|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
a propos walenia rączkami to ja się boje cokolwiek dawać mu do ręki, bo wszystkim wali się w głowę!! Czasem to aż mnie zaboli, a on nic śmieje się.
Lubie jego pukanie w tackę przy stoliku, a najbardziej uwielbiam jak leżymy w łóżku udaję, że śpię, a on tymi maleńkimi patkami puka tak szybciutko i głośno w kołdrę jak by chciał bym nie spała tylko zabawiała go ![]() Mell to polej(mnie się dziś po tym ciężkim dniu przyda jakiś głębszy) |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Mell fakt, zdarzaja sie przymrozki i nawet snieg, ktory jest sporym wydarzeniem, ale ogolnie zima to deszcz i wiatr. Pamietam jak dwa lata temu jechalam samochodem i tak padal snieg, ze jechalam 10km/h bo nic nie widzialam, a platki mialy wiekosc dloni, po 2 godzinach sladu nie bylo...
Ursull ja tez wole cieple kraje, ale niestety finanse biora gore, w cieplych krajach nie zarabia sie pieniedzy, tzn zarabia sie 1/4 tego, co tu - wiec nie pozostaje nic innego jak polubic deszcz. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
iwciag Milenka jest mniej wysublimowana,ona w łóżku wkłada mi palce do nosa,ciągnie mnie za włosy,próbuję zerwać mi z twarzy skórę,a gdy to nie działa to kopie mnie w twarz.O maj gad,wychodowałam na swoim łonie potwora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myslałam ze juz poszlas bo przez moment Cie nie widzialam, ale jestes ![]() A nozkami twoj wali bo moj strasznie ...podnosi do pionu i ciach ciach...nawet w nocy
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
iwciag Milenka jest mniej wysublimowana,ona w łóżku wkłada mi palce do nosa,ciągnie mnie za włosy,próbuję zerwać mi z twarzy skórę,a gdy to nie działa to kopie mnie w twarz.O maj gad,wychodowałam na swoim łonie potwora
![]() ![]() ja już nie piję,bo posty powtarzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Mell ale Ci zazdroszcze tego zadomowienia
![]() Ursull nie pomoge z prezentem, bo sama mam problem ![]() A Olek wali czym popadnie w co popadnie, ale nie w siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Wtajemniczenie
|
Ursull oj to mój jest delikatny! Nie wiem jak on taka delikatna dupa będzie, to jak on sobie w życiu poradzi
![]() Mell jestem jeszcze, oglądałam Majewskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj narzekałam ze spac wczesniej nie moge bo dziecko nie spi a dzisiaj spi a ja tu siedze.... niezle nie?
![]() Ale nie ma co czasu marnowac... wiec ![]()
#881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to oznacza jedno... nie kocha mnie ![]()
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja postanowiłam z moim walczyć ![]() Życzę spokojnej nocki Wam i sobie. DO JUTRA hehe ale Was nabrałam ![]() Robie sobie odwyk ale tylko do jutra. PAPA DOBRANOC! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
C.D mych zaległości.
STO LATEK DLA OLUSIA ![]() anulka anulka - a nie ma Ci coś? hehe woda z ogórów hmmmm..... Racja z tymi prezentami my tez mamy odwieczny problem co kupic Tż chrześnicy bo ona serio ma wszystko moja na szczęścia ma spore braki więc nie ma problemu ![]() Eve - my organki mamy w mikołajkowej zabawce więc też Igorek bawi się w organiste ![]() Mell - biedactwo, ja jak mam Tż to czesto go wykorzystuje do opieki nad maluchem ![]() Caro - i jak Ci wychodzi te oduczanie? bo u mnie o tej 3-4 to masakra głodny jakby z tydzień nic nie jadl. No w dzień Ci pięknie śpi, moj zazwyczaj 0,5h przy Tż 1-1,5h hmmm..... nie wiem dlaczego. I pytanie za 100pkt. jak Tż? widzisz poprawę? Ranyyy to straszne że mozna się tak zachowac majac taka kruszynkę ale dibry psycholog jej potrzebny. Już wiem co i jak z Avatarkiem, a jak stanie idzie małemu? DORIS - wybacz za ulotna pamięc i buziaczki szczere dla Kalusi, piękniutka Pani Mikołajkowa ![]() michaela - hehe dupny kawał ![]() malutka - hmmm.... dziwna teściówka, dobrze że nie zapomniała o wnuku. Ja nie wiem ale te moje dziecko wiecznie płacze jak tylko zawartośc butelki się skończy ![]() ursull - ja włąsnie czekam żeby zrobic Igorkowi taką fotkę na tle choinki ![]() ![]() ![]() mloda - no witaj ![]() ![]() ![]() iwciag - no najwyzsza pora żeby przestali ulewac. No chyba sie nawet domyslam co uczyniłas odkupując winy ![]() nyla - no gratulacje zabalków ![]() gosikk_s - no tak to własnie jest z że małe dzieci mały klopot a duże dzieci duży kłopot. Zawsze będzie coś ![]() ania - ales dostała wypasiony prezent musiałas byc mega grzecniutka ![]() poiglocik - witaj ![]() Jedno doczytałam i mam kolejne zaległości prawie 4 stroniczki więc dzisiaj juz nie poczytam bo cosik śpiąca jestem, pewnie potrzebuje oespac wczorajsza imprę. DOBRANOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem. Moge sie pochwalic ze mamy 3ciego zabala
![]() A tak pozatym to do ![]() ![]() ![]() Jutro idziemy na szczepienie i kontrole ciekawa jestem ile moj klocek wazy ![]() I wlasnie zepsulam jeden klawisz w kompie literka g mi odleciala ![]() Napisze tylko ze wasze dzieciaczki na foteczkach cudne ![]() ![]() A i tez sie pochwale ozdobami swiatecznymi ,niestety choinke ostatnio ubieralismy 5lat temu i nawet niewiem gdzie jest bo na swieta zawsze do polski jezdzimy wiec sie nieoplacalo ubierac ( to moj przedpokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Mariczka więc...codziennie ok 30 min później mi wstaje
![]() dziś np śpi od 19 bez pobudki ![]() ![]() Staram się go oduczyć bo wiem że on nie głodny o tej godzinie, on poprostu czeka aż go wyjmę z łózeczka dam mu choć 10 ml czegoś i śpi dalej..więc po jaki ![]() Później będę oduczać karmienia o 2-3 albo postaram się je przełożyć na ok 12 żeby do 6-7 spał sobie Uwielbiam temat spania: ![]() Z tż...jest ok, kończy swoją terapie, zaczniemy w nowym roku wspólną,,i tyle na dziś ![]() A na nózie Mał nie staje ![]() ![]() ja nie pije idę spać bo... ![]() ![]()
#886 |
Zadomowienie
|
anulka anulka - piekne gwiazdeczki, tylko się możesz cieszyc że są dwie i nie daja popalic
![]() boszenka - hmmm.... kumpel Tż, tylko grzeczna tam bądź ![]() poiglocik - Bryanek superrr Mell - Aleksio jaki ziomalek ![]() No spadam, gaduły sie już rozgadały konkretnie zas będzie sporo do czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Anulka to ja zapytam Eve i może ciebie przygarniemy
![]() Tylko pierogów mi więcej mailem nie przysyłaj ![]() Marika e tam expresowo się rozwija,dziś mówię do niej "Milka okna pomyj,idź do sklepu po mleko i obiad tacie zrób" a ona na to"mama mama" i co,sama musiałam wszystko zrobić ![]() Michela ![]() ![]() Widzę,że Maxiu rozbroił Mikołajka ![]() ![]() Daj znać ile Max waży ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Anulka Mikołajki na pocztę ci wysłałam ![]() Marika tobie tez próbuję kartkę w lepszej jakości wysłac,ale chyba masz pocztę przepełnioną,bo mi błąd cały czas wyskakuje.Twój email to: donia_19@vp.pl ? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A Anulce Wizaż się zepsuł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- No to na dobranoc nakabluję,że Eve i Anulka na złych imprezują ![]() a tutaj nawet nie raczyły dobranoc napisać ![]() Anulka ma wytłumaczenie,ale Eve nie ![]() ![]() Idę spaciu dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Tu laptop Eve
Eve nie moze sama pisac bo siedzi w kacie i ryczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO OLUSIU ![]() ![]() ![]() ![]() weszlam na chwilke (choc probuje dostac sie do Was caly dzien ![]() specjalnie dla Olusia-dzionek jeszcze sie nie skonczyl ,wiec chyba zdazylam z zyczeniami ![]() bylysmy dzis na wazeniu i Kalinka wazy 7320g-waga niby ladna..ale przybrala w tym m-cu 0,5kg, a do tej pory bylo: przez pierwsze 3 m-ce po kg,w 4m-cu 700g a teraz 500g ;/ W 3 m-cu wskoczyla na wyzszy centyl a teraz "zeskoczyla"na nizszy.. niby nic wielkiego sie nie stalo.. ale musze przypilnowac ,zeby jednak wiecej tego mleczka pila ![]() bo ostatnio faktycznie jakby mniej go pila.. czy to przez wprowadzenie stalych pokarmow ![]() za 2 tyg.ide znow ja zwazyc.. mam nadzieje,ze bedzie lepiej. Mam jeszcze pytanko? czy mozna mrozic ugotowane przez siebie warzywka,zupki(powiedzmy ziemniak+marchewka+pietru szka..itp.)??? dzis juz musze zmykac..spiaca jestem okrutnie... ale jutro nadrobie co tam popisalyscie ![]() papatki |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam wszem i wobec,
że 8 miesięcy temu dokładnie o tej godzinie na świat przyszedł Dawid ![]() wszelkie życzenia mile widziane ![]()
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wez pod uwage, ze dzieciaczki musza troche przystopowac z przybieraniem na wadze, bo gdyby tak caly czas przybieraly 1kg na miesiac to 2latek wazylby 24 kg, a 4latek prawie 50 ! Ja mrozilam ugotowane wczesniej warzywka, skoro mozna gotowac z mrozonych, to mozna i zamrozic ugotowane ![]() Dobra baby, ide spac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Sto lat, sto lat, niech zyje, zyje nam... !!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Wesolych Urodzinek dla Jasia !!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja juz nie mam tego problemu ![]() ![]() ![]() wymyslilam!i strasznie sie ciesze,bo w tym roku pierwszy raz dostanie prezent ,ktory wiem,ze mu sie spodoba ![]() ursull-pomysl dokladnie co sprawiloby mu wielka niespodzianke a sam sobie tego -powiedzmy narazie by nie kupil? pomysl,napewno jest taka rzecz ![]() do tej pory uwazalam,ze duzo latwiej jest kupic prezent kobiecie..(nadal uwazam ![]() ![]() ![]() ale o dziwo z facetami jest podobnie ![]() ![]() no dobra to sie pochwale.... w zwiazku z tym,ze moj malz zakupil dzis tv ![]() ale przypomnialam sobie jak kiedys mi mowil o filmach ... a konktrenie o zestawie dvd-7plyt"Czterech pancernych i pies"w opakowaniu takim jak puszka-super to wyglada a teraz wlasnie skonczyl czytac ta ksiazke(tzn.czytac:rolley es:sluchac na audiobooku)i mowi do mnie podczas kapieli Kali,ze"wiesz jest tez caly zestaw dvd tego..tylko ze troche drogie ..,teraz nie kupie ale moze kiedys....."ale mi usmieszek tylko mignal..a ja juz kupione to mialam.. ![]() ![]() czesto widzialam jak na lapku sobie to ogladal..w czesciach..on lubi takie "klimaty" ![]() raz tylko czekam na przesylke,wciagnelam w to brata Tz i mi to kupil i wyslal ![]() Oprocz tego mam jeszcze perfumki C.Klaina i zel do mycia twarzy Nivea.Mysle,ze dorzuce jeszcze jakies slodkosci,bo to lasuch straszny ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- ![]() Cytat:
