Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 19:47   #271
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Dobry wieczór

meg mój tżnagle stał się alergikiem na wszystko, A najgorsze, że tez na leki. Jakiś czas temu wziął Pyralginum i trafił do spzitala w strasznym stanie. póxnije wziął tabl na gardło i powtórka z rosrywki. teraz jest na testach w spzitalu.
ivona dobrze powiedziane. najbardziej spodobałomi się ostatnie zdanie "I było powiedziane na początku, że nie może go nikt odwiedzać, żeby wyniki były dobre".

mabi też myślałam, że nie potrafię zupy ugotować. Ale zmieniłam zdanie., jaki pyszny krupnik ostatnio zrobiłam powiem tak :Podstawa to dobry wywar

kasiunialusia a już wszystkie myślałyśmy, że możemy Ci gratulować :P

honolinka jak fajnie

MiciaKicia no coś Ty??

Byłam dziś u Tż hihi nie umiem bez niego dnia wytrzymac hihihi
Noiby na drzwiach była karteczka, że z powodu dużej ilości zachorowań na grypę obowiązuje zakaz odwiedzin, ale co tam, raz kozie śmierć. Weszłam na oddział i nikt mnie nie przegonił. Siedzieliśmy na korytarzu i 2 godziny rajdaliśmy ja jakiejś randce
Kijowo trafił, bo ma na sali dwóch straszych dziadków i nie ma się do kogo odezwać, ale przeżyje. Dziś zrobili mu rutynowe badania, a jutro zaczynaja "nakłówać". Podobnjo do czwqrtku mają skończyć, ale jak będzie.Dzisiaj wychodził ze szpitala chłopak, który tez był na takich testach i był 3 albo 4 dni, więc króciutko.
Tż zjadł mi śniadanie którego nie zjadłąm w pracy, bo mówił, że obiadu się nie dało zjeść, podobmo kolacji też nie, ale dobrze go zaopatrzyłam, więc nie b edzie głodny hehe.
Jutro teściu do niego jedzie, więc pewnie tez sie zabiorę na chwilkę nawet nie zdążymy za soba zatęsknic, tzn bynajmniej ja, bo czasu mi brakuje hhe.

uciekam wziąść prysznic, bo zmarzłam.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:55   #272
Stysik
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Stysik - mamy mniej luster bo polerowanie mnie wkurza ...
a ja mam wyobrazenie ze w sypealni dobrze miec duzo luster
Cytat:
Doradztwo zawodowe Koleżance z roku zaproponowali prace jedynie w Mac Donaldzie..

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
kurcze jakos nie umiem sie wdrążyć do tego wątku.. w poprzednich czesciah wydawalo mi sie ze do Was pasowalam a teraz.. jakos tak mi dziwnie
u nas sie tak nie mowi a zapomniałam Ci ostatnio napisać a piąteczki w szkole
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Impreza się udała trochę popiłam ale z umiarem, pożartowaliśmy bo od strony mamy to same czubki potem pomogłam babci zmywać bo i tak nie miałam co robić. grzesiu miał przyjechać w srodę ale mówił że szef ma 100 pomysłów na minutę i lepiej się nie cieszyć na zapas
ale juz niedlugo swieta i sie bedziecie soba ciesyc

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
napisał do mnie koleś o pracy i pisze tak :

Witam,
Jeśli moja propozycja wyda się Pani śmieszna to proszę potraktować tego maila jako ciekawostkę, ale przeczytałem Pani ogłoszenie i mam do zaoferowania ciekawe i dobrze płatne zajęcie. Od 1 stycznia rusza oficjalnie w Polsce firma GADIER POLSKA dystrybutor francuskich perfum. Do zaoferowania mamy 23 zapachy (17 damskich i 6 męskich), buteleczki po 50ml. Patrząc jak rozwinęła się sprzedaż w podobnej firmie działającej na polskim rynku to mamy sporo do zrobienia i sporo do zarobienia. Firma oferuje wszelką pomoc i w zakresie materiałów marketingowych, wizytówek, konta e-mail na serwerze firmowym, wysyłce perfum i tego typu rzeczach. W dzisiejszych czasach najcenniejsza jest informacja, a w tego typu biznesie ważne jest wejście na samym początku bo to wtedy mamy szansę na naprawdę ciekawe pieniądze. To jest właśnie ten moment. Zapraszam przynajmniej na kawę i krótką rozmowę na temat mojej propozycji.

