Październikowe PM :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 19:27   #2011
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia
Dot.: Październikowe PM :)

lady1980 - a możesz pokazać jaką miałaś suknię? Dobrze, że mówisz o tym trenie Może się komuś to przyda. Ja na pewno nie będę miec. Wiem już jak miała moja siostra. Tylko się z tym uganiała i nic więcej
A szwagierka to raczej się nie popisała... Ja chyba uduszę jak ktoś się podobnie do mnie ubierze...

__Lara - mnie tak jak Loczkowi bardziej podoba się tak pierwsza sukienka. Ta druga to już raczej taki oklepany model ale to kwestia gustu

Loczek83 - tak tak warto sprawdzać kreacje najlbliższych ale niestety tylko ich... Równie dobrze ktoś z dalszej rodziny może wyskoczyć w czymś takim... albo ktoś od strony TŻ
Stary 2009-12-03, 11:20   #2012
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Co z Wami dziewczynki?
Coś tu się cicho zrobiło
Stary 2009-12-04, 21:42   #2013
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

To moze i jak się do Was dołączę, ślubować będę 9. października I cały czas mi się myli, ze 6tego już TŻ się śmieje, że sobie zapomnę :P

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 10:11   #2014
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Witamy
Ale jak widać coś październikowe PM ucichły
Stary 2009-12-05, 10:35   #2015
Claris
Zakorzenienie

a cp tu pisać, jeszcze tyyyyle czasu

edit: jutro nasza rocznica i jednocześnie 300 dni zostanie do Naszego ślubu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 19:02   #2016
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anus19 Pokaż wiadomość
Hej Chcialam sie z Wami podzielic wiadomoscia,ze w koncu wybralam typ swojej przyszlej sukienki slubnej:P w salonie na takową jeszcze nie natrafilam-zdjecie mam z internetu,chyba z allegro,ale taki typ sukienki podoba mi sie najbardziej,dlatego postanowilam,ze bede ja szyc Mam u siebie w miejscowosci bardzo dobra,zaprzyjazniona krawcowa i mysle,ze nie bedzie problemu.. Zastanawia mnie tylko co to za materiał:P Pokaze Wam drogie Panie swoj typ nr 1!
powiem ci co powiedziała mi moja zaprzyjaźniona kraqwcowa. Żadna krawcowa, którasię nie specjalizuje w sukniach, która nie ma w tym dościadczenia nie zrobi ci porządnej sukni ślubnej. Takie suknie to wyższa szkoła jazdy, szyje się je zalkiem inaczej niż sukienki wieczorowe. Widziałam suknie szyte przez zwykłe krawcowe i były mocno kiepski. To już lepiej się wybrać do zakłądu gdzie taniej szyją sukienki ślubne.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 21:24   #2017
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
a cp tu pisać, jeszcze tyyyyle czasu

edit: jutro nasza rocznica i jednocześnie 300 dni zostanie do Naszego ślubu
heheh dokładnie
ja nic nie piszę, bo w sprawach ślubnych praktycznie u mnie nic się nie dzieje

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:57   #2018
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

W sumie macie rację. Jeszcze dużo czasu. U mnie w sumie też się nic nie dzieje. Nawet rozmowy o ślubie przycichły
Stary 2009-12-06, 14:36   #2019
bianeczkaa
Zakorzenienie

A ja byłam dzisiaj na targach ślubnych :jupi: I znalazłam suknię piękną, ale musiałabym ją przymierzyć i boski bukiet! Na bukiet to już jestem praktycznie zdecydowana :love: Znalazłam też przecudne torty :slina:

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-12-06 o 14:41
Stary 2009-12-06, 18:23   #2020
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj na targach ślubnych I znalazłam suknię piękną, ale musiałabym ją przymierzyć i boski bukiet! Na bukiet to już jestem praktycznie zdecydowana Znalazłam też przecudne torty
Jeśli chodzi o tego rodzaju torty to pięknie wyglądają, bo można uformować wszystko z tego lukru plastycznego, ale smak- masakra. Ta cała powłoka to taka guma jakby. W środku tort może być pyszny, ale wierzchu nigdy nie jem
Suknia nie w moim guście Ale jak wiadomo- ile kobiet tyle gustów. A co do bukietu to pomysłowy tylko moim zdaniem nie do takiej sukni Taki bukiet pasuje do skromniejszych modeli. Moim zdaniem, aby nie było zbyt strojnie to: bogata suknia=skromny bukiet a do skromnej sukni to już inaczej, bo można i taki i taki bukiet i ładnie to wygląda.

Szkoda, że u mnie już po targach. Nie załapałam się, bo akurat wtedy zjazd miałam

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2009-12-06 o 18:27
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 20:21   #2021
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o tego rodzaju torty to pięknie wyglądają, bo można uformować wszystko z tego lukru plastycznego, ale smak- masakra. Ta cała powłoka to taka guma jakby. W środku tort może być pyszny, ale wierzchu nigdy nie jem
Suknia nie w moim guście Ale jak wiadomo- ile kobiet tyle gustów. A co do bukietu to pomysłowy tylko moim zdaniem nie do takiej sukni Taki bukiet pasuje do skromniejszych modeli. Moim zdaniem, aby nie było zbyt strojnie to: bogata suknia=skromny bukiet a do skromnej sukni to już inaczej, bo można i taki i taki bukiet i ładnie to wygląda.

Szkoda, że u mnie już po targach. Nie załapałam się, bo akurat wtedy zjazd miałam
ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego lukru więc sie nie wypowiem ciekawe ile takie cośkosztuje no i te czerwone kwiaty

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-07, 09:22   #2022
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
lady1980 - a możesz pokazać jaką miałaś suknię? Dobrze, że mówisz o tym trenie Może się komuś to przyda. Ja na pewno nie będę miec. Wiem już jak miała moja siostra. Tylko się z tym uganiała i nic więcej
A szwagierka to raczej się nie popisała... Ja chyba uduszę jak ktoś się podobnie do mnie ubierze...
Beaciunia, ja też planowałam suknię bez trenu, ale jak szukałam to okazało sie ze wiekszość kiecek jest z trenem.
Poniżej link sukienki którą ja miałam.

http://www.suknieslubne-nikol.pl/win...oferta/778.jpg

http://www.slubne.pl/index.php?pid=3...ry_id=&shift=1

Do tego miałam gładki welon obszyty na koncach krysztalkami i kwiaty mniej wiecej w takim stylu jak w załączniku, tyle że w kolorze brudnego różu

http://bp2.blogger.com/_bD7lpKQ7pws/...600-h/18+a.jpg

Zdjęć ze slubu nie mam jeszcze, niestety dwa miesiace musze czekac, bo pokazałabym w

Loczek, faktycznie moja szwagierka przegięła, ale ona tak lubi. Skomentowała to tak, że nie może pdrzecież wygladać jak kopciuch, bo w koncu jest z rodziny a nie jakaś tam obca. No ale cóż zrobic...

Lara, mi osobiście bardziej podoba się ta piersza plisowana sukienka. Z rękawiczek bym zrezygnowała.

Edytowane przez lady1980
Czas edycji: 2009-12-07 o 09:39
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 16:17   #2023
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego lukru więc sie nie wypowiem ciekawe ile takie cośkosztuje no i te czerwone kwiaty
Takie torty są chyba najdroższe no i z tego co wiem to troche więcej ważą niż te normalne.

lady1980- bardzo ładna sukienka, bukiet z resztą też . Szkoda, że zdjęć jeszcze nie masz.
Stary 2009-12-07, 18:22   #2024
LoczeK83
Raczkowanie

to akurat chyba jest marcepan ja wybralam tradycyjne torty no bo nie każdy faktycznie lubi lukier i marcepan. A tradycyjny też można ładnie ubrać. Załączam zdj. naszego torta

Co do tego bukietu Bianeczka.. to ja bym sie zastanowiła... strasznie ciężko wygląda.. jak dla mnie za dużo się tam dzieje i nie wiadomo o co właściwie w nim chodzi... te perły w różnych odcieniach troche tandetnie wyglądają.. no chyba że na żywo wyglądał lepiej

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2009-12-07 o 18:58
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:30   #2025
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
to akurat chyba jest marcepan ja wybralam tradycyjne torty no bo nie każdy faktycznie lubi lukier i marcepan. A tradycyjny też można ładnie ubrać. Załączam zdj. naszego torta

Co do tego bukietu Bianeczka.. to ja bym sie zastanowiła... strasznie ciężko wygląda.. jak dla mnie za dużo się tam dzieje i nie wiadomo o co właściwie w nim chodzi... te perły w różnych odcieniach troche tandetnie wyglądają.. no chyba że na żywo wyglądał lepiej
super torcik bardzo apetycznie wygląda. ja też coś w tym stylu zamówię, bo jeśli chodzi o tort to jestem tradycjonalistką tyle tylko, że zamierzam zamówić tort na klasycznym piętrowym stelażu. a te kwiatki to sztuczne czy żywe? bo na pewno nie do jedzenia

