|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część VII
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15728147]po okolo 25 kliknieciach cos wylecialo. Mam 01 i moglby byc jasniejszy
Zdecydowalam sie dla siostry TZta kupic http://pl.strawberrynet.com/makeup/e.../94378/#DETAIL . Opinie na kwc dobre. Ona lubi naturalny look, wiec powinna byc okej. Szkoda tylko, ze bez pudelka .[/QUOTE]heh to Ty faktycznie jasniutka 01 ma odrobine rozu w sobie, 02 jest rownie jasna, ale ma zolty odcien przez co czasami wydaje sie jasniejsza. Teraz z korektorow chce wyprobowac Biotherma Forget It ponad 100zl na all jak pytalam sprzedawcow, ale jezeli ma to byc moj KWC to trzeba zaryzykowac
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki osławiony jest, a ja go nie miałam i pewnie gdyby nie truskawa nie miałabym nigdy...
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Zamawiam perfumy i kolorowke z Tru. Ciekawe czy przed swietami dojdzie
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było chyba osoby niezadowolonej z Nacres jak do tej pory ![]() Testowałaś już bazę? Dla mnie ona jest idealna pod każdym względem |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mi żal, że nie używam cieni
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15728540]Nie wiedzialam, ze dwojka taka jasna. Jak zobaczylam cene zestawu to mi klapki na oczy spadly i nie myslalam juz o niczym
. Zamawiam perfumy i kolorowke z Tru. Ciekawe czy przed swietami dojdzie [/QUOTE]eee powinna dojsc no wedlug mnie to praktycznie bialy odcien byl....na skorze robil sie jeszcze jasniejszy! ale wiadomo ja inaczej patrze na te odcienie bo w sumie ja dosc ciemna jestem ale 01 podobno lepiej ogolnie wyglada bo sie stapia ladniej ze skora...no ja swoja 02 puscilam w swiat
|
|
#4838 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam że juz nic nie potrzebuję a Wy tak zachwalacie tego shimmerka Bobbi że i ja zaczałam szukać zdjęć i opinii w necie i co? I już go potrzebuję ![]() Z tym że ja mam na oku tego brązowego (nic różowego na moich policzkach nie wchodzi w grę niestety). Z recenzji na MUA (zreszta bardzo dobrych) wynika że kosmetyk nie daje mocnego koloru -bo w opakowaniu wygląda na ciemny, daje tylko taką poświatę brązową, może spokojnie zastapić bronzer Mam co prawda Shimmer Diora 003 Cooper i spokojnie używam go jako bronzera, ale po pierwsze mam tester w tym plastikowym opakowaniu co niestety kaleczy mój zmysł estetyczny a po drugie niedawno mi upadl na podłogę i wszystkie paseczki po prostu z niego wylecialy Całe szczęście dały się z powrotem wlożyć, tylko najjaśniejszy się pokruszył więc co sie dalo to pougniatałam w opakowaniu i calość jakoś się trzyma ale wiadomo, wygląda nie najlepiej ![]() Tak myślę czy to nie znak żeby sobie BB kupić, bo raczej nie mam co liczyć na upolowanie Coppera na all czy Tru. A tu za jednym zamachem będe miała nowy kosmetyk i to jeszcze w pełnowymiarowym opakowaniu + fajny pędzęlek. Tak, chyba powinnam go kupić ![]() Cytat:
Ja nie lubie mocno kryjacych pomadek, więc mnie na szczęście nie kuszą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? bo jeszcze jego mi brakuje do kolekcji
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie ciepły
Kolory poszczególnych pasków (w sztucznym świetle)- jasno różowo-złoty rozbielony, złoty, beżowy, jasno miedziany, ciemniejszy brąz. Stosuję go na kilka sposobów: albo 2 najciemniejsze paski nakładam jako brązer, czasami na to jeszcze te jaśniejsze dla rozświetlenia bądż mieszam wszystkie paski razem i też jako brązer bo wychodzi dość wyraźny kolor bądź te 3 najjaśniejsze paski jako rozświetlacz na inny brązer. |
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Przestancie! Teraz patrze na brazowego Bobbiego, Nacre i Fatala...eh, a co z kasa?
