|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
z tym,że o umowe o prace cieżko,bo nasi cudowni pracodawcy młodym ludziom propoponują umowe na zlecenie i tak przeciągają te zlecenia. i weź tu się ustatkuj....
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Honolinka bardzo się ciesze że udaje się Wam załatwic wszystko w terminie !!
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Do ślubu pozostało 544 dni !!!!!!!
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy to szczęście że Tż zaraz po studiach dostał dobrą pracę i póki co firma się bez niego nie obejdzie a i tak mieliśmy małe wątpliwości przy kredycie - czy nam dadzą (bo kawaler bez rodziny mieszkający z rodzicami to nie dobry klient dla banku) ![]() Co do "zagranicy" to zarówno znajomi w anglii jak i Ci w szkocji czy irlandi narzekają że teraz to się bardzo u nich pogorszyło bo to co zarobią to na utrzymanie tam wydadzą ... Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-12-07 o 17:02 |
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam
.Właśnie byliśmy u księdza . Godzina 16.00 6 lutego . Super . Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół . Faaajnie jest .Po obrączki śmigamy jutro .[/QUOTE]z jednej strony fajnie masz, wreszcie uczucie że przygotowania idą pełną parą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my myślimy że nazbieramy tak 10-15 tysięcy + może z 10 z wesela i to będzie tylko na remont chyba może to nie jest dużo ale nie zamierzam sobie odmawiać przyjemności i szczędzić na maxa, zwłaszcza póki jeszcze mieszkam u rodziców ![]() a na mieszkanie weźmie się kredyt ![]() ale wiadomo każda z nas ma tam inne myślenie, plany i wyobrażenie o życiu |
||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam
.Właśnie byliśmy u księdza . Godzina 16.00 6 lutego . Super . Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół . Faaajnie jest .Po obrączki śmigamy jutro .[/QUOTE]jejku ale Ci zazdroszcze i ciesze sie Twoim sczzesciem pokazesz nam obraczki? u zdjecia ze slubu koniecznie
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
Laski,wszystko pokażę
! Właśnie myślę nad zaproszeniami . Szukam ciekawych na allegro
|
|
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
2100zł ale myśle ze może uda sie coś opuścić z ceny bo to siostra mojej kolezanki z grupy w środe jedae na spotkanie to wtedy zapytam
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja zlana potem ale chronie-staram sie, zreszta to ona rozkreciła w tej klinice ochronę, bo w niektórych szpitalach nacinanie to niestety rutyna![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam .Właśnie byliśmy u księdza . Godzina 16.00 6 lutego . Super . Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół . Faaajnie jest .Po obrączki śmigamy jutro .[/QUOTE]super jak tylko bedziesz miała cos to ślij tu zaraz nam
Edytowane przez 87_meg Czas edycji: 2009-12-07 o 17:21 |
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai 40m to dla nas "wypas" u mnie w mieście taki metraż kosztuje 130tys., jakbyśmy mieli to swoje 40m to byśmy byli mega szczęśliwi
![]() nie chcemy dużego mieszkania, nawet gdybyśmy budowali dom to malutki 70m Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-07 o 17:26 |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś się pytał jaką mamy sypialnie
Łóżko mamt takie jak na zdjęciu tylko w kolorze orzech (Toskania chyba), szafa jest inna bo na zamówienie robiona (do zabudowy) ale w tym samym kolorze, do tego słupek i półka wisząca (jeszcze nie zawisła) i chcemy komodę dokupić.