co wy na to?
jak ktos mi o duzych pieniadzach pisze to wiadomo ze cos jest nie tak... moze z kolezanka idz na to spotkanie jesli ci zalezy, ale to nie bedie praca w sephorze na pewno
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

Byłam dziś u Tż hihi nie umiem bez niego dnia wytrzymac hihihi
Noiby na drzwiach była karteczka, że z powodu dużej ilości zachorowań na grypę obowiązuje zakaz odwiedzin, ale co tam, raz kozie śmierć. Weszłam na oddział i nikt mnie nie przegonił. Siedzieliśmy na korytarzu i 2 godziny rajdaliśmy ja jakiejś randce
Kijowo trafił, bo ma na sali dwóch straszych dziadków i nie ma się do kogo odezwać, ale przeżyje. Dziś zrobili mu rutynowe badania, a jutro zaczynaja "nakłówać". Podobnjo do czwqrtku mają skończyć, ale jak będzie.Dzisiaj wychodził ze szpitala chłopak, który tez był na takich testach i był 3 albo 4 dni, więc króciutko.
Tż zjadł mi śniadanie którego nie zjadłąm w pracy, bo mówił, że obiadu się nie dało zjeść, podobmo kolacji też nie, ale dobrze go zaopatrzyłam, więc nie b edzie głodny hehe.
Jutro teściu do niego jedzie, więc pewnie tez sie zabiorę na chwilkę nawet nie zdążymy za soba zatęsknic, tzn bynajmniej ja, bo czasu mi brakuje hhe.

uciekam wziąść prysznic, bo zmarzłam.
jeszcze przytyje w tym szpitalu pewnie wroci za kilka dni

Mutique, Honolinka nie czytac!!!

u nas ostatnio w szpitalu umarła babka po porodzie niby swinska grypa... nie ma w ogole odwiedzin...
ale podobna ona na cos jeszcze chorowala...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-12-07 o 19:56
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:58   #273
dottta
Zakorzenienie

Stysik - mamy jedno duże prostopadle do łóżka
Niby doradca miał byc w każdej szkole ale póki co kilku oblatuje wszystkie szkoły i na tym sie kończy... a w UP to staż czy praca jedynie po znajomości
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:03   #274
kasiunialusia
Zadomowienie

dziewczyny oglądałam filmy o porodach i powiem wam, podziwiam kobiety które urodziły dzieci i te które decydują się na dzieci. Mnie wizja długiego i bolesnego porodu przeraża -> to znaczy że nie jestem gotowa na posiadanie dzieci
Stary 2009-12-07, 20:07   #275
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
dziewczyny oglądałam filmy o porodach i powiem wam, podziwiam kobiety które urodziły dzieci i te które decydują się na dzieci. Mnie wizja długiego i bolesnego porodu przeraża -> to znaczy że nie jestem gotowa na posiadanie dzieci

mnie również przeraża.. gdybym była w ciąży TERAZ chciałabym musowo CESARKĘ.. alb nie wiem co... masakra jakaś...
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:07   #276
jolkajp
Rozeznanie

Cytat:

Witam,
Jeśli moja propozycja wyda się Pani śmieszna to proszę potraktować tego maila jako ciekawostkę, ale przeczytałem Pani ogłoszenie i mam do zaoferowania ciekawe i dobrze płatne zajęcie. Od 1 stycznia rusza oficjalnie w Polsce firma GADIER POLSKA dystrybutor francuskich perfum. Do zaoferowania mamy 23 zapachy (17 damskich i 6 męskich), buteleczki po 50ml. Patrząc jak rozwinęła się sprzedaż w podobnej firmie działającej na polskim rynku to mamy sporo do zrobienia i sporo do zarobienia. Firma oferuje wszelką pomoc i w zakresie materiałów marketingowych, wizytówek, konta e-mail na serwerze firmowym, wysyłce perfum i tego typu rzeczach. W dzisiejszych czasach najcenniejsza jest informacja, a w tego typu biznesie ważne jest wejście na samym początku bo to wtedy mamy szansę na naprawdę ciekawe pieniądze. To jest właśnie ten moment. Zapraszam przynajmniej na kawę i krótką rozmowę na temat mojej propozycji.