![]() podpisuje sie pod nimi ![]() i zycze Wam chlopaki Dawidku, Jasiu wszystkiego najlpszego ![]() ![]() ![]() ![]() Eve-dzieki za odp. ![]() ja wiem,ze nie moze caly czas dziecko przybierac po kg.!!! nie o to mi chodzilo..moze zle sie wyrazilam.. ale o to ,ze "spadlo "z centyla i babeczka tak na mnie popatrzyla..za 2 tyg.koniecznie kazala przyjsc na wazenie, do tego aby bylo ok zabraklo nam 200g -to bardzo nie duzo ale jest juz tendencja spadkowa..wiec nie moze sie to powtarzac ,bo za kilka m-cy okazaloby sie,ze Kalinka wazy tylke co pol.roczne dziecko. Zreszta ja gdzies wyczytalam,ze po 3m-cu dzieci przybieraja wolniej i tak ok,0.5kg na m-c.. ale to pewnie roznie u dzieci wyglada ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-08 o 00:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
Witam, my już jesteśmy po wizycie u doktora, z dobrych rzeczy, mały oglądnięty po upadku, no i P doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić i że to na pewnie nie ostatni raz, kolejna dobra wiadomość dostałam opiekę do końca m-ca
![]() Z tych mniej dobrych, to Iwo łapie choróbsko , póki co mamy się oklepywać, brać syrop, wietrzyć się(KONIECZNIE, spacery są bardzo ważne) i mieszkanie, bo w przeciwnym razie może się rozwinąć zapalenie oskrzeli i wtedy trzeba będzie antybiotyk wprowadzić, w piątek kontrole mamy. Ja mam katar a i nic poza tym, osłuchana zostałam i oglądnięta i jest ok, tylko muszę brać jakieś tam tabsy, by nic się nie rozwinęło. Tż wirusowe zapalenie gardła. I takim sposobem wszyscy jesteśmy na L4. STO LAT DLA DZISIEJSZYCH ŚWIĘTUJĄCYCH ![]() A maleństwo spało mi dziś pięknie, nawet sobie zażartowałam do tżta, że przed każdym snem będziemy go delikatnie z łóżka cyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny.
Wczoraj mi wizaż nie działał wieczorem ![]() Dzisiaj działa ![]() Witam i lece czytać... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobra ![]() ![]()
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA MALUTKIEGO DAWIDKA I ŻABCIOWEGO JASIA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero co wstałam ![]() ![]()
#896 |
Zakorzenienie
|
Sto latek dla Dawidka i dla Jasia
![]()
#897 |
Zakorzenienie
|
cze Boszenka
![]() kopę lat ![]() ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Buziaki dla solenizantów ![]() ![]() Rumiankowa, najważniejsze że już po ![]() Ursull, i dobrze że pada, inaczej mieszkałabyś w idealnej okolicy i byłoby Ci za dobrze ![]() Mell, ja wieczorem wchodzę na wizaż, szybko czytam, odpisuję i wychodzę. Tyle TŻ jest w stanie znieść ![]() ![]() Iwciag, cieszę się że z Iwo wszystko ok, walczcie z przeziębieniem ![]() Marika, link do piłki http://www.allegro.pl/item830049826_...na_15_fun.html Michaela, gratulujemy zębola ![]() DORIS, to Kalinka za mało waży? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||
Zadomowienie
|
Na wstepie dziekujemy za zyczonka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia w Realu wszystko jest mozliwe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi tez Jachu lubi dlubac w nosie ![]() ![]() mell no juz sie zadomowilas, ja jeszcze troche i tez sie zadomowie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- gossik najpierw czeka na @ jak na zmilowanie a teraz narzeka, ze ja brzuch boli...no nie dogodzisz kobiecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Hej Caro
![]() ![]() Cytat:
Może gorąca czekolada? ![]() ![]() Cytat:
![]() A Jasio rzeczywiście chudziutki, moja mała też szczupła, ale za to bardzo długa (zawsze porównuję jak widzę inne dzieci w przychodniach...wszystkie pulchniutkie...) A co do pediatry, to fajnie tak wszystko zostaje w rodzinie ![]() ![]() PS. Dziewczyny jak przyrządzacie golonkę? Ja zazwyczaj gotowałam ją w kapuście, ale teraz chce zrobić pieczoną i szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu ![]()
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-12-08 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.