![]() Zastanawiam sie czy ten bobbi brazowy nadawalby sie na cala twarz na lato? bo w koncu to rozswietlacz (a nie typowy brazer), a nie chcialabym wygladac jak opalona bombka , a nacre? nadaje sie na cala twarz czy tworzy zbyt duzy blysk i nadaje sie tylko do podkreslania wybranych partii twarzy? Nacre daja kolorek?Jedynie wytlumaczenie dla mnie jest, ze w PL ceny kosmiczne.... tyle drozej...i, ze w perfumerii u nas nigdy bym sobie na to nie mogla pozwolic;/ tak sie tlumacze patrzac na ta truskawe ![]() a leci do mnie dior DP... |
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Co do BB to raczej nie będzie się nadawał na całą twarz bo bedziesz wygladała właśnie jak bombka albo jakbyś była chora czy spocona (chodzi mi o niezdrowy efekt świecacej skóry). |
|
|
|
|
#4843 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#4844 |
|
PIP.
|
mi w ogole nigdy OC nie ruszaja. tzn nie otwieraja paczki wcale. OC zostaje tak jak bylo razem ze wszystkim w paczce.
|
|
#4845 |
|
🦄
|
Dzięki
Bo pisałam kilka stron wcześniej o mojej wojnie z PP. Ciąg dalszy- kobiety wydzwaniają do mnie na telefon prywatny, który podawałam dla Truskawki. I zastanawiam się skąd go wydarły. A OC mi brakuje. Myślałam, że może ono dla UC zostaje, ale widać one sobie zwinęły.
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
tak piszecie o tej bazie pod cienie guerlina - a ja właśnie chciałam artdecową wypróbować ( bo do tej pory używam lumene );
to co - brać guerlina zamiast artdeco?? tamta taka osławiona że teraz nie wiem ![]() z fatala się przez noc wyleczyłam; poluję na czarnego Faux cils i kropka!
|
|
#4847 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() hm.. ja tez myslalam o tej bazie. ale potem dotarlo do mej durnej paly, ze jej nie potrzebuje, bo cienie, ktorych namietnie teraz uzywam [givenchy i gurel] po prostu sie na mnie trzymaja calutki dzien. czyli, ze teoretycznie nic nie potrzebuje, prawda? ![]() Mejkapownia, a masz moze jakies foty tych piatek diora? ![]() [a jak nie masz to sie popraw ]
|
|
|
#4848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nakładasz pod Nacre puder? ja myślalam,że Nacre to już jest puder
|
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z całym szacunkiem ranka ale grubo się mylisz. Wczoraj przetestowałam tusz i co się okazało? Oczy całe czerwone i tusz wylądował w koszu. napisałam już, że mam chore oczy i nie mogę ryzykować. Tusze kupuję jak najnowsze i używam maksymalnie 3 miesiące. Nie wiem jak Ty ale ja jak idę do perfumerii to najpierw sprawdzam datę ważności i jeśli kosmetyk ma powyżej dwóch a co dopiero trzech lat to napewno nie znajdzie się w moim koszyku. Może Ty kupujesz takie rzeczy - ja nie i mam do tego prawo. Poza tym nie zarzucaj mi oszustwa czy chęci wyłudzenia bo jestem od tego daleka. |
|
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i będą ładniejsze i ja będę ładniejsza i po prostu czy my przypadkiem nie MUSIMY jej miec???????? foty postaram się pstryknąć popołudniem jak dzieć nie będzie po mnie skakał
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor ma bardzo łądny Na oczach praktycznie jak czarny ale pod światło widać taki błyszczący śliwkowy kolor. Ja będę polować na świeższy bo tego z 2006 nie mogę używać ale jeśli znajdę nowszy - kupię napewno bo efekt świetny. Jednak jeśli masz wrażliwe oczy na starocie to daruj sobie - jeśli nie - kupuj bo warto. |
|
|
|
|
#4852 | |
|
PIP.
|
Cytat:
Kujawianka, hm.. mnie tez kusil ten fatale.. tak troszke troszke, ale w takim razie nie biore. moze nie mam mega wrazliwych oczu, ale wole nie ryzykowac.. dzieki za info
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na końcówki rzęs. Ale teraz nie wiem jaki brać. Fatale mam czarny i jeszcze go oswajam, zastanawiam się nad tym wydłużającym lancome fioletowym... Co Wy na to? Co lepiej?Acha...ja ostatnio kupiłam w perfumerii fatale ale czarnego i też był chyba z 2006..albo 2007. Ale nie marudzę bo kupić czarny to jest sztuka i nawet nie wiem czy bywają świeższe...nie wiem jak z kolorowymi.
