja mam nadzieję we wrześniu znależc stałą pracę (niestety dopiero we wrześniu) a za te 2 lata zobaczymy ile będzie oszczędności? i potem planujemy wyjechac zagranicę (plany były już w tamtym roku ale on studiował, teraz ja studiuję i najpierw te sprawy trzeba zamknąc)
co do kasy to wcześniej chyba w starym wątku jeszcze pisałam o naszym zdaniu na temat wesela, że chcemy tylko małe przyjęcie. Bo nie po to on haruje w ciężkich warunkach po 12h żeby wszystko przehulac potem w jedną noc. On pracuje na nasz dom. I jeśli rodzice chcą nam pomóc to niech zgodzą się na nasze warunki i dołożą do mieszkania a nie na bal
no tak realnie starałam się policzyć, za 10 lat to by było 180 tysięcy czyli tylko na samo mieszkanie, no chyba że jakieś malutkie chcecie 40-50 metrów

my myślimy że nazbieramy tak 10-15 tysięcy + może z 10 z wesela
i to będzie tylko na remont chyba
może to nie jest dużo ale nie zamierzam sobie odmawiać przyjemności i szczędzić na maxa, zwłaszcza póki jeszcze mieszkam u rodziców
a na mieszkanie weźmie się kredyt

ale wiadomo każda z nas ma tam inne myślenie, plany i wyobrażenie o życiu
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:03   #215
MiciaKicia
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam.
Właśnie byliśmy u księdza. Godzina 16.00 6 lutego. Super. Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół. Faaajnie jest.
jejku ale Ci zazdroszcze i ciesze sie Twoim sczzesciem pokazesz nam obraczki? u zdjecia ze slubu koniecznie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:11   #216
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Laski,wszystko pokażę! Właśnie myślę nad zaproszeniami. Szukam ciekawych na allegro
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:18   #217
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:

a ile sobie życzy za usługę ten fotograf?
2100zł ale myśle ze może uda sie coś opuścić z ceny bo to siostra mojej kolezanki z grupy w środe jedae na spotkanie to wtedy zapytam

Cytat:
Ty się nie nabijaj tylko kochana ćwicz ochronę krocza bo jak na mnie ta plaga spadnie to będę szukać położnej z taką umiejętnością
co do ochrony krocza to nie mam chyba lepszej nauczycielki!! od początku uczyłam sie odbierać porody z ochroną, nacinanie to u niej ostateczna ostatecznośc, często na mnie nawet krzyczy : chroń te krocze!!!!!!!!!! a ja zlana potem ale chronie-staram sie, zreszta to ona rozkreciła w tej klinice ochronę, bo w niektórych szpitalach nacinanie to niestety rutyna

super jak tylko bedziesz miała cos to ślij tu zaraz nam
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę

Edytowane przez 87_meg
Czas edycji: 2009-12-07 o 17:21
87_meg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:21   #218
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

T'ai 40m to dla nas "wypas" u mnie w mieście taki metraż kosztuje 130tys., jakbyśmy mieli to swoje 40m to byśmy byli mega szczęśliwi
nie chcemy dużego mieszkania, nawet gdybyśmy budowali dom to malutki 70m

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2009-12-07 o 17:26
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:21   #219
dottta
Zakorzenienie

Ktoś się pytał jaką mamy sypialnie Łóżko mamt takie jak na zdjęciu tylko w kolorze orzech (Toskania chyba), szafa jest inna bo na zamówienie robiona (do zabudowy) ale w tym samym kolorze, do tego słupek i półka wisząca (jeszcze nie zawisła) i chcemy komodę dokupić.
Stary 2009-12-07, 17:23   #220
87_meg
Wtajemniczenie

no to sobie zrobiłam nastrój z pokoju... uuuuu tylko tż tu brakuje

piękniusia choineczka drobineczka na stoliczku ohhhh
a drugi świecznik na oknie sie już świeci.. teraz moze w końcu doczytam tą ksiażke
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę
Stary 2009-12-07, 17:24   #221
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87_meg Pokaż wiadomość
co do ochrony krocza to nie mam chyba lepszej nauczycielki!! od początku uczyłam sie odbierać porody z ochroną, nacinanie to u niej ostateczna ostatecznośc, często na mnie nawet krzyczy : chroń te krocze!!!!!!!!!! a ja zlana potem ale chronie-staram sie, zreszta to ona rozkreciła w tej klinice ochronę, bo w niektórych szpitalach nacinanie to niestety rutyna
niech w końcu się coś zmieni w tej służbie zdrowia, u mnie w szpitalu nacinanie to norma