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
no to sobie zrobiłam nastrój z pokoju... uuuuu tylko tż tu brakuje
piękniusia choineczka drobineczka na stoliczku ohhhh ![]() a drugi świecznik na oknie sie już świeci.. teraz moze w końcu doczytam tą ksiażke
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ajjjj to wszystko takie skomplikowane |
||
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozporządzenia WHO leżą odłogiem Ja mam w ogóle całą grupkę znajomych którą uświadamiam w tym względzie że istnieje coś takiego jak ochrona krocza i że mają do tego prawo!! Wiele kobiet żyje w przeświadczeniu (ugruntowanym przez położne starej daty) że bez nacinania się nie da bo.... i tu padają koszmarne historię ![]() Ja już teraz szukam szpitala i położnej - Tż wie ze jak chce dziecka to trzeba będzie zabulić ... T'ai - my mamy na razie dwa, jak sie rodzina powiększy to sie większego poszuka a to sprzeda lub wynajmie. Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-12-07 o 17:28 |
|
|
|
|
#223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie ładnie... dużo macie miejsca na tym łóżku ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
a co o kliniki to moze słyszałaś- ul. łubinowa na ochojcu, tam na osiedlu manhatan
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór kobietki kochane
Cytat:
Duuuże łóżko jest superMy będziemy mieć pokój dzienno-sypialny przedzielony jakimś przedzielaczem [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15705964]A ja się pogodziłam z tatem .No i zmieniona jest data .Proszę o zmianę w kalendarzu na 6 luty 2010 [/QUOTE]Super, że tak się ułożyło Również cieszę się twoim ślubem...jak wirtualna siostra![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15707284]87_meg obrączki chcemy klasyczne,bo takie według nas są najładniejsze,a kiecka to mniej więcej wiem,jaką chcę .[/QUOTE]Oczywiście musisz się pochwalić Cytat:
Cytat:
No szkoda, że tak Twojego Grzesia odizolowali, ale za tydzień już będziecie się mogli spotykać na żywo. No i będzie wiadomo co z jego zdrowiem ![]() Bardzo ładne Cytat:
![]() Też raz patrzyłam czy wogóle udziela się jeszcze na wizażu, jak przeglądałam jej fotki w sukni ślubnej ![]() ----------------------------------------------------------
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w sumie innego szpitala nie biorę pod uwagę. Kiedyś myślałam o Izbie porodowej w Lędzinach ale ją zamknęli podobno. Dla mnie wogóle porody a głownie prawa pacjętek to temat rzeka jestem czasem w szoku jak kobiety (często młode, w moim wieku) nie mają pojęcia o swoich prawach i swoim ciele na szczescie skutecznie z tym walczę kiedyś już pisałam Wam, ze Tż sie ze mnie śmieje że jak zacznę rodzic to mnie nigdzie nie przyjmą bo przyjadę z całą rozpiską na co sie nie zgadzam Co do łóżka jest fajne, ale podstawa to dobry materac I tak Tż śpi prawie na mnie wiec 140 by nam wystarczyło ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Też chcę przed 30stką... Ale liczę ze ze 2 lata dziecko może spokojnie u nas w sypialni byc. |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze na początek 2 pokoje wytarczą (zresztą jak dla mnie nie tylko na początek) ale to oczywiście wszystko zależy ile kto planuje miec dzieci itd. My 1 góra 2 więc nawet przy dwójce to nim to drugie się urodzi to przez ten czas można poszukac większego mieszkania ewentualnie. A póki dzieci małe i nie chodzą do szkoły to nie uważam żeby była taka potrzeba. Ja całe życie mieszkałam w 4 os. na niecalych 40m i nikomu to nie przeszkadzało. W życiu nie miałam swojego pokoju dopiero teraz jak się siostra wyprowadziła. Mój Tż mieszka w domu jednorodzinnym ale też niewielkim i też było ich w domu 7 osób. To zależy kto do czego jest przyzwyczajony
zmykam do tego szpitala teraz bo mialam isc wczesniej ale mama poszla (w szpitalu pozwalaja na odwiedziny tylko po 1 osobie wiec teraz ja lece na wymiane) Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-07 o 17:40 |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a liczymy z Tż ze biznes się rozkręci i stać nas będzie na większe lub dom. A jak nie to w najgorszym przypadku zamienimy sie z tesciami (mają 3 pokoje).