...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2009-12-08 o 09:22 |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
oj coś poranna warta niezbyt czujna
![]() powróciło sporo zestawów - w tym prawie wszystkie Stili
|
|
|
#4855 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=mejkapownia;1572649 0]to co
brać tego fatalka ??? Brać w ciemno Naprawdę nie widać różnicy, dopiero pod światł widać lekki fiolet. Ja zastanawiam się jeszcze nad zielonym. Czy któraś z Was miała? Jak wygląda?
|
|
|
|
#4856 |
|
PIP.
|
oooo Mejkapownia - masz swoja stile z kosmetyczka
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie
jest stila z kosmetyczką mejkapownia chyba Ty chciałaś było 7...jest 6 ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- http://pl.strawberrynet.com/makeup/b...936/?CatgId=34 Znacie może to cudo do brwi? Warto? http://pl.strawberrynet.com/makeup/s...716/?CatgId=34 tego wcześniej nie widziałam. jaki ten rozświetlasz? Ma może któraś z Was? Edytowane przez KujawiankA Czas edycji: 2009-12-08 o 09:48 |
|
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dzięki dziewczyny
kosmetyczka kliknęta ![]() tak w ślepo i na szybko że nawet nie pomyślałam żeby kliknąć z czymś w komplecie ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ilios - dzięki za smska ![]() teraz tak sie jeszcze zastanawiam zamówiłam dla szwagierki zestaw z różą bo kosmetyczek już nie było ale może powinnam zamówic jej z kosmetyczką?? tylko na co mi wtedy ta druga róża ..... dżizas - rzucą towarem i człowiek głupieje i jeszcze nie wiem czy w takim razie płacić za ten czarny zestaw stila co mi wisi w koszyku - no bo na co mi nagle 2 tusze stila ... cieni dostatek, tylko o tego smudge pota chodziło, ale jak sobie kajala rozetre to nie na jedno wyjdzie?? rany - już nie wiem za co płacić a debet rośnie i rośnie ![]() i jeszcze jedno fotek piątek diora nie będzie!! wczoraj tak mi sie podobały w opakowaniu, takie śliczne i cacy! właśnie sie niemi wymalowałam i powiem NIE WARTO kolory na oczach nie takie jak na łapce / i nie takie jak w opakowaniu ( robiłam bez bazy ale założyłam że pod diora nie trzeba), nie chciały sie ładnie cieniować - wszystko mi sie tak roztarło w jedno byle co - choć cieniowac naprawde potrafie ![]() generalnie - inglot robi na moich oczach cuda - dior nie poszalał ![]() więc nie polecam; nie wiem czy to wina starocia czy czego ale to nie będą moje ulubione cienie ![]() kolory w sumie spowodowały że oczy wyglądają na zmęczone choć to moja codzienna kolorystyka - nie wiem czemu
Edytowane przez mejkapownia Czas edycji: 2009-12-08 o 09:54 |
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawy efekt daje również Physicians Formula Shimmer Strips , za całkiem niewielkie pieniadze uważam , że warto. |
|
|
|
|
#4860 |
|
PIP.
|
nie ma sprawy
pamietam jak sie na to czailas
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

.[/QUOTE]
01 ma odrobine rozu w sobie, 02 jest rownie jasna, ale ma zolty odcien przez co czasami wydaje sie jasniejsza. Teraz z korektorow chce wyprobowac Biotherma Forget It

Całe szczęście dały się z powrotem wlożyć, tylko najjaśniejszy się pokruszył więc co sie dalo to pougniatałam w opakowaniu i calość jakoś się trzyma ale wiadomo, wygląda nie najlepiej
? bo jeszcze jego mi brakuje do kolekcji

Bo pisałam kilka stron wcześniej o mojej wojnie z PP. Ciąg dalszy- kobiety wydzwaniają do mnie na telefon prywatny, który podawałam dla Truskawki. I zastanawiam się skąd go wydarły. A OC mi brakuje. Myślałam, że może ono dla UC zostaje, ale widać one sobie zwinęły.