Cytat:
T'ai 40m to dla nas "wypas" u mnie w mieście taki metraż kosztuje 130tys.
też myśleliśmy o 2 pokojach na początek ale potem stwierdziliśmy że to jednak będzie problem jeśli chcemy dziecko
ajjjj to wszystko takie skomplikowane
Stary 2009-12-07, 17:25   #222
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana z nieba mi spadasz Ja co prawda ciąże za parę lat planuję ale ochrona krocza to dla mnie ważny element! Co to za szpital?? U nas dużo rzeczy jest rutyną niestety a rozporządzenia WHO leżą odłogiem Ja mam w ogóle całą grupkę znajomych którą uświadamiam w tym względzie że istnieje coś takiego jak ochrona krocza i że mają do tego prawo!! Wiele kobiet żyje w przeświadczeniu (ugruntowanym przez położne starej daty) że bez nacinania się nie da bo.... i tu padają koszmarne historię

Ja już teraz szukam szpitala i położnej - Tż wie ze jak chce dziecka to trzeba będzie zabulić ...

T'ai - my mamy na razie dwa, jak sie rodzina powiększy to sie większego poszuka a to sprzeda lub wynajmie.

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-07 o 17:28
Stary 2009-12-07, 17:29   #223
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś się pytał jaką mamy sypialnie Łóżko mamt takie jak na zdjęciu tylko w kolorze orzech (Toskania chyba), szafa jest inna bo na zamówienie robiona (do zabudowy) ale w tym samym kolorze, do tego słupek i półka wisząca (jeszcze nie zawisła) i chcemy komodę dokupić.

ładnie ładnie... dużo macie miejsca na tym łóżkujest co robić : cojest:

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Kochana z nieba mi spadasz Ja co prawda ciąże za parę lat planuję ale ochrona krocza to dla mnie ważny element! Co to za szpital?? U nas dużo rzeczy jest rutyną niestety a rozporządzenia WHO leżą odłogiem Ja mam w ogóle całą grupkę znajomych którą uświadamiam w tym względzie że istnieje coś takiego jak ochrona krocza i że mają do tego prawo!! Wiele kobiet żyje w przeświadczeniu (ugruntowanym przez położne starej daty) że bez nacinania się nie da bo.... i tu padają koszmarne historię
wiesz ile rzeczy bym mogła opowiedzieć co do rutyny i zabobonów i innych dziwnych musiałybyśmy sie spotkać pare razy.. łacznie na czele z tym ze kiedys przyszłam babka dojrzała wiekem na izbe przyjeć, okazało sie ze jest w ciązy- a ona nie mozliwe przeciez zamykałam oczy:hahah a: histroii jest od groma mnie sie mózg prostuje. choć juz teraz staram sie żyć z ciemnotą ludzi a szczególnie starszych roczników..
a co o kliniki to moze słyszałaś- ul. łubinowa na ochojcu, tam na osiedlu manhatan
Stary 2009-12-07, 17:32   #224
bambusiek
Zakorzenienie

Dobry wieczór kobietki kochane

Cytat:
Sypialnie jakie znalazłam. Fajne takie duże łoża. Ja skłąniam sie raczej do kolorów w brąz,beż,wiklinowy i pomarańcz. ale ściągnęłam to co ładne. Tylko te łoża tyle zajmują.... chyba zaczne mysec o narozniku....
Mi się podoba wszystko co wrzuciłaś Duuuże łóżko jest super

My będziemy mieć pokój dzienno-sypialny przedzielony jakimś przedzielaczem Mało miejsca, ale damy radę.