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
to można powiedzieć że u mnie luksus, wcześniej miałam pokój z siostrą a od 5 lat mam swój tylko dla siebie
teraz siostra studiuje więc w trójkę tylko mieszkamy na 89 metrach (z kotem jeszcze )Dottta ja właśnie z myślą o tej sypialni , to dla nas bardzo ważne żeby mieć ją dla siebie całą , to ma być takie wyjątkowe miejsce tylko dla nas i na pewno jej sobie nie odżałuję
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyodrębnione) a później lipa a póki co nie stać nas na zmianę
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i żeby tam rodzić trzeba uczeszczac do lekarzy prywatnie tych dwóch którzy tam przyjmuja 200zł wizyta
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój biedny Tż juz ma wizję że będzie musiał wziąć szybki kurs akuszerski i stać miedzy moimi nogami i sprawdzać czy mi tam nic "niedobrego" nie działają |
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mam zamiar się szkolic jak najbardziej takze w przyszłości zapraszam ![]() |:P a TŻ nie posyłaj na kurs bo sie zniechęci do wszystkiego i lepiej zeby stał sobie przy Twojej głowie
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe u mnie w pracy chyba jest [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718420]Wróóóóciłam .Właśnie byliśmy u księdza . Godzina 16.00 6 lutego . Super . Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół . Faaajnie jest .Po obrączki śmigamy jutro .[/QUOTE]aj... jak fajnie ![]() 87_meg pisałaś o KiMie. z tego co wiem, to już ciężko z terminem na 2011.. mnie się tam podoba ale widziałam w formularzu, że masz Elizę - no chyba, że się jeszcze zastanawiacie nad tym |
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kim ma straszne terminy...
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
uwierz mi ze to nie ma nic do rzeczywistości.. ja jak widziałam swój pierwszy poród to miałam takie napiecie ze szok mało tego ze płakałam to jeszcze parłam razem z pacjentką a potem sama wygladałam jak w ciązy dodatkowo to co dzieje ze tam na dole... hahaha no ja osobiscie nie chciałabym zeby zagladał tam mój tż
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
.Właśnie byliśmy u księdza . Godzina 16.00 6 lutego . Super . Sala jest,foto/kamera jest,orkiestra jest,kucharka jest,zaproszenia prawie prawie... Kosciol-musimy w tym tygodniu śmignąc napisa protokół . Faaajnie jest .Po obrączki śmigamy jutro .[/QUOTE]Cytat:
![]() U mnie też -------------------------------------------------------- Teraz oglądam "Brzydulę" a za godzinę lecę na Mszę, a potem na kawę z okazji chrztu, na którym byłam wczoraj. Wczoraj byłam foszasta, za ten sobotni wyskok B., ale trochę za daleko zabrnęła wymiana zdań i było baardzo nieprzyjemnie (pominę szczegóły, bo były dramatyczne). Wieczorem poszliśmy na pizzę i piwo, daliśmy sobie mikolajkowe drobiazgi i się pogodziliśmy W sobotę byliśmy szukać dla mnie prezentu od Gwiazdora i wybraliśmy, ale nie mieliśmy tyle kasy, więc B. miał iść później (wczoraj). Potem mi powiedział, że nie był (bo A do końca tygodnia mam rozplanowane wszystkie wieczory... Jutro jadę po pracy do Poznania na spotkanie z Szymonem Hołownią W środę próba W czwartek idziemy do księdza w odwiedziny W piątek mam bliskie spotkanie ze skalpelem Kurcze, na nic nie mam czasu....
|
|
#240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
a co masz z nim do obgaania??jakim skalpelem, co Ci będą robić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

my mieliśmy to szczęście że Tż zaraz po studiach dostał dobrą pracę
i póki co firma się bez niego nie obejdzie
a i tak mieliśmy małe wątpliwości przy kredycie - czy nam dadzą (bo kawaler bez rodziny mieszkający z rodzicami to nie dobry klient dla banku) 
) a za te 2 lata zobaczymy ile będzie oszczędności? i potem planujemy wyjechac zagranicę (plany były już w tamtym roku ale on studiował, teraz ja studiuję i najpierw te sprawy trzeba zamknąc)
pokazesz nam obraczki? u zdjecia ze slubu koniecznie
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

jak tylko bedziesz miała cos to ślij tu zaraz nam 

Teraz w sumie innego szpitala nie biorę pod uwagę. Kiedyś myślałam o Izbie porodowej w Lędzinach ale ją zamknęli podobno. Dla mnie wogóle porody a głownie prawa pacjętek to temat rzeka