|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wywaliłam dużo swoich niepotrzebnych rzeczy a najwięcj to ubrań trzymanych"bo się może przyda" i od razu zrobiła się przestrzeń... Tż nie am tak dużo niepotrzebnych rzeczy jakiś więc nie muszę mu wyrzucać...
|
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
wyszłam tylko na szkołę rodzenia a wy już rach ciach i tyle stron!!
na SR było dziś nawet ok. najpierw lekcje z kąpania i przewijania. niestety wbrew oczekiwaniom nie dostałam swojej lalki do ćwiczeń tylko oglądałam jak położna to robi.. no ale dobre i to.. potem wykłady: pediatra opowiadający o niemowlaczkach, pani z banku krwi pępowinowej i pani psycholog zachęcająca do noszenia dzieciaków w chuście (muszę przyznać, że ta ostatnia mnie przekonała ) co zaś do tej krwi pępowinowej to powiem szczerze, że pomysł fajny, ale wkurzyło mnie, że była to reklama konkretnego banku krwi, co byłoby ok, gdybym za szkołę nie płaciła, a skoro płacę to wymagam profesjonalizmu i jeśli już padają nazwy to sama chcę zdecydować co i jak! a nie przedstawiają mi prezentację reklamową za którą to oni powinni mi jeszcze dopłacić... wrrrr.. no ale to tylko takie moje zboczenie, bo w sumie to dowiedziałam się o tym sporo. a skoro już jesteśmy w temacie: decyduje się któraś z Was na pobranie i przechowywanie tej krwi?? jak dla mnie było troszkę drogo![]() pysiam idę robić Twoje ciacho z orzechów włoskich. właśnie skończyłam je łupać. zobaczymy co wyjdzie
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam 21 wizyte - oj widze, ze to sadny dzien dla nas 3 bedzie
![]() Eudaimonia na 99% sie zdecyduje.A jakie wam ceny podawala? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-07 o 22:18 |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia ja nie będę pobierała tej krwi, bo dla mnie za drogo... Nie stać mnie na to
|
|
|
|
#576 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz leżeć i kupować ![]() Cytat:
Nikt Cię na porodówkę nie wygania Leż plackiem i jeszcze się potrzymasz w dwupaku ![]() Cytat:
Choć ja akurat jestem za wszelkimi fotoradarami i powinno ich być więcej w tych miejscach co trzeba. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do masowania sutków to jest to prawda - ale trzeba hardocorowo to robić aby zadziałało ![]() Cytat:
Mąż zadziwiająco dobrze zareagował na ciuszki co dzisiaj przyszły, ale musiałam obiecać, że już więcej nic nie kupimy żadnych ciuszków hehehe no dobra, niech mu będzie - i tak mamy duuużo ich
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
aldii czyli tak:
1650 opłata właściwa 500 przy umowie wstępnej i 400zł za przechowywanie/rok i to są ceny z jakimś dofinansowaniem dodatkowo jest promocja jeśli podpisze się umowę w grudniu i wtedy jest odpowiednio taniej. Pani podała nam stronę http://www.macierzynstwo.pl tu powinno wszystko być co i jak
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Patka znam to
Sama jak patrze na te cisuzki zastanawiam się ile z nich zdąrzy załorzyć mój syn
|
|
|
|
#579 |
|
BAN stały
|
Aldii chciałam! Jakoś od dziecka panicznie boję się porodu...
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia o tym banku nie slyszalam.Ja bralam tylko pod uwage http://www.pbkm.pl/
A to 1650 to cena za jedna kasetke, czy za 2 ? Spojrzalam teraz na ceny w pbkm i w promocji swiatecznej: oplata wstepna - 600zl oplata podstawowa - 1390zl oplata za przechowywanie za 1 rok - 430zl do tego maja dogodny system ratalny
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-07 o 22:37 |
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
To ja się dolaczam, tez mam kolejna wizyte 21.12
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pełno sukieneczek i co? W sumie szkoda trochę tylko tak dla siebie nakładać aby po domu dziecko w tym trzymać... Ale chociaż założyc raz trzeba
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nawet nad bodziakami rozczulam żeby w karzdym go zobaczyć
![]() |
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia ja nie planuję pobierania krwi pępowinowej..
Oj coraz więcej wizyt 21-go To nie tylko ja chciałam przed świętami zobaczyć co u maluszka i ginowi życzenia złożyć
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sama idę 16tego