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15705964]A ja się pogodziłam z tatem.
No i zmieniona jest data.
Proszę o zmianę w kalendarzu na 6 luty 2010[/QUOTE]

Super, że tak się ułożyło Toż to już Również cieszę się twoim ślubem...jak wirtualna siostra

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15707284]87_meg obrączki chcemy klasyczne,bo takie według nas są najładniejsze,a kiecka to mniej więcej wiem,jaką chcę.[/QUOTE]

Oczywiście musisz się pochwalić Z obrączkami to podzielam zdanie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
A co dostałyście od Mikołaja - ja torebkę czarną, dużą, taką workową, ale fajną
Czekoladę, duże opakowanie chałwy (od B.) i różne łakocie (z pracy, bo u nas się przynosi każdemu drobny upominek), a do tego ślicznego łabędzia z jakiegoś tworzywa

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Bo my to jesteśmy jak jedna wielka rodzina

Mój Grzesio już jest w szpitalu na oddziale. Trochę się naczekał aż go przyjęli, ale już jest. Testy robią cały tydzień, więc pewnie wyjdzie w poniedziałek dopiero,a le to sie wszystkiego dowiem jak do niego pojadę. Tylko na informacji Pani powiedziała,że jest zakaz odwiedzin, więc trzeba bedzie się spotykać potajemnie hehe.
No pewnie, że rodzina...siostrzyczko:cm ok:

No szkoda, że tak Twojego Grzesia odizolowali, ale za tydzień już będziecie się mogli spotykać na żywo. No i będzie wiadomo co z jego zdrowiem

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
kolczyki w zalaczniku mam je wlasnie na sobie
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie:
Jak myślicie wypada napisać maila do proboszcza, gdzie chcemy brać ślub Bo kancelaria jest tam czynna tylko po mszy, ale kilka razy próbowałam tam dzwonić i zonk, nikt nie odbiera, a w tygodniu nie bardzo jest kiedy tam zajechać... Proszę o odp
Moim zdaniem lepiej przejść się osobiście w miarę możliwości, ale jak już poradzono umówić się meilowo. A księża są raczej chyba otwarci na taką drogę komunikacji, skoro podają adres...

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
bee dopiero po 20,ech...trzymcie kciuki za moj referat, kobitki!

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
no musze ja poszukac czy w ogole jeszcze na wizaz wchodzi
Też raz patrzyłam czy wogóle udziela się jeszcze na wizażu, jak przeglądałam jej fotki w sukni ślubnej
----------------------------------------------------------
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:33   #225
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai - my mamy na razie dwa, jak sie rodzina powiększy to sie większego poszuka a to sprzeda lub wynajmie.
no jakby to było 5-10 lat to też bym tak zrobiła, ale podejrzewam coś że zacznę starać się zaraz po ślubie żeby wyrobić się przed 30-stką
Stary 2009-12-07, 17:36   #226
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie ładnie... dużo macie miejsca na tym łóżkujest co robić : cojest:

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

wiesz ile rzeczy bym mogła opowiedzieć co do rutyny i zabobonów i innych dziwnych musiałybyśmy sie spotkać pare razy.. łacznie na czele z tym ze kiedys przyszłam babka dojrzała wiekem na izbe przyjeć, okazało sie ze jest w ciązy- a ona nie mozliwe przeciez zamykałam oczy:hahah a: histroii jest od groma mnie sie mózg prostuje. choć juz teraz staram sie żyć z ciemnotą ludzi a szczególnie starszych roczników..
a co o kliniki to moze słyszałaś- ul. łubinowa na ochojcu, tam na osiedlu manhatan
To jest mój faworyt na poród!! Tylko słyszałam że aby sie tam dostać to trzeba prywatnie chodzić na wizyty do tamtejszych lekarzy Znajoma tam cesarkę miała i bardzo chwaliła. Ja jednak jestem za porodem SN Teraz w sumie innego szpitala nie biorę pod uwagę. Kiedyś myślałam o Izbie porodowej w Lędzinach ale ją zamknęli podobno. Dla mnie wogóle porody a głownie prawa pacjętek to temat rzeka jestem czasem w szoku jak kobiety (często młode, w moim wieku) nie mają pojęcia o swoich prawach i swoim ciele na szczescie skutecznie z tym walczę kiedyś już pisałam Wam, ze Tż sie ze mnie śmieje że jak zacznę rodzic to mnie nigdzie nie przyjmą bo przyjadę z całą rozpiską na co sie nie zgadzam i że będę sie z nimi sądzić ale poważnie to chyba opłacę sobie położną bo inaczej nie widzę tego