co wy na to?
ja bym sobie dał spokój. miałam pełno kolezanek i kolegów którzy napalili sie na sprzedaż perfum firmy FM-całkiem spoko nawet zapachy,ale wiadomo złapiesz klienta-masz zarobek-nie złapiesz to du.pa jak to bywa w przedstawicielstwach.
Obiecują kokosy,a wychodzą orzeszki

-----------
dzis szłam ulicą pełną salonów (warszawa,ul.targowa) i było bardzo pochmurno wiec salony pełne świateł halogenowych. ale piękne widoki! takie błyski cyrkonii.... i nowe kolekcje na wystawach...ah...aż chciałam wejsc. ale pozostałam z nosem wlepionym w szybe i maslanymi oczami i byłam w biedronce na zakupach,kupilam pomarancze pycho słodkie za 2,5 zł/kg ale nastepne juz ususze bo te zjadłam hehe
Stary 2009-12-07, 20:07   #277
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
mabi też myślałam, że nie potrafię zupy ugotować. Ale zmieniłam zdanie., jaki pyszny krupnik ostatnio zrobiłam powiem tak :Podstawa to dobry wywar
Ja też właśnie krupnik ugotowałam pyszny wyszedł

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:07   #278
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Witam,

co wy na to?
tez to dostalam, od razu skasowalam bo nie kreci mnie wciskanie ludziom czegos na siłę
Cytat:
Napisane przez 87_meg Pokaż wiadomość
oj nie nie nie na takie gadanie to ja nie pozwole!! głupolu jeden ja Ci tu widze bardzo dobrze, wiem co mówisz bo ja dopiero dzis poczułam sie zauwazona.. wczesniej pisałam i wygawało mi sie ze nikt mi nie opowiada bo mnie nie czyta
głowa go góry
ide z piesem zeby zdązyc na wspólną
;*
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
MiciaKicia, no coś ty..dlaczemu?
nie wiem tak jakos czuje
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

ok juz nie bede, dzieki ;*

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:09   #279
87_meg
Wtajemniczenie

poród jest do przeżycia! widziałam-wiem.

ja przed ta świńską gryoę nie miałam zajęc 2 tyg juz dosc wystarczy.

spadam bo na wspólnej juz leci
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę
87_meg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:09   #280
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
mnie również przeraża.. gdybym była w ciąży TERAZ chciałabym musowo CESARKĘ.. alb nie wiem co... masakra jakaś...
no ja tez czuje przerazenie jak mysle o tym bolu przy porodzie i wogole.. bym chciala cesarke
Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
Obiecują kokosy,a wychodzą orzeszki
co jak co ale okreslenie bardzo trafne

Stary 2009-12-07, 20:12   #281
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie cesarka to masakra Poród mnie nie przeraża (zwłaszcza ból), ale ta cała otoczka - brak intymności, brak ochrony krocza, szycie, krwawienie ...

Co do cesarki - jakoś w okół mnie same z nią problemy
Stary 2009-12-07, 20:12   #282
lusesita23
Zakorzenienie

Dobry wieczor dziewuszki

dzieki za kciukensy,ale cwiczen nie bylo-dowiedzialam sie jak bylam w okejce i coz-juz nie wysiadlam;p

Ivona faktycznie super wiadomosc i to pod koniec roku

Micia to widze, ze na calego jestes "Pania domu" - ja sie tak w "dom"bawilam w wakacje jak rodzice na tydzien wyjechali,fajnie bylo ale zup nie umiem robic, tak jak T'ai mówi-trzeba sie wziac za naukę
inie gadaj glupot, z enie pasujesz nicponiu jeden;p

T'ai dokładnie ja tez uważam, że młodzi sama musza mieszkać mam przyklad mojej sis niby tesciowa super byla (a nawet lepsza od mamy) i teraz...hmmm....ciezko jest sie znia dogadac mieszkania sa drogie-bez kredytu sie nie obejdzie i tez sie martwimy "jak to bedzie", szczegolnie, ze chcemy z czasem swoj dom wybudowac(bo w bloku ani on ani ja nigdy nie mieszkalismy i nie chcemy mieszkac, ale na poczatku chyba sie nie obejdzie bez tego,ech)
i tez sie zgadzam, ze nie oplaca sie wynajmowac-przyjaciolka mieszka tak z mezem(tym co w gajerku slubnym do pracy chodzi;p) i masakra-teraz juz nie chce im sie nawet odkladac na "cos swojego", a tyle daja za ten wynajem, ze masakra

dotta, T'ai,mabi, bambusiek dzieki ja tez uwielbiam turkusowy

honolinka suuuuuper

Mustique

dotta piekna sypialnia

bambusiek zazdroszcze spotkania z Hołownia ale tego spotkania ze skalpelem juz nie...

