|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Lanka to jeszcze i ja Ci piórko do skrzydeł dorzucam! Gratki ode mnie
![]() I popieram - masz świetną "pracową" sukienkę! ![]() agus - brawo! ![]() Poza tematem chudnięcia - ładnie Ci w nowym kolorku włosów! Piękne efekty ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-07 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Raczkowanie
|
agus30 GRATULUJE wytrwałości, zrzucic 20kg nie jest proste jak sie domyślam, ale chyba warto było
![]() kupiłam ten słodzik, ale ma jakiś dziwny skład: maltodekstryna, cyklaminian sodu i sacharynian sodu ![]() no nieważne, mam zły humor dzisiaj, zmierzła jestem jak nigdy. Przyszłam po pracy do domu TZ czekał z różą, a mi się nawet przytulać nie chciało. Drażnił mnie i w ogóle nie chciało mi się z nim gadać. Powiedziałam mu, że mam prawo być drażliwa bo jestem głodna ![]() Napiszcie proszę co z tym słodzikiem jak wiecie oczywiscie, z góry dzięki kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1924 | ||
Raczkowanie
|
też się boję Wigilii, i pierwszego Dnia Świąt , bo są wielkie imieniny u rodziny, haha zrymowało mi się
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Bosko wyglądasz dziewczyno !!! ale dodajesz motywacji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
o matko i córko , genialnie wyglądasz ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na lekach jestem od trzech dni więc teraz czekam na git ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Tak mi nasłodziliście że już mi się słodkiego nie chce
![]() ![]()
#1927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Raczkowanie
|
agus30 wyglądasz świetnie... co do słodzika, to ja uzywam takiego z aspartamem... mój tata ma cukrzyce i musi go stosowac, wiec... tez uzywam bo taki mam w domu... ale szczerze mówiąc nie czytałam tych artykułów o aspartamie i chyba nie chcę ich czytać...
#1929 |
Zakorzenienie
|
a mnie tu troche nie bylo i, chociaz nie jestem juz na Dukanie, zagladam tu, bo lubie ten watek
![]() ![]() nadrabiajac zaleglosci, trafilam na wymiane zdan z santos. i wiecie co? nie jestem dietetykiem, ale: 1. dzisiaj w porannym programie TVP2 (nie pamietam nazwy, "Pytanie na sniadanie?" czy cos takiego, prowadzila bodajze Sadowska z jakims facetem) byla pani dietetyk i Mariola Bojarska Ferenc, spec od fitnessu i zdrowego stylu zycia. rozmawialy o tym, jak ZDROWO chudnac. Poruszyly temat diety Dukana, mowiac, ze jest to niezwykle popularna ostatnio dieta, ale za to BARDZO (!) niezdrowa, sama pani dr dietetyk mowila, ze ratowala po niej 3 osoby (mialy zakwaszone organizmy). Obie bardzo odradzaly tę diete, mowily, ze jest spektakularna i super efekty, ale bardzo niezdrowa dla organizmu. 2. moja kolezanka jest na Dukanie 2 miesiace, schudla prawie 9kg. dziewczyna od zawsze zdrowa jak ryba, na Dukanie czujaca sie swietnie. Nagle zaczyna wymiotowac, brzuch boli jak nie wiem co. Robi badania - potworne wyniki krwi, moczu, nadwrazliwosc jelita (z tego co pamietam). Lekarz jednoznacznie po wywiadzie stwierdzil, ze to przez diete. Jest na lekach, zeby normalnie funkcjonowac; w weekend miala isc na kolejne badania i konsultacje, wiec jutro bede wiedziala, co i jak. Ja was nie namawiam do odstawienia diety, bo kazdy odpowiada za swoje zdrowie i ma swoj rozum, ale apeluje - przynajmniej zrobcie badania, zanim bedzie za pozno. zbadanie krwi i moczu to grosze, ale mozna w razie czego w pore uratowac zdrowie ![]() Ja po tym mam duze watpliwosci, czy zaczne ta diete raz jeszcze, jak planowalam, po nowym roku. Poki co, wlaczylam sobie duze dawki ruchu i po prostu zdrowe zywienie, zobaczymy. pozdrawiam ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Nie odzywałam się długo, ale dziś postanowiłam sie pochwalić. Jestem na diecie od 1 listopada. Na pierwszej fazie zrzuciłam zaledwie 1,5 kilo i mało mnie to zmotywowało. Ale sie zaparłam. Dziś rano na wadze było 68 kg więc 6 kilo mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Jezu jak Wy smarujecie te strony
![]() Agus ![]() ![]() ![]() Patrzę na te wasze zdjęcia z bijącym serduchem ![]()
#1932 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny takich różnic się nie spodziewałam wyglądacie rewelacyjnie szczególnie agus30 metamorfoza z ciotki-klotki do super modelki serio!