Co do łóżka jest fajne, ale podstawa to dobry materac I tak Tż śpi prawie na mnie wiec 140 by nam wystarczyło

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
no jakby to było 5-10 lat to też bym tak zrobiła, ale podejrzewam coś że zacznę starać się zaraz po ślubie żeby wyrobić się przed 30-stką
Też chcę przed 30stką... Ale liczę ze ze 2 lata dziecko może spokojnie u nas w sypialni byc.
Stary 2009-12-07, 17:36   #227
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

pewnie ze na początek 2 pokoje wytarczą (zresztą jak dla mnie nie tylko na początek) ale to oczywiście wszystko zależy ile kto planuje miec dzieci itd. My 1 góra 2 więc nawet przy dwójce to nim to drugie się urodzi to przez ten czas można poszukac większego mieszkania ewentualnie. A póki dzieci małe i nie chodzą do szkoły to nie uważam żeby była taka potrzeba. Ja całe życie mieszkałam w 4 os. na niecalych 40m i nikomu to nie przeszkadzało. W życiu nie miałam swojego pokoju dopiero teraz jak się siostra wyprowadziła. Mój Tż mieszka w domu jednorodzinnym ale też niewielkim i też było ich w domu 7 osób. To zależy kto do czego jest przyzwyczajony

zmykam do tego szpitala teraz bo mialam isc wczesniej ale mama poszla (w szpitalu pozwalaja na odwiedziny tylko po 1 osobie wiec teraz ja lece na wymiane)

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2009-12-07 o 17:40
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:40   #228
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze na początek 2 pokoje wytarczą (zresztą jak dla mnie nie tylko na początek) ale to oczywiście wszystko zależy ile kto planuje miec dzieci itd. My 1 góra 2 więc nawet przy dwójce to nim to drugie się urodzi to przez ten czas można poszukac większego mieszkania ewentualnie. A póki dzieci małe i nie chodzą do szkoły to nie uważam żeby była taka potrzeba. Ja całe życie mieszkałam w 4 os. na niecalych 40m i nikomu to nie przeszkadzało. W życiu nie miałam swojego pokoju dopiero teraz jak się siostra wyprowadziła. Mój Tż mieszka w domu jednorodzinnym ale też niewielkim i też było ich w domu 7 osób. To zależy kto do czego jest przyzwyczajony
u mnie było podobnie, ale teraz jak mam sypialnie to nie chcę z tego rezygnować a liczymy z Tż ze biznes się rozkręci i stać nas będzie na większe lub dom. A jak nie to w najgorszym przypadku zamienimy sie z tesciami (mają 3 pokoje).
Stary 2009-12-07, 17:46   #229
T'ai
Zakorzenienie

to można powiedzieć że u mnie luksus, wcześniej miałam pokój z siostrą a od 5 lat mam swój tylko dla siebie
teraz siostra studiuje więc w trójkę tylko mieszkamy na 89 metrach (z kotem jeszcze )
Dottta ja właśnie z myślą o tej sypialni , to dla nas bardzo ważne żeby mieć ją dla siebie całą , to ma być takie wyjątkowe miejsce tylko dla nas i na pewno jej sobie nie odżałuję
Stary 2009-12-07, 17:50   #230
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
to można powiedzieć że u mnie luksus, wcześniej miałam pokój z siostrą a od 5 lat mam swój tylko dla siebie
teraz siostra studiuje więc w trójkę tylko mieszkamy na 89 metrach (z kotem jeszcze )
Dottta ja właśnie z myślą o tej sypialni , to dla nas bardzo ważne żeby mieć ją dla siebie całą , to ma być takie wyjątkowe miejsce tylko dla nas i na pewno jej sobie nie odżałuję
Właśnie dlatego u mnie o dziecku póki co mowy nie ma bo ze dwa lata mogło by być u nas w sypialni (mamy miejsce na łóżeczko wyodrębnione) a później lipa a póki co nie stać nas na zmianę
Stary 2009-12-07, 17:52   #231
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest mój faworyt na poród!! Tylko słyszałam że aby sie tam dostać to trzeba prywatnie chodzić na wizyty do tamtejszych lekarzy Znajoma tam cesarkę miała i bardzo chwaliła. Ja jednak jestem za porodem SN Teraz w sumie innego szpitala nie biorę pod uwagę. Kiedyś myślałam o Izbie porodowej w Lędzinach ale ją zamknęli podobno. Dla mnie wogóle porody a głownie prawa pacjętek to temat rzeka jestem czasem w szoku jak kobiety (często młode, w moim wieku) nie mają pojęcia o swoich prawach i swoim ciele na szczescie skutecznie z tym walczę kiedyś już pisałam Wam, ze Tż sie ze mnie śmieje że jak zacznę rodzic to mnie nigdzie nie przyjmą bo przyjadę z całą rozpiską na co sie nie zgadzam i że będę sie z nimi sądzić ale poważnie to chyba opłacę sobie położną bo inaczej nie widzę tego

Co do łóżka jest fajne, ale podstawa to dobry materac I tak Tż śpi prawie na mnie wiec 140 by nam wystarczyło

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Też chcę przed 30stką... Ale liczę ze ze 2 lata dziecko może spokojnie u nas w sypialni byc.
to jest przerażające ja mam przynajmniej za cel postawione to że bede dosc rewolucyjna w swoim zawodzie i otwarta na rozwój bo poprostu mnie to pasjonuje.. Łubinowa jest dobra jesli chodzi o porody pracują tam dobre połozne a one sa najwazniejsze . mam jeszcze nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci rozwinie sie dobre zaplecze dla noworodków a chodzi mi konkretnie o ciezkie przypadki. póki co jakbym teraz zaszła w ciąze to tam bym rodziła.
no i żeby tam rodzić trzeba uczeszczac do lekarzy prywatnie tych dwóch którzy tam przyjmuja 200zł wizyta
Stary 2009-12-07, 17:56   #232
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
to jest przerażające ja mam przynajmniej za cel postawione to że bede dosc rewolucyjna w swoim zawodzie i otwarta na rozwój bo poprostu mnie to pasjonuje.. Łubinowa jest dobra jesli chodzi o porody pracują tam dobre połozne a one sa najwazniejsze . mam jeszcze nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci rozwinie sie dobre zaplecze dla noworodków a chodzi mi konkretnie o ciezkie przypadki. póki co jakbym teraz zaszła w ciąze to tam bym rodziła.
no i żeby tam rodzić trzeba uczeszczac do lekarzy prywatnie tych dwóch którzy tam przyjmuja 200zł wizyta
no właśnie tak słyszałam Ty się dziewczyno szkol szybciutko bo ja chcę taka postępową położną bo mój biedny Tż juz ma wizję że będzie musiał wziąć szybki kurs akuszerski i stać miedzy moimi nogami i sprawdzać czy mi tam nic "niedobrego" nie działają
Stary 2009-12-07, 17:59   #233
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie tak słyszałam Ty się dziewczyno szkol szybciutko bo ja chcę taka postępową położną bo mój biedny Tż juz ma wizję że będzie musiał wziąć szybki kurs akuszerski i stać miedzy moimi nogami i sprawdzać czy mi tam nic "niedobrego" nie działają
udana jesteś mam zamiar się szkolic jak najbardziej takze w przyszłości zapraszam |:P a TŻ nie posyłaj na kurs bo sie zniechęci do wszystkiego i lepiej zeby stał sobie przy Twojej głowie
Stary 2009-12-07, 17:59   #234
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiem wiem ale sosnowiec dąbrowa czy tychy zaczynają być noclegownią katowic i ceny od tamtego roku podskoczyły strasznie w górę
nie wiem jak w kato ale w tychach jest strasznie drogo jeśli chodzi o mieszkania

Cytat:
Epidemia ciąż zapanowała?? Tylko nie zarażać
hehe u mnie w pracy chyba jest

aj... jak fajnie

87_meg pisałaś o KiMie. z tego co wiem, to już ciężko z terminem na 2011.. mnie się tam podoba
ale widziałam w formularzu, że masz Elizę - no chyba, że się jeszcze zastanawiacie nad tym

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:02   #235
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