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid szkoda, ze nie mozemy sie zamienic
ja bym chciala sn, ale niestety nie moge ![]() Zebciu my bedziemy z Toba myslami ![]() Ojoj 21.XII masowe podgladanie dzidzioli |
|
|
|
#587 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweet Delights - najważniejsze, że wszystko dobrze To już kolejna osoba pisze o tych skurczach, których wcale nie czuć - pewnie większość z nas tak ma i o tym nie wie ![]() ![]() pola i kuruj się, bo kolejne zmartwienie niepotrzebne youyou - dzięki za "pocieszenie" co do warszawskich szpitali, to może ja jednak pojadę do tego Pruszkowa ![]() Cytat:
![]() A przy okazji to czy już wiesz, kto mieszka w brzuszku? Cytat:
I oby udało się oczyścić łóżeczko z farby Ingrid - , ale myślę że spokojnie parę mamusiek cię wyprzedzi![]() Cytat:
......................... . Miałam w planach obejrzeć jeszcze jakiś film, ale chyba najpierw pójdę się umyć i zobaczę czy nie pójdę od razu w kimę , albo ewentualnie coś poczytam---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- U mnie już raczej nie będzie podglądania, bo ostatnie usg było w 34 tc 4 dni, a wizytę mam 17
|
||||
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym poszła spac ale nie mogę przez moje obżarstwo
mu szę poczekać aż się poukłada, bo tylko głowę połorzę i będize zgaga jak zawsze
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam wizytę 23.XII
![]() Ciekawe czy wkońcu poznam płeć tego osobnika, który we mnie gości
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-07 o 23:02 |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
ingrid z jednej strony tez bym chciala miec cc ale tylko dlatego ze znala bym termin kiedy moj maluszek bedzie juz z nami a z drugiej wole rodzic sama szybciej sie po tym dochodzi do siebie
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- aldii ty chodzisz prywatnie na usg czy do szpitala? |
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Generalnie nie jestem panikarą ale po rozmowie z ginem zaczęłam się zastanawiać nad wykupieniem położnej
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja zmykam spać, dobranoc mamuśki
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia w ogole chodze prywatnie do gina i u niego mam usg
Kocurazab moze dzidzia zrobi Wam prezent swiateczny i sie wreszcie ujawni ![]() Jesli chodzi o cene krwi pepowinowej, to wydaje mi sie, ze 2 tys. to jeszcze nie sa jakies zawrotne pieniadze, tym bardziej, ze mozna placic w ratach np. po 300zl. Osobiscie wymyslilam sobie, ze nie kupie teraz samochodu, bo kase ktora musialbym wydac na paliwo i jego utrzymanie, wole wydac na krew pepowinowa a od jazdy autobusem nikt jeszcze nie umarl Zreszta jako zwolenniczka kp, mam tysiac argumentow za (pomimo ceny).....
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówię, że sama nigdy nie przekroczyłam dozwolonej prędkości, ale mimo to uważam, że wszystko jest dla ludzi, a fotoradarów w naszym kraju jest za mało. Jak byłam kiedyś w Niemczech, to nie mogłam uwierzyć, że oni tam jeżdzą tak przepisowo, przepuszczają pieszych gdy chcą przejść przez ulicę i wogóle taka kultura. Może akurat trafiłam na takie miasto, ale bardzo mi się to podobało. U nas to raczej niemożliwe, niestety
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() można tam napisać i zapytać ja jestem troszkę sceptyczna co do płacenia tej kasy.. tym bardziej, że to nie jednorazowy wydatek.. te płatności co rok jeszcze ![]() muszę dokładnie przedyskutować sprawę z tż ale jak na razie jestem bardziej na nie
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz calkowita racje i zgadzam sie z Toba w 100%.U nas po prostu nie ma kultury jazdy i chyba nigdy nie bedzie |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab nie trafiłas na takie miasto tylko tam naprawdę tak jeżdżą
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
aldii aha bo ja mam wizyty w szpitalu co dwa tyg i u nas sa tylko dwa usg w szpitalu wiec teraz jak bym chciala to musze isc prywatnie do polskiej kliniki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

bo tez podobno wywoluja porod.. 

To nie tylko ja chciałam przed świętami zobaczyć co u maluszka i ginowi życzenia złożyć 

, ale myślę że spokojnie parę mamusiek cię wyprzedzi