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:03   #2026
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
super torcik bardzo apetycznie wygląda. ja też coś w tym stylu zamówię, bo jeśli chodzi o tort to jestem tradycjonalistką tyle tylko, że zamierzam zamówić tort na klasycznym piętrowym stelażu. a te kwiatki to sztuczne czy żywe? bo na pewno nie do jedzenia
To są żywe różyczki
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:15   #2027
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
No przepiękny torcik miałaś. To właśnie dowód na to, że takie tradycyjne torty też mogą pięknie wyglądać Twój był wyjątkowo apetyczny A te żywe róże - pięknie
I masz rację, nie każdy lubi lukier czy marcepan i tylko niepotrzebnie pieniądze się wyda. Ja miałam ostatnio okazję jeść takie torty na imprezach rodzinnych (roczek siostrzenicy i urodziny siostrzeńca). Torty wyglądały cudnie. Jeden był w kształcie samochodu a drugi hmm to był chyba miś pod kołderką No, ale do rzeczy hehe Wyjadłam tylko środek a ten marcepan czy tam lukier zostawiłam, bo jak dla mnie to takie gumiaste jest
Stary 2009-12-07, 22:20   #2028
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

faktycznie jest bardzo ciężki bo jest na rożku, a ten dodatkowo owinięty drucikiem z kamyczkami, ale mnie to absolutnie nie przeszkadza czy jest tandetny czy nie to kwestia gustu raczej moim zdaniem jest wyszukany i oryginalny, zarazem prostu. Te perełki nie były raczej plastykowe. Wiele dziewczyn zachwycało się tym bukietem więc taki zły nie jest
Tort faktycznie piękny ale ja bym żywych kwiatów nie wzięła (chociaż też mi się podobają) bo już słyszałam milion komentarzy że na pewno można się zatruć , więc wolę coś jadalnego niż zostać z całym tortem bo nikt nie będzie chciał jeść
Byłam dzisiaj w Giselle i przymierzyłam 3 suknie. Jako pierwszą tą z targów co wklejełam zdjecie. Tylko że mieli taki mały rozmiarek że nie weszła mi do końca biodra mam za szerokie, ale mniej więcej zobaczyłam, podoba mi się Jak się ją ubierze to ten dół wygląda bosko! Następnie przymierzyłam suknię ze złotym gorsetem, też piękna, chociaż nie zwróciłabym na nią uwagi ale babka przyniosła mi ją do przymiarki i mam okropny dylemat między tymi dwoma Miała złoty gorset, i spódnicą ecri, Gorset cały przezroczysty z naszytą koronką, dół gładki z klinem po boku, teżpięknie się prezentowała, i świetnie się w niej czułam Na końcu przymierzyłam takąz super twardym gorsetem całym wysadzanym kamieniami i na dole falbanki, też piękna ale już mnie tak nie powaliła. I tak. Cena pierwszej prawie 3700 , drugiej 2600 , a trzecie chyba 3300. I jestem w gigant rozterce Czekam jeszcze po nowym roku ma być reszta nowych modeli, Niestety sukien nie ma na necie

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-12-07 o 22:39
Stary 2009-12-07, 22:29   #2029
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

A my sobie (dopiero) dzisiaj zaklepaliśmy sale Umowa podpisana, zadatek wpłacony i teraz już nie ma odwrotu
W tym tygodniu chcemy też rozstrzygnąć kwestię orkiesty i fotografa (wiem, po tyłach troche jestem :P)... ale jak to zamówie to moze wtedy bedziemy mieli troche spokojniejszy okres i przestaną mi się śnić koszmary