87_meg pisałaś o KiMie. z tego co wiem, to już ciężko z terminem na 2011.. mnie się tam podoba
ale widziałam w formularzu, że masz Elizę - no chyba, że się jeszcze zastanawiacie nad tym
tak wiem wiem jak rezerwowaliśmy sale to własnie zastanawialismy sie nad kim albo eliza ale ostatecznie zdecydowalismy sie na 2 opcje bo znajomi teraz mieli i wiele osób nam polecało bo byli tam na weselach.
kim ma straszne terminy...a która sale macie ta na dole czy u góry?
Stary 2009-12-07, 18:03   #236
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
udana jesteś mam zamiar się szkolic jak najbardziej takze w przyszłości zapraszam |:P a TŻ nie posyłaj na kurs bo sie zniechęci do wszystkiego i lepiej zeby stał sobie przy Twojej głowie
On ma ze mną ciężko i że posiadanie dzieci to głównie jego pomysł to niech trochę pocierpi po za tym ja juz mu ze szczegółami wszystko opowiadam i filmiki pokazuję
Stary 2009-12-07, 18:07   #237
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
On ma ze mną ciężko i że posiadanie dzieci to głównie jego pomysł to niech trochę pocierpi po za tym ja juz mu ze szczegółami wszystko opowiadam i filmiki pokazuję
uwierz mi ze to nie ma nic do rzeczywistości.. ja jak widziałam swój pierwszy poród to miałam takie napiecie ze szok mało tego ze płakałam to jeszcze parłam razem z pacjentką a potem sama wygladałam jak w ciązy dodatkowo to co dzieje ze tam na dole... hahaha no ja osobiscie nie chciałabym zeby zagladał tam mój tż
Stary 2009-12-07, 18:15   #238
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
uwierz mi ze to nie ma nic do rzeczywistości.. ja jak widziałam swój pierwszy poród to miałam takie napiecie ze szok mało tego ze płakałam to jeszcze parłam razem z pacjentką a potem sama wygladałam jak w ciązy dodatkowo to co dzieje ze tam na dole... hahaha no ja osobiscie nie chciałabym zeby zagladał tam mój tż
Przypuszczam że na żywo to jeszcze emocje dochodzą i w ogóle ale jeśli położnej dobrej nie znajdę to wyjścia nie będzie
Stary 2009-12-07, 18:16   #239
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od stycznia będę mieć na stałe

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hehe u mnie w pracy chyba jest
U mnie też Dwie są w wersji podwójnej A reszta (dwie niedzieciate w tym ja) ustaliłyśmy sobiekolejkę na za 2 lata
--------------------------------------------------------
Teraz oglądam "Brzydulę" a za godzinę lecę na Mszę, a potem na kawę z okazji chrztu, na którym byłam wczoraj.

Wczoraj byłam foszasta, za ten sobotni wyskok B., ale trochę za daleko zabrnęła wymiana zdań i było baardzo nieprzyjemnie (pominę szczegóły, bo były dramatyczne). Wieczorem poszliśmy na pizzę i piwo, daliśmy sobie mikolajkowe drobiazgi i się pogodziliśmy

W sobotę byliśmy szukać dla mnie prezentu od Gwiazdora i wybraliśmy, ale nie mieliśmy tyle kasy, więc B. miał iść później (wczoraj). Potem mi powiedział, że nie był (bo ), a jak przechodziłam koło sklepu zobaczyłam że już nie ma tego czegoś... Powiedziałam mu, że nie ma, a on, że szkoda itd itp. A potem, po kilku godzinach powiedział, że on to kupił

A do końca tygodnia mam rozplanowane wszystkie wieczory...
Jutro jadę po pracy do Poznania na spotkanie z Szymonem Hołownią
W środę próba
W czwartek idziemy do księdza w odwiedziny
W piątek mam bliskie spotkanie ze skalpelem

Kurcze, na nic nie mam czasu....
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:19   #240
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypuszczam że na żywo to jeszcze emocje dochodzą i w ogóle ale jeśli położnej dobrej nie znajdę to wyjścia nie będzie
: hahaha::c ojest:

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

A do końca tygodnia mam rozplanowane wszystkie wieczory...
Jutro jadę po pracy do Poznania na spotkanie z Szymonem Hołownią
W środę próba
W czwartek idziemy do księdza w odwiedziny
W piątek mam bliskie spotkanie ze skalpelem

Kurcze, na nic nie mam czasu....
z hołownią powiadasz a co masz z nim do obgaania??
jakim skalpelem, co Ci będą robić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości