|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
kwaśny odczyn takiej płukanki świetnie domyka łuski włosa, stąd te efekty, o których pisze Kasia
Działa na podobnej zasadzie jak płukanie włosów zimną wodą.
|
|
|
|
#4592 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja własnie zrobilam duze zamowienie m.inn zamowilam olejek kokosowy, porzeczkowy i kilka innych i bede robic mikstury
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj przegladalam BU i Mazidla i bede robic pierwsze zamowienie przed swietami tymczasem polozylam na noc pod oczy sam olej kokosowy i nie polecam to tak jakby polozyc wazeline tzn skora mi troche 'speczniala' co dalo chwilowe wygladzenie minizmarszczek po bokach oczu (kurzych lapek) ale za to mam wory pod oczami i taka przez drodek wielka zmarszczke (zagiecie skory)
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja lubie spac na boku musi mnie ktos przywiazac do łóżka żebym sie nie przekrecała na boki jak spie bo inaczej bede miala w tym wieku paskudne bruzdy pod oczami i bede mogla straszyc ludzi
|
|
#4596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie słyszałam o tym żółtku, zrobie sobie dzisiaj, olejek rycynowy tez mam
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
jestem zachwycona tym wątkiem, na razie tylko siedzę z notesikiem i zapisuję Wasze pomysły zobaczymy co uda mi się wcielić w życie.Mam pytanie dotyczące płukanki z octu. Są jakieś proporcje do tego? ciepła woda, zimna? Mam włosy przetłuszczające się bardzo, muszę codziennie myć, wcześniej myłam co dwa dni, ale odkąd noszę czapkę jest strasznie ![]() Macie jakieś patenty? Nie sposób przez to wszystko przebrnąć może ktoś pomoże
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Może płukanie głowy zimną woda i picie szałwii?
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
cały czas używam nawilżaczy pod oczy, stosuje rożne kremiki, serum, ale jak codziennie bede budziła się z bruzdami(od spania w złej pozycji sprzyjającej odciskanie bruzdy na skórze) pod oczami to napewno po dłuższym czasie zmarszczki beda sie szybciej pojawiac i beda głebsze
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka, może mocno oczyszczający szampon? np. Joanna - Rzepa, wzmacniający do przetłuszczających?
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy się swietnie znacie na tych czarach
i 5% mocznikujakie dzialanie mialby krem do twarzy z mocznikiem? dobrze zrouzmialam nawilzajace, zmiękczające czy zluszczające? i do jakiej cery polecany?
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Płukałam zimną wodą, ale przetłuszczanie się nasiliło, nie wiem czy przez zimę, czapkę, ogrzewanie kosmetyki? ale jest źle włosy oklapnięte. Próbowałam się ratować jakimiś 2dniowa objętość i innymi takimi, ale coraz to gorzej.Szałwia taka w torebkach do zaparzania? ile razy dziennie?
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile ja już szamponów przerobiłam to aż żal ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Najgorsze świństwo to chyba dziegiedź mam jeszcze mydełko siarkowe, bo myję nim plecy, ale boję się do włosów zastosować że zrobi mi się siano...
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2009-12-07 o 19:55 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dużo już wypróbowałam patentów na bycie NAJco do tej płukanki nigdy nie robiłam z octu i juz pisalam prośbe o odp co do proporcji bo nie wiem i jeszcze raz pytam piekności które stosuja płukanke?? oczko1205 i Maliniarka proszą Was o przepis na płukankę POMÓŻCIE
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to trzeba wszystko jak krowie na miedzy
bo dziewczyny juz operują skrótami, a niektórzy trochę słabiej zorientowani nie wiedza o co lotto ![]() Trzeba się za siebie wziąć i TŻa jakiegoś upolować Dotko jak na cerę pomoże to podwójna korzyść ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- To ja się może wypowiem na temat tego czego próbowałam. Łopianu wypiłam całą buteleczkę zgodnie z instrukcją, śmierdzi, świństwo obrzydliwe, na dodatek na alkoholu nie zauważyłam żeby było dużo lepiej. Kiedyś piłam bratka, jadłam kulki z drożdży i też nie pamiętam czy się poprawiło, pewnie nie, bo inaczej wychwalałabym pod niebiosa, może dam im drugą szansę? Pisałyście o piciu płynów i pomyślałam, że ja tak malutko teraz piję a kiedyś podczas zajęć schodziła woda 1,5 litra, nie licząc zupek, herbatek itd.---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Piling z kawy chyba już wszyscy znają ![]() Zauważyłam, że bez olejku nadal nawilża, a nie maże się tak po brodziku, lepiej się zmywa, nie mam skóry suchej i nie używam potem balsamu, jakby sama kawa była tłustawa? w końcu to ziarno więc pewnie coś w tym jest. Czasem dodaję śmietany.(biorę kawę z ekspresu)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2009-12-07 o 20:00 |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm...ja leję letnią wodę i octu tyle ile mi się poleje tak gdzieś około 5-7 stołowych łyżek