Fajnie się macie, że u Was już były targi...u mnie bedą dopiero w lutym

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
faktycznie jest bardzo ciężki bo jest na rożku, a ten dodatkowo owinięty drucikiem z kamyczkami, ale mnie to absolutnie nie przeszkadza czy jest tandetny czy nie to kwestia gustu raczej moim zdaniem jest wyszukany i oryginalny, zarazem prostu. Te perełki nie były raczej plastykowe. Wiele dziewczyn zachwycało się tym bukietem więc taki zły nie jest
Byłam dzisiaj w Giselle i przymierzyłam 3 suknie. Jako pierwszą tą z targów co wklejełam zdjecie. Tylko że mieli taki mały rozmiarek że nie weszła mi do końca biodra mam za szerokie, ale mniej więcej zobaczyłam, podoba mi się Jak się ją ubierze to ten dół wygląda bosko! Następnie przymierzyłam suknię ze złotym gorsetem, też piękna, chociaż nie zwróciłabym na nią uwagi ale babka przyniosła mi ją do przymiarki i mam okropny dylemat między tymi dwoma Miała złoty gorset, i spódnicą ecri, Gorset cały przezroczysty z naszytą koronką, dół gładki z klinem po boku, teżpięknie się prezentowała, i świetnie się w niej czułam Na końcu przymierzyłam takąz super twardym gorsetem całym wysadzanym kamieniami i na dole falbanki, też piękna ale już mnie tak nie powaliła. I tak. Cena pierwszej prawie 3700 , drugiej 2600 , a trzecie chyba 3300. I jestem w gigant rozterce Czekam jeszcze po nowym roku ma być reszta nowych modeli, Niestety sukien nie ma na necie
Ja sobie z rajdem po salonach poczekam jeszcze tak do maja/ czerwca :P a co!
Mniej wiecej mam typ upatrzony tylko ciekawe czy mi będzie pasował...bo wiecie jak to jest, na modelkach wszystko wygląda cudownie, a potem jak to ubierze osoba taka jak ja, czyli mająca 162 cm wzrostu i nadal za dużo w talii to różnie bywa

Stary 2009-12-07, 22:40   #2030
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
A my sobie (dopiero) dzisiaj zaklepaliśmy sale Umowa podpisana, zadatek wpłacony i teraz już nie ma odwrotu
W tym tygodniu chcemy też rozstrzygnąć kwestię orkiesty i fotografa (wiem, po tyłach troche jestem :P)... ale jak to zamówie to moze wtedy bedziemy mieli troche spokojniejszy okres i przestaną mi się śnić koszmary

Hehe no trochę jesteś do tyłu z przygotowaniami Ale październik znowu nie jest takim chodliwym miesiącem A moj 23 to już w ogóle. Wybieraliśmy, co chcieliśmy, bo wszyscy mieli wolne terminy

Cytat:
Mniej wiecej mam typ upatrzony tylko ciekawe czy mi będzie pasował...bo wiecie jak to jest, na modelkach wszystko wygląda cudownie, a potem jak to ubierze osoba taka jak ja, czyli mająca 162 cm wzrostu i nadal za dużo w talii to różnie bywa
Oj tak, na modelkach to wszystko cudnie... Ja się boje aż przymierzać, bo mi się zima już daje we znaki (pod względem mojej masy hehe ). Chyba poczekam z tym do wiosny
Stary 2009-12-07, 22:58   #2031
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

no to pierwsze koty za płoty gratulacje
Nie przejmuj się ja mam wszędzie za dużo i dałam radę ale z tym czerwcem to nie za późno?w niektórych salonach czekasię na suknie nawet 5 miesiecy, ja zamierzam zamówić najpóźniej w marcu bo czekasię 4 miechy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-07, 23:19   #2032
kata_g
Raczkowanie

witam i ja, masz wielki dzień to 23-10-2010
pozdrawiam Wszystkie
kata_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:58   #2033
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kata_g Pokaż wiadomość
pozdrawiam Wszystkie
witaj może opowiedz nam coś o swoich planach,co macie załatwione

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-08, 11:20   #2034
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez kata_g Pokaż wiadomość
pozdrawiam Wszystkie
Witaj Ślubujemy tego samego dnia W końcu nie jestem sama Opowiedz coś o Was, co macie już załatwione itd.

A ja się muszę pochwalić. Znalazłam nową krawcową A właściwie siostra mi znalazła. Odnowiła znajomość z koleżanką z technikum Okazało się, że szyje piękne suknie. Moją zacznie szyć we wrześniu. Normalnie na suknie potrzebuje tylko 1,5 tygodnia, ale na moją powiedziała, że ze da sobie 3, bo troche zabawy z nią będzie. No i co najważniejsze zapłacę mniej Za materiał i za uszycie suknie - 800 zł
Stary 2009-12-08, 21:58   #2035
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Hehe no trochę jesteś do tyłu z przygotowaniami Ale październik znowu nie jest takim chodliwym miesiącem A moj 23 to już w ogóle. Wybieraliśmy, co chcieliśmy, bo wszyscy mieli wolne terminy
No my początkowo mieliśmy opcję z listopadem...W sumie wszystko fajnie i ceny już niższe za wszystko, ale jak sobie pomyślałam o zdjeciach z Kościoła i z pleneru w płaszczach to tak jakoś średnio mi się to widziało... Wiem, że w październiku też może być różnie, ale może nie będzi zimno

Cytat:
Oj tak, na modelkach to wszystko cudnie... Ja się boje aż przymierzać, bo mi się zima już daje we znaki (pod względem mojej masy hehe ). Chyba poczekam z tym do wiosny
No ja musze jeszcze zrzucić ze 3 kg ale w sumie lepiej przymierzać jak się ma wiecej ciałka i potem zmniejszać, niż potem kombinować jak poszerzyć suknie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
no to pierwsze koty za płoty gratulacje
Nie przejmuj się ja mam wszędzie za dużo i dałam radę ale z tym czerwcem to nie za późno?w niektórych salonach czekasię na suknie nawet 5 miesiecy, ja zamierzam zamówić najpóźniej w marcu bo czekasię 4 miechy
5 miesiecy ranyyy nie straszcie mnie... ja mam nadzieję ze jak minie boom wakacyjny to już potem bedzie troszkę "luźniej" z realizacją zamówień... ale w sumie warto byłoby podzwonić po salonach i popytać, ale to dopiero po nowym roku

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Witaj Ślubujemy tego samego dnia W końcu nie jestem sama Opowiedz coś o Was, co macie już załatwione itd.

A ja się muszę pochwalić. Znalazłam nową krawcową A właściwie siostra mi znalazła. Odnowiła znajomość z koleżanką z technikum Okazało się, że szyje piękne suknie. Moją zacznie szyć we wrześniu. Normalnie na suknie potrzebuje tylko 1,5 tygodnia, ale na moją powiedziała, że ze da sobie 3, bo troche zabawy z nią będzie. No i co najważniejsze zapłacę mniej Za materiał i za uszycie suknie - 800 zł
800zł za suknie???? super! Ja bardzo żałuję, ze nie mam zaufanej dobrej krawcowej... a nikomu niesprawdzonemu nie dałabym uszyć sukni

Stary 2009-12-09, 10:27   #2036
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
No my początkowo mieliśmy opcję z listopadem...W sumie wszystko fajnie i ceny już niższe za wszystko, ale jak sobie pomyślałam o zdjeciach z Kościoła i z pleneru w płaszczach to tak jakoś średnio mi się to widziało... Wiem, że w październiku też może być różnie, ale może nie będzi zimno
Z tą pogodą to różnie bywa. Niby na początku października powinno być jeszcze ciepło choć np. w tym roku to listopad był cieplejszy niż październik.
Moja siostra też brala ślub w październiku tyle, że 4 lata temu. Dokładnie 22 i pogodę miała przepiękną. Ja osobiście byłam bez rajstop i w sandałkach w sukience na ramiączkach i na to miałam tylko cienki żakiecik. Też bym chciała, żeby u mnie tak było

Cytat:
5 miesiecy ranyyy nie straszcie mnie... ja mam nadzieję ze jak minie boom wakacyjny to już potem bedzie troszkę "luźniej" z realizacją zamówień... ale w sumie warto byłoby podzwonić po salonach i popytać, ale to dopiero po nowym roku
Dobrze bianeczkaa mówi. Tak się gdzieś zaczyna szyć suknię. Moja poprzednia krawcowa miała mi zacząć maj/czerwiec.

Cytat:
800zł za suknie???? super! Ja bardzo żałuję, ze nie mam zaufanej dobrej krawcowej... a nikomu niesprawdzonemu nie dałabym uszyć sukni
Ta cena to tak troszkę po znajomości, ale tylko troszkę Dziewczyna na codzień zajmuje się przeróbkami w Vistuli. Suknie ślubne to jej pasja i nie szyje ich tak dużo więc stawia na jakość a nie na ilość
Stary 2009-12-09, 10:55   #2037
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ta cena to tak troszkę po znajomości, ale tylko troszkę Dziewczyna na codzień zajmuje się przeróbkami w Vistuli. Suknie ślubne to jej pasja i nie szyje ich tak dużo więc stawia na jakość a nie na ilość
ja nie wiem czy bym się odważyła szyćsuknie za tak niską cene bo mimo wszystko jakość materiałów będzie niższa niż tych w salonach, wiem co mówię, szyłam suknię wieczorową, sporo materiału trzeba było ale to jeszcze nie to co przy sukni i kupowałam go sama, wyszukiwałam wszelkie promocje, i za sam materiał zapłaciłam 300 zł a do sukni dochodzą halki, świecidełka, koronki, a to na prawdę duży koszt, a gdzie robocizna?? nawet w salonach szyjących taniej koszt sukni to ok 2000, więc mnie by jakoś taka cena odstraszyła a widziałam np suknie Filipinki, która szyje za ok 1000-1500 i suknie niestety, ale były tandetne. Nie boisz się że będzie gorszej jakości?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-12-09, 12:06   #2038
kata_g
Raczkowanie