a co do zdrowia to jestem przerażona pani ćma mnie zaskoczyła.. jeny chyba pójdę zrobić badania bo aż strach. ale powiem Wam jedno trzeba pić to jest podstawa a skracać dni warzywnych też nie należy i ja się tego trzymam na razie czuje się świetnie ale naprawdę pójdę na te badania idziemy razem ? a mam pytanie do dziewcząt które robiły badania niedawno jak wyniki?
#1933 |
Raczkowanie
|
Kurcze Dziewczyny obejrzałam archiwalny urywek tego programu o którym pisze pani ćma no i troche mi takie wiadomości mieszają w głowe. Co o tym sądzicie? Ta specjalista wypowiada się o naszej diecie w połowie materiału.
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...a-1200-kalorii A tak w ogóle to Wasze przemiany Dziewczyny są oszałamiające, naprawde wielkie brawa ![]() ![]() Isabelll a jaki Ty masz śliczny brzuszek oj wiele bym za taki oddała ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||||||
Raczkowanie
|
Aleście nasmarowały
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- isabelll, lanka bez podlizywania się wyglądacie olśniewająco ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja konsultowałam tę dietę z moją koleżanką dietetyczką i lekarką medycyny rodzinnej i mówiły, że na jakieś 2-3msc. 2.faza nie zaszkodzi (przy zachowaniu wszystkich zasad w tym picia wody). O dłuższy czas nie pytałam. Miałam robione wyniki krwi przy okazji grypy niedawnej i wszystko jest w porządku. Myślę, że te kobietki w TV wymieniają "wyjątki" a nie zasadę. Jakby powiedziały, że Dukan jest ok to straciłyby robotę :P no bo komu byłby wtedy potrzebny dietetyk ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Raczkowanie
|
Tak apropo tego programu, pamiętajmy że Dukan nie jest samozwańczym lekarzem i też na pewno wie co poleca. Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie pilnuje wody i dni warzywnych to może to być szkodliwe. Ja idę systemem polecanym przez Dukana 5/5 i piję dużo, nie sądzę by z moim organizmem działo się coś dziwnego (chyba, że zanik celulitu który jest dla mnie imponujący)
Mówiłam, że jade na basen 21.15-22? taaaa... założyłam strój i plany odeszły w siną dal :P ( a przynajmniej do środy) bo muszę nowy kupić. Aż dziwne że lajkra potrafi być za duża ![]()
#1937 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
Zrobię sobie badania, tak dla pewności. Chcociaż te kobiety w programie mówiły, że taka dietę mogą stosować osoby młode i zdrowe... wiec mysle, że nie jest az taka szkodliwa... poza tym Dukan tez jest lekarzem wiec myslę, że trzeba podejsc do tej diety rozsądnie i bedzie w porzadku!
#1939 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetne musi być uczucie, kiedy masz za duży kostium ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() nie bylo mnie pare dni i musialam prawie 10 stron doczytywac, ufff ![]() A tu tyle sie wydarzlo... Przede wszystkim mmmmocno sciskam wszystkie super sliczne i szczuple laski, ktore pokazaly nam swoje fotki wiolqn - swietnie wygladasz ![]() agus30- gratuluje spektakularnego efektu, rewelacja! ![]() lanka- gdybym byla facetem zakochalabym sie w Tobie ![]() ![]() (dziekuje za pozdrowienia, kota Simona i psa jego siostry ![]() ![]() isabelll - gratuluje serdecznie, sukces widoczny golym okiem!!! A ja od dzis jestem takze na III fazie, ciekawam co tez jutro pokaze moja waga (bylam grzeczna jakby co ![]() Mam do Was pytanie na temat otrebow w owsianych. Czy ugotowane i napeczniale spelniaja takze swoja funkcje w zoladku? Zastanawialam sie, ze moze lepiej jesc je na zywca np. w jogurcie, bo wtedy pecznieja i zeluja dopiero w zoladku, a nie na talerzu. Jak sadzicie, jest jakas roznica? Edytowane przez vlada Czas edycji: 2009-12-08 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
Wszystko w granicach rozsadku. Poza tym one tu mowia jaka zla rzecza jest bycie na diecie i powrot do starych nawykow zywieniowych i efekt jojo..ale dukan pisze wyraznie...ze trzeba zmienic podejscie do jedzenia i pewne zachowana na zawsze. nie oszukuje nas...my najwyzej same mozemy sie oszukiwac i zle stosowac diete.
eee tam. lekka przesada..kwasica metaboliczna..to jest ciezka choroba..ktorej nie dostaje sie od tak sobie...najczesciej dochodzi do niej u osob z niewyrownana cukrzyca. panie wymieniaja tez jako powiklanie po tej diecie to problemy ze stawami..co jest tez chyba na wyrost troche powiedziane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie wieczorową porą
![]() Dziewczyny dziś to normalnie pobiłyście rekord wszechczasów w pisaniu ![]() Eliza - ranny ptaszek to ja teraz muszę być bo do pracy tak wcześnie wstać trzeba ![]() Wiolqn, Isabelll, Lanka, agus wyglądacie szałowo ![]() ![]() Po mnie podobno też widać zmianę ale zdjęcia wstawię za jakieś -2-4 kilo ![]() Poza tym dziś w pracy miałam tyle roboty, że nie miałam czasu zjeść 2 śniadania ![]() ![]() To chyba na tyle dziś, spadam do łóżeczka, Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Pani ćmo,każdy może się wypowiedzieć w każdym wątku,na każdy temat,ale należy się umieć zachować,a santos była nie grzeczna.Jeśli chciała nam cos uświadomić to powinna zrobić to w inny sposób.
Do każdej diety należy podejść z głową.
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
prosze odsunac dzieci od monitora bo bede przestawiac drastyczne zdjecia.
szukalam fotki ktora oddawalaby to jak wygladalam przed dieta, ale na wszystkich jakos tak sprytnie sie maskowalam. znalazlam jedno, z comiesiecznego mierzenia wymarzonych jeansow, na ktorym wygladam paskudnie. drugie zdjecie juz znacie. roznica 10 kilo wyglada tak
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Wiolqn to na pewno TY
![]() Ogromna różnica,super. Szkoda,że ja sobie nie zrobiłam takiej fotki,zrzuciłam już ogólnie 11kg to też bym mogła sobie porównać ![]()
#1946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
Uhm, różnica bardzo widoczna wiolqn
![]() Przyłączam się do pozdrowień dla mających kota na punkcie Simon's Cat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane! Ja dzisiaj ambitnie postanowiłam wytrzymać bez kawy
![]() ![]() Wczoraj przed spaniem jakoś mi się zebrało na mierzenie starych spodni i powiem Wam szczerze, że już nie mam żadnej pary spodni w którą bym nie wchodziła. Ta "poszpitalna" o której wspominałam kiedyś tam, jest na mnie idealna ![]() ![]() Wiolqn super zmiana! Uciekam na uczelnie i będę wieczorkiem ![]()
#1949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć bojowo to już jestem nastawiona, ale nie w dobry sposób:/ Tak mnie rano rodzina wkurzyła, że uh... wstaje człowiek, zbiera się na uczelnię, a tu pretensje, że chleba nie ma! Jakby nikt nie wiedział, że od 3 tygodni nie jem chleba - to skąd mam wiedzieć czy jest, czy nie:/ Uhhhhh!!! Idę sobie jajecznicę zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- A wogóle to witam wszystkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.