elunka

ma.ko dobrze, ze go tak odwiedzasz

no to nadrobilam

ide ogladac na wspolna;p

Stary 2009-12-07, 20:15   #283
kasiunialusia
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Dla mnie cesarka to masakra Poród mnie nie przeraża (zwłaszcza ból), ale ta cała otoczka - brak intymności, brak ochrony krocza, szycie, krwawienie ...

o co chodzi z tym kroczem?
Stary 2009-12-07, 20:19   #284
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
o co chodzi z tym kroczem?
U nas rutynowo w trakcie porodu pierworódki się zwykle nacina (aby porób był szybszy i niby aby nie pękła - tyle że pękniecia są zwykle mniej szkodliwe niż nacięcia). Poród z ochroną krocza polega na tym że położna tak prowadzi poród by ochronić krocze przed głębokim pęknięciem i nacięciem. Krocze się szybciej goi itd.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...-porodzie.html

http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-07 o 20:23
Stary 2009-12-07, 20:22   #285
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:

U nas rutynowo w trakcie porodu pierworódki się zwykle nacina (aby porób był szybszy i niby aby nie pękła - tyle że pękniecia są zwykle mniej szkodliwe niż nacięcia). Poród z ochroną krocza polega na tym że położna tak prowadzi poród by ochronić krocze przed głębokim pęknięciem i nacięciem. Krocze się szybciej goi itd.
dziękuje za wyjaśnienie. ja to w sprawach ciąży i porodu jestem zupełnie zielona... a posiadanie dziecka to dla mnie baaaaardzo odległa sprawa i odkładam to w bardzo daleką przyszłość
Stary 2009-12-07, 20:26   #286
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za wyjaśnienie. ja to w sprawach ciąży i porodu jestem zupełnie zielona... a posiadanie dziecka to dla mnie baaaaardzo odległa sprawa i odkładam to w bardzo daleką przyszłość
Dla mnie to też odległa sprawa ale wychodzę z założenia ze dobrze znać swoje prawa i wiedziec co nas może czekać i czego można uniknąć

http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html tu jest wyjaśnione dokładnie i nawet rysunek jest jak się nacina krocze...

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-07 o 20:28
Stary 2009-12-07, 20:29   #287
kasiunialusia
Zadomowienie

a ja jem kanapeczki z pomidorkiem i cebulką, tata mi zrobił, czasami fajnie jest mieszkać z rodzicami
Stary 2009-12-07, 20:31   #288
karolinusienka
Zakorzenienie

dobry wieczor

tez nie mam kiedy was nadrobic ehhh padnieta jestem, a pierogi i uszka dzisiaj musze zrobic i do tego Piotrek dzisiaj na nocke poszedl i sie nie zobaczymy ehhh ale najchetniej poszlabym spac, ale musze posiedziec nad tymi uszkami ehhhh
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:33   #289
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to też odległa sprawa ale wychodzę z założenia ze dobrze znać swoje prawa i wiedziec co nas może czekać i czego można uniknąć

http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html tu jest wyjaśnione dokładnie i nawet rysunek jest jak się nacina krocze...
dziękim napewno przeczytam.
Trzeba powoli się zacząć się uświadamiać
Stary 2009-12-07, 20:35   #290
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dziękim napewno przeczytam.
Trzeba powoli się zacząć się uświadamiać
zawsze lepiej wiedzieć więcej niż mniej

karolinusienka Dobry a uszka mniam
Stary 2009-12-07, 20:38   #291
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jem kanapeczki z pomidorkiem i cebulką, tata mi zrobił, czasami fajnie jest mieszkać z rodzicami
mmm cebulka i pomidorek uwielbiam jak tata mi takie kanapeczki robi hihih

apropo nacinania krocza... to jest masakra jakas.. jaki yo musi byc bol pozniej i to gojenie... a to wspolzyc to chyba mozna pozniej w baaaaaaardzo dlugim czasie po porodzie?