Tak, tak BEACIUNIA slubujemy tego samego dnia, mam nadzieje ze bedziemy miec piekny zloty polski jesienny dzionek

A co do nas, znamy sie ponad 3 lata, ja pochodze z centrum a moj TZ z mazur, a co ciekawe poznalismy sie w hiszpani. Niekiedy czlowiek musi przejechac kupe kilometrow zeby znalezc swoja druga polowe pomaranczy Tego roku podczas jednego z wyjazdow weckendowych, moj ukochany poprosil mnie bym zostala jego zoneczka, dokladnie 14 lutego. Oczywiscie zgodzilam sie, bo jakby inaczejZaraz po powrocie wzielismy sie za organizacje wesela.
Co do rzeczy zalatwionych to mamy:
- sale
- orkiestre
- fotografa i kamerzyste (malzenstwo) chociaz ostatnio widzialam fotki z kolezanki slubu i mam straszne watpliwosci
- kucharke
- zaklepana godzine w kosciele

Obecnie jestem na etapie dekoracji, mamy juz kogos na oku, ale szukam idei jak by to zrobic, to mi ostatnio spac nie daje, bo nie mam zadnych pomyslow. Wiem tylko ze osoba, ktora zajmie sie dekoracja, bedzie miala za zadanie upiekszyc sale, kosciol, samochod i bukiety dla nas.

Poniewaz mieszkamy poza granicami kraju wszystko zalatwiamy przez neta lub telefon, juz sie zaczynaja wszyscy znas smiac ze slub tez przez telefon odprawimy zlosliwcy jedni

To tyle o nas, widze ze wiekszosc juz dawno nas przegonila w sprawach zalatwionych, ale jakos ciezko mi sie zabrac wracajac po 20-tej z pracy.

A i w piatek ide przymierzyc po raz pierwszy suknie slubne, jak wroce to zdam relacje, chce zobaczyc jakie sa tutaj + ich ceny, bo na swieta jedziemy do domu wiec lukne tez w polsce i zobaczymy na co sie zdecyduje

a tymczasem zmykam do pracy
kata_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 12:22   #2039
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

bianeczkaa - nie boję się szyć sukni, bo krawcowa jest sprawdzona. Taniej- nie znaczy gorzej. To ceny w salonach są mocno przesadzone. Ona ma dostęp do wielu hurtowni z materiałami i mam obiecane, że jak przyjdzie do wyboru to mogę z nią jechać. Szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam za tym, żeby wydawać dużo na suknię. To jest tylko jedna noc a to, że się ją potem sprzed graniczy z cudem. Taka jest prawda, teraz większość dziewczyn chce mieć nową, niepowtarzalną suknię, uszytą tylko dla niej. Ale to tylko moje zdanie

kata_g - ja też mam tylko tyle co Ty załatwione. Jeszcze trochę czasu jest więc spokojnie można wszystko po kolei załatwiać
A jeśli masz wątpliwości co do fotografa to radzę się zastanowić Moim zdaniem zdjęcia to chyba najważniejsza pamiątka ze ślubu. Może warto porozglądać się za jakimś innym? A gdzie będziecie mieć ślub? W Warszawie czy na Mazurach?
Stary 2009-12-09, 17:48   #2040
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

O rany, to widzę, że ja naprawdę jestem po tyłach, ale co tam :P
Myslicie, ze jak wybierzemy się do księdza po Nowym Roku to wystarczy? U nasd raczej nie ma kolejek...

A wiecie, podobno teraz są super wyprzedaże sukienek. Moja znajoma kupiła sobie teraz sukienkę za 1000zł Ale ja nadal boje sie kupić suknie tak wczesnie, bo co jak potem zobaczę inną, ładniejsza?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości