|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
meg ok , az takie szczegoly to lepiej oszczedzmy...w kazdym razie dobrze miec fachowca blisko i moc sie poradzic,dzieki
|
|
|
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
czy któraś z Was czytała takie ksiażki
1. pierwszy pacjent 2. kolekcjoner 3. za moje dziecko ?? bo mam w domu i nie wiem za jaką kolejna sie zabrać ![]() może ktos cos doradzi? spadam powoli do wyrka... jutro rano na te zabiegi a potem prosto do pracy a z pracy prosto na pilates.. wiec zawiatam tu pewnie ok 21:/ oj juz mi teskno za Wami a pewnie jak wróce to bedzie do nadrobienia 28 stron ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- branoc Kobietki
|
|
|
#333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mają pomagać... A co do "fanaberii" strachu przed bólem. za granicą jest uznawany taki "stan" jako wskazanie do cesarki ,jeżeli to silna obsesja strachu przed bólem itd. i wtedy można prosić cesarke i to lekarz normalnie "formalnie" jakgdyby przyznaje. a u nas to odrazu mówią babie że ma rodzic i nie panikować. Ja sobie nie wyobrażam rodzić np.12 godzin w bólach. dalabym sei pokroić odrazu bo ja boje sie bólu nie panicznie-ale wręcz obsesyjnie i tego sie nie da wytłumaczyć. A tak wogule to koniec tych paskudnych bolesnych tematów. Przejdzmy na milsze ![]() A JA CHCIAŁAMM SPYTAĆ NASZE CIĘŻARÓWKI JAK SIE CZUJĄ??? I pytałam o cerę na początku ciąży. Jakoś wam sie pogorszyła czy coś? bo słyszałam,że troszke wtedy jest gorsza,a na przykąłdzie mojej siostry ciotecznej widziałam,że zanim sie dowiedziała,że jest w ciązy t buzie miała strasznie zsypaną-a igdy tak nie miała. więc jak u was??
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć gaduły
![]() Pędzicie w tym wątku jak szalone, od 13:00 mam już 7 stron do nadrobienia , aż strach pomyśleć ile będzie jutro . Dziś mimo dobrych chęci nie przeczytam, a jutro może pod wieczór.Byłam u Piotrka - zrobił pizzę wg przepisu Niuni (jeszcze raz ) - była pyszna , a potem graliśmy sobie w scrabble i trochę pobyliśmy razem ... Po powrocie powoli zaczęłam uzupełniać kalendarz na 2010, a zaraz biorę się za drukowanie i czytanie tekstu na jutro... Jutro czeka mnie szalony dzień , potem na 15:30 mam ćwiczenia ze współczesnej , a na 17:00 kolejne spotkanie z Ori ale tym razem w Rybniku - świętujemy awans jednej dziewczyny z mojej grupy, więc może jakieś dobre ciacho będzie I w domu wyląduję pewnie po 20:00... A teraz zmykam już spać, bo jestem zmęczona i jakoś źle się czuję Dobranoc!
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Dobranoc
|
||
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabianie zajmuje mi niesamowicie dużo czasu
![]() honolinka - bardzo się cieszę, że tak pięknie się wszystko dało przełożyć i koniecznie czekamy na relacje z każdego drobnego szczegółu ![]() Dziewczyny temat porodu i dla mnie to obszar całkowicie nie znany jak dotąd. Dziękuję więc za linki i jutro w pracy będę się zaczytywać ![]() A ja dziś zrobiłam ciasto na pierniczki i jutro biorę się za pieczenie Pomarańcze się suszą. Ja je wcześniej posypałam cukrem, żeby pomarańcze po zasuszeniu nie miały takiego gorzkiego smaku i można było je zjeść. Taki przepis znalazłam w necie i dopiero na Święta okaże się czy rzeczywiście nadaja się do jedzienia
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
honolinka super, że macie już pozałatwiane dużo rzeczy
![]() co do porodu to ja bym chciała raczej naturalnie, ale ze znieczuleniem też jestem w tym zielona i te stronki co żeście podały mnie trochę uświadomią, więc trzeba przeczytać jutro nie mam zajęć na 8.00, tylko na 9.30 pośpię sobie dłużej a teraz idę się już troche wyprysznicować, bo na Housie się zasiedziałam Dobranoc |
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
hej
no troche mi sie zeszlo a tu tyyyyyle zaleglosci widze akcje "krocze przy porodzie" moze sam porod az tak mnie nie interesuje ale za to przebieg ciazy, niemowleta itd.-na tym punkcie mam swira! (Bozia nie dala talentu ale ogolnie medycyna to moje wielkie hobby)malenkaMi witam i gratuluję ![]() ale smieszna historia mi sie przydarzyla, kolezanka przyleciala z Londynu na 4 dni i mnie odwiedzila...ale juz od progu rzucila mi sie na szyje i zaczela gratulowac zareczyn i przygotowan do slubu (otoz jej mama jest kucharka i gotuje na weselach i jest zamowiona na wesele ale do mojej siostry) widocznie jej mama nie zalapala o ktora z nas chodzi i kolezanka byla pewna ze chodzi o mnie
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-08 o 00:12 |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie zimno i mglisto. Za niedługo zmykam na busa i czas zacząć zabiegany dzień. A przed chwilą dowiedziałam się, że dziś ma być kurier z kosmetykami... dziś jak nikogo nie będzie w domu - więc kolejny pkt, dzwonić do kuriera i przełożyć dostawę Miłego dnia
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
"kolegę" wysłałam na badania wstępne, mam chyba kilka minut luzu
![]() widzę temat porodowy wam się wkręcił, też jestem zielona ale raczej za naturalnym, u mnie w ogóle cesarki na życzenie nie robią a w gdańsku koleżanka płaciła w klinice 5 tys (szkoda kasy według mnie )mój szpital jest tragiczny, mam nadzieję że za kilka lat znormalnieje, cesarke robi w sumie tylko jeden lekarz chętnie (kiedy np dzieciak jest b.duży), reszta tyle razy nacina aż kobieta sama urodzi nawet dzieci powyżej 4 kg no i ostatnio mojej koleżance położne zaniedbały pępęk u dziecka, wdarło się zakażenie które wykryli po tygodniu i mała ledwo to przeżyła (teraz ma póltora roku i jeszcze teraz robią badania czy wtedy antybiotyki zbytnio jej nie zaszkodziły) znając Piotrka to pewnie by chciał wszędzie, na suficie też i obrazki z kamasutry na ścianach zaraz mi tu wyrobicie opinię widzę ![]() Cytat:
......... no jeszcze 3 razy trzeba wstać ![]() wczoraj byłam u Piotrka na desperadosiku , było miło i przyjemnie (jutro @ więc trzeba było korzystać)czy wam też strzyka w kościach jak się schylacie czy coś? to może być objaw czegoś? niby ćwiczę od września, a nadal mi strzela jak starej babce, a zwłaszcza w łokciach i nadgarstkach Dottta dzięki za artykuły o kroczu, z chęcią poczytam |
|
|
|
|
#341 |
|
Konto usunięte
|
Dzieeeeń dobry
.My dzisiaj załatwiliśmy papiery w USC . Te panie tam takie miłe.... Zaraz jadę do kwiaciarni i chyba o tort .Wciąga mnie to wszystko,oj wciąga .
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
zazar uciekam na zabiegi... potem do pracy a potem pilates juz sie boje jaką zaległość zobacze jak wróce... trzymajcie kciuki żeby było duzo klientów i żebym mogła sprzedawać ![]() miłego dnia
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15730171]Dzieeeeń dobry
.My dzisiaj załatwiliśmy papiery w USC . Te panie tam takie miłe.... Zaraz jadę do kwiaciarni i chyba o tort .Wciąga mnie to wszystko,oj wciąga .[/QUOTE]ajjj też bym sie chętnie już tym zajęła więc zazdroszcze ![]() ale z drugiej strony chyba wolę tak spokojnie, bez pośpiechu wszystko zoorganizować
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
kasiunialusia hmm.. czy ja wiem czy w pośpiechu? I tak każdy praktycznie każe przychodzic przed samym ślubem... Ale jak kto woli
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść Dziubki
tak wczoraj pisałyście o tych porodach na wieczór że mi się śniło że rodziłam...i mój bobas był taki mały że się w jednej ręce zmieścił i cycki mi nie urosły i nie miałam jak karmić Teraz nadrabiam....
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15730273]kasiunialusia hmm.. czy ja wiem czy w pośpiechu? I tak każdy praktycznie każe przychodzic przed samym ślubem... Ale jak kto woli
[/QUOTE]dokładnie wszystkie szczegóły uzgdnia się przed samym ślubem ale masz fajnie Honolinka , zaraz będziesz żoną
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jaaak mi się dziś nie chciało oczu otworzyć Honolinka - też bym chciała być już na tym etapie załatwiania co Ty U nas wczoraj wrócił temat zmiany daty... Dzisiaj mamy porozmawiać konkretnie... Ale nie wiem, no nie wiem Miłego dnia Słoneczka
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego chcecie zmienić datę?
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Nie miałam w prcy kompa az do teraz, jakaś awaria, zwarcie czy coś. Nadrobiłam co popisałyście od wczoraj ![]() Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15726084]A ja już zamówiłam zaproszonka . Będą w środę chyba . Jak się pojawią to pstryknę fotkę .[/QUOTE] czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() to niexle uciekam pracować. buziaczki
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
uroki życia studenta zaocznego ![]() Heeeej niestety też.... i znowu zaspałam. nie wiem co się dzieje ze mną.. Miłęgo Podpinam się pod pytanie
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Pmki
![]() Ja już w pracy po śniadaniu popijam właśnie sobie herbatkę Musze trochę z Wami posiedzieć i powiedziałam mojej koleżance, że mogę zacząć z nią pracować za godzinkę bo teraz musze coś zrobić![]() Dowiedziałam się wczoraj, że wrócę do domu dopiero w nocy 23 grudnia, bo dopiero po pracy możemy wyjechać z Krk czyli gdzieś tak około 18 - 19. A mamy przed sobą min 5 godzin jazdy. Smutno mi z tego powodu i już nie moge się doczekać kiedy przeprowadzimy się bliżej naszej rodzinnej miejscowości ![]() Mam takie pytanie jak spędzacie ze swoimi TŻ święta?? Jak dotąd mój TŻ nie przyjeżdzał do mnie na Wigilie ale w tym roku Mama zaprosiła i kategorycznie nie przyjmuje odmowy. Ja zawsze przyjeżdzałam na kolację pierwszego dnia a teraz chyba wypada przyjechać na obiad?? Sama nie wiem jak to zrobić.
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedz cos o swoich zareczynach ![]() ja wczoraj padlam, zle sie poczulam i nie dokonczylam uszek zrobilam lekko ponad 1oo ale ciasta i farszu zostalo, wiec dzisiaj ciag dalszy, ale chyba sie juz na pierogi przerzuce-zobaczymy ![]() zaraz zmykam na poczte, pozniej do Piotrusia ![]() milego dnia zycze
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Bo oboje chcemy szybciej, a z powodów logistyczno-finansowych najwcześniej możemy w okolicach przełomu 2010/2011. Jakoś nas to korci, bo to zawsze pare miesięcy wcześniej, ale z drugiej strony jest kilka "ale" do ślubu zimą...
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Isabele u mnie to jest tak ze my robimy Wigilię razem z dziadkami i wujostwem którzy mieszkają naprzeciwko. i tez nigdy Grześka nie było. A do Grześka nie jeździmy z tego względu że u niego nie ma normalnych świąt, jak nie ma Mamy to nie ma kto zadbać o atmosferę
moim zdaniem to super pomysł żeby Narzeczony był u Was na Wigilii
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie dlaczgeo chcecie zmienic date??
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś już będę je piekła Mam nadzieję, że się mi udadzą
|
|
#357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu chcecie zmienić? miłego dnia Cytat:
![]() no a badania przecież trza mieć do pracy wiem ja też byłam zaoczna, znam tn ból Cytat:
1-szy dzień u mnie od rana do 18, od 18 u Piotrka siostry ![]() 2-gi raczej wszyscy odpoczywają już |
|||
|
|
|
#358 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślub o każdej porze roku ma swoje uroki A zima poza tym, że jest zimno to prawie 80% prawdopodobieństwa że nie będzie padała deszcz - szczególnie w lutym Ale może być biało i puchato za sprawą sniegu![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też ostatnio narzekaliśmy że jeszcze tyle czasu ale cóż niech tak już zostanie, może sytuacja finansowa się polepszy do 2011
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo do paździrnika 2011 jeszcze tyle czasu.................... ......................:pr osi:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

ale wkurza mnie to strasznie jak lekarz czasem upiera sie przy swoim, nawet jak widzi, ze cos jest nie tak...
mają pomagać... 
I pytałam o cerę na początku ciąży. Jakoś wam sie pogorszyła czy coś? bo słyszałam,że troszke wtedy jest gorsza,a na przykąłdzie mojej siostry ciotecznej widziałam,że zanim sie dowiedziała,że jest w ciązy t buzie miała strasznie zsypaną-a igdy tak nie miała. więc jak u was??

, aż strach pomyśleć ile będzie jutro
) - była pyszna
, a potem graliśmy sobie w scrabble i trochę pobyliśmy razem
, a na 17:00 kolejne spotkanie z Ori ale tym razem w Rybniku - świętujemy awans jednej dziewczyny z mojej grupy, więc może jakieś dobre ciacho będzie
Dobranoc!