Stary 2009-12-07, 20:40   #292
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Też poczytam o tym porodzie z ciekawości jak już padł temat

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:41   #293
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Już po prysznicu, troszkę mi cieplej.

Cytat:
u nas ostatnio w szpitalu umarła babka po porodzie niby swinska grypa... nie ma w ogole odwiedzin...
O jej straszne. U mnie w spzitalu w Oławie tez jest zakaz odwiedzin. Ale zakaz nie jest narzucony z góry, o tym czy szpital zostaje zamknięty dla odwiedzających decyduje dyrektor szpitala.

Cytat:
dzis szłam ulicą pełną salonów (warszawa,ul.targowa) i było bardzo pochmurno wiec salony pełne świateł halogenowych. ale piękne widoki! takie błyski cyrkonii.... i nowe kolekcje na wystawach...ah...aż chciałam wejsc. ale pozostałam z nosem wlepionym w szybe i maslanymi oczami i byłam w biedronce na zakupach,kupilam pomarancze pycho słodkie za 2,5 zł/kg ale nastepne juz ususze bo te zjadłam hehe
Sroczka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ma.ko dobrze, ze go tak odwiedzasz

no to nadrobilam

ide ogladac na wspolna;p

Jakże mogłabym go zostawić heh. Dzisiaj gadałam z babką z poracy i się jen żalę, że mam w sanatorium, Grześ w szpitalu i zostałam sama z tatem i jakoś tak mi dziwnie bez chłopa. A ona na to "Miłość Madziu, Miłość" hihi

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
tez nie mam kiedy was nadrobic ehhh padnieta jestem, a pierogi i uszka dzisiaj musze zrobic i do tego Piotrek dzisiaj na nocke poszedl i sie nie zobaczymy ehhh ale najchetniej poszlabym spac, ale musze posiedziec nad tymi uszkami ehhhh
Oooo, ale bym pierogów zjadła
Niedługo tez będę chyba naświęta lepiła. Chociaż nie, bo mam Wigilię w pracy wolną, węc pewnie tradycyjnie będziemy z mamą i ciociami lepiły w Wigilię

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:42   #294
cobra115
Zakorzenienie

Jutro postaram się tu zawitać

Dobranoc
Stary 2009-12-07, 20:45   #295
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
mmm cebulka i pomidorek uwielbiam jak tata mi takie kanapeczki robi hihih

apropo nacinania krocza... to jest masakra jakas.. jaki yo musi byc bol pozniej i to gojenie... a to wspolzyc to chyba mozna pozniej w baaaaaaardzo dlugim czasie po porodzie?
Normalnie też trzeba odczekać kilka tyg Ale podobno komfort jest o niebo lepszy w takich prozaicznych sprawach... żona kolegi po porodzie (i nacinaniu...)przez długi czas siedzieć nie mogła normalnie, tylko bokiem albo na takiej poduszce a znajoma bez nacinania NA DRUGI DZIEŃ już normalnie siadała bez bólu
A cesarka swoją drogą to też wielki ból - w sumie to operacja... Siostra mojej przyjaciółki to nawet umyć nie była sie w stanie przez kilka dni sama a o trzymaniu dziecka mogła zapomnieć bo nawet siadać nie mogła z bólu
Stary 2009-12-07, 21:11   #296
asia665
Wtajemniczenie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15718972]Laski,wszystko pokażę! Właśnie myślę nad zaproszeniami. Szukam ciekawych na allegro[/QUOTE]
Tak,tak pokaż jak znajdziesz

Cytat:
Ktoś się pytał jaką mamy sypialnie Łóżko mamt takie jak na zdjęciu tylko w kolorze orzech (Toskania chyba), szafa jest inna bo na zamówienie robiona (do zabudowy) ale w tym samym kolorze, do tego słupek i półka wisząca (jeszcze nie zawisła) i chcemy komodę dokupić.
B. ładna !!

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Z Hołownią ma być ogólne spotkanie, organizowane przez poznańskich dominikanów.