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
A, wycieram buzię papierowymi ręcznikami, pomaga!
![]() Mycie wodą przegotowaną/mineralną coś daje? Kasia czyli ocet na oko
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
taak, daję tak na oko tylko jeszcze nie wiem co się stanie jak się przedobrzy
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
No po oczach lepiej octem nie lać
![]() A jest rezultat już? Znaczy od razu? ![]() Kupiłam naftę, ale nie potrafię sobie z nią poradzić jak to się robi?
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to kwas wiec wolę nie próbowaćja zauważyłam efekt po pierwszym zastosowaniu
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
ale taki zwykły ocet stołowy tak?
![]() spróbuję dzisiaj
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
tak, taki zwykły
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Już się ze mnie śmieli jak kawę wyciągałam z kafeterki i do miseczki
żel pod prysznic i hurra!A teraz jak zaczną różne rzeczy ginąć z kuchni to mi się oberwie
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm z tym octem to mnie zaciekawiłyście. Czyli normalny ocet, ok 5 łyżeczek + woda i to ma nadać włosom blasku?
Czy przypadkiem suchym włosom to nei zaszkodzi? Aha i poradzicie coś na trądzik na plecach/ramionach? Kurczę, zawsze miałam cerę niemalże idealną (teraz mi się raz na jakiś czas robią takie gule, ale, jak nie rozdrapię to po 2-3dniach schodzą ...), a teraz jakoś mnie na plecach wysypało, już jakiś czas temu i na ramionach już w wakacje i nie wiem co z tym zrobić, bo zwykłe żele do twarzy, peelingi itp. nie pomagają .
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
na dekolcie zeszły mi krostki po codziennym smarowaniu Effaklarem K LaRoche-Posay
Z twarzą średnio sobie radzi. Ale może to kwestia kładzenia makijażu?
|
|
#4619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tu u mnie jest tani jak barszcz (tzn tani jak inne oleje so smazenia )---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- matko, przypomnialo mi sie jak mialam pryszcze na plecach, normalna masakra, nie schodzilo mi to latami :/ naprawde tragedia, potem jakos zeszly z plecow ale nadal byly na dekolcie i twarzy, potem zeszly z dekoltu i zostaly na twarzy az wreszcie i z twarzy zeszly... na pryszcze na plecach pomoglo mi (chociaz nie wiem czy polecac, bo to niezdrowe) - tabletki antykoncepcyjne i solarium ![]() a teraz pytanie do bardziej zaawansowanych w tych calych mazidlach i bu :czy kwas hialuronowy (nie wiem czy dobrze napisalam zluszcza i trzeba stosowac filtry?bo ja filtrow nie chce
WW Start - 16.03.2016r. - 61,3kg Ważenie 1 - 23.03.2016r. - 60,4kg Edytowane przez dragon_she Czas edycji: 2009-12-08 o 01:04 |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moimi wszelkimi niespodziankami najlepiej radzi sobie tonik z kwasem migdałowym. Robię wg tego przepisu: http://mazidla.com/index.php?option=...d=109&Itemid=2 Wystarczy wszystko odmierzyć i wymieszać. Jeśli umiesz zrobić herbatę to taki tonik też. Powoduje, że krostki szybciej się goją, delikatnie złuszcza skórę i zapobiega powstawaniu przebarwień. Skóra staje się gładka i świeża. Przy takim toniku trzeba stosować filtry. Albo maseczka z zioła neem. Mieszam z wodą i kładę na chwilę na twarz (moje krostki zwykle są z powodu alergii, to zioło świetnie się do tego nadaje). A jak już sobie poradzisz z krostkami i zostaną Ci jakieś przebarwienia to polecam serum z ekstraktu z truskawki (20ml wody oczyszczonej, 5ml ekstraktu z truskawki - do kupienia na mazidla.com oraz kwas HA - 1ml), położone wieczorem pod krem działa rewelacyjnie. Truskawka ma dużo witaminy C i kwasu salicylowego, genialnie wyrównuje koloryt. Przynajmniej dla mnie jest faworytem ![]() dragon_she Kwas hialuronowy nie powoduje złuszczania. Na każdej stronie sklepu, który sprzedaje HA znajdziesz informacje na temat tego produktu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

Działa na podobnej zasadzie jak płukanie włosów zimną wodą.

musze doczytac troche na stronkach mazidel, bu itp moze tam maja jakies fajne gotowe kremy pod oczy....

zobaczymy co uda mi się wcielić w życie.