A skalpelem mam mieć wycięte coś brzydkiego co mi się zrobiło z blizną po wycinaniu 3 lata temu pieprzyka
Chyba już nawet kiedyś o tym wspominałaś? A może mi sie wydaje. . .

Cytat:
a ja mam wyobrazenie ze w sypealni dobrze miec duzo luster

ale juz niedlugo swieta i sie bedziecie soba ciesyc

jak ktos mi o duzych pieniadzach pisze to wiadomo ze cos jest nie tak... moze z kolezanka idz na to spotkanie jesli ci zalezy, ale to nie bedie praca w sephorze na pewno
jeszcze przytyje w tym szpitalu pewnie wroci za kilka dni

Mutique, Honolinka nie czytac!!!

Ciekawe po co Ci lustra??
Ta świnska grpa to tragedia

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:33   #297
jolkajp
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Normalnie też trzeba odczekać kilka tyg Ale podobno komfort jest o niebo lepszy w takich prozaicznych sprawach... żona kolegi po porodzie (i nacinaniu...)przez długi czas siedzieć nie mogła normalnie, tylko bokiem albo na takiej poduszce a znajoma bez nacinania NA DRUGI DZIEŃ już normalnie siadała bez bólu
A cesarka swoją drogą to też wielki ból - w sumie to operacja... Siostra mojej przyjaciółki to nawet umyć nie była sie w stanie przez kilka dni sama a o trzymaniu dziecka mogła zapomnieć bo nawet siadać nie mogła z bólu
a ja szczerze mam nadzieje,że sie załapie na cesarke ze względu na dużą wadę wzroku. a co do tego rozcięcia cesarskiego wiecie co przezyję. już mam na brzucholu bliznę 15 cm po mojej operacji(była w maju tego roku) i po 4 miesiącach nic nie pamiętam z bólu-trochu może i był.ale tera takei leki dają,że ho. da sie przezyć. fakt faktem po narkozie jest zupełny odlot przynajmniej na całą dobę,ale da się żyć. Pokrojona Jola wam to mówi Ps. ja też jestem z "cesarzówek" co mi często mama powtarza, że istna cesarzowa nic nei chce robić żeby sie nie zmęczyć
Stary 2009-12-07, 21:41   #298
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a ja szczerze mam nadzieje,że sie załapie na cesarke ze względu na dużą wadę wzroku. a co do tego rozcięcia cesarskiego wiecie co przezyję. już mam na brzucholu bliznę 15 cm po mojej operacji(była w maju tego roku) i po 4 miesiącach nic nie pamiętam z bólu-trochu może i był.ale tera takei leki dają,że ho. da sie przezyć. fakt faktem po narkozie jest zupełny odlot przynajmniej na całą dobę,ale da się żyć. Pokrojona Jola wam to mówi Ps. ja też jestem z "cesarzówek" co mi często mama powtarza, że istna cesarzowa nic nei chce robić żeby sie nie zmęczyć
ja uważam że kobieta powinna mieć prawo wyboru - ale szczerze to wokół mnie był jeden poród przez cesarskie ciecie z którego rodząca była zadowolona Jednej koleżance ropiała blizna, innej przy nacinaniu lekarz naciął główkę dziecka... Znowu jak sie chce karmić piersią to nie mogą za bardzo lekami faszerowac więc podobno bolało diabelnie. Ale wiadomo to nie z własnych doświadczeń ale z opowiadań koleżanek co przez to przechodziły.
Stary 2009-12-07, 21:43   #299
lusesita23
Zakorzenienie

Obejrzalam moj "filmowy seans"

ale szczerze to jestem zalamana moja mama bidulka o lasce dzis chodzi, masakra!!! ech, bedziemy sie starac jakies sanatorium dla niej zalatwiac, tylko moze sie uda panstwowo-to pewnie za jakies pol roku

no nic, nie marudze, ide sie kapac.buziaki!
Stary 2009-12-07, 21:47   #300
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Obejrzalam moj "filmowy seans"

ale szczerze to jestem zalamana moja mama bidulka o lasce dzis chodzi, masakra!!! ech, bedziemy sie starac jakies sanatorium dla niej zalatwiac, tylko moze sie uda panstwowo-to pewnie za jakies pol roku

no nic, nie marudze, ide sie kapac.buziaki!
współczuję !! Jak myśmy się kiedyś dowiadywały to u nas czeka